Борисов чака молба да погълне Реформаторския блок

Чухте ли новината, че Бойко Борисов си е променил радикално позицията за предсрочните избори и вече иска да са следващата година? Не сте чули? Няма и да чуете, ако не се поинтересувате целенасочено. Защото не е новина.

Този път не са виновни медиите, които го обслужваха и му спестяваха неудобните припомняния за лекотата, с която си променя мнението. Те логично и автоматично са преценили, че за никого не е новина Борисов да минава на обратната страна на собственото си мнение от вчера. А понякога и от деня…

В същия ден, когато в кулоарите на парламента Борисов заяви в отговор на журналистически въпрос новото си желание да не се бърза с предсрочните избори, в кулоарите на дипломацията той е декларирал точно обратното. Пресцентърът на ГЕРБ информира, че той е информирал посланици от ЕС и САЩ защо искал веднага предсрочни избори.

На кои кулоарни новини да вярваме?

Отговорът е отдавна известен, щом става дума за Борисов: на никоя от тях. Защото той е потенциален рекордьор за „Гинес” в политическото ветроходство- ходи там, накъдето (го) духа вятърът на подмяната. И се гордее с това- пред посланиците заявил, че се съобразява със сигналите от Брюксел „ за разлика от другите”.

За другите, които слушат повече и от него сигналите от Москва, всичко е ясно.

Ясно ли е обаче какво се опитва да постигне Борисов с едни „други”, когато ги котка със съмнителния комплимент за разбирането на „другите десни партии” колко е важно да се „обединим и да свалим това правителство”?

Когато Борисов говори за обединение в дясно, това е гласът на сирените, напомнящ поканата на Путин ( а и още Елцин беше ни предложил нещо подобно по неговия си мечешки начин) към желаещите да се присъединят към несъществуващия, но витаещ в имперските мечти на Кремъл възстановен СССР под формата на Евразийски съюз. Което, в превод на идиоматичен български език, означава „ела, мечко, изяж ме” по отношение на „поканените”.

Борисов хрисимо чака покана от Реформаторския блок. Тя обаче би била само формален повод за него да погербери „другите”, както изгерби СДС миналата пролет с интригата, довела до разпадането на  Синята коалиция.

Покана на Реформаторския блок към Борисов звучи като покана на ЕС към Китай за пълноправно членство, защото имат допирни точки по въпроса за пазарната икономика.

Покана на Реформаторския блок към Борисов по-точно би изглеждала като искане на реформатора на комунизма в Чехословакия Александър Дупчек за подкрепа от Брежнев и да очаква, че той няма да му дойде на гости с танковете за целите на реформата.

Разликата между ГЕРБ и „другите” не е просто принципна, но и личностна: ГЕРБ не е нищо друго, освен Бойко Борисов. Него не го канят. Той е този, който кани- дори и с моя милост опита.

В Реформаторския блок има много отделни личности, които имат разминаващи се политически биографии и със сигурност ще бъдат обект на всякакви противоречиви коментари заради минали разногласия. Но в зараждащата се формация няма никой или нищо, подобно на Борисов, което би могло да погълне всичко останало. На такъв „подвиг” в една общо формация е способен само бившият охранител, който се беше охранил и преял с власт до пръсване. И се пръсна, но нито за момент не я употреби за реформаторство, съобразявайки се с всякакви други сигнали, само не и с онези, които му нашепваха „реформи, реформи, реформи”.

Реформите означават загуба на „народна любов”, а това е нещото, от което Борисов не желае да се отказва при никакви обстоятелства. Тя, „народната любов”, храни политическото му туловище както планктона кит. Реформата е най-вредното нещо в ареала, където ловува, защото му гони планктона.

Освен ако не става дума за реформаторско блокиране, блокиране на реформаторите или б(л)окаж на евентуалните реформи, Реформаторският блок не бива да приема Борисов да го покани в ГЕРБ с протегнат крак. Той вече спъна не веднъж сините и синините от паданията би трябвало да послужат за ориентир в това неспортменско мачле, в което селекционерът Борисов иска да е и център нападател на всички отбори едновременно.

Такова е поне наблюдението ми от трибуната на този нереформиран от 5 години блог, в който няма как да си сменя мнението месеци, след като съм посветил на Борисов книгата „Премиер на РъБъ”, само защото, чисто математически, изглежда примамливо да се приложи лозунгът „съединението прави силата” чрез едно обединение спрямо сегашната наистина зловредна власт.

Да, да се съединиш с Борисов може и да го прави силен. Ако това е целта, да се съединяват.

Да си го вземат и в лично качество в ЕНП, от където му са радваха на притурените гласове в европейската парламентарна еквилибристика, за която нямаха значение нито възхищението му от Тодор Живков, нито вероломството му срещу уж сестринските им български партии, пропадащи в електорална нищета от момента на нахлуването на монахро-социализма в България с царска нимба на темето и препасан с черен каратистки пояс по долу.

Ще им се получи като един чудесен, проверен вече за наличие на вреден за Русия шистов газ троянски кон на Путин, когото Борисов също така много си харесва- а за удобство могат да си го нарекат (от неудобство) „мост на дружбата” с Москва.

49 мнения за “Борисов чака молба да погълне Реформаторския блок”

 1. Борисов нито е реформатор, нито е истински десен, нито има стабилно мнение по какъвто и да е въпрос. Не виждам смисъл да продължаваме до безкрайност да го обсъждаме – просто не е толкова сложен и мисля, че вече е ясен за всеки мислещ човек. Виж с Реформаторския блок нещата не стоят така. Твърде неясен, многопластов и дори съмнителен е. Бих предложил по-скоро дискусия за него, а не само няколко изречения, казани мимоходом в поредната статия посветена на безинтересния и втръснал на всички ББ. Защото десните хора отново са на кръстопът, питайки се кого ще подкрепят в близкото бъдеще. В този смисъл е добре да изясним например, дали партията на Кунева е за предпочитане пред тази на Борисов? Или пък тази на К.Дал? Или какви са политическите възгледи на Зелената партия или тя ще се лута всеки път чии икономически интереси да защитава, предпочитайки ги (на какъв принцип?)пред тези на конкурентната икономическа групировка? Въобще да поразсъждаваме на тема дали се създава Реформаторски или Съглашателски блок?

 2. Прекрасно и точно! Една лошотия полечка пъпли по политическия Олимп, умните богове започват копи-пеист на простата Бойкология. Защо пък, Те, да не компенсират комунистическата си безочливост със социалистическа наглост и Бойкова а-стериотипност?

 3. Този анализ трябва всеки един от Реформаторския блок да си го чете сутрин и вечер, и да си го препрочита, за да няма после “рече да ми рече, па не ми рече”!

 4. Реформаторски блок с Пръмова си е чиста проба втори ешалон на БСП/БКП.Тъй като повечето там не са глупаци,добре знаят защо го правят.Ще има и още едно крило от ветрилото-Сила,Ковачки,Болен,Трактористи,Барековщина,както е вероятно четвърто листенце от детелината-зеленочервени,някакви ВМРО-та,люспи от царчето,люспи от ГЕРБ,всякакви бивши и бъдещи крадци.ВСИЧКИ с една обща цел-ДиктаТурция на България и мъни,мъни,мъни…

 5. Не само блестящ, но и много страшен анализ. И това е главно, защото все още голяма част от тъй наречените “сини” са прехласнати от “десния” Б.Б.

 6. Това е новина, която окончателно разсейва мъглявините на нашето политическо всекидневие.
  След отказа от властта и след изборите, ПП ГЕРБ се държи доста “странно” и поведенчески и риторично-не прилича на стария ГЕРБ в парламента.Решения – променливи и понякога неадекватни.Силно снишяване и обезличаване.
  Човек си задава риторичния въпрос – ЗАЩО ЛИ????
  Прави са големите политически анализатори – ВЛАСТ НЕ СЕ ДАВА,ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА”.
  Не знам как мирни протести ще предизвикат смяна на системата-абсурд!.
  Не ни очакват добри времена и бъднини.Жалко за младите хора,които ще бъдат прокудени по света с емигранския кръст на гърба.А те са генератора на прогреса в една държава.Вървим към протекторат…. на изток.

 7. Правилно, ГЕРБ нямат място в Реформаторския блог, те по своята същност са различни: едното е лидерска партия, а другите съюз на равноправни членове. От друга страна се подразбира, че в един бъдещ парламент може да си сътрудничат ако се наложи. Междувпрочем се чува, че ще има отцепници от ГЕРБ, които искат да сформират партия…

 8. Господин Инджев, малцина помнят, че по татово време, в-к Труд беше орган на Българските професионални съюзи. Просто се сетих за този глупав факт, опитвайки се да размишлявам по въпроса. Отива някой измъчен и поруган човечец да се жалва от някой ръководител-дерибей при някой профсъюзен чиновник и оня вдига телефона и тутакси наковладва дръзналия оплакващ се нещастник на дерибея. Та тогавашните профсъюзи, по татово време де, така пазеха интересите и правата на трудещите се, като днес ГЕРБ и Бойко Борисов пази народа от комунистическите хайдуци, т.е., никак.
  И само в добавка да кажа, че и днешните профсъюзи пазят интересите на трудещите се, колкото и татовите профсъюзи. Дори по-лошо, днешните профсъюзи манипулират работниците в интерес на разни приватизатори и монополисти и никога в интерес на своите членове.

 9. Честито увеличение на външния ни дълг с 1 млрд. Така и не разбрах за какво им е този външен дълг, за да покриват разходи или нещо друго. Да взимаш такъв огромен заем и намерението ти да не е инвестиция си е чиста форма на кражба.

 10. Мисля си ,че може би трябва да се сформира някакъв фонд за взаимопомощ от протестиращите за погасяване на тези глоби(виж по горният линк) -за мнозинството ще е стотинки или левче,но за отделният човек ще е сигурно не малко пари тая глоба

 11. И да се търси активно съдействие от правозащитни организации,омбудсманът на страната и адвокатски кантори и всички,които могат да помогтат с/у този тормоз и сплашване

 12. За 50 дни хората от протеста показаха своята воля – оставка на правителството!Виждах хора от реформаторския блок, които вместо да обикалят като гламави заедно с такива като мен , които нямат политически лостове да постигнат тази цел , да бяха задествали механизма на политическите си партии!Защото мен като отделен гражданин могат да ме арестуват , бият и каквото си поискат още , но тях , като политически представители , говорители и изразители на тази цел -оставка ,е по-трудно !Този раформаторлски блок изглежда твърде интелектуален , безсилен и сякаш с меки китки!То така власт от комунисти не се взема , още по малко вече от комунист-мафиоти!

 13. Хм, това донякъде е вярно. Но сам симпатичният ми Радан Кънев каза, че ляво и дясно е относително, защото това са политики, които разпределят богатствата, а в България не може да се натрупа богатство, защото няма законност. Надявам се дясното да не се самоубие преди да се положат тези законови фундаменти. Трябва да се обединят на всяка цена, дори и с ГЕРБ; ако продължи сегашното управление ще е страшно и за демокрацията и за икономиката – традиционно управлението на БСП приключва с държавен фалит. По-добре е да е без ГЕРБ, но не е реалистично реформаторският блок да вземе 121 депутата. И като не направят те коалиция, ще направят пак БСП/ДПС.

 14. Реформаторският блок няма да има отношения с Кунева, доколкото ми е известно, нито с касим Дал. Някой пак нарочно е пуснал фалшива информация, като тази за уж спешно нужната промяна на изборния механизъм с мажоритарен. Корман Исмаилов ще участва, не Касим Дал.

 15. Цитираното от Иво Инджев мнение на Борисов за това кога да се проведат предсрочните парламентарни избори аз не мога да определя по друг начин, освен като ОРТАШКО поведение към управляващото в момента мнозинство.
  Има ли все още съмняващи се, че конците на настоящите четири парламентарно представени партии се дърпат от Кремъл?

 16. ГЕРБ задължително трябва да влезе в Реформаторския блок, след нарочна декларация на Борисов, че няма апетити към лидерски и управленски позиции.

 17. В България има около 6 милиона регистрирани избиратели, които определят състава на Народното събрание, т.е легитимно дават законодателната власт, заедно с нея и изпълнителната власт, а заедно с нея (чрез квота) силно влияние върху съдебната власт.

  Този сбъркан модел на устройството на България до сега води само към пропастта.

  За да се промени държавното устройство е необходима подкрепата на около 4 милиона избиратели (2/3 от парламента).

  За да се завладее почти изцяло публичната власт при сегашното устройство е необходима подкрепата на около 3 милиона избиратели.

  Сегашната управляваща групировка завладя публичната власт с подкрепата на около 1,34 милион избиратели. (942,541+400,466=1,343,007)

  Мисля, вече нямате никакъв шанс срещу нея, освен ако … не разберете това.

 18. Не мога да не повторя колегите от форума:великолепен анализ! Текст, който не е само силна публицистика, а и изработена политическа стратегия за Реформаторския блок.
  Би било първосигнална реакция да се подхлъзнем по призива “давайте с ГЕРБ срещу комунягите!” ГЕРБ си е милиционерско-мутренски клан с капо ди тутти капи- тумор, който , разяжда еднакво ефективно и левия, и десния политически спектър (но с категорична тактическа полза за левия!)чрез напълно съвместимите “мамка им на комунягите, дето убиха дедо” и- “слава на Тошо, че построи две Българии!”, чрез плямпане за “колегите”, за евроатлантическите ни партньори и служби (как пък не разбра, че на един премиер колеги са му само други премиери!)- и рукоцелование и челобитие пред патриаршеската калимявка на високопоставения служител от едни други, уж непартньорски служби, дето на времето се казваха КГБ.
  Нулевият политически, експертен и морален капацитет на ГЕРБ е факт.Банкрутът на комунистическото управление- неминуем. Нуждата от дясна и прозападна терапия на болната ни държава- крещяща. Малко е времето, но дано в Реформаторския блок да го осмислят.

 19. Борисов си е ветропоказател .Поне посланиците са разбрали,че не може да се разчита на него.Прилача на страдащ от ранен алцхаймер.не помни и 5 мин., какви ги е приказвал.Само, че тоталитарния Бойко, се спъна в ботуша на тоталитарния Путин.Направо си го изритаха.И това е, защото той не е лидер, а позьор.Аз съм генерал, аз съм кмет, аз съм премиер.Даже фамилиярничеше с Бог.Прост човек, слаба държава.Сега иска да изработи хем тройната коалиция, хем Реформаторския блок, а най-накрая ще си остане един случайно попаднал в политиката човек, по каприз на кукловодите.Доста вече и в Герб се отлюспиха, кой сам , кой насила, но той все повече остава сам , точно като провалилите се мафиоти, които знаем как свършват накрая.А протестите са и срещу него, и той може и затова да си отмъщава.И какво има да чакаме от пастирчето, с капацитет на на учил за пожарникар , станал генерал, за незнайни заслуги и премиер , въпреки логиката,Е то при него нищо не е логично, даже и изборите , заради “масрафа” през май.Това като реверанс към ДПС ли е?-турцизмите.

 20. Липсата на интерес и познаване на собствената им история,както и на европейската и световна се отразява зле на българите.Нека си припомним събитията 1944 година-ОФ,лозунгите:Да живеят патриотичните търговци!Опозицията бавно и методично беше съсипвана,извърши се национализация и колективизация,процеси за шпионаж,земеделците се съсипаха,удари се по БПЦ и свещениците и т.н.Анализирайте приликите и разликите 1944-1989-2013.

 21. Политиката е реалност,не мечти и фантазии.Изборите не могат да бъдат спечелени без обединение с ГЕРБ.Последните избори бяха катастрофални за малките десни партии.Вероятно Радан Кънев и Лукорски са умни хора,но не притежават капка харизма,а на този етап на политическа култура българите се влияят от емоции,а не от разум.

 22. @ Мария

  Мария,съгласна съм с това,което пишете. Прилики виждам,но разлики-не. Никога комунистическата партия няма да остави България да бъде друга. Никога. Само сателит на СССР.

 23. “Да си го вземат и в лично качество в ЕНП, от където му са радваха на притурените гласове в европейската парламентарна еквилибристика, за която нямаха значение нито възхищението му от Тодор Живков, нито вероломството му срещу уж сестринските им български партии, пропадащи в електорална нищета от момента на нахлуването на монахро-социализма в България с царска нимба на темето и препасана с черен каратистки пояс по долу.”
  Блестящо!!! Поздравления!!!
  Изборът на този каратист като Министър-председател на държавата ни е един от върховете в опростачването на нацията?!? Дано никога вече да не допускаме подобно падение, от което да се срамуваме, а и ДАНО тези от ЕНП проумеят “качествата” му да не крие дори възхищението си от Живков, Путин и други подобни другари, ама дали…?!?

 24. Дълбок поклон пред Вашия журналистически талант, господин Инджев! Блестящата Ви статия изразява политическата позиция на всички честни и неподкупни български демократи. Тя казва всичко! Задължително е този шедьовър на политическия анализ да бъде вписан в програмата на новоизграждащия се Реформаторски блог, за да върне Десницата на политическата сцена. Лично аз, като безкомпромисен антикомунист, стоя (и винаги съм стоял!) на същата политическа позиция. Гордея се, че с това поне малко съм допринесъл блогът на Иво Инджев да се превърне в най-мощната камбана на истината в днешна България!

 25. ГЕРБ никога не е и не е била дясна партия и затова няма място в реформаторския блок,тя е поредната партия продукт на БКП-ДС-КГБ с болшинство членове мутромилиционери,бивши комунисти
  и дъщери и синове на бивши членове на БКП-И.Московски,Л.Попова да не ги изреждам,няма да сти-
  не мястото.До сега от 89 г.инаги съм гласувал за СДС,а след създаването на ДСБ за което и аз
  съм помагал ,съм гласувал за нея.ПО ЗДРАВ!

 26. Драга Viki, Реформаторският блок може само да бъде убит, не може да се самоубие. Може да бъде убит от избирателите, които са готови да гласуват за всеки доказан измамник, но не и за демократична партия.

  Драги Огнян Георгиев, прав сте, не се взима така власт от комунисти. Демократите взимат властта от комунистите по един-единствен начин – с избори, на които хората гласуват за демократична партия. Не съществува друг начин, подходящ за демократи, освен този. В този аспект, една партия, която и да е тя, зависи ИЗЦЯЛО от гласовете на избирателите.

 27. Kakvo iskame ot “ulizata”?-Ostavka na kabineta…,na tazi absurdna koaliziya,koiato sega ni upravliava,van ot vsiakakvo pravitelstvo na komunistite,predsrochni izbori,moralni inteligentni,expertni, profesionalisti,chisti politizi,no…yavno na tozi etap mirnite protesti triabva da stanat 100hiliadni i navsiakade v stranata, a za tova se iskat organizatori -otkade?

  smiatam, che na tozi etap, vsichki s iasna zapadna orientorovka,s edinstvenata zel na protestirashtite triabva da se obediniat,tova triabva da im pomogne da se razberat, 4e kolkoto i da imat razlichiya zaradi obrazovanie,intelekt,minalo/dano da ne e mnogo 4erno!!!/ da naptaviat kompromisi sas svoeto EGO sami da vlastvat i samo taka na tozi etap shte se preborim s nastoiashtite up/samo/ravnizi.V sledvashtiya etap, shte nastupi chistka y m/u tiah s pomoshtta na shirok grazdanski kontrol i viarvam neshtata v B-a shte se podrediat kakto bi triabvalo v 21 vek i kato 4oenki na ES, i NATO.Inache triabvat samo raqdikalni deistviya, dosta nesavmestimi s nasheto formirane na 4estni,obrazovani, intel.,po4teni,istinski bulgari.

 28. Ще цитирам мнение на Радан Кънев от фейсбук стената му, което мисля, че дава доста отговори:
  “А какво ще стане след избори може да се коментира само въз основа на изборните резултати и позициите на партиите именно след като знаят какви мнозинства са възможни. За нас път към ДПС и БСП няма, няма и да има. Но дали ще има с ГЕРБ? И какъв резултат ще имат те след една година… Някой знае ли? Каква ще бъде позицията им за реформа в правосъдието? Защото сега няма такава позиция… Ще бъдат ли готови да назоват олигарсите в енергетиката с имената и паричните потоци? Защото днес явно пак не бяха готови… Не знам.”
  Препоръчвам и това видео: http://www.youtube.com/watch?v=Qs1ANSO9e18.

 29. По-ясно казано от това здраве му кажи! Само се чудя на някои свестни хора как още стоят в тази партия. Но вече и за тях си правя определени изводи…

 30. Анализа е много точен и съвпада изцяло с моето мнение за явлението Бойко Борисов!Но като чета някои коментари мисля,че ако утре някой друг,бивш комуист,се кръсти “десен”,нарави партия и ЕНП го приеме ,те бекритично ще го приемат за десен независимо от липсата на принципи и достойнство

 31. Комунистите и тяхната прислуга ГЕРБ…, каква разлика, какви пет лева?

 32. ясно е, че Борисов нито е десен, нито е реформатор. Когато взе властта на предишните избори, за него гласуваха хора които очакваха (за кой ли път) някой да ни оправи. И видяха в негово лице ‘оправяч’. Както преди това се случи с т.нар. цар. Хората чакащи някой да ги оправи вместо те самите да се оправят са леви избиратели. Десните избиратели за съжаление са малко, може би не повече от 20% от работещите. Глупаво е да се мисли, че всеки някога гласувал за СДС е потенциален гласоподавател за дясна формация. Това значи, че на реформаторския блок ще му трябва съюзник, а единствената по-голяма партия която не е абсолютно неприемлива, е ГЕРБ. Разбира се не става дума ГЕРБ да влезе в реформаторския блок, от това според мен ще загубят и двете страни. Но трябва да си припомним, че враговете на нашите врагове са ни приятели. Или поне могат да са ни съюзници срещу общия враг. Следователно не трябва да си хабим енергията в противопоставяне с тях преди да се справим с общия враг. Останалото може да се изясни след това.

 33. Na vcherashniat protest imashe lozung VRAGUT E RUSIA – kratko, iasno i tochno opisanie na purvoiztochnika na zloto v Bulgaria! Smiatam che poveche lozungi kato tozi triabva da se poiaviat zashtoto ako naroda ne si pripoznae istinskiat vrag, marionetkite kato stanishev, dogan i drugi shte se smeniat, protestite shte stanat permanentni a nie shte produlzhavame da tunem v tresavishteto na nishtoto.

 34. Нещата с ББ са много прости. За един герой, какъвто му се ще да бъде, една ясна декларация, че ще бъде с народа си, заедно с действия, които ще убедят Историята, че не лъже – па каквото ще да стане! Ама, чини ми се, ББ не е такъв. Просто няма да може!

 35. ББ бе пределно ясен. Избори преди ноември няма как да има, защото имаме нужда от нов служебен кабибнет.

  Ако след ваканцията тръгнат да пишат нов изборен закон отидохме на февруари… Като цяло най-вероятно е избори 2в1, ако въобще някой успее да смъкне комунистите, че като гледам май 4 г. ще им се радваме.

 36. Поздравления,г-нИнджев!Поредният задълбочен,аргументиран анализ.Но до колко замъглени мозъци ще достигне и ги просветли.

 37. Тези 4ервеношийки като бяха в опозиция реваха,4е България се превръща в полицейска държава.От в4ера са започнали да “канят” официално на беседа в полицейски управления,всеки който влиза в София с обществен транспорт! Ех, добре сме си на източния бряг откакто запо4наха протестите,вси4кото милюцинер,СКАТ(Юруш) марионетка и доносник замина за София, а криминалния контингент гастролира по скъпите хотели и апартаменти!

 38. milady
  02.08.2013 10:06:59

  “БСП и ГЕРБ отдавна се разбраха, че ще продължават ДА СИ ИГРАЯТ НА УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ – само вие тук във форумите продължавате да се карате – бесепарни и гербери – ТОВА Е СТАТУКВОТО!!! ТЯХНАТА ЦЕЛ Е ТАКАВА – РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!!! НЕ СТЕ НАРОД, А МЪРША!!! ОСТАВКААААААААААААААААААААААААААААААААА”

 39. Анна,ние сме сателит на Москва вече 75 години.Никой не търси отговорност от историците от Историческия факултет,Института по история към БАН,Институт за близкото минало,защо тези 23 години не бяха написани учебници и книги,които да отворят очите на хората?Докога комунистическа пропаганда?Знаете ли,че руски сайтове публикуват списъци с имената на жертвите на комунизма,вадят се секретни архиви?Да сте видели български сайт с имената на лагерниците,книги с техните спомени?Хубаво,че го има Христо Христов да пише за репресиите на ДС,че иначе съвсем сме за резил,народ мърша!

 40. @мадам Помпадур

  Напротив, самоубиват се. СДС с отлюспвания и разцепление.

  Докато в дясното тече полемиката кой е по-син, другарите се окопават, строят централи, потоци, финансират се с милиарди.

  Кунева не я харесвам, но ще гласувам за реформаторски блок и с нея вътре. Бих преглътнала и филийка с мас. Коалиция с ГЕРБ след избори е единственият реален ход. Поне не виждам друг субект. И Джони Деп като достатъчно харизматичен да стане председател на този блок, до 121 нЕма да я бъде.

 41. Т.н. “реформаторски “блок,без РАСОВ кон ,си е като за циганско магаре.Само алармата ще е голяма,резултата-в канавката.НЯКОЙ от тези “рИформатари”,така ни рИформираха,че сега 99%от икономика,финанси,туризъм,земи,земеделие,банки и застр.компании и т.н. и т.н. са в ръцете на червено-турската мутроолигархия.Уникално кадърни!!

 42. РОСИ както винаги е права: т.нар. “реформаторски блок” е едно стадо крастави магарета, в което болезнено се усеща нуждата от РАСОВ КОН. Затова се налага спешно да обяздим Петър Стоянов ( http://www.prezident.kon ), който галопирайки най-бързо и цвилейки най-силно ще спре започналия разпад на ГЕРБ и така ще спаси дясното политическо пространство от надвисналата реформаторска заплаха.

 43. Господин Инджев ,отново задълбочен и точен анализ. Моля да ми отговорите на следния въпрос. “Какво е Вашето мнение за Реформаторския блок” с Пръмова ,Корман Ердоган и “зелените жаби”. това дясно ,като че ли не е съвсем дясна,а? Ако имате статия на тази тема посочете ми я . Може да съм я пропуснал. Предварително Ви благодаря.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.