Петолъчките ми го говорят-Реформаторският блок измества ГЕРБ като плашило за властта

Не че се хваля, но може и да съм прав да си помълча за Реформаторския блок, за да науча повече по въпроса от други говорители. Защото „звездите ми го говорят” , както се изразяват разни ясновидци с ясната цел да изкарат някой лев от лековерието на зрителите и слушателите.

Най-напред да уточня, че не съм си говорил с никоя звезда от несъстоялия юридически все още десен блок. Така че виденията ми са през обратното на телескопа- никакви.

Разчитам само на микроскопите от политическите лаборатории, които не могат вече да скрият кипежа в разбълниканите си партийни епруветки.

Докато си мълча малкозначително, взеха много, ама все по-значително, да се изказват разни ляводесноцентристки откриватели на съзвездието Реформаторски блок.

Бойко Борисов въздъхна, че надеждите му са в Реформаторския блок. Сподели мечтата си на вълната на прогнозата за възможно скорошно електорално изравняване на Реформаторския блок с ГЕРБ и БСП, прогнозирано от Мира Радева- същата, която прогнозира победата на герберите на парламентарните избори тази година.

Станишев, който пак догонва реакциите на Борисов както пудел опашката си, също въздъхна с фалшива усмивка. Вметна на пресконференция, че събитията му напомняли на онези от 1997-ма и че протестите днес били организирани от хората със същия начин на мислене.

Все по-често фъфлещият в челото на червената пропаганда парламентарен председател Михаил Миков уточни днес, че протестиращите изразявали настроенията на онези , които били “насипани” в Реформаторския блок.

Изглежда се отказват от тезата за ГЕРБ като основен враг.

За какво да се обаждам с разни мнения и коментари?

Петолъчките ми го говорят!

15 мнения за “Петолъчките ми го говорят-Реформаторският блок измества ГЕРБ като плашило за властта”

 1. След всички битки между ляво и дясно печели Догануглу и Шаренковащината. Борисов го нема, Радан се почества а Станишев е волна бузлуджанска птица…Миков пие тежка ракия за але, луяяя и най-подир Кутев стяга хакерски курбан за герберова панахида. Централните парични чешми и кранчета са наситени с малинки, газо-хоботът е готов за атака иии, Путин пристига с гръм.

 2. Не само петолъчките, но и сърповете и чуковете в главите(кухите и празните)на не”реформираните” псевдо”демократи” им говорят, че тези злодеи от РБ искат да им нарушат спокойствието и да им попречат да осъществят “демократични им реформи”.

 3. Застанала начело на една абсурдна, тройно-лява коалиция, днес БСП е поставена в неловкото положение да засища с оскъдните, държавни ресурси и охранените си спонсори, и изгладнелите си избиратели.
  На спонсорите си тя се отплаща с тлъсти поръчки в разорителни за държавата, енергийни проекти, а на избирателите – с петте лева от “намалението на тока” и с демагогските, бузлуджански “кебапчета”.

  По традиция, като основно ястие в менюто на “недохранените”, левите винаги винаги са понасяли Образа на Врага.
  Проектът “Бойко Борисов”, сътворен по законите на лявото, партийно строителство, излъга очакванията на идеологическите си изобретатели.
  Създадената от бивши кадри на службите “дясна” формация отне от “столетницата” част от собствения ѝ електорат и сряза на две полето на популистката демагогия. Но това бе по-малкото зло.

  Продуцентите на симулативните боричкания между двете “ръчички” на мафията проспаха смяната на поколенията. Недоволните, млади хора от улицата днес са еднакво отвратени и от “лявото” на Станишев, и от “дясното” на Борисов.
  На практика, най-перспективната част от обществото няма реално, политическо представителство. Това поставя на дневен ред въпроса за легитимността на политическото статукво у нас.
  Краткосрочните ползи от радикалното, политическо инженерство бяха реализирани от олигархията, но загубите на идеен и морален капитал останаха за сметка на обществото.

  Когато се злоупотребява с фундаменталните принципи на демокрацията, обикновено няма спечелили. Користното политическо инженерство предизвика еднозначното искане на активните граждани на България за смяна на политическите елити. Столетницата не се бе подготвила за това. От “реформаторския блок” я бяха изпреварили.

  Днес Врага на статуквото е Протестът на гражданите.
  Протестът не са търсещите платформа за обединение, некомунистически партии и движения. Протестът са активните, образовани и реализирани млади българи.

  Врагът на оглавяваната от БСП, тройно-лява “коалиция на срама”, е бъдещето на нацията.
  Затова тя няма бъдеще!

 4. Е Г-н Инджев, щом осъзнавате ясно, че петъолъчките Ви го говорят това вече е много добре. Прен каша духа, нали?

 5. Господин Инджев, днес ще стане ясно дали постъпих правилно на президентските избори. На първия тур гласувах Кунева, а на вторият за Плевнелив. Разбира се, още на първия тур знаех, че на втория ще гласувам за Плевнелиев.

 6. Да цитирам изказване на Лютви от 28 юни: “ГЕРБ уби дясното в българската политика, погълна го и то се претопи в един ужасен квазидесен политически субект”, каза Местан и допълни, че затова е необходим “автентичен нов десен политически субект. Но едно е необходимостта, съвсем друго е той да се случи и да бъде припознат като алтернатива”, заяви той и уточни, че едва когато такава алтернатива се появи, може да се мисли за избори, в това число и предсрочни.”
  Те даже не се и опитват да говорят по-завоалирано. Поне аз не мога да си обесня защо управляващата партия ще се надява друга партия да “набере скорост”, че даже и предсрочни избори да им “пуснат” като е подходящ момента. Много мирише цялата работа, а светлина в тунела няма…

 7. Браво, много се забавлявах на сравнението звезди-петолъчки.Нещо много отчаяно , хем плачевно , хем нападателно припяват управляващите Хич не им понася “народната любов”, президентското вето, неодобрението на Европа,доклада за корупцията и пране на пари.И ПЕС мълчи , забрави за Станишев.И защо ще отлагат за наесен прегласуването, след ветото?Атака май стана от осигурител на властта, в рушител с бандитските си изстъпления?Бузлуджанската им еуфория трая много кратко или пък беше отчаяние от масовостта на протестите?Да, горещо лято и не само заради температурата.

 8. Много добре, г-н Инджев, щом от първоначалното им снизхождение към Реформаторския блог са взели да го спрягат значи той набира популярност въпреки усилията им да го компроментират още в зародиш. Досега все другарите припознаваха на народа псевдо-спасители и е добра новина, че хората са взели да проглеждат.

 9. Петолъчките винаги казват истината. Страхът започва да се превръща в треска/за дялане.ГЕРБ постепенно се намества там, където му е мястото отредено му от Баба Руска-БУШОНЧЕ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ РЕФОРМАТОРСКИ ТОКОВ УДАР.Малко му гложди, но ще му мине/котка път.

 10. Ще се заинтересувам от Реформаторския блок едва след като партиите в него подпишат документ, че няма да имат нищо общо с ГЕРБ.

 11. Много, много ги е страх петолъчките да не се появят “някакви реформатори” – млади умни личности, на които не могат да дърпат конците, да държат в подчинение с различни методи или да няма вътре внедрени техни хора?!? Това е кошмара на тези самозабравили се наглеци. А, моята НАДЕЖДА е да се случи един такъв блок (определено без последното им отроче – ГЕРБ), че и ние, дай Боже, да се отървем най-сетне от прегръдката на “петолъчките”, петата колона и руската мечка!!!

 12. @ Б. Павлов
  Краткосрочните ползи от радикалното, политическо инженерство бяха реализирани от олигархията, но загубите на идеен и морален капитал останаха за сметка на обществото.
  Брилянтно г-н Павлов!

 13. Автентична политическа класа липсва,поради простата причина,че не е съществувала среда за да се роди.След събитията от 1997 година,може да се каже че има някаква среда.Проблема е че за това се иска време.Първите проблясъци са налице,но тази маса от хора трябва да стане”критична”,за да има осезателни промени.Може би след 10-15 години!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.