Ако България беше друга и беше държава, а не руски протекторат

С изявлението си пред радио К2, че в друга държава посланиците на Германия и Франция щяха да бъдат изгонени, депутатът от БСП Татяна Буруджиева се опита да уцели двама посланика с един камък, но всъщност удари собствената си партия по болното място.

Става ясно, че в БСП признават България за държава, която не е като другите и то именно, защото я управляват те.

В друга държава едва ли биха биха гонили посланици на съюзнически държави, но в държавата, която тази партия БСП е управлявала с много малки прекъсвания през последните 68 години, всъщност се разпорежда една друга държава и тя явно не наредила още това да се случи- защо иначе Буруджиева ще се оплаква, нали властта си е тяхна, да гонят посланици и да не се оплакват, че това тук не може да се случи без нечие позволение!

Другата държава, на която се кланят от поколения в партията на Буруджиева, казва от години на България как да се разпорежда с историческото си съветско наследство, натрапено от чуждата окупация, приемана от партията на Буруджиева с благодарности като освобождение от българската независимост .

Другата държава държи тази държавица тук за гушата до пълно задушаване на българската икономика, обгазена с най-високите цени на природния газ в страна от ЕС.

Другата държава си урежда цяла анклав на българското Черноморие в природен резерват Камчия и няма сила в (уж) нашата държава която не да й попречи, а дори да се възмути от този факт.

Другата държава пазарува масово чрез свои поданици ( в огромното си мнозинство чиновници, забогатели от близостта до властта в Кремъл, такава статистика беше публикувана в Русия) недвижима собственост в България, чрез която може един ден да задвижи претенции за свое мигрирало у нас население, което да защитава от българите,ЕС и НАТО „ с всички средства”.

Другата държава си купи миналата година българския тютюнев монопол Булгартабак и така си напазарува пълната лоялност на ДПС, зависима от гласоподаването на монокултурните си избиратели в съответните населени места, засисими като крепостни селяни от отглеждането на отровното растение.

Другата държава си купи без проблем също и телекомуникациите на България по време на управлението на уж големия борец срещу руския диктат Бойко Борисов.

Другата държава в момента съди България за разоряващата сума от около милиард евро неустойки за натрапен от руското ядрено лоби проект, който самата Москва много добре разбира като неосъществим икономически, но удобен политически за шантаж на лакомите шарани по енергийната верига, налапали тлъстата корупционна стръв.

Другата държава демонстративно се намеси в болезнената туземна тема за медийния картелен олигархичен модел в България- но не чрез някакви си посланици с някакви си приказки, а с дела!

И с документи ( за собственост). Държавната Руска външнотърговска банка отговори на февруарските протести на българите ( някои от които развяха руски знамена и се опитаха да палят европейското) срещу монополите и олигархията като нахлу през април с близо 10 процента свой дял тъкмо в Корпоративна търговска банка, чрез която вече беше осъществила контрола си над тютюневата джунгла и в телекомуникационната нива на България.

Другата държава не веднъж просташки обижда България като свой „троянски кон в Европа” чрез своя виден дипломат в Брюксел Чижов или чрез още по-важен политик, като близкият до Путин руски шовинист Дмитрий Рогозин.

Другата държава при това не само не е съюзник на България чрез взаимно обвъзрзващи международни договори, каквито имаме подписани с Германия и Франция, но и прави всичко възможно да придърпа България в своя лагер в битката си срещу нашите съюзници, както се вижда в момента от успеха на другата държава да постигне светкавичен завой в политиката на София спрямо кризата в Сирия като резултат от проруската управляваща коалиция тук.

Така че питам: щом в друга държава биха изгонили посланици на съюзнически държави за изявление, което буквално повтаря думите на българския президент, как би трябвало да постъпи България спрямо посланика на въпросната огромна друга държава, която се разпорежда у нас с претенцията да сме й завещани като плячка от обоза на студената война, загубена иначе от СССР!?

Това- в случай, че България беше друга държава, а не омотана в колониалната си зависимост страна с парализирана воля за съпротива срещу всичко това това.

42 мнения за “Ако България беше друга и беше държава, а не руски протекторат”

 1. «Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме па¬костите правени нам от Русия…”. Това наше положение, създадено в желанието ни да запазим свято своето русофилско чувство… И ние, сироти русофилите българи, жумиме, не си отваряме очите за да не видим какво прави „вампирът” за нашата съд ба. Жумим пред пакостните му дела, за да мислим, че той само добро прави за нас. Не поглеждаме, защото не желаем да видим, че нашия идол, на когото се покланяме като на свой величайши добродетел, е зъл гений за съдбата на честита и велика България…”

  Това е написано от Старозагорския митрополит Методий Кусевич, родом от Прилеп, в неговата книга «Погрома на България”, издадена през 1914 г.

 2. Знаменателно днес се обади като много разтревожен за “антируските послания” на протестите позападналият в йерархията на руските агенти в България гоцэ сырыщнык.Голяма е конкуренцията, явно го поизместиха по-напористи наемници на Кремъл.А озъбената реплика на дъщерята на комунитическия изверг за посланиците трябва да се разчете така: “На нас, дето по едно време се правихме уж на “модерни леви евросоциалдемократи” и т.н., вече не ни пука за никаква евроатлантическа България, маските падат, връщаме се официално и с удоволствие към вечната си роля на агентура, администрираща България по руски директиви и в руски интерес.

 3. Колко справедливо Р. Рейгън наричаше тази държава Империята на злото.

  Само дето “империя” звучи доста респектиращо, а Русия е просто колос на глинени крака. Феодална държава в 21 век. Дива и нецивилизована. Технологично изостанала (вярвам помните как не можаха да извадят потъналата “Курск”). Живееща (изхранваща се) от изкопаеми горива и суровини. С невероятно нещастно, бедно и впиянчено население, с ужасяващо къса продължителност на живота.

  Истинският ни проблем на нас в България обаче са шайката алчни родоотстъпници, които нямат никакви скрупули да продадат страната си, стига да получат добра цена.

  Чрез тези помагачи Русия подписва “договори”, обезпечавайки бъдещето си (защото, нали, изкопаемите блага ще свършат и тогава… глад).

 4. Да продадеш държавата си за депутатско място.
  Но даже и с депутатско място, пак си оставаш предател и слуга на не особено признателен господар.Но ДЕПУТАТ Буруджиева , забрави да каже , че френските и немските данъкоплатци осигуряват 40% от Европейските пари за България, които са ЕДИНСТВЕНИТЕ свежи пари в момента.Забрави да каже, че Литва и Холандия подкрепят демарша.
  Дарюс Гайдис, временно управляващ посолството на Литва, председател на Евросъюза: „Дискусии по ситуацията в страната се водят постоянно. Литва подкрепя огласената от Берлин и Париж съвместна позиция.“
  Карел ван Кестерен, посланик на Нидерландия: „Не съм участвал в съставянето на позицията, но съм напълно съгласен с твърденията в нея и отправените послания.“
  Много елементарно и издаващо страха на Станишев, че френските социалисти го отсвириха.Остава му пътя към Путин, където го карат да чака с часове в коридора, докато го пуснат да коленичи на килимчето
  /това е абсолютна истина/.Този път много ще чака и много ще коленичи. За изгонване са депутатите , а не посланиците.Те си знаят защо.

 5. …Отчайващо,безнадежно ,ужасно и трагично,
  но за съжаление напълно вярно.

 6. От съществата “макак” ,първообраза на “Дявола”,същество лукаво,което пуснеш ли го дома си,пуснал си самата сатъна “броди един призрак,призрака на сатъна”-“комунизъм” речено за хубост!
  И все пак имало е и все още има такова животно Румен Бърцов .И несъм боклук,луд и прочее!
  Аа,И Бог има ,но комунист не вярва ,че има “такова животно”.
  “До всяко зло зъщество,ако застане поне още едно” и ето ти България днес!

 7. Единствено хубавото на тази провокация е, че Буруджиева е известна с крайните си пристрастия. Просто е длъжна да се изяви като новоизлюпен парламентарист, защото новите избори са близо, и дори второ издание на костинбродската сага няма да донесе нищо повече за БСП. А на госпожата явно депутатстването е по-изгодно от четене на лекции. Това не е първата и глупава изява, откакто влезе в парламента, навярно ще има и още, да влезе и в следващите листи. Работи обаче против, а не за нейната кауза – хората излязоха по улиците не под сърпа и чука, а против тях. Утре могат да развеят и европейски знамена на протеста, а онези от контрапротеста ще посмеят ли да веят старите символи – нали ще се демаскират като продажници!

 8. Така че питам: щом в друга държава биха изгонили посланици на съюзнически държави за изявление, което буквално повтаря думите на българския президент, как би трябвало да постъпи България спрямо посланика на въпросната огромна друга държава, която се разпорежда у нас с претенцията да сме й завещани като плячка от обоза на студената война, загубена иначе от СССР!?
  Присъединявам се към питането??Отговор….!?

 9. Тази Буруджиева, не е ли булка на оня Буруджиев( забравих му малкото име) дето беше секретар на ДКМС по Тодор Живково време!? А сега се е припознала за политолог и Депутат от БСП. Че нима очаквате г-н Инджев тая женица нещо умно да каже?Тая, Виза, Кънчо, Кольо и Андрей са все от един дол дренки!

 10. Толкова силна и честна истина, че няма как да реагират с “някаква писанка” “дежурните опоненти”.

 11. Нищо повече не може да се добави към направения анализ от г-н Инджев.
  Това е!
  Интересно е обаче, да се дискутира какво ни очаква от тук нататък.Борбата е явна-с ясната цел,да бъдем отклонени от членството ни в ЕС и НАТО.
  Пречиме на външни “братски”интереси.Иво точно го изрази “да сме й завещани като плячка от обоза на студената война, загубена иначе от СССР”
  Всички гафове които бяха направени от това правителство съвсем не са случайни и необмислени.Това им е целта.Всяко друго съмнение, според мен, в друга посока, ще бъде заблуда за наивници.
  Как да се противопоставим на случващото се,като е наложена диктатура над народа ни.Демокрацията у нас е пълна пародия и фасада за пред света-който не се лови на тези въдици.Всички лостове за налагане на тяхната воля върху нас са в тяхни ръце-основно пари-пазаруват си всичко,медии,журналисти,протести/нямам в предвид сегашните/,купуване на гласове,интриги осъществявани с активни мероприятия, и т.н и т.н.Да не изреждам всичко,всички го виждаме.Какво зависи от нас на изборите…..и за кого да гласуваш????Има ли нещо неопорочено.
  Кучето си лае,кервана си върви…и си върви с неотклонна стъпка към целта.С какво помагат критиките,иронията на протестиращите и отправените подигравки към кабинета Олигарски. Властта се държат така,че все едно нищо съществено не се случва.
  А трябва да има изход!

 12. Какво друго може да се очаква от една червена полит-секс труженичка?!

 13. Ne e viarno che komunistite niamat bog – kulnat se v rusia, verni sa i do grob, no neka tozi grob im bude v Sibir, da zaminavat tutaksi. S radost shte im pokriem transportnite razhodi. Dolni ruski mekereta. Zatrivali sa i produlzhavat da zatrivat tazi neshtastna teritoria BG i neinoto naselenie kolko puti prez tova i minaloto stoletie. Dokoga? Dokato ne im budat puknati mrusnite glavi!

 14. Свалям шапка за пореден пат на автора на статията.
  Дано повече хора прочетат статията и проумеят каква ни е дьржавата и каква партия ни управлява.
  Използувам единствено число за партия, защото партиите в парламента са мутанти на БКП/БСП или както Едвин Сугарев преди години рече “проекти 1, 2, и т.н. на КГБ”
  Ще завьрша с противоположния смисьл на един от любимите лозунги на БКП “Да пукне бьлгаро-сьветската дружба”, защото колкото БСП е нещо по-различно от БКП, толкова Русия като политика е нещо по-различно от СССР.

 15. Как благо си говорехме за Бойковите глупости преди известно време. Сега е време за мотика с барут и кожен парцал с кръв. Русия не е Дедо ти Иван, сега е баба ти Ибанка. Много негатив се е натрупал требе да се избухва.

 16. “Другата държава, на която се кланят от поколения в партията на Буруджиева,” нанесе най-съкрушителния удар на България, който някога е бил нанасян.

  “Другата дъжава”, завладя България и остави своите слуги в партията на Буруджиева, когато изведе своята войска.

  България беше превърната в държава изцяло зависима от “другата държава”. И ако някой обича да си служи с думата “робство”, ето това е периода от историята на България, който най-добре се описва с “робство”.

  Когато управляващата номенклатура в “другата държава” реши да се превърне (по думите на г-жа Седларска) “от хора, притежаващи идеалите,в хора, притежаващи капиталите” и се отказа да държи света на ръба на световната война (“Другата държава” имаше в сърцето на Европа може би милион и половина въоръжена до зъби армия с няколко хиляди танка на часова дистанция от техните цели.) се случи първият удар – българското индустриално производство отпадна от руския пазар поради неконкурентно способност, защото беше базирано на технологиите на “другата държава”.

  Метрополията нанесе и втори удар – върху земеделското производство. Обяви България за напреднала страна и повиши вносните мита на българските стоки, с което затвори пазара си за тях. Това производство в България все още не е възстановено, а може би е и единсвеното конкурентно способно.

  И аз мисля, че, след като номенклатурата в партията на Буруджиева повтори това, което направи метрополията и нейната партия има отново властта сега, “другата държава” не гледа на нас като на “завещани”, а като нейна плячка.

 17. От продаваща тялото си вечер на пилоните пред НДК чух по телевизията, че било добре и протестиращите по улиците да се изселели от България, за да не им се пречкали и те!

 18. Отново поздравления за Иво Инджев! По-добре от това за българската васална зависимост не може да се каже!

 19. Имам идея.Торбички за повръщане с образите на Пеевски, Местан, Доган,Станишев,Манолова,Буруджиева и за който се е цанил за слуга на Путин и наместниците му олигарси в България.

 20. Уважаеми сънародници,не забравяйте, че се борите с РУСКАТА ИМПЕРИЯ,а не със СССР.След 100 години в историята на Русия ще пише, че в началото на 20-ти век Русия е е имала упадъчен период-около70 години наречен комунизъм.РУСКАТА ИМПЕРИЯ не е виновна че следва своите интереси.Виновни са нашите продажни управляващи и EU.За 23 г. посочете ми една голяма световна фирма която е инвестирала в Б-я и е създала 500-1500 работни места.Кажете честно какво хубаво видя човека от селото и малкия град за себе си от EU за тези години.Какво ги грей хората,че можели свободно, да пътуват,като те едвам събират пари да отидат до голям град на лекар.Запада никога не ни е искал,като се почне от Берлинския конгрес,Ялтенската конференция и т.н.ПЪТЯТ Е САМИ ДА СЕ ОПРАВЯМЕ БЕЗ НИКАКВИ СЪЮЗИ>

 21. @ТАНЧО
  Другарката Буруджиева е дъщеря на убиеца на ген. Луков – “черния ангел”, терориста Иван Буруджиев.

  Май е прав Кутев – гнусотията им се предава като СПИН…

 22. “нали властта си е тяхна, да гонят посланици и да не се оплакват, че това тук не може да се случи без нечие позволение!” Много точно, г-н Инджев.
  Другарко Буруджиев, какво чакате, властта е ваша, действайте.Нямате оправдание, че някой ви пречи. Опс, май има протести на едни лумпени, които не знаят какво искат,да не настъпим котето. Ама да не ви пука, газете отгоре и здраво действайте, може в Сибир да ги пратите лумпените, посланиците- откъдето са дошли. И ще настане вечен комунизъм.

 23. “Русофил съм от детинство, но винаги съм разбирал, че не всякога руските интереси са съвпадали с нашите, българските. Трябва нашите политици да ги разбират тези неща и ако добре ги проумеят, няма никога да им става мъчно, когато видят, че не сме получили подкрепа от Русия. Ако добре разбираха нашите политици, че е естествено да се явят в даден момент различия в интересите ни с тази велика държава, те нямаше да очакват нейната подкрепа, щяха своевременно да си вземат мерките и нямаше да тласкат страната си слепешком към злощастия.”
  Митрополит Методий Кусев

 24. По принцип чета, но не пиша. Но този път не се сдържах, когато видях името на въпросната г-жа. На едно предно нейно изказване за закона за тютюнопушенето въпросната така ми падна в очите (не че някога е била високо или нещо), че това което спокойно вече мога да заявя е че тя няма много сиво вещество. За това и я пускат напред БСП. Да не излагат по-умните (ако има такива). Искам тези идиоти да си ходят. Нямат място във властта глупаци, смятащи нас за глупаци … Не сме толкова глупави за колкото ни взимат БСП. Вън червените боклуци!!!

 25. Буруджиева е дъщеря на убиеца на генерал Луков??? Сигурно ли е това? Нима не е ужасно да си дете на платен пладнешки убиец? Или слугинажа й е просто наследствена обремененост, има нужда от лечение, какво е това? Нямам думи и в този случай…

 26. На протеста имаше лозунг – ВСИЧКИ БЕДИ ИДВАТ ОТ РУСИЯ, САМО СТАНИШЕВ ОТ УКРАЙНА!

 27. Мисля, че не е необходимо при всеки демарш на поредния руски фараш да се впечатляваме толкова. Ама може и да не съм прав, де ..

 28. Към ROSMIN.Всеки има право на мнение,а твоето човече,че отдалече дъхаш на чугунена глава,демократично завоалирана като “атакаджия”!Загрижил си се за бедняците на село и малките градчета ,понеже са безработни.Да си чул някъде по света да има безработни селяни??Такова животно нема,освен в БГ.Та кой читав западен вложител би отворил работни места в държава,в която битува мързала в мнозина,носталгията по времето на социализъма и т.н..А тъпанари като тебе,се опитват да правят политико икономически анализи,с вкиснал дъх на русофил!!

 29. Към Г-н Лазар Маджаров.Ясно мързеливи селяни,пропаднали гражданчета.Коя голяма фирма от рода на IBM,BASF,Toyota,BP,и т.н. откри работни места за изключително трудолюбиви и високо интелигентните възпитаници на МЕИ-та който гордо се титулуват -ИНЖ.Г-н Маджаров първото Ви име е Лазар не ИНЖ. Моята фирма г-н Маджаров отдавна обработва 130 хил. дка без да чакам помощ от EU.

 30. Ако България беше друга и беше държава, а не руски протекторат И през последните 24 години народът ни не беше толкова търпелив и овчедушен по отношение към “политиците, които не проявяваха чуваемост” може би България щеше да е друга.

 31. За пореден път посочихме врага. Публиката изпадна в екстаз. И какво от това? Ами влезте е управлението и направете нещо полезно за да стане пак държава!

 32. Веско, Веско, Вие май сте от тези дето тук прекрасно ги описва г-н Инджев?!? Не се дразнете толкова на антируските писания, а се научете добре да осмисляте историческите ФАКТИ относно нашето най-голямо нещастие – СЛЯПАТА ПРИВЪРЗАНОСТ към Русия и всичко руско и от там превръщането на доста българи в ПРЕДАТЕЛИ на българското!!! А, що се отнася до влизането във властта, именно от българските подлоги на руските интереси у нас, свестните личности, които са осъзнали истината за българо-руските отношения и биха могли “да направят нещо полезно за да стане пак държава” не могат да се доберат до Народното събрание?!? Нали “великия” избирател – неосъзнатия, непросветен и продажен – гласува под строй за престъпни мекерета като тази Буруджиева!!!
  Статията Ви, г-н Инджев, е много, много добра и трябва непрестанно да се пише по тези въпроси, защото доста хора изглежда трудно приемат тези трагични за нас факти, или умишлено не искат да ги осъзнаят?!?

 33. Страхувам се, че всички дето се натискат да управляват България са все дълбоко свързани с досиета в Москва.Така да се каже свикнали са срапорта”Служа на СССР”

 34. Моето мнение , е че Т. Буриджиева усештайки финала на този парламент , гледа да впечатли партията си , че върши нещо…..с цел при нови избори да е …предложена …решила да се понатегне …..

 35. “Тази Буруджиева, не е ли булка на оня Буруджиев( забравих му малкото име) дето беше секретар на ДКМС по Тодор Живково време!? А сега се е припознала за политолог и Депутат от БСП. Че нима очаквате г-н Инджев тая женица нещо умно да каже?Тая, Виза, Кънчо, Кольо и Андрей са все от един дол дренки!”

  Всъщност, татко й не е улучил ген. Луков, даже май е напълнил гащите от вълнението, смъртоносният куршум е пуснат от съпровождащата го др. Виолета Капон от Радомир, по-късно отстреляна при изпълнение на друго Коминтерновско поръчение срещу родината си. Иначе е прав колегата, че комуно-милицейската (и русофилистичната) гнус се предава по наследство като СПИН!!!

 36. Мисля, че не е необходимо при всеки демарш на поредния руски фараш да се впечатляваме толкова. Ама може и да не съм прав, де ..

 37. “Който е социалист, той не е християнин. Който е християнин, той няма нужда да бъде социалист, за да е полезен на народа”(Величкий епископ Методий, 1895г.)

 38. „ Русофил съм от детинство, но винаги съм разбирал, че не всякога руските интереси са съвпадали с нашите, българските. Трябва нашите политици да ги разбират тези неща и ако добре ги проумеят, няма никога да им става мъчно, когато видят, че не сме получили подкрепа от Русия. Ако добре разбираха нашите политици, че е естествено да се явят в даден момент различия в интересите ни с тази велика държава, те нямаше да очакват нейната подкрепа, щяха своевременно да си вземат мерките и нямаше да тласкат страната си слепешком към злощастия.[61] “
  Митрополит Методий Кусев, 1914г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.