Видеопалачинка

Много смешни неща се случват в нашата политика, но някои са направо за международен конкурс по полудяване.

Един изпълнителен директор на телевизия, който изпълнява от години поръчки, размаха видеоп(о)ръчка към турския премиер Ердоган и се похвали сам с този (про)блясък в очите чрез една от поверените му медии.

Вярно, не е първият, който се мисли за Наполеон или Александър Велики, но пък определено е първият изпълнителен директор на една официозна телевизия в България, който дефилира в подобна роля без усмирителна риза.

Изпълнителният директор, който изпълняваше доскоро ролята на телевизионен говорител на Бойко Борисов, сам определи бягството си от потъващия му кораб като „обръщане на палачинката”, намирайки това откровение за проява на духовитост, макар тя да има нужда от сериозно проветряване поради миризмата на гнил цинизъм, който лъха от нея.

Изпълнявайки новата си роля, изпълнителният директор имитира батковците си пишман националисти с перчене срещу Турция- зер така се трупат най-бързо дивиденти сред част от аудиторията. За целта се обръща лично към премиера Ердоган чрез „видеобръщение”, в което му се кара за насилието над протестиращи в Турция, сякаш самият той не подстрекаваше своя кумир Борисов с призиви да раздава правосъдие без съд и присъда.

Обръщането на палачинката и обръщението създават наистина прецедент. Изпълнителния директор, който е готвен за новоизпечен политик, роди жанра “видеопалачинка”.

Няма да преразказвам пълнежа й, но за празноглавието на пълното със самомнение действие говори достатъчно последното изречение, адресирано от изпълнителния обръщач на палачинката към турския премиер, с думите: „благодаря за вниманието”!

Наистина, колко ли трябва да ти е прегоряла палачинката, за да си въобразиш, че един държавен ръководител на която и да е страна ще обърне внимание на подобен напън!

22 мнения за “Видеопалачинка”

 1. Незаслужена чест за описания екскремент е изобщо да бъде коментиран от хора с интелект, вкус и гражданско чувство, но случаят го налага. Ясно беше от първия момент, че истерията около “Плевнелиев-вечеря- Боздаг-турски претенции” е много тенденциозно подготвено активно мероприятие. Имам няколко версии с каква цел, от кого и в координация с кого, но да се ограничим в очевидното. Статутът на имотите е решен отдавна, основанията да се иска едва ли не екстериториалност са абсурдни, колкото Италия да заяви реституционни претенции за Арена ди Сердика,Никопол и Стара Загора, а пък Гърция-за цял Несебър и половин Созопол. Перфектната турска дипломация никога няма да постави такъв проблем в двустранните отношения и турският посланик го заяви официално.Съветът на Европа, в който членуваме с Турция,има документи, които регламентират ангажимента на дадена държава към културното и религиозното наследство на малцинствата и извън нейните граници. Да се почете религиозен празник на всяко голямо вероизповедание от държавния глава е нормален жест в цивилизования свят. Тогава? Виещите срещу нещо уж казано, ама недотам речено,че и калпаво преведено,пък накрая отречено нещо хич не забелязват практическата екстериториалност на вече отсъснатата от България черноморска ивица руски имоти, терминали, охранявани от руски бандити зони като Камчия, от които полза за България няма никаква, ако не се брои кефа на русолизците и рубладжиите от различен ранг да лакействат на наглия московски нашественик.

 2. Да не забравяме, че Бареков участва в про-митинг-шествие в подкрепа на Башар Асад и режима му, който изби толкова много хора, включително много деца. Бареков е изрод.

 3. В последно време, това което се случва в телевизиите ми припомня времето преди 1989г. Сутрешните блокове ни показват само министри от сегашното правителство и хора подкрепящи Олигарски. БТВ съвсем спря. Това може би ще покаже нагледно на младите как сме живели в информационно затъмнение.

 4. И ТВ Канал3 вече обърнаха палачинката, като в директните си предавания отделят значително място на проправителствените протести и тези насочени срещу президента. Но както и да позиционират камерите си, ясно се вижда, че ораторите са много повече от броя на “протестиращите” (10-20 души немощни възрастни, но агресивни баби и старци).

 5. Очаква се Ердоган да подаде оставка, веднага след като екипът му завърши анализа на обръщението.

 6. Колчем чуя или прочета името Бареков, веднага го виждам с шарената ризка и елечето, пеещ: “Само да те гепна, Радке, клитора ш’ти цепна….”

  Парите понякога миришат…

 7. Към EVGENI,
  Няма как да се повторят нещата!Сега има Интернет, а това е един мощен канал за информация, така че напъните на “другарите” според мен са безсмислени и само свалят рейтинга на телевизиите, за вестниците да не говорим, тях ги четат все по-малко хора.

 8. Barekov – po nizost sa mu ravni samo drugarite mu – stanishev, borisov, siderov, dogan …

 9. Evgeni, tuzhno e da se informira-desinformira chovek ot mediite v Bulgarija, uvi. Internet forumite, saitovete na zapad ot zonata na bozata sa dostatachno krasnorechivi… vupreki nepulnata informazija za stavashtoto tuk.
  Izchetoh dnes mnozhestvo germanski forumi i saitove postnati blagodarenie na prijateli. Dovolna sam i mislja, che i po vurhovete na EU, vkljuchitelno v PES se chete, analizira i… mozhe bi ste se preodolee straha za vzemane na tvurda pozizija. Koj znae… Zer-izbori chukat i tam na vratata. Frau Merkel ste se prebori s Peer Steinbrueck. Izvodite vseki pravi sam.
  Izvinete, che komentarat mi ne e po temata. Komentarat na EVGENI asoziira tezi misli. Vremeto predi 1989 iskat da e vechno, ne, ne stava. Durzhavnijat feodalizam njama da e vechen. Vseki, kojto polzva ezizi i e aktiven user neka razsejva dimnata zavesa, taka ljubima na vlastimashtite.

 10. В БГ се провежда експеримент. Целта е да се определи дали Отвращението е разрушителна или градивна сила.
  Много хора се събраха, за да заявят, че Отвращението им е преминало всякаква граница, но все пак искат с мирни средства да … и т.н. – да не политизирам експеримента.
  Имаше и опит да се впрегне Отвращението в обръщането на един рейс, но май нищо не стана.

  Все още не е ясно къде е границата на Отвращението и дали в БГ изобщо има такава граница. Експериментът може да се провали поради неправилен избор на таргет-група. Например около пилоните на НДК има хора, които нямат граница на Отвращение – това е безспорно! По морските ни курорти е пълно с “почиващи”, за които спокойно може да се каже същото… За БГ ще е много добре, ако този експеримента спре, защото това заливане с Отвратителни лица, събития, решения, шоупрограми и т.н – цялата Отврат, която ни заобикаля или просто си стои (МОЧА и подобни), в крайна сметка ще умори хората и те ще:
  1. си дигнат чукалата и няма да се върнат никога;
  2. започнат да възхваляват Отвращението като единствен възможен обществен договор,

  или

  3. ще свикнат с Отвращението завинаги.

  А може и да е разрушителна сила Отвращението? Дано, дано…

  —-

  Има и друга възможност – 1.2. и 3. вече да са се случили и да няма никакъв експеримент.

  Амин.

 11. Видеопалачинки има във всяка телевизия, а и всяка телевизия се обръща според както поиска властта у нас.Това е тъжната истина. Е, не назованата палачинка в случая държи рекорд пред всички, но на кого му пука от това? Ако беше само той, отдавна да сме го забравили!….

 12. Имаше един стар виц от соц време, в който духа на Наполеон завидял на комунистите за медиите им , защото ако имал такива медии, никога нямало да загуби при Ватерлоо , просто медиите няма да го отразят.За съжаление и днес медиите в България са от соца.Но колкото и пари да хвърлят и помия да плискат, Бареков за нищо не става.Същото е като Пеевски – шеф на ДАНС.Имам чувството,че сме като Джелсомино в страната на лъжците .Джелсомино тръгва по света да търси щастието си. Така попада в чудновата страна, където лъжците и мошениците са на почит, а честните хора — в затвора.

 13. Стамбо, перфектно си го казал, поздравления!

 14. Бареков е почнал да копира медийното ноу-хау на Ал- Кайда. Само е пропуснал двата кръстосани калашника на заден план.

 15. Не ми се иска да си губя своето и вашето време с коментар на една пределно компрометирана персона като Ники дудука. Там нещата са ясни – изгнилите и негодни продукти просто ги хвърляме в коша, без да им отделяме допълнително внимание.
  Относно последните събития около посещението на турския вицепремиер и последвалия скандал за евентуални техни претенции, бих желал да се обърна към президента Плевенлиев и и екипа му.
  Защо не допуснахте българските медии да отразяват събитието, а единствено турската държавна телевизия ? И след като единствената медия отразяваща официалната турска визита изилза с конкретни акценти от посещението, защо се налага ВИЕ да ни ги преразказвате вашата си версия ? За тази работа си има журналисти – в случая се съмнявам турската медия станала свидетел на събитието да изопачава подобно нещо. Няма логика. Вие г-н президент ако не сте били толкова притеснен и гузен от предстояшите теми на разговор, едва ли щяхте да забраните присъствието на журналисти.Ето в това вече има логика.
  Сега очаквам от управляващите вече да крият официалните доклади от европейската комисия, касаещи страната ни, като единствено ни ги преразказват с подобаващи заключения според техния “филтър за действителността”.

 16. В допълнение ще кажа, че за първи път изпитвам огорчение от президента Плевнелиев, който иначе на всякъде апелира за ПРОЗРАЧНОСТ !!!

 17. Видео-палачинката е за домашната софра!Даже не си заслужава коментара.

 18. Вестоносеца винаги е лошият, няма значение какво казва, винаги той е виновен.

 19. Нашият мил президент е желателно да спре да се показва или ако все пак държи да вземе да обясни какво се случва и кой какво иска от нас, а също и как няма да му го дадем! Омръзна ми от спекулации!

 20. На мен ми звучи така: Ти на къв се прайш бе?! – викаше един от тея дето се правеше на некъв!

 21. Не съществува гръбначно безгръбначно. Няма такъв нонсенс. Но, явно, в нашата мила родина това е естественото състояние на много хора на перото (визирам журналистите) – те се правят на гръбначни, но са едни пълзящи безгръбначни гадини. И от канал 3 се наведоха. За сега позата е очаквателна, но каквото чакаш, това ще те постигне.
  И така реваншизмът продължава, а на никой не му пука. Просто всички си изпълняват заучените след 45+23 год. роли и кервана си върви. Безгръбначният плужек Бареков се размириса яко. Изобщо всичко, навсякъде из републиката, се размириса страхотно. Някой трябва да се сети да внесе противогази и противоотрова за безгръбначни пълзящи, за да не цапат. В Европа сме, все пак!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.