Без да иска БТВ опроверга Първанов като претендент за уникален вълчи опитомител

Забележително е ( за всички, които са в състояние да забележат), че именно Би Ти Ви опроверга тази вечер със задна дата Георги Първанов за едно от най-глупавите му президентски самохвалства.

Точно Би Ти Ви се подмаза на 11 септември 2011 г. на Първанов със съзливо репортажче от обиталището му във вила „Калина” в Бояна, в което се опита да изпере имиджа му на убиец на вълци ( забавляващ се с пушките си на стойност някоя и друга годишна президентска заплата и извън разрешения за лов сезон), задържал незаконно оцеляло вълче като домашен любимец.

Приласканата вълчица Зорница най-вероятно е била прибрана след като майка й е била гръмната- „подробност”, за която никой не попита недосегаемия за неудобни въпроси президент. Зорница беше показана умилително да маха покорно опашка пред Зорка Първанова в репортажа досущ като дресирана медия пред президент.

Днес в новините на Би Ти Ви показаха друг репортаж- от зоологическата градина в София, където един младеж дотолкова е опитомил отраснали вълчета, че дори и репортерката на телевизията нямаше проблем да се разхожда край тях. С което беше опровергана хвалбата на Първанов какво невиждано постижение било неговото опитомяване на вълк.

Опитомителят на вълчетата от зоопарка обясни в новинарската емисия, че опитомяването им е стандартна процедура, необходима за тяхното отглеждане в плен.

Българските медии, които се мазнеха на Първанов, не посмяха да опонират на претенцията на тогавашния властелин на медиите за смехотворното му самоназначаване за единствен опитомител на вълци в човешката история.

Трудно ми е да избера цитат по заслуги към обслужването на президента Първанов, но все пак да припомня за самохвалството му чрез архива на в. „24 часа”, който беше упълномощен да лъска имиджа на др. президент повече от всяка друга медия.

За странния домашен любимец на Първанов се разбра преди месец, когато той пусна снимки на личната си страница във фейсбук. Тогава се оказа, че животното не е регистрирано, както изисква законът, и екоинспекторите поискаха достъп до него. Първанов пък се похвали в телевизионно интервю, че е първият в историята на човечеството, който е успял да опитоми вълк. ( в. 24 часа 7 април 2011 г.)

В серия от интервюта Първанов настояваше най-сериозно за себе си, като за първия опитомител на вълк в човешката история. Сама по себе си тази самомнителна лъжа е достатъчно безумна- но е особено нелепа като се знае, че най-добрият приятел на човека е всъщност древен роднина на вълка.

Фактът, че добрите приятели на Първанов от Би Ти Ви днес го опровергаха по случайност с кадри от софийския зоопарк, прави смешката тъжна. Защото илюстрира успешното манипулиране на късата памет, на която разчитат, за да държат на къса верижка опитомената аудитория, приучена да гълта безкритично каквото й поднесат в телевизионната паничка.

Вярвате ли, че никой „фактор” в Би Ти Ви не си е спомнил за историята със Зорница покрай днешния репортаж от зоопарка?

Ваша работа. Аз не вярвам. Но вярвам, че и днес в тази телевизия не е позволено да се отправят неудобни реплики към приятеля на началника на телевизията, рекламния бос Гергов.

Лъгали, мазали- карай да върви…вълче влачи, диря няма.

9 мнения за “Без да иска БТВ опроверга Първанов като претендент за уникален вълчи опитомител”

 1. “…маха покорно опашка…досущ като дресирана медия пред президент” Убийствено сравнение! Ето защо не съм склонен да идеализирам изгонването на Ана Цолова и Виктор Николаев от бТВ, докато не видим тяхната реакция като граждани и журналисти. Все пак, къде бяха те, когато България в класациите по свобода на словото (на Фрийдъм Хаус, ОССЕ, Репортери без граници) пропадаше 19 места след Мали(!), Монголия, Източен Тимор, и вече се е запътила към компанията на Русия, Беларус, Узбекистан? Но и там се намери журналистка, която разказа на света за позора на гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този гнусен мерзавец, пиши името му с малки букви и руски добавки!) ТАМ!В УЗБЕКИСТАН! За бТВ съм казвал много пъти, че това не е телевизия, а морален тумор на България. бТВ заедно газетата на Агент Бор носи вина за деморализацията, опростачването и чалгарясването на обществото, за путинизирането на политиката от 2000 г. нататък, колкото 24часовият парцал на Блъсков – през 90-те години. А за гоцэ..има моменти, в които наистина предпочитам 3 пъти да ме дерат жив, отколкото да го коментирам!

 2. Изпаднал съм в неразрешима дилема – кой е по-отблъскващ, Гоце или Гея? И съответно – коя фракция е по-вредна, гоцевистите или геевистите? Съревнованието е много равностойно, все още не мога да реша. Как вървят мненията?

 3. Уважаеми господин Инджев,

  Препечатвам един мой коментар от 21 Октомври 2011, който направих тогава под вашата статия “Онзи филм “Вълчицата” беше по-смел от днешния му аналог “, понеже нямам какво ново да добавя.

  ……

  Уважаеми г-н Инджев,

  Използвам случая да споделя , че в “хилядолетната история на човечеството”, милото ни, леворъко, неумеятно президентче, не е първият успял да опитоми вълк. Едва ли някой му е повярвал, ако това въобще е вярно, но не е и необходимо да се рови много надълбоко за да се докаже, че отново ЛЪЖЕ. Дори и когато говори глупости, пак лъже. Той това си може, селски тарикатщини и пъчене.
  И като всеки малоумник откъснал се от действителността, си мисли че е “много хитър”, че е “голямата работа” когато започне да шикалкави.
  Питат го : Уби ли архар ? а той: Нямам трофей от архар… И сякаш очаква някой да го потупа по рамото за “находчивостта”.
  Или пък: Аз не обичам да се хваля, обаче трябва да кажа, че… И след това се хвали цял час.
  Дребна душица с грандомански напъни. “Голям шлем”, “световен форум” – дрън – дрън…Такъв си ни е той, това му е максимума, какво да се прави.
  Та ето какво съм видял с очите си. По време на първата студентска стачка се запознах с едно момиче. Учеше във ВИТИЗ и се казваше Таня ( дано да не бъркам ). Забравил съм подробностите, но Таня беше намерила в планината, болно или ранено, съвсем малко вълче. Беше го прибрала и отгледала. Разхождаше го на каишка по софийските улици. Вълчето се казваше Винс, беше си съвсем истинско и опитомено, лично съм го галил.
  Едва ли само аз си спомням тази случка, сигурно могат да се намерят достатъчно свидетели, а сигурно и снимки.
  Накратко – не е хубаво да се лъже и да се говорят глупости.

 4. Първанов лъже като дърт циганин. Това с вълците може и да мине. Но това, че обясняваха как в една болница има най-модерната апаратура в Европа е нещо съвсем друго. Спомням си как по господари на ефира имаше репортаж с жена, която беше дошла с детето си от Испания заради лъжата на Първанов. Трябва да се направи списък с лъжите му.

 5. Да не забравяме, че най-известното опровержение на Гоцевите твърдения е направено преди около стотина години от популярния за времето си комунист Джек. Доста хора сигурно са забравили, че Белият зъб не е бил куче, а пък агентите може и да не са го чели даже.
  И понеже комунистът Джек имал не само голямо сърце, но и мозък, с възрастта твърдо се отказал от комунистическите си заблуди, както сам той ги нарича.

 6. Напрегнато им е на управляващите!Задават им се въпроси , търсят се отговори , разбунена работа!Добре, но като отстраниш двама водещи , които и да са те , с това проблемите с неудобните въпроси не свършват !Те ще отидат в друга медия и ако са читави ще задават отново неудобни въпроси и ще стане по зле за отстранителите .Ако пък са страхливи , опастност от такива няма , само леко спалшване е достатъчно!Чудя се какъв проблем си решава медията и властта като бъдат отстранени журналисти!Сплашват останалите ли?Свестните не можеш сплаши , а за подлогите сплашване не е нужно , само изръмжаване !

 7. Piliferus,

  това ме навежда на друга сходна дилема. Кое е по-вредно за човек опитващ се да се развива и усъвършенства – да те карат да прогледнеш истината със затворени очи и в тъмна пещара или да те изкарат да я прозреш на светло…с избодени очи!

 8. Аз малко съм пропуснал новината с уникалния опитомител. Явно се опитва да стане копие на идола си Путин мислейки си, че като повтаря всяко действие ще придобие характера му. И Путин беше правил разни избивания на комплекси като летеше пред послушни медии преоблечен като палячо. Както и други подвизи свързани с убийства на животни. А що се отнася до опитомяването на вълците, Първанов не знае, че в началото на 20 век в много градове и села вълците са ползвани като кучета. Ама нали мечтата му е да останат само хора, които не могат или не искат да мислят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.