Уесли Снайпс в “Непобедимите” и Данчо Ментата в “Недосегаемите”

За разлика от „случайния” автобусен превоз на стотици контри от провинцията, противопоставени вчера чрез организационната логистика на БСП, ДПС и тяхната полиция срещу протестиращите против властта им, един наистина случаен телевизионен кадър стана емблематичен финален акорд на режисирания фарс с „победата” на управляващите над недоволните от тях граждани и президента Плевнелиев, превърнат в персонална мишена на мобилизираните за този примитивен линч „симпатяги” (мнозина от които не знаеха какво точно правят, т.е. дори не са и симпатизанти).

Кадърът, който случайно обобщи картинката в телевизионните новини, включи посрещането на американския актьор Уесли Снайпс от журналисти на софийското летище и отпътуването (без никакви журналисти) на бюджетната емблема на властта Йордан Цонев.

Двамата се разминаха на входа за VIP пасажери- физически и като символика на посланието в тяхното разминаване.

Двамата са наистина важни персони.

Двамата са актьори от първа величина според филма, в който ги вкарват.

Единият обаче , въпреки световното му актьорско величие и милионерската му тежест, го вкараха и в затвора в САЩ заради данъци.

Другият върти данъчната политика на държавицата ни на средния си пръст както си иска и има самочувствието на човек, комуто се полага да ползва услугите на специалното обслужване на специалния изход на софийското летище-далеч от бурния площаден сарказъм на софиянци и от досадната купена любов на плебеите депесари, докарани в столицата да го аплодират на площада между законодателния и православния храм.

Единият се снима в България в американската измислица „Непобедимите” 3, а другият участва поне за трети път в туземната документална поредица „Недосегаемите”, спонсорирана и режисирана от студио „Кремъл”.

Уесли Снайпс каза откровено, че затворът не го е направил по-мъдър.

Йордан Цонев „мъдро” не каза нищо.Не го и попитаха, факт. Но и дори да му бяха обърнали внимание с микрофоните, ефектът щеше да е същият. Защото владее изкуството на депесарското презрение към всички нас, несъгласните с неговата роля в закотвянето на България към европейското дъно, където дълбоководните мършояди се чувстват в свои води.

Уесли Снайпс дойде от затвора в София и застана с лицето си пред камерите.

На Йордан Цонев му видяхме само гърба, но той не за първи път ни го обръща. “Още веднъж отзад”, както се казваше в една пиеса, не ни впечатлява.

Две величия от два свята, в които да си Йордан Цонев е много по-уютно, отколкото да си холивудска звезда, която може да падне зад решетките и пак да изгрее със собствена светлина.

С нашите петолъчки това не се случва. Те са VIP-Много важни персони, недосегаеми за законите, които сами коват (като белезници за непослушните).

Демонстрацията с манифестацията, която си организираха в своя угода край Народното събрание, лъжейки цял ден, че не са я организирали, беше само малък акцент от сценария.

Импровизацията на съдбата, която пожела да видим гърба на едни от главните герои на луксозния изход на държавата ни, постави точката на И-то ( Й, като Йордан): долетяха си луксозно, платиха си за луксозно обслужване от провинциални контри и си заминаха по луксозните курорти още същият ден.

Понеже не съм Мария Антоанета, на която приписват цинизма с пожеланието към гладния френски народ пасти да яде ( щом нямало хляб), няма да съветвам простия народ какво да преживя. Но на Уесли Снайпс, като на един криминално проявен милионер и изявена на световната сцена филмова звезда, мога спокойно да заявя: пасти да ядеш пред Данчо Ментата!

32 мнения за “Уесли Снайпс в “Непобедимите” и Данчо Ментата в “Недосегаемите””

 1. Prekrasno ste go napisali G-n Indzhev! Nashiat film e proizveden v studio Kremul – nai-retrogradnoto v sveta. Filmut puk se kazva nai-neshtastniat narod na zemiata.

 2. Господин Инджев, всички видяхме по ТВ как Данчо Ментата припкаше като диво свинче по улица Шипка на гърба на БАН, та чак охраняващите го полицаи не можеха да го стигнат. На другия ден Данчо Ментата обясняваше колко бил смел и нямал страх от нищо. Абе като си толкова ербап, що търчеше пред ченгетата като за световно, бе аланкоулу?

 3. Йордан Цонев – най-грозният продукт на родното “демократично” общество. Но за политическото му израстване заслуга имат, да, господин Кънев, познати лица от края на 20-ти век. Кадрови грешки допуска всяка формация, но тази беше и е ужасяваща.

 4. Г-н Инджев, а понеже и БГ не е Америка и още по-малко Франция пускам смислов превод на съвременен еврАЗИАТСКИ език на последното Ви изречение, което звучи така:
  “При виде Данчо Мэнты, Вэсли Снайпс нервно курит в стороне”
  Това най-вече за надничащите в блога да обучават електоралния си добитък на правилния език.

 5. Апропо Г-н Инджеж Данчо Ментата също е в затвора, защото какво друго е България, ако не затвор! Оставете го да се умилква на надзирателите рубладжии за по – лек режим. Това заслужава само нашето затворническо презрение.

 6. Поредният перфектен журналистически материал.Не зная защо, но изпитвам двойно по-голяма погнуса, като видя Данчо-Ментата и Христо Бисеров, отколкото Мая- Малборото и серГЕЙ взети заедно.

 7. Да г-н Инджев, Данчо Ментата е емблематичен “продукт” от политическата боза в която ни “пляцика” комунистическата върхушка вече тооолкова години. Тежко и горко на всички, които този елемент (ни) управлява “мъдро и премъдро” с останалите богоизбрани БОКЛУЦИ, които така нареченият български народ изпраща (редовно) в парламента.

 8. Явно символа на сегашното управление ще бъде:”АВТОБУС”!Да хванеш последния автобус за властта не е малко.А той, наистина е последния!Какво да направим за да го спрем,г-н Инджев?

 9. Г-н Инджев коментара Ви е напълно безмислен и злобен. Но по-важното е, че в него липсва добавената стойност.

 10. На пръв поглед уж “те” трябва да завиждат на Ментата, но всъщност Ментата им завижда, защото предпочита да си хване самолета и да почива в уредените от “тях” държави, а не в държавата, в която той като Мента е шеф на бюджетна комисия.Само не мога да си представя как Костов, който разбира от бюджет на държава можеше да търпи глупостите на Цонев през 1997г пак като шеф на бюджетна комисия.Доста зле беше.а и сега не е много добър , само е доста по-нагъл с гръб като Доган.

 11. Прав сте, г-н Пейчев, и при мен е така. Сигурно защото нещастната ни страна се управлява от ДПС и Доган, чрез тези двамата, а не от пчеличката и онаниста…

 12. Към Филип Витанов:

  Господин Витанов,
  Коментарът Ви е напълно неграмотен ( правописно и граматически- общо 3 в две кратки изречения),но не това е най-важното.
  С опита си да ме обобщите толкова лесно, се издавате като “специалист”, подобен на Данчо Ментата и така добавяте стойност към правото ми да не харесвам ментетата.

 13. Данчо Ментата, Христо Салфетката, Румен Пуяка – все отбор “юнаци” и те “коват” закони – какво да каже човек!?Ако перефразирам един бивш министър от правителството на Мултигруп – Егати държавата, щом това са и законотворците!

 14. С вчерашния “спонтанен протест” в подкрепа на антибългарското правителство, Европа ще разглежда България, освен като Троянския кон на Путин и като пълно копие на Турция на Ердоган.

 15. Кариерата и личността на хора,като Данчо Ментата ме кара да казвам на децата си да не се връщат в България.Имам чувството,че колкото си по прост,арогантен,лъжец,нагъл,толкова повече шанс за успех имаш в България?

 16. Малко съм встрани от темата, но препоръчвам на всички да влязат в сайта на СЕМ, меню Решения, да прочетат решения №№ 05-155 и 05-156 от 12.08.2013 (не от 1953г.), за да видят Дъното, до което достигна държавата, не материалното, а моралното и безпринципното. Нека по-възрастните помогнат на младите при намирането на град Георги Трайков на картата на съвременна европейска България..

 17. Уважаеми г-н Инджев, аз си позволих да дам оценка на коментара Ви, а не на Вас като личност. Другото е проява на лош вкус и липса на елементарно възпитание.
  A липсата на един пълен член и на една буква “с” е за предпочитане пред лошия вкус. Бъдете добър г-н Инджев. Децата се учат от бащите си.

 18. Към Филип Витанов:

  Уважаеми г-н Витанов, обикновено не си позволявам да издребнявам със забележки за грешки ( например за запетайки, членове и т.н.)-и аз не съм съвършен.
  Когато ме нападат с оценки от позицията на някакво превъзходство на мой морален критик ( без доказателства за това превъзходство), отговарям според малкото, което показвате, възползавайки се от многото, което демонстрирам всеки ден, компресирайки го в едно заклеймяване.
  Но явно обичате да поучавате и да морализаторствате за чужда сметка, както личи и от претенцията да учите един баща на доста деца как да бъде добър.
  Смирете самочувствието си на размахващия пръст над един баща, за чиято бащинска доброта не знаете нищо.
  Защото децата не учат бащите как се правят деца ( ако случайно намеквате за собствената си детска възраст).
  И последно ( наистина, няма да участвам повече в подобен ялов диалог), когато нападате злобно, не се правете после на жертва при съответен отговор.

 19. Роден съм дълбоко в недрата на социализма и съм виждал всякакви уродливи явления, но толкова потресаващо гадно и отвратително явление като т. нар. автобусен контрапротест, направен по жалко копие на Ердогановия масов театър, не си спомням да съм виждал! Не се ли замислиха, поне малко, организаторите на това позорище, че е естествена съпоставката на излъчването на хората от протеста срещу правителството и на тези откровени аутсайдери, видащи бъдещето си вписано единствено в татовите стндарти (селски табиетлици, кражби и беззаконие) и подкрепящи “любимите” си политически сили с вярата да ги върнат в това време. Не бе ли това една 100%, окончателна дескридитация, на напъните на Орешарски да поведе България по нов път? Какво да направи един човек, работещ в чужбина, когато го гледат с насмешка за това, с което “демократична” България, член на ЕС, става известна по света – доскоро това бяха картините на празните трибуни по българските стадиони и препълнените писти с тежко въоръжени полицаи, същите картини за мирно протестиращи, заобиколени не само от неадекватно многочислена, тежко въоръжена и прилагаща хватки, подготвени за настъпващи извънземни; сега към това се добавя и унижаващата националното ни достойнство лигава картина на “любов” между полицейски заграждения между предателите на националните ни интереси на бившата колонизаторка и неадекватно живеещите (и обичащи) в безвремието си хора “с напукани от земеделска работа (?!) длани.
  Поне видяхме върху кого се опират напъните на феновете на Делян Пеевски да ни поведат към светлото бъдеще. Не ги мразя тези хора, които дойдоха с автобусите, напротив, но за мен това са наследтвени инвалиди от една уродлива обществена система и тяхното поставяне в центъра на събитията ми прилича на парад на слепите в деня на бдителността!
  И се замислям още, що за СДС бе онова, на което посветихме толкова надежди преди години, щом душевни нищожества като Данчо Крупието бяха в челото му? Да не говорим колко ТВ канала ни потопиха в рулеткаджийската му икономическа мъдрост.
  Велики Отец Паисий, не ме убеждавай чрез най – възвишените редове от историята си какъв да се чувствам!

 20. Г-н Ф. Витанов, ако обичате подвийте си опашката и млъкнете защото се излагате.

 21. Филипе, няма лошо в даване на оценки. Даже и когато с коментара си нахлуваме в личен блог.
  Но когато го правим, заявяваме точно с какво не сме съгласни. А оценката я поставяме накрая. На Вас Ви липсва първата част – конкретиката.
  Хайде проявете добър вкус и още по-добро възпитание и разяснете на нас неуките – кое по-точно е невярното и злобното в статията?

 22. Един щрих към образа на Йордан Цонев – този колоритен “герой нашего времени”: В Резово е вдигнал една лъскава вила като “прогимназия на 3-4 етажа”, а и тъстът му е достроил собствената си къща та и тя е станала бая висока и голяма като за пенсионерско семейство. Искали преди няколко години съселяните им чрез тъста му от г-н депутата Цонев да даде някой лев за облагородяване на селото, а тъстът му повтарял ли повтарял:”Наш Данчо пари нема!” Горката Мента – къде се е запътил да ваканцува по чужбина с тая празна кесия!

 23. Към г-н Витанов:Вие като не харесвате коментара на едно от най-острите и талантливи журналистически пера на България, на Дърева и на Буруджиева злобните тиради ли одобрявате? Разбирам от публицистика и г-н Инджев е сред най-любимите ми автори, но дори аз да не съм критерий, вижте колко много хора го четат и колко малко не са съгласни с него. Освен това несъгласието може да се изрази без излишно “пренавиване на пружината” – “напълно безсмислен и злобен” е определение, много далече от истината, и в никакъв случай не е добронамерена критика.

 24. Платени хейтъри на всякъде замърсяват и тровят духът,насочеността и ценностите, които обединяват присъстващите тук, в сайта та г-н Инджев.Комунягите война,война водят със собствения си народ с всички средства.Някой определят ставащото у нас с фасадна демокрация.Де, бе…това си е чиста диктатура.

 25. Виждал ли е някой дете слабичко като скелет и въпреки това да се движи? Аз съм виждал в Cote de Voar. Това е обществото ни. Ходещ скелет от който се хранят политици от различна подмосковска величина и височина. Време е чичко S&W да ги изравни на НОЗ ( най-малък общ знамена(да)тел. Децата скелети не умираха от глад, ТЕ умираха от dengue fever.

 26. Цонев,Бисеров – Кирияк Стефчовците на новото време!А спомняте ли си кой завеждаше кадровата политика на СДС до периода на “отлюспването”? – Стефан Гайтанджиев-оказа се изявен червен слуга,ортак на Цоневци,Бисеровци и т.под. ТЕРМИТИ!

 27. Й.Цонев се оплакваше , че го наричали “еничар”.
  Еничарите са вземани насила от семейства си като деца,а въпросния политик доброволно се превърна на ДПС- подлога на зряла възраст.Каква ли оценка му дава по ново време И.Костов ,който го държеше на същата позиция в Парламента преди 16 години.

 28. Дори и на децата им е ясно защо Ментата и Сивия кардинал и другите българи депесари, отидоха в ДПС = там има за тях келепир, но за повечето от доведенита на контрапротеста, ако приемем , че това е протест, а не клакьорство, от провинцията нещастници ясно ли им е на същите , че те служат на Местановци, Станишевци и тем подобни за отрепки, в които управлявашите си избърсват мърсените ръце. Колко жалки сме пред хората от цивилизования свят. Турция не е в европейския съюз и това, което става при нас с доведените с автобуси хора, част от които дори не знаят за какво са дошли в София – цитирам един турски младеж, който на журналистката отговаря че е против президента и иска оставка на правителството, а друг казва, че му дали дрехи и му обещали да го назначат на работа и т.н.е не само смещно, но и жалко

 29. Винаги се възхищавам на журналистическото майсторство на г-н Иво Инджев. Чрез едно сравнение между две известни личности този перфектен анализ показва тъжната наша картинка с липсата на правов ред в държавата ни; показва ни жалките робски душици, които вместо да изискват от властта й се подлагат и дори й помагат с контра протести.
  Вероятно въпросният недоволен от така показаната истина г-н Витанов е именно от тази група хора. Голяма чест му оказахте, г-н Инджев. Ако ние читателите трябваше да го оценяваме с “минуси” едва ли той и такива като него ще си позволяват подобна полемика.

 30. Иво,
  Мисля,че има една голяма мисинтерпретация на думите на Мария Антоанета: “гладния френски народ пасти да яде” в българските учебници по история. Ще се опитам да обясня това което имам в предвид, тя нито е казвала това, нито е имала в предвид тази интерпретация, която е адски удобна за комунистическите историци в БГ. Наратко тя е казала:

  Enfin je me rappelai le pis-aller d’une grande princesse à qui l’on disait que les paysans n’avaient pas de pain, et qui répondit : Qu’ils mangent de la brioche.

  Finally I recalled the stopgap solution of a great princess who was told that the peasants had no bread, and who responded: “Let them eat brioche.”*

  1) Казва ако нямат хляб да ядат бриош, което е козунак а не пасти.
  2) Просто цитира действащия по това време закон във Франция, според който всяка пекарна която няма хляб е длъжна да продава бриош на цената на хляб.

  Надявам се това да не се възприеме като опит за заяждане и предварително се извинявам за правописните и грамтическите грешки.

  * http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_Antoinette

 31. Изключих телевизора.Аман от Менти и ментарджийски номера!Дали наистина си мислят, че са овладели всичко и ще ни върнат във времето на БКП-диктат и ни пробутват такива шмекери?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.