Най-после руско признание: никога не сме проливали кръв заради вас

Татьяна
ori@tut.by
77.70.0.17

Изпратен на 28.07.2013 в 17:42

“Иво, я же тебе уже писала, чтоб ты не смел порочить имя отца Филиппа? Ты явный жид по своей сущности вот и нападаешь на то, что свято! А то, что ссылаешься на “Эхо Москвы”, так это тому доказательство! У нас всем хорошо известно кто работает на Эхо Москвы – ЖИДЫ!!! Вот ты себя и выдал…
Дорогие болгары, все, кто здесь пишут!!!
Сносите памятники, переименовывайте улицы и делайте все, что хотите, вы у себя дома! Нам, русским нет до этого дела!Все это останется на вашей совести!
А мы у себя дома будем помнить наших героев Русско-турецкой войны, Русско-фашисткой войны, не забудем их повига и жертвы, пролитой крови за нас, за вас никогда!”

По ясно от този коментар на Татяна в ivo.bg никой руски нацист не би могъл да се изрази- освен, може би, малките нацистчета на Путин, които демократично мислещите руснаци наричат с отвращение „нашисты”.

Читателите на блога не са длъжни да разбират езика на болшевизма. Обобщен превод си заслужават две пояснения:

Жид” е онова, което българските антисемити наричат „чифут”.

Русско-фашистка” война е онази, която последва Съветско-хитлеристкия приятелски пакт за ненападение от август 1939 г. Той доведе до подялбата на Полша между Хитлер и Сталин броени дни по-късно и постави началото на Втората световна война. В медения месец ( всъщност около 22 месеца) на брака между Сталин и Хитлер съветската пропаганда обяснява на работниците и селяните у дома и по света ( например в България), че в Германия управляват класови другари.

В периода преди Хитлер изпреварващо да нападне Сталин в дебненето кой пръв да наруши договора- почти две години по-късно, СССР и националсоциалистическа Германия, наричана по-късно „фашистка” заради неудобството на аналогията с думичката „социализъм”, германската военна машина мачка половин Европа с огромната материална помощ на социалистическите си съветски братя.

След като си изяснихме понятията, да си изясним и следната бъркотия: в главите на руските шовинистично настроени борци срещу фашизма враговете им в България са чуфути, т.е. евреи.

Не виждам разликата между Хитлер и Татяна в тяхната омраза към евреите, за какъвто съм „заподозрян” като висша форма на презрение.

Нейното презрение може да послужи за прозрение- стига да има желаещи българи да се освободят от вековното натякване за освобождението. В края на краищата Татяна откровено ни освобождава, като декларира, че никога руснаци не са проливали кръв заради нас.

65 мнения за “Най-после руско признание: никога не сме проливали кръв заради вас”

 1. Г-н Инджев,въпросната г-жа Татяна вероятно не знае,че в България през 1944г. са ЗАГИНАЛИ 8 ДУШИ ВОЙНИЦИ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ !!! ОТ ТЯХ 5 ДУШИ ОТ ПРЕПИВАНЕ И 3 ДУШИ СА РАЗСТРЕЛЯНИ ОТ “СМЕРШ” ЗА МАРОДЕРСТВО !!! ТА ДА СЕ УТОЧНИ : МОЧА В СОФИЯ НА ПИЯНИЦИТЕ ЛИ Е,А АЛЬОШАТА НА МАРОДЕРИТЕ ???? НЕКА Г-ЖА ТАТЯНА И БЪЛГАРСКИТЕ Й ПОДДРЪЖНИЦИ ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ !!! ДА СЕ ЗНАЕ В СОФИЯ НА КОЙ ПОЛАГАТ ЦВЕТЯ И НА КОЙ В ПЛОВДИВ !!!!

 2. Если надо сказать по русски :
  Пошли они на….

 3. Според Татьяна, все пак са проливали кръв,но `за тях си`,като форма на плащане.Щом като не било за българите,то каква ще да е била всъщост тяхната цел освен
  завоевателска? А ние видите ли,неблагодарници,не искаме повече да мижим за да ни лажат,че по приятелски са дошли да ни подарят комунизъм.

 4. Ну, Татьяна, ну, погоди!
  Уберите себе Ленина из Красной площади, чтоб не сквернил всю вашу Русь, тогда говорите о святости и обижайте, говоря кто “жид” и кто не “жид”!

 5. Тук, в този блог някой беше предложил нещо, което ми се струва много уместно: да направим подписка за местен референдум (за София) за демонтирането на МОЧА.
  Ако идеята се подкрепя, готов съм да участвам в организирането и в събирането на подписите.
  Модераторът на блога има имейл адреса ми и може да се свърже с мен.

 6. Татяна живее в България, пощата й е белоруска, самосъзнанието великоруско. Да не е Татяна Боруджиева?

 7. Поредният човек на лъжата, каквито има в огромни количества в България и Русия. Хората на лъжата наричат онази война по възможно най-лъжливия начин – руско-фашистка, а войната е между двете най-мракобесни идеологии в историята – комунизма и национал-социализма. Ако искаха да знаят истината, тези хора щяха да наричат онази война комунистическо-националсоциалистическа или поне съветско-нацистка, в краен случай Сталинско-Хитлерска, но в никакъв случай отечествена или руско-фашистка.

 8. До болка позната кауза на средностатистическата руска душа.
  “За вас никогда” по-скоро отразява прикрито чувство за национална гордост, превъзходство и обида поради нашата неблагодарност. Иначе, тези люде твърдо вярват, че са ни освобождавали поне 2 пъти. Не са се променили и на йота през последните 30 години. Не знам дали поне разбраха, че ползват българска азбука и дали все-още в Московския университет се преподава македонски език, както през 80-те.

 9. След девети 1944 служих в пети въздушен полк в Пловдив. Бяхме охрана на летището. В нашето летище бяха разквартирувани синовете на най-равните в Съветския съюз. С сини шапки и с добре изгладени и чисти униформи, високи, здрави, руси, те ядяха американски консерви СПАМ, и се возеха в американски камиони. За тях имаше цяла вагон перачки, които през деня перяха и гладеха униформите им, а вечер обслужваха мъжките им желания, за които се редяха на опашка. Тези с сините шапки обикновено патрулираха в града и питаха – “у вас часи эст?. След което ръчният ви часовник изчезваше в техния джоб. Беше невероятно как с цялата съветска “велика” техника, тези хора не бяха виждали ръчен часовник и им изглеждаше като капиталистическо чудо. Войниците от малцинствата, нямаха перачки и някои можеше да се видят с гниди в косите им. Един ден двама от тези войници решават, че могат за няколко часа да забравят “великите моменти” в работническият рай и с брадви отрязаха старите гуми на няколко от нашите бракувани наши стари самолети, които стояха на края на летището. Тези скъпоценни материали за обущарите от това време, които слагаха подметки на изтърканите ни обуща се преобърнаха в няколко бутилки сливова ракия. Скоро “достойните бойци” с сините шапки намериха войниците с брадвите и ги накараха да изкопаят гробовете си на края на летището. Така с замяна на няколко часа забрава, за техния “прекрасен” живот в съветският рай, завършиха двама съветски войника. Може би паметниците за тези прости войници са оправдани. Но паметниците за сините шапки, които и днес размахват оръжието си за тези непокорни на окупатора, надали някой би оправдал.

 10. Представяте ли си колко страшно става, щом блядката нарича агента на великоруския(или вликосъветски) шовинизъм приживе светец??? Ако той е “светец”, какъв ли е Сегей Дмитриевич? Да забелязахте ореоли около главите и крилца на гърбовете на “черните ангели” на Бъзлуджа???? Аз видях само зомбирани индивиди!
  А “светците”, които провеждат путиновата политика в България са си наплашени, като обикновени помияри! Изтипосали са 500 униформени и цивилни(по стар чекистки обичай)охранители да ги бранят от народната любов! Сидеров под масата изглеждаше направо терминатор в сравнение с тези руски сюртюци на Бузлуджа! Нищо, че и той е руски сюртюк!
  Каквато и кръв да е проливана в България, това не е причина да бъде колонизирана! А символите на този колониализъм да ни правят фетишисти с мазохистичен оттенък! Защото какво, ако не мазохизъм е да отдаваш почит на окупаторски(хипотетични)жертви, а да измъкнеш надгробни камъни от гробища на български граждани??? Хората от столицата и младите българи може да не са запознати с този варварски момент от историята на България. Бесня червеният башибозук до повръщане! И това беше с мълчаливото съгласие на “светците” от СССР и безразличието на цивилизования свят.
  И сега блядката Танечка се възмущава, че не им искаме агента! Иска един вид да мърдаме и охкаме от кеф, докато ни онождат!
  Ами не става, дорогая “православная” и “правоверная”! Вече не сме ви в лапите! Вече сме в Европа!
  А фетишистите-мазохисти да ходят да се кланят направо на чичко им Сталин в Москва, ако искат да задоволят страстите си! Така ще имат повод да си мислят, че си позволяват сексуален туризъм! Сигурен съм, че от някой комитет за дружба ще им осигурят пътуване на аванта!

 11. Че през първата и втората световна война руснаците не са проливали кръв за България, това го знае всеки българин, въпреки купът от лъжи за руски жертви. Но кога ще бъдат публикувани документите за колко българска кръв бе пролята под ръководството на руските “съветниците” и наетите български убийци след 1944, сега генерали в пенсия. Даже хора отличили се в войната срещу Германия бяха застрелвани като се върнаха от фронта в България. А българското правителство и народно събрание бяха отвлечени в Русия (за по сигурно) и след това бяха върнати, за да бъдат разстреляни според съветските инструкции в България. За много от хилядите изчезналите и убити бе пазена тайна и се разправяше, че са изпратени в Русия и гробовете им оставаха скрити и зарити с сгурия неизвестно къде. Едва сега някои гробове за убитите от Народния съд се споменават. Полското клане в Катин се отричаше много години от Москва, но накрая се призна, че е истина, а за българските масови гробове подобно на Катин все още нищо не се пише и много малко документи се публикуват. Това бе и продължава да е табу наложено от “Пропаганда и Агитация” на БКП/БСП и продължава да се нарича “освобождение”. Вестниците от това време са масово унищожени, колкото и малко да споменават. Трябва ли да викаме поляци да ни кажат какво е нужно да направим.

 12. Ако въпросната Татяна прочете написаното от мен, то нека да има предвид следното:

  Българският народ никога няма да се примира с лъжата за “освобождението” ни през есента на 1944 г., когато Сталин окупира Отечеството ми с една-единствена цел – да бъде включено в съветската следвоенна империя. Срещу този брутален акт, резерви към който изразиха тогава посланиците на САЩ и Велккобритания, няма никакви доводи от военно естество, които да оправдаят прегазването на Родината ми!

  Второ: Аз питам Татяна, къде и кога видя в Родината ми и един най-малък знак на неуважение към паметта на руси, финландци, румънци, български опълченци, загинали за свободата на България през Руско-турската Освободителна война от 1877-1878 г.?!
  Многобойните паметници на признателност, в това число и внушителните църковни храмове-паметници, отрупвани с цветя и венци всяка година на 3 март с искрена признателност и благодарност от българския народ, са нй-ясното доказателство, че българите тачат паметта на своите освободители, но не са съгласни да нарекат “освобождение” болшевишката окупация на България през 1944 г.

  Защо тогава Вие, уважаема Татяна, си позволявате, съвсем умишлено, според мен, дя смесвате две несъпоставими неща?!

 13. Не мога да прочета написаното от Татяна; написано е на език който не знам и не смятам да уча. Превода с google не е много ясен, но достатъчен за да покаже че става дума за обида към българите. Написано от някой, роден и израстнал в държава, която многократно в историята си избива милиони от най умните, интелигентни и способни свои граждани, написаното звучи тъжно и смешно.
  Единствения начин, по който можем да се отнесем към обиди, отправни към нас от Русия, е пренебрежение. Те все пак тепърва трябва да открият що е демокрация, човешки права, и т.н. Никога в своята история руснаците не са живели в друга обществена система освен абсолютна диктатура. Няма как да приемем съвет, пристигащ от Москва, за това как ние да си уредим държавата. Може днес България да е неуредена, бедна, размирна, но това е до голяма степен резултат от руските съвети през последния век. Аз само ще кажа – благодаря, вие си гледайте работата, ние ще си гледаме нашата.

 14. Не съм си представял,че подобна наглост и варварство са възможни в началото на 21′ век.Явно освен архивите и държавния резерв,трябва да изискаме и компенсации за пролята Българска кръв,за защита и военни операции на поробителите ни.За хвърлените на прасета по концлагерите и за ограбените поколения.Пожелавам им да минат през вси4ко,което Българите преживяха,за да може мамаша да показва златни,изгнили зъби по света и у нас,да го преживеят и те, и децата им , и внуците им!

 15. Както обикновено – право в десятката! Но това се отнася в същата степен и за коментара на Г-н Николов!

 16. Да те нарече “Татяна” “жид” – това звучи гордо!

 17. Кого представлява,”многоуважаваната дама”,коя е тя да каже кое е свято(явно според нея озверяло животно с власт е нещо свято)? Коя националност,етническа група или държава си позволява подобни нагли изявления? Аз съм много объркан,тъй като прадядо ми е Руснак, а съвременната “държава Русия” си сменя името доста често,защо?

 18. Познавах една жена през 70-те години на 20 век от Украйна (лека й пръст). Та тя мие казвала, че основно починалите съветски войници на теротирията на България са основно бойци, които са ранене при предишни операции, например Яшко-Кишиневската. Тук трябва да споменем и мародерството на съветската войска към български мирни жители-има убийства, изнасилвания, насилствено изземане на добитък, имущество и т.н. С две думи-пълен разгул на азиатщината във войската. Даже и Г.Димитров се възмущава пред чичко Джугашвили, че това въобще не е редно. И тогава СМЕРШ започва да ликвидира малко по малко своите мародери. Може би Н.Колев-Босия знае повече за това, защото е роден на място, близо до голям съветски гарнизон. Май там има фалшив паметник на “геройски загинали” за “освобождението” на България. Иначе, дори аз като бивш съветски възпитаник отдавна се чудя на съвременните ни управници, къде им е националната гордост и да кажат един път завинаги, че 5 септември 1944 година е просто една поредна окупация, извършена по прищявката на един световен диктатор.

 19. Тия съвсем я окъсаха щом и тая смешна тьотка изкараха на барикадата.
  Тя никога няма да осъзнае че повечето от загиналите са били под кръстосан огън отзад кгб от пред братята националсоциалисти. Загинали са заради налудничавите античовешки идеи на хитлер и сталин.

 20. Покойният дядо на жена ми разправяше, че когато в село бил разквартируван съветски гарнизон, руските войници крали кокошки. Открили ги и ги обадили на командването. Виновниците веднага били изправени до стената – ще ги разстрелват. Що рев и що тръшкане последвало – докато ги оставили. Селяните не можели да допуснат, че за кокоше мародерство ще се заплати със смърт на “момчетата”.

 21. Към Антонов:

  Крайно време е 5 септември да бъде отбелязван с траурно напомняне за обявената без никакво предизвикателство от страна на България война, декларирана от Сталин със скъсване на дипломатическите отношения, поддържани между двете държави през цялата война.

  Сталин НЕ е смятал България за фашистки враг до 5 септември 1944-та, както се вижда от официалното функциониране на двете посолства в двете столици. И чак на 5-ти изведнъж “открива” фашизма в България- точно при правителството на Муравиев, което е скъсало с Германия, амнистирало е политическите затворници, привлича към управлението комунисти и земеделци и обсъжда да оповести всеки момент акта на обявяване на война на Германия в отговор на искането на самия Сталин. Той обаче бърза да изпревари това събитие, търсейки някаква формална легитимност да наложи окупационен режим, вместо просто да премине в Югославия в преследване на отстъпващите германски войски.

  Случая с България е уникален – това е единствената държава от набелязаните като коридор за червената армия бивши германски сателити, която заповядва на армията си да не оказва съпротива. За “благодарност”, че не убива нито един съветски войник, България получава 3 години окупация де юре и де факто още 42 години нейно продължение чрез назначените от Москва местни надзиратели ( в нацистките концлагери са им казвали “капо”).
  Именно тези надзиратели вдигат паметниците- софийският цели 10 години след войната- на тяхната благодарност за връчената им кървава власт в България, която става чат от големия (соц)лагер.

  Колкото до проливането на кръв, българите дават близо 40 000 жертви във финалната фаза на войната срещу Германия като част от настъплението на червената армия и пак за “благодарност” България бива наказана по настояване на СССР със статут на победена държава и съответно разорена , а убитите български антифашисти ( нали така, сражавали са се срещу фашизма, според официалната терминология)нямат нито един паметник от национално значение тук.

  Последиците сърбаме и днес като една изтерзана от колониализма държава, привързана енергийно за руския икономически диктат, което се вижда от съотношението в търговията: 10:1 дисбаланс- типична постколониална характеристика, каквато трудно ще видите и в Африка спрямо бившите европейски владетели.

  На този аргумент Андрей Райчев веднъж ми се присмя по време на диспут за АЕЦ “Белене”: “е, какво сега, да спрем ли да внасяме газ и нефт от Русия?!”.
  Петата колона тук е щастлива от фундамента, който й е заложен и тържествува от тази зависимост!

 22. Ценя казаното от автора. За мен е казано изключително силно!

  Бих искал да цитирам това: “… пролитой крови за нас, за вас никогда!”

  с надеждата, “приятелите” на Русия в България да си го забодат на шапката.

 23. “Иво, я же тебе уже писала, чтоб ты не смел порочить имя отца Филиппа? Ты явный жид по своей сущности ”
  Каква злоба лъха от написаното.И то защото протестите насъпиха петата колона.И явна заплха има в написаното.Но така пишат хора, на които са им разбрали подлите намерения и са бесни, че са ги разкрили.Този Филип явно има отговорни задачи.Но Филип и Татяна да знаят, че това което касае България си е работа на българите.Руски напътствия не ни трябват и не искаме да живеем в Евразия, каквото политическо понятие даже няма в момента , а има Азия , в голямата си част с диктаторски режими, в т.ч. Русия с цар Путин и Европа с най-демократичния съюз на 400 млн свободни хора, към който слава на Бог принадлежим.А това, че свободата е най-ценното нещо и трябва да се отвоюва всеки ден е ясно на българите, които протестират вече 45 дни.Точно това тревожи Татяна и петата колона и бълват змии ,гущери и АЕЦ Белене.

 24. Г-н Инджев, бихте ли добавили превод на написаното от госпожата ? Все пак не всички говорим и разбираме чужди езици. Предварително благодаря.

 25. Малко информация до въпросната блядка, чия кръв са проливали нейните сънародници в България:
  ето какво пише историкът изследовател проф. д-р Диню Шарланов в книгата си „История на комунизма в България”, том I, стр. 245: „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и вероятно се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11) –
  Напълно подкрепям идята “5 септември да бъде отбелязван с траурно напомняне”. Трябва да поставим на место простите и нагли руски окупатори!

 26. @ Алеко – Знанието на ОЩЕ един език може да се счита само за богатство, независимо дали езика ти допада или не ти харесва!

 27. Събарянето на МОЧА ще е най-достойният отговор на всичко, което вечният враг на България й е причинил, но можем да отбележим достойно отчаяния жест на група юнкери от Шумен, които на 7 септември 1944 г. не се примиряват с настъплението на варварската сган на Толбухим и застават срещу нея. Символично, просто тези достойни млади българи не са се примирили с предателството на СССРския агент -военен министър в кабинета на Муравиев ген. Маринов.Вечна им слава!

 28. “Знанието на ОЩЕ един език може да се счита само за богатство” – може би по-точно е определението, че езика е ключ към една врата, зад която … Но ако зад една врата има средновековна литература писана само на български, и класическа литература писана предимно на френски и немски/Калинка-малинка и културата на подражанието –
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html/, при положение че чета български и френски, няма ли да е порепоръчително, в желанието си да надникна зад тази врата, да науча немски.

 29. @Донев – Напълно съм съгласен с Вас. Затова не смятам тепърва да уча руски. От моята гледна точка руският език няма стойност. Не отричам че за някой той може да има значение от академична гледна точка или по чисто емоционални причини. Но това е валидно и за други езици, като монголски или чемехуеви.
  Аз имам вече няколко чужди езика под пояса и колкото и да искам да изуча всички други, това очевидно е в света на фантазиите.
  Иначе – по принцип – съм напълно съгласен г-н Донев.

 30. Госпожи и Господа , не зная защо въобще си правите труда да се занимавате с тотално промития мозък на поредната блядь ?! Русия никога няма да ни прости , точно на нас нищо !Шовинизма на комунистите в тази страна ги е довел до пълно малоумие , а точно ние БЪЛГАРИТЕ сме най-страшни за тях , защото ВСИЧКО което имат е построено върху останките на Велика България ! Първата им държава – върху останките и законите на България ! Азбуката им – България , православието на стар Български език / наречен от тях църковно-славянски , та да могат покрай славянството и те да прибутат в историята/. Първият им патриарх – Българин . Където и да копнат по СССР / като територия/ все излиза Българско , та им се налага да измислят разни “прото”народи ! Е няма да ни го простят , но по-добре е даже да не ги забелязваме , те сами си знаят истината ! Това да ви прилича на едни други леко на запад от нас ? Същата работа , нещастници с промити мозъци , на които комплексите им се избиват с шовинизъм и великодържавие !!!

 31. @Донев | юли 29, 2013, 11:48
  Станахме много Алековци в този блог. Единият от тях се е похвалил с незнание.

 32. БСП като наследник на БКП има косвено участие в атентата от 18 юли 2012 г. Както е известно, БКП-БСП още от създаването си използва терора за постигане на целите си. БКП-БСП извърши най-кървавия атентат на 20-и век в църквата “Света Неделя” в София, като уби 200 човека. БКП-БСП с помощта на болшевиките създаде терористични групи – т. н. “партизански отряди”, които тероризираха населението в цялата страна, мародерстваха и убиваха. Когато през 1944 г. взе властта чрез държавен преврат, осъществен с помощта на пияните, кирливи, вмирисани, въшливи и дрипави монголоидни азиатски орди, наречени “Червена армия”, БКП-БСП показа истинското си лице на терористична шайка – тя изби 200000 българи, като извърши геноцид срещу собствения си народ. Създаде концлагери, където бяха въдворявани несъгласните с режима. БСП/БКП чрез машата си ДС извърши атентата срещу Папа Йоан-Павел Втори. БКП финансираше, обучаваше и въоръжаваше терористични организации като Хизбула, Хамас, Червените бригади, Баадер-Майнхоф, Сивите вълци, Сендеро луминосо, обучаваше терористи като Чакала, Али Агджа.Ето защо БКП-БСП има участие в атентата в Бургас.Като терористична организация тя трябва да бъде поставена извън закона.

 33. За обикновения комунист, за всеки атакист и за почти всеки руснак най-голямата обида след “фашист” е “евреин”. И тези хора искат уважение и управленска власт!…
  Има ли смисъл да се разсъждава повече? То всичко си е ясно.

 34. Като ученик на демокрацията не съм учил никога руски, ама с google преводача се оправих криво ляво – следва автентичния превод според гореспоменатия сайт (без да му се смеете много 🙂 ) – “Ivo, Вече съм написал за теб, че не смееше да оскверняваш Името на бащата на Филип? Ти си бистра течност за същността тук и да атакуват, което е свято! И това се отнася за “Ехото на Москва”, така че това е доказателство за това! Ние всички знаем, кой работи по Ехото на Москва – евреите! Тук са и даде …
  Уважаеми българи, всички, които пишат тук!
  Разрушаване на паметници, преименувате улиците и правиш каквото си искаш, ти си у дома! Ние, Руската не ми пука! Всичко това ще бъде на вашата съвест!
  И ние сме у дома си спомняме нашите герои Руско-турската война, Руско-фашистката война, нека не забравяме жертвите им poviga и проливат кръв за нас, за вас никога! “

 35. руснаците да не се правят на голяма работа, а да отчетат факта, че сме дали на безпросветния им народец Азбука благодарение, на която велики умове живели там са успели да напишат произведенията си и да бъдат познати на цял свят.

 36. За младежите един примерен превод на руския текст от началото на статията:
  Иво, вече ти писах да не си позволяваш да опетняваш името на отец Филип? (защо точно пита, не знам) Ти си откровен чифутин по своята същност, така че нападаш всичко, което е свято! А това, че се позоваваш на “Ехото на Москва”, това е достатъчно доказателство! У нас на всички е добре известно кой работи в Ехото на Москва” – ЧИФУТИ!!! Така че ти се издаде …
  Скъпи българи, всички, които пишете тук !!!
  Свалайте паметници, преименувайте улици и правете всичко, каквото си искате, вие сте си удома! Нас, руснаците това не ни засяга! Всичко това остава на вашата съвест!
  А ние у нас ще помним нашите герои от Руско-турската война, Руско-фашистката война, няма да забравяме техните подвизи и жертви, пролятата кръв за нас, за вас – никога!

 37. Според едно досие така се насаждаше българо-съветската дружба
  Началникът на гара Скутаре –Пловдивско през 1948 -1949 г. е разтревожен и споделя в апаратната: „…дойдоха тия голи руснаци, та всичко изкараха из България, вземат житото от нас и го карат в Русия и после ни го връщат, като казват, че това е помощ от Русия.“ (Според доноса на Н. Г. С.). Друг път пак: „Дойдоха тука и ограбиха всичко, по цели влакове… видя се колко братство и равенство има… руснаците са голи и боси и затова привлякоха всичко в Русия, та ние останахме гладни и голи… Руските войници и офицери са мръсни, изцапани, сякаш от батака са извадени, пиянстват, крадат и гледат само жените да гонят…”.

  …на 5.V.1950, е издадена заповед № 215 на МВР, където: „На основание чл. 52, във връзка с чл. 54 от Закона за народната милиция, по доклад на пом.-министъра за ДС и в съгласие с Главния прокурор на Републиката, ЗАПОВЯДВАМ да бъде ВЪДВОРЕН в ТВО – Белене, считано от деня на въдворяването му, като опасно за държавната сигурност, лицето…“ И на 18 май (Спасовден) следва арест пред изумените очи на жена му и двете им деца. С „Поверително!“ писмо до управителя на ТВО, с. Белене, № Б-6 9704 от 20.V.1950 на окръжния началник на ДС – Пловдив, лицето „…се въдворява в повереното ви общежитие…
  Из” Това е моето минало”, т. 2 , с. 223 и сл.

 38. Дете на демокрацията, не се обиждай. Дребен ремонт на твоя превод:
  “Иво, вече съм ти писала да не се осмеляваш да оскверняваш името на отец Филип. Ти си явен чифут в своята същност и затова нападаш това, което е свято. А това, че се позоваваш на “Ехото на Москва”, е доказателството за това. На всички нас е добре известно кой работи за “Ехото на Москва – чифутите. Ето че сам се издаде.
  Скъпи българи, всички, които пишете тук!!! Премахвайте паметници, преименувайте улици и правете всичко, което искате, вие сте си в къщи!На нас руснаците не ни е до това! Всичко ще остане на вашата съвест!А ние у дома си ще помним нашите герои от Руско-турската война, Руско-фашистката война, няма да забравим техните подвиг и жертви, пролятата кръв за нас, никога за вас!”

  Ако сте забелязали, домейнът на електронната поща на Татьяна е Белорус.

 39. Иво, съжалявам че ти се е наложило да контактуваш с подобно същество, дано да си добре 🙂

  Чудя се какво ли е в главите на искрените антифашисти и на някои евреи у нас, които едновременно са и русофили/путиноиди и само се чудят как да ни обвържат още повече с любимата си Русия. Ето, това е днешна путиноидна Русия — омраза, мракобесие, ксенофобия, завист, болни имперски комплекси, продължаващи опити за агресия и месене в “бившите колонии”, и на всичко отгоре точно ТЕЗИ грехове се приписват в Русия на “гадния Запад”…

  А въпросната “татьяна” и отец филипп са типични представители на тази Русия, верни нашисти така да се каже.

 40. Не знам дали ще се случи български министър председател да поиска от руския премиер да бъдат върнати архивите на тайните ни служби изземвани през годините от КГБ.
  Тази тетка даже не знае история, като нарича Втората Световна Война “Руско-Фашистка”.

 41. Странно изглежда света погледнат от Москва. Пълно с неблагодарници.
  Не съвсем в хронологичен ред:
  Българите – за Руско-турската война и окупацията 1944
  Унгарците – за 1956
  Чехите – за 1968
  Германците – за 1953 и за Берлинската стена (стената май-влиза в категорията “паметници”)
  Израел – за това че след признаването им като държава от Сталин, отказаха да станат съюзник
  Египет – за това, че Садат им обърна гръб, след като го бяха крепили през Суецката криза и войната с Израел
  Китай – за това че посмя да си поиска остров Женбао през 1969. И за това че по времето на Мао се пишеха за по-вярни Марксисти
  Полша – дълга и широка – 1920, 1939, офицерите в Катинската гора
  Финландия – 1939
  Йосип Тито (чифут!!! 🙂 – за това, че промени курса
  Етиопия и още дузина държави в Африка …
  Афганистан ….
  Как може такава неблагодарност!!!

  Днес България има правителство, съставено от партии, които в ядрото си се идентифицират с последните две нации, които са окупирали България. Превзели са страната като рак, който трябва да се изреже. И имат очи да ни казват, че сме неблагодарни.

 42. Какво ли толкова е направил предполагаемият баща на въпросната социална единица “Татьяна” за благото на България? На мен не ми стана ясно.

 43. Ами домеинът е Белорус, но най-вероятно т.нар. Татьяна е от руското посолство. Всеки може да си направи пощенска кутия навсякъде. Г-н Инджев, много се извинявам за каруцарския речник, който смятам да използвам, но: МАЙНАТА ТИ ТАТЯНА, която и да си ти! Както сама си даваш сметка, то си е наша работа БЪЛГАРСКА какво ще правим в държавата си!

 44. Дари, повярвайте ми, ценя Ви, харесвам коментарите Ви и ги следя, но само понякога-много рядко-ме изненадвате с несправедливост и необективност. Нима Божия (или “царска”) заслуга е членството ни в НАТО и ЕС? Защо не назовете, дявол да го вземе, истински заслужилия това признание – правителството на ОДС!

 45. @Инна | юли 29, 2013, 21:23
  Разбира се, че няма никакво значение дали домейна е белоруски. Както не е задължително да е от руското посолство. Може и да е от Руский дом. ИТ администраторът на блога може да разбере кой е Интернет доставчика. Мисля, че Татяна е в България и е служител на руска служба. Което вече има голямо значение.

 46. до колкото съм запознат,основното средство за изнудване(атомно оръжие) на държавата с много имена,е продадено на Сталин от едни американски “чифути”, по-късно осъдени на смърт в САЩ. Неведоми са пътищата……………………………………………….!

 47. В това писмо ме учуди не грубостта, а следния пасаж:
  Скъпи българи, всички, които пишете тук!!! Премахвайте паметници, преименувайте улици и правете всичко, което искате, вие сте си в къщи! (превод АЛЕКО)
  По-точно от това, едва ли може да се каже.

 48. Bih i otgovoril na tazi zhenica na chist ruski, no ot mnogogodishen lichen opit znaia che s tiah, rusnacite sporut e bezpolezen. Te smiatat che sa nai-velikata i nai-izstradalata za drugite nacia v sveta, che nie bulgarite sme dostoini nai-mnogo za tova da im celuvame i lizhem kalnite botushi. Ako ima super kompleksirana nacia – to tova e bez sumnenie ruskata. Ei takiva sa te, a tia chervenite super bokluci neia ia pripoznavat za svoia rodina, ami da se mahat tam, te rusnacite hubavichko shte gi narediat, taka kakto golemiat i gadnichuk brat nakazva po-malkia i svel glavica brat.

 49. Карл Маркс пише:”Общо известно е,че във всяка държава,която успее да отвоюва пълна или частична независимост,веднага се развива силна антируска партия”.Това важи за всяка друга държава,но не и за България,тъй ката проникналото и проникващо руско-съветско влияние,винаги й отрежда мястото на част от т.н. “Империя на злото”.Така че Татяна пише от позицията ,която автоматично предизвиква негодувание на хората със българско самосъзнание и себеуважение.

 50. За съжаление във България, теоритично излязла от съветския блок преди повече от 23 години, все още се преподава съветския вариант на българска история. Това важи в много по-голяма степен за живеещите на североисток от нашата родина. Сигурен съм, че въпросната Татьяна искренно вярва в това, което е написала и няма земна сила, която да я накара да проумее каквито и да било аргументи против.
  Въпроса е дали ние, българите можем?

 51. Съжалявам голяма част от днешните форумци. Да бъркат ленинизма, сталинизма, болшевизма, путинизма и т.н. с руската литература, музика, наука и т.н. Чували ли сте за Пушкин, Лермонтов, Достоевски, Толстой,Булгаков, Солженицин? Да говорим ли за руския театър, музика, балет, изобразително изкуство? Между другото голяма част от композиторите, художниците и балетистите са “чифути”. Що за глупост да определяш мнението си за руската култура по пасквила на Татьяна (не Ларина)? Целият свят се възхищава, а тук някои не знаели руски, други са го забравили, трети искат дивиденти от това, че много отдавна български духовници са стартирали този разцвет на руската култура. Ами трябва да се гордеем, че сме дали на вси славяни книги да четат. Те пък после и прописали и далеч са надминали учителите си, първо страна голяма, второ условия добри. Много още може да се каже, но чугунените глави на обърканите “русофоби”, а не на антисъветистите и антиболшевиците, които разграничават едното от другото, тъй или иначе няма да разберат какво им се говори. Залагам на това, че г-н Инджев ще е съгласен на 90 или повече процента с мен – все пак става въпрос за култура.

 52. @ПЛАМЕН ИВАНОВ – Не съм съгласен, че хората които се изказаха в този форум против руския и съветски наставнически тон за това как ние да си управляваме България, са неуки по повод на руската култура. Както и много други българи съм бил в Третяковската галерия и Ермитажа, от време на време отварям наново Лермонтов и Пушкин. Наскоро бях на представление на Евгений Онегин в Лондон.
  Всъщност, като се върнах да прочета отново писаното от други читатели в този форум не мога да намеря нито едно писание, което да твърди, че Русия не е имала и няма култура. Основните две точки, които хората отбелязват са:
  1) Съветското освобождение на България през 1944г е мит – всъщност става дума за окупация;
  2) В писмото си Татяна подчертава, че каквито и да са били причините за проливането на руска кръв през Руско-турската война и по времето на войната, обявена на България от СССР през 1944г. – то тези причини не са имали нищо общо с помощ за българския народ.
  При наличието на такова самопризнание е много трудно да се обосноват каквито и да са “чисти” намерения на съвременна Русия, и българските политически структури, основани и подчинени на Руската експанзионистична външна политика, по отношение на България. Това разбира се важи и за уклоните на българската външна политика в каквито и да е други географски посоки, били те на югоизток или на запад. Българските държавници трябва да поставят България във фокуса на работата си, а не частни и външни интереси. Пардон, България май държавници няма, само политици (с изключение може би на през. Петър Стоянов – лично мое мнение)
  Това, срещу което хората писаха в този форум, е арогантния тон на Татяна и отровния тон насочен към българи и евреи. Не срещу руската култура.
  Не напълно свързано с темата, но актуално по повод на годишнината на кимунистическата (социалистическа) партия в България, и потресаващо (според сина ми) предлагам тези които искат да погледнат един Руски филм за историята на болшевизма в Русия. Извинявам се ако е против правилата на форума да се публикуват адреси от интернет тук.
  http://www.youtube.com/watch?v=Kx9hWBKmDRk
  Ако адресът не работи – потърсете в youtube “Обыкновенный Большевизм”

 53. @Пламен Иванов
  Пламене, май си 100-ов глупак. Другият вариант е да си 100 % рубладжия. Обяснявам защо съм краен в оценките си към драсканиците ти:
  1. Къде видя атака срещу руска култура? В което и да е писание в този блог.
  2, Споменаваш Булгаков – ами направи още една крачка и ни разкажи каква е социално-политическата доктрина, изградила МОЧА. И според теб, как Булгаков би описал МОЧА (съннявам се, че някога си чел Булгаков. Ако го беше чел и разбрал, нямаше да напишеш пасквила си).
  3. Споменаваш Достоевски – ами ако го познаваш добре (в което дълбоко се съмнявам) цитирай отношението на Достоевски към социалистите.
  4. Споменаваш за руски балет – ами защо не ни разкажеш как КГБ планира инвалидизирането на най-талантливия руски балетист, избягал на Запад;
  5. Хайде не се взимай на сериозно и не Ми чети лекции по руска култура. Сигурен съм, че я познавам по-добре от теб. Руската култура е част от световната. А не е индулгенция на откровени престъпници.

 54. @ относно тъпите Пламенови писания:
  БЕсен съм на тези соцком полуинтелигенти,докоснали се до нещо и не прихванали нищо. Другарят Пламен споменава и Солженицин. Ама мимоходом. Думичка няма за унищожителните книги на Солженицин, разобличаващи вдъхновителите и строителите на МОЧА. Може би соцком полуинтелигентите им се иска такъв Солженицин, какъвто е в края на живота си – великорус и антисемит. Демек Русия по време на Гражданската война – “Бей жидов, спасай Россию”.

 55. Иванов, голямата ти грешка не е че виждаш някаква атака срещу руската култура (каквато атака няма, както вече ти обясниха). Грешката ти е, че правиш разлика между Руската империя преди 1917 и съвецка Русия след 1917. Всъщност между двете (поне в отношението им към България) има една прекрасна приемственост, и това, което ни е причинил Сталин по време и след Втората световна война, е напълно в стила на руската имперска политика от края на 19 и началото на 20 век. Както и да се променя режимът в Москва — царски, съвецки, путиноиден — политиката им по отношение на България си остава имперско-колониална и враждебна към нашата независимост и опитите ни за приобщаване към западната цивилизация.

 56. Съжалявам, че се включвам втори път по темата, но имам право на отговор. Г-н Алеко (но не Константинов и не знам кой от двамата) е писал в 1:18 и 2:16. “Май си 100-ов глупак.” се нуждае от превод. “Къде видя атака срещу руска култура?” се нуждае от членуване, а точно по липсата му или прекалената употреба откриваме българите с друг майчин език. Ако в този час логореята му е предизвикана от злоупотреба с напитки, да внимава с руските водки (Смирнов също е руска). Същият или другият Алеко твърди, че руският език е излишен, впоследствие пише, че е чел и разбрал Булгаков. Отговор на викторината – балетистът е Нуреев, романът на Достоевски за “социалистите” според питащия – “Бесове”. Инж. Маджаров обяснява русофобията си с Маркс. Между другото Маркс е смятал, че българските земи трябва да останат в Османската империя – къде го е написал е моят въпрос за викторините, които си организираме тук. И още веднъж – сигурен съм, че авторът на блога, когото много уважавам и редовно следя, няма нищо общо със сляпото и антикултурно “русофобство” на част от форумците, против което изневерявам на обикновения ми стил само да чета, без да коментирам.
  “Алеко=Татьяна”
  С уважение към всички посетители на блога на г-н Иво Инджев,
  Пламен Иванов
  P.S. Г-н Алеко, с главна буква в знак на уважение се пише местоимението Ви. Когато пишете “Ми” се притеснявам дали известна мегаломания не “Ви” се отразява.

 57. @Пламен Иванов:

  Моите писания са на 29-ти 8:40 и 13:03. Не съм Константинов. В нито една от двете бележки не твърдя, “че руският език е излишен”. Това което твърдя е, че “От моята гледна точка … няма стойност”. Убеден съм, че забелязвате разликата. Около 150 милиона по света ползват руски като първи език, т.е. той не е излишен. За мен обаче е без значение.
  Моля Ви, не променяйте смисъла на написаното.

 58. Пропуснах да се извиня на другия Алеко за объркването с имената.

  По повод на марксистката викторина на Пламен Иванов – не Маркс а Енгелс пише, че за България и Сърбия е по-добре да са под Отоманско робство. В писмо до Маркс той също споменава, че потушаването на Априлското (1876г.) въстание в България е наречено от Русия “Турски издевателства”, независимо от факта, според Енгелс, че бруталности не е имало!

  Г-н Иванов, бърз въпрос: можете ли да дадете пример за културно “русофобство”, т.е. в кой момент според вас културното се превръща в некултурно, колко е високо летвата. За “сляпото” няма да питам: сигурен съм ще се съгласите, възможно е да има читатели, които толкова са яли попарата през онези 45 години, че са русофоби така или иначе.

 59. Радва ме интелигентността на адаша. Останалото е без значение – думи, думи.

 60. …нека не забравяме своя героизъм и саможертва на пролята кръв за нас, за вас никога!”.

  От превода се разбира, че става дума не че не са проливали кръв за нас/България/ а че не искат да я помнят както кръвта пролята за тях/Русия/.

 61. @Saylor
  Доста свободен превод, Saylor.
  1. Това не е превод, а е интерпретация на думите на Татяна. Всяка подобна интерпретация е напълно възможна, но основавайки се на доказани исторически8 факти;
  2.Бихте ли дали пример за безкористно пролята руска кръв за България. Без никакви собствени държавнически интереси за Русия (СССР). В този смисъл коментирайте изказванията на Раковски, Захари Стоянов и Дякона Левски.
  3. Как ще тълкувате изтеглянето на руските офицери от младата българска армия след Съединението? Че нали поколения наред ни учеха и продължават да ни учат, че Русия била искала голяма Санстефанска България, докато Западът бил против. Кой е признал Съединението? Лошият Запад или матушката им Русия (матушка на потомствените хаджи Иванчо пенчовци)?
  4. Навлизането на руски войски в Добруджа през ПСВ от славянска любов ли са предизвикани? И когато конниците на генерал Колев ги прогонват, това проява на русофобия ли е?
  5. Кгато казаците на атаман Платов окупират Франция, това освобождение на Франция от “чудовището” Наполеон ли е? Или е нещо друго.

 62. да си жив и здрав, Иво!такива неща наистина ни развръзват и то какво развръзване?!

 63. “…. В края на краищата Татяна откровено ни освобождава, като декларира, че никога руснаци не са проливали кръв заради нас.” Г-н Инджев лукави, много добре разбирайки, че жената е искала да каже, че никогда в Русия няма да се забравят жертвите и пролитата кръв за Русия и за България.”…не забудем их повига и жертвы, пролитой крови за нас, за вас никогда!…” Ако би искала да каже, това, което желае да представи пред хората г-н Инджев, тогава би трябвало да напише “…крови за нас, за вас – никогда…” Виждате ли това дефисче между “вас” и “никогда”? Естествено, че г-н Инджев не е длъжен перфектно да знае руски език, но това незнание му изигра все пак лоша шега..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.