Пак угодиха на своите руски началници!

 

Събота, 27 Юли 2013 20:00
Автор: Двери

Архим. Филип (Василцев) очаква трудова виза у нас

 

Автор: Двери

7g

 

Изгоненият след дипломатически скандал представител на Руската църква в София архимандрит Филип (Василцев) е на път да получи работна виза, съобщи в. “Труд”. Той напусна страната на 11 март след предписание на дирекция “Миграция” към МВР. Това бе направено от тогавашния външен министър (и служебен премиер) Марин Райков, който продължи линията на Николай Младенов, връчил протестна нота на руския посланик Юрий Исаков заради поведението на предстоятеля на руското подворие в столицата.

Условията, при които архим. Филип напусна България, не позволяваха законното му връщане в страната минимум една година. За да намали дипломатическия скандал и заради църковния авторитет, българските власти не дадоха гласност на тези условия. Това даде възможност на Московска патриаршия да обяви, че проблем с руския представител у нас няма и че той е в Русия в очакване на нови визови документи.

Както и се очакваше, веднага след формирането на правителството на БСП, архим. Филип се завърна в страната. Тогава външният министър Кристиан Вигенин отрече да е давал някакви нови инструкции по неговия казус. „Не, не съм разрешавал и не знам как е влязъл, вероятно с Шенгенска виза“, поясни още Кристиан Вигенин в края на юни, цитиран от ПИК.

Сега обаче руският духовник, който не само развали енорията на Руската църква в София, но и дискредитира руското православие у нас, е на път да се сдобие с трудова виза, въпреки че според някои източници той е получил забрана за влизане в страната (черен печат) от нашето Външно министерство и няма законово право да влиза в България.

Архим. Филип доби печална слава у нас с прокарването на новата руска религиозна политика, която противопостави българи на руснаци и разби дългогодишната енория към църквата “Св. Николай Чудотворец”.

Р.S. Филип е бил изпроводен на летището в София на 11 март, а Младенов напусна външно министерство на следващия ден.Така че служебният премиер Райков няма нищо общо. Но все пак е цяло събитие, че една българска медия, цитирана от достойно държащия се сайт “Двери” в горната статия, все пак е забелязала казуса с руския поп, чрез чиято наглост ни демонстрират своето превъзходство на господари на петата си колона в България, винаги готова да служи на нашите колониалисти.( ivo.bg)

28 мнения за “Пак угодиха на своите руски началници!”

 1. Този “православен” поп си е обикновен нагъл агент на Путин.
  Поредно срамно навеждане на нашите червени дупедавци!

 2. Тази нагла и смрадлива КГБстка калимявка трябва да бъде изритана немедленно, както се казва на руски и на ПОЗИТАНО №20! Трябва да се заеме с темата и Горан Благоев-един от малкото български журналисти, който не се унизи да превъзнася визитата на Негово Кагебейшество Кирил в Болхарската Задунайка и показа наглата мутра на руското милиционерско “православие”.

 3. Имам такъв един въпрос.
  Щом този човек има черен печат и няма право да влиза в страна, това не значи ли, че няма как да получи въпросната трудова виза?
  Освен това- официално БПЦ нима не е наясно с всичко това?
  И нещо леко встрани от темата.
  Защо така като го гледам тоя Филип, се сещам за Пловдивския, да се свети ролексът му? Същият налуден поглед, същото неприятно арогантно излъчване…Пък може и да си въобразявам, знае ли човек!?

 4. руското православие е изиграло и играе съществена роля в идиотизирането на и без това нещастния им народ, затова и представителите му изглаждат подобаващо

 5. Повече за архим. Филип (Василцев) и дейността му можете да прочетете в блога на енорияшите от вече бившата енория към Руската църква в София: http://enoriata.blogspot.com/2012/03/blog-post.html Хората от енорията отдавна вече писаха писма на двамата патриарси, но за съжаление само светските институции обърнаха внимание на този проблем и въпреки, че те свършиха работата си, о. Филип е отново тук, благодарение на новото правителство. В последната година и половина двама от българските свещеници в църквата бяха изгонени, а заедно с тях си отиде и огромна част от редовно черкуващите се там: http://enoriata.blogspot.com/2012/10/blog-post_6915.html
  Опасявам се, че вече нищо не може да се направи за тази общност.
  Въпреки това, за гражданска реакция никога не е късно. Ако някой инициира подписка, нека сподели тук.

 6. Ето как хората изразяват отношението си към този случай: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=278846858923836&set=a.145603292248194.35316.142104712598052&type=1&theater
  https://www.facebook.com/pages/%D0%95%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/142104712598052

  А това е прословутата реч на о. Филип на язовир Копринка миналата есен: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K8mQ7UmMmAg

 7. До МАРИЯ П.,
  Какво очаквате от Патриарха?!Та той е агент на ДС и възпитаник на Московската Духовна Академия( кой знае дали и там няма досие)! Цялата БПЦ е една пародия – за съжаление!Да сте чули да са направили поне една панахида за избитите свещеници от Комунизма?

 8. Ако искаме руснаците да ни уважават първо ние трябва да се уважаваме и да отстояваме достойнството си като народ. От рубладжиите можем да очакваме само поцелуйковщина.
  Учуден съм, че новия патриарх прие този кагебист. Без значение е целта на визитата му.

 9. Какви са моите наблюдения за момента:
  В Русия,Путин гони “нормалните” хора(хората с мнение различно от неговото) с репресивни закони.Прави си “негова’ демокрация.В България му подражават.Действа се на принципа-на който му отърва.Гонят се прогресивните умове(младите хора)зад граница-защо,ами на тях да им е спокойно!Жалко!Много Жалко!
  Няма човек-няма проблем :(!!

 10. И още нещо,което ме дразни:
  “Застрахователната компания Allianz Seguros ще изплати компенсация от 60 000 евро на семействата на всеки загинал при кървавата влакова катастрофа на 24 юли край испанския град Сантяго де Компостела, съобщи в. “Ел Мундо”.

  Освен това застрахователят ще поеме разноските за транспортирането на жертвите до домовете им, както и ще плати по 3000 евро за погребенията. Що се отнася до ранените, на тях ще бъдат изплатени между 1500 и 70 000 евро в зависимост от тежестта на травмите им.

  Накрая Allianz Seguros ще поеме разходите за лечението на пострадалите в течение на 180 дни, както и за транспортирането на всеки пострадал и двама придружители до дома му.”
  На загиналите миньори дадоха по 10 000 лв.
  Ами какво да кажем!!Срам!!

 11. Слаб съм във визовия режим и право на ЕС, но при наличието на черен печат в паспорта на въпросното лице дали не се дава основание на Европа да ни критикува и не ни вярва още по-аргументирано за Шенген? За какво са ни тогава разни камери, камионетки, катери, хеликоптери, прибори за нощно виждане, компютри и т.н., щом по един чисто чиновнически маниер могат всички Шенгенски технически средства да се байпасират и обезсмислят!

 12. Мария П., те затова тормозят и провеждат геноцид над Българите,защото като няма Българин кандидат за работно място,имат право да кандидатстват за работна виза на тяхни сънародници.Да не говорим,че някой президенти раздаваха гражданство и …………….!

 13. Kakvo da kazhesh osven che na snimkata sa dvama mrusni dolni gada vragove na Bulgaria i de shto ima Bulgarsko.

 14. Леко тъпее:

  Украински болшевики, вярващи в жидски Бог???????

  😉

 15. “СВОБОДАТА НЕЩЕ ЕКЗАРХ, ИСКА КАРАДЖАТА”

 16. Снимката е много красноречива. Станишев е целия слух за да не изпусне командите подавани ‘на ушенце’ от КГБ-ския кадровик.

 17. На снимката горе можете да видите топлите поздрави между двама жидове. Точно така, двама жидове. Единият е толкова “православен поп”, колкото другия е водач на “българска политическа партия”. И двамата имат една обща цел – унищожението на Българската държава. Всички други официални брътвежи са само прах в очите на неосведомените и мамени хора, които им се връзват по най-наивен начин. В предишната статия от блога по въпроса за пълната бъркотиоя в главите на руснаците и за съжаление не само в техните глави, относно това понятие – жид. Г-н Инджев го опртедя така: „Жид” е онова, което българските антисемити наричат „чифут”. Ако обаче четете внимателно Захари Стоянов ще забележите, че той не смесва двете понятия и нещо повече, доколкото си спомням изобщо не употребява думата чифут. А и няма как да я употреби, понеже жидовете са всъщност източноевропейските (хазарските) евреи наричани още “ешкенази”. Това са приелите през 9-ти век юдаизма хазари, които нямат по никакъв начин семитски произход и затова не могат да бъдат обект на какъвто и да е антисемитизъм. Днес обаче повече от 95% от евреите в света включително и в Израел са точно такива. Който се интересува може да напише името на Бенджамин Фридман в Гугъл. Ще се запознае с много интересна информация, която точно петата колона у нас грижливо прикрива открай време и заклеймява всеки опит за някакво прояснение с дамгата на антисемитизма! Ето някои официални статии в Уикипедия:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD_%D0%A4%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BC%D0%B0%D0%BD
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D1%82%D1%83%D1%80_%D0%9A%D1%8C%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5
  Който се поразрови и на Английски език ще научи още повече неочаквани и покъртителни неща.
  Бих искал само да припомня няколко факти от нашата история, която все не намираме начин да преосмислим от гледна точка на съвремието:
  България на Хан Кубрат е нападната и унищожена от Хазарите. Принцишът “Разделяй и владей!” не е измислен от Английският колониализъм и притчата за завета за единство към синовете си – Кубратовите “лозови пръчки” е много показателна. За съжаление и друг път съм го казвал тук големи индивидуалисти и егоисти сме и това е слабостта ни, която се използва срещу нас от векове. Ако продължим нататък ще видим, че причината за падането под Турското мробство отново има хазарски генезис, тъй като “еврейката” Сара, втората жена на цар Иван Александър го убеждава да раздели царството между двамата си сина Иван Щищман и Иван Страцимир, с което вместо една силна Българска империя се получават две слаби царства, които дори не си помагат едно на друго. А след Освобождениоето ни отново не сме оставени на мира. Това вече е познатат история разигравана точно от такива, като онези двамата горе на снимката и техните бащи. По същият начин и самата Русия е в плен на хазарите, колкото и да не могат да го разберат излъсканите им мозъци. Помислете само кой сътвори “Великата” Октомврийска революция! Путин вече им забърка новата буламач. Новата доктрина – един панславянски и Евроазийски православен тюрлюгювеч, точно представен от ГРУ историчката Татяна Грачева в една книга (лесно се сваля pdf копие в Интернет), която кой знае защо носи загадъчното име “Невидимая Хазария”! Перфидността и подлостта са извисени до непознати върхове! Докога ще им се връзваме, Народе????

 18. Здравейте GB,
  Радвам се да разбера, че сте укрепнали духовно и физически и сте забравили оправданията си за незнанията си и любовта си към борисов със старческата си немощ.Предполагам, че това се дължи на Вашата Сара.Дано тя Ви помогне в стремежа Ви към опознаване на Историята на БЪЛГАРИТЕ. Но като начало,опитайте се да запомните, че:
  -БЪЛГАРИТЕ никога не са имали ханове за владетели. Ханове са имали турците и монголите. Към БЪЛГАРСКИТЕ владетели се обръщали с титлата “ОТ БОГА ВЛАДЕТЕЛ”, т.е. на БЪЛГАРСКИ език – КАНА СУБИГИ.
  – БЪЛГАРИТЕ въпреки несъгласието на Западните сили и бясната ярост на русия ОБЕДИНИХА ДЪРЖАВАТА СИ,съвсем сами, без ничия помощ.
  – Мога да продължа с още и още факти за достойнството на БЪЛГАРИТЕ, но нека оставим това на Вашата Сара.

 19. Филип Васильцев е предрешен като поп комунист, а както е известно комунизмът ненавижда християнството. Комунизмът ненавижда всичко духовно. Ето защо същият предрешен поп воюва срещу хората, ненавижда ги сякаши заради това, че се събират там по чисто християнски подбуди. И по този повод нека си припомним Бердяев – “Комунистите не могат да превъзмогнат омразата и в това се състои основната им слабост. Омразата винаги е обърната към миналото и винаги е зависима от него.Човек, обзет от афекта на ненавистта, не може да бъде обърнат към бъдещето, към новия живот. Само любовта насочва човека към бъдещето, освобождава го от тежките окови на миналото и представлява извор за нов, по-добър живот” (Николай Бердяев, “Корени и смисъл на руския комунизъм”)
  Колко актуално

 20. Тервеле! Предлагам и ти да се образоваш по българска история. Можете и заедно с ГБ, така, щото да си помагате. Не си затварайте очите за етимологичните корени на думите, също така. Турци и тюркмени не е едно и също. И не обиждайте нашите очевидни роднини – монголците.

 21. Тервеле КАНА не е старобъългарска дума, а е староарабска дошла от урду – езикът разпространен в сега в Пакистан, части от Иран и Северна Индия – Пенджаб. Мисля, че идва от Персийския език, но за това не съм сигурен. Означава корабно кормило – рул. Очевидно е възприета в старобългарския език, като управител или владетел. Всъщност има едно приглушено Х в произнасянето и днес много разпространена фамилия в Пакистан е името Кхан. Славяните обаче са наблегнали твърде много на това нямо Х и сега у нас се произнася Хан. Поздрави!

 22. Към Кубрат:Образовам се непрекъснато. Затова съм убеден, че Вие и Вашите “очевидни роднини-монголците”, нямате нищо общо с познаването на БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ и с рода на БЪЛГАРИТЕ!
  Към GB:Поздрави GB!Не знам как славяните произнасят БЪЛГАРСКИТЕ ДУМИ,но ние БЪЛГАРИТЕ не сме славяни и затова казваме КАН или КАНЕ.

 23. Я, кажи ни, Тервеле, какви сме българите, че да ти се посмеем… Монголците са ваши роднини, аз съм с руса коса и зелени очи.

 24. Към Кубрат:Със сигурност не сте БЪЛГАРИН.Но не това е най-лошото за Вас.Може би се нуждаете от почивка и грижи…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.