Разцеплението прави силата в реакторите на реакцията срещу гражданската енергия

Не е хубаво протестиращите да бъдат делени по „полов признак”, но откакто Антон Кутев сподели мисълта си за социализма като болест, предаваща се по полов път, лъсна голият факт за фактическото разделение на обществото и в неговите граждански изяви, свързани с акта на предаване на социалистическата зараза.

Февруарските протести определено бяха заченати от епруветката със сокове от Бузлуджа със същата стихийна ярост на любовта към разрушаването на „стария свят”, с която са били толкова горди бузлуджанците преди 122 години.

Исканията на протестиращите бяха срещу всичко и всички в политиката, съществувало преди. Тогава от БСП, ДПС и особено от Атака, които в момента явно спазват инструкция да се снишат с цел да се открои повече двупартийният характер на тройната коалиция, си грееха ръцете на зимния народен гняв.

Сидеров се биеше в гърдичките, че само неговата партия имала куража и правото да си развява байрака на протестите. Атака била дори водач на народния гняв.

Сега обаче народният присмех, на който са подложени на площада, им се вижда платен , вреден, лош, нетърпим, противозаконен и направо престъпен.

Къде са самозваните „лидери” на народния гняв от края на зимата?

Замразено им е мястото.

Отдръпването на лицата на протестите от февруари-март от сцената на публичността стана също толкова внезапно, колкото и появата им от нищото. Ако бяха автентични, нямаше да може никой да ги „отдръпва”. Отдръпват се за съответните конци марионетки, а не личности.

Набедените водачи на бунтовете от края на управлението на ГЕРБ обаче не са съвсем скрити. Някои си показаха кварталния вождизъм. Като Мирослав Паскалев –Зорец, същият, който вееше руското знаме на уж националния български празник З март. Сега той изгря в новините на телевизиите като говорител на протестиращи граждани пред посолството на САЩ, възмутени от позитивните оценки на посланик Рийс за други протестиращи.

Янко Петров, един от диспечерите на маршовете в София през февруари, въоръжен за целта с мегафон и превърнат от медиите в (падаща, както се вижда, понеже вече не се вижда) телевизионна звезда,трябва да се признае, направи опит да се впише в протестите пред парламента в началото на юни. Беше обаче прогонен от демонстранти, разпознали в негово лице продукт на политическата конюнктура, обслужваща БСП.

Янко Петров и Дончо Дудев се гордееха, че не са „ от вчера на барикадите” ( Петров ми го написа във фейсбук в онзи момент, когато ме заплашваше със съд заради оповестената му от мен негова връзка с видния деец на футболните буйства Дучето). Те са от присъдружната на БСП, но никога не призната официално като такава, организация „Сила”, заявила себе си като мотор на протестите срещу високите цени на горивата преди 3 години.

Днес „Сила” се опита да покаже мускули с футболно театро, което трябваше да осмее ГЕРБ, но от телевизионния репортаж изпъкна жалката картинка на момчурляци във футболни екипи, които бягат от камерата като наемници за статисти в срамен филм.

За разлика от Петров и Дудев, третият „лидер” на февруарските протести Ангел Славчев, изживяващ се във виртуалното простратство като Ангел-Че, нямаше как си скрие червената табела. На нея си пишеше БСП.

На Славчев е поверена младежката ( подофицерската, така да се каже) организация на русофилите, командвана от члена на ВС на БСП Николай Малинов. Макар да не членува формално в соцпартията, а да е бил член „само” на една от сателитните й евролевичарски организацийки ( от която е бил кандидат за депутат през 2009-та) др. Славчев е „стар проект” на кукловодите в соцсредите.

Още преди повече от две години той се изяви на конкурса на БНТ за млади таланти в политиката като борец срещу американските бази и американското дупчене на майка България за евентуално издирване на българско подземно газово богатство, което би застрашило руския колонизаторски интерес в страната ни. А зад кулисите, както ми каза член на журито, заможни фактори от тъмночервения сектор на родния капитализъм, са лобирали усилено за своето момче.

В крайна сметка Ангел-Че е уреден междувременно като водещ на предаване в кабелната телевизия Евроком, за да загрява за следващите си роли в политиката. Това е същата телевизия, в която водеща беше Анна Витанова, преди да изчезне и се прероди като полицайка. Видяхме я да „възкръсва” на екраните с униформа и озверяла физиономия в нощта на 23-ти юли край парламента.

Витанова, която кукловодите се опитаха да пробутат на публиката като живо и красиво доказателство за жертва на екстремизма на усмихнатите демонстранти в София, се появи режисирано на средващата сутрин с бинтована ( дали не беше и гипсирана?) ръка, за да обяснява, че била нападана и ранена от демонстрантите.

Само два дни по-късно в интернет се появиха снимки на млада жена, която поразително, ама съвсем напълно прилича на Витанова на Бузлужда, от който БСП черпи вдъхновение и историческа легитимност поради липса на каквито и да било аргументи с днешна дата.На мястото на униформана на снимката се вижда червена фланелка и не се вижда никакъв бинт, нито следи от рани.

Колкото до Ангел-Че, вече прогнозирах при една от редките ми появи в сутрешния блок на БНТ, че зрителите трябва да го очакват скоро на малкия екран на някоя„голяма” телевизия. Това е на път да се случи. В момента същият го готвят за лице на предаване по ТВ7 ( най-вероятно в онази част от нея, която се планира да бъде запазена като новинарска, докато телевизията-майка ще бъде все повече светска, т.е. ще бяга от досегашния си имидж на официозното подмазвачество от „ерата” на отместения вече от екрана Бареков).

Самият Бареков пък, който напусна пашкула на любовта към Борисов и Цветанов, за да се прероди за една нощ в техен най-злостен медиен стършел, е най-яркият ездач на народния гняв, защото в него е инвестирано най-много. Сега той открито ни заплашва, че щял да става политик- явно залезът на снишаващия се Волен Сидеров трябва да бъде заменен с изгряването на междувременно израснало негово копие, набрало площаден опит.

В „проекта Бареков” , който копира „проекта Сидеров” по метода пари-екран-крясъци-прим(адона), е предвидено място и за „новото лице” Ангтел-Че. Момчето се обучава за целта под крилото на Бареков, обикаляйки заедно с него България в подготовка за създаване на партийни структури. Двамата бяха изобличени от първо лице като организатори на (не)честни избори миналия месец във Варна в полза на червения кандидат за кмет, но керванът им си върви въпреки това.

Както вече съм отбелязвал многократно- ако има недосегаема област за прокуратурата, следствието и съда в България, това е медийната мафия. Тя е на върха на хранителната верига на хищниците в родната джунгла. Посочете ми една неприятност, причинена дори с намек на медиен бос, главен редактор или други подобни „корумпета” на върха на четвъртата власт и ще си посипя главата с пепел (от изгорените си десетки статии по темата).

И понеже парите миришат ( на власт) у нас, тепърва ще видим още кандидати за слава. Според агенция ПИК Христо Стоичков, който е лице на какво ли не по билбордовете край магистралите в България ( от ловджийски пушки, с които се цели втренчено по профучаващите автомобили, до винарски изби, изкушаващи шофьорите), сега се гласял да става лице на „проекта Бареков”. Бил получил изкушаваща оферта, твърдят от агенцията.

Такова е позабравеното може би от мнозина положение в нашата гореща тези дни родина.

Жегата тепърва предстои и разделението на хората на българи от София и на някакви други от провинцията, на февруарски и летни граждани, ще продължи. Както се казва в атомната физика: разцеплението прави силата. Политическите инженери не пестят сили то да се случи в името на слабостта на гражданското общество, което да управляват на управляеми сегменти- точно като постъпва полицията, когато иска да отслаби мощта на тълпата, цепейки я на малки групи.

19 мнения за “Разцеплението прави силата в реакторите на реакцията срещу гражданската енергия”

 1. Г-н Инджев,
  Отново сте безпощадно точен!! Респект!

  Добре ще е всеки да намери снимките и да запомни лицата на споменатите тук Мирослав Паскалев,Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев

 2. г-н Инджев,
  защо не титуловахте “другаря” Христо Стоичков? Та той е доктор хонорис кауза на Пловдивския университет – въпреки, че каузата му е неясна, а за докторлъка да не говорим! Той е и Спасител почти като Христос! ЦСКА-то ли не спасява, Иван Славков ли не спасява, сега от Вас разбах, че и Бареков ще “спасява”! Аз мисля, че тези хора приемат, че над 80% от Българите са зомбирани!?

 3. Какво продажно племе сме българите.Благовеем пред двойния си руски поробител,а не излезем всички от черупките си на улицата и не изметем тази паплач ръководена от Москва!Ако бяха чехи или поляци-нямаше да ги търпят и един ден.

 4. Сещам се за още ендо лице от февруарските протести – приелият образа на вечен бунтар Андрей Слабаков. Беше доста активен, даже се включваше от Пирогов в онази февруарска вечер преди оставката на пожарникаря, вечерта в която Миролюба Бенатова търсеше като обезумяла кръв по асвалта. Голямо театро беше.
  Г-н Инджев, благодаря Ви че напомняте тези подробности. По нашите ширини паметта е доста къса

 5. Поздравявам Ви за пореден път. Кратко , ясно и точно – както винаги. Мина ми една мисъл през “капиталистическата” тимба(глава). Дали другарите няма да изчакат партията на че-тата и баре-тата(естествено с малки букви), да напълни мрежата с достатъчно балъци, че да нахрани една “зачервена” бузлуджанска мечка , на едни евентуални предсрочни избори. Дали това е лакмусът, предвещаващ кога ще има избори.
  Желая Ви успех.

 6. А стига бе…тия “инженери” съвсем за боядисани канарчета ни взеха -чак е обидно.То не бяха “инженерни проекти” на скудоумна кака гимнастичка ,то не беше нек`ъв дудук, дето множеството подигравателно му дюдюкаше и крещеше “Бареков-курво”…
  Ей, глъмъви инженерини тъпоумни такива,нещо мн. издишате напоследък ,давайте го по-сериозно бре ….

 7. Г-н Петров, Виждам ,че обичаме да се самобичуваме заради някакви си уж силно свободолюбиви чехи и поляци! Може и да не знаете, или сте забравили, но никой не е пострадал колкото нас през миналия век, без да го е заслужавал.По кой точно начин са ни засрамили Унгария, Чехия и Полша-да не би да са пострадали от “народен съд” с хиляди избити или трябва да се срамуваме от четите на Горяните, които са водили партизанска война, за да я загубят след 9 години! Не забравяйте какво са направили нашите предци и се гордейте! …………А срещу руските напъни трябва целенасочена и упорита борба! Дано успеем!Въпросът е кога ще я започнем!

 8. Лелка
  Рейтинг: 2376Гневно29
  10:34
  30 юли, 2013

  “Страхливите,случайно сдобили се с власт кхмери НИКОГА няма да участват с аргументи и под прожектори.Бащите им палиха мандри,стреляха в гръб в български генерали,взривяваха църкви и трепеха с тояги в тъмни доби.Техните изчадия ни продават за шепа рубли,ограбват парите и труда ни,трошат призрачни рейсове за да ни трепят робокопите им.Тези твари се крият и на Бузлуджа из шубраците на сянка,те не излизат очи в очи за дебат,с тези,коита им плащат заплатите,защото считат,че всичко им е бащиния като в Татовите времена на селяндурската им власт.Но и след най-тъмното съмва,нищо и никой вече не може да се скрие завинаги,виждаме ви,показваме ви,свършени сте.”

 9. Покрай горните факти, в главата ми изплува образа на Слави Бинев (мразя се за това.Разбеснелия се архонт от Брюксел (самоволно напуснал пабота)беснееше с пяна на уста по февруарските протести. Потръпвам от погнуса, че може пак да се появи,ако ДПС паднат от власт.

 10. Кукловодите си изчерпаха плановете.Нещо питеснени ми се виждат с тези проекти.Наистина ли залагат на Бареков, Че-то, гимнастичката и да не забравя Стоичков.Все един дол дренки.Докога ще цакат с тази карта – спористи в политиката.Тъпо.А Бареков е бита карта, независимо какви пари ще застанат зад него.То и парите сигурно ги е гнус от Бареков.А това, че са много, какво от това, важно е да не им се дава време да се съвземат.Такива глупости ръсят за прословутия бял автобус.И даже не се стиковат помежду си. Протестите им действат като червено на бик.А Протеста като един тореадор винаги изненадва червения бик и публиката , даже европейската го подкрепя и иска да спечели.

 11. Танчо, по-рано тази година Хр. Стоичков участваше и в опит за спасяване на банкянския Рапон.

 12. Как да се отговори на набъбващите сега партийни проекти,които основно са пропутински?
  Как? С нов партиен проект противостоящ на прокремълските?
  А вие бихте ли се включил и подкрепил нов проект, или залагате на Реформаторският блок? Или на сега вече съществуваща партия?
  Коя от алтернативите вие бихте подкрепили – нов проект, Реформаторският блок или вече съществуваща партия?

 13. П.П. Г-н Инджев, говори се и за нов проект около г-жа Безуханова, вашето мнение за него?
  А и какви други проекти се готвят?
  Имате ли информация за тях?

 14. Много проекти още ще нароят, белким разводнят и объркат разочарованите търсещи алтернатива и десните избиратели. Автентичната десница (реформаторският блок)ги плаши безумно.Но си мисля, че ако не помогнат протестиращите на реформаторите и не ги припознаят,а пък ако и реформаторите не се задействат по-активно,пак ще духаме супата всинца,барабар с задаващото се ново изгубено поколение,дето сега протестира по площадите

 15. Благодаря Ви, че припомняте фактите за тези “видни протестиращи”!!!
  Наистина трябва да запомним имената, а ако може да намерим и снимките на тези подставени действащи лица. И да се надяваме, че няма да допуснем този път “незнайни спасители” само провъзгласили се за демократи да ни омайват с думи ПРОСТИ за своите качества на “водачи” на нацията?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.