Добро утро, г-н Орешарски

Интонацията е като интубацията- може да те върне към реалния живот в момент, когато ти е „спрял дъха”.

Простичкия израз „добро утро” звучи като подигравателен упрек към някой, прозрял най-сетне проста истина. Стига да бъде изречен със съответната интонация.

Имаме всички основания да смятаме, че от интубация чрез стимулация на (без)сърдечния мускул има нужда самият премиер Орешарски. Защото вероятно е изпаднал в ситуация на политическа кома, за да мълчи вече втори ден при огромните възможности, които има в неговото положение, да се произнесе по събитията, разбудили световния медиен интерес към България.

Явно „слуховете” за нервната криза на Орешарски и готовността му да избяга от властта, подобно на Борисов, никак не са преувеличени. За това косвено говори не само нежеланието му да говори, но и обгрижването му от червената „бърза помощ” в лицето на чичковците с втвърдените послания срещу протестиращите.

Вътрешният министър и главният му секретар започнаха да ръмжат през зъби със зле прикрити закани, че „могат и повече” от гледна точка на употребата на полицейска сила. Външният министър Вигенин паралелно обикаля телевизионните студия с миролюбиви послания към света до степен, че вече започва да хвали посланиците, отправили остри забележки към управлението на правителството.

Докато Вигенин търси ефекта на смекчения образ навън, вътре БСП се втвърдява със сламката, която 40 дни чакаше да й бъде подадена с цел да се препарира сама на стената на дългоочакваното самосъжаление в ролята на многострадалната Геновева ( на която , намекват вече от Позитано, рога са сложили колегите им от ДПС).

Камъните им се виждат „павета”, а Станишев лично прогнозира успех на старата десница при едни нови избори (каза го днес в парламента като предупреждение към ГЕРБ да си правят сметката какво ще загубят от отлив на гласове).

Най-после БСП е „жертва” в собствените си очи. И това е нещичко в тази суша откъм аргументи, макар манджата да става само за партийна консумация. Този пропаганден силаж им е нужен за преживяне, за да преживеят още някоя друга седмица, месец или дори сезон в управленските ясли.

Обаче Орешарски, когото се опитват да интубират с полицейска електрошокова терапия, продължава да мълчи.

Защо бе, джанъм?-биха попитали коалиционните партньори на ДПС ( за Атака, в свободен превод на български „патриотичен” език- „почему”б.а.) , ако не бяха наясно, че се е сринала фасадата „Орешарски”, зад която се бяха наговорили да се снишават.

Бяха превърнали марката „Орешарски” в удобно убежище на своето лицемерие до степен, че му сковаха образ по подобие на Бойко Борисов- човека, олицетворение на личната власт.

От ДПС се кълняха, че не са в коалиция с БСП, а просто подкрепят Орешарски. Самите социалисти се скъсаха да обясняват как това не е техен кабинет, а на Орешарски. А Сидеров направо е готов да разкъса всеки с побойническите си ръчички, който му припомни как е вдъхнал живот на управлението БСП и ДПС със същия аргумент: просто бил дал гласа си за Орешарски.

Обаче Орешарски се оказа костелив само в техните кукловодски надежди. Също като Пинокио започна май да проявява нормални човешки реакции на съмнение, колебание и дори на умора от абсурда да служи едновременно за проводник на лобистки интереси, за параван на партийни боричкания за постове и за боксова круша на протестиращите граждани, които отлично знаят, че от него не зависи нищо. Освен евентуалното му решение да се събуди.

Добро утро, г-н Орешарски!

P.S. Интонацията си я добавете сами.

48 мнения за “Добро утро, г-н Орешарски”

 1. Ами да, уж Орешарски ги избира, пък не им знае имената, Станишев уж не ги избира, а пък половинанита министри са семейни приятели, ДПС уж не е коалиционен партньор, а има министри и областни управители. И най-накрая Сидеров уж е в опозиция.
  Ще си гласуват милиарда, ще си го похарчат и тогава ще позволят на Орешарски да си подаде оставка. Съмнявам се събуди по собствена воля.

 2. Съзнателно или несъзнателно протестите обслужват интересите на Бойко, Цветанов и Първанов. Вчера изпълзяха, като хищници, Първанов и хората му, а и Бойко стана много активен. Мисля си, че ако Орешарски подаде оставка сега, Първанов веднага ще овладее БСП. От своя страна Бойко разчита, на това че реформаторския блок не е готов за избори и се надява да се върне във властта. Така двама приятели ще могат да си разиграват скрито топката, а пред нас ще демонстрират театър на уж “ляво” и “дясно”. Нямаме нужда от това. Не желая България да бъде управлявана от мафията на БСП, ДПС и Атака, но ГЕРБ и Първанов са част от същата мафия. Според мен системата би се променила ако изчезне професията “политик”. В политиката трябва да влизат хора за определени мандати. Професионалните политици са съвременния бич на нащето общество. И друго – гражданското общество трябва да изисква спазване на върховенството на закона, защото тази липса води до морална криза и корупция, а като резултат настъпва икономическа криза.

 3. Браво г-н Инджев
  пишете все по-виртуозно, правдиво,страстно и красиво!
  Това е високо майсторство и блестящо владеене на езика и широка обща култура.
  И сте отново абсолютно прав ….

 4. Голямо събуждане пада.От вчера и Калфин е за оставка и синдикатите, и ЕС , и работодателските организации а за дежурните виновни и затова набити , протестиращите да не говорим.Всички им искат оставката, а те гледат да докопат милиарда, за да продължават да безчинстват.Манолова , обикаля студията и ръси мантра след мантра, как някакви купени били на протеста, ама нямала доказателства, казали и били.И както беше в песента” Луната спи, а някой краде”Крадат ни не само парите, а достойнството, бъдещето , историята на свободна държава,всичко.Махайте се, при руските си банкови сметки.

 5. Г-на Олигархски/Оглушарски продължава да се прави на ударен. Изобщо всичките са такива.

  Като погледнем назад през последните 24 години от така наречената ни нова история се вижда, че всички наистина големи (в национален мащаб) протести срещу дадена политическа партия са само и единствено срещу БСП (БКП)
  ————————————–
  Дотук това са 4 достатъчно големи протестни (да не кажа революционни) събития срещу БКП/БСП за последните 24 години, които винаги ще се помнят. Средно се пада по един на всеки 6 години. Искрено се надявам ‪#‎ДАНСwithme‬ да е последният пирон в ковчега на комунистическата партия.

  http://misterlostov.wordpress.com/2013/07/25/%D0%BF%D0%B8%D1%88%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80/

 6. Можем ли да забраним БСП с референдум!Ама наистина!Дядо ми се е борил с тях,родителите ми а сега и аз,колко още изгубени поколения?

 7. Г-н Инджев,още щом в предизборния период се появи името на Орешарски,за мислещите хора беше ясно,че той е приел да изпълнява ролята на “мюре”,защото може да е добър финансист,но НЕ Е ЛИЧНОСТ,загубил е дори себеуважение и човешко достойнство,щом е приел сделка с комунистите.Ако не се лъжа,е преподавател в УНСС,с какви очи ще застане пред студентите,част от които вероятно са на протестите.Драмата на политическия ни живот е и в дефицита на личности.

 8. Мисля, че е крайно време Бълария да бъде припозната от западните си съюзници като една от
  тях. Предвид географското положение на България, да наблюдаваш пасивно, макар и “отблизо”, както нашите западни приятели твърдят, е крайно недостатъчно, при положение, че имаме свръх-активност от страна на руските геополитически и икономически интереси на българска територия. Какво още трябва да стане за да се случи това, след като млади момичета, искащи нищо повече от нормален живот в собствената си европейска родина, бяха брутално бъхтени от полицията с палки по главите? Какво и на кого още трябва да доказваме? Нима не е ясно, че макар и разделени по отношение на Русия, не малка част от хората в България НЕ възприема Москва като безкористен освободител? Хората НЕ се разпознават като внуци на дядо си (Иван), колкото и на дядото това много да му се иска. Нима не е ясно за нашите приятели кой в нашата страна разполага с мощни финансови потоци и респективно властови лостове? Приемането “де юре” на България в ЕС и НАТО, като отговор за смелата българска позиция по време на Косовската криза, е също крайно недостатъчно за безвъзвратното отскубване на страната от мечата прегръдка на Русия, безмилостно забила ноктите си като кинжали в изнемощялото от съпротива българско туловище (нагледно, забитата полицейска палка в главата на младо българско момиче ясно доказва точно това), а ефектът от членството на България в тези съюзи е до голяма степен сведен до нищожен в ежедневието на българските граждани. Нека е ясно, че огромната част от т.нар. русофили са всъщност рублофили. Нека е ясно, че по-осезаемото присъствие на НЕруски капитали, производства и т.н. свткавично ще “преориентира” изключително гъвкавите русофили в западофили, че даже ще станат проповедници на дружбата със Запада.

  Нека също така бъде ясно на нашите приятели, че ако не се активизират, следващата палка вдигната срещу свободните български граждани ще тежи и на тяхната съвест.

 9. /Следващите редове да се четат със съскаща интонация/
  Защо Цветльо ибрика нямаше свои цивилни хора сред протестиращите, които да локализират, идентифицират и неутрализират “вандалите”??? Елементарно! Цивилни ченгета имаше много, но “вандалите” бяхме няколко хиляди.
  Цветльо, и аз като твоя тъп главен секретар ще кажа: не ви плашим, но можем много повече!

 10. Тъй като и БСП , и Атака имат какво да губят при едни предсрочни избори,а мисля, че и ДПС може да се окаже с поизранен имидж доброволното подаване на оставка е немислимо зо тях. БСП знаят, че след този незапочнал, но вече завършил мандат дълго време ще са една “конструктивна” опозиция далеч от кацата с меда.Затова съм сигурна , че на Орешарски му е дадено да разбере, че при едно дезертиране от властта може да му се случи инцидент.Той, човекът е скован от най- обикновен страх.Другарите знаем не прощават и сега сигурно му се иска никога да не се е хващал на това фатално хоро- законът на мафията е неумолим.

 11. Чудесен текст! Орешарски не ми се вярва да посмее да се еманципира от Доган. Огромна част от натрупаните богатства на Доган се използват в момента да се запази това правителство. Десетки хиляди подкупи са дадени по всички звена на системата-бизнес, съд, медии, местна администрация….Евентуално идване на истинската десница на власт е най-лошият им кошмар на Доган и на шепата про-руски дърти ченгета от висшите ешалони на държавна сигурност, които стоят зад него.

 12. г-н Инджев, щом като не се понася във Вашия блог да пиша неща, които могат да обидят ГЕРБ и бързо се отхвърлят,значи вече не сме съмишленици. Жалко…. От дълго време следя Вашия блог и за много неща ми е бил като ориентир. Купувала съм книгите Ви и съм ги чела с интерес. Само че за мен комунистите са си комунисти, независимо дали са БСП или ГЕРБ и са еднакво вредни за страната. Вземайки страна само на едните, веднага се подкрепят другите.Кой печели от това?

 13. От доста дълго време Орешарски е марионетка в ръцете на олигарси. Още по време на странното си пребиваване в СДС – в ръцете на Черепа. Сега, разбира се, на още доста други. Не му завиждам. Добър специалист, да се превърне в кукла на конци на хора с нечисти интереси. Интереси против тези на обществото. Не бих се учудила на истинска нервна криза, ако у него е останала и капчица съвест.

 14. Към Rumjana:

  Не знам какво конкретно Ви е отхвърлено, но изпадате в противоречие: ако наистина четете този блог отдавна, няма как да не знаете, че е е абсурдно да бъда подозиран в симпатия към ГЕРБ. Мога дори да Ви препоръчам една моя книга по темата, но май си губя времето…

 15. ДОБРЮТРИ, др. ОРЕШАРСКИ!
  “Др. Пл. Орешарски бе зам.-министър в правителството на дясна коалиция; дясна партия го издигна за кандидат-кмет на столицата; той пък пристана на някакъв олигарх, след което се паркира при лявата вещица. Която го сложи на сергията като „програмен, непартиен, експертен” премиер. Явно политическото ренегатство лежи в основата на номинацията му.”
  Др. Олигарски, изненадай олигархията и подай оставка!

 16. Г-н Инджев,

  с огромен интерес чета анализите Ви по отношение на бурните събития, ставащи в България в последните дни.

  Липсва ми обаче вашето мнение за все още в “крехката детска възраст“ новообразувал се Реформаторски блок. Как виждате Вие лично бъдещето и шансовете на този политически субект? Явно /подразбирам от приятели в България/ казионните медии го игнорират доколкото могат, така както игнорираха старата десница в месеците преди изборите.

  Аз, гледайки от разстояние, не виждам шанс за България нито чрез БСП, нито чрез ГЕРБ. Може ли реформаторският блок да израстне до нивото на стабилна и популярна алтернатива на двете по-горе споменати партии.

 17. Орешарски е национален предател и трябва да подаде оставка веднага!

 18. Господин Инджев, твърде високи морални качества влагате в образа на Орешарски. Този набеден “експерт”, за когото мразеният Иван Костов каза в прав текст, че не става, просто не става, прояви същото овче спокойствие преди години, когато остави учителите на улицата и децата без преподаватели. В подължение на цели два месеца. Без да му пука за нищо. А цялата сцена завърши с фразата: да вдигаме седянката. Сега, само преди няколко дни същият Орешарски заяви, че протестите няма да продължат вечно, а правителството няма намерение да се поддава на натиска. Т.е. Орешарски разчиташе на мирните и интелигентни протести, което даваше възможност на комунистите да продължат вечно да тъпчат по лицето на България. Кръвта обаче ги стряска. Те могат да проливат чужда кръв, но за своята се страхуват. Ако дадат кръвта си и позицията си, кой ще управлява? Ще трябва да дойдат други, а не те. Така че комунист прави жертва единствено на чужд гръб! Никога за своя сметка не прави отстъпка. Сега треперят всички. Не мисля, че нещо човешко ще проговори в съвестта на Орешарски и на когото и да е друг от стадото на българските предатели – червените.
  А като става дума за предателство да задам един въпрос: след като за трима или трийсет и трима терористи по света ЕС забрани военното крило на Хизбула, а те могат да са стотици и хиляди, защо за трима или трийсет и трима престъпници и предатели в политическите партии БСП, ГЕРБ или ДПС не се забрани съответната партия. Да спрат представителите на ЕС да контактуват с тях! Да прекъснат връзки с тях! Като с Хизбула! Мисля, че нещата са почти еднакви. Ако те избират личните си интереси за сметка на своите собствени принципи, какво да правят обикновените хора от бившия соц.лагер. На тях им е още по-трудно да се справят с типигьозлъка на комунистите. Докато в България червените са управляващи, в Европа те са молещи за средства и субсидии. Така че те зависят от европейските политици! Пренебрежението, демонстрирано в България няма да минава в ЕС. Почнаха да помагат малко европейците, ама и те доста време не бяха вчас със събитията у нас, особено след като подкрепиха “десните” ГЕРБери. Тази пародия на европейските политици се лепна.
  А българските комунисти човеци няма да станат. Най-малкото Орешарски, който се показа като надменен, безцеремонен човек, скрил омразата си към хората зад измислената “експертност”, но всъщност демонстриращ тотална безпомощност и политическа некомпетентност, скрити зад заучени научни и “експертни” термини. Мисля, че начетеността няма нищо общо с интелигентността!

 19. @Zashev
  Чудесен коментар, припокриващ се 100% с моето мнение. За съжаление (мисля, че и друг път съм писал подобно мнение, вкл. и тук, при Иво), България е уж малка страна, но се оказва много важна и значима за вековните си душмани (Русия, Турция). Същевременно е маловажна и незначима за приятелите си (САЩ, ЕС). САЩ в момента са пратили тук една напълно неадекватна посланичка, която гледа да си изкара на спокойствие годините до пенсия. Във време, в което в България ври и кипи, тя се занимава с боядисване на пейки в градинки и детски конкурси по английска граматика. Тази слабост и безразличие на Запада се усеща от руските петоколонници и затова са толкова нагли и безсрамни.

 20. Обърнете внимание на предложението на ЕВГЕНИ по горе. Заслужава си да се помисли сериозно върху него.

 21. Според мен Орешарски e човек със зависимост. Не допускам, че доброволно е допуснал да го набутат в такъв филм.

 22. Г-н Инджев,
  Обърнете внимание на днешното „Лице в лице„ с Р. Радев и К.Стойчев: Двама олигарси обясняват на възмутен от олигархията протестиращ ,как се бори олигархия. Тяхната хаглост няма край. И това по лжбомото ви БТВ.

 23. Орешарски се събуди и каза, че протестиращите били агресивни.А цял свят видя и писа, за окървавените протести от полицията, т.е. от властта.Цял свят видя как полицаите бутаха загражденията към стената от хора , за да мине автобуса с червените боклуци , треперещи за живота си.Днес една неизвестна депутатка от БСП ,която била в автобуса ,каза, че щели да я убият, представете си.Явно целта им беше да предизвикат протестиращите се , за да имат повод да се правят на жертви.И се чудела, защо толкова я мразели.Тя работела за хората.А всъщност жалките подаяния, които обещават, са предлога за заем от един или повече милиарди.Тези за идиоти ли ни мислят.

 24. Ще предложе една друга трудно преводима сентенция – то селото гори бабата /столетницата/ се реши. Те им викат “оставка” те се готвят за събора на Бузлоджа. Не е ли крайно време БСП(к) да се определят? Ще изядат ли меда заедно с жилото, а именно да признаят, че са носители на утопията за идеалното общество където тече мед и масло, но същевременно са извършили най-чудовищните престъпления на човечеството в името на тези утопии и да поемат отговорност за това.

 25. Към Иван:

  И да ги забраним с референдум, още на другата сутрин ще са “под вънкашност чужда и под име ново”. Те се “реформираха” от комунисти на социалисти както се казва “overnight”, същото ще стане и в този случай. Истинското решение се нарича лустрация. За него трябва обаче политическа воля и кураж да се противопоставиш на руските интереси, а това ще е доста трудно без подкрепата, за която говорим.

  П.П.

  Феновете на Ботев/Пд/ в момента викат “Цецо Василев”… Очаквайте скоро и тези на Левски да викат “ГАЗПРОМ”

 26. Otnovo blestiasht komentar.Dori vi zavizdam na bogatiya vi i tolkova izrazitelen re4nik, za vcekigo savsem pokrivasht se epitet-napomniate mi ba6ta mi,na kogoto sasipaha zivota, 4e e u4il vav Franziya i ne iska da bleze v BKP-zna4i-van i zad re6etkite.Oglusharski-niama samouvazenie a iska samoutvarzdavane-Pak na 1-vo miasto v sveta-100godini v inkubator /savetska zdrava marka/ izdrazli i ne se probuzdatVe4e im se privizdat 4e po glavite im hvarliat “zulti paveta”-psihotest za vsi4ki v parlamenta-daite da im osigurim za spomen, 4e mnogo zalak e Kutev da raznasia tozi kamak po vs.TV-ta.I topove da izstreliame -niama da se sabudiat.Oglusharski e izmislen ekspert, znaem gi takiva kak gi izliupvaha…posredtven kato li4nost ,ama mai i ne e takav a edna ve6t koiato si podhvarliat ot liavo na diasno i obr.i nakraia sled kato ne varshi rabota a e 2-ra upotreba-zad garba.Timirut, tupigioz i o6te kakvo li ne…samo sazalenie, no ne mi i ne im puka..
  I na men mi hrumna kato na Evgeni-ne moze li da se provede referendum ili podpiska za zabrana na BKP dori i samo zapitvane ”
  :mrazite li komunistite-da ili ne? i tova 6te e dostatu4no, ama i da gi pliue6 po lizeto te 6te se barsht i dori blagodariat-sram za B-a!

 27. Не знам защо за Орешарски се говори като за специалист, експерт и т.н.

  Орешарски е просто едно амбициозно селянче, неистов кариерист. Иска да остане в историята.

  И успя. Но не като герой, а като антигерой.

  Другата хубава новина е, че това е лебедовата му песен като политик.

  Предполагам, че ще си вади хляба като счетоводител при В. Божков – служба, която много повече съответства на вложеното в него от Господ и от Природата.

 28. Днес сутринта имах възможност да гледам парламента по БНТ1. Много ясно и натрапчиво си личеше по поведението и изражението на лицата (напрежение, безпокойство и страх) на премиера, двамата му заместници и вътрешния министър, че всички те са типични поръчкови момчета (и момичета), хора готови на всякакви мръсотии и поръчки. Хора, страхуващи се от невидимите и неафиширани истински свои работодатели, както и от парламентарните си псевдо-такива. Допускам и че се страхуват как след време ще им се наложи да стъпят на тротоара, да влязат в магазин, да наемат такси и т.н. както прави всеки един от нас.
  Жалки са и много смешни!

 29. По моето скромно мнение това правителство ще подаде оставка когато се награби достатъчно и заложи финансови капани за следващото!Със всеки изминал ден те нанасят непоправими вреди на държавата.

 30. Г-н Инджев, прочела съм всичко Ваше досега, включително и последната Ви книга, която получих от Вас с автограф. Знам, че не изпитвате симпатии към ББ. Не ми е приятно, че занимавайки се със сегашните управници, не споменавате нищо за предишните, защото според мен опасността от тяхното триумфално завръщане е огромна и това трябва постоянно да се напомня. Стана ми неприятно, когато пишейки по този въпрос, на монитора се изписа, че не мога да правя такъв коментар. Затова Ви написах коментара си с известна обида. Ако причината не е у Вас, аз моля за извинение, защото достатъчно много Ви уважавам и се надявам, че това е недоразумение. Не ме смятайте, че съм чак толкова тъпа и не си заслужава да си губите времето с мен…

 31. Никой от тези, които са във властта не е човек. Обратното – всички до един са зомбита. Отдавна са изтръгнали от себе си всичко човешко и са го изтъргували за пари или/и други бързоликвидни благини.

  Свободата за тях е абстракция. Никой от тях не е автономен, не е личност и няма собствена воля.

  Какво имаме: 240 “депутата”, галсуващи монолитно, по команда. Премиер и министри, които сутрин рано (а може би късно вечер) получават инструкции какво да свършат през следващия ден. И надолу по веригата – областни управители, председатели и директори на агенции, началничета… всеки, завързан с по няколко въженца, всеки е в шах и държи някой друг в шах.

  Кукли на конци.

  Сенки от света на зависимостите.

  Казвам всичко това, за да изразя абсолютната си убденост, че сивият свят на зомбитата никога не може да победи света на живите хора, на свободата, светлината, смеха, радостта, цветовете, креативността, шума и волността.

 32. @ГТ
  не е работа на американската посланичка да ни оправя бакиите. А пък и САЩ вече нямат тоя морален авторитет, който имаха преди десетилетия.

 33. Просто имаме голям късмет, че имаме хора като Иво и Сугарев и още доста други, които милеят за истината и не гълтат жабите, които им се предлагат от стандартните производственици на лъжи и дезинформации от вечната. Иначе мухлясването на мозъците ни щеше да продължи безконечно. А Орешарски е нищо по-повече от подлога на Станишев. Накъдето му плеснат лицето натам се върти. От него нищо не може да се очаква, освен да пропилее още много милиони, изработени от честните българи, които мечтаят за по-светли дни за своите деца.

 34. БКП/БСП направиха референдум, за да организират своите мухи без глави, за да свалят с протести правителството на ББ. Не че нямаха основание да го направят. ББ разочарова много българи. Те очакваха по-вече от него. А сега те вият срещу протестите, които одобряваха само пред няколко месеца. От първия ден когато се появиха с богато напълнени джобове в България преди един век, и до сега продължават да ни лъжат и да ни пълнят главите с лъжи и глупости. Имайте пред вид че, най-добре платените хора в България са, и си остават самообявилите се “работници и пролетарчета” от БКП/БСП.

 35. Г-н Инджев,Вие заедно с г-н Котев,един счетоводител и един добър юрист можете наистина да помогнете с едно правителство в сянка на протестиращите. С конкретни искания и изискване на документи от управляващите с цел граждански контрол. Ако ги чакаме да подадат оставка,не знам какво може да се случи.

 36. osudeni_dushiРейтинг: 1663Неутрално
  25 юли 2013 23:234

  “Заблуждават се, с цел обществена манипулация! всяка една дума от устите ви е лъжа, всяко ваше действие е кражба или провокация! Долу правителството! Изчезвайте! не сте желани!
  А онзи скункс, псевдопремиерът, да си взима задачите по финансово счетводство за дълга и да ходи да си ги чете в къщи! Един ден, дано останеш да чакаш на тези примерни “100 лева дълг”, Орешарски! Той е този, който има най-малко право да ми говори за демокрация! “Демокрацията не налага с натиск”, А за правата и властта на суверена и правото му на демократични избор подлежат ли на натиск, Орешарски?!”

 37. @ЕВГЕНИ
  Не става, приятелю! Едно време ни караха насила да учим историята на тази партия. Та тази история освен с кървави атентати, е изпълнена и с мимикрия. След всяко надрис*ане столетницата е сменяла памперса (името си). Ще разцъфне с някоя нова роза на ревера.
  Друго е решението, но трябва време – българинът в съзнанието си трябва да я заклейми и лустрира – това е то! Обнадеждаващо е, че младите я мразят. Безнадежното е, че територията дотогава ще опустее…

 38. @ПЕШО

  А Русия според теб с по-голям морален авторитет ли е, та се бърка във всичко?

 39. БРАВО ИВО. БЛЕСТЯЩ КОМЕНТАР. ВСИЧКО Е ИСТИНА. НО КАЖИ НЕЩО И ЗА ДЯСНОТО . КАК ВИЖДАШ БЪДЕЩЕТО НА РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК С ТАКИВА ДРУЗЯ КАТО ,ПРЪМОВА,КОРМАН ЕРДОГАН И ДРУГИ ЧЕРВЕНИ МИШКИ БЕЗ СДС и ГЕРБ. ВЯРВАШ ЛИ ,ЧЕ ИМАТ БЪДЕЩЕ /РЕФОРМАТОРИТЕ/. ОБРЪЩЕНИЕТО ТИ ТРЯБВА ДА Е КЪМ серГЕЙЧО ,ЗАЩОТО ТОЙ РЕШАВА ЗАЕДНО С ДУГАНЯ

 40. @пешо
  В качеството си на какъв (дипломат, експерт,политолог и т.н)си позволяваш да даваш оценка и да определяш или отнемаш моралното право на една държава(САЩ), да изразява становище по въпроси отнасящи се за положението в България.

 41. @инж. Симеонов
  И защо да не си позволя да давам оценки? Нима за това се изисква лиценз или нещо подобно? От кой да поискам позволението?
  Не отнемам никави права на никой за нищо. Просто казвам, че през последните 15-тина години САЩ загубиха много голяма част от моралния си авторитет. Поради тая причина ангажирането на посолството им с някакви становища в подкрепа за протестите не би имало голяма тежест.

 42. Dylbok poklon pred talanta vi, g-n Indzhev!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.