Монолог за надвисналия диалог

Екшън героят Бойко Борисов беше обещал I’l be back и наистина се завърна. Но не с победен гръм и трясък, а след “малко” полицейски бой и много уличен крясък.

И ситуацията взе да розовее…

Самият Борисов обеща повече да не прави така и че вече ще слуша ( сигналите от Брюксел). Затова се завърнал в парламента.

Зарадваният Сергей Станишев веднага предложи диалог.

Външният министър Вигенин, който се прави на възрастен (политик), обясни от разни медийни трибуни, че тъкмо диалог искали посланиците, които били разбрани погрешно ( от неговите съпартийци, протестиращи вчера пред посолството на Германия в София!), че се месели в работите на България.

Йордан Цонев, виден деец на ДПС, не можа да сдържи емоциите си. Топло , искрено, радушно благодари днес от телевизионния екран на ГЕРБ, че са уважили неговия ресор- бюджетната еквилибристика, с присъствието си вчера в парламента.

И, о, чудо!- дори онемелият Орешарски прописа чрез пресцентъра си, почти проговори. Чак интервю не му позволяват, че може пак да си признае как от него нищо не зависи, както направи вчера с една реплика, че БСП решава за изборите ( а не той).

Това неговото започва да прилича на (р)еволюцията на заден ход, обзела Георги Първанов след като се видя, че тройната му коалиция става все по-непопулярна. Тогава гордостта му от личната шпакловка на монархо-социалистическата фасада с хоросан от Доган се стопи и взе да разправя, че нямал нищо общо с бащинството. Макар тройната ламя да му беше „одрала кожата”.

Както се вижда, диалогът дебне отвсякъде.

Само едни протестиращи пречат. Да сте чули някой да скандира по площадите „диалог ,диалог”. И аз не съм чул нищо за искане за диалог- не и в този блог.

А щом протестиращите много пречат- една окървавена демонстрантка дори се обърна в това състояние пред телевизионните камери към Борисов да не крои завръщане във властта, значи им търсят цаката. Чрез диалог.

Извинявайте за този монолог.

43 мнения за “Монолог за надвисналия диалог”

 1. Успаха ни…Протестът е уморен…С един тригодишен диалог ще ни върнат десетилетия назад…
  Неяхнатият протест е обречен! Къде са ездачите?

 2. Драги г-н Инджев, изцяло подкрепям мнението ви за ГЕРБ, ясно показано,за пореден път, и в тази ви статия. От доста дълго време и аз, и голям брой други ценители на сайта ви, очакваме да изразите и отношението си към новосъздадения Реформаторския блок – състав, подкрепа, потенциал за ИСТИНСКИ реформи.Разбира се, това е въпрос на ваше лично желание. Аз просто изразявам едно (обосновано) очакване.

 3. Беше ясно, че ГЕРБ е част от статуквото на ологарсите, свързани с руските интереси. Червените обаче пак ни подценяват, защото този път протестите както се вижда ще са докрай – или без тях или с Русия в Евроазиатския им съюз.Сигурно е, че без бой няма да си отидат.А на тези, които им безразлично, с кого ще са, ще им кажа , че даже тези мижави доходи, които имат в момента , в един Евразийски съюз ще са в пъти по-малки, а демонстрации няма и да сънуват.Виждаме как Путин се разправя с всички, които не го харесват, даже със жена си. Параноята го гони отвсякъде.И най-важно е че парламент само от червени продажни боклуци, не може да има.Но може да има само десен парламент, защото дясното е различно, а червените гласуват, както им наредят – справка гласуването за Пеевски и не само.

 4. Е, той един бивш лидер на 23 юни предрече какво ще стане – протестът ще бъде стоварен в краката на… същите ни нинеуправляющи.О
  За съжаление, сред протестиращите има много различия.

 5. “Завръщането” – поредната серия от трагикомедията “на живо”, представяна ни в продължение на няколко дни и седмици от ГЕРБ и Борисов, вчера излъчи финалният си епизод! Тя беше подготвяна дълго и старателно, като дори например, не се посвениха и да внедрят провокатори сред самите протестиращи, носещи плакати от рода на “ГРАЖДАНИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА! ВЕДНАГА!”, или “ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ В КОМИСИИТЕ НА НС”, като венец на подготовката и катализатор за дебаркирането на Борисов в НС, изигра, разбира се, изявлението на г-жа Рединг, която прочувствено призова двете големи партии да се гушнат и прегърнат, в името на добруването на българският народ. Уви, този факт ще изиграе, за огромно съжаление на всички протестиращи и честни хора в БГ, все още не преминали през Терминала, много, много лош сценарии – ВЛИЗАНЕТО И ОСТАВАНЕТО на Борисов и ГЕРБ в НС, има за цел пълната легитимация и бетониране във властта за пълен мандат на днешната мафиотско-олигархична, управляваща върхушка и на нейните помагачи от Петата колона на Руската империя!

 6. Монологът се води от правителството – за тях гражданите не съществуват, а думата “оставка” не фигурира в путиновия им речник /освен в смисъл, че остават на власт до дупка/

 7. Още със старта на служебното правителство, пардон – “експертното” се заговори за стискане на ръцете между БСП и ГЕРБ. Превръщането му във факт само ще затвърди моето убеждение, че нищо в голямата политика не става “от днес за утре”.

 8. Монологът за лустрацията на бивши ком партиини инструменти и налагането му ще върне нормализиран диалог между власт и граждани. Мимикрията на силовото руско присъствие: Малко паметници на съветски войничета, тук-таме “Берьозки”, руски книжарнички, клубчета на дружбата, сайтчета на дружбата, руско знаменце тук-таме, Гугъл грешчици с препратки до ***.ru,
  руски зони за непроходимост, надписи и заглавия “ЛУКОИЛ” автомат калашников….прави диалогът Causa perduta и след още едно поколение, напълно неусъществим

 9. Едва ли смислените хора очакват, че Протестът ще счупи всички брънки от веригата, оплела всинца ни.
  Блатото постепенно и непрекъснато превземаше плодородието. И през 2013 вонята от блатото започна да става непоносима. И Протестът хвърли камък в блатото. Жабите се разкрякаха. Кой помирисал, видял и чул жабешкия концерт – все е нещо. По-добре така, отколкото блатно безмълвие.

 10. Xa-xa-xa, mnogo precizen i zabaven analiz.
  Az pyk sutrinta prozrqh naj-setne za6to na Yordan Conev mu vikat Dan4o Mentata, kogato me “svetna”, 4e Bylgariq bila prieta v ES i NATO blagodarenie na DPS.

 11. Не мога да разчитам ,че повече четящи ще кликнат в/у линка ,затова го копвам:

  автор: Райко Байчев “Веселба викате. Усмивки и красиви млади хора. Много пъстро било. И купон, голям купон. Купон…

  Има една причина протестите да изваждат брилянтни лозунги, прекрасен хумор, деца, които рисуват и правят циганско колело, хипарска шарения и карнавал, протичащ пред одобрителния поглед на най-симпатичното хъски на планетата. Зад тая манифестация на въображението, заради която вечер София става анимационна, стои едно: дива паника. Паниката на едно поколение, че клони към изгубените, вкопчено за ръба като котките, чиито гръбнак се извива под невъзможен ъгъл пред опасността от пропадане.

  Не се ебавайте, политяги, с тази паника: няма нищо цветно, забавно и детски вълшебно в протеста. Протестът е красив на същия принцип, на който човек си иска бялата риза преди обесване. Хората, които все още са непомръкнали и мислещи, видяха правителство, чиито първи ходове бяха и остават ужасяващи като разстрел. И то благодарение на подкрепата на човек, който се нуждае от – о, това отдавна не е злобна закачка – медицинска помощ.

  Бунт на богатите? Ако обичате. Богати хора няма. В тази страна има изключително бедни и леко бедни, които погрешка наричат средна класа. Средната класа е едно нещо, дето си сменя колата през 2 години и в други страни лятото напуска работа, за да обиколи Азия, а после като се прибере съжалява, че им е останало време за Бруней и Лаос, но не и за Сингапур. Това у нас е протест на леко бедните, чиято разлика с изключително бедните е, че вторите не могат да си платят тока, а първите остават на нулата след като отметнат сметките. Просто не са достатъчно оскотели и изсмукани от смазващи битовизми – и в паниката осъзнаха, че чест и морал би трябвало да са колоните на къщата, в която се опитват да живеят, а някой им ги срутва под носа.

  Да не делим протестите, викате. Напротив, да ги делим. Да не делим, означава да си затваряме очите пред очевидни неща. Станишев смята, че протестират 10 000, но останалите 7 милиона мълчат. Кофти хватка, а? Навярно ви се вие от безсилие. А тая хватка е описана и четена. В „Полет над кукувиче гнездо” – книга, дето трябва да размахаме по площадите. В оная проклета лудница има всякакви луди. Момчетата на Макмърфи, за които има надежда, шанс и спасение. И още два типа – Хрониците и Острите. Тия дето стоят на един стол, с празен поглед по цял ден, онемели, потънали в мъглата. В един миг се стига до гласуване, понеже момчетата искат да гледат баскетбол. Всички вдигат ръце и вече тръпнат в очакване нещата да станат. Но Старшата казва – вие не сте мнозинство! И сочи към другите, многобройните, дето отдавна са се предали, изгубени, превзети и живеят като зеленчуци. Ей така ви прецакват вас, жадуващите промяна, с номера за Хрониците. Защото истината е, че в тази страна е пълно, препълнено с хора, на които онзи дял в мозъка, който отговаря за социалното и битката за него, отдавна е лоботомиран. И то жестоко, с онази смъртоносна серия от лъжи, даването на надежди и хищното им отнемане, поголовна бедност и унижения, след които човешкото започва да мъждука и гасне – преход. Бъдете сигурни: ако не успеете, вие сте следващите. Сбъднете тези протести. Иначе Старшата ще ви хакне в стола на Хрониците, без да се усетите. Удобно вцепенени, както пееха Пинк Флойд.

  И не ми казвайте, че това е литература. Откакто четох Велислава Дърева имам нужда от литература.

  А сега протестите имат нужда от едно: постоянство. Най-трудното е. Погледнете всички по-лекички избухвания на недоволство през последните години. Тия пичове с властта му знаят тактиката – чакат. Чакат като луди. Да прощавате за тъпото сравнение, но протестите май са като любовта и имат същите фази – разгар, пик и угасване. В момента ви чакат да идете на море. Надеждите им са във вашия петък вечер, вашата планина, вашитe палатки и плажове. Чакат ви да се изповлюбите и като в оня разказ на Елин Пелин да възкликнете: аз си намерих друга мелница! Само дето – усетихте го вече, нали – лудницата разчита на вас, психопати. Екзактно на вас.

 12. Каквато и да е коалиция между управляващите партии (БСП-ДПС) и ГЕРБ ми изглежда, по ред причини, като мисия невъзможна. Очевидно, ГЕРБ имат интерес от бързи избори (а не от коалиция с БСП!), докато реформаторският блок (РБ) още не е набрал скорост.
  РБ трябва час по-скоро да излезе с ясна програма и да оглави сегашните протести, защото–ако се чака до зимата–ще се натрупат много маймуни на клона (най-вече синдикатите) и реформаторският дух на протестите ще се размие в блатото на неизбежните социални бунтове през зимата.

 13. Да, червеният парламент вече работи в пълен състав и СИГУРЕН СЪМ, че единодушно ще вземе решение да излезе в лятна ваканция поради голяма преумора на 240-те червени пионки с имунитет. А пък протестиращите балами, ако щат, могат да си правят през това време и бдения-дори и денонощни-около парламента, пред мин. съвет и където другаде решат. Демокрация е това, не е шега работа!

 14. Истината е че макар и гражданското общество в България да е започнало да се пробужда то е все още крехко и наивно бих казал. Не бива да се подценява противника в лицето на олигархията с цялата мощ на нейните пари, добра организация многогодишния опит на добре тренирани манипулатори и не на последно място факта че са готови на всичко само да не изпуснат кокала. Прибавете към това настървеността на Путиновата шайка и колебливостта на Запада (EU) и ще добиете представа за какво почти непреодолимо препядствие иде реч. Господ да ни помага!

 15. Още преди изборите споделях с мои познати и приятели, че ГЕРБ и БСП биха направили нещо общо само и само “ондурмата” да върви. След като хората не спират протестите решиха да минат на план “Б”. Само за лапнишараните между двете партии има разлики.
  Протестите трябва и дано да продължат.
  В последно време се цитира често Ганди: “В началото те игнорират, после ти се присмиват, след това се борят с теб и накрая побеждаваш”. Не мислите ли че след последните събития вече сме в третата фаза или греша?

 16. Само наивниците /не малко на брой/приемаха на сериозно деклараЦИИТЕ на Борисов,че ГЕРБ ще влезе в НС САМО когато се разглежда избирателния закон.Откакто Борисов е активно на политическата сцена,особено в битността му на премиер,малък е броят на случаите в които той не се е завъртял на 180,понякога на 360 градуса от заявени позиции,за каквото и да е било.Това е един хамелеон /безспорно качество/,който е в състояние да направи салтомортаре в името на собствения си интерес и оцеляване.Отделен е въпросът,до каква степен това му качество не е сполучливо използване от кукловодите.Неволно,погледа ми се отправя към Москва….

 17. Малко натиск, все пак Борисов си има доста зависимости, “малко” парички и е готов. Предполагам че си е вдигал цената досега. Нещата са по-перверзни отколкото изглеждат.

 18. Попитали радио Ереван: Кой е любимия рефрен на депутатите от 42-я парламент?
  Радио Ереван отговорило: “БЯЛ АВТОБУС (МЕРЦЕДЕС) МЕ ПРЕСЛЕДВА В ЖИВОТА И НЕИЗМЕННО СЛЕД МЕНЕ ВЪРВИ”

 19. Към Мирослава Симеонова,
  Като знам този лидер за който пишете и като гледам по телевизията сегашните управляващи и ГЕРБ-ерска “опозиция” си спомням за “Гъливър при лилипутите” на Джонатан Суифт!Благодаря са събудената асоциация, която предизвикахте!

 20. Програма Орешарски , преди час – Рестартираме АЕЦ Белене.Това им беше целта.Обвързване до дупка с Русия на Путин.Някой в Русия се стресна и ускори нещата.Ако не успеят протестите , това ще е края.

 21. Уважаеми дами и господа ценители на този хубав блог, на кои от тук четящите и пишещите не му е ясно, че става въпрос за много пари, за неприлично много пари, за днешната и бъдещата мизерия на един смачкан и унижаван с години народ, и за да го излъжат пак ще направят и невъзможното.

 22. Диалог значи търсят но с кого ли?
  Да видим каква е подкрепата на правителството сред избирателите.
  1. Тези които не го подкрепят:
  – Всички не гласували които не са открили партия която да подкрепят
  – Всички гласували но непредставени в парламента
  – Всички гласували за ГЕРБ
  – Почти всички гласували за АТАКА
  – Малка част от гласувалите за БСП
  2. Тези на които им е безразлично:
  – Останалите не гласували на които им в все тая кои ще ги управлява
  – Ромите
  – Почти всички гласували за ДПС
  3. Тези които подкрепят правителството:
  – Твърдият електорат на БСП който обикновено гласува без да мисли
  Очевидно с избирателите не търсят диалог.
  С кого ли тогава?
  Да видим какво друго доверие би искало да има правителството.
  Доверие правителството изгуби от: президента (избран между другото с повече гласове от колкото самото то), синдикатите, доста неправителствени организации, ЕС и повечето държави от Европа
  С тях ли търси диалог? Ами не, поради простата причина че не знае как да го постигне.
  Тогава какво остана? А да, Москва.
  Излиза че правителството и управляващите имат разбирателство само с авторитарното управление на Русия.
  Но дали търсят диалог там след като е пределно ясно кой спуща командите.
  Толкоз за диалога който търсят. Поредната им нагла лъжа.

 23. Правят си сметката без кръчмаря!

  Не виждам какво се променя с това, че ГЕРБ влязоха в парламента. Да не би някой да е мислил, че герберите са нещо различно от БСП/ДПС/Атака и че не са част от статуквото.

  Протестите продължават! И ще се радикализират. Успиването няма как да се получи. Вече.

 24. Станишев мечтаеше да седне на трона, но забиването на камата в гърба на ББ не мина. Сега го грози да седне на стол с голяма дупка. За да се задържи от по-нататъшен провал, изглежда е готов да направи отново завой на 180 градуса, и да казва – Бойко е много добър, ние ще работим с него. Но явно хората и Иво, не харесват и двамата и техните фокуси. Дали ще се подкваси млекото с истинска промяна към по-добро, зависи само от нас. Но малко го съзнават. Все искат някой да им каже какво да правят, вместо да мислят.

 25. Сегашната криза е резултат на примитивното мислене на комунистите, че могат да командват хората както си искат, за да си осигурят авантите за себе си. След определянето на главната им пречка към трона, извършиха успешно преврата срещу Борисов. Но
  общественото мнение не беше добро за тях, и решиха да поставят куклите си начело с Орешарски, които трябваше с своите действия да затвърдят властта им с Пеевски и камарилата. Явно, че и това не мина. Сега се очаква следващата серия от вечните им лъжи и измами. ГЕРБ е по малко зло от БСП, но и двете партии не са стока. Ще ги изберат ли отново, след като те успяха да накълцат своите сериозни конкуренти?

 26. Е, г-н Инджев, наистина не разбирам вече какво искате? Оставка на Орешарски и нови избори сега ли? Ами ок, но тогава пак са 3-4 пертии в парламента и ГЕРБ идват на власт. Това го каза и Елисавета Белобрадова, една от ранените онзи ден протестиращи – “Даваме си сметка, че при оставка ГЕРБ идва на власт”. Тъй че и вие сигурно го знаете това. Тогава защо е това ваше мърморене против ГЕРБ – ако не ги искате начело на властта защо сте избрали да подкрепяте едни протести , които очевидно имат за цел точно да ги докарат пак на власт?

 27. Напоследък у мен все повече расте убеждението, че управляващите копнеят, направо жадуват, да бъдат свалени насилствено от властта. Затова са неимоверната наглост и провокативното поведение, изпращани като сигнали към обществото.

  Какво имам предвид?
  Имах един познат от Пловдив, който при патова ситуация обикновено казваше: “Систьема нипьел, майна! Отпрьед – змия, отзад – магарье!”

  В такава ситуация се намират и управляващите в момента. Срещу тях е народът (съвсем не са глухи за това, което искат хората, разбират много добре, че нямат никаква обществена подкрепа, че буквално висят във въздуха), а зад тях е мафията (и руските интереси), които са финансирали идването им на власт, платили са частично за “очакваните услуги” и тихо им шепнат във врата: “Никакво сдаване на властта, докато не изпълните това, за което сме се разбрали!”.

  И докато народът просто ги презира и скоро след падането им ще ги забрави, то мафията (и руснаците) не си поплюват. Просто ще хвърчат глави (буквално), ако сдадат властта преди да са изпълнили поръчките.

  Ако пък държат властта толкова дълго, колкото е необходимо за да изпълнят ангажиментите си към задкулисието (и руския държавен феодализъм), тогава ще се сбогуват завинаги с политиката, защото обществото вече е с широко отворени очи и следи всичко, което правят. А те ще трябва да направят много и непростими безобразия, с което ще се самозаличат от политическия терен завинаги.

  Бедата е в това, че управниците много, ама много, искат да са в политиката до гроб.

  Единственият начин, който им дава надежда за някакво оцеляване е да бъдат насилствено изгонени от властта.
  Така ще имат оправдание пред олигархията (и пред руснаците) че, “Eто на, държахме се колкото можахме, но народът побесня и ни махна”.
  Ще могат и да се представят за жертва (ооо, колко много обичат това! Нищо, че в българската история няма по-големи българоубийци от тях. Затриха доста и от своите, прочее.) и да съхранят известни шансове за следващите избори (обикновено жертвите будят съчувствие). Защото, ако изкарат цял мандат или дори само 1/2 мандат, на изборите след това едва ли ще спечелят повече от 8-9%.

 28. Към @мирима

  Без да съм адвокат на г-н Инджев, позволявам си да Ви отговоря, че ситуацията не е такава, че всички ние ( и г-н Инджев, предполагам ) искаме ГЕРБ да дойдат на власт,но ужасно силно искаме да се махне от властта настоящата проруска тройна коалиция, защото всеки нов ден, в който тя ни “управлява” е поредната нова стъпка към националното обезличаване, към проправянето на пътя на руския ботуш, който да дойде и да смачка и последните остатъци от национално достойнство и независимост.

 29. Аз дълбоко вярвам в две неща: че протестите ще продължат, дори и ако позатихнат през, ще гръмнат отново през септември (като се има предвид намерението на управляващите за Белене). И второто е, че не трябва да губим надеждата и вярата си, иначе ще потънем в униние и това ще е наистина краят.
  Г-н Инджев, статиите ви през последния месец са страхотни!

 30. Особенно “благоприятна” атмосфера и обстановка за “успешен и ползотворен” диалог и постигане на консенсус се създаде днес и след изявленията на Олигарски, че се рестартира проекта БеляНЕ!!

 31. До TENKO,
  Протестиращите от 6 месеца не търсят диалог с власта, те са власта. Махат едно правителство осъждат двама трима и гласуват за друго, ако то не работи( както сегашното)го махат като отново осъждат двама трима за игра с огънчето. Смешно е, (както е смешна и политическата ни уредба-плуро…) да се сменят правителства на пет месеца но това е единственият път. “Пътя” – по малкото зло е извървян. Пътят е – и зло да дойде(законодателна, съдебна и изпълнителна власт) пак бой по главата докато влезе в час и отново шут ако се прави на станишевларски.
  Всяка мъка на статуквото да вкара нов играч или съществуващ такъв да бъде принаден като водач на протестиращите е обречен. Идва ново поколение което намира своите водачи и изискванията към тях носят образът на световните ценности. Един плакет от протеста * Спаси държавата – превъзпитай баба си! *

 32. Съобщавам, че от вчера 26.08.2013 г. форумът, иницииран от Боблак http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=1444.0
  дава надписа This Account Has Been Suspended.
  Доколкото във форума се третираше атомната енергетика, това води до определени заключения кому той е пречел, защо по третирания въпрос трябва да се мълчи и в крайна сметка – кой го е спрял.
  Само ще отбележа, че посетителите до момента бяха над 173000 и преимуществено – от цял свят, най – много от Франция, САЩ, Канада и пр.
  Играе се ва банк!

 33. “Самият Борисов обеща повече да не прави така и че вече ще слуша ( сигналите от Брюксел)”.
  Пък аз си мисля, че слуша, или се ослушва за гласове от отвъдното – ” Ми-шо-о Би-ра-та-а -та-а-а, как го самоубиха-а, а? Би-ра-та-а-а! Сега е сезона на Бирата-а!
  Къде ще иде та няма да слуша.

 34. С риск да си навлека гнева на много

  1. С разходки по жълтите павета политически реванш, т.е. оставка и нови избори няма да се постигне.
  2.Вашингтон и Брюксел няма да позволят арабска пролет в страна член на ЕС и НАТО,това би бил голям прецедент и пример за подражание.

  Изходът е апостоли да тръгнат из страната и да организират структури и провежда разяснителна работа.

  Да се изважда наново и ползва като плашило комунистическия призрак и този на руската мечка вече не сработва.Има кой да следи нищо опасно в тази насока да не се случва, пак Вашингтон и Брюксел- скорошен пример Гърция и Кипър.

 35. Г-н Инджев, много ми хареса статията ви. Ако не беше много тъжно щях да се пръсна от смях. Извинявайте, че се отклонявам от темата, но много ми се иска да ви “подкокоросам” да напишете нещо за Реформаторският блок. Виждам, че се пазите от темата и може би с право, но пусто любопитство не ми дава мира…искам да чуя мнението ви и това си е 🙂

 36. Към NIKOLA,
  А бе Николчо стига си развявал като плашила Вашингтон и Брюксел, като си в Германия от 25 години мислиш, че тук са останали само глупаци ли!? Близо 90% енергийна зависимост от Русия, във всеки по-голям град Съветски или Руски паметници, пълно с Руски агенти и Родоотстъпници Русофили, 70 % армията(макар и в НАТО) с Руско въоражение, пълна държавата на ключови позиции с агенти на ДС, дори всички владици воглаве с Патриарха доносници и възпитаници на Москва, той Вашингтон няма да позволи, Брюксел няма да познволи, ама другарити от Москва те ще ръкопляскат! Май наистина са те активирали от ДС и КГБ с цел да размахваш плашилата на “Ипериализма”! И не ми излизай с номера за “комсомолски плам”, защото с двама дядовци Никола Петковисти и “врагове на народа” и вуйчо осъден и разстрелян от “народния съд” и да исках нямаше как да съм комсомолец, а па аз и не исках на всичкото отгоре!

 37. @мирима

  “..едни протести , които очевидно имат за цел точно да ги докарат пак на власт”
  На протестите съм бил около половината дни, и не съм усетил такава “цел”. Целта е текущата престъпна клика да не е на власт. Естествено има и хора гласували за ГЕРБ (много от тях, предполагам, само защото виждат в ГЕРБ по-малкото зло)

  “Даваме си сметка, че при оставка ГЕРБ идва на власт”
  не е сигурно, че ще е баш така. В парламента може да влезе и реформаторския блок. А еднолично управление на ГЕРБ, и управление в коалиция с някой предполагаемо по-свестен, са различни неща.
  Можем да избираме между наличните неща, управление на белоснежни ангели очевидно няма да има скоро. ГЕРБ може да са гадни, но сравнени с червено-кафявата престъпна сволоч са като хрема сравнена със сифилис.

 38. Кога най- после ще изберем управляващи, а не власт имащи?

  В момента имаме отново ламя с три глави (БСП, ДПС и Атаак) и стройно тяло (ГЕРБ), така че не виждам как те могат да водят диалог, след като са едно цяло.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.