Шамара като говорител на Орешарски и обратното

Правителствата в България напоследък си имат говорители. Някои от тях са все още известни, други са позабравени.

Всемогъщият по онова време Луканов оставяше делата му ( и верни другарки, като Велислава Дърева) да говорят от негово име. Каквото кажеше, това ставаше. Докато не стана така, че неразкрити и до днес другари, настъпени по интереса, му запушиха устата с олово ( да бъда простен за клишето от криминалетата)

На премиера Димитър Попов в края на 1990-та за говорител беше назначен журналистът от БНР Ясен Инджев.

Премиерът Филип Димитров си позволи обидното за съветския колониализъм назначаване на двама българи с американско гражданство като медийни съветници и атаката срещу единия от тях го дет(р)онира скоропостижно.

На правителството на Мултигруп, известно още като „кабинета Беров”, за говорител беше посоченият от мандатоносителя Доган журналист от БНТ Райчо Райков.

Виденов си имаше своя медиен ординарец от ДС офицера Райдовски, а Сакскобургготски (който наистина имаше нужда някой да говори на български от негово име), заложи на Димитър Цонев от същата телевизия.

Иван Костов предимно мълчеше – особено след като го задавиха с монархо-социалистическата вълна през 2001-ва.

Поради тройния характер на управленското раздвояване (за да не кажа „шизофрения”), премиерът Станишев нямаше титуляр в превеждането на мислите му на български. Той си говореше сам.

В случаите, когато Николай Бареков не можеше да смогне да го хвали, говорител на премиера Бойко Борисов беше Бойко Борисов.

Ето, че и премиерът Пламен Орешарски се сдоби с говорител. Това стана ясно днес след негова секретна среща, забранена за камерите и микрофоните на медиите, след която се наложиха разяснения.

София/КРОСС/ Представители на гражданска инициатива „За нов Обществен договор” се срещнаха с премиера Пламен Орешарски по искане на гражданската организация. Сред посетилите кабинета на премиера бе и рап певецът Мишо Шамара, който стана лице на контрапротеста в защита на управлението на кабинета „Орешарски”.
Падне ли “Орешарски”, на момента си губим демокрацията, категорични са от гражданската инициатива. Ние си искаме свободата и ще продължаваме да поддържаме нашата държава в момента, за да може да работи, заяви Биг Ша”.

На всеки е ясно, че сега не може да има честни избори. Правителството трябва да продължава да работи, защото много хора го подкрепят. Това заяви рапърът Мишо Шамара пред ПИК, минути след като се срещна с премиера Пламен Орешарски.
“Протестиращите нямат реални искания. Скандални назначения винаги е имало, това не е причина за оставка на правителството. Дори Бойко Борисов е СИК-аджия, но никой не говори за това. Какво правят политически агитатори между протестиращи?! А Плевнелиев?! Няма нито един лозунг срещу ГЕРБ, това не е случайно”, коментира рапърът Биг Ша.
“Ясно е, че протестът е гербаджийски! Той е платен от Сорос, Отворено общество и Бойко. Протестиращите казват, че работят, но преди четири години работеха само тези, които са около администрацията на ГЕРБ”, допълва Шамара.
“Орешарски е готов за диалог. Самият той предложи свикване на кръгла маса с всички протестиращи и февруарските, и тези от сега. Но те отказват диалог, искат да върнат Бойко на власт, но няма да стане.”( ПИК)

Това обаче, драги читатели, е още нищо!

Самият Шамар се сдоби също с говорител. Казва се Пламен Орешарски.

С инициативния комитет обсъдихме действията на правителството до този момент и ги уверих, че ние ще продължим да изпълняваме програмните приоритети. Правителството ще продължи да ги изпълнява. Такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата. Интересно защо но срещу тях досега не съм чул сериозни критики. За съжаление, обществото в момента не обсъжда програмните приоритети или действия, а странични неща”, коментира още Пламен Орешарски.(в. „24 часа”)

„Халваджията за бозаджията” вече звучи като „Шамара за Орешара”.

С такива говорители вече се усъмних, че мълчанието е злото.

13 мнения за “Шамара като говорител на Орешарски и обратното”

 1. Най мощната медия по комунистическо време бяха заглушителите на западните радиостанции-ФАКТ!
  Сега ги заместват със празно говорене!
  Нищо не можем да направим-повече са от нас!

 2. Станишев: “Кого представляват действително гражданите, поканили премиера на дебат.”

  Аз не знам, но е пределно ясно кой представлява другаря станишев и марионетката му,която назначиха за министър председател.За гореспоменатите паляги,……….. или нищо!Все пак атмосферата е по-добра в сравнение с тиквената,пишман диктатура.Дано не е затишие пред катрина ии санди!

 3. Лошото е обаче, че като рап певеца Мишо Шамара мислят още триста двадесет и седем хиляди българи, а онези, които мислят обратното са десет пъти по-малко.

 4. ЛУМПЕНИ НА МИСЪЛТА!
  При червените боклуци има най- различни типове: интелигентни с изкривено мислене- Калфин, полуинтелигентни с изродено мислене- Р.Петков и Румен Овчаров и ЛУМПЕНИ НА МИСЪЛТА- цялото сегашно ръководство на комунетата и правителството.

 5. Бащата на прословутия Шамар си призна :”От бе-се-пето дадоха пари…”

 6. Говорителя на Орешарски не обруга ли Българското Национално Знаме преди известно време? Всички помощници на Орешарски имат широка и миризлива следа в обществото и фамилната им обвързаност с мощни отровни струи облива понапъплилата зеленина.

 7. Трайте си бе хора! Да дава Бог повече защитници на правителството като Шамара. Такава антиреклама им прави, че дори червените едва го дишат със стиснати пластмасови зъби.

 8. Голямо падение за Станишев, Орешарски и т н , да имат за лице Шамара.Тя и Дърева не е капацитет, но Шамара е толкова елементарен, че Би трябвало гореспоменатите да ги е срам, все пак минават за образовани.Ако пък някой им го е пробутал, не си ли прави майтап с тях.Поредната излагация на социалистите.Нито един известен стойностен певец не ги подкрепя, т.е. не ще да се срами с тях.само така, продължавайте с Шамара и падането на властта е сигурно, слуги на Путин.

 9. Към Петър Драгулев,
  мога да Ви гарантирам, че между тези 327 000 хиляди подписи има поне 20%, които не знаят за какво са се подписали, други са се подписали защото са били изнудени или им е обещано нещо! Да Ви кажа ли няколко примера за това как се събират :
  1-ви пример)В много частни магазини по селата над 90% от хорицата пазаруват на версия и като получат, помощ, пенсия, продадат нещо се разплащат. Та слага магазинера( симпатизант, човек, член на БСП или просто участник в далаверите им)спиъка записва данните на баба Пена или на бать Ройдю и те с трепереща ръка слагат някакви завътулки!
  2-ри пример)Започна раздаването на рентата, а на много места с зърното( или паричният му е еквивалент) дават като бонус на всеки декар арендувана земя 1 кг захар или 1л олио, ако преподпишеш с арендатора, а на някои места, ако се подпишеш и в списъка за подкрепа на Орешарски допълнително 50 капачки за ниски буркани, а сега е момента на компоти, гювечи, плодовете, доматите в Южна България зреят та се късат!
  3-ти пример) Председателят на БСП или брат му( а може и двамата заедно) в N-ската община имат няколко кръчмета в които продават между лицензирания и доста нелицензиран алкохол – домашна ракия, която купуват по-евтино от някой от близките села, който се изхранва с това и продават по-изгодно покрай лицензирания алкохол. Та тези кръчмари-партийни секретари, казват на своите доставчици на домашна ракия – “А бе помогни, поставиха ни задача да съберем до еди кога си еди колко си подписа, виж тавм в твойто село събери например 20 подписа – според големината на селото.
  Та г-н Петър Драгулев това е част от технологията на събиране на подписи, друг път ще Ви разкажа пък как ДПС купува гласове – е това са “свободните и демократечни избори” и “спонтаннити подписи за подкрепа на Орешарски”.

 10. Няма нужда да се хабиш, Танчо! Като се върне Пожарникаря на власт, той ще го обясни на всички българи. Така ще им го обясни, че те никога няма да го забравят.

 11. От къде се взеха тези 327к лунатика, които подкрепят премиер, които заяви приди няколк дни “От мен нищо не зависи” Това означава че той е марионетка начело на държава и има подкрепа – очевидно подкрепата идва от хора загубили бистрия си ум понеже от премиер от когото нищо не зависи едва ли може да се очаква да води държава право.
  Изглежда този неук рапър шамар иска среща с Изрелския посланик за да се извинява за обидите си към еврейската общност.
  Смятам че такъв премиер и щаб за подкреша имат само един ход – да застанат наколене и да поискат прошка и незабавно се отеглят, не е ли така все пак марионетка – премиер е ……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.