Сенчестите сентенции на Буруджиева на припека на народния гняв

След като вече се изяви като гръмовержец срещу съпротивата на гражданите с искането да бъдат изгонени посланиците на Германия и Франция ( поради невъзможност да бъдат прогонени всички българи, вбесени от БСП и нейния съюз с ДПС и Атака), новоизбраният депутат от БСП Буруджиева заяви, че на протестите има представители на “сенчестия и престъпен свят”. С това тя даде заявка да измести от първото място на екстремисткото крило на партията в паламента, падащо се по заслуги досега на Мая Манолова.

Прозрението й за въпросните представители на сенчестия бизнес може би щеше да си остане допустимо обобщение на коментатор, неангажиран с управлението, в каквото качество тя се представяше като политолог. Само че в момента Буруджиева се превръща в говорител на сенчестия бизнес, който престъпно се опита да натрапи на самия връх на държавната сигурност един елемент, за който Кирил Маричков заяви „малко недемократично”, но символично: „този , само като го видиш, трябва да го арестуваш”!

Буруджиева явно не е разбрала, че е напуснала предишния пашкул на претенцията за дистанциран поглед върху политиката в качеството на политолог или обратното: със самочувствието на политолог си мисли, че може да лепи етикети на гражданите, защото вече й е пораснала работата като народен представител. Само че не е наясно, че в очите на хиляди граждани е представител тъкмо на сенчестите бизнес интереси, които вкараха в парламента свои протежета. И колкото е по-гласовита в прикриването на това „подозрение”, толкова повече се откроява като техен защитник в сянка, изпълзял на припек.

Ето за илюстрация още два акцента от протестното ехо, изкривено в размислите на Буруджиева.

“В момента се заплащат автобуси, за да се придвижват хора от провинцията, най-вече от места, където кметовете са от ГЕРБ, за да се окупира парламентът”, твърди тя в опит да обясни някак необяснимото за нея надигане на недоволство от партията, на която служи. Защото, дори и да е 100 процента вярно, акцентирането върху въпросните автобуси звучи като отчаян опит за самозащита на гузен политик, който няма други аргументи да обясни сполетялото го нещастие да управлява против волята на страшно много хора и не може да понесе мисълта да бъде мразен.

Но и това не е всичко: др. Боруджиева направо минава в категорията на афористично говорещите гузни съвести, без това да я прави Сенека на сенчестата философия под яркото слънце на политическото полудяване.

“Лично аз съм за диалога, но не приемам диалог със сирена. Питам всеки, който я надува в момента, дава ли си сметка, че ако утре стане нещо и тази сирена завие и никой не излезне, защото си мисли, че това са поредните протестиращи, какво би могло да се случи в България”, запита Буруджиева.

Ужас! Сирените на протестиращите направо застрашават оцеляването на нацията, подмамвайки като едни сирени кораба на Одисей, погнал златното руно в пътешествието си на Изток!

Ако това е равнището на политоЛОГИЧНАТА самозащита на БСП в момента, можем да прогнозираме логична катастрофа на столетната гемия и потъването й в бурните води на народния гняв- термин, с който столетницата толкова обича да спекулира на политическата борса.

29 мнения за “Сенчестите сентенции на Буруджиева на припека на народния гняв”

 1. Другарката е отдавна известна като нула (0) политолог. Кръгла нула е и в политиката. Но е хвърлена а амбразурата като ново, “експертно” лице, вместо обичайните тъпизми от БСП.

  Каквото и да плещи е ясно, че е безочлив говорител на Станишеевски, когато той “пази поведение” и не смее сам да заяви комунистическите си безобразни позиции, за да не отговаря (пред европейските си колеги и пред протестиращите български граждани).

  Накратко: безотговорност, облечена в прокъсаните дрешки на “експертното мнение”. Проблемът е, че поради олигархичния характер на нашите “медии” няма кой да й се противопостави в реално време в ефира, когато се е изтъпанила за пореден път да облъчва аудиторията.

 2. Ако тая е политолог, аз съм премиер! Но като гледам, кои бяха премиери напоследък, мойта май е по лесна.

 3. Буруджиева (червен-боклукджиева) ако има малко повече акъл е добре да си мери приказките. За платените автобуси – пак ще видим след няколко дена как БСП ще извозят с тях хиляди зомбирани старци до Бузлуджа и ако някои от тях се споминат от юлските горещини дали това ще докосне съвестта на червените босове и шамани?!

 4. Здравейте г-н Инджев,
  Чета Ви редовно от много време насам и смея да твърдя, че имате много точни коментари и попадения. Спеделям тезите Ви в по-голямата част и подкрепям, че руската олигархия и власт е воденичния камък на България. Ако не се освободим или поне да стане по-лек този камък, за да надигнем глава и да отлепим от дъното. За олигархията няма цвят – нито ляво, нито дясно, просто всички са техни. Но БСП е един особен случай, които владее манипулативните игри в обществото и лесно няма да се откажат, та ако ще и кръв да се лее. Ако трябва и в Белене ще ни пратят критичните и будни граждани, но туко така няма да си идат.

 5. КОЙ КАКЪВ ЕКСПЕРТ Е В ЕКСПЕРТНИЯТ КАБИНЕТ ОРЕШАРСКИ : 1. Жената на министъра на културата е министър на здравеопазването. 2. Мъжът на Мая Манолова е министър. 3 Жената на Местан – министър. 4. За министър на проектирането бе предложен топ-аферист, а после бе заменен от другаря му по стая. 5. Министърът на околната среда е жена на осъден за източване на държавния резерв. 6. Министърът на културат а има извънбрачно дете от министърката на здравеопазването. 7. Министърката на здравеопазването е най – добрата приятелка на половинката на Станишев за пред медиите – Моника Йосифова. 8. Министър на външните работи – истинската половинка на Станишев – Кристиян Вигенин. 9. Министър на труда е турчин с фалшива диплома. 10. Министърката на спорта литературка, която иска да се изучава турски в училищата в България.

 6. Иво, преди време си измислях разни обяснения по повод поведението на отговорните другари. Защото не можех да повярвам, че може да са толкова невероятно, нечовешки тъпи. Затуй си казвах – те действат така сигурно по тия и тия причини. Сега виждам, че напразно съм се опитвал да си обясня поведението им по друг начин, след като наистина е свръх-очеизвадно, че тия са обикновени безмозъчни идиоти.

 7. • Изящно журналистическо перо и искрена загриженост за българското оцеляване, което наистина е застрашено от братските руски апетити. Много ни „обичат” и наистина не искат да ни пуснат. Много вярвам в ингелигентността на младите у нас, които ще прозрат, че тяхното бъдеще трябва да се определя от европейските, а не от азиатските ценности. Статиите Ви дават надежди, че не всичко е изгубено в България.

 8. Пускаш зелена муха, ((Lucilia caesar – Писанчо) и намираш, какво? Яаа, тракторченце, колко умна е природата Господи. Споменатата по горе персона не беше ли фамилия на един убиец на генерали в България? “Добрите” комунисти – стари муцуни, и “Лошите” комунисти – нови муцуни, играят на “Всичко коз” в края на играта резултата винаги е ясен – плебуса е валат.

 9. Както обикновено, бурна простотия от политическата класа.
  Те толкова могат.

 10. Направо е изумително как бацила на властта променя хората!!! Дори и смилените!

 11. Г-н Инджев,
  Коментарът ми е малко встрани от темата,но Вие сте единственият журналист,който не коментира прословутото тефтерче на Златанов.Възмутен съм от дъното на душата си от тази гавра с нас обикновените зрители и читатели.Не съм фен нито на Б.Б ,нито на Ц.Ц или на ИФ,но всички се спукват да коментират някакво халваджийско тефтерче,което няма никаква юридическа стойност.Каква е тази сталинска прокуратура?В нормалните държави се изнасят ясни факти и документи от съдебната система.Останалото са клюки!Това се прави с намерение да се измести акцента от протестите!Как нямаше един журналист да попита-това гавра ли е с българското население или имаме ли сериозни и искрени юристи?

 12. С очите си видях 3 автобуса от Видин, с баби за контрапротест и други желаещи да се разходят до София

 13. На тези окопали се и самозабравили се свине няма ли кой да им каже, че вече са на мушката на народното правосъдие и всичко, което кажат, ще бъде използвано срещу тях!

 14. Г-н Инджев,
  Много навременен анализ на поведението на мадам Буруджиева А може би Буруджиева да си мечтае за мястото на Манолова, само не знам дали за място в сърцето на главния ПЕС или за място пред хранилката на руските интереси в България.Ето едно нейно мнение , което обяснява ,как с тези изказвания си оправдава близостта до Стани-шеф на ПЕС.
  “Парламентарните избори са различни, те не са мажоритарни като президентските и в този контекст той по-трудно би открил по-широка подкрепа от страна на гласоподавателите. На конгреса в БСП всеки ще гласува за това, как сам вижда бъдещето си при Първанов и при Станишев. Ще избере дали да рискува и да види червената метла на бившия президент докъде ще стигне, дали няма да засегне и него. Т.е. за делегатите Първанов носи несигурност, докато при Станишев всичко е ясно и играчите се знаят.” и още :
  “Сгреши ли Станишев, че започна компроматна война с досието „Гоце”?

  – „Гоце” трябва да продължи да се обяснява. Не е сгрешил, защото това не е компромат. Не е възможно през 2012 г. държава в ЕС да се управлява от хора с агентурно минало. Председателството на Станишев в ПЕС е златен шанс за страната ни. Социологията показва, че през последните години се сменя надмощието на леви и десни в ЕП. В този контекст мисля, че следващото мнозинство там ще е на социалистите. ”
  от интервю на мадам Б “Заради войните в БСП пак ще имаме дясно правителство ” 14 март 2012 г.
  Заглавието май звучи пророческо.

 15. Към Петя – ако не сте на хонорар при БСП, тогава явно не можете сама да направите простите и ясни заключения в цитирания от Вас откровено про-БСП сайт.

  Ще облекча г-н Инджев, като ще Ви предложа моето разяснение:
  1. “Новината” е в две части – уж за ЕК и всъщност за Белене. Уж за про-АЕЦ позиция на комисар Алмуня, а всъщност про-Белене и как добрите руснаци ще ни опростят иска за 1 млрд. само и само да започнем да строим ядрената им бомба на наша земя.
  2. Да представиш нещо смътно като съдържание и силно разминаващо се с истината заедно в пакет с желана манипулативна теза веднага след него – това е изпитан прийом на обучаваната в професионална манипулация КГБ и ДС агентура у нас. Това представлява и посочената от Вас статия.
  3. Щом са започнали апробацията на този подход в един сайт, скоро ще се разпростра(ня)т и в други подопечни им сайтове, а оттам – по добрата ченгеджийска традиция, и във вестници и телевизии.

  Резюме: Да очакваме скоро тази “информация” да ни залее, а когато ни залее, значи руските другари вече са оформили капитулацията на задунайските си верноподаници и пак сме поставени пред свършен факт.

  Други въпроси, Петя?

 16. Г-н Инджев, Боко тиквата даже призова към смирение, я вие бълвате ли-бълвате такива коментари! Ами засрамете се, господине!!!Ще Ви отнемем думата не само от БТВ, ами и от блога Ви! Ние, не забравяйте, гражданино Инджев, сме на всеки километърррр!
  Ето, това ни чака, Иво, ако не намерим решение да ги изгоним тия изроди от властта, от София и от България!!! Да им дадем коридор към Северна Корея! Веднага!!!

 17. Съпартиецът на Буруджиева, агент Гоце, дал интервю.

  В него, освен другите скудоумия (например, че правителството на Олигарски работело и можело да си изкара целия мандат), Гоце от Сирищник в края на интервюто съобщава, че “в момента работи заедно със съпругата си по създадената от двамата “Академия за млади лидери” и пише книга за лидерството в национален и международен план.”

  Това последното за мен е вицът на деня, а защо не и на седмицата…

 18. Към 1_НАУМ.
  Не, не съм на хонорар при БСП. Само исках г-н Инджев да изкаже мнението си. Благодаря Ви за отговрам но въпроса ми беше зададрн към г-н Инджев.

 19. Децата/може би докато са деца/не отговарят за действията на бащите си.Но аз не бих сеи гордял, ако в името ми има …Иванова Буруджиева.Т-т, физическия убиец на един български генерал, който е застрелят по заръка на Сталин. Повече може да се прочете в историята, доколкото някой може още да чете, а не да сърфира.

 20. Тия от коалицията до един! и до една! са прости като руски валенки. Така добре са ги оваляли, че стават направо за паниране. Вероятно вече са и панирани, защото които/която малко се надигне започва да олива публиката с мас. Бях я нацелил тая чанта Буруджиева, но не мога да я плюна по-добре от вас и ще се задоволя да ви копна и пусна в блога си, ако не възразите.

 21. На Буруджиева принадлежи и една чутовно ЕкспЕртна политологическа фраза като -”Демокрацията не може да е над закона”.

 22. По същото време, когато комунистите са се занимавали с разложителна дейност сред Българската армия, ген. Лукон САМ спасява Кюстендил и благодарение на него този град сега е е в България, а не в Сърбия. За да ни даде “гении” като Мая М. и Иво Ат.
  Христо Н. Луков е роден във Варна през 1888г. Завършва ВНВУ с 27-ми випуск през 1907 г. В края на Първата световна война командва отделение (днес дивизион) в 27-ми артилерийски полк. Тогава комунисти и земеделци провокират бунтове сред войската. Войниците масово дезертират от фронта и тръгват към София. Врагът безпрепятствено навлиза в нашите позиции.
  По това време отделението (дивизионът) на майор Луков е на позиция край Кюстендил. Войниците му се разбунтуват, напускат поста си и тръгват към Радомир. Насреща напредва мощна сръбска пехотна част. Майор Луков, останал съвсем сам зад четирите оръдия, започва трескава стрелба. Видяли трогателната сцена, трима овчари от близките села се притичват на помощ и започват да му подават снаряди. Стрелбата продължава цяла нощ и сърбите не успяват да преминат позицията. На другия ден е подписано примирието. Границата е очертана. Кюстендил остава в България. Полковникът, командвал сръбската пехота, не може да повярва, че е бил спрян от един-единствен човек – майор Христо Луков.

 23. Към L.L.
  Преставете си че аз нямам заръка но годините не са простили глупоста да живееш на комсомолско събрание.

 24. Otnovo oshte edin sram za balg.”politika”-Burudzieva s ruka v djoba ,ostava i s dvete da go stori v blizko bade6te,govori kato nekadaren politolog a i politik, koito samo moze BCP da rodiat.Otvra6tava me kato ia gledam i slu6am.Pozor!!!

 25. @ Петя
  Петя, милая, признай си, че си на хонорар при БСП, иначе отивай на психиатър.

 26. Това е проклятието на тази престъпна партия БСП-ДПС-Атака – дано се усетят, че да не показват лицата от т.нар. антипротест. Тези лица са най-голямото им разобличение. А относно Боруджиева и Дмитри Иванов – като ги четях тези дни, и изпаднах в един по-общ размисъл. Значи тази партия това може да роди – или Боруджиева, или Мая Манолова, или Дора Янкова. Това са типажи, не индивидуалности. Освен това – лицето Дмитри Иванов с претенциите си за “вагони книги”. Те това могат – винаги са измервали всичко в количества. Освен това винаги са имали претенции – или да ги обичаш, или да ги зачиташ, или да им се възхищаваш. Никога, никога не са имали чувство за другия, за зачитането му, колкото и “малозначителен” да е – да се съобразиш с неговото пространство и време. Особено когато този “друг” е човек с достойнство. Достойнството е нещо, което никога не могат да преглътнат. Всичко могат да простят,но достойнството – никога. За това лицето Дмитри Иванов твърди, че бил виждал по-хубави гърди от тези на дамата, която олицетворяваше “Свободата” от картината на Дьолакроа, а Боруджиева – че някои от протестиращите не били нито интелигенти, нито симпатични. Може би тя самата се изживява като жабата от вица – не знае къде да застане – при умните ли, при красивите ли.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.