Турският казачок

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев, който обвини в двуличие ГЕРБ и президента, напусна двуличието на дългогодишната мимикрия на скачените съдове и проговори от името на „Атака”. В сутрешния блок на БНТ той изрази увереност, че „Атака” ще подкрепи прегласуването на актуализацията на бюджета и дори обясни защо- както се полага на един говорител, упълномощен да обяснява мислите на началника си.

Цонев разтълкува несъстоялото се още, но явно уговорено събитие, с желанието на „Атака” да не допуска ГЕРБ обратно във властта.

От централата на „Атака” няма потвърждение, което затвърждава убеждението, че са съгласни Цонев да им бъде говорител.

Началникът на проруската коалиция, която отчаяно се опитва да се прави на двойна, но е тройна по същество, явно е наредил окопите на двуличието на тази фалшива двойственост да бъдат изоставени.

Общественото мнение, което от години е тровено с лъжата за „протурската политика” на уж турската партия ДПС, вече е узряло за истината, че този постсъветски сателит на БСП играе руския казачок на чуждите му европейски гробища в България.

И като прогледна, проговори с гласа на протестиращите…

Забелязвате ли, че за говорители на „движението” в движение бяха наложени лица с български имена?

Това устройва примитивния национализъм, разиграван от Сидеров и компания, които приглушиха антитурските си крясъци, след като проглушиха с тях ушите на избирателите, склонни да се заслушват в аргументи, валидни през 19-ти век, но реанимирани за чужда употреба през 21-вия сякаш руско-турската война продължава, а с нея и освободителната мисия на Русия марширува все така заробващо в умовете на българите.

Сайбиите на т.н. турска партия са доволни, че толкова много българчета играят казачока, замаскиран вече близо четвърт век като „турски”.

Моцарт е написал знаменития си „Турски марш” ( в който лично аз не долавям нищо турско като мотив), а композиторите на чер(ве)ния влак ( „от Бургас до Софияяя”) направо го надминаха с хибрида „турски казачок”.

Сега за враг по турска линия е нарочен президентът Плевнелиев, докато „добрите” съзаклятници с турците се (о)казват Цонев, Бисеров, Костадинов и прочее партиоти на дружбата с „Атака”.

Точно като в афоризма, според който много хора могат дълго да бъдат лъгани, но всички хора и завинаги не могат да излъжат, истината все пак изплува…по площадите.

На лъжата краката са дълги в България защото тя е на „дълги” позиции, както казват финансистите, когато говорят за големи резерви на икономически субекти, опитващи се да се наложат над конкуренцията, убивайки я чрез изкуствено ниЗки цени на пазара ( на наивността- в случая с ДПС).

Но дори и казачокът не е безкраен, независимо от пропагандните балалайки, които искат да го увековечат и да накарат българите да го припознават като патриотично хоро.

В умираща (демографски) България е време да спрем да танцуваме турския казачок на собствените си гробища.

Танцът „танцувай с мен”, към който призовават протестиращите срещу лъжата, олицетворена от детонатора Пеевски с марката „ДПС”, плаши до смърт старите танцьори на турския казачок и падането на маските им е началото на края на техния византийски план за ослепяването на всеки 10-ти българин ( колкото са приблизително онези нашенци, които осигуряват на турския казачок електорална легитимност).

24 мнения за “Турският казачок”

 1. След всичките гореописани изцепки, ще проумеят ли най-после българските турци и помаците (антикомунисти в самата си същност и природа), че мафиотската шайка ДПС не е нито протурска, нито проислямска, че не е ТЯХНАТА партия-закрилница, а най-големият им враг, чиято основна задача е да ги капсулира в бедност и полуграмотност, като удобна патерица за тези, които отнемаха имената на предците им и се опитаха да ги прокудят от родината им?!

 2. Й. Цонев и В. Сидеров всъщност споделят много общи духовни интереси – и двамата са видни богослови/теолизи, а и освен това членове на Постоянна делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/252. Така че е нормално колегиално да споделят и общи мисли и мнения публично.

 3. Към Тинков
  НЕ!
  Страхът ги е капсулирал и отнел способността им да мислят.

 4. В Моцартовия “Турски марш” (Рондо ала турка, 3та част от соната номер 11 за пиано) референцията към турките маршове е ритъмът на разложените акорди в лявата ръка по време на припева.

 5. Няма да проумеят ! 20 години ако са можели, щели са !Процесът е деградация , разпадане , разединение !Цонев и Бисеров ами….Орешарски нали е същият !Местан го управлава екзактно …!Че и заради такива ги събират пред президентството да обругават президента ,щото има позиция различна от тяхната !

 6. Тъй като хобито ми е свързано с ежеседмично посещение на различни по размер градчета и селца, надеждата, че тези хора ще бъдат събудени от тъпаните в София отдавна не съществува…
  Там интернет е нещо от бъдещето, чете се основно Уикенд и Телеграф, а местните феодали държат въжето изкъсо.
  Ако нещо ще се промени, то ще стане в няколкото по-големи градове. Тъжното е, че докато някои протестираме, “гражданите” по Витошка (примерно) са два пъти повече.

 7. Освен казачока, руската агентура, администрираща България в момента, заиграва и други екзотични танци. Я вижте тази прекрасна новина:

  “Българското външно министерство може да подготвя палестински дипломати

  Външният министър Кристиан Вигенин е обсъдил с палестинския си колега д-р Рияд Ал Малики инициатива за провеждане на курсове за млади палестински дипломати при Дипломатическия институт към МВнР, както и възможностите за оказване на експертна помощ за полагането на основите на палестински дипломатически институт, съобщиха от пресцентъра на МВнР.
  Малики е първият външен министър, който Вигенин приема в София след встъпването си в длъжност.”

  Че е първият и вероятно-последният, дума няма. Но аз мисля, че преди да обучават палестински “дипломати”, нашите трябва да бъдат обучени в Северна Корея и Беларус и да получат съответен сертификат като допълнение към дипломите им от КГБ, ГРУ и ДС.

 8. Още с наричането като, “освобождение” на България, най-голямото анти българско клане от войниците и наемниците на Сталин, започна лесното приемане на всякакви измамни думи и езикови акробатики. И сега се приема за съвсем за нормално, че турското малцинство е едно глупаво стадо, което може да се командва от умелите кадри на същите, които ги изселиха от страната. Не се вижда сред тях да има хора на друго мнение, освен слепци с капаци на очите. Същото може да се каже за послушните редици на БКП/БСП, където една малка група командва хилядите да вървят в крак, да развяват всякакви знамена и да им пълнят джобовете. Същото е за ходещите с изпъчени гърди от кликата на Сидеров. Нямат ли тези хора някакво сиво вещество в главите си, а не са само кукли, които ги въртят на всякакви шишове. Съвсем не се чува някакъв глас или мнение от тях.

 9. Абсолютно!Михнева съобщи,че 10 000 000 евро се дават на немска фондация,която показва истината на младите хора за комунистическата диктатура-200 книги годишно,филми,беседи и т.н.А у нас-турски казачок,простотия и невежество!Дошъл екип и направил филм за 20 убити германци на българската граница.Имало убити и над 360 българи,обаче за тях никой не прави филм,не знае имената им дори!Как да ни уважават другите,като ние,сами себе си не уважаваме?

 10. absoliuten otvrat sa i trite v tazi koaliziya.Da se obediniavame i da gi izhvarlim zavinagi , che ni otroviha i vazduha, zemiata, nebeto,dushite ni.!!!!

 11. Помаците , поне тези във Източните Родопи, ако изобщо гласуват за ДПС, то те го правят от съвсем скоро. Докато семейството ми живееше там, и аз с него, битката беше червено-синя, поради немалкото количество останали там, заселени изкуствено, българи – християни(повечето от които червен електорат). За ДПС там не се гласуваше никога, дори и ако кандидатът(за кмет например) беше личен познат на всички. Там хората се познават. След като успяха да извадят тотално дясното от строя, тези хора са станали по-лесна плячка, предполагам. ДПС нямаше почти никакви позиции там преди. С ужас установих, че за период от десетина години някъде, позициите на тази партия са се засилили. В тези райони напоследък не се случват никак хубави неща. И все пак, не съм много сигурна, че помаците от Източните Родопи и днес гласуват за Доган. Те са по-секуларизирани от тези в Западните Родопи.

 12. И забравих да кажа, че помаците не са загубили способността си да мислят, нито са необразовани, нито глупави. Но как да се възприемат като част от българската нация, след като останалата част от българското население ги мрази и винаги ги е поставяло в ъгъла?

 13. Това, което ни очаква в съвсем близкото бъдеще е:
  Който е крал,пак ще краде.
  Който едвам е вързвал двата края, няма да ги върже в догодина.
  Който е беден- беден ли си Дядо Попе, в……
  А колко е лесно! Лустрация и финито ла комедИя.

 14. Нагла демагогия. Дълбоко се съмнявам, че това е началото на края. Преди години бяха огризали костите на Иван Костов заради Данчо Ментата и къщата на Бисеров. Сега те са On the top в държавата.Тези, които гласуват за БСП и ДПС хал хабер нямат от казачока. Те играят право хоро.

 15. Интереси, интереси… Дали си давате сметка, какво целят Дал и Исмаилов и чии протежета са? А какво готвят? Защо са при “Реформаторите”? Дали някой журналист да не провери защо миналата седмица имаше концентрация на политици и олигарси в Банско и околностите – Плевнелиев, Борисов, Бориславова, Попова, а вчера се срещат Плевнелиев и “Реформаторите”. Със сигурност не е било заради джаза, а вероятно, за да влязат в джаза.
  НАРОДЕ!!!

 16. Струва ми се, че дори интелигентните турци мразят Доган и клоаката* му. Освен това по предизборните митинги на ДПС не присъстват етнически турци (като изключим платените агитатори и членове на партиите), а необразовани цигани и българи. Не казвам това с омраза, но е факт, така че да си пестим думите е излишно. А Пеевски говори български сякаш му е 3-ти чужд.

  *може и “клика”

 17. Иво, в момента (10.30, петък) тумби цигани, турци и старци, докарани от провинцията с автобуси, наводняват центъра на София и търсят конфронтация с протестиращите 64 дни срещу турския казачок.

  Статията се оказва пророческа – в момента в София тече именно турски казачок с елементи на чалга.

  Търсят си мръсните комунисти повод да опорочат мирния протест.

  Предусещам немирно разрешаване на проблема с турско-циганския казачок. С неясен изход – защото огромното мнозинство от протестиращите срещу Олигарски са интелигентни млади мирни професионалисти с деца, а паплачта от провинцията е озверяла от материална и духовна мизерия и с готовност ще дойде да изличи от лицето на земята “класовия враг”…

 18. Сергей Станишев,току що каза в Парламента,че българския министър на финансиите,Симеон Дянков, е изгонен,като ненужен парцал!Това речник на политически лидер в европейска държава ли е?Това езикова култура на лидера на ПЕС ли е?”Парцалът”чете лекции в Харвард,един от най елитните университети в света.

 19. До г-жа Помпадур:

  Уважаема госпожо,
  Аз съм българин и никога, подчертавам,никога не съм мразил помаците. Напротив – много ги уважавам. Роден съм и израсъл в Родопите.
  Това,което пишете е невярно и доста манипулативно.

 20. Сергей Станишков е не парцал ами пачавра в ръцете на руско-българската мафия!

 21. До МАДАМ ПОМПАДУР.Много точен коментар за помаците и поведението на християните българи към тях.Борис Първи е приел и наложил хрестиянството в България по целесъобразност.Като монарх който търси възможност за разширяване на държавата всред население с еднакво вероизповедание.Помоща която оказва за разпространение на писменоста и религията,е с далеч по-дългосрочни цели и не е свързана само от любов към Христос.Другите български племена от Кубратова България,останали по старите места приемат исляма пак по целесъобразност.Религията не определя националната едентичност.Културните традиции са тези които обуславят нациолността.Как сме оцелели като нация след 200 години Византийско упрабление? Религията ни е една и съща,кое ни е съхранило? Сега малко за ситуацията от днес.Едва ли има по точен пример за това,как се чуствал Левски в старанието си да обедини българите в обща кауза,при положение че и тогава е имало достатъчно продажници.За по сигурно го правил нелегално!За да не могат да купят никого!

 22. ДО VMZ:

  Моите уважения, Господине, но както вие сам казвате “аз” – първо лице, единствено число. Тоест, какво като вие не мразите помаци, това не значи, че няма такова нещо.

  И как точно е манипулативно това, което пиша? Каква манипулация е това и по какъв механизъм се оказва манипулативно? Обосновете се, в края на краищата. Особено в случай, че имате намерения да ме обвинявате (клеветите, по-скоро) в манипулиране, обосновката е повече от желателна. Това, че някой твърди, че не мразел нещо, не е събитие от порядъка на “фактите”. Нито пък събитие със значим обхват в случаи като този. Разбирате ли? И снизходителното отношение също е неуважително. Е, аз също съм родена и расла там. И много добре знам за какво говоря. В България хората се обиждат на помак, ако не знаете. Това нищо ли не казва? Ето това, господине е вече събитие от фактически порядък. Много лесно реално установимо. Хиляди БЪЛГАРИ – помаци могат да потвърдят това, което казвам. Съжалявам, но хората в България в действителност са етнически нетолерантни и действително говорят така. Да кажеш на помак, “ей, помак” е средство за потискане, а на българин – средство да го обидиш.

  До Котленеца:

  Именно. Намирам, че сте прав. Много трябва да му е било трудно на Левски. Това, което винаги най-много ми е харесвало у Левски е така да се каже, понятието му за нация. Нещо, което не взима етноса или религията за отправна точка. От това имаме нужда.

 23. Дали пък не започваме да проглеждаме, г-н Инджев? Гледам, тона променен… А дано…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.