Страх от Десниленд

Осмиващите властта не могат да бъдат осмени от нейната пропаганда – всичко , което успява например да направи червената ТВ7, която доказва продължаващото другаруване между Пеевски и БСП, е да обявява упорито в новините си, че имало протести срещу „политическата система”, а не срещу сегашната власт.

С наближаването на едномесечния юбилей на протестите тази власт вече нервно се отбранява срещу хумора на демонстрантите с познатите лъжи под формата на полицейска закана за разправа с набедени, но все още неназовани „виновници” за организиране на неорганизираните всъщност улични изяви на хиляди хора в столицата.

Това направи днес новият Цветанов- вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който размаха пръст на някакви незнайни водачи ( въоръжени с велосипеди и стрелки, които сочели на къде да се върви).Не стига, че са с велосипеди, ами и стрелки имали- ужас, направо са за Белене!

Кворумният говорител на властта обаче, на когото обикновено възлагат да преведе на брутален език намеците на началниците му в проруската властова комбина, беше активиран за целта. От трибуната на обсаденото Народно събрание Волен Сидеров извади и прекрои за днешна употреба от трикрилия гардероб крилатата предизборна манипулация на БСП от пролетта на 2009-та „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”.

Всъщност той успя да каже най-после нещо наистина смешно- та нали вицът се гради на абсурда! Самооприличи се на Нелсън Мандела, защото бил готов да влезне като него в затвора , макар и за хулиганство, каквото той никога не бил проявявал- по собствените му думи.

Сравнението между бореца за човешки права и демокрация, символа на победата над расизма Нелсън Мандела и изповядващия омраза към евреи, цигани и турци Сидеров е като да сложиш на една етажерка някое от произведенията на Волтер, Еразъм Ротердамски или който и да е светъл образ на европейското просвещение с „Моята борба” , написана от мрачното духовно джудже Хитлер в затвора, тикнат там заради хулиганския му провален опит да вземе властта с пуч на вълната на германското недоволство след края на Първата световна война.

И макар твърдението на Сидеров, че зад протестите стои Иван Костов, също да се доближава до абсурда, то не е чак толкова смешно. Защото кворумният говорител на властта изразява страховете й, които тя не смее да сподели на глас от суеверие да не би това да се окаже вярно.

Впрочем отделни подмятания в тази посока бяха направени отдавна и сега напусналият опаковката на „експертността” вътрешен министър Цветлин Йовчев не случайно плаши с арести неназовани от него водачи на протеста. Обещава вече да ги назова, когато събере доказателства. Казва ни в пряк текст, че МВР действа по въпроса. А защо не и контраразузнаването (му),особено по линия на противодействието на вражеските посланици от ЕС, които си позволяват да оглавят протестите срещу проруските патриоти от тройката БСП, ДПС и Атака!

Властите все повече се ядосват, че не им дават повод за разправа с демонстрантите. Защото са превърнали улиците на столицата в някакъв нетърпимо усмихнат Дисниленд.

Дисниленд е символ на проклетото американско влияние в държава, в която шефът на руското оръжие за подчиняване на България Газпром получава академични награди за заслуги, като поддържането на най-високата цена на руския природен газ в дна отделно взета страна от ЕС.

А когато се ядосат едни столетници, намират си за мишена обичайните проклетници. Йовчев казва, че ги издирва и следи, а Сидеров направо ги назова в неговия си сексулно-просташки стил, нападайки „богословски” от законодателния амвон „един говорител” на Костов ( и баща на две деца, за разлика от самия Сидеров), че криел своята женственост зад неговата- на Сидеров, маска, с която протестираше пред парламента.

За усмирителната риза, която визираният от него журналист Найо Тицин беше надянал като подигравка спрямо налудното държание на образа, в който се беше вживял, Сидеров не спомена. Вероятно не се е сетил да каже нещо мръснишко в стил „садо-мазо” за вързаните под кръста ръце, но пък не пропусна да се изкаже и за гей порното срещу друг свой враг.

Както в случая с Делян Пеевски и с други подобни бумерангови безобразия, които преляха чашата на гражданското търпение, така и със заклеймяването на десните за омразния им уличен Дисниленд, управляващите всъщност правят услуга на вражеския им български народ. Посочват му една възможна алтернатива, осмивана като невъзможна до неотдавна ( докато още им беше смешно преди да започнат да ги осмиват по площадите). Или най-малкото показват от какво наистина се страхуват.

Страхуват се от нещо дясно, прозападно и ведро. Накратко казано- страхуват се от Десниленд.

17 мнения за “Страх от Десниленд”

 1. Милиционерът си остава милиционер независимо дали се казва Цветан или Цветлин и руска подлога независимо дали се казва Волен, Сергей, Михаил или Кристиян В.!

 2. Човека, на когото единствено симпатизирах в това правителство – Цветлин Йовчев, в крайна сметка се предаде и се превърна в един от говорителите на новата власт. Един парламент, който функционира благодарение на побъркания Волен Сидеров. Едно правителство, което управлява със 120 депутата, благодарение на същия този побъркан. Едно мнозинство, което излъчи за шеф на ДАНС странния субект Делян Пеевски и в рамките на 15 минути го назначи за такъв. Един парламент от времето на БКП преди 89-та година – само “наши” хора и никаква опозиция, средство за пропагандиране на “нашите” успехи и омаскараяване на инакомислещите елементи в държавата. Цветлин Йовчев се включи в този парламент. И как няма да се включи нали самият Волен Сидеров от партийната си телевизия заплаши, че или Йовчев “ще вземе мерки” или “правителството пада”. Ето, че Йовчев “взе мерки” и взе страна, а беше само експерт. Протестиращите се изнервят. Вчера беше първият сигнал за това. Не е сигурно, че един кървави сблъсаци ще направят впечатление на този еднопартиен, единомислещ и самоподкрепящ се парламент, защото такива са сигналите, които излъчва. Когато един парламент плюе по протестиращи, нарича ги с обидни имена, заплашва ги и клевети, подиграва им се и се прави че ги няма, готов е да ги бие и когато този парламент е пълен само с хора, които мислят по един и същ начин, това се нарича еднопартийна диктатура. Днес Народното събрание е еднопартиина система, защото там може да има на теория 3 отделни партии, но на практика има само една. Бойко Борисов може да е всякакъв, но той наистина подаде оставка, когато напрежението заплаши да ескалира. Новата власт не смята да постъпва по същия начин. Тя изгони опозицията от Народното събрание, чрез Волен Сидеров и се окопа, огради се и барикадира. Зад своите барикади напада Президента. Напада посланици на чужди държави. Напада медии. Напада опозиционни извънпарламентарни партии, като ги обвинява в подривна дейност. Насъсква едни българи срещу други. Днес сме свидетели на сбъдналата се мечта на някои хора – Народното събрание да е еднопартиино, а недоволните да бъдат заклеймени от него като врагове на народа, там да се изразява мнението само на едните. Те днес изживяват своята мечта. Нашата мечта за демокрация и многопартиен парламент, в който се сблъскват различни мения и идеи, парламент, който е изразител на мнението на всички български граждани и чрез него то се чува от най-високата трибуна, тази мечта е временно погребана отново, така както беше погребана в продължение на 45 години. Честито на всички, на които им се е сбъднала мечтата и те отново изживяват “славните” за България години на еднопартийната диктатура. Един-два тръна в окото са им останали – инакомислещия, пуст Президент и неправилната кметица на София. Но, има време, има време… Както каза Любен Корнезов, в последното си изказване от парламентарната трибуна: ако не днес, утре ще победите другари… окончателно и напълно. Честито на победилите !

 3. Да, нервите им няма много още да издържат.Гл. прокурор Цацаров, също се включи със заплахите с арестуване за хулигански прояви.А защо не арестува Сидеров за вече проявените меко казано хулиганства.
  Интересно дали чл. от НПК, които той цитира действат от вчера или са действащи и в момента когато Сидеров заплашваше с палки и граждански арести мирно протестиращите, нападаше полицаи, журналисти, президента.Или чак когато европейски посланици и европейски партийни фактори се намесиха с доста твърд тон, Цацаров прочете НПК и се сети, че можел да арестува народен представител.А дали ще го направи?Съмнявам се.Видя се , че го употребиха поръчково по изборите с бюлетините.Мая подаде сигнал и Цацаров се втурна и какво стана – това което искаха – да печелят избори с измама.А на Сидеров му остава да плаши гаргите и ПЕСовете.

 4. Г-н Инджев,отново разголихте истинското лице на правителството.Едва ли има мислещ човек,който да повярва,че някой в правителството и парламента се е “пожертвал” от добро сърце и експертни намерения.Ще останат там нагло и аругантно,докато си разпределят парите,те и кукловодите им в сянка.А поведението на Борисов-сега и през февруари съвсем не будят възхищение-ходове на хитрец,който още не се е спазарил за дял от баницата.

 5. Наистина, г-н Инджев, бесепари, атакисти, депесари и герберисти (и преданите защитници на руските интереси сред тях!) най-много се страхуват от Десниленд!!! Още от 2001 година полагат неимоверни усилия (за всеобщо нещастие успешни) да разбият всичко читаво дясно, което не е по техен модел. Бълват ЛЪЖИ и всякакви гнусни компромати (те това добре са го научили и владеят!) по адрес на всяка читава, достойна личност появила се в дясно. Най-идиотското е, обаче, че голяма част от хората им вярват, без да се опитват да разсъждават трезво за компетентностите на дадени партии, водени от преднамерено насаждани клюки и инсинуации.
  Много се надявам днес тези заблуди да се игнорират, да се разбере колко нагло и безскрупулно са ни лъгали горепосочените партии (разроили се от една партия майка!!!).
  Дай Боже младите, умни и ентусиазирани протестиращи да ни заведат в Десниленд! Никак няма да е лесно срещу тези мутро-олигарси, но ТРЯБВА да се борим с тях упорито и до край, иначе нищо добро не ни чака?!?

 6. Колкото повече ги е страх, толкова повече ще се окопават. Вчерашните им действия около парламента го показват, махнаха загражденията, за да предизвикат хората…добре, че се размина. Вечният техен ченгеджийски сценарий

 7. Когато гледам лицата на т.нар. антипротест, ме наляга едно екзистенциално отчаяние – т.е. става ми адски тъпо и безизходно. Дори не мога да се разгневя – гледката е потресаваща сама по себе си. Това са хора, които живеят още в 50-е, 60-е години на миналия век и протестират срещу всеки опит да им се отнеме именно това живеене в именно тези години. През ума не им минава, че протестират срещу собственото си бъдеще и срещу бъдещето на децата си, че хвърлят камък срещу по-светлата страна на живота. Това е потресаващо – такова бездарие. А който няма простата дарба да избере да живее откъм светлата страна на живота, е безкрайно и отчайващо тъп.

 8. Ah, diasno,diasno!?Zaradi tova se varnah v B-a…i tam triabva prochistvane, kakto chistim koshovete na dezata ni ot nesavmestimis tiahnata vazrast igrachki.No pak ostavam s viarata, 4e samo tova shte spasi B-a-postoianstvo,nikakvi kompromisi,nikakvo otpuskane i borba do krai.Da se zapochne v Ziala B-a podpiska , sled kato kontra protestirashtite iskat takova”sastezanie”!.

 9. Съгласен съм напълно. Но ако Десниленд не излезе от черупката си възможно най-скоро, този опасявам се последен изблик на изчезващото гражданско общество, ще бъде напразен. Oще по-лошо, ще бъде последният вопъл на умиращата надежда за една нормална, европейска България.
  Всъщност, намерението ми беше да изразя несъгласие с класификацията ви на лицето В.С. Като цяло много хора правят според мен грешна оценка, сравнявайки един платен страхливец, палячо, безгръбначно нищожество, готов да продаде съвест, вяра, майка, родина, всички и всичко за няколко рубли, с Хитлер или други фанатизирани чудовища. Сравнявайки го с
  исторически значими, макар и крайно негативни личности, вие го проектирате високо над торните червеи, мястото и средата, която е за него естествена и присъща. Категоричо възразявам да се категоризира и като луд. O, той много добре знае какво прави и за колко. Лудостта оневинява действията и личността, не не го амнистирайте толкова лесно. Той не е получил заслуженото разобличение още, никой не е свалил изцяло фалшивата му маска на националист, дори на расист и фанатик. Всичко това е пълен и добре платен фалш. Щеше да е смешен и жалък, ако не беше толкова опасен в този момент, накланяйки България към бездната. За няколко рубли, пардон, сребърника.

 10. Самодоволната мутра на задкулисието закономерно ни се яви в потресаващото си “великолепие” четрвърт век след “промяната”.
  Чрез чрез избора на БСП за “главатар” на тайните служби в държавата, успоредната власт поиска ЦЯЛАТА ВЛАСТ, разкривайки “философията на прехода”.

  Една случайна игра на числа изтика на опротивялата сцена на осквернения парламент гротескните маски на скритата власт и така всички маски бяха свалени:
  МАФИЯТА Е В ПАРЛАМЕНТА – с трите си, “леви” лица и с “десния” си еквивалент, напуснал циничното шоу, уплашен от разобличителното сравнение.

  Ако общия враг – на събраната от задкулисието политическ трупа – е “Костов”, то всички мислещи хора в държавата са “костовисти”.
  Тази перверзна логика на властта показва идейната кухота на статуквото и разкрива моралната му мизерия.

  Пропагандната полиция на държавата-мафия иска да мислим в удобни за нея клишета.
  С подмяна на смисъла тя иска да подмени системата и функциите на институциите в държавата и ТОВА Е ПРЕВРАТ – който няма да мине!

  НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!

  ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

 11. С малки изключения,които доказват правилото,живота ни е резултат от действията на три стълба:политици(фиктивна власт,до голяма степен);медии;олигарси и местни феодали,тъй като армия почти не остана, функциите и бяха иззети от мутри и рецидивисти,полиция и олигарси.За съдебната власт или добро или нищо,новата премяна на лъва пред съдебната палата е красноречива.

  Въпреки че, даже граждани на световна сила като Франция имат резерви спрямо “Дисниленд експанзии” (разбираемо е, в един момент повечето производители на Шампанско бяха собственост на американски компании),какво да кажем ние, живеещите под обсадата на Биг Брадър, икономическа и информационна.

  Статията Ви е брилянтна,което едва ли изненадва някого.Все пак,според мен ,живота в нормална държава би трябвало да предоставя много повече възможности от опциите: участие в Мъпет Шоу или Биг Брадър.Можеше поне да включат “връщам се при ралото си” от “Goodbye yellow brick road”, но те ни откраднаха и средствата за производство,а на някои се опитаха да вземат и здравето.Освен това гореспоменатата песен беше върната в личния ми плейлист от предишния премиер,след кратка пауза, настоящите НП и магистрати,явно са решили да и правят кавър версия.

 12. В. “Стършел” преди няколко седмици описа “успехите” на ДАНС, от както е създадена в борбата с организираната престъпност. Освен похарчените милиони на данъкоплатците резултатът е нулев. Един от началниците в тази служба беше и Ц. Йовчев, така че не може да се очаква нищо смислено и от него.
  Аз не разбрах за какво този Милер беше в България. Много секретна мисия! Но УАСГ успяха да се орезилят, а уж имат много добри учени и преподаватели.

 13. В интерес на истината трябва да отбележа, че преди Болен Сидеров, Бойко Борисов обяви, че зад протестите седял Костов. Освен това, трябва да припомня, че ББ не е подал “достойно” оставка, а го направи по съвета на Путин, защото видя, че нещата стават напечени и предпочете да се измъкне, за да се върне на бял кон. Кога някой, който е подал оставка, бърза веднага да се върне на съшия пост? Това ли е достойното? Добре е сегашното правителство да подаде оставка, но ако това е за да се върне отново ББ, какъв е смисълът? Защо се забрави как той управляваше, щом като за същите неща се обвинява сегашното правителство? Не са ли и едните и другите от едно и също комунистическо котило?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.