Защо българските русофили не емигрират в обинтованата земя

Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан влезе днес в надзорния съвет на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ), предаде ИТАР-ТАСС.

Управляващата компания на фонда е 100 процента дъщерно дружество на Внешекомбанк, а надзорният й съвет се състои от 10 души.

Преди седмица французинът влезе в надзорния съвет и на Руската банка за развитие на регионите (РБРР), която е собственост на държавната петролна компания “Роснефт”.(Vesti.bg)

Както знаем, това не е първата западна знаменитост, която се обръща в труден личен момент към лесните руски пари. Нито пък е първият западен опортюнист, услужливо приемащ избирателно проявеното руско гостоприемство, срещу пропагандни дивиденти, които Кремъл смуче от подобни сделки.

Помнят се известни западни интелектуалци, някои от които големи имена на своето време, които си затварят очите за безчинствата на Сталин и хвалят „чудесния живот” в СССР тъкмо в периода на най-жестоките му репресии.

Някои, като холивудската актриса Хилари Суонг, се разкаяха и извиниха, че станаха част от шоуто на един малък съвременен Сталин, какъвто е прокремълският ислямист в Чечня Рамзан Кадиров.

 

Други, като Жан Клод ван Дам не само танцуваха пред телевизионните камери с Кадиров на рождения му ден през 2012-табез да се засрамят ни най-малко от оцапаната с кръв репутация на този местен сатрап с вкус към ислямския фундаментализъм.

 

Ван Дам, впрочем, пристигна от Чечня в София през онзи октомври 2012 г.и тук никой така и не му зададе неудобен въпрос за грозната картинка в Грозни, в която той така въодушевено се вписа. Българските медии се скъсаха да му се мазнят, вместо да го размажат на позорния стълб.

Да споменавам ли Жерар Депардийо, френския побратим на белгиеца, който се преобрази в живота в ролята на повече руснак от руснаците, обиден на опитите да бъде обложен с високи данъци в родината си? Той направо пренесе в личното си битие ролята на лакомия Гаргантюа от френския епос, която е коронна за актьорското му амплоа ( не на последно място поради външните данни, с които е надарен)!

Няма нужда съм изчерпателен, за да обобщя, че старият номер на руските власти да се опитат да компенсират лошото си име на Запад като подкупват с почести, ласкателства и държавно внимание, не е никаква новина.

Щеше да бъде новина, ако обикновените французи, белгийци или германци бяха проявили поне зачатъчна доза интерес да се преселят или поне временно да се пренесат да работят и живеят в Русия.

Да си купиш социалдемократа, бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер, ако се е обявил за продан, не е проблем за „Газпром”. Само че с такова избиване на комплексите от Кремъл не могат да компенсират факта, че милиони съветски граждани мечтаеха да се махнат от СССР на всяка цена- дори и в България!

Днешните руснаци, според официалната статистика, почти не се различават в това свое желание- въпреки огромното инвестиране в показен патриотизъм от страна на властите чрез военни паради и програми за възвеличаване на руското историческо величие.

Ако обаче нейде по света има действително ярък колективен пример за това колко непривлекателна за доброволно преселение е въпросната една шеста от земята, на която се простира Русия, това е тъкмо България. Защото е шизофренично видно, че въпреки телешкия възторг на местното русофилство от всичко руско, няма и помен от намерение дори за емигрантска вълна на българи към иначе на думи обетованата им земя.

На мястото на руските кукловоди на туземните ни русофили бих се усъмнил в искреността на консуматорите на кебапчета по съборите на русофилите, на които никой не пречи да си продадат жилищата ( нали България всъщност е номер едно в света по жилищна собственост на глава от населението) и да отидат да продължат да се лигавят с песни и казачоци на място- там, където никой не ги иска, всъщност!

Има явен дефицит на русофили в Русия (след като милиони руснаци биха се махнали незабавно в чужбина, ако можеха да си го позволят) и покъртителен излишък от русолюбие в България. Обаче Москва вярва само частично на русофилските сълзи- предпочита те да се леят тук, за им е зле на останалите българи в името на постколониалната им зависимост.

 

35 мнения за “Защо българските русофили не емигрират в обинтованата земя”

 1. Неслучайно основната идея на билшевиките е Световната пролетарска революция.Или още – “Два свята ,единият е излишен “.
  И как да е другояче като комунизмът ,които все още бучи в главите на нашите русофили не може да съществува в съседство с нормални страни.Та нали винаги хората от комуните ще се опитват да избягат в демократични държави.
  Единственото спасение е комунизъм в целия свят.
  Някой може ли да избяга на Луната?

 2. Предполагам в бъдеще поява на книга, описваща ставащото в момента у нас под заглавие “Как се стопяваше измамата”. Тъй като обещавам да не я пиша, заглавието е свободно /без авторски права/.

 3. Живея в щатите в момента. Срещал съм толкова нагли хора (българи) да величаят всичко руско и плюят по Америка. “Путин ще им даде да се разберат на американците”?! Те разбира се са си комунисти. Спор няма.

  Но когато ги попитам, абе джанъм, ти защо дойде тук в Америка? Защо не отиде в Русия? Защо се мъчиш тук, като е лошо?
  Отговарят: за пари.

  Абе нали в Русия взимали толко и толко. Даваш ми пример Москва, Петербург. Бягай в Москва. Бягай да печелиш там И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ!

  Комунистите са наглеци. Това е тяхно основно качество.

  Хубавото е, че все пак тук са малко на брой такива. Поне се надявам да е така.

 4. В София има нещо с тестиси, което е паметник (добре). В Пловдив има нещо, което е много на високо, и което също е нещо с тестиси , което, също, е паметник (добре). Явно мнозина българи са омаяни от руската любов, че, правят-струват, нейните символи оцеляват. Е, да, но това е една от причините милион и половина да напуснат страната. Такъв геноцид по българските земи не се помни и през турско робство! По законите на диктатурата на пролетариата, за да държиш в подчинение един народ, унищожаваш интелигенцията му. Сегашните наследници на комунягите, действат по-перфидно – изгонваш (или принуждаваш да напуснат) и който остане, го владееш като крава, маймуна от зоокъта, овца, куче… За такива ни взимат напоследък. Към животното се постъпва по господарски – или с камшика (или гегата) или с пушката. Да не мислите, че сте нещо повече за окопалите се в парламента? Избийте си такива порочни мисли от главата и ще ви стане по-добре – като в обор, като в кочина, като в курник, като в конюшня…

 5. Какви русофили, това са българофоби.Единственото, което обичат е властта във всичките и проявления.Най-вече осребряването на властта.А колкото за Доминик Строс-Кан , Жерар Депардийо , не знам за по-голямо падение, от това да търсят признание от Путин, самозабравил се узурпатор, преследващ и унищожаващ всичко демократично ,и не само в Русия.
  Нашите рублофили , да си вземт грозните паметници , прославящи ЧА, и да се ориентират на изток. Ана не, стоят тук и чакат европейските пари.Чух как Румен Гечев,каза посланиците на Франция и Германия да си ходели, а когато му казаха, че 40% от европейските фондове са от тези две страни, не поиска и финансирането да се спре.Истинатае, че само в демократични условия може да се развива икономика, технологии, наука, култура.Авторитарния Путин спира развитието на Русия , а и нашето.

 6. Rusofilite sa bulgarofobi, suglasen s Dari! Tova e definiciata na rusofila. Taka rusnacite, komunistite i bulgarofobite te si imat pametnik v centura na Sofia, a na nas tova ni haresva, inache zashto turpim tazi perverzia chiato kreshtiashto predizvikatelstvo kum naciata e v puti po-silno i neizmerimo po-pagubno ot tova na svnichoka ot DPS.

 7. Ррррр ( нерегистриран )
  21.07.2013 23:43.

  “Малко съм разочарован, само 200 000 подписа са събрали 150те подкрепящи парламента. Ако беше Путин на власт, щяха да са 12 милиона.” Samo bulgari ot Svoge 🙂

 8. Винаги съм се “чудила” като са такива пламенни русофили, защо не учат и не живеят в лябимата им Русия…На най-отявлените русофили, децата завършиха в Англия, САЩ и в западните “прогнили”демокрации, в това число и началството на ПЕС-а.Това само доказва безграничното им лицемерие.
  Г-н Инджев, дълбоките ми почитания към Вашата смелост, ум и перото Ви!

 9. В периода 9.9.1944-10.11.1989 г. изпращането на дипломатическа работа в СССР се считаше за наказние, един вид заточение на провинили се другари. Така е и сега.
  Да сте чули някой бесепар или олигарх да е изпратил децата си да се учат в Русия (въпреки, че руснаците са изобретили всичко, дори самият свят), някой от поменатите да притежава нещо, игла дори, произведена в Русия или да си е купил имот в Русия.
  Дори у нас да се въведат данъците които въведоха френските социалисти, едва ли ще се намери българин, който да емигрира в Русия.
  Българите “русофили” обичат Русия през и с джоба си, нема аванта-нема Русия, другото е бош лаф. Питайте големият русолюбец Калфин що ще в Европарламента и хортува английски, а не е мераклия за посланник в Москва.
  И днес да те назначат посланник в Москва се счита за наказание.
  Кажете на другаря Вигенин, виж сега отиваш посол в Москва. В същият миг Кристиянчо, от радост ще побегне … на Запад, щото там е гнило, но мирише хубавооооо.
  Всичко хубаво. Иво, да са ти живи и здрави “лумпенчетата”

 10. Диктатурата на мафията е хилядократно по- страшна от диктатурата на пролетариата. Затова не е учудващо, че западните интелектуалци са предпочитали диктатурата на Сталин, пред псевдо демокрацията (“желязната пета”) в собствените си страни.Ако капитализмът, задният тип пазарни общества и демокрация имаха съблазнително примамлив вид, а икономиките им се развиваха устойчиво преди времето на “перестройката” то най- вече беше благодарение на социалистическата пазарна икономика и гарантираните от държавите поръчки за западната индустрия. Изчезна плановата икономика и се разразиха икономическите кризи подобни на онази страшна криза от 1929.

 11. Борис Бекер и Михаел Шумахер отдавна напуснаха Германия заради високите данъци, но никога не са афиширали решението си, камо ли публично да славословят “данъчния рай” Швейцария, където се установиха.
  Пут.ин купува скъпо любовта на шепа западняци със съмнителна репутация към НЕГОВАТА Русия, която в същото време НЕГОВИТЕ сънародници масово напускат. Това го прави още по-жалък в моите очи.
  Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

 12. Приравняването на русофили с комунисти някак оставя една сянка на съмнение към коментиращите 🙁

 13. Към petko:
  За съжаление това не е вярно. Буров е бил едновременно убеден анкомунист и заклет русофил. В “Течна дружба” твърдя, че именно той, като силният човек в кабинета на Муравиев, кани никому неизвестния генерал Иван Маринов за военен министър, с надеждата да умилостиви Сталин, тъй като Маринов е бил женен за сестрата на комунистическия вожд Георги Кирков. Фатална грешка! Иван Маринов перфектно обслужва целта на Сталин да намери повод за обявяване на война на България, отлагайки с 3 дни окончателното обявяване на война на Германия. Маринов се хвали с това като свидетел пред “Народния съд”, а Буров горко съжалява…
  Маринов остава единствения притежател на съветски орден превратаджия от висшите офицери, на когото отличието за предателството не е отнето по-късно.

 14. Иво, моля да ме извиниш, един частен въпрос:
  По едно време, много отдавна, главен прокурор на НРБ беше Марин Маринов. Да не би да е бил син на ген. Иван Маринов?

 15. Към Бобалов
  Никога не е имало диктатура на пролетариата, или диктатура на мафията.Комунистическото управление е диктатура, но не на пролетариата, а на малцинство, придобило власт с терор,както всяка друга диктатура-теоретичната постановка за революционното правителство, осъществяващо диктатурата на пролетариата, на практика е заменена с еднолична диктатура.
  А мафията е е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.Но това не е диктатура.

 16. Мисля, че е ясно защо не емигрират. Това обяснява и упорството им да останат на власт. Зад тях е Москва!Поели ангажименти, а вероятно са поставени и политкомисари с автомати, които разстрелват отстъпващите.

 17. Бобалов | юли 22, 2013, 9:40
  Т.е. искате да кажете, че преди Горбачов всичко е било наред. Плановата икономика е носела просперитет и на Изток и на Запад. Но идва един белязан от Сатаната и той разрушава приказката.
  За да напишете всичко това, може да има само две причини. Ще се спра само на едната – млад сте и не сте бил ползвател на пазара, както и не сте бил информиран участник в стопанския живот, осигуряващ пазара.

 18. До EMI GRAND,
  Сигурно знаете колко много сте прав(а). Опасно е! Дори можеш да пукясъш от преохлаждане, ей така, докато си рипкаш в морето.

 19. Миналата седмица бях на почивка в може би най-голямия руски анклав по черноморието ни- гр. Поморие.

  Ще ви спестя размислите си по темата , че НИКЪДЕ не се чуваше българска реч- от плажа до супермаркета.

  Това което искам да споделя е един парадокс, поне за мен, който видях.

  Миналия четвъртък, 18ти юли, около 17:30ч видях група руснаци – малки деца и възрастни да обикалят по централната улица с…плакати против Путин. Не мога да ви ги цитирам, но същността им беше РУСИЯ БЕЗ ПУТИН.

  Останах изумен… за съжаление нямах под ръка фотоапарат за да ги снимам, а по-късните ми опити да ги намеря по улицата и да поговорим бяха безуспешни.

  не беше голяма групата- около 15-20 човека, но въпреки това за мен е показателно. дошли са на почивка, но явно не забравят къде ще се върнат…

 20. Бобалов, въпросните западни интелектуалци не са “предпочитали” диктатурата на Сталин! Те само са я посещавали като гости, развеждани насам-натам от домакините, за да им бъдат показани успехите на соца (които винаги са били добре подготвено театро, разигравано за баламосване на “полезните идиоти”). След което западните интелектуалци са се връщали в ужасните си “псевдо-демокрации”, за да пишат възторжени спомени за видяното. Но никой от тях не е решил просто да остане в Русия, така че недей да лъжеш. От друга страна, мнозина не толкова известни западняци наистина решават да постъпят честно и заминават за Русия, за да се включат в строителството на соца. От тези хора в края на 30-те (по време на големия терор) ПОЧТИ ВСИЧКИ са или направо ликвидирани, или изпратени в лагери, откъдето малцина се завръщат, а някои след дълги години дори успяват да се измъкнат от Русия. Ето чии спомени трябва да четат хората на запад — а и ти, както изглежда.

  А глупостите, дето си изпонадр(а/и)скал за западните пазарни икономики и зависимостта им от прогнилия соц, просто няма смисъл да ги коментирам. Нека просто да ги прочетат хората и да те видят що за стока си. Ти, между другото, би ли отишъл да живееш в соц-страна? Защото още има такива, много подобни на сталинска Русия — Северна Корея например. Или предпочиташ да си седиш “под диктатурата на мафията”?

 21. Иво, май че имаш грешка в заглавието — вероятно си искал да напишеш “обетованата” или в краен случай “обинтованата”. 🙂

 22. Писал съм и друг път в този блог, че русофилията в България е мит!

  Ако направим профил на българското общество, ще видим следното:

  1. Користните “русофили”. До 0,5% от българите. Представляват голяма част от върхушката на БСП, Атака, ДПС, както и големи, средни и малки олигарси, закачени за всякакви руски, руско-български и българо-руски корупционни схеми. Тяхната “обич” към Русия е правопропорционална на и единствено обусловена от паричните потоци. Накратко: за пари могат да обичат всякого (само че западните държави и фирми не могат да осъществят такава чудовищна корупция, която да задоволи алчността им – нещо, което за руснаците не е проблем). Когато няма пари, не обичат никого. В крайна сметка, обичат истински само парите (не тези, изкарани с труд и талант, по честен начин).

  2. “Русофилите” по инерция. Около 50% от народа ни. Това са българите, които никога не са се замисляли върху лъжите, историческите фалшификации и митовете, с които е било бомбардирано съзнанието ни в продължение на десетилетия. Имам предвид всички фалшификати от сорта на: “братушки”, “славянски братя”, “двойни освободители”, “безкористна помощ” и пр., приемани безкритично, също като “глобалното затопляне”, “спанакък, като съдържащ най-много желязо”, “лунната диета” и прочие дивотии.
  Тези хора просто трябва да бъдат осведомени за истината и числеността им ще се стопи до няколко хиляди души.

  3. Убедени русофили. Около 0,5% от българите. Това са хората, които някога в младостта си са пътували (или пребивавали) в СССР и никъде другае по света – на екскурзия, за обучение, следване или по работа и са били запленени от Русия и руското. Към тях спадат и повечето българи/българки от смесените бракове с рускини/руснаци, и потомствата им. Тези хора винаги ще обичат Русия (но тук, България). Ако отидат да живеят там, обичта им ще се трансформира в нещо друго.

  4. Хората, за които да обичаш Русия е нелепо (не е задължително да са русофоби, макар че сред тях има много такива – пряко пострадали от Русия и руснаците). Малко под 50% от българите.
  Това са осведомените българи, които знаят историческата истина, чели са Раковски, З. Стоянов и Стамболов. Слушали са от родители и баби и дядовци, разкази за присъствието на руснаци в България. И за които цивилизационната несъвместимост между българи и руснаци не подлежи на съмнение.

  Накратко: Обичта към Русия е ПЛАТЕНА (платена любов – Шрьодер, Депардийо и tutti quanti).
  Безкористно и осъзнато Русия е обичана от толкова българи, колкото българи обичат например Индия, Камерун или Сейшелските острови.

 23. Нищо не разбираме ние: на българските чукундури любовта им към Русия е платоническа! Те само пъшкат и въздишат по всичко руско, иначе не го докосват и с пръст, нито го употребяват, нито имат реални намерения! Не само няма да стъпят в Русия, няма и да посегнат към руска кола, телевизор, телефон, филм, книга, език, история, реалности, иначе са русофили!

 24. До Slartie: обикновено такива плакати издигат юдеохазарите. Те си знаят защо.

 25. Бобалов…изумявам се от смелостта ви да се пъчите с подобни елементарни разсъждения. точно тук!?..Това става за кварталния клуб на пенсионерите в гр. Кула или още по-дълбоко в някой затънтен и поради което забравен от дори и от Партията им “червен край” на Родината, където не знаят, че в Русията са 95% от залежите на природни богатства на света, но само 5% от парите на света са у руснаците…

 26. Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 27. Г-н Инджев,

  Това вече беше злобно. Преди си мислих, че вие просто атакувате определени престъпни кръгове в Русия (а съм съгласен че ги има), а сега виждам, че вие просто мразите Русия по дефиниция, което е ваше право, докато не започнете да изливате омразата си пред всички хора. На вас ако ви предложат да давате всеки месец 75% от приходите си, ще мълчите ли? Иначе е лесно да оприличавате Депардийо с Гаргантюа. А какъв ви е проблема с Грозни? Или просто Русия по дефиниция е виновна в този конфликт, защото я мразите. Аз съм русофил, и не виждам защо трябва да ме е срам от това нещо, и не виждам, защо по дефиниция това ме прави враг на България. Вие поне малко интересували ли сте се какви хора са живеели и живеят сега в Русия (в положителния смисъл на думата)? Аз такава класа хора в България не съм виждал. И това не заради моите предпочитания, а е от моите наблюдения. Плюс това, на всички е ясно, че Русия нищо не може да направи в БГ, ако самите българи не се продават на Русия, така че защо не обърнете внимание на предателите в БГ!

 28. Към Челцов:

  Ако бях наистина злобен щях да Ви обвиня в глупост- точно мен да обвинявате, че не обръщам внимание на българите, които се продават на Русия!
  Понеже знам, че не можете да знаете непременно какво съм писал, все пак ( понеже не съм злобен) ще Ви помоля любезно ( макар да сте русофил, което обикновено означава българомразец) първо да четете (какво съм писал) и след това да твърдите, че не съм го писал.

 29. Г-н Челцов, как ще ми обясните святата любов на българските русофили към безбройното множество съветски паметници у нас?

 30. Ми така е, Theodorus — като премахнеш всички визови ограничения и изобщо всякакви пречки за руски граждани да почиват и да купуват собственост тук, неизбежно сред огромния поток “истински руснаци” (т.е. путиноиди) ще се промъкнат и отделни “юдеохазари” (т.е. нормални хора). Те са навсякъде около теб, Theodorus, не можеш да ги разпознаеш и да разбереш откъде ще ти дойде! Ще те нападнат точно когато най-малко го очакваш! Всеки срещнат руснак може да се окаже таен “юдеохазар”, мразещ Путин! Най-добре изобщо избягвай всякакви контакти с руснаци и Русия, защото човек никога не може да е сигурен… Те са навсякъде!!!

  Да те светна — днешна Русия е империя на чистото, дестилирано ЗЛО. А Путин е мерзавец, това е медицински факт.

 31. Theodorus, определението Ви за противниците на Великия, физически дребен Путин като “юдеохазари” изглежда, звучи и вони на Адолфхитлеровско и Воленсидеровско.
  Принуден съм да дам своето определение за поддръжниците на “Великия” и много малък путин – путинолайнари!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.