БСП се радва на чужди гробища

Младежи от БСП подкрепят Орешарски

12/07/2013

Почит към самозапалилия се Пламен Горанов отдадоха голяма част от стотината присъстващи на контрапротеста пред НДК, организиран от БСП и ДПС в София, предаде репортер на БГНЕС.

Повечето млади хора на събирането в подкрепа на настоящето правителство носеха тениски с лика, както и годината на раждане, и на смъртта на Пламен Горанов.

36-годишният Пламен Горанов почина на трети март 2013 година, след като се самозапали пред сградата на Община Варна.

Пламен активно се включи в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в „столица“ на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток, твърди агенцията.

Основният протест на Горанов обаче беше срещу групировката ТИМ, която е превзела всички важни сектори в икономиката и обществения живот във Варна.

Събралите се пред НДК, традиционно попълваха подписки срещу Росен Плевнелиев и в подкрепа на Пламен Орешарски. Рок музика озвучаваше пилоните пред НДК, което този път събра още повече младежи в подкрепа на кабинета на Орешарски.(Кафене.нет)

Чудя се дали този цинизъм има нужда от коментар, но за съжаление очевидните неща не винаги са ясни в сляпата ни за истината родина, където е възможно над столицата да стърчи заплашителен паметник във възхвала на чужда армия, окупирала България -единствената европейска държава, която не оказва съпротива на съветското настъпление срещу нея през Втората световна война.

Припомням тази неприятна за влюбените в съветския колониализъм у нас истина защото тя има пряка връзка с обсебването на ореола на самозапалилия се във Варна Пламен Горанов. В интернет се появиха съобщения, че младият алпинист е бил сред анонимните българи, оцветили подобието на софийския съветски паметник във Варна.

Пропагандата в България обаче подмина тази „подробност” както по принцип у нас е прието да се подминава „опасната” тема за съветската окупация и раболепието пред нея.

Пропагандата на партията, построила въпросните паметници в чест на своето утвърждаване чрез диктатура, наложена с „решаващия принос” на СССР, не се гнуси да си присвои мъченичеството на варненския алпинист.

Те „приеха в партията” самия Ботев и наредиха неговия лик на корицата на книжлето „ Защото сме се социалисти” на Сергей Станишев, редом с …Джон Ленън.

Във в. „Дума” посегнаха дори на Христос Спасителя в предизборната си кампания през 1990-та година. Явно сега ще се гаврят и с паметта на Пламен Горанов, когото мобилизират посмъртно в своите редици без да има възможност да се защити.

Надявам се това да направят хората, които са го познавали.

43 мнения за “БСП се радва на чужди гробища”

 1. Предлагам да отделите няколко минутки за тази доста показателна детайлна статия:
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5926091
  Може да не е насочена конкретно към темата ( извинявам се за което), но главните действащи лица са си все същите.
  Насладете се на една прекрасна ретороспекция за краткото, но пъстро “съсдържателно” житие на “експертното” правителство.

 2. Изключително гнусно е присвояването паметта на Пламен Горанов от БСП,Пламен който се самозапали в протест срещу руската мафия обсебила града му.Да продават от БСП фанелки с лика на Пламен и да въртят търговия като изопачават гнева му срещу самите тях в любов-отвратителна гнус и елементарна манипулация.Мисля,че е крайно време и ние от инициативния комитет за махането на ПСА да почнем да ползваме символа на Пламен по истинското предназначение на паметта му като човек мразещ съветските паметници в родния си град ,руската мафия в БГ покровителствана от екс-кмета на Варна и комунистите срещу които се самозапали,за да докаже презрението си към еснафското им съществувание и манипулации на протеста.Най-малкото му го дължим.

 3. Да-така си е,”Явно сега ще се гаврят и с паметта на Пламен Горанов, когото мобилизират посмъртно в своите редици без да има възможност да се защити.”,гавра си е!
  Какво казва Янаки Стоилов:”Ако парламентът бъде разпуснат, властта може да бъде завзета от още по-алчна олигархия, заяви от трибуната на парламента депутатът от БСП Янаки Стоилов.”. Значи е вярно,че при тях има олигархични зависимости-не блестят с мисъл!!
  Плашат ни с по,по най!!
  От тук:
  http://www.kafene.net/news.html
  Депутат от БСП: Може да дойде още по-алчна олигархия

 4. Ужас.За тези изроди няма нищо ценно.Пламен беше против тях, на всички е ясно, защото беше против ТИМ, която е мафия в най-чист вид.Полвината от министрите в това правителство и заместниците им са на ТИМ.А Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ, предвиждайки манипулациите на групировката за настаняването и във властта.
  Нагъл, по-нагъл,БСП.

 5. а най-голямата гавра е ,че самозапалилият се Пламен Горанов-не беше мотивиран да го прави заради сметката си за ток или от мизерия,а БСП така много държат да разграничат двата протеста -все едно са били индуцирани срещу 2 различни мафии,а те са си една и съща-БСП със ГЕРБ.Ползвайки лика на Пламен-ТОВА е Отчаян опит за разграничение и себеиндентификация за поредното ново лице на БСП.Веднага след смъртта на смелия варненец в новините спряха да припомнят абривиатурата ТИМ в мотивите му,а само наблягаха на кмета като главен виновник.Гавра е да защитаваш на митинг поредното правителство на ТИМ с лика на Пламен Горанов,който органически не можеше да ги понася.Що не се самозапали някой суетен и многознаещ селяндур от бесепарските митинги да си го развяват,а там са само философстващи садисти.

 6. Думата ‘цинизъм” си изчерпа силата вече.
  При Орешарски се явили протестиращи, които заявили, че те са истинските, а пък онези по улиците са платени от ГЕРБ. Как може да си позволяват министри и псевдолидери да обвиняват и принизяват свободнияи дух на хиляди хора, да им слагат етикетче с цена!
  Как да разчиташ на това правителство, което след като се опита да редефинира думата абсурд с кадрова политика, сега основно се занимава с количествено и качествено дискредитиране на хиляди хора, които не са “от техните”?

 7. Ами то какъв коментар за наглостта и мерзостта на тези млади ПЕС-ове с болшевишки кучешки сърца, борещи се за кокала! Срам и позор!!!

 8. V groba da otide dano i stoletnicata i mrusnite ruski urudi koito i durpat koncite!

 9. В града на Ботев Герб е мръсна дума.На кметските избори в гр.Калофер ГЕРБ спечели 40 гласа,срещу 1800.Ботев е наш,после на България и ти като софиянец не смей да споменаваш името му. Явно дори не си и добър професионалист, защото не си чел достатъчно. Ботев пръв е проповядвал идеите за комунизма, приемал ги е и искрено е вярвал в тях. Ти си явно поредният неграмотен журналист. И още нещо: ти си един от онези стари муцуни, които се облагодетелстваха от стария строй и сега продължават в новия.Такива хора имат прозвището-политически курви.

 10. “Аз съм журналист и съм естествено неграмотем” – журналист едва ли, но естествено неграмотен със сигурност, защото си червен! Не се притеснявай, с повечето червени е така, а при “братушките” им неграмотността е 87%.

 11. Много им е плитка пропагандата, лошото е, че хората родени след 80-те се връзват. Обичат да си пришиват символи и герои, това е част от идеологическата подшивка.

 12. Да, именно! Като един млад човек Ботев се е поувлякъл по изкуствено внесените в дребно еснафска България идеи на комунизма. Донесени от изпратените от родителите си, естествено еснафи, да се образоват във Франция. Да се образоват с цел да практикуват професия, не за да си пълнят главите с глупости. Винаги съм твърдяла, че Ботев е образ , създаден от комунистическата пропаганда за пропагандни цели. Търсели образ, подходящ за идеализиране, митологизиран от фалшифицираната ни история като “професионален революционер” по подобие на известния Ернесто Гевара. Винаги съм се чудела как човек извършил всъщност една епохална глупост, би могъл да бъде обявен за национален герой. Че и за “гениален” поет. Може би звучи като светотатство, но, съжалявам, не мога да приемам твърдения наготово. Истинското светотатство е да се слага името на Ботев до това на Левски, който е единственият работел целенасочено и стратегически, в големи мащаби за освобеждението на България от чуждестранните завоеватели.

 13. Г-н Инджев, маските паднаха и ясно вече се вижда какво се случва в страната. Руснаците и “българската” червена хунта играят ва банк. В момента цялата ДС агентура излезе от дупките си и пръскат отрова върху ЕС, САЩ,Сорос, евреите и още кого ли не. Като че ли те са им виновни, че са некадърни, крадливи и родоотстъпници.
  Толкова безумни назначения по всички етажи на властта никога не е имало в българско правителство и изобщо в българската история. Логиката показва обаче, че от 69 години в България се въртят едни сто фамилии и само се сменят поколенията. А в това правителство всички са роднини или семейни приятели. Очаквам в най-скоро време БСП да се разцепи и правителството да падне.

 14. До неграмотния журналист
  Защо си губите времето да четете блога на Инджев. Я по добре ходете на пилоните до НДК да подкрепяте Олигарски, там по добре ще се разтоварите от злобата си.

 15. Войната е мир.
  Робството е свобода.
  Бoтев е комунист.
  БСП са българска партия.
  Атака обичат българите.
  ДПС обичат българските турци.
  ГЕРБ са граждани за европейско развитие.
  Протестиращите сме лумпени.

 16. Нечестивци – подли, грозни, безумни нечествици и мерзавци, за които няма нищо свято.

 17. @Аз съм журналист и съм естествено неграмотеМ, за разлика от вас Ботев е бил патриот и е имал чест и достойнство (също както и Пламен). А вие и вашия комунизъм сте пропити с кръв, омраза, лицемерие, наглост и предавате родината си. С тези качества няма никакво значение дали се от Калофер или от София вие сте ПОЗОР!

 18. До аз съм журналист и съм естествено неграмотен – Ти си много жалък като всички комунисти,и вашето време ще дойде да си плащате за всичко и тогава мъките ви няма да имат край!И се разкарай моля те от този сайт и тази държава гадино мръсна,тука има място само за хора които обичат МАЙКА БЪЛГАРИЯ!Браво Иво само така!

 19. Хм, доколкото Ботев е “бил комунист”, може да се каже, че е бил против “чорбаджиите изедници”, днес окачествявани като Олигархия. Та, предполагам Ботев би се отвратил от съвременните “комунисти” от БСП.

 20. Наглостта на тези гьонсурати е толкова безгранична,колкото е ограничена мисълта им.

  Опитват се да използват за свои цели, жертва на собствените им простотии,алчност и жестокост.Имам информация,че повечето истински комунисти са избити, непосредствено след преврата 1944г., на която съм все по-склонен да вярвам.

  Униженията. на които е подложен гьонсурутлъка,се оказаха абсолютно заслужени, и трябва перманентно да се мултиплицират!

 21. Каква е разликата между лудия и психопата- лудия има усещане за вина понякога, психопата никога.
  Комунетата са завършени психопати!
  Затова хората казват комуне е диагноза!

 22. Наглостта и цинизъма на комунистите нямат граници. Станишев може да претендира че е Чърчил, но да се подиграват с паметта на Пламен Горанов, който се жертва заради потисничеството на наложената от окупатора мафия е върха на грамадата лъжи на тяхната пропаганда. Това е пълно презрение към хората в тази държава, защото ги смятат за пълни глупаци и тъпи до безкрайност. Цялата им система е изтъкана и се крепи само на лъжи, измами и кървава сила.

 23. dtodorova
  Рейтинг: 635Неутрално108
  19:49
  12 юли, 2013

  До коментар [#27] от “brutester”:

  Абсолютно те подкрепям на 100%! Като изключим платените предатели в коментарите, това което засегнатите на неинтелигентни, некрасиви, нестолочани и немодерни не осъзнават е, че ако ги нямаше тея десетки хиляди души които излизат по протестите, нямаше от къде да си получават помощите в Полски Тръмбеш!

  Това са данекоплатците с най-висок дан, хората които създават работни места, изкуство и бъдеще в тая държава. Наместо да ги подкрепят за да имат сами бъдеще и хляб, за пореден път виждам комплексарския синдром. Това е дори по-отвратително от платените драскачи на разни партии из коментарите, които дори не са достатъчно оригинални за да не им личи от 100 метра.

  Не ме е яд и срам толкова за онези 240 в Парламента които крадат, драпали са, искат да се облажат, що лъжи и простотии измислиха, но знаят за какво. По-болно ми е за тези 100-200 хиляди комплексирани глупчовци, които им помагат и за собственото си его или за 20лв продават и майка си и баща си.

 24. Господин Инджев, със свещ да бяхте търсили червения бурсук от града на Ботев, нямаше да го намерите. Сега той, бурсукът де, сам излезе на светло. Това се казва късмет.

 25. ” В интернет се появиха съобщения, че младият алпинист е бил сред анонимните българи, оцветили подобието на софийския съветски паметник във Варна.”

 26. Депутат 241 Occupy Parliament
  Рейтинг: 10053Неутрално18
  15:59
  12 юли, 2013

  “И какво се казва за премиер, организирал подслушване на политици, журналисти и т.н.?
  За Цветанов има дело, а за Станишев? Защото той е слухтелият и се прекратява “Галерията” малко преди края на мандата…
  Цацаров, давността не е изтекла. Искай имунитети.
  Ало, Цацаров!”

 27. До естествено неграмотния журналист:
  Защо само Ботев? И Ивайло-Бърдоква е бил фен на комунизма!

 28. Към Не беше сред анонимните, а самият той, единствен – Пламен Горанов:

  Ако знаете нещо повече за акцията на Пламен Горанов на съветския паметник и желаете да го споделите, ще се радвам го споделите в ivo.bg!

 29. Коментарът на Иво визира конкретен актуален пример (сред безбройните исторически примери) за нагло, лакомо и всеядно гълтане на всичко, което върши работа на комунистическия терор, все едно дали против властта или на власт. То Ботев чрез чиста проба фалшификата “Символ верую” беше комунист, то и Вазов с “Елате ни вижте” се доближавал до идеите на не знам какво си, то Захарий Стоянов въпреки ясното си отношение към северния хищник всъщност си е бил русофил и бъдещ сесесерофил и т.н., и т.н. Само че аз искам да хвърля камъка в нашата, дясната и прозападната българска градина. Как позволихме името на Стефан Стамболов да бъде фирмено лого на официалния офис на кремълската агентура в България- фондацията на Митьо Гестапото и таварищ Свэтланна Шарэньковая? Не можахме ли ние (каквото и да значи) да учредим институт за историческа памет на Стамболовото име? Включихме ли в учебниците Вазовото “На руските войни”? Учат ли студентите по журналистика “Где е най-голямото робство” от Захарий? Отговорът е “не” и това обяснява червената наглост.

 30. Браво на Иво Инджев, браво за иронията на Arthur и браво на всички,които подкрепят публикацията. А на червения злобар – да се измита от сайта и от страната ни на бърз ход – към Северна Корея!

 31. Винаги ми става много тъжно и омерзително, когато някой лицемер с алчни очички от “елита” спомене за Пламен!Спомням си го от Свищов, където съм учил- той е от тези хора родени артисти: обича и умее да провокира хората. Това заради което почина е по голямо от това което се опитват да покажат,кажат, присвоят и със сигурност е противоположно на това което е сега! Да ще остане икона на февруарския протест, но сигурен съм този щеше да е още по-креативен и пъстър, ако беше жив(физически).Надявам се(и не трябва да допуснем) никой политически мародер да присвои тази саможертва!Хора като него правят такива крещящи провокации за да могат другите да прогледнат и да се утърват от всички условности не само ТИМ !

 32. Г-н Инджев, а обсебването на портрета (!!!) на Пламен от страна на Биволъ не Ви ли засяга? Все едно чехословашките служби за сигурност да използват портрета на Ян Палах за своите пропагандни нужди. Еднакво гадно е това, което правят пре НДК и това, че Биволъ го вършат… същото!

 33. до “Аз съм журналист и съм естествено неграмотем”, веднага ти личи , че си неграмотеН и зомбиран червен олигофрен!

 34. Към Фра си:

  Не виждам база за сравнение между употребата на Пламен Горанов в защита на проруската тройна коалиция и онова, което Ви дразни в сайта Биволъ.

 35. Според слуховете, които бързо бяха забравени, Пламен Горанов е убит изпреварващо от мафията срещу която протестираше..И излиза че убийците му днес го празнуват. Отвратителен цинизъм.

 36. не революционната му дейност е от най-голямо значение, а тази му дейност в мисленето, просвещението на България…
  Четете,четете…

 37. Обърнете внимание на предупредителните протоколи, които полицията в Пловдив, а вероятно и в други градове, кара младежите да подписват. Нарочват по-инициативни участници в протестите за организатори и ги привикват в МВР, за да ги предупредят да не призовават хората към нарушаване на Закона за движение по пътищата например /т.е. да не препречват кръстовища и междуградски пътища/, а също и да съобщават в полицията за всяка промяна в хода на протестите и шествията. Изобщо – МВР е на ръба на Конституцията, защото оказва натиск срещу правото на хората да протестират. Личи си, че човек от ДАНС оглави МВР.

 38. Във връзка с това, че Пламен се е самозапалил, при условие, че е дал срок в своя плакат на общинския съвет да си подаде оставката в 17ч., същия ден остават много въпроси, дали, защо и какво е станало, че да се стигне до това, че да се самозапали. Срока, който обяви следствието за разследване още един месец изтече отдавна и пак няма изявление от тяхна страна. 5 месеца се разследва това! Какво е станало, знаят шепа хора, които са гледали записите от видеокамерите във Варна. Ние,обикновените граждани само може да гадаем и чакаме.Пламен самоубиец ли е? Аз не мисля така.

 39. Двете идиотчета с тениските с образа на Пламен, които са поставени към същата статия, публикувана и в КАФЕНЕ.НЕТ, са от младежката организация на БСП в кв. “Изток” и когато събирах подписи за Инициативния комитет срещу АЕЦ “Белене” идваха с часове да висят край масата с подписите и да скандират, че не само че щели да издигнат централата, но и да карат тъкмо нас да я строим, а накрая да ни зазидат в нея – и това беше с налудничава упоритост ВСЕКИ БОЖИ ДЕН!

 40. п.п. А третото им приятелче, известно в квартала като Кирчо – идиота, е наранил наскоро майка си и леля си с химикалка по главата и ръцете, както ми се оплака вчера леля му…

 41. След като този млад човек даде живота си в името на една кауза – какъв беше резултатът? Вижте резултатите от изборите във Варна. А ТИМ-овци да са пострадали? Дано резултатите от протестите в София не бъдат същите….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.