Българофобията на съветофилията е сред логичните “грешки” на властта

Червеният автобус на властта отново маневрира на заден ход с изявлението на министъра на здравеопазването Таня Андреева, която днес определи като „техническа грешка” директивата на министерството за 10 процента съкращения в подчинения му държавен сектор.

Това е втората „грешка” на Андреева, която още в първите си часове като министър подкрепи частичния реванш на цигарения дим на обществени места, а после се отметна.

Управлението в стил „проба-грешка” на тази коалиция е още една прилика с предишната власт на ГЕРБ, с която и без това си прилича по това, че се олицетворява от едно лице- преди беше Бойко Борисов, а сега е Пламен Орешарски.

Ако ставаше дума просто за грешници, особено разкаяли се, нямаше да е голям проблем. Макар оправданието на ГЕРБ с неопитност да не важи за БСП и компания, които нямат конкуренция по пребиваването във властта през последния четвърт век.

Истината е, че „грешките” всъщност са съзнателни опити за налагане на решения, от които експериментаторите се отказват само под натиск. Да не ги изброявам всичките, но така беше с поетия ангажимент към хазартния бизнес за цигарения дим, от който се отказаха тихомълком след шумни протести. За случая с Пеевски да не говорим…

Да не се заблуждаваме обаче, че провалените след граждански ( и международен) натиск планове на управляващите, за които ни е известно, променят общата картина. „Грешките” са навсякъде и си проличават в конкретна ситуация.

Една такава „грешка” проговори вчера в духа на студената война срещу свободолюбивите българи, които нарече „вандали” заради доблестта им да измият срама от лицето на България, участвала в рамките на Варшавския договор в смазването на порива към свобода в Чехословакия през август 1968-ма.

Областният управител на София-град Росен Малинов в този смисъл повтори оценката на предишната „грешка” Вежди Рашидов, който при подобна ситуация обвини във „вандализъм” през 2011 г. анонимните автори на пребоядисването на същите съветски символи . Но днешната управленска „грешка” доразви „грешката” на ГЕРБ.

Областният управител на София-град Росен Малинов, назначен от Орешарски, изригна срещу порозовяването на съветския окупационен монумент в центъра на София и нареди той да бъде почистен, а „виновните” заплаши с прокуратурата.

Запитан дали следобърсачите (пак) ще трият боята от паметника посред нощ, Малинов реши да зашлеви с обидна дума незнайните художници. “Само политически некрофили извършват действия през нощта, както тези, които са боядисали паметника”, разпенил се той.

Присъствах на евтиния трик, с който лицето на русофилите Светлана Шаренкова финтира по тъмна доба медиите, изпреварвайки обещаното триене на боята от любимия й паметник на следващата сутрин на 21 юни. По ирония се оказах единственият журналист, който Шаренкова не можа да измами с изпреварващата среднощна акция и написах следното свидетелство в блога ( разполагам и с единствени по рода си снимки):

Върнаха сивотата на съветския паметник- българските медии вкупом бяха направени на глупаци
By Иво Инджев ⋅ юни 21, 2011
В полунощ, с внушителна полицейска охрана, частна фирма започна заличаването на разкрасяването на съветската окупационна пропаганда в София, което привлече интереса на медиите по света. Върнаха сивия вид на паметника.
С пароструйка и химикали, с които предварителна намазваха съветските персонажи, оцветени като герои от комикси, двама безмълвни младежи се редуваха да смъкват боята и да върнат автентичния мрачен вид на сталинистката пропаганда. Привидно сама, но всъщност под засилена полицейска охрана, над операцията по възстановяване на нарушеното за цели 5 дни статукво на паметника бдеше лицето на форума „Русия-България” ( както днес е преименувана някогашната организация на „Българо-съветската дружба”) Светлана Шаренкова, официален спонсор на конспиративното събитие.
Инициаторите направиха възможното да финтират медиите и гражданите с пускане на фалшив слух, според който се очакваше заличаването да започне сутринта- първоначално ставаше дума за 8,30, а след това – за 7,30 сутринта. Оказа се лъжа. Нито една медия, ако изключим фотограф от столичен вестник, живеещ наблизо, не присъства на деянието по връщането на съветската сивота на паметника. Само „група граждани”, включително младежи, разговарящи на немски, наблюдаваха среднощните чистачи.
Така безславно беше заличена творбата на незнайните автори, които постигнаха международна слава с дръзкото си решение да очовечат застиналата във времето на Сталин символиката на окупацията на България. Дали обаче „така преминава световната слава” или събудената гражданска чувствителност по темата тепърва ще намира нови форми и ще набира подкрепа?
Ако се съди по небивалия интерес на върволицата от желаещи да се снимат пред творението на незнайните художници, оцветили сивия имидж на България като съветско-руско протеже, примерът няма да остане без последици.
Това се случи във вторник, 21 юни, 3.00 ч.( а започна малко преди полунощ като подготовка, т.е. ВЧЕРА). Казвам го като свидетел.”

Както се вижда,областният управител, употребяващ думи, чиито смисъл не му е известен, без да иска е прав, но по отношение на подобните му пазители на трупа на съветската окупация, застинал със заплашително оръжие над българската столица. Тази любов към съветския труп наистина е проява на политическа некрофилия.

Понеже другарят Малинов е свързан с 6-то управление на ДС, което се бореше с „идеологическата диверсия”, не се учудвам, че тази чутовна борба трупяса самия комунизъм, над чиито гробища сега (любве)обилно плаче със съветски крокодилски сълзи ( не случайно съветският партиен сатиричен вестник се казваше „Крокодил”).

Когато един неграмотник, озлобен от свободолюбието на сънародниците си, бъде натоварен с власт да решава кое е важно за столицата на днешна България, това си е истинска диверсия срещу самата демокрация.

„Грешката” на Орешарски да назначи тъкмо такъв мракобесник за началник на софиянци, сред които доказано има стотици хиляди „идеологически диверсанти”, само показва на кого служи този „технократ”, допускаш целенасочено „грешка след грешка”.

36 мнения за “Българофобията на съветофилията е сред логичните “грешки” на властта”

 1. През Втората световна война , започната от Хитлер и Сталин , Източна Европа е окупирана от руските войски , като е наложен комунистически режим !Това което не направи Хитлер , го направи Сталин, окупира половин Европа и наложи волята си !По късно България за малко да стане част от СССР!Всичко това доведе лагери в Сибир, Белене , Берлинска стена…….геноцид и изоставане на Източна Европа в развитието!На практика в тези страни нямаше свобода !Когато днес се питаме защо сме такива , некадърни , крадливи и мързеливи , от къде нашите управници се научиха да крадат и държавата да деградира все повече ! Може да се каже , че това е наследството на комунизма , да КРАДЕШ ОТ ДЪРЖАВАТА която те лъже , беше правило !Тази психология работи и до днес!Затова днес продължаваме да сме крадливи ,мързеливи , лъжливи, разединени и смешни за света !Затова днес свободомислещи граждани протестират 70 дни , а отсреща са управляващите ни комунисти , все същите безпринципни демагози , превърнали се в едри капиталисти! Благодарение на същата тази окупация на руските национал-комунисти !

 2. Ама верно другарят Маринов не знае какви ги плямпа. Ето и определението Български тълковен речник на некрофилия:

  “Некрофилията, още наричана танатофилия и некролагния е сексуално привличане от трупове. Класифицира се като парафилия от “Диагностичното и статистическо ръководство за душевни болести” (DSM) на Американската психиатрична асоциация. Думата е изкуствено взета от древногръцки “νεκρός” (nekros; труп или мъртвец) и “φιλία” (“philia”; приятелство, любов).”

  Абе, другаре, кой трупяса трупа? И кой любовно го лъска и пере тоз труп?

 3. Тоз гигант на мисълта пък бил Малинов, а не Маринов. Не се извинявам. Тоя не заслужава да му помниш името.

 4. Този сесесерски екскремент трябва да бъде изритан незабавно!Да бъде командирован като помощник-лизач на кремълски кенефи. Наблягам-помощник. Дори и младши-помощник, защото за ръководната позиция конкуренцията е много силна между традиционни фаворити като гоцэ, сергей, вагинын, кальфын и пр.(демонстрирай презрение към тези мерзавци, пиши имената им с малки букви и руски добавки!)

 5. Нищо, господа демократи. Ние пак ще ви припомним съветската власт. Ще ви мачкаме като мръсни гниди. То власта пак е наша, но бой още не ядете. Почакайте…

 6. наред с МОЧА има още един анахронизъм – този път на тротоара на адрес град София, ул. Позитано 20:
  там може би са мечтите и идеала на голяма част от обществото, хора с гранати и пушки, с озверели физиономии, колкото могат да се различат, идващи или тръгващи да обират дребни търговци или мандри? … Приликата с криминален контингент от евтини филми е отчайваща. Бих изпитал затруднение да обясня на малки деца изображенията !!
  А г-жа Фандъкова да не се опитва да угоди на всички, все пак е от дясно-центристка партия (ГЕРБ), която би трябвало да цени християнски ценности, собственост, предприемачество, така успешно тъпкани и унищожени от съветски окупатори и техните им протежета у нас.
  Сещам се за г-н Бакърджиев, който прояви огромна смелост да поръча тротил за грозния мавзолей в центъра на града, малко смелост трябва, малко ..

 7. В България сега е модерно всички да се представят за експерти, а тоя пък решил, че е независим. Дали си вярва?

 8. Агент Люляк от отдела за борба с изеологическата диверсия на ДС и сегашен софийски областен управител казал,че вандалите били политически некрофили…Но некрофилията според психопатологията се базира на чувството за КОНТРОЛ над другите и обсесивното желание за контрол над ерекцията.Значи комунистите си КОНТРОЛИРАХА идеологията,те и си я свалиха и усмъртиха и сега извършват некрофилски сексуален акт с носталгията по комунизма.Освен,че некрофилията е присъща за Контролиращи психопати ,тя е и нарцистичен белег,защото сексуалният акт е непълноценен и с нарцистична автонасоченост .Така,че другарят Малинов да спре да маструбира интелектуално с трупа на комунизма като героя на Хичкок,който държеше трупа на майка си с умиление години в стаята си след като я беше убил.

 9. Благодаря за тази статия!
  Росен Малинов, ако не беше толкова прост селянин, вместо “некрофилия” трябваше да използва думата “некрофобия”!

 10. Към Тодоров
  dinkov@mail.ru

  Ако бяхте такива храбреци нямаше да си погребете сами съветския труп без бой, а поне една пушка за отсрамване след всички самохвалства за храбрия болшевизъм щяхте да гръмнете.Обаче сте оядени от десетилетна безконтролна брутална власт страхливци, които обичат да ритат вързаните и падналите.

 11. Todorov,може да си ма4каш…….!Ка4еството отдавна е извън пределите на територията,с малки изклю4ения,като Инджев,доказващи правилото!

 12. Тодоров,
  прочети за убитите в Катинската гора ! Комунистите винаги първо унищожават елита на нацията , за да могат да управляват просотлюдието !Днес те гонят децата ни !

 13. П.П. НОВО! Областният управител на София-град – агент “Люляк” от Шесто управление на ДС Росен Малинов не приема граждани, които нямат решение по техния казус, за да се оплачат, че нямат решение!
  А заплатата му е същата като на предишния, чийто приемен ден за граждани беше всеки последен петък от месеца от 10 до 12ч.

 14. Тодоров,
  Що си с руска поща? Да не би в Русия да очакваш да те качат на танка, та да въдворяваш съветска власт опять?
  Или си се маскирал като среден буржоа някъде из гнилия Запад?
  Я бегом с кофата и парцала да лъскаш трупа. Иначе няма и за селски кмет да те назначат товаришчите.

 15. С безкрайно нагъл тон рушняците днес официално ИЗИСКВАТ от “българското” правителство да се наложат сурови наказания на “осквернителите на воински паметници” в БГ.

  Без да искат се издадоха, че от 12 май насетне са в режим на изискване към своите служители, назначени като управляващи на България в момента. Изисквания за делигитимиране на европейското ни членство, изисквания за монополизацията на цели сектори (медии, енергетика, тютюнева промишленост, туризъм, банки, допълнително пенсионно осигуряване…) в полза на кремълски фирми, в които “златна акция”, т.е. решенията държи Путин и неговата банда.

  Е

 16. Е, НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ПРЕКАЛЕНО И НЕТЪРПИМО, ДРУГАРИ ПУТИНИСТИ?!?!?!

 17. Тодоров,
  ясно е като бял ден, че много ви боде този сайт.Кого ще мачкаш – стотици хиляди , които са против вас-рубладжиите, защото видяхме как събирате симпатизанти – подкарани като стадо добри хора по принуда/повечето/ с автобуси , но които не мразят никого.Просто ги използвате и си фантазирате някаква подкрепа.За твое сведение комунизмът – като строй сам се срина , защото е кух,нищо не произвежда.То само с паметници не става .И стигне ли до мачкане – с вас е свършено – сам се сети защо.

 18. Време е протестът да отиде пред посолството на Империята на злото – Русия и да поиска извинение от посланика й за окупацията на България. Окупация, която донесе хиляди злини и страдания на народа ни. Но след тези нагли изявления на руските имперски чиновници става ясно откъде идва гьонсуратлъкът и на нашите “управляващи”.

 19. Снощи,към 22ч,на автобусната спирка на 314 в ж.к.Младост видях младеж облечен в рубинено червена тениска с огромен надпис СССР.Не пожелах да го попитам имали днес такава държава,защото,да си призная,ме достраша,тъй като въпросния младеж имаше вид на побойник,с липсващ зъб и добре татуирани ръце.Искам да кажа,че за съжаление,симпатизанти демонстрират привързаността си към обозе почившата “империя на злото”,има не само сред побелялите чугунени глави но и в тяхните наследници от поколението на Станишев…А друго освен мракобесие,от тях не може да се очаква.

 20. Тодоров/Динков и т.н. няма кой да те чака и няма за какво ти сам ще си пукнеш в собствената омраза към Родината към съгражданите и към самия себе си.
  Властта е нещо относително- днес я имаш, утре не.
  Днешното правителство и стоящите зад него са най- жалките управляващи България за цялата и история.

 21. Ето интересна статия за сестрата на шефката на здравната каса Румяна Тодорова – въобще, грешки до грешки, майно льо…
  ” НЕВЕНА ГЮРОВА ОБВИНИ ЕВРОДЕПУТАТКАТА ОТ БСП ИЛИЯНА ЙОТОВА ЗА ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ГАФ С “КЪРВАВОТО ХОРО”НА ЖАН ВИДЕНОВ НА 11 АВГУСТ 1995 ГОДИНА”

 22. Ама тя наистина е Идиотова,тая Йотова

 23. до ТОДОРОВ:
  Не “ПАК”, нещастнико! Не “ПАК”! Тя (властта) си е ваша още от 44-та, когато ни я поднесе на тепсия Червената армия. И не сте я изпускали нито за миг. Само че ти, тъпа главо, още не си проумял, че на вашите вождове им писна и от комунизъм и от съветизъм и го удариха гьотере на домарксов (дивашки) капитализъм. Щото отрочетата на шумкари, ятаци и т.п. сволоч не ще рубли, рубашка и частушка – иска Долари, Джинси и Джаз! Ей тези три “Д” ви сринаха и сесесерето и комунизма и всички останали дивотии. Огледай се, ливадо, виж собствения си хал и хала на вождовете си – до един са милионери и милиардери, зеленкото си кътат в мръсно капиталистически банки, а дечицата и внучетата им – все на към гадния Запад и омразната ви Америка теглят.
  Проумя ли, кратуно проста, вождовете ви не щат да чуят за съветска власт и комунизъм – и от двете те сами (и без бой) трижди се отрекоха.Сега погледите им са вперени в паричките на Европата и в твоя (и моя) “брашнян чувал”. Колкото откраднат- откраднат, колкото одерат от балами като тебе (и мене) – одерат, пък после …спасяване поединично. Така, че мечтите ти да си новият Газдов (Ръжгева) са ялови и безперспективни.
  Затуй, пий бързо хапчетата, сменяй памперса и лягай да сънуваш “розови” сънища!

 24. Mrusna dolna okupatorska ruska izmet! Marsh vun ot Bulgaria, goveda mrusni, vie ot nishto drugo osven ot obidi i gruba sila ne razbirate! Sledvashitat put tozi pozor narechen MOCHA shte bude razbit na parcheta, nai-dobre VZRIVEN!!! Gadna pasmina ot voniashti na vodka svine – tova ste vie rusnaci. Ne sme hora vse pak a ne svini kato vas, taka che tursete si bratstvo s gliganite ne s nas. Ne sme vi bili i niama da budem bratia nikoga s vas!!!

 25. Тия масово прилагат всеки похват, препоръчан по команда – в случая първо предлагат нещо явно неприемливо “за да уплашат”, след което пробутват нещо перфидно, но изгодно им. Много са хитри. Като хлебарки.

 26. Павле, не си хаби клавиатурата за кретенясалото сесесерско говедо Фьодоров- тъй де, като ще е сесесереец, и името му да посесесерчим.Но, писах вчера, като ги знаеш, как да не почиташ 2 прекрасни дати, на които са си получили поне малко от заслуженото-нашият 9 юни на проф. Александър Цанков с официалното съобщение “обявява се комунистическата партия за разбойническа организация” и чилийският 11 септември, 6 часа сутринта с речта на генерал Аугусто Пиночет Угарте:
  ” …и пред лицето на надвисналата катастрофа чилийските въоръжени сили и националната жандармерия поемат историческата отговорност да избавят родината от марксисткия ярем” (той говори винаги за марксисти, и правилно-кара до корен!) По-нататък е трудно да се продължи, човек се задъхва от удоволствие…

 27. Г-н Тинков, съгласен съм с вас. Явно другаря Тодоров не съзнава, че ако иска да си “вземе” властта(явно му се полага по наследство???), трябва да детронира неговите партийни капиталисти.
  Дали съзнава ,кой е неговият класов враг(по Маркс) ? Не са ли са негови съпартийци?

 28. Към Тодоров/Динков,
  Кого ще мачкаш бе Мишок, за кой се мислиш?
  Самозабравили сте се, но дано повече хора да го прочетат, та ако дойде време да Ви изринем!

 29. Благодаря, г-н Инджев, за поредната доблестна позиция! Вярвам, че все повече хора ще осъзнават истината, която следва да защитават. Без да се плашат от руските заплахи. Дали е възможно поне един български политик от властта да защити българите-смелчаци и да ги оправдае за оригиналното извинение към чехите вместо самата власт?

 30. Tака де! Tози Mалинов явно е човек с посредствен интелект, но не е ли политическа некрофилия поставятнето и обгрижването на мумия в специално построена сграда на централен столичен площад или това беше фетишизъм? Maй се обърках вече в това море от парафилии !

 31. Главната виновница за безпрецедентния международен скандал (разразил се в деня на годишнината от Инвазията в Чехословакия), както и за нечуваното национално унижение на българската нация (Паметник на своя окупатор) е Кметицата на София Фандъкова, защото именно тя не изпълнява решението на Столичния общински съвет за демонтиране и преместване от центъра на столицата на позорния МОЧА. Наред с Фандъкова морална отговорност носи и българският президент Плевнелиев, който по Конституция би трябвало да е обединител на нацията и да не допуска тя да бъде унижавана.

 32. Към “Тодоров”-безлично нищожество криещо се зад някяква фамилия!

 33. Започвам да си мисля,че май беше по-добре ГЕРБ да си останат на власт,защото те бяха единствената партия,която сама се опълчи на Русия като им спря проектите за Белене и Бургас-Александропулис,но в крайна сметка Путин,за съжаление,ги свали от власт.При тях нямаше назначения от типа “Делян Пеевски-шеф на ДАНС” или пък “Областен управител на София-агент на ДС”.Единственото нещо,за което нямаха сили е да свалят този ужасен паметник от центъра на София.Изводът беше,че им трябваше процес “upgrade”против руснаците.Нещо,което със сигурност ще постигнат при следващ мандат,колкото и далеч да е той.

 34. А аз започвам да си мисля, че дори когато са извън парламента, ДСБ са много по-полезни за България от ГЕРБ. Използвам възможността да поздравя ръководството на ДСБ за инициaтивата “петъчен извънпарламентарен контрол” ( http://tv.dsb.bg/#/video/2013/08/23/695 ).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.