Български демонстранти освиркаха руския посланик в София

Руският посланик Юрий Исаков хвърли недоволен поглед към протестиращите тази вечер пред френското посолство, където имаше празненство във връзка с националния празник на Франция. Антиправителственото шествие мина покрай дипломатическата сграда на ул. Оборище, предаде репортер на ПИК.
Митингуващите искаха, както и вчера, да поздравят френската държава заради подкрепата, изразена от посланика преди няколко дни.
Шествието обаче хвана края на празненството, когато някои от дипломатите започнаха да се изнасят с колите си. Сред тях бяха и американският и руският посланици, които бяха със засилена охрана.
Юрий Исаков беше видимо сърдит на протестиращото множество, като той го изгледа накриво, след които се качи в автомобила си и потегли с мръсна газ. Шествието му отвърна подобаващо с дюдюкане и освиркване. (ПИК)

Интересно, нали!

Искам да припомня, че същият Исаков си позволи да нарече „маргинали” българите, които искат да бъде демонтиран от центъра на София Монумента на окупационната червена армия( МОЧА). Беше вбесен, когато ние, български демонстранти, възродихме чрез митинги паметта за факта, че има легитимно решение на Софийската община от април 1993-та година за демонтиране на Бастилията, т.е. на символа на чуждата диктатура над единствената държава в Европа, която е окупирана от Червената армия без да е воювала с нея.

Имперската надменност на Исаков черпеше самочувствие от калкулацията, че протестиращите сме били малко.

Бях на приема. Съпругата ми Росица Павлова-Инджева изпя нашия химн, химна на Франция и химна на Европа , Бетовеновата „Ода на радоста”.
След това се присъединихме към протестиращите, преминаващи край въпросния паметник, декориран с огромен кървав надпис „Паметник на Газпром”. Край него всеки ден преминават хиляди българи, които вече скандират „паметник за скрап”.

Не върви този народ, който върви възродений, да бъде наречен „маргинал”, нали. Това е сериозна причина посланик Исаков да е нервен.

Важна подробност от пейзажа е, че надписът „Паметник на Газпром”, изографисан с огромни червени букви, оцелява без да бъде изтрит вече втори ден. Това е небивало, невероятно, чутовно събитие!

Знам от опит колко са чевръсти в триенето на „кощунствени” знаци от паметника нашите слуги на петата колона- при всяко полагане на цветовете на българското знаме върху позорния надпис в основата на паметника бърсачите го махат буквално часове по-късно.

Обаче нещо става: цели два дни оцелява истината, изписана върху главнокомандващия символ на лъжата в България. Това показва, че протестите са извоювали поне един видим успех- забавили са реакциите на руската пета колона, която си е взела куклите ( поставени на власт) и парцалите, с които от три години светкавично бърше всеки български трикольор от фетиша си.

35 мнения за “Български демонстранти освиркаха руския посланик в София”

 1. Г-н Инджев, защо Исаков се е почувствал нервен? Нали все пак си имат “правителство”. Да не би протестите да са го изнервили? Или просто скамейката на петата колона да се е смалила до толкова, че да назначават ВИС-аджии (новият областен на София), СИК-аджии (Иванов от Шумен), обикновени мутри (Пеевски), хора които едвам говорят правилен български (Муса Палев) и още безброй безумни назначения. Всъщност напеченото положение се издава и от това, че другарите Първанов, Хърсев, Дърева, Петков и други бяха извадени от нафталина като че ли буквално за един ден.
  Въпросът е какво искат руснаците от Европа? Да строят ЮП, ЕС да стои настрана от Сирия, да откраднат малко евросубсидии или просто комбинация от всичко.
  От друга страна ситуацията е толкова взривоопасна, че е необходимо само г-н Барозу леко да намекне за евросредствата и парламентът ще бъде изринат.
  Притеснява ме само цялото това “шоу” да не е за наша сметка.

 2. Къде е АнгелЧЕ-то Русинант в цялата картинка? Да н’учи вече в Университет дружбы народов имени Патриса Лумумбы, че да не си остане цял живот среднистЧЕ и кабеларЧЕ (на което му вика срамежливо работа в ИТ сектора :О).

 3. Браво на всички Ви! Благодарим за новините!

 4. Rage Against
  Рейтинг: 2760Весело123
  22:52
  14 юли, 2013

  “ей тая наглост и тъпанарщина ме вбесяват у каманистите:
  “Първанов смята, че за разлика от протестите срещу Виденов, сега няма достатъчно силни мотиви, за да се иска оставката на един кабинет, работил няколко месеца.”

  т.е. момчета и момичета, ще протестирате само и едва когато ви оберем, спрем ви тока, изнасилим ви, отнемем ви бизнеса, пуснем хиперинфлацията, пуснем мутрите отново по улиците, и наистина усетите, че нещата не отиват на добре в тази държава.

  иначе да ми протестирате за морали, ценности, глупости… избийте си го от главата да подават оставка…”

 5. Предлагам, от днес докато това правителство и кукловодите му са на власт в БГ,вси4ки плащания към държавата да се извършват с копие от боновите книжки от масовата прее..тизация! 🙂

 6. Иво !Добре ,че те има за да се ИНФОРМИРАМЕ!Казвам го с най добри чувства и никакви напъни да правя вятър .Ти си достатъчно известен и това не е само мое твърдение.Много хора от провинцията (между които и моя милост) ,все още не знаят за това “кощунство” някакви “маргинали”да вапцат МОЧА ,но БТА макар и уволнена (свързвам с твоя милост) успява ,за което БЛАГОДАРЯ.

 7. И в тази връзка отново да спомена Дядо Вазов и това ,което е успял да сътвори за независима България:
  О , руси , о , братя славянски,
  Защо сте вий тука ? Защо сте
  Дошли на полята балкански
  Немили, неканени гости ?

  Вий някога знаме Христово
  Развяхте за благо човешко –
  Строшихте ни игото тежко ,
  А днеска ни носите ново !
  И пак не ви мразим (не крия:
  Обича ви още народа);
  Но любим и свойта свобода ,
  Стократно по любим я ние.

  За този кумир ние се бием
  И с чужд , и със близък упорно
  И няма ний врат да превием
  Пред никакво иго позорно!

  О , колко ви , братя , жалея !
  О ,как би желал , братя клети ,
  Свобода и вам и за нея
  Кат нас да живейте и мрете !

 8. Крайно време беше този високомерен посланик на Империята на злото да разбере, че има и истински българи и не всички сме пачаври и руски подлоги! Негово Непревъзходителство да не се натъжава толкова защото верните раболепни русофили ще го зарадват през септември на яз. Копринка – много мърша има още в нашия народ…

 9. Да освиркаш Исаков – това значи да освиркаш Путиновата псевдодемократина държава и нейното подобие – България.
  Що се отнася до “маргиналите”, дето искаме демонтирането на МОЧА, плюсът е огромен: привлякохме вниманието на хиляди хора и все повече от тях разбират топлата връзка между 9.9.1944 г. и днешната власт у нас, между съветската окупация тогава и днешната ни зависимост от руската публично-частна мафия, каквато представлява Русия на Путин.
  Затова и петата колона не се осмелява да припари да си лъсне фетиша!

 10. Имам съмнение, че чистача е Сидеров и подчинените му ЧК отряди.Но сега се пазари за цената на почистването я със Станишев, я директно с руския посланик.Шегувам се, че то кандидати за слуги много.Стига да им плащат.Но мразещите безплатно руската наглост в нашата държава са още повече.А Буруджиева и сие, вместо да гони посланици на европейски държави, от чиито пари се плаща и на нея, да си ходи в Русия.Да подаде молба до руския посланик, с мотива, че демокрацията не е за нея.

 11. Бих си позволил да обърна внимание на един специфика на явлението Монументалистика на Съветската армия. Много наши комунисти и пр. петоколонници контрааргументират обявяваната потребност възстановяването на националната ни (духовна) независимост от бившия колонизатор чрез елиминиране на доминиращия в столичното пространство паметник на съветската армия с това, че в някои градове на Европа е издигнат на пиеестал танкът Т -34. Не знам дали те се сещат, но в подобна аргументация се крие много езуитщина!
  Т-34, по всеобщо мнение на специалистите, е най-добрия танк от втората световна война – понижена пробиваемост на бронята при по-ниска дебелина, даващо лекота и скорост, отличен дизелов двигател, още в онези времена създаван на модулен принцип, голяма експреност и простота на производството, отлична маневреност, съчетана с просто управление, стабилност на позицията на металната верига при всички капризи на обстановката и т.н. Т.е. Т-34 е директна изява на руския технически гений, подтискан от комунистическата система и събудил се от критичната ситуация за Русия – това е видно от простия факта, че този танк расте в странат, дала на света “шедьоври” от типа на Москвича и Запорожеца (за който говорят, че ако е бил произвеждан в заводите на Мерцедес, е щял да бъде забележителна за времето си малолитражка).
  Съпоставете тези детайли с мотивите високо над София да стои паметник на армия, “освободила” ни от “монархо – фашизЪма”?! Игнаций Лойола би изпаднал в депресия!

 12. В събота, на така наречения контра протест/от революция и контра революция/, официална говорителка на протестиращите, в прав текст и без капка срам, обяви че всички протестиращи срещу правителството на Орешарски, вместо към Орлов мост, трябва да се насочат към терминал две на софийското летище.
  Наглостта им стигна до там, че да гонят граждани родени и отраснали в България.Младите хора – бъдещето на страната ни, са нежелани от чугунените глави, промити мозъци и откровени предатели.
  Ето това е истинското лице на нашата тъй наречена левица.
  А кой стои зад всичко това?

 13. @Георги Георгиев
  Иначе – уважения! Само искам да добавя, че окачването на веригата на Т-34 е копирано от американски трактор, закупен специално (разбира се, за мирни цели…) и докаран от Щатите с кораб. Изобретателят се е разболял, защото лично, в зимния студ, е докарал танка (без отопление, разбира се) за да може да го демонстрира. И малко след това починал… Може-би знаете името му? И т.н. А Москвичът също е купен – мисля моделна Опел. И т.н и т.н….

 14. РУСКАТА ИМПЕРИЯ е първа в съюз с Австрия и Прусия които в съюз се вдигат да задушат първите завоевания на Френската революция “освобождавайки” североиталианските Републики които по примера и с помощта на Франция отхвърлят за кратко монархиите си. Империята на Пу е единствената останала да диша от тях и с претенции и амбиции да трупа мускули и се разпорежда със съдбините на съседните и не само народи. Оттогава датират и първите “освободителни” прояви на руските войски в Европа които дават повод и храна на бъдещото “прогресивно человечество” да разглаголства и досега, двеста и повече години след това по “освободителната” тема.
  Ето защо, поздравления и от мен за перфектната, исторически обоснована и напълно адекватна реакция на демонстрантите срещу появата на имперския амбасадор на празненството.
  Жалко че трябва да се чака дълго, но ако бъдете поканени и на бъдещото празненство на националния празник на Италия в тяхното посолство би било добре съпругата Ви да изпее на имперския амбасадорски толстолоб и италианския химн за да чуе той и съседите от руската църква с отчето Филипчо и новоизлюпените му казашки атамани в БГ че РУСКИЯТ СОЛДАТ В ЕВРОПА Е БИЛ, Е И СИ ОСТАВА ОТ ДВЕСТА ГОДИНИ НАСАМ КРЪВОПИЕЦ И НИЩО ПОВЕЧЕ.

 15. Offtopic:
  Г-н Инджев, днес забелязох, че във Вашия блог, вдясно от коментарите има него НОВО. И това е реклама! Не познавам въпросната фирма в какви отношения е с вас. Надявам се, че тази реклама е в резултат на чисто стопански отношения, от които Вие да имате приходи за работата по този блог!
  Прави чест на въпросната фирма Alexander Logistics, че рекламира в една свободомислеща медия!
  Точно така, както направи и турският бизнес, който оттегли рекламите си от цензуриращите медии и насочи рекламите си към коректните.

 16. Парламентът играе по думите на поговорката:”Кучетата си лаят, кервана си върви.” В тази игра се допуска и това “светотатство” над фалоса забит в сърцето на столицата ни. Но не се знае дали “кучетата’ няма да надделеят ако се съберат в глутница и изгонят вълците от сградата срещу Царя. А какво ще стане с вълците извън парламента, а какво ще стане ако ‘
  “кучетата” си изпълнят задължението и защитят собствеността на суверена – това за което са създадени? Какво ще стане ако “кучетата” победят вълците? Ако до всяко добро същество застане и още едно…

 17. Ееее, от вас не съм го очаквал или този път скритият смисъл ми бяга. Пише се “скрап”.

 18. Между другото и посланникът на Белгия се присъедини към колегите си от Франния и Германия. Ако трябва да се преведе казаното от дипломатичен език, направо ги призовава да си подадат оставките.

 19. @ GEORGI GEORGIEV Не, че искам да се хващам за думите Ви, но сте прекрасна илюстрация за ГЕНИЯ на руската пропаганда! Да наричаш това недодялано, “сделано” в СССР изделие, предизвикващо сизходителни усмивки у всеки западен инженер – най-добрия танк в света, си е явно непознаване на истината. Та един Панцер се е справял без проблеми с 5 (пет) Т-34. В случая не става въпрос за някакво техническо достижение, каквото Т-34 въобще не е, по скоро иде реч за успешно производсво на подавляващ брой, макар и примитивни военни машини, които безспорно са изиграли решаваща роля във войната. Даже наскоро гледах едно предаване по “Дискавъри”, където Т-34 беше класиран на първо място като “роля във войната” но не заради технически показатели, които са в пъти по ниски от аналогичните западни машини, а заради опростеното и подавляващо производство на огромен брой и свързания с това ефект върху бойните действия.

 20. Как беше – на конкурса на джуджета, руското джудже най голямо!

 21. Много интересна и навременна информация за поредното “зографисване” на МОЧА.И то състояло се отпреди 2 дни.Изглежда че управляващите така са се вкиснали от антправителствените демонстрации,че не им достига хъс да направят обичайното:да истрият ИСТИНАТА !Сигурно ще последва нота от намесника на Путин в БГ.Прочем,някой не е ли направил снимка с този надпис,за да може да бъде видян и от онези,които не минават покрай ШМАЙЗЕРА?

 22. Spodeliam tezata che nachaloto na istinskite promeni v BG shte bude slozheno s premahvaneto na pozornia za naciata suvetski pametnik. Niama drug put!

 23. До г-дата Младен и Васил Милославов: Страхувам се, че покрай дървото не сте забелязали гората! Най-добър или не, руският танк Т-34 минава за “звезда” на II СВ и това не е мое мнение, а мнение на известни военни специалисти от САЩ и Англия. Мисълта ми не беше да венцеславя този, да го приемем за факт. Мисълта ми беше, че поддържането на танка като паметник има някакъв смисъл, докато машият паметник на “Освободителите” си е чиста проба колониален знак за роба да не си вири много-много главата, за да не му я отрежат. И този символ преобладава над целокупния пейзаж на столицата.
  Разбира се, аз бих могъл да добавя и аргументите на западните специалисти, подчертали достойнствата на въпросното оръжие, а и самият аз съм се возил в този танк, наблюдавал съм ефективността на оръдейната му и картечна стрелба при различни скорости, но да влизам в ролята на пропагандатор на руско оръжие нито искам, нито си заслужава. Можете и сега да видите някои класации на различните класове оръжия – навсякъде има руско представителство, но стигне ли до технология на масово производство, по-голяма вероятност има да се получи нещо като случая с подводницата “Курск”. Та на този фон, струва ми се, а и военните специалисти го твърдят, че Т-34 стои доста по-различно.

 24. Г-н Инджев, не съм много наясно, но след като има решение на Общината за демонтиране на този паметник, защо не атакувате неизпълнението на това решение в съда? Може би не отделно физическо лице, а някоя организация сигурно има право да го направи?

 25. BSP njamat polezen xod osven koalicija s Gerb, koeto za Gerb e povtarjane xraxa na Ataka. Sledva propadane v dva-tri xoda za Chervenite s pametnicite im Evropejskata podkrepa i izbiratelite. Sled padaneto na Stanishkov i vakuuma v ljavoto, dali novijat im “lider’ njama da poeme linija AKa Gorbachov? I da izlyze pak komsomolcite.. I taka do kraja na sveta. Za men uroka e edin procesite sa bavni i iskat vreme da ni uzrejat kratunite. Tolkova ste cenni ! Tolkova ste cenni, dostojnite zurnalisti. (Molja ne go publikuvajte osobenno stazi latinica)G-n Indzev blagodarja Vi za grazdanskata i izdatelska dejnost!

 26. @ GEORGI GEORGIEV А на Панцер или Тигър возил ли Сте се, и наблюдавал ли Сте ефективността на оръдейната им стрелба?
  Водил съм безмислен спор с руснак, който твърдеше, че “новата” Волга е по хубава от Мерцедес. Естествено, не беше се качвал на Мерцедес, а един от аргументите му беше, че Волгата “вдигала” 180 км/ч без проблем. Някой от компанията се обади, че като нищо може да вземе София – Варна без основен ремонт!

 27. До GEORGI GEORGIEV – абе тоя танк Т-34, да не би да ти е братовчед, та си седнал да се хвалиш с него.

 28. От скоро чета вашите статии и съжалявам,че на сам знаел и чел по-рано.Жалко че само в internet могат да се четат такива силни думи.Подкрепям изказванията ви и искам да добавя и паметника на Альоша в Бургас към вашите статии.

 29. И за последния ромеец в България вече е ясно, че Русия /която не е нито член на НАТО, нито на ЕС, а по-скоро техен съперник и дори враг/извърши безпрецедентна намеса във вътрешните работи на България, реализирайки държавен преврат, чрез своите марионетки от БСП, ДПС и АТАКА и с решаващото участие на огромната си, свободно шетаща из страната, включително и из коридорите на ДАНС, агентура .

  Сигурно, дори и този последен ромеец не се чуди, защо марионетките на Русия Станишев, Калфин, Сидеров, Кутев, Вигенин и подобните им, скачат срещу изказаните, нормални за съюзнически представители, думи в подкрепа на исканията на гражданското общество в България, но не скачат срещу посланика на Русия у нас, който е кукловодът на бруталния държавен преврат от 12.май 2013г.

  Очевидно, защото са незаконно поставени на власт от същия този посланик, за което са готови да ближат и валенките му.

  Руските маши на власт в момента, се опитват да представят като „ненамеса във вътрешните ни работи”, гузното отсъствие на руския посланик в София в българското медийно пространство, /освен при освиркванията му от протестиращите българи/, за разлика от плача им за „намесата” чрез публични и открити за коментар изяви на посланиците на съюзниците на България, която България ,случайно и временно, машите на Путин все още „управляват”.

  За руските марионетки,тихата конспирация на руската „пета колона”срещу националните интереси на България, не представлява нито опасност, нито намеса във вътрешните ни работи, защото е тиха и скрита, и защото руският посланик не я разгласил лично по медиите, а добронамерената, открита и честна позиция на дипломатите от Съюза в които членуваме, е „безпрецедентна намеса”…

  Руско-комуно-фашистките властници в България явно са объркали времето и мястото, в което се намират.

  Може би те сънуват, че се е върнало миналото, когато те се натискаха да присъединят България към СССР, умилително отъждестяван от тях с Матушката им Русия, и бъркайки миналото си битие на родоотстъпници с днешната реалност, си въобразяват, че този акт на национално предателство е станал факт.

  Но, по- вероятно е, червено-кафявите национални предатели да не сънуват, а да се опитват да реализират отколешната руска мечта, да ликвидират окончателно България като независима държава и да я поднесат, като добре изпечено агне, на трапезата на Государя си .

  Не са познали!

  Скоро ще се събудят от сладкия си сън и ще разберат, че са в едно друго време и в една друга – Европейска и демократична България, където няма място за чужди слуги и особено за руски кукли на конци.
  И още по-любопитно – Ромейците не се чудят на циганиите на русофилиите, а едни ‘българи’ са поциганели в глупостта си да не виждат очевадното.

 30. ЛЮБЕН, към изброените от вас партии, марионетки на Русия, трябва да прибавите и ГЕРБ. Именно при тяхното управление Москва направи най-големия си пробив – Южен поток.

 31. “ЛЮБЕН, към изброените от вас партии, марионетки на Русия, трябва да прибавите и ГЕРБ. Именно при тяхното управление Москва направи най-големия си пробив – Южен поток.

  Posted by mika | юли 18, 2013, 19:12 ”

  Знам, но не го направих умишлено. В случая гъските които крякат срещу съюзническия демарш са тези.Благодаря.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.