СЕМ сам си призна собствената несъстоятелност

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) апелираха към журналистическата гилдия решително да се дистанцира от изказвания, които биха могли да се квалифицират като враждебна реч.

Призивът беше направен в специална декларация на надзорниците по повод изявата на рапъра Мишо Шамара в предаване на живо по ТВ7, в което той нарече бившия министър на финансите Симеон Дянков “еврейска гад”.

В декларацията на СЕМ обаче не се споменава нищо за конкретния случай, за който надзорниците бяха сезирани.(Дневник)

Както виждате от горната информация за беззъбата изява на СЕМ срещу нарушаването на закона от страна на видния говорител на тройната коалиция БСП-ДПС-„Атака” Мишо Шамара, ефектът от имплантирането на дългогодишния деец на БСП на медийното поприще Иво Атанасов в този орган е постигнат.

Направо е цензуриран смисълът СЕМ да се произнася по казус, който дори не е посочен като истинската причина за безсилното мърморене. Защото да произнесеш „присъда” ( с цялата условност на това понятие по отношение прерогативите на медийния регулатор), без да споменеш провинението, е абсурд, възможен само в рамките на една лишена от смисъл структура, подчинена на партийната воля на управляващите.

За регулатора, в който се настани откровен червен пропагандатор, се оказва допустимо да регулира едно нищо, пропускайки конкретика за основанието да се произнася по един толкова ясен казус с противозаконно поведение в националния ефир.

Горната декларация на медийната регулация е достоен (за съжаление) пример какво се случва на фронта на всеобщото настъпление на реваншистите в нашата държава- метастазите на комунистическото мислене и произтичащите от това действие завоюват нови територии.

Явно трябва да очакваме нови шамари по спазването на законността и демократичните принципи в медиите. Защото СЕМ си има комисар по политическите въпроси, назначен да брани интересите на БСП до степен, че да направи органа непотребен.

Предлагам първото следващо парламентарно мнозинство да гласува закриването на СЕМ като доказано ненужна и вредна дори за демокрацията структура.

Щом може да бъде закрита държавната социологическа агенция с аргумента, че е станала непотребна, защо същият аршин да не се приложи и към СЕМ? С подобна декларация СЕМ ( Съвета за електронно мрънкане) си го проси защото на практика сам се обявява за едно нищо.

14 мнения за “СЕМ сам си призна собствената несъстоятелност”

 1. Какво да му е на Иво Атанасов??
  Завършил е човекът „Икономика на промишлеността“! Кюшелия камък.
  Бил е съветник не на кого да е, а на самия Гоце.
  Първа дружка /според злонамерени източници и нещо повече/ на Мая Манолова.
  От прогресивно семейство е.
  Единственият въпрос около неговата персона е: Защо не е шеф на СЕМ???

 2. Сърдечен поздрав за най-острото неро в българската журналистика!

 3. Извинявам се за правописната грешка -дасе чете “перо”

 4. Напълно подкрепям! Няма нужда от такъв СЕМ, който се върти като ветропоказател.СРАМ за СЕМ!Безполезно гнездо на кърлежи в снагата на държавата. Всички като тях, които не носят полза в общественото развитие да се премахват по етапно или решително да се реорганизират.

 5. Браво на Иво. В тая номенклатурна държава гласът на истината е изключително важен. Без него ще се чувстваме като смачкани роби от безсмислени господари. А колкото до БКП/БСП, те с своята армия от Агитация и Пропаганда са сламена кукла пълна с лъжи.

 6. БКП/БСП е тясно свързана с изкуството. От Азис като тяхно лице (или нещо друго) преминаха на Мишо Шамара.

 7. Taka e – SEM deistva tochno po suvetsko-ruski obrazec. Kakvi ti evropeiski cennosti, kogato takiva kato Atanasov chervenoto zname rodi gi. Komunist razbira samo ot edno – ot chuk v glavata.

 8. Поздравления,г-н Инджев!Един истински,честен,безкомпромисен,непримирим глас в българската обезличена журналистика.Благодаря Ви,че Ви има!!

 9. Уважаеми г-н Фрунзе,
  Може би сте прав, но моята информация е, че др. Иво Атанасов е даскал по трудово обучение, преди да прегърне единствено верните идеи на партията-масов убиец. Понеже принадлежеше към крилото на др. Гоце от Сирищник и не бе в добри отношения с пепелянката Мая, др. Атанасов бе пропуснат при раздаването на баницата през април-май т. г. и не бе избран в ЦК на др. СерГЕЙ. Но др. Иво си е посипал главата с пепел и е приплакал пред верни другари, че с една пенция не се живее. И ето, отваря се възможност наш, проверен другар, да попълни състава на СЕМ.
  Но за да си разиграват коня иво-атанасовци, главната заслуга е на председателя на т. нар. СЕМ – небезизвестният Гого Папионката. Наш Гого е зет на др. Светлин Русев, верен съратник на незабравимата Л. Живкова, гениален художник, изобразил най-славните сцени от “антифашистката борба”, битието на “народните” партизани, вътрешния мир на съзидателите на комунистическа България. Др. Гого даже преподава нещо в СУ (май “Масови комуникации”) и дарува духовна светлина на младите поколения бълг. журналисти.
  Прочие, слава и да живей!

 10. Защо ли никой не си спомня как Благовест Сендов изказа с горчивина констатацията за “червената плесен”, че ” …всинца излишни станахме”? Всички държавни органи не си вършат работата и са за боклука. Не виждам нищо истинско.

 11. СЕМ не е само Иво Атанасов. СЕМ е вмирисан вече няколко мандата от един невчесан клоун, удобен на всяка власт. И това е един безполезен “орган” на държавна хранилка.

 12. И аз мисля че главната заслуга за пълната безсмисленост на СЕМ е на др. Лозанов. Преди имах някакви илюзии че може нещо да прави, освен да служи като пощенска кутия. Имам и конкретен повод да твърдя това: преди писах на доц. Лозанов в СЕМ специално за насилието по БНТ. Визирах безспирните реклами с убийства на сериала “Под прикритие” които вървят от сутринта и човек с малки деца наоколо не може да гледа БНТ по никое време без да подложи децата си на такъв стрес. Знаете ли какъв отговор получих: “Пратих писмото ви на вниманието на ген. директор Вяра Анкова, благодаря ви че се обърнахте към нас.” Толкова. От БНТ отговор естествено не получих. Ситуацията е точно като в българската поговорка “Казала Лиса на опашката си!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.