Партията ( на Вигенин и Миков) е права, дори и да лъже

“Няма решение за извозване на хора в столицата. Дойдоха хора от различни части на България. Те подкрепят правителството и то не от вчера, а от доста време. Искат да дойдат в столицата и да подкрепят правителството”.
Това заяви Михаил Миков, който присъства на официалната церемония за отбелязване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива, Община Малко Търново.( Actualno.com)

“Аз съм в ръководството на БСП и не сме вземали решение за организиране на превозването на привържениците пред сградата на парламента. Не виждам причини за драматизиране, тъй като както едните граждани протестират, така и всеки друг български гражданин би трябвало да може да вземе решение да вземе автобуса и да дойде в столицата”, заяви Вигенин.

Министърът на външните работи присъства на официалната церемония за отбелязване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстаниe в местността „Петрова нива”. /БЛИЦ

И Миков и Вигенин казват истината, за да излъжат.

Абсолютно е сигурно, че НЯМА РЕШЕНИЕ на „Позитано” 20 за операцията с докарването на контрите с автобуси от провинцията, които да осигурят няколко часа мизансцен за мизерните сцени с платената провинциална любов към властта, противопоставена на столичния площаден сарказъм спрямо управляващите.

Никой и за миг не би повярвал, че конспираторите от задкулисието биха оставили писмено самопризнание за подобна срамотия.

Не оставиха документ, с който да бъде осъден техният Тодор Живков, свален пак от тях за целите на оцеляването им чрез мимикрия.

Не допуснаха да се появят досиетата на най-важните им агенти в периода, когато това щеше да има значение за мъждукащата българска демокрация.

Не позволиха да изтече уличаваща като за евентуален прокурорски интерес информация за огромния теч на „дружбата” им по трасето Москва-София-Белград под формата на контрабанда на горива и други суровини в нарушение на югоембаргото, с отчисленията от което си създадоха т.н. силови групировки- т.е. реорганизираха си престъпността в организирана такава.

Техният вожд Първанов, запитан дали случайно не е получил предизборен подарък от спонсор на кандидатпрезидентската му кампания под формата на мезонети ( записани проформа по нотариален акт на негово доверено лице от Перник), също отговори по подобен начин: не отрече конкретно, а само хрисимо препрати любопитстващите да четат официалните му твърдения за имотното му състояние (сякаш би декларирал официално един подкуп).

Всичките им досегашни безобразия винаги са се разминавали безнаказано- включително и при управлението на уж големия им противник Бойко Борисов.

Защо изведнъж трябва да очакваме да изоставят обичайната си тайнственост и да търсим доказателства за гадостите, извършени от тях, в специално изготвени документи за желаещите да ги разследват?

Някой да е виждал подписа на Хитлер под конкретните заповеди за масовите изтребления?

Няма и следа от нищо подобно от страна на неговия съветски двойник Сталин, погубил милиони свои сънародници само с мърдане на мустаците си пред вцепенените от страх изпълнители на волята му, които угоднически изпълнявали устните му указания.

Вигенин и Миков, лъжейки на висок глас, всъщност декламират отново онзи партиен постулат от комунистическата поезия, според който партията е права, дори и да греши.

Нещо повече, Миков и Вигенин надминават класиката в това отношение, постигайки нова висота с формулата: партията е права, когато лъже.

30 мнения за “Партията ( на Вигенин и Миков) е права, дори и да лъже”

 1. Аз съм на 58 години, не помня някога майка ми,баба ми или някой от роднините и приятелите на семейството да е играл кючек.Вие помните ли вашите майки и бащи да са играли кючек?Тези,които научиха децата на България да мятат кючеци и гюбеци да си плащат греховете!Циганизирането на българската нация,това искат другарите!Днес кючек,утре като мечки да ни разкарват по площадите,както направиха в петък с циганите и турците.Втори ден не мога да приема този резил за всички-организатори и участници.Тези хора не мислят ли,че чуждите дипломати гледат и всичко виждат и разбират,защо ни унижават така?

 2. Няма по-лъжлива партия в България от БКП-БСП. А има ли друга българска партия която да е виновна за отнетия живот, разбитите съдби и вкарването в идеологическо и икономическо робство на милиони българи през последното столетие?
  Днешния им “вожд” Станишев кога ще каже “извинявайте, че нашите бащи съсипаха живота на вашите”?
  За мен Михаил Миков е еталон за червен лъжец и гадняр.

 3. Имам déjà-vu – спомняте ли си Беров?

  А той изкара целят мандат, нали???…

 4. Лъжата за комунистите е задължителна необходимост.Кое не е лъжа в историята на комунизма.Лъжа е образа на Ленин, Сталин, Путин .Първите двама са виновни за смъртта на милиони, третия води войни в най-ново време и се представя за демократ, вкарвайки в затвора истинските демократи или просто ги убива.Лъжа е представянето на СССР за невинна жертва на Хитлер.Лъжа е създаването на комунистическия блок след воната, като доброволна организация на държави.Лъжа е освобождението ни от фашизма, което всъшност си беше окупация.Кое не е лъжа и в БСП.
  Те или лъжат или когато ги хванат , се оправдават че грашали.Е, с лъжа не става.Нормалността на хората включва способността да различаваш лъжата от истината.

 5. Може да звучи твърде песимистично, но ние българите нямаме потенциал да отхвърлим днешното управление!Синдрома на Априлското въстание вече действа!Много желаещи и знаещи на думи, малко участващи и действащи !Така както си мислим , че през септември ще се активират повече хора и с действия ще принудят оставката, така може и да не се случи!Без политическо представителство и насочени политически действия няма да стане нищо!За сега не виждам такива!Реформаторския блок се държи като инфантилна девица!Безуханова пише красиви формули!Ама…… то така комунисти , фашисти , кгбисти никой по света не свалял от власт !Комунистите така добре ще омотат нещата,ще ги изкарват от логика ,ще виждате , ще чувате ще пипате но ще ви се обяснява ,че сте сляп , глух, десен екстремист и не разбираш Бузлуджанските идеи ! Те ще си изкарат 4 години,с този премиер много добре подбрана марионетка !

 6. Борис Петров | август 18, 2013, 8:48
  При правителството на Любен Беров не може да говорим за мандат.
  1. Беров и неговите “експерти” обитаваха сградата на МС от декември 1992 до декември 1994.

  Но Вие сте прав за дежа ву-то.

  2. Правителството беше с подкрепата на БСП и ДПС;
  3. Беровото качване и слизане от сцената зависеше единствено от желанието и намеренията на кукловодите.
  4, Когато кукловодите бяха готови, смигнаха на Беров и той си подаде оставката (септември 92).
  5. Последваха избори, съкрушително спечелени от БСП. Стартира Виденовото време.

  Силно се надявам дежа ву-то да спре с точка 3.

 7. Tolkova mnogo OTVRAT, tolkova mnogo IZVERGI, ne samo tezi koito nosiat snimki na Stalin i tezi koito gi organizirat da doidat do Sofia za da ni pokazhat nagledno koi sa im KUMIRITE – tova ne sa hora! Cialata pasmina ot BSP, DPS, Ataka – triabva da bude otstranena vsiacheski ako iskame Bulgaria da ia bude oshte. Bulgaria otnovo e posmeshishteto na evropa – s protegnata ruka chakashta podaiania ot Evropeiskia Suiuz dokato rukata na Kremuil i e bruknala dulboko otzad (chrez vuprosnite BSP, DPS, Ataka, GERB) i ia manipulira kakto si iska kato evtina parcaliva kukla.

 8. Извинявам се за допуснатата грешка. В точка 4 годината е 1994.

 9. Много съм вбесен от ОГРОМНАТА тъпота на намърдалите се в управлението БСП и ДПС заради този варварски акт с автобусния контрапротест и ще използвам нетипични за езика ми термини – онази ТЧГ (тъпа червена гъска) от “Дума”, както и “големите” комунистически “вождове”, дават ли си те сметка, че истински протестиращите НЯМА да се приберат в къщи от протеста, а директно ще заминат с еднопосочен билет да работят в чужбина. Там, за разлика от плодоберящите и криминално действащите роднини на автобусните контрапротестиращи, ще бъдат уважавани и ценени, и ако те все пак не са го направили досега, а са избрали да протестират, е непозната форма на патриотизъм за хора, които си подлагат задните части за руски рубли и колониално благоволение и те ясно показват, че нищо, ама нищо не разбират (платени протести и пр.).
  Какво биха направили тогава корифеите на заговора Орешарски от остатъчната България, с тези останали комплекситани и икономически неплодородни хора, с които ще разполагат? Нищо повече от резерват на ГАЗПРОМ! На нас, които цял живот сме мечтали да живеем в една по-модерна България, какви права ни отреждат тези тупащи се в гърдите “демократи” от БСП и ДПС? Да започнем пак големите ръкопляскания за светлия гений на Путин?

 10. ПП. Предлагам над входа на парламента надписът “Съединението прави силата” да се замени с “Колониализмът прави нахранването”!

 11. Тази зомбирана,блуждаеща тълпа,която беше изсипана от автобусите на площада и още много като тях,са гласоподавателите,които ще зачеркнат бъдещето на България и младите хора.

 12. Г-н Инджев,коментарите за “цирка на колела”,са само загуба на време.Времето не е наше ,но е ценно!

 13. Към Борис Петров,
  в името на точноста – правителството на Мултигруп начело с Любен Беров не изкара цял мандат!Вижте :
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%2880%29
  Не в това е обаче въпроса, а в приликата между правителството на
  Беров и това на Орешарски!
  И Двете са подкрепяни основно от БСП и ДПС!Това на Беров е с мандата на ДПС, а това на Орешарски с мандата на БСП!
  И двете “гъмжат” от “експерти” в правителството на Беров “най-големият експерт” беше министър Георги Танев, известен с култовата констатация – “Еб. ти държавата щом аз съм и министър”! В правителството на Орешарски за сега има много кандидати за титлата “Най-изявен министър”, като че ли за сега води министърката на спорта(не и знам името), но състезанието още не е завършило!А изявлениятя на Миков и Вигенин са като демонстрацията на Петка на Чапаев , като какво е дипломацията – “Палец чувстваеш, а вот руки здесь”!

 14. Към Огнян Георгиев,
  нали знаете, че – “Човек предполага – Бог разполага!”. Ако преди 30г Ви бяха казали, че “Световната социалистическа система” ще се срути след 5-6г, а след 7-8 няма да има Съветски съюз, той просто ще изчезне за 5 минути с един подпис между две водки! Щяхте ли да повярвате?!Така, че както казват Руснаците -“поживьом – увидим!”.А, че без организация и усилия поне малки няма да стане – спор няма!Бог дава, но в кошара не вкарва!

 15. Танчо | август 18, 2013, 17:19
  С Вас имаме подобен начин на мислене.
  Същият аргумент за самосвалянето на Системата и саморазтурянето на СССР ми текна и на мен, четейки писмото на г-н Петров. Ама го премълчах, за да не предизвикам съдбата. А иначе колко ще е хубаво сегашните управляващи да се самопремахнат под натиска на обективни обстоятелства, както и под натиска на собствените си страхове от собствения си народ.

 16. Отново искам да привлека вниманието на г-н Инджев и на читателите на сайта върху факта, че на 12 т.м. СЕМ обяви процедура за издаване на лиценз за радиодейност (УКВ радиостанции) на ПП Атака за цялата страна и на “Руски доброволен съюз на съотечествениците в България” за района на Варна, Провадия, Бяла и … гр.Георги Трайков?!

 17. Уважаеми Танчо,
  Днес ,23 години след като източоевропейските народи отхвърлиха комунизма,и тръгнаха по цивилизования път на европейската общост,се оказва, че ние българите си имаме непроменена комунистическа партия и тя ни управлява със същата демагогия и цинизъм!И българите я избират отново и отново!Не стига това ами , като гюле за краката ни е завързана етническа партия фатална пречка през целия преход!А сега и аномалията брокер-сидеров!Ако ние българите можехме да си извоюваме сами демократичната държава,и сме го искали, да сме го направили до сега!Моето мнение е , че ние като народ нямаме такава стръв към свободната воля! По пригодно ни е някой да ни управлавя , да ни освобождава!Остава да чакаме някой да направи грешка на пияна глава!Това е!

 18. Клакьорите не могат да заглушат истината за слабата пиеса. Рано или късно нея я свалят от сцената. Лошото е това, че в салона не остават хора. Те тръгват към терминала. Тежко на на нас старите хора. Младите ни изоставят, но какво да правят при тоя див комунизъм у нас

 19. Иво е съвсем прав. За тях нещата са винаги обратни. Лъжата е винаги в знамената им. Погледнете наоколо. Те направиха и си пазят “свято” 600 паметници за окупатора наречен “освободител” и 1200 паметници за “борци против фашизма”, от които 90 % са фалшиви, а много от истинските пребити или пропъдени от страната. Но тази партия не е виновна. Виновни са тези, които се натискат да я поддържат и гласуват за нея или помагат за фалшивите избори. И тук ги чуваме явно как вият с коментарите си навсякъде по интернета. Вигенин, Миков и Манолова нямаше да бъдат на тези места, без гласовете на стотици хиляди без глави, които гласуват както им кажат. Който сам си го направи, никой друг не може да го направи.

 20. Кево | август 18, 2013, 19:27
  Радиостанция, излъчваща на руски в УКВ обхвата, има и в Барселона. Какви са приликите и разликите между нашето Черноморие и каталунската столица?
  Обобщено казано – не съществува никаква опасност за Каталуния от активността на Руский дом.
  Същото не мога да кажа за България.

  П.С. Предполагам, че Кево е този Кево, който през 1997 г. беше разчертал картите с концентрирано българско население с българско самосъзнание в Западните покрайнини.

 21. До Survivor:

  Комунистите ще кажат “извинявай”, когато паднат под 4%. До тогава със зъби и нокти ще драпат да се държат за фустата на властта. Сините чак сега разбраха с какви “хора” си имат работа. Радан Кънев написа в своя блог в началото на протестите: “Ние досега играехме шах, когато играта беше ММА”. Too late. Дано наистина са го разбрали, а не са само думи.
  Ще си проличи, ако вземат властта и започнат ИСТИНСКА декомунизация на страната. На първо място трябва да бъде дълго чаканата лустрация и проблемът със съветските паметници, като ПСА, Альоша и др. Говоренето по темата не трябва да бъде срамежливо – под сурдинка, а “право куме у очи”. Тук обаче, виждам проблем. Г-жа Кунева… Да си спомним какво каза за съветските паметници: да не се премахват, било история?! Чия история г-жо? Вашата или нашата? Нима нямате сетива за спецификата на тия съветски паметници на територията на България и тези в Австрия и Германия? Дано Прошко и другите я вразумят.

 22. Огнян Георгиев | август 18, 2013, 19:54
  Уважаеми,
  Никакви източноевропейски народи не са отхвърлили комунизма. Комунизмът си беше самоотхвърлен. Навсякъде. От самите местни комунистически партии. Под диктовката на Кремъл.

 23. обективността изисква една добавка:
  Всичките им досегашни безобразия винаги са се разминавали безнаказано- включително и при управлението на уж големите им противници Иван Костов и Бойко Борисов.

 24. Какъв Прошко бре тоя е по- зле от данчо ментата щото ама хич за нищо не сатава.
  Виж Радан добре го е казал за жалост комунетата винаги са обичали играта ММА, ама те да гледат а други да я играят щото куража им е само когато са два или три пъти повече от противника.
  Радостното е че България досега такива протести не е познавала. Време и беше.

 25. “…гласовете на стотици хиляди без глави, които гласуват както им кажат…”
  Уважаеми ПАП, тук улавям едно малко противоречие със следващото Ви изречение: “Който сам си го направи, никой друг не може да го направи.”
  Истината е, че не те, а кукловодът е субекта -!!!

 26. Поправка: субект, а не субекта. Извинявайте.

 27. От дядо ми (бях малко дете) съм запомнил: “Комунистите на черното викат бяло”.

 28. Г-н Инджев, някъде, някога , някой да се е похвалил че прави платена “любов”???
  Платената “любов” се прави по необходимост , а не по желание!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.