Голямото българско ослушване за кремълския камертон по казуса с Хизбуллах

Съветът на ЕС по външни работи ще обсъди в понеделник предложението за налагане на санкции на военното крило на Хизбуллах. Това съобщи БТА в петък, като се позова на източници от Съвета.
Предвижда се да бъде обсъдено налагане на визови ограничения на отделни хора, участвали в терористична дейност, както и замразяване на имущество на определени организации.
Очакваното решение в понеделник ще бъде политическо, а приемането на конкретната рамка на санкциите и уточняването на начините за нейното прилагане ще отнемат повече време, добави източникът.
По неговите думи причината за обединяването около мнението, че тази стъпка е необходима, са били предотвратеният атентат в Кипър и успешният атентат на летището в Бургас преди година.
Някои държави в ЕС все още се въздържат, но вървим към решение. Ще подчертаем, че запазваме диалога с всички партии в Ливан, допълни дипломатът. Той посочи, че не се предвижда прекратяване на хуманитарната подкрепа, оказвана на Ливан заради сирийската бежанска криза.
Броят на държавите, които имаха затруднение с подобно решение, постепенно намалява. Държавите от ЕС желаят решението на европейските външни министри да не застраши политическия диалог с Ливан и помощта от ЕС за страната, уточни източникът.( Медиапул)

Както се вижда днес, точно година след атентата в Сарафово,мнението на малцинството ( държави, в случая) не винаги е за пренебрегване.

Помните ли какъв вой имаше в нашата евроатлантическа родина срещу посочването на Хизбуллах като евентуален извършител на атентата в Сарафово? Един през друг в българската публичност бълваха змии и гущери всякакви родолюбци, които заклинаха България да не вярва на Израел, САЩ и Великобритания за твърденията им за съпричастност на Хизбуллах към атентата, защото сме щели да слугуваме на чужди интереси.

В България се обслужваше интересът на подсказаната руска версия да се „пазим” от отмъщение на опасната Хизбуллах и да си траем по липса на доказателства, освен онези, които имат споменатите три държави. Покровителката на Сирия, за която подкрепата на кремълската марионетка Башар Асад е въпрос на оцеляване на руския имперски престиж в страната и в чужбина, показа силата на своите връзки в българската пропаганда, където разполага с дълбок ешелон от свои помагачи.

Понеже самият аз не си спомням друго изключение от онова единодушие в местното ни овчедушие ( било опасно да посочваме Хизбула, в хор пееха всякакви експерти и политици), освен скромното ми мнение, изразено на другия ден след терористичната касапница край Бургас в ivo.bg, ще се наложи да се цитирам, не за да си поискам правото да бъда прав, макар и самотен в своята позиция, оплювана междувременно като „проамериканска” и „еврейска”, разбира се.
Смятам за полезно да си преговорим причинно-следствените връзки за драмите, които ни натрапват и от които ставаме безмълвна част заради преднамерено изкривената информация в българската публичност.
Дирята на кървавата безотговорност от Кербала до Бургас
Иво Инджев ⋅ юли 19, 2012 ⋅
Вярно е, че атентатът на бургаското летище е първи по рода си на наша територия, но е не е вярно, че е първият от този вид и мащаб срещу България като мишена на международния тероризъм. Забравихте ли Кербала и кървавата „българска Коледа“?
Нека ви я припомня, защото в реакциите и липсата на такива, в закъснението при оценката на събитието спрямо световните медии, в обслужващия властта медиен акцент върху физиономиите на управниците с (почти) разразилия се възторг от внушението колко добре и навременно са реагирали началниците на вцепенената ни държава има много общо с онова, което се случи при разгрома на българската военна база в Ирак преди близо 9 години.
Тогава България на практика претърпя най-унизителното си военно поражение от времето на големите войни в Европа от миналия век насам- един атентатор причини толкова смърт и разрушения в неукрепената по вина на командването база в иракския град, че се наложи тя да бъде закрита и преместена. Това беше успех на терористите, сравним с постижението на двойния атентат от 23 октомври 1983 г. в Бейрут срещу американските морски пехотинци и френските парашутисти, който доведе до изтеглянето от Ливан на военните части на 4 държави от НАТО , където се опитваха да въведат някакъв ред в хаоса на гражданската война, оставяйки страната на милостта на т.н. „въоръжени милиции“, зад всяка от които обаче стоеше по някоя от местните суперсили.
Който знае, ще ви каже, че „Ал Кайда“ е ученик на „Хизбуллах“ и далеч не е надминала учителя си въпреки гръмката й „слава“ от 11 септември в САЩ. А Осама Бин Ладен е пионерче като организатор и командир на терористични акции в сравнение с опитните лидери на „Хизбуллах“. „Ал Кайда“ няма и да надмине ливанската групировка , защото зад „Хизбуллах“ стоят две регионални суперсили, като Иран и Сирия- същата, която се опитва да представи гражданската война в страната си като дело на терористите от „Ал Кайда“.
Тази лъжа за иначе реалното присъствие в конфликта на „Ал Кайда“, беше пропагандирана цяла седмица като самата и единствена свещена истина от страна на близкия до правителството в България уж частен телевизионен канал ТВ 7, чийто екип бе приютен, прегърнат и насочван къде и кого да снима в Сирия, за да бълва манипулациите на режима в Дамаск, но нито веднъж, дори и след завръщането си в София, не постави под съмнение версията на Башар Асад. Напротив, даже от безопасната (спрямо евентуална реакция на режима в Дамаск) софийска територия, репортерката на телевизията настоя нацупено да повтори, че войната в Срия се водела от „тежковъоръжената „Ал Кайда“.
Питам обаче: сега, когато наистина тежковъоръжената „Хизбуллах“, отгледана със сирийската логистична подкрепа, с иранската фундаменталистка идеология и парите на Техеран, ни дойде „на гости“, някой ще потърси ли сметка за толкова безобразното пропагандно обслужване на един враждебен на България режим? Дали ще стигне дотам някой тук да провери как така български телевизионен екип се оказа най-любим, единствен дори, допуснат и обгрижван от маниакално параноичния срещу чужди журналисти сирийски режим? Едва ли. Защото и днес ни управлява едно подобие на Георги Първанов, който прикри вината на подчинените си през декември 2003 г., за да ги направи още по-зависими от себе си.
Проблесна версията, че става дума за отмъщение на „Хизбуллах“ за убития военен командир Имад Мугния, чието име име и днес се произнася с шепот и озъртане от хората, разбиращи за какво и за кого точно говорим. Къде точно беше убит той? Взривен беше в Дамаск, който беше негово убежище, оказало се недостатъчно сигурно, както се видя през февруари 2008 г. Но дори да не е вярно, че смъртта му преди 4 години и отмъщението за нея е конкретният повод за бургаската кланица с израелските туристи, пак да попитам: какви изводи трябва да си направят българските (уж) компетентни власти за факта, че в доскоро „братска Сирия“ „Хизбуллах“ е добре дошла, след което се чувства и в България така поради благосклонността на пропагандата, илюстрирана от канала ТВ 7 и безхаберието на службите, призвани да не допускат дейността на такива не особено „братски“ организации.
Впрочем , като става дума за телевизионен канал и пропаганда, при официалното посещение на Башар Асад в София, посрещнат със салюти, комплименти и всички други ухажвания като близък другар, българските власти допуснаха телевизията на „Хизбуллах“ „Ал Манар“ да придружава високия арабски гост в България.

„Башар ал Асад заяви пред Георги Първанов стремежа на Сирия да продължи да задълбочава отношенията си с Европейския съюз и изрази признателността си за направеното от България предложение за иницииране на дебат в рамките на Съюза за бъдещето на отношенията Сирия – ЕС”, се казва в съобщение на пресслужбата на президента Първанов от 9 ноември 2010 г.
И още похвали имаше за сирийския режим, който по мнение на западните съюзници е дестабилизиращ фактор в Близкия Изток именно заради ролята си на основна база на тероризма:
„Георги Първанов приветства значимата роля на Сирия като стабилен регионален фактор в мирния процес в Близкия изток.”
Припомням как весело удари звънеца в пленарната зала на българския парламент Башар Асад тогава при това последно свое европейско посещение, преди да започне да избива сънародниците си през март 2011 г. в опит да пресече поредната арабска вихрушка. Но според арабската поговорка, който сее вятър, жъне буря- за него бие камбаната, но не е лошо повече хора тук да я чуят сред какафонията, настъпила след взривяване на мирния облик на България край Бургас.”

10 мнения за “Голямото българско ослушване за кремълския камертон по казуса с Хизбуллах”

 1. Точно така е.Онова, което Хизбулла и Ал Кайда вършат, Русия не само си го мисли и мечтае, но и дискретно подпомага действията им. А пък нейната тукашна агентура с главни адреси на официалните офиси ДОНДУКОВ №1 и АЛ. ЖЕНДОВ №2 стриктно, че и с престараване изпълнява. Утехата е, че все още в НАТО има равнища на оперативна секретност, до които не се допускат българи.Какви? Ето кратко описание 1. Форма-строева: зелени чорапи цвят “каки” на краката, червени чукове и сърпове, плюс трясъци от залповете на АВРОРА – в главата.2. Образование: възпитаници и поклонници на СССР-ските академии 3. Партийни симпатии: то е ясно 4. Литературни предпочитания: (явни) – СПОМЕНИ И РАЗМИСЛИ на Г.К. Жуков, тайни- “Основи на ленинизма” на Й.В. Джугашвили-Сталин. 5. Любима песен: КАТЮША 6. Любим танц: пляска по мелодията на КАТЮША 7. Семейно положение: често съпругите им носят имена като Наталья Сергеевна и Маруся Дмитриевна, а децата – Володя, Руслан, Серьожа, Олга и т.н. Иначе са експерти, но на експертния анализ на оперативната обстановка им пречи незначителната подробност, че до тях все още не е достигнала вестта, че Тошо и Добри са умрели, че СССР и Варшавския договор ги няма, и че членството на България в НАТО не е империалистическа дезинформация.

 2. Хайде дано обявяването извън закона на военното крило на Хисбула повлече със себе си и родната столетница със замесените рекламни лица – Станишев, Гоце и сие, чиято организация БСП-ДС-КГБ по нищо не отстъпва на екстремизма при ислямския фундаментализъм!

 3. г-н Инджев, адмирации за анализа! Но ние от ежедневните шествия, очакваме от вас – достатъчно умни – като нас, но по-информирани,вероятно по-образовани и по-активни като гражданска позиция, да ни трасирате пътя към победата над…”сърцата на червената и боядисана в какво ли не друго багрило” номенклатура, престъпници и мафия.
  Струва ми се,че бихме могли да удържим “фронта” дълго време, но липсата на стратегия и тактика води към погром! Аз съм сравнително миролюбив човек, с 2 деца под “крилцата ми”,и се надявам да се замислите над това, което казвам. И дано още не е много-много късно.
  Сърдечен поздрав, и се надявам да ми отговорите накакси.

  19.07.2013г., София

 4. Всъщност не успях да формулирам добре идеята си – помислете какво законно и подобаващо на нашия миролюбив протест действие или комплекс от усилия можем да направим, за да си заминат веднага от властта и даже от страната ни всички червени престъпници и техните не по-малко отвратителни креатури, лакеи и подлоги! Директно – към Северна Корея! А може би трябва да поискаме помощ от нашите партньори в ЕС и НАТО?!?

 5. Може би раждането на Хизбула да има някакви корени и в България, разбира се по поръчение на Кремъл. За това има сигурно документи и има хора, които знаят много по-вече от мен. Моите спомени са съвсем малко, но може би някой ще намери истинските материали.
  Преди по-вече от 30 години, по някаква случайност, имах случая да превозвам брата на военния министър на Ливан в София и да разговарям с него. Той бе приет с много почести и живееше в една самостоятелна къща пазен от една жена от Щази. Скоро след неговото пребиваване в София бе публикувано как на пристанището Триполи в Ливан е пристигнал един параход натоварен с оръжие. Брата на ливанеца от София като министър лично е ръководил разтоварването на оръжието и вместо да го даде на ливанската армия, го предава на бежанците палестинци. Така те се въоръжават и започват да изграждат своята организация. Успоредно на това познавах един младеж, завършил икономическият факултет в София като отличен студент, и бе изпратен на специализация в Москва. От там бе изпратен да работи в една нова банка в Виена. Скоро след усилената съветската подготовка бе изпратен да отвори своя банка в Ливан, за финансиране на съответните действия. След няколко години скоропостижно умря. Причините останаха неизвестни. Известно е, че много банки на запад се изграждаха от кадри на КГБ и ДС.

 6. Само за сведение:
  Другият, който се осмели да се опълчи на кремълските подлоги по казуса Хизбуллах е емигрантът и журналист Мохамад Халав. Гледах го в едно предаване Референдум на БНТ в компанията на “журналиста” Георги Милков, “експертът” по сигурността Димитър Йончев и още една руска подлога, на която не запомних името. Горкият Халав, щяха да го разкъсат! Яви ли им се възможност на тези, считайте лагерите в Белене и Богданов Дол възстановени.

 7. И аз си мислех,че след като сме последователни в протестите, управляващите в един момент ще разберат, че не е в тяхна полза да продължават да упорстват защото трупат много гняв и негативни емоции срещу себе си. Виждам обаче, че те са готови да се срине държавата,но да са на власт. Може би вече само по- твърди мерки ще ги накарат да се откажат. Като една общонационална стачка например.

 8. А сега Първанов няма ли да отговаря за действията си, като личен проводник на Асад в ЕС.По същество комунистическите партии подържат тероризма десетилетия наред.Карлос Чакала (с истинско име Илич Рамирес Санчес) минава многократно през България, докато снове между своите главни поръчители и спонсори в Триполи и Дамаск.
  Сега Русия на Путин продължава да поддържа терористични режими, само за да има влияние по света.Виждаме как действа и тук петата колона.Насила обвързващи договори за десетилетия , които ни правят неконкурентноспособни и лесна плячка за руските интереси.
  Имам чувството, че ДПС използва разкраченото положение на Станишев между ПЕС и Москва и дефакто управлява страната.Посследните назначения вече разцеват БСП.Дано протестите да се наложат и все повече да привличат вниманието на света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.