Защо БСП и ДПС ядат Шамара и обръщат другата буза

Рядко нещо ме бунтува толкова, колкото нахалството някой да говори от мое име без да съм го упълномощил. Ако си замълча, означава да се съглася със самозвания ми „говорител”.

БСП явно няма такива проблеми, което означава, че припознава Шамара за свой автентичен говорител.

Ако в случая със Сидеров, чиито безчинства са предназначени да провокират враговете на общата им власт, БСП и ДПС мълчат с лицемерната презумпция за принудата, то по казуса с Шамара управляващите другари нямат това оправдание.

В такъв случай трябва да приемем, че наистина признават Шамара за свое острие.

Острието им се изявява все по-тъпо. Навира се в обектива на всяка камера, която види. Което само по себе си е полезно за демокрацията като визия- втори Пеевски на вид, как да не протестираш после!

Почне ли да плещи обаче, вече не е смешно.Нито пък е полезно за каузата на хората, които имат проблем с проглеждането що за индивиди бранят Орешарски Великолепний в напъна му да управлява България като харем въпреки волята на мнозинството българските граждани.

Винаги е вредно, когато някой, като Сидеров например, който налита на полицаи, журналист(к)и, стюардеси и т.н., прави това безнаказано. Сега и Шамара го имитира. Безнаказаността води до тук.Бойко Борисов трябва си понесе отговорността за съучастието си с действие и бездействие за създаденото у Сидеров самочувствие на недосегаемост.

Очаквам Борисов, ако и той очаква някакво разбиране, някой ден да разкаже как Сидеров беше спасен от германското правосъдие след хулиганските му изяви на борда на „Луфтханза”. Само че подозирам, че днес Борисов се срамува от „недалновидността” си в онзи момент.Защото съм абсолютно убеден, че без застъпничество на най-високо ниво Сидеров нямаше да се отърве толкова лесно.

За да илюстрирам как на Борисов му се връща безпринципността към преминаващия границата на позволеното в публичното поведение Сидеров ( в периода, когато на Борисов Сидеров му беше важен), ще се наложи да илюстрирам с пример от днес докъде води заразителното хулиганстване.

В рамките на около минута , която сам си „извоюва” с присламчване към телевизионен репортаж по официозната ТВ7 пред централата на ГЕРБ тази сутрин, Шамара успя да комбинира псувня на майка с определението „пръдлив селянин” за Бойко Борисов, за да завърши триумфално с антисемитска квалификация срещу бившия финансов министър Симеон Дянков , наричайки го „еврейска гад”.

Нямаше реплика от страна на червената ТВ7.

Доколкото в СЕМ, единствения регулиращ поведението на медиите орган в държавата, има свежо социалистическо попълнение в лицето на антифашиста Иво Атанасов, очаквам поне по тази линия другарите антифашисти да реагират на антисемитската екстремност в поведението на техния най-виден напоследък защитник Шамара ( традиционните адвокати с някакво обществено реноме май са се изпокрили от срам).

В противен случай се смятам за свободен да поставям знак на равенство между фашизма на Шамара и антифашизма на червенобузестите управници, готови да подложат и другата буза, когато ги шамаросва с опакото на ръката си един гамен- именно тях, тъй като върху имиджа им (т.е. суратя, както биха казали от ДПС), се лепи този срам.

35 мнения за “Защо БСП и ДПС ядат Шамара и обръщат другата буза”

 1. Забавен факт е, че изявлението беше направено пред Израелското посолство.

 2. Да Ви кажа честно, въпросният Шамар не ме дразни особено. Малък умствен багаж, беден речник, ограничено изразяване. Аз, като представител на северозападната култура бих могла да бъда къде по-красноречива, реша ли да псувам – от тук до Варна няма да се повторя и със сигурност нито веднъж няма да спомена ничия майка. От което не следва, че няма да го смъдне под лъжичката. Това си имат в БСП-то, това вадят – моралния коректив Дърева, клоунадата Буруджиева, нещастния варненски словослагател. Виж, за явлението “Сидеров” трябва да се открие специална рубрика, като старателно се отбягват битовизми от сорта “бил съм се бил напил”. Между другото, в тази формация, alias Атака, прекаляването с алкохол си е направо задължителен дрескод. Извън ТОВА обаче, ОНОВА, което Атака прави на обществото ни е безкрайно вредно и пагубно. Бидейки изцяло руски креатури, тези юнаци трябва веднага да бъдат слагани в графа “за елиминиране”. Вредата от тях е съизмерима с вредата от проруското БСП, че и отгоре. Защото каквото БСП-то не желае да изкаже гласно, го превъзлага на тези отрепки, без изинение. Няма да сме съюзници със САЩ, няма да бъдем в НАТО и ЕС, ще се отдадем на Китай /за сега/. А после може да се свържем и с албанския реотан…Извън София тези послания РАБОТЯТ, настроенията на провинцията не са за подценяване. И изобщо не е за подценяване поредното руско изчадие в българския обществен живот.

 3. няма какво да се учудваме, поддръжниците на комунизма винаги са били представители на безмозъчно-селяндруската класа, така че и шамара е логически и естествен техен избор за говорител

 4. Председателят на парламента Михаил Миков прекъсна заседанието с аргументацията “все повече хора се събират навън”. Тресе ги шубето комунистите.

 5. Сериозно съм възмутен от тази изява на момчето с нисък ръст – Михаил Михайлов. Не е от значение какви търкания е имал с въпросния Борисов, но това не му дава право да поставя етикети върху една група от нашето общество, която така или иначе е била доста потърпевша по време на мустакатия човекоубиец. На всичкото отгоре като се навърже това изявление с факта, че днес Шамарът беше около онези футболист-провокатори (които пробваха да разхождат ДАНСwithme по партийните централи за да правят ПР-а на ТВ7 и Гнус7), защо ли веднага изниква у мен асоциацията с така добре оплютия у нас филм Трето полувреме и отказа на българските “държавници” да признаят вината си за смъртта на хиляди македонски евреи.
  Комунисти, национал-социалисти – всичките са дялани по еднакъв калъп.

 6. …” бих могла да бъда къде по-красноречива, реша ли да псувам – от тук до Варна няма да се повторя и със сигурност”?
  И ТОВА е повод за гордост?! Боже мой. Да се смееш ли, да плачеш ли. От кога в България е въпрос на някаква гордост едва ли не въпросното умение за вербален вандализъм?! Очевидно наистина отдавна не съм поглеждала назад…А и защо ли да го правя!?
  Едно нещо не ми става ясно на мен тези дни.
  Въпросният аналфабет от Варна, говорещ на диалект и зле, изведнъж се оказва в някакви репортажи, в някакви новини? Защо? Защо? Той е просто поредната златка. Необразован, невъзпитан, очевадно безкултурен. Защо, за Бога, напоследък всички се занимават с това недоразумение!? Защо му се дава публичност? Ей това не мога да разбера. Не е ли по- рационално Ш. и подобните му да бъдат удавени в мълчание.

 7. Простака Шамара, срещу простака Борисов. Какъв е проблема?

 8. Лицето Михаил Михайлов ми е съгражданин и го познавам така да се каже от малък 🙂
  Винаги е бил простоват, недооценен и гонещ топлината на прожекторите. Не знам кой точно от БСП го изкопа и изтупа от нафталина, но сигурно е същия, който отговаря за нескопосания им PR.
  В тази връзка писах по въпроса с автобуса, но същото се отнася и за поредния гаф, наречен Мишо Шамара…

  http://hiperturshia.com/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BD+PR-179.html

 9. След като гледах пак интервюто с отреп*ата не издъжах и сезирах ПЕС заради думите му. Все пак се явява един-вид поддръжник на БСП и респективно вреди и на имиджа на ПЕС. Надявам се да му насвият сърмите, защото в желанието си да се прави на интересен Шамара е вече нетърпим. Това му изявление е грозно и ако днес се позволи свободно такова поведение в България, какво остава да бъде следващото събитие? – всички евреи да натоварим в лагери ли?! Грозно е и трябва да бъде санкционирано по най-строгия възможен начин. Дори г-н Кадиев, който не уважавам като политик се е възмутил от думите на Михайлов, но признава с половин уста, че подкрепата на тоя типаж е сериозна грешка.

 10. Мишо Шамара шамаросва комунистите ,това е класически пример за антиреклама или както казваме в България-вместо за им изпише вежди,той ще им извади очите!Г-н Инджев,как ще коментирате факта,че български журналисти не знаят какво е средна класа?В НТВ в сутрешен блок двамата водещи,приятни млади хора и един репортер,говореха за средна класа,показвайки една жена и семейството й,потънали в мизерия.Потърсих информация на български за трите основни класи-работническа,средна и висша.Не намерих информация,да не говорим за трите нива на средната класа.В Англия никой не очаква от един работник да чете Шекспир,но нито един английски работник няма амбиции да бъде елит,хората се простират според чергата си.Всеки завършил университет,знае,че го чака приличен доход и живот.Там дипломи не се купуват.Ние сме объркани хора,кога ще се оправим,като все повече затъваме?

 11. Ще бъде много весело , когато на предизборните митинги на БСП пред смаяните погледи на червените бабички и дядовци вместо Веско Маринов се появи Големият Срам ( по @Венцислав Величков ) и започне да ги рапира

 12. Kakvo shte kazete i za poiavata na bashtata na ‘”golemiya balgasrski genyi v tenisa”, t.e dopingoviyat talant.koito posrami Bulgaria predi godini- i toi sega kato shamara razchistva smetki s borisov i zashtitava i predstavia novoto pravitelstvo i kabineta na Oresharski.No tezi ped NDK im se radvat- da gi ostavim da im se naslazdavat-sami si biyAT AVTOGOLOVE-koi li pored?.

 13. Много хубаво и точно казано, г-н Инджев! С такива тъпи остриета БСП все повече ще си налага шамари. Лично лидерът й Станишев нанесе поредица от шамари на своите другари. Но те вместо да му поискат оставката, “шамаросват” нас гражданите с грациозно замаскирани заблуди, пресовани в калъф от социални мерки и обещания… Аман от техните игрички на апаши и стражари!

 14. Смешниците от БСП си мислят, че ще привлекат младите с Мишо Шамара, ама и неговата слава отдавна залезе и явно е прост до припадък.

  Мария гоеори за средна класа, ми тя няма почва у нас благодарение на другарите и за разлика от Англия завършването на университет не ти гарантира висок доход. Имаме много интелигентни,но тънещи в мизерия българи, които иначе биха били класическата средна класа. Между другото в скорошно изследване в Англия се каза, че традиционното деление на класи е отживелица и може да се говори за седем/осем класи.

 15. Освен на руски “шамари” по опонентите им, лидерите на българските комунисти винаги са разчитали на самодоволното невежество, на ненаситната лакомия и на безогледния кариеризъм на духовните “пролетарии”, сбрани от кол и въже от аромата на държавната трапеза.
  Всички “симпатизанти”, които сънено им пригласят, са битуващи първосигнално, “морални релативисти”.

  Социалисти в България никога не е имало.
  Водачите на днешното национал-комунистическо малцинство – които симулират, че управляват, докато трескаво вграждат мафията в основите на държавата – са еднояйчни близнаци на Пеевски. Всеки от тях е “шамар” – кой за България, кой – за Обединена Европа.

  Образите на Станишев, Доган, Сидеров и почтената им компания, открай време аленеят – като “шамаросани”. Това, че днес от тяхно име в политиката бездарно рапира “Биг Ша”, само потвърждава тезата на протеста:
  “овратителните” трябва да бъдат незабавно “изритани”! 🙂

 16. Взето от Интернет:
  Мушна ли кинтите бе, да направиш гуша, стигна под кривата круша, под пилоните с дедото и Станиш, вониш, оди у лево да спиш с некоя бабишкера, химера, да се намерат неколко бабаити с тату, да си нарисувате Тато на гъзовете и да му понесете портрета напред, щото на вас ви пука само кой дава кинтите не ви дреме кой е Леонардо Да Винчи, аре у лево, бегай у гетото да келепириш от белото и от тревата, да моеш да друсаш главата, ама пак че го даваш провициално, принципиално, барем да беше научил как да рапаш по софиянски, мьекото да го беше втвърдил малко, толко можеш, жалко, вземи Дърева да ти каже как диалект- наратив да ти светне, после земи я качи на пилона да ти изпее ален мак полугола.
  Припев: Нема ли кой да те шамароса, бандера роса, бандера роса, Шамар нема ли кой да ти удари, бандера роса, бандера роса, айде бегай у лево, у Обеля, земи станишката с каишката руската и у лево , карай лево, лево крайно, съсела парти в Украйна и си бий шамара бърже, руски кинти усвоявай и заминавай, заминавай в лево село , в лево село,ние си оставаме.

 17. Expert,kato pove4eto obobshteniq i vasheto e meko kazano naivno.Spored baba mi edni ot naj-inteligentnite i kreativni mladeji po vreme na Vtorata Svetovna Vojna sa bili privyrjenici na ideite na komunizma.Spored men e napylno razbiraemo,zashtoto ideite ne mogat da naranqt nikogo,interpretaciqta im oba4e e bila prestyplenie s/u 4ove4estvoto.Osven tova tezi progresivni, za vremeto si mladeji sa vijdali v komunizma alternativa na shireshtiqt se po tova vreme fashizym(razlika m/u dejstvitelnata interpretaciq na dvete idei,kakto vijdame nie, nqma),no na nas ni e mnogo po-lesno s opita i istori4eskite ni poznaniq.Za syjalenie pove4eto ot tezi naivnici sa izbiti,ne ot taka nare4enata fashistka diktatura v Bylgariq,a ot komunisti4eskata,sled 9.9.1944.Kakto vijdame v strani kato Bylgariq,Belarus,Rusiq daje demokraciqta moje da se predstavi kato losha forma na upravlenie,nezavisimo ot humannite idei i koncepciq,koito stoqt zad neq.Az mnogo dobre znam kak go pravqt,a za vas ne znam.

  Ako govorite, za syvremennite lica na “4ervenata” ideq v Bylgariq, a kakto naskoro vidqhme i PES,se strahuvam,4e trqbva da se syglasq s obobshtenieto Vi na 99%. Vse pak glupavi hora ne mogat da napravqt tova koeto i Napoleon ne e uspql,no kakto se okazva v posledstvie ideite sa samo kamuflaj, za edno ot naj-otvratitelnite prestypleniq na 20′ vek.

 18. Много мъка има по този свят… още повече простотия

 19. “Рокера” Станишев на Бузлуджа,помните ли го?

 20. Към GB: хаха, и всъщност някой му е платил за това?!
  Това се изкачва директно в соц класациите наред с песни като “Шумете, дебри и балкани” и “Партзан се за бой стяга”

 21. Анализът ми харесва !Само че , българските управници , отдавна са разпрегнали каруцата на обществения интерес!Конат който здят е далеч напред, а ние в каруцата стоим на едно място , гледаме ги и цъкаме с език!Днес за Шамара утре за друг!Пропаст ни дели от тези с коня ,коментарите не ги стряскат, имиджът им на крадци по лош не може да е! И какво от това те са си на власт, а палките ги бранят, ако трябва и танковете ще се намесят !

 22. Бареков, Михайлов, очакваме и третия от класическата PR схема на Моника. Предполагам че ще бъде известен артист който обича финикииците, който е бил любимец на Борисов нооо в последният момент се е отвратил от Цветанов. Нама да е дългото недоразумение сигурен съм но, не на 100%

 23. И в добавка извън темата ! Опънали маса пред парламента , някой от десните !Смешно , жалко и безпомощно изглеждат! Дървени флософи с едни и същи подходи!
  Трябва някой да се изправи с мегафон в ръка и да рискува да бъде отхвърлен ! В едно начинание предприето дори само от двама човека , единият трябва да води , а за по голяма група водач е задължителен.Илизат двама или повече човека в планината , един определен трябва да следи маркиравката , иначе се загубват!Натискът трябва да бъде оглавен политически, защото исканията са политически !Иначе …. как !?

 24. Срамота е че в 21-ви век, в България, се намира телевизионна станция, която дава платформа за антисемитски изявления на един необразован, неадекватен, и очевидно много глупав човек.
  Интересно ми е колко време ще отнеме на Станишев-Орешарски и колегите им от ДПС да се дистанцират публично от него и неговите анти-еврейски изяви. Някой с предположения?

  Между другото, очакваме ли скоро Съвета за Електронни Медии да вземе отношение?

 25. Закон за защита срещу дискриминацията (2004)
  (Обн., ДВ, бр.86 от 30.09.2003 г., в сила от 1.01.2004 г., т.1, р.3, №171)

  Чл. 4. (1) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

  Чл. 5. Тормозът на основа на признаците по чл. 4, ал. 1, сексуалният тормоз, подбуждането към дискриминация, преследването и расовата сегрегация, … , се смятат за дискриминация.

  Чл. 40. (1) Комисията за защита от дискриминация, наричана по-нататък “комисията”, е независим специализиран държавен орган за предотвратяване на дискриминация, защита от дискриминация и осигуряване равенство на възможностите.

  ***
  Производство пред Комисията за защита от дискриминация

  Чл. 50. Производство пред комисията се образува по:

  2. инициатива на комисията;

  ***

  Чл. 78. (1) Който извърши дискриминация по смисъла на този закон, се наказва с глоба от 250 до 2000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

 26. само да уточня: мнението ми споделено тук е за поддръжниците не за водачите на комунизма, към тях имам доста по-негативно отношение, което не смятам да излагам публично…

 27. Напъните на другарите за ТОТАЛНОТО ОПРОСТАЧВАНЕ на нацията по време и след ерата “монархо-социализъм на Сакскобургготски” (цитирам Ви, г-н Инджев, защото намирам това определение за доста точно!) за ужасяващи!!! Те затова неистово желаят да удавят ако може този протест в капка вода?!? Ето защо, по моему, трябва интелигентните, знаещи, можещи и достойни хора (а такива, мисля, още се намират у нас сред млади и стари!) да противостоим непримиримо и твърдо срещу тези намерения! Простият човек много лесно се манипулира и управлява!!!

 28. Ех Шамаре, Шамаре…
  доста бързо се активира недоволството срещу антисемитските му изстъпления. Заформи се отново буря върху главите на червените боклуци. Сега няма да имат възможност да се снишат, а съсела мисля, че този път си умира от срам заради неудачно-назначения говорител. Скоро струва ми се, ще полагам цветя на гробницата на столетницата.

 29. @ ОГНЯН ГЕОРГИЕВ
  Само ако знаете колко Сте прав!

 30. А сега изглежда, че и СЕМ са се сезирали след писмото на анти-правителствената информационна агенция НОрешарски заради антисемитската проява на Биг Ша, защото в профила си мята отрова по адрес на един от членовете ѝ: https://www.facebook.com/BigShaBg/posts/10151571281358601

 31. Очаквам и Митьо пищова да влезв в ролята си говорител на БСП и тогава цирка ще бъде пълен

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.