Нахлупиха ни руска ушанка с чук

Не съм коментирал нито едно назначение на президента и няма и да го направя, каза премиерът Пламен Орешарски по повод коментарите на президента за назначението на Боян Чуков за шеф на Съвета по сигурност към МС.

Аз мисля, че не съм коментирал нито едно назначение на президента и няма и да го направя, каза той.

При откриването на автомагистрала “Тракия” президентът Росен Плевнелиев заяви пред журналисти: “Ако говорим за скандални назначения, след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, няма да скрия моето голямо притеснение от назначението на г-н Чуков за шеф на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

По отношение на назначението на Чуков, президентът отбеляза, че неговата позиция е „нещо като шеф на службите и определя техните приоритети.

Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Левинс” е развил бизнеса си. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин, заяви още президентът Плевнелиев.

Чуков бе съветник по външнополитическите въпроси и националната сигурност на Сергей Станишев по време на Тройната коалиция .В края на мандата на Тройната коалиция Чуков беше предложен за посланик в Скопие, но правителството на Бойко Борисов спря назначенията.

След това Чуков оглави отдела “Публични дейности” в централата на БСП. ( Kafene.net)

Понеже в статията си от 4 юли тази година „Вдигайте си Чуков” казах „а”, време е днес да кажа и „б” . Защото се сбъдна прогнозата за намерението този „експерт” да бъде нахлузен като руска ушанка върху българските служби за сигурност.

В случаи, като този, не е грях да се обобщи преди „подробностите”: взели са си поука от неуспеха на своя цар-другар Симеон Сакскобургготски, следен или контролиран(?) навремето в Испания от щатния офицер под дипломатическо прикритие Боян Чуков.

През 2003 г. година премиерът монархо-социалист Сакскобургготски се опита да нахлупи съветския каскет Бригадир Аспарухов върху специалните служби на България под формата на свой съветник по въпросите на сигурността. Не успя само защото се размечта по въпроса на глас и западните съюзници му попречиха да осъществи нещо като миниатюрен, но все пак коварен вариант за пробив в съюзническата сигурност- почти кат опита на Русия да обезсмисли цялата операция на НАТО в Косово със завземането на летище Слатина в Прищина с помощта на руски „умиротворители”, преминали от Босна през контролираната през юни 1999-та все още от Милошевич Сърбия.

Днес също толкова независимият премиер Орешарски назначи още по-печения експерт по въпросите на тероризма (като го разбира Русия) Боян Чуков. Този път намерението на Русия да си има троянски кон в една официално членуваща в НАТО и ЕС държава се превърна във факт и последиците за отношението на западните съюзници към България тепърва ще се усетят.

Никаква идеология няма в този пейзаж- рисуван е (не)чисто и просто от ръката на Кремъл- същата, която създаде и партия „Атака”. Ето колко уважително представят Боян Чуков в едноименния вестник още в далечния януари тази година, когато нито имаше протести, нито се знаеше за някакъв „експертен” кабинет Орешарски:

В. „Атака” 14 януари 2013 г.

ВИЗИТКА
Инж. Боян Чуков е дипломат и експерт в борбата с тероризма. Роден е през 1952 г. Завършил е ТУ в София. Специализирал е в Института за политически науки в Париж. Бил е главен редактор на в. „Балкански диалог“, секретар в българското посолство във Франция и Испания и съветник по външна политика и национална сигурност на премиера от 2008 до 2009 г”.

Няма да съм аз този, който ще помага на президента Плевнелиев, оплакал се днес от малкото информация по въпроса, за да научи повечко за Чуков. Но една от възможностите, достъпни в публичното пространство, е да се види някой щрих от пейзажа, рисуван от познавача по темата Красимир Райдовски. Ето какво казва той пред сайта БЛИЦ доста преди Чуков да се издигне до сегашното си (пагубно за имиджа на България в демократичния свят) високо място.

Боян Чуков го познавам от години. Беше мой колега от Първо главно управление. Чуков ще остане в историята като последен председател на някаква партийка на едрия капитал. През 1996 г. срещу обещана подкрепа за нашия кандидат Пирински на президентските избори му бях осигурил финансова помощ от няколко хиляди долара. Общо-взето, оттогава не сме се виждали, защото при втория си опит да получи пари разбра, че повече няма да има и оттогава престана да контактува с мен. Чуков беше добър разузнавач и една от задачите му, когато беше в Испания, бе да придобива информация за обкръжението на величеството – нещо, което ние сме правили в продължение на много години. Ако това са им кадрите на НДСВ и другите партии, ебати държавата, както каза навремето Иво Беров от националния ефир, за което си плати глоба от джоба”!

Чуков е страстен почитател на руската евразийска антлнантическа реторика, която при първа възможност би превърнал в практика. В навечерието на прословутото посещение на руския президент Путин в София през януари 2008 г., когато руски урналит описа визитата като „пазаруване на България”, Чуков написа възторжена статия в един от (все още) тиражните тогава вестници. В нея той с нескрит възторг описваше как в самолета на Путин пътували богаташи на обща стойност от стотици милиарди евро ( т.е. с такива капитали разполагали)- и как не, та нали Русия е най-богатата „ресурсно” държава в света, възклицаваше той.

Не искам да отклонявам темата с разсъждения за отклоняването на България от хипотетичното й дори енергйно еманципиране от Русия, но тук такива като Чуков наложиха нашата държава да стане първата в света, която да си забрани да знае дори, дали разполага с шистов газ. Така искат началниците от Газпром, такъв закон изковаха чуковете върху изстрадалата българска наковалня с помощта на Бойко Борисов, когото никой никога не би нарекъл русофоб поради доказателствата за обратното.

Скромната персона, чийто текст четете в момента,заслужи обаче персонални нападки от богатир, като Чуков – щатен офицер от ДС и РУМНО ( но не разкрит към момента на това излияние). Твърдейки, че съм „отглеждан” от ДС още като студент ( когато всъщност направих нещо твърде нетипично за времето на комунизма, отказвайки се писмено от „услугите” на тази кантора- видно от документ в досието ми и от резолюцията, че Иво Инджев не може да работи по тази причина в органите на МВР ), Чуков доносничи следното в сайта „Експерт” в статия, озаглавена

ВСИЧКО Е ГЕОПОЛИТИКА

Автор Боян Чуков
Четвъртък, 07 Юли 2011”

„Сега да се спрем и на поругаването на Паметника на Съветската армия в навечерието на 22 юни. Забележете следното! Преди случката имаше активна „артилерийска подготовка”. Депутат на ДСБ още преди месеци постави „неочаквано” и отново въпроса за премахването на паметника. Друга една личност, отгледана от студентски години от ДС, която е известна със своята патологична русофобия, написа даже книга за „течната” българо-съветска дружба (б.р., става дума за “Течна дружба” на Иво Инджев). Накратко, общественото мнение се обработва методично от началото на годината в ускорен режим по посока изграждане на тежка русофобия. Тук основната цел е да се изкопае огромен негативен емоционален ров между двата братски народа. Все пак руският и българският народи са от една и съща цивилизационна група, а именно-славянската православна цивилизация. По този въпрос са се изказали недвусмислено Арнолд Тойнби, Освалд Шпенглер, Николай Данилевски и Самюел Хънтингтън. Точно това българските русофоби избягват да коментират. Когато народите по света се обединяват (в момента това е водеща тенденция в регионален план) на чисто цивилизационен принцип, у нас група добре платени провокатори ни тласкат в обратна посока. Защо?”

Като истинска рожба на КГБ Чуков не може да си представи друга мотивация за един българин да се изправи срещу руската пета колона, чиито виден ( вече в цял ръст, изваден от окопа и произведен в нещо като генерал), е той- освен материалната изгода.

Едно е ясно- и без Чуков нямаше съмнение доколко Кремъл е налазил върха на държавицата ни. Но с тази нахлупена ушанка посред горещото протестно лято в София проруските кадровици на България на практика заявяват, че смятат да лекуват настиналата ни от вековния сибирски вятър демокрация с още студ от онзи, който вееше по времето на студената война.

38 мнения за “Нахлупиха ни руска ушанка с чук”

 1. Пред този неистов рубладжия гоцэ сырыщныка изглежда направо като половин Роналд Рейгън! Само се чудя, как още това червено сесесерско говедо не е превело името си на МОЛОТОВ-хем “Чуков, хем и идеологически изпитано!Веднага петиция до всички посолства на НАТО и ЕС!

 2. Протестите вече са 32 ден активни и нестихващи и правителството на др.Олигарски се прави на глухо и сляпо.И забележете – продължават абсурдните назначения-които разбира се не са случайни,и това само показва, целта на сегашния упорито отказващ се от разпускане парламент,да отклони България от евроатлантическата и ориентация и принадлежност, и да бъде вкарана в евроазиятската сфера на влияние.И това се прави нагло,настойчиво и с невероятна последователност,което говори за силен външен натиск, пренебрегвайки всички реалности.
  Прави се още и по невероятно примитивен начин!!!

 3. Стана интересно.Май взеха да отстъпват.Пък и чакаме доклада от Европа, а и парички.Току виж ги спрели, както намекнаха едни посланици,строги такива, дето могат и пръст да размахат, на непослушните проруски партийки.

  “Боян Чуков няма да бъде назначен за председател на Съвета по сигурността на Министерския съвет. Това са съобщили от правителството пред БНТ, информира преди минути държавната телевизия.
  За поста ще бъде предложен друг човек. Боян Чуков пък е назначен за съветник на премиера Пламен Орешарски в неговия политически кабинет.
  Изводът от цялата ситуация е, че вероятно назначението е било планирано, но след острата реакция на президента Росен Плевнелиев днес, е направена маневра за избягване на скандала.”

 4. Za Bulgaria niama po-goliamo zlo ot rusia i neinite podlogi – BSP, Ataka, DPS, GERB!!! Bulgarino, kolko oshte muka ti triabva za da otvorish ochite si za istinata?

 5. Руската ушанка не сме я сваляли нито за минута. За това ни е такъв хала.
  Това е истинска история. Българин в Щатите се набъркал в далаверите с банкомати и бил ловнат. Преди да му поставят присъдата, му сложили една електронна гривна за проследяване и го пуснали. Щатските власти били много сигурни в надеждността на съоръжението. Добре, но лошото българче се изхитрило и с цената на много рани и болки успяло да се отърве от гривната и да се прибере в България. След два месеца, обаче, престой на родна земя, решило да си отиде в Щатите, да си излежи присъдата заедно с онази, която му добавили заради махането на електронната гривна. Какъв е изводът? Ние, първо, трябва да заприличаме на Щатски затвор (там дават работа, хранят, има подслон, постелка, осигуряват медицинска помощ, можеш да завършиш образование…) а след това да градим демокрация. Първото нещо в един затвор е да се сменят надзирателите и да се подобри режима.
  Освен фалосът забит в сърцето на София, има още един символ забит в сърцето на Тракия, който също като софийския си събрат рекламира автоматите “Шпагин” – това е Альььоша в Пловдив. Той се явява антипода на статуята на Исус в Рио де Жанейро и носи едно единствено послание: който ни се противопостави, ще яде бой. Интересно защо ли т. нар. братушки така ни плашат? Изглежда много ни “обичат”?!?
  А това дали ще бъдем или не членове на ЕС и на НАТО, зависи единствено от нас. Ако продължим да проституираме, ще ни очаква незавидна съдба. Ако защитим достойнството си (или онова, което е останало от него), ще се надяваме на по-добри времена. Хърватска (най-младата членка на ЕС, се оправи за 7 години и влезе в съюза с 850Е средна работна заплата. А е била по-зле и от нас. Какво ни пречи освен комунизма? Стара английска: имаш ли желание, намираш начин; нямаш ли желание, намираш причина. До причината ли опряхме или до начина?

 6. Честно казано, започнах съвсем да се обезверявам – сАтанишев и проруската му коалицийка безнаказано и щурмово назначават такива руски подлоги като Чуков навсякъде в държавната администрация на важни длъжности, а протестът ни с всеки изминал ден губи цел и посока, и най-лошото според мен – постоянно оредява поради нарастваща загуба на доверие в собствените си сили.

  Аз лично трудно мога са издържа дори и още един ден Олигарски, а чрез него и Путин, да управлява България. Непоносимо ми е!

  Ако протестът ни не се стегне с ясни и фиксирани в срокове ПОЛИТИЧЕСКИ действия за махането на червените узурпатори от властта, накрая безславно ще се разпадне на множество разхождащи се в центъра хора (както започна да се случва днес).

 7. Г-н Инджев, въпросът май не е какво се случва в България, а какво ще се случи по света.
  Мисля, че има няколко основни точки върху които можем да се спрем. Всяка сама по себе си буди огромна загриженост. Възможно е също така, всяка от тези точки да е взаимносвързана с останалите. Всъщност би било най-логичното съждение.

  1. Едуард Сноудън – най-вероятно знае такива неща, че е по-добре никога да не ги казва. За всички ни. Кой знае.
  2. Сирийския въпрос и Хизбула. Там нещата са на ръба да стане война от няколко държави срещу Израел и САЩ. Много взривоопасна ситуация.
  3. Масово обезценяване на валутите на няколко развиващи се държави като Индия, Аржентина, Турция, Украйна, Унгария, Тайланд и други.
  4. Масовите протести в редица държави по света срещу правителствата им.
  5. Скандалите около подслушванията на САЩ в Европа и по света.
  6. Всички държавни глави мълчат и нищо не казват.

  Странно нали? Меко казано странно.

 8. Изумително е постоянството, с което управляващата проруска тройна коалиция се опитва да назначава ( и го прави!!! ) свои, проверени хора на възлови политически длъжности. Никак, ама съвсем никак вече не върви оправданието, че дадено назначение уж било “грешка”, че даден човек уж “не излязъл в масивите на МВР”… Съвсем откровено кукловодите на Орешарски се опитват да се окопаят на много високи коти във властта, и, убеден съм, ако правителството остане на власт, ще ни чакат още и още знакови назначения по втория и третия ешелон на властта. Това е и смисълът да се иска НЕЗАБАВНА оставка на това МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО ( хубаво определение, често използвано от комунистите по времето на студената война). Вече е очевАдно, че кукловодите от Русия (които, между другото, започнаха прекалено често да ни спохождат) искат да реализират прословутия лозунг “Вся власть – Советом”, и непременно държат да получат достъп до ВСИЧКИ кончета и връвчици, с които да дърпат уж независимите български марионетки…

 9. Пореден гаф на Президента Плевнелиев! Министерският съвет направи официално изявление, че Боян Чуков никога не е бил готвен да заема нов пост. Докога ще търпим гафовете на Държавния глава? Протестиращите от жълтите павета защо мълчат? Нали уж са за цялостна смяна на политическата ни система…

 10. Дезинформацията е главното оръжие и същността на комунистите. Без него не биха съществували, както преди така и сега. Българските държавници успяха да се съпротивяват на огромният натиск на Германия и не изпратиха нито един войник срещу Съветският съюз, както много други европейски държави. За “награда” цялото българско правителство и народно събрание бяха изклани, и страната окупирана с наложена нова администрация с руски ръководители. Под руско командване бе събрана сто хилядна българска армия, което се би девет месеца с германците. Но в единствената война, който българската армия води и победи, срещу Германия, за “награда” тя бе третирана като ПОБЕДЕНА и на българският народ бе наложено да плаща репарации на победителя СССР. Огромната лъжа тогава и сега е, че това клане бе оправдано само с лозунга “смърт на фашизма”. И не само това. Клането бе наречено “освобождение” и се издигнаха стотици паметници за съветските окупатори като признание на тази огромна лъжа, които и днес яростно се защитават. Няма нито един паметник за загиналите български войници в кървавият поход до Унгария. Сега децата и внуците на същите “ръководители” пак претендират, че вярно служат на Кремъл и не виждат как се изгражда новият силов апарат, дирижиран от Москва, който ще изколи и тях за “награда” един ден. Вече на първа линия се постигна разбиването на сините. Сега следва смачкването на ГЕРБ. Скоро ще “убедят+ и протестиращите да спрат, след като са така добре “пазени”. И какво друго може да се очаква, когато преди властта в Кремъл беше партийна, а сега се държи от един служител на КГБ или по нашему ДС. Но ще бъде късно, както за тях, така и за няколкото милиона останали българи в страната.

 11. Моля, знаещите и можещи хора на България да предложат истински мерки и закони за наказание на националните престъпници за изминалите 60г

 12. Към:Петър Драгулев

  Нима?
  Доста лесно взимате страната на кадровиците от тройната проруска коалиция с категоричната си оценка на за “поредния гаф”. Ако Чуков не е бил готвен дори ( каква нагла лъжа само след като си ги натиснали по международна линия!), тогава защо Орешарски се фръцна на президента с реплика, че никога не е обсъждал и няма да обсъжда негово НАЗНАЧЕНИЕ,т.е. той призна за назначението на Чуков и се опита да го защити, но междувременно на бързи обороти нещо се е случило. И както обикновено се опитват да се измъкнат с някаква процедура точно както при Пеевски- бил избран, ама още не бил встъпил в длъжност и дори нямало да вземе една надница ( както адвокатстваше при замазването на гафа Местан)!
  Че той Орешарски излъга пред целия свят, че кандидатурата на Пеевски била съгласувана със съюзниците, предизвиквайки светкавично опровержение от посланиците на две натовски държави, та за един Чуков ли няма да излъжат сега!
  Щом предпочитате да вярвате на тези лъжци, Ваша работа, но не искайте от нас същото.

 13. “Вчера Орешарски подаде оставка. Оставката не е приета от Руското посолство” – виц, разпространен в Мрежата, с елементи на истина.

 14. Много добър материал, г-н Инджев. Тъжното е, че в една нормална държава посредствена персона като обсъжданата изобщо не би имала шанса да попадне във фокуса на общественото внимание. Още по-тъжното е, че ние живеем в една ненормална държава и ни се налага ежедневно да се борим срещу подобни типове на кремълска хранилка. За оправдание Орешарски посочва, че Боян Чуков щял да бъде “само” негов външнополитически съветник. Заради подобен маниер на разсъждение трябва незабавно да си ходи. Външната политика на България да не би да е ченгесарска клоака в задния двор?

 15. @Петър Драгулев
  Поздравления от Делиормана! С този коментар “избихте рибата”.

 16. Новата версия на тройната коалиция ( с глазура от пишман националисти ) този път изглежда е прихванала нещо от предходното правителство и лично от поклонника на Винету. Започнаха да правят доста бързи маневри ( да не кажа лупинги ), едва при появата на първия облак и полсе ни гледат с учудващо недоумение за станалото ( подобно на пътник изпуснл се нелепо в градския транспорт ) – това не може да се изтълкува като израстване. По-скоро е продиктувано от нарастващ страх при все по-скъсеното алармиране на сигналното реле “проба – грешка!” Толкова много неадекватни действия и откровени издънки не се позволяват дори на прохождащ стажант в която и да е фирма. В нашия случай обаче държавата се третира като семейна фирма (или клон на една друга страна), а последстията от лошото управление противно на логиката се стимулират подобаващо от притежателите й – кукловодите.

 17. Всичко което се случва е сценарий дълбоко обмислен и се изпълнява методично.Не мисля че такива решения се вземат прибързано и от простотия.Според мен се гони някакъв ефект и най – лошото е че на мен не ми достига информация, а и акъл да прозра какво стои зад всичко това.Струва ми се че над изстрадалия български народ са надвиснали черни буреносни облаци и е само въпрос на време бурята да ни удари страховито.
  Моите най искрени адмирации за г-н Инджев

 18. Към:Петър Драгулев
  Вдигайте си чуковете и сърповете и заедно с “другарите” ви марш при пенсионерите до пилоните!

 19. Иво,съжалявам,че трябва да ти обърна внимание за случая с Бригадир.Опита на другаря Цар Саксогорски беше през 2003.Тогава още не бяхме част от ЕС,но ето и в ЕС социалистите се опитват да ни правят за резил.

 20. Към oguest:

  Така е. Самият аз многократно съм го писал ( по правилния начин), но изнервянето от слабия интернет ( с какъвто се влача тези дни) понякога води до подобни грешки…

 21. Този опит да бъде назначен върл рубладжия не е случаен. Явно е, че се прави много сериозен опит да бъде изолирана и в последствие извадена България от НАТО и Европейския съюз. Има още нещо, за което обществото трябва да бъде бдително и много да внимава, като се надявам все повече журналисти и блогъри да търсят отговори от правителството по въпроса: какво се случва с преговорите за удължаване живота на АЕЦ “Козлодуй”. В събота по БНТ служебният бивш министър на енергетиката информира за опасността да бъде спряна атомната централа в Козлодуй и по този начин да се оправдае строежа на Белене. Освен това не съм наясно след като решението за спиране на Белене е взето март 2012г., какво се правило и прави в момента по този въпрос. Надявам се, че медиите ще започнат сериозно да питат Делян Добрев, Асен Василев и сегашния министър и да упражняват непрестанен контрол. Само това е начинът да бъдат спряни безумствата на националния предател Олигарски.

 22. Към Петър Драгулев – ако много те стяга фуражката, отивай на жълтите павета да дюдюкаш срещу Плевнелиев. Но не е зле предварително да си напълниш гащите със слама.

 23. Този сайт мисля, на г-н Инджев,изнасящ истината и реалностите такива каквито са и гледните точки споделяни в него, които също са и наши -имам в предвид гледната точка на всички коментари до сега-се появяват интересни мнения на “някой” люде,които не само не кореспондират с духът и насоката на споделеното тук,но се опитват и да ни “поучават” и съветват и менторстват.
  Ако не са платени хейтъри, бих казал, да си намерят подходящо место за изявите си.Има места където да го правят и да не замърсяват обстановката тук!
  Сайта знам не е мой,за което се извинявам се на г-н Инджев за тона,но другарите да си правят агитките другаде.
  Имам в предвид Драгулев.

 24. “Гражданите срещу мафията” – под това заглавие германският “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” (ФАЦ) пише на цяла страница за протестите и ситуацията в България. Авторът Райнхард Везер пояснява в подзаглавието, че десетки хиляди демонстранти протестират срещу сумрачните структури, които са взели държавата на абордаж, предаде Дойче веле.
  “Семейната история на Станишев е типична за голяма част от БСП. Той е роден през 1966 в Съветския съюз като син на висш партиен функционер. Цялата БСП е изтъкана от обвързаности, които датират още от времената на комунистическата диктатура. Влиятелни бизнесмени, които са свързани с партията, в много случаи идват от някогашната комунистическа Държавна сигурност (ДС). Именно това е и връзката между БСП и организираната престъпност: част от ДС още в края на 80-те години, преди политическата промяна, въртеше бизнес за своя сметка. Тъкмо от тези кръгове през 90-те години възникнаха както концерните, работещи привидно в рамките на закона, така и мафиотските банди.”

 25. Поздравления,гн.Инджев.
  По повод назначенията на Олигарски – ами те само с такива хора/ако могат да се наречат такива???/разполагат,защото добрите Хора не биха работили за такива отрепки.
  С уважение и респект.

 26. Г-н Инджев,коментарите Ви от последните три дни /и не само/звучат като тревожна камбана.Това безлично правителство всеки ден,всеки час с арогантност и наглост продават националното ни достойнство и свободата ни,отнема бъдещето на децата ни,безогледно и престъпно затяга руския хомот на шиите ни.Докато има хора при Пилоните,чието мислене е застинало на ниво 40-те години на миналия век,докато техните деца и внуци оглавяват правителство и парламент,България ще бъде обречена на комунизъм.Хора,бдете!!!!

 27. Господин Инджев, аз не вярвам на нито един от днешните български политици. В настоящия случай само съобщих един безспорен факт, който пишещите във Вашия блог гузно премълчават. А това, че Вие не вярвяте на официалната информация идваща от Министерския съвет не е мой проблем.

 28. За много голямо съжаление Чуков е прав по отношение на Тойнби и Хънтингтън. И двамата историци отдават прекалено голямо значение на различията на източноправославното вероизповедание от католическото. Между другото, когато пред мен някой се афишира като православен, го питам може ли да каже молитвата Отче наш. Досега не съм открил такъв вярващ, та толкова за нашето православие. Хънтингтън даже иска Гърция да се отпрати по-далече от Запада. Въведението стана многословно, но според мен сега Западът неглижира проблемите ни, предпочита да ни гледа отдалече и иска от нас само тишина и спокойствие, като това се дължи на предубедеността на Тойнби, Хънтингтън и останалите историци-цивилизатори. Твърдеше се преди години, че след 1989 г. на Луканов казали: “Дръжте се там за Русия”. Почвам да вярвам, че това не е измислица на комунистическата пропаганда.

 29. Г-н Драгулев, априори и аксиоматично да се вярва на официалната позиция, ОСОБЕНО по кадрови въпроси и ОСОБЕНО на този марионетен и силно червен Министерски съвет, според мен е повече от наивно.

 30. (към господин Дончо Тонев) Да, Вие сте прав! Но тук става въпрос за нещо съвсем друго. Недопустимо е да се коментира събитие, което още не се е случило, защото комунистите може да се откажат от намеренията си и така да направят коментатора за смях. Още по-страшно е, когато този коментатор е държавен глава!

 31. (към Дончо Тонев) Не се занимавам с гадателство, Господине! Ако Вие не сте разбрали досега какво представляват протестите по жълтите павета, значи не сте дорасъл да пишете в този блог. С това диалогът ни приключва!

 32. Поздравления г-н Инджев!!! Отново статията Ви е изключително актуална, а последният абзац чудесно отразява страховитата ситуация в която се намира нашата уж демократична, европейска държава?!? Нещата, които се случват напоследък са ужасно обезпокояващи, гнусната пета колона е безкрайно нагла и безкомпромисна в налагане на руските интереси. Вече мисля, че нашите мирни протести хич не ги интересуват, а може би дори ни се подиграват?!? Изглежда трябва натискът от различни страни у нас и от чужбина да се втвърди много повече за да има някакъв ефект. Как и дали това ще се случи започвам да се съмнявам! Ситуацията е много тревожна. Трябват ясни политически идеи и натиск (и от европейските ни партньори) за разрешаване на кризата!

 33. Г-н Драгулев, за Вас, подобно на Евг. Дайнов и доста други български граждани, е в сила правилото: Комунист-ама не съвсем, антикомунист-ама не съвсем! На такива като вас няма кой да им помогне, дори и господ не може това.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.