Слуховете за опасност от демократична алтернатива на властта май са верни

Слуховете, разпространявани от близка до проруската власт социологическа агенция, че за неродения де юре Реформаторски блок биха гласували в момента цели 7 процента от избирателите (и така той би станал трета политическа сила), може и да се окажат верни.

Отгоре на всичко и червеният им тотем в сърцето на българската столица беше осмян с възмутително розова ирония!

Е,това вече е прекалено дори и за най-дебелокожите кукловоди, които не се стърпяха да изтупат от нафталина любимата си марионетка и я извадиха пред публиката с надеждата, тя да е все така вдетинена, че да повярва отново на кукления им спектакъл.

Най-сигурната индикация за страховете на петата колона от опасно за нея развитие в българската политика е активирането на мадридския таран, който вече веднъж беше употребен да разбие дясното и да се съюзи с консолидирания по този начин проруски ляв тандем , като унищожи монархическите илюзии на българите с изграждането на монархо-социализъм и попари надеждите за откъсване на страната ни от руската орбита чрез лицемерна прозападна реторика, подплатена с реална проруска управленска политика.

По тази причина мадридският таран се изказа отново в обичайния си стил на обобщаването без да посочва имена, названия и конкретен адресат. Ще използвам този метод в коментара си и няма да назовавам точните имена, названия и адресати.

Някои непочтително го наричат „мадридският мошеник”, но аз мисля, че не са прави- човекът откровено си лобира за интересите на руската пета колона в България и в това отношение за измамени от него могат да се смятат само онези, които са пожелали да му „верват”. Понеже не съм от тях и платих известна цена по време на неговото управление, мога да си позволя лукса да не му се подмазвам и днес.

Както обикновено, мадридският оракул си говори сам- този път в мрежата. Останал е верен на похвата си да не застава лице в лице с интервюиращ български журналист, да не би интервюиращият да се окаже малко непослушен и да зададе неудобен въпрос. Неговият персонал обясняваше тази особеност с това, че се притеснявал за българския си език, но всички знаем, че това е част от стратегията на „царското” му поведение, чрез която демонстрираше дистанцираност от поданиците, готови да му служат, за да си знаят мястото.

Всичко, което можах да направя по въпроса като телевизионен интервюиращ, е да му откажа благоволението с поканата да го интервюирам в кабинета му на запис, който после да бъде нагласен. След моя отказ тази работа тогава с радост свърши Бареков- получи му се чудно хвалебствие, истински предтеча на серийното му подмазвачество пред следващите години..

Най-напред да погледнем от какво НЕ се възмущава мадридският таран, който вчера изрази възмущение от протестите и протестиращите срещу проруската власт в България.

Преди всичко той не се възмущава от казуса с Пеевски. И няма как- случаят е имитация на неговия неуспешен опит да назначи като премиер през 2003-та година за свой съветник по сигурността заслужилия майстор на червените интриги срещу невръстната ни демокрация Бриго Аспарухов и по този начин да нахлупи върху уж тайните ни ( но не и за съответния шпионаж) служби ушанка видимка.Опитът му не мина заради западната реакция. Скандалът беше голям, но този с Пеевски определено го надмина.

Да, другарят бивш монарх не обича да персонализира, но с едно изключение: нямаше нищо против да му сглобят партия в качеството му на действащ премиер, която да носи неговото име- персонална партия, както никоя друга сред иначе многото лидерски политически формирования в България.

Понеже не обича да персонализира, царувалият в периода, когато руското разузнаване бабуваше на проекта „Атака” и съответно го изстреля топъл-топъл в парламента в края на това царуване през 2005-та, така и не забелязва персоната на българския фюрер с коженото якенце. В този случай обаче причината не е във високомерието му спрямо низкия субект, с когото споделя висши ценности – като любовта към Русия по принцип и към кабинета „Орешарски” като израз на тази споделена обща ценност.

Никакъв изблик на расизъм, антисемитизъм, антиевропейска и антизападна агитация у бореца срещу западния колониализъм не може да разколебае солидарното мълчание на европееца от Мадрид.

Явно изстъпленията на неонацисткия вожд, въоръжен със славянско-православна реторика, не дразнят царствените сетива на уж големия радетел на правилото да не се излагаме пред чужденците ( теза, към която полиглотът от Мадрид непрекъснато се връща с претенцията да бъде неин изразител по право).

За сметка на това в изявлението си в мрежата вчера познавачът на европейските нрави подкрепи неонациста в напъните му да поучава родителите как да си възпитават децата. Именно самозваният бащица на българщината, способен да изкачи за пред телевизионните камери 999 стъпала към велик български връх ( и неспособен да не се похвали медийно с този чутовен подвиг) стана острието на повдигнатата иначе от социалистите обвинителна теза срещу родителите, които трябвало да понесат наказание, защото нарушавали правата на децата си, като ги водят на протести.

Прави са другарите по загриженост: дечицата наистина играят вредна роля за властта, която (все още) се смущава да бие родители в присъствието на невръстните им отрочета. А и на лошо се учат да възразяват на възрастните надзиратели, когато им размахват камшик.

Изобщо, ако се обобщи, срещу какво се възмущава мадридският обединител на нацията, много лесно се вижда, че точка по точка той обобщава не само образа на врага като „протестиращите”, но и на положителния герой в този негов виртуален сюжет.

Добрите българи, според него, са онези, които не протестират, май не са в София ( в колко градове са- пита тържествуващо преброителят) и са повече от протестиращите.

Добрите българи искат да ходят на работа, но им пречат лошите протестиращи.

Лошите българи са онези, които не само протестират, но и водят децата си на протести, гонейки инвеститорите и туристите.

Зад лошите българи стоят „определени кръгове”, докато добрите българи са си добри без никакви кръгове зад, пред и около тях- той вярва в тяхната прословута българска доброта.

Сега стана ли ви едно обединено, хубаво, монархо-социалистическо на славянско-православната душа? Ако сте от лошите-едва ли ли сте получили удоволствие от царствените шамари.

Лошите българи не само не ги чуват, но и не ги питат. Царете на лицемерието си „преговарят” с техни, отгледани за целта добри протестиращи българи, които ако слушат може и с негово величество аудиенция да им организират, че се види от всички как сме случили на обединител.

Апропо, странно е, че социалистите не са поканили вчера своя цар на партизанското си ( многохилядно, както се твърди) събрание в чест на единствената българска партизанска „въоръжена акция” в местността Жабокрек, където изумително храбрите въоръжени акционери убиват посред нощ цели 11 ранени извън България германски войници, настанени в български санаториум.

Дори в Мадрид, където познават добре зверствата на гражданската война, биха се възмутили от тази „акция”. Но у нас тя бива превъзнасяна като единствена, уникална (наистина!) причина за радост и днес. Съответно медиите я съобщават безкритично без сянка от смущение при легитимирането на фактите , каквито са завар(д)ени от времето на комунистическия пропаганден терор.

Но всичко това не пречи на мадридския морализатор да е участник в единствения, уникален съюз на монархо-социализма в нашата страна на чудесата.

74 мнения за “Слуховете за опасност от демократична алтернатива на властта май са верни”

 1. Да , след Доган , Мадридския мушморок е най-вредната фигура за последните години , съперничеща си с Беров и Желев !Докато Желев спря кардиналните промени , Беров въведе силовите групи на задкулисието за натиск и ограбване , то Мушморока наречен цар, вкара белите якички във властта (като милен велчев , милко ковачев , мирослав севлиевски …….).Като очистването на грубите бандюги от берово време продължи през целия му мандат За да остане днес в чист вид слятата с властта престъпност и да управлява от името на народа !
  Но каква е реакцията ни , отново сме в познатото блато на подлизурство !

  Извинявам се на г-н Инджев , че съм извън темата !
  Но ще продължа , дано не е многословно !

  Защо правителството и управляващата клика няма да отстъпят, нито през есента , нито през пролетта?

  1.Колкото повече дни продължават протестите , толкова тежестта им пада.
  Уплахата в мафията е преминала и те имат поне 5 сценария да опорочат протеста.
  Това , че се били стреснали и нямало да правят бели защото народът ги контролирал е наивно и смешно .Те не са на власт за да се занимават с интереса на протестиращите, имат друга задача.Вижда се , че правят каквото искат и следват целите си .Това е мафия и не се плаши ,……….. от тях се плашат .

  2.Властта…….. ,и силова и финансова и съдебна и медийна е изцяло в тях, не в протестиращите!

  3.Властта е организирана и защитава собствените интереси с всички средства !

  Те са както на отделни влиятелни личности , политически и икономически , така и групови , партийни .Влияние имат и психологически , ценностни , морални дефицити на ключови фигури във властта. Подбора на Измекярски е много точен !На Йовчев , също , истинската власт е негова сега .Ако има решение за оставка то ще мине през съгласието на Йовчев.

  4.Не само това, зад кликата стоят руските служби.Това са външни политически и икономически сили .В момента държавата (хората , протестиращите ) е безсилна да се противопостави, а властта е в съюз с тези сили..

  5.Протестиращите не са организирани с представителство.Ако в първите дни това беше резултат от спонтанност и се разчиташе на някаква почтена реакция на управляващите , то днес това е неефективно и неадекватно .
  Именно защото : Властта е отвъд правилата , политически и морални , а връзката с реалността е напълно прекъсната . Липсата на каквато и да е легитимност на властта я освобождава от демократичните правила за политика и представителство !
  Днешните управляващи са способни на префинен диктат , надхвърлящ уменията на Живков .Тези същите са способни да направят една малка Северна Корея от нас, спира ги ЕС само.

  6.Грамотните , мислещи и можещи хора са малцинство и са беззащитни.Тяхното оръжие е почтеността , въпросът , аргумента, анализа , моралната оценка.
  Срещу това има груба сила и много , много простотия и невежество !

  Обикновено , доброто побеждава ….. във филмите … чак накрая , след 2 часа .
  Но това не е филм , а реалност в която 23 години доброто не е победило.

  7.Ние българите до сега не сме показали потенциал , да изградим демократична държава.Не го направихме тогава…спря ни Желев !Днес протестите …..не стигат, няма ги и студентите.Последен етап от преминаване към бананова държава!Дъното е само наше !

  Манталитетната черта на търпимост и примирение , резултата от 500 г робство доведе до аномалията за съществуване на недосегаемия Доган, етническа партия , дясна партия с ляв фанатизиран електорат , цар –премиер , бандит охранител -буда премиер , …………..оо
  Днес на нас нито тракийското съкровище ни е истинско нито царят облечен!
  За 23 години ние като народ натворихме световни прецеденти , будещи смях и съжаление !

  Представете си днес управлява
  -етническа партия с еничарите си – представител на поробителят ни, антидемократична във всичките и аспекти! Наследници на Осман и Сюлейман
  -Кагебистка партия , нарекла се БСП, присвоила активите на държавата и съдбите ни 80 г вече .Наследница на Сталин и Берия , в лицето на днешните си водачи , дошли току що от Жабокрек.
  -фашизоидно образувание , купено за сплашване и отвличане на вниманието

  Това го няма и в Африка и е липса на каквато и да е политическа култура и демократичност! Тази власт не е само мафия , а извратено политическо чудовище!

  Ние допуснахме този висок праг на търпимост и днес имаме това , което нито на теория нито на практика е възможно при другите народи от ЕС.

  Няма механизъм , и въздействие от наша страна , в рамките на закона , при който властващата клика да бъде отстранена , ако това не реши тя..Решението ще зависи от Русия.

  Дано да греша !!!

  (Русия има технически средства с които да влияе на електрониката .Те напомпиха електромерите през зимата и свалиха буда .Нито ЕРП нито който и да е можеше да им попречи!Те си правят каквото искат в България.)

 2. (запис)

  …Но, моля ви се, Инджев, не бива така, на Величество да магнифицирате така вие, некои теми, и на Господар на Мълчането да посягате, като некои в нецивилизовани страни, требва както в цивилизовани страни некои институции да се уважават требва, спокойствие, когато му дойде времето, без да се магнифицира по некои теми, повече да мълчат медии требва, хайде сега, разумно требва протести да се прекратят,без магнификации некакви, като Пенчо Славейков и брат му Петко разум да се прояви и спокойствие по темите, но чип требва да се смени на прости булгари, каналии, както мой дедо Фердинанд нарекъл ги, макар, че некои от тех чар имат и с несменен прост чип, булгари прости селяни като синьора Доллореса де лос Арсеньос дел Дедо Симон прима Метреса и ла Мутреса и дел уна гранда Простакеса, ето мои булгари със сменен чип от Сити дойдоха и как забогатеха за по-малко от 800 дни като Велчев, Качакова, Василев, още некои придворни беха и сега са синьори и хидалгос, а не като други прости булгари, плебеи, чип дето още не сменили са и само магнифицират и спекулират така, нали, по некои теми…

 3. По-голям продажник на род и баща едва ли има от този мадридски хитрец.
  Да се съюзиш и сътрудничиш с партия която е причина да не знае гроба на баща си го може само МЕРЗАВЕЦ!!!

 4. Отново нaй добрият aнaлиз нa случвaщото се е нa г-н Инджев, зaщото постaвя ситуaциятa в перспективa и подкрепя aргументите си с примери от близкaтa история!

 5. За да учиш някой , още повече да го назидаваш, на първо място трябва да си морален.Монархо-социалистическия ни мин.председател няма грам морал,защото се върна тук да граби – гори, земи, дворци, даже дълга на държавата ограби като загубата за България е ок 1 млрд. лв, но е печалба за консултантите Кирил Сакскобурготски и Милен Велчев. А след като се активират “заспалите клетки” на Москва, означава, че сме на прав път – пътя на протеста.Честването на Жабокрек само показва същността на комунистите – убийци на незащитени хора.Така се проявиха и скоро, когато с белия автобус искаха да минат през протестиращите, като зверски ги пребиваха и тъпчеха.А сега когато смело се говори истината за нахлуването на съветската орда у нас, много ги боли.Боли ги от истината, която ги боде , че чак в Москва подскачат.

 6. Истината НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!!А че става дума за МОШЕНИКА ОТ МАДРИД,това също не подлежи на съмнение.Колцина,в името на хазартните си пристрастия,биха продали на търг ордените на царствения си дядо??

 7. Мръсникът-царчок ни критикува — значи сме на прав път. ОСТАВКА!

 8. Господин Инджов, по благозвучно и благородно е да наричате въпросния другар/господин “мадридския цървул”, повече му прилича на моралния облик.

 9. Просто не мога да си представя как хора като другаря цар живеят в кожата си.
  Достигнали висоти в падението си.
  Срам и позор…

 10. Г-н Инджев, прав сте. Дори мисля, че сте твърде неизчерпателен относно нещата, които не възмущават “мадридския таран”, като например логистичната подкрепа (т.е. автобусите) на БСП и ДПС, Шамара (с “чифутите” и “соросоидите”), Петното (с наказателните акции), заградената с размерите на Ватикана територия около парламента, австралопитеците на Атака, които за 30 лв./ден уринираха около операта точно преди премиерата на Вагнеровата тетралогия и т.н. Чудя се, обаче, дали изявленията на царя (последните три са все в този дух) са продиктувани от някакво отслабване на паметта и преценките. Все пак той не е в първа младост, а няма интелект, който да е защитен от пораженията на старостта.

 11. (пропуснат откъс от записа)

  … а за синьора Доллореса де лос Арсеньос дел Дедо Симон прима Метреса и ла Мутреса и дел уна гранда Простакеса, така, нали, може и да магнифицират некои и спекулират по темата, но разбирате, понекога аристократ един требва до девойки от простолюдие да снизхожда, нали, хе-хе-хе.., със синя кръв, булгари това ако с техен чип разбират…

 12. Аз много бих искал да знам кой и как точно писа листите на НДСВ през 2001, че да се получи тази странна, но търговски-логична амалгама от “професионалисти” и явни мафиоти.

 13. Мястото на Симеочо наистина е на Жабокрек-сред фалшификаторите на историята ни.
  Но къде е прокуратурата? Тя трябва да се самосезира и да повдигне обвинение на организаторите на т.н. традиционни тържества,защото те са в прослава на едно престъпление-убийство на невъоръжени ранени войници.
  За такива неща няма давност, нали Симеочо?

 14. Драги Инджев, тезите ви по отношение на Мадридското недоразумение (така добре ли е?)са изключително точни. Но са и лесни – кой ли мислещ българин не може да ги направи, макар, че ще му е доста трудно да ги формулира така точно като вас. Очаквах обаче и малък коментар за казуса “НДСВ и Реформаторския блок”. Ясно е какво казва (и мисли) бащицата и създател на новоприсъединената към блока партия. Ясно е също, че не толкова отдавна тя делеше властта с БСП/ДПС. Но поне на мен изобщо не ми е ясно що ще тази партия в един десен, реформаторски блок?! Не ми е ясно също, защо няма никаква реакция до сега по “царското обръщение” от “обединилите се реформатори”. За това бих се радвал вие г-н Инджев, както и останалите посетители на сайта и форума ви, да ми помогнете да разгадая тази истинска (за мен) енигма.

 15. Трябва да приемем като имунизация отровата, която представляват излиянията на този /мон/архиидиотизиран организъм: щом това чучело дръзва да се изкаже срещу протеста, значи ни е спукана работата!
  Не 4, а 44 години ще изкарат гнойните и пр. коалиции, докато Путев не последва неспасяемо Чавес, предвид и бъдещото напредване на медицината.

 16. Коалицията на всички десни шамани и една зелена партия (която по дефиниция е лява), обилно подкрепени от десетки знайни и незнайни нпо-та, може да вземе седем процента от вота. Ако това не е добра новина, то незнам кое би било. Оказва се, че всички протести през последните два месеца са променили нещо. Седем процента от българите ще гласуват в дясно, а останалите 93? Най-вероятно те са червени бабички, цигани купени от бсп и дпс, докарани с рейсове екскурзианти от турция и контролирани избиратели от южна България. После пак обвинявайте как протестът бил всенароден, а не софийски.

 17. Към Йордан:

  Кой и къде е написал, че протестът е всенароден, а не софийски?
  Измисляте си несъществуващо твърдение и после тържествуващо го громите с бакалска сметка на хипотезата за 7 процента, които ( ако в момента наистина са толкова,преди изобщо да има обединен реално десен субект Реформаторския блок)биха били далеч повече при реална предизборна ситуация.
  Истината е, че софийските протести, колкото и това да ви дразни, преобърнаха все пак България и я добутаха до евроатлантическия й статут- въпреки всичко, които им се противопоставя.
  Другарите от проруската коалиция знаят това много добре и треска ги тресе как да добутат по-близо до задачите, поставени от Кремъл мандатчето си, което се крепи на един чернорубашнически глас.

 18. Една малка корекция г-н Инджев.Човекът си има име и то е Бригадир Аспарухов.Името казва всичко и не е нужно дори да го коментирате:-).Впрочем моля Ви да предизвикате бившият премиер с прякор Царя,на една проверка на правописа му.Сигурен съм,че тази творба е писана от някой негов слуга.Този човек е с основно образование и риториката която струи от “произведението” е на ниво,твърде високо за него.

 19. за Йордан:
  Ама вие сериозно ли смятате, че 93% от електората (ще) гласува за БСП-ДПС? Изобщо знаете ли че около 50% от електората изобщо не гласува? Как и защо решихте че те симпатизират на БСП-ДПС?

 20. към Сталкер:

  И Вие сте прав- аз (никога) не съм изчерпателен, но пък съм искрено благодарен на всички просветени читатели, които имат какво да допълнят.

 21. за “Аз”:
  Г-не, преди да сипете огън и жупел по Реформаторския блок, бихте ли проверил все пак кои партии влизат в него?

 22. Нищо чудно слуховете за опасност от демократична алтернатива на властта да излязат верни, защото България е единствената страна в цивилизования свят постигнала “трипъл-трипъл” в държавното си управление. Търпя повече от 33 години най-отвратителния комунистически диктатор в Европа, който на два пъти предлагаше България на СССР за негова 16-та република, а само 12 години по-късно избра на негово място своя бивш цар детрониран от същия този отвратителен комунистически диктатор, а само 4 години по-късно избра на негово място бодигарда на същия този отвратителен комунистически диктатор и на същия този детрониран от него български цар.

 23. Към Иво Инджев

  ” Кой и къде е написал, че протестът е всенароден, а не софийски?”
  Не мога да цитирам кой и къде е писал, затова ще приема , че греша. Протеста е софийски. В такъв случай смятате ли, че софиянци имате право да сваляте правителство избрано от всички? Не ме дразнят протестите, а ме дразни арогантността на протестиращите, които не приемат, че някой може да има различно мнение, и че не подкрепя дясната идея. Лозунги като “червени боклуци”, показват именно това. Аз наистина предпочитам България да прилича на Швеция, а не на САЩ. Това автоматично ме слага в графата на червените боклуци.

 24. Както винаги блестящ!Поклон! Поклон! Поклон!

 25. За КБожилов – прочетох го в някаква медия и щях да повърна. Ако е дезинформация – хем се извинявам, хем много се радвам! Де да беше така и за Кунева и К.Дал – тогава щях и да почерпя 🙂

 26. Към Йордан:

  А кой Ви е казал, че да протестираш срещу едно правителство означава “нетърпимост към чуждо мнение”?
  И ако софиянци ( колкото и да е относително да се наричат така протестиращите в София) нямали право да свалят правителството, Вие имате ли право да говорите от името на НЕсофиянци? Или не знаете “случайно” до каква степен властта ( особено тази, управлявала 45 години плюс около 20 под различни форми)държи в зависимост и в страх недоволните от нея хора в по-малките населени места в България?

 27. Самата истина е, че Софийските протести (става дума за протестите по жълтите павета) промениха някои неща. Чрез тях Бойко Борисов успя за пореден път да скрие от Европейския съюз неокомунистическата и проруска същност на ГЕРБ и на Живковия бодигард.

 28. Някои другари продължават да повтарят лъжата за легитимното избрано правителство с цел да стане истиба, но не би. Правителството е избрано с около 12% от гласоподавателите повечето гласували от страх да не загубят работата си в олигархичните фирми. Протеста може да е софийски, но се подкрепя от над 50% от хората, което го прави единствената легитимна институция в Бг наред с президента. Съжалявам другари, но това е реалността, протест до оставка и избори или непредвидими последици за демокрацията в Бг.

 29. Нека да има десен блок , пък да видим кой за кого ще гласува.Затова не гласуват 50% , защото няма за кпй.Градовете – повечето ще са десни, селата да ме извинят, но са по-зависими от кмета , пъдаря и за съжаление отиват в ляво.А София е ясна, щом на червените им трябваше платена подкрепа с организиран превоз да ги подкрепя.

 30. Към Иво Инджев

  ” А кой Ви е казал, че да протестираш срещу едно правителство означава “нетърпимост към чуждо мнение”?”

  Протестът сам по себе си не означава това, но епитетите използвани за митинга (контрапротеста) в подкрепа на правителството е показателен за това.
  Не говоря от името на никой, а изказвам собствено мнение. Аз живея в малък град (Казанлък) и имам някаква представа какви са настроенията тук. Не знам някой да е уплашен и да не може да изрази мнението си. За разлика от февруари, когато в градът протестираха около 1000 човека, то сега има около 20 които се събират събота и неделя. Зная как градът беше зависим от герб. Зная как целия завод арсенал беше задължен да гласува за тях (защото всеки който започва работа там първо трябва да подпише молба за напускане без дата, преди да подпише договор). Зная, че малко хора тук са десни, и биха избрали дясно правителство вместо сегашното (уж) ляво. На доста хора тук им настръхват косите като чуят думите реформа, приватизация, оптимизация, а всички знаем, че те ще се ползват често, ако това правителство падне.

 31. Йордане, не знам на колко си години (предполагам, че си пенсионер като мене). Смяташ ли, че възрастното население и нискообразовани роми трябва да определят и провалят бъдещето на младите, образовани хора каквито са повечето протестиращи?

 32. Към Йордан:
  “мате право да сваляте правителство избрано от всички” Кои (и колко от) всички са избрали подобно хермафродитно правителство?

  “не приемат, че някой може да има различно мнение” Не може да има различно мнение. Или си ЗА или ПРОТИВ мафията. Вие вече дадохте своя отговор на коя страна сте.

 33. Наскоро ми се наложи да отида на зъболекар в провинциален град. Лекарят след прегледа ми каза:
  ” Надеждата ни е във вас, в София. Тук нищо не смеем да направим. Хората са смазани от беднотия, изплащени. Дано успеете” Е, кой както иска или му и угодно, така да си тълкува мълчанието. Чест ви прави, господин Инджев, че аргументирано, без злост излагате тезите си, анализирате и тогава обобщавате събитията от нещастното ни ежедневие. Да си призная дълго време не четях нищо, написано от вас – бяха успели да оформят в съзнанието ми образа на “лошия”. Сега всеки ден преглеждам блога ви и ви благодаря за прекрасния език, на който пишете, за чудесната белетристична находчивост и ясна позиция!

 34. Към survivor

  На 30 години съм. Не само, че смятам, това е основно за демокрацията, и е записано в конституцията на всички демократични държави. Възрастните хора задължително трябва да участват, защото на вашият труд се дължи всичко което имаме в България. В много култури възрастните са почитани и смятания за по-мъдри заради житейският си опит.

  Към BERNARDO OLIVEIRA

  50 процента от гласувалите за партии минали бариерата, ако включим и атака значи и повече.
  Вярата, че можем да се отървем от мафията са мираж. Изборът не е между мафия и немафия, за хора които поне отчасти ще защитават и моите интереси. Аз лично не виждам кандидати, които да не са дискредитирани, затова трябва да избера по-малкото зло, според мен.

 35. Едва ли някой взима на сериозно другаря цар, г-н Инджев. Тази карикатура до такава степенн се самокомпрометира, че освен за посмешище за друго не става.

 36. Йордане, и аз съм от Казанлък и ако наистина си на 30г знаеш много по-малко от мене кой какъв беше до 1989г и как някои отговорни (номенклатурни) другари купиха на безценица големите предприятия в града и от комунисти-социалисти станаха диви капиталисти. А хилядите трудили се по 40 и повече години какво получиха? И тази схема важи за цялата страна. Не разбирам какъв интерес имаш да си на страната на БСП-мафията и Олигархски.

 37. Към Йордан:
  Имате да вземате. Колко хора от тези три партии са гласували за коалиции? Искате ли да Ви подшушна под секрет нещо. Оня ден си протестираме в моя град, който НЕ Е София, но протестира (но както и да е) и един възрастен човек се доближава до мен и ми казва: аз съм привържаник на БСП… викайте оставка, но викайте срещу ДПС.
  По следващия пункт от отговора Ви към мен:
  “Изборът не е между мафия и немафия, за хора които поне отчасти ще защитават и моите интереси” именно тези тънки сметки ни върнаха обратно в 89-та и започваме от там от където започнахме тогава. Заради подобен начин на мислене съществуват партии като БСП и ДПС, заради което стотици хиляди напълниха цариградско на връх юли.

  Септември ще се преброим кой е многоброен и кой – малоброен.

 38. Откъс от романа на Владислав Тодоров – Цинкограф:
  http://liternet.bg/publish19/vl_todorov/cinkograf.htm
  Да, просяка и симеончо са литературни герои, но всичко се подрежда удивително съпоставяйки го с днешната реалност.

 39. @ Огнян Георгиев

  Не мога да разбера вашето пораженчество/примиренчество. Тъкмо така искат да разсъждаваме – че нищо не зависи от нас, че всичко е в техните ръце, че нашето участие в политиката се заключава в това, веднъж на 4 години да легитимираме правото им да се разпореждат с България като с бащиния.

  Разберете ме правилно. Вярвам, че сте свестен човек, но на такива като вас се крепи статуквото. Ако сте на дъното на кладенец, никога няма да изпълзите на белия свят, ако не вярвате, че можете да го направите.

  Не мога да разбера, как когато всичката сила е у теб, противникът ти изглежда толкова силен и страшен?

  Писала съм го и преди: Тези хора са наши ПЪЛНОМОЩНИЦИ, наети да свършат определена работа, срещу което получават възнагражедние. Не се различават от адвоката, градинаря или жената, която почиства къщата ти. Като не се справят – шут и чао!

  Защо ги МИСЛИТЕ като възкачени във властта от Господа?

  Единственият и истински господар е обществото! Единствено то има правото, когато прецени че ситуацията е непоносима, да суспендира Конституцията и законите, и ако се наложи, да разруши държавата и да я построи наново. Кой може да застане срещу това!?

  Не казвам, че ще бъде лесно. Ние, българите, все искаме някак си с един напън, набързо да свършим работата и после да се излегнем на кълка и да си гледаме кефа. Не става! Ще са нужни продължителни и последователни усилия. Но пък си заслужава!

  Защото… сегашната ситуация е уникална и ако пропуснем тази възможност – ето как виждам алтернативата: тези самозванци, слуги на задкулисието, уволнени от обществото още на 14 юни, но все още управляващи напук ни казват следното: “Това е положението. Овладели сме цялата държава, вие сте роби, овце за стригане. Ще си правим каквото си искаме (и го правят! – вече 3 месеца). Вече затвориха НЦИОМ. Постепенно овладяват СЕМ, БНТ и БНР. Държат частните медии на каишка (чрез рекламите). Следва регулация на НПО-тата (челен опит от Русия), цензора на Интернет и др. подобни “благини”. Ще останат само “напуканите ръце” и събирането на “хляба на народа”. С две думи: ПУТИНИЗАЦИЯ! И след 8-10 год. в България ще има само една Партия (Единна България), стотина държавни феодали и няколко милиона безпомощни роби с промити мозъци.

 40. Йордан,
  това правителство беше избрано с измамен трик като при игра на карти, в която някои от играчите са непочтени. Ако приемем, че 90, хайде 80% от хората го подкрепят, защо е тази борба на всяка цена да няма нови избори- нали така или иначе 80% са за тях.Разбирам те напълно- в такъв малък град сигурно се знае всеки как гласува- страхуваш се и ти. Но тези хора- “софиянци” както ги наричаш ти са жертвали свободното си време и за такива като теб. Нали точно това е целта – да дойде управление, при което няма да те е страх да си изкажеш свободно мнението.Поне уважение им дължиш ако не можеш да ги подкрепиш по друг начин. И не са само софиянци тези,които подкрепят протеста. Ето, аз не съм от София, но съм с цялото си сърце на страната на протестиращите. Нали от това ги е страх БСПДПСАТАКА- че 60 и повече процента са подкрепили протеста.Не се страхувай от реформи- уверявам те ти нямаш какво да губиш от тях. Мафиотите, които натрупаха милиони в далавери и нечестни приватизационни сделки би трябвало да се страхуват. Ти нали не си от тях? Не подкрепяй тогава мафията.И последно- то и Априлско въстание нямаше да има по твоята логика-
  Ами то какво ли да се вдигаме.
  То дали по- хубаво ще стане?
  То сега при султана не е много лошо.
  Добре, че не всички са мислели като теб, Йордан.

 41. Tzaria se pravi na moralizator, no savsem ne se pravi, a e otkroven manipulator.

 42. Иво,
  пак си направил брилянтен анализ! Благодарности!
  Има нещо, на което,според мен, никой не обръща внимание и има много спекулации, а именно това е легитимността на изборите. С 1 500 000 мъртви души в избирателните списъци изборите нито са избори, нито са честни, нито са демократични. И твърдението, че това бил избрал българкият народ са несъстоятелни. От там нататък вече всички твърдения колко били подкрепящите, колко били противниците нямат никакъв смисъл. Някой да си е мръднал пръста да актуализира избирателните списъци така, че зад всяко име в списъка да има жив човек, който да има право на глас?
  Тогава за какво говорим? Нещата никога няма да се променят, докато в избирателните списъци има милион и половина мъртви души. Това означава, че тези, дето броят бюлетините имат тези гласове, преди още изборите да са започнали.
  За мен е непонятно как и защо за това не се говори. Това е нещото, с което трябва да се започне. Казват, че 50% от хората не гласуват. И правилно, защо да гласуват след като резултатът е предварително известен. Какъв Реформаторски блок, какви 5 лева, след като този важен въпрос изобщо не само не се споменава, но по всичко личи, че не се и разбира.
  Докато избирателните списъци не се изчистят, резултатите ще си ги редят, както им хареса.

 43. “Простият” български народ, който отказа да си “смени чипа”, много точно му лепна прякора “крадлив дедо” и … забрави за него ! Дори и тези, които се подлъгаха и гласуваха за него. Така че, каквото и да “говори” и да “коментира” въпросното недоразумение, отдавна вече никой не му обръща внимание и не се интересува от него. Това, че се опитват отново да ни го “пробутват”, ( както не съвсем отдавна,се опитаха да ни “пробутат” отново и другият отдавна забравен клоун-олигофрен Жорж Ганчев, или както там се казва ), мен много ме радва !
  Мисля си, че всичката тая пасмина -пета колона ли ще я наречете или кръг “Монтерей” или “Любен Гоцев и приятелчетата” – вече се е изчерпала откъм идеи…
  Не знаят какво да правят ! Не знаят как да реагират !
  Все едно на ринга срещу мускулестия боксьор да излезе… да речем оперна певица, той не знае как да реагира, не знае какво да прави ! Колкото и да тъп, все ще се сети, че ако я “фрасне”, с кариерата му е свършено. Колкото и да са на негова страна “медиите”, не можеш да подминеш такъв резил.
  От друга страна, мускулестият боксьор, ( колкото и да е тъп ), не може да не се сети, че ако оперната певица му удари дори едно шамарче ( което е малко вероятно тя да направи, но не се знае ), означава същото – край с неговата кариера !
  Така че, боксьорът ( тъп или не ), прави единственото което знае – подскача насам-натам, размахва ръкавици, пробва разни удари и изчаква да види накъде ще тръгне мача.
  Накъде ще тръгне мача, зависи от нас !
  А иначе, аз лично, наричам ” крадлив дедо’ – претопленият покойник от Мадрид.
  Това, че ни управляваха живи покойници е много, много срамна страница от нашата История !

 44. @Йордан, мисля че си доста заблуден ако мислиш че БСП са социална партия или пък по-малкото зло (поне от участието им в управлението до сега си личи това). И не е вярно че няма алтернативи просто сме станали доста крайни и реагираме повече с емоции от колкото с разум. И как мислиш ще станем като Швеция ако не постигнем тяхното ниво на демокрация (да не забравяме все пак че те са монархия)? Интересно е че водещите демокрации в света с монархии с изключени на САЩ и Швейцария (която между другото копира американския модел). Виж тази страница:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index
  и ще разбереш че връзката между нивото на демокрация и развитието на държавите са в пряка зависимост. И обърни внимание на положението в Русия и Китай. Затова и влиянието на Русия върху политиката и икономиката ни е пагубно за нашата демокрация и развитие. Споменаваш и Арсенал но точно това предприятие е пример за неефективно и ненужно производство но създаващо не пазарни зависимости от Русия. Вярно е и че се създава неприятна ситуация за работещите там но ако продължава така няма да стане по-добре за тях а напротив. И това трябва да се осъзнае колкото се може по-рано а не да прехвърляме проблемите от поколение на поколение. Същото се отнася и за начина по който правителството на Орешарски (ако въобще може да се каже че е негова) иска да прави социална политика чрез заеми. Нима разрухата след комунизма не беше доста поучителна за това? И протестиращите сега не обиждат избирателите а техните избраници които с малки изключения наистина са боклуци. Надявам се да приемеш коментара ми с разбирателство.

 45. Към Йордан,
  Това което казваш е много тъжно:
  “Зная, че малко хора тук са десни, и биха избрали дясно правителство вместо сегашното (уж) ляво. На доста хора тук им настръхват косите като чуят думите реформа, приватизация, оптимизация, а всички знаем, че те ще се ползват често, ако това правителство падне.”
  Роби сте Йордане и ти самият си роб. Изглежда в Казанлък още не сте се освободили от турско. С такива мисли никога няма да заприличате нито на САЩ, нито на “червена” Швеция. Ще си останете такива, трудно отличими по света от руснаците.
  Апропо господа социялистите предполагам от Жабокрек директно са отишли да отдадат почетен караул нагроба на Цар Борис III в Рилския манастир. Сигурно са чули как се обръща в гроба си, като е научил за изявлението на негово царско нищожество сина си.

 46. Към Йордан:
  Винаги, когато срещна събеседник с мъглява и обтекаема позиция като Вашата, у мен възниква въпросът: “Що за човек имам насреща си – искрено-наивен, политически неориентиран или червен провокатор, приел образа на “умряла лисица”?
  И този път (както в повечето случаи) приемам за отправна точка първия вариант, защото нали трябва да вярваме в доброто у човека. Пък и убеден съм, че представителите от първата група, четящи този блог са много повече от подлеците.
  И така – по темата:
  Поставил сте се в смешната позиция на купувач, който влиза в железарски магазин да търси аналгин.Все още ли не сте проумял, че предоставения Ви избор не е между Щатите и Швеция?! Изборът, който трябва и имате единствено възможност да направите е между ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ЕВРОАЗИАТСКИЯ ПУТИНИЗЪМ!
  Убеден съм, че не познавате достатъчно добре живота на емигранта нито в САЩ, нито в Швеция, за да поемате така категорично риска от такъв решаващ избор. Но не това е най-важното.
  Отговорете, моля Ви, смятате ли, че политическа камора, като тази на Станишев, Доган и Сидеров и излъченото от нея правителство “Орешарски” има ерудицията, професионализма, менталния капацитет и волята (намерението) да поведе страната ни по пътя към шведския екзистенциален стандарт?
  Ако отговорът Ви е ДА, Вие сте безнадеждно сбъркан и опасен за неориентираната и колебаеща се провинциална маса, чрез внушенията, които лансирате!И се САМООПРЕДЕЛЯТЕ като “червен боклук”.
  Прав сте обаче в едно – безусловно вярно е, че хората податливи на червената пропаганда, с твърде голямо закъснение проумяват връзката между СВОБОДАТА и салама!
  И накрая (да не забравя) – животът в Швеция е такъв, какъвто Ви харесва, ИМЕННО поради следните три причини:
  1. В Швеция никога не е имало комунизъм (болшевизъм, фашизъм и какъвто и да било друг вид тоталитаризъм).
  2. Швеция никога не е била “освобождавана” и не е била зависима от Русия (СССР).
  3. Шведският народ НИКОГА не би допуснал да бъде управляван от личности с качествата на Т. Живков, П. Младенов, А. Луканов, Ж. Желев, Г. Първанов, С. Станишев, А. Доган, В. Сидеров, Пл. Орешарски и т.п. (пропуснатите, моля да ме извинят).

 47. Отдавна всички знаят, че царят е гол/дори простоватите/. Оттук нататък смятам, че хората поддържащи дясното трябва да са последователни и устойчиви на “разкрития”, защото фабриката за мръсотия още не е започнала да работи на пълни обороти. Другарите поне в това ги бива.

 48. Йордане, като гласуваш за по-малкото зло, винаги на зло ще налиташ.Долавям, че ти разбираш какво значи монопола на една партия или власт в малкия град.За това се опитай по-добре да разбереш свободните и не толкова зависимите хора в столицата.Ако вникнеш в смисъла на техните послания, няма да не причислявам към агитката на Сидеров и Симеон.

 49. Според мен ЙОРДАН е представителна извадка на онази не малка част от българския народ,която: не подкрепи Априлското въстание,Христо Ботевата чета,която посрещаше с овации синеоките германски рицари а три години по-късно-съветските освободители,оплака Цар Борис а 3 години по-късно -гласува за Народна република,която не осъди съветската интервенция в Унгария ,а 12 години по-късно-тази в Чехословакия с българско участие….Дали да продължавам,или накъсо да цитирам дядо Петко славейков:”Не сме народ а мърша,с туй ще почна с туй ще свърща….”Ако съйменика ти Йордан Радичков те чуеше,би се обълнал в гроба си!!….

 50. Колко съветски рози, гербери и лилии ще са нужни за букета на партията на бюреците за да успее да влезе в парламента?

 51. Г-н Тинков ако позволите едно допълнение към коментара Ви на вниманието на Йордан.

  4. Събирателният образ на изредените от Вас персонажи в т. 3, т.е. ИЗМАМНИКА (не убиец) в САЩ в лицето на г-н Мейдоф получи 150 г. затвор. БГ измамниците освен че убиваха но и изконструираха пирамидата “Развито соц. Общество” чрез лъжата че като премахнат частната собственост на буржоазията (по Маркс) ще я разпределят поравно (или поне справедливо). Плащаха дивиденти изключително в лозунги за съветско светло бъдеще.
  Пирамидата рухна както е закономерно с всяка пирамида от сорта и плячката бе разпределена м/у БГ Мейдофците. Съд нямаше, ограничихме се и се задоволихме с другарско мъмрене, както е по комуно-измамническата процедура. След това се задейства прехода през който измамните тактики бяха ревизирани и обновени и чрез новите процедури се дообра каквото беше останало у хората. Това бе т.нар. Пирамида 2.0 “демократична”.
  Сега се търси клиетела за нова пирамида по нова процедура (предишните “съветска” и “демократична” като отживели своето време са отхвърлени и се подготвя нова, издание 3.0 (има вероятност да бъде наречена “шведска”)
  Проблемът е че няма как да се конфискува комунистическата собственост, народната е останала никаква, няма нова идеология . Маркс/Енгелс/Ленин са се ограничили с въпроса за конфискацията на капиталистическата собственост а не са разгледали въпросите засягащи конфискацията на комунистическата такава. А в БГ собствеността е главно такава. Има още малко необрана от БГ мейдофците и сега целта е да се събере и тя тъй като е не-комунистическа и към нея може да се приложат марксовите процедури. Потенциалните участници в новата пирамида са именно собствениците на тази не-комунистическа собственост.
  По всичко изглежда че дивидентите в новата Пирамида 3.0 “шведска” ще се плащат в обещания за бъдещи шведски маси (от тези дето се яде на корем).

 52. Hitler otrovi bashta mu na Madridskoto NISHTO, nego samiat shte go otroviat negovite moskovski hraniteli.

 53. Уважаема Игнатия,
  Това не е пораженчество , а опит за някаква обективна оценка!Никога не съм членувал в партия , няма и да членувам !От 15 години сам съм си началник и успявам !Свободомислещ съм , поставям си цел и я постигам!
  С коя от точките не сте съгласна ?
  Кои са механизмите които могат да накарат тази власт да се оттегли, при положение ,че правила за тях няма ? Протести , 70 -170 -270 дни продължителността няма значение вече ! Брой …… колко трябва да сме ? Правилиният въпрос е КАК да го направим ? За сега никой не е дал отговор !Знам, че всяка армия си има водач!Нужно е политическо представителство , организация , за да се формулират и концентират усилията ! РБ какво чака още ?

 54. Йордан | август 25, 2013, 20:53

  Има значително разминаване между думите на Йордан и реалния живот.
  Това са думи на Йордан:

  “Зная как целия завод арсенал беше задължен да гласува за тях (защото всеки който започва работа там първо трябва да подпише молба за напускане без дата, преди да подпише договор). Зная, че малко хора тук са десни, и биха избрали дясно правителство вместо сегашното (уж) ляво. На доста хора тук им настръхват косите като чуят думите реформа, приватизация, оптимизация, а всички знаем, че те ще се ползват често, ако това правителство падне.”
  А сега факти от реалния живот:
  1. Завод Арсенал е частен. Съмнявам се, мажоритарният му собственик е “влюбен” в Герб. Особено като имам предвид образованието и кариерата му.
  2. В близост до Казанлък е Калофер. Шивашкият цех е към Интенданството. Принципал е министъра на отбраната. Демек е 100 % държавен. От три месеца шивачките не са получавали заплати. Т. е. от времето, когато Йордановата партия е на власт.
  3. Малко по-далеч от Казанлък е Сопот. Продукцията на Арсенал и Вазовските заводи е с еднакво предназначение. Разликата е в собствеността. Сопотските заводи са държавни. И периодично не си получават заплатите.

 55. много ми е интересно защо протестиращите, минат се не минат 24 години и се сещат за десните ценности. а в останалото време гласуват за знайни и незнайни обекти и субекти и после са много учудени, че този и онзи са се оказали такива и онакива. аз лично щях да протестирам от 22 години насам и сигурно щях да съм единствена на улицата. това ми говори едно: всякаква манипулация за нечии (?) цели. как и на кого да повярваш. правим това, което трябва на някого. къде бяха хората от улицата при предишното управление – славословеха големия пич. казвате, че сегашното правителство е избрано с 12%, но защо не гласуваха протестиращите – в една демократична страна не е измислено нищо по-добро от изборите, но ние протестираме срещу собствения си избор, ние протестираме срещу собственото си малодушие, ние протестираме защото така е по-лесно…

 56. Едно истинско голямо Браво за първия коментар на Огнян Георгиев.
  Ситуацията е тежка, но изхода го има и той е публичен.
  Озаглавен е: “Платформа на модерната десница на българите”

 57. уважаеми AOL

  Благодаря :))
  Аз съм бил винаги с вас !
  Уважавам усилията Ви и споделям тезите на Платформата !Важно е ДА ПРАВИМ нещата!

 58. Много хубава дискусия се получи! И аз напълно споделям казаното от Огнян Георгиев, много е точно и напълно реалистично.Наистина платформата на модерната десница е напълно приемлива, абсолютно необходима за прилагане. Дано стане основен стълб за укрепване на Реформаторския блок. Друга алтернатива просто няма.Както казва М.Т. изправени сме пред дилемата да избираме по кой път ще тръгнем – единият е десен, другият е грешен…

 59. Йордан е донякъде много прав!
  Не само че протестът е софийски, тя цялата държава е софийска. И заслугата за това е най-вече на десните, които така и не премахнаха деспотизма на софия над цяла българия. А това БЕШЕ първото условие, което да е гарант за демокрацията в БГ, т.е., всеки окръг, сега област, да бъде самостоятелен икономически субект, и данъците да се събират по окръзи, да са ПРОЗРАЧНИ КАТО СУМА и само част да се изпраща в софия, а не както е сега, всичко в софия, и след това да се разпределя на принципа “наши и ваши”. Желъо Желев тогава излъга народа. И следващите го излъгаха. Но най=страшното е, че така и не се намери “някой”, който да пише в медиите за този продължаващ деспотизъм.
  Вие давате един малък пример със заводите в Казанлък. А те са мини огледало на БГ. Вашета “шапка” се намира в София, там и те разпределят парите. Фирмата ви между другото е едно АД, където никой не знае кой колко държи като %.
  Преди много години написах името му по блоговете, и тогава имаше едни “кардинали” и “талейрани”, които веднага реагираха. Лошото е, че никой не иска да бърка в тази каца и сигурно си има причина. Защото там става дума за много пари.

 60. karandash | август 26, 2013, 22:43,
  1. Вашият аргумент, че десните са премахнали самостоятелността на окръзите като икономически субекти е фактологически несъстоятелен и неверен.
  До 2001 г. съществуваше 10 % общински данък, който плащаха предприятията на територията на дадена община. Не помня точно кога го премахнаха, но в случая е без значение.
  2. Предположението Ви, че провинцията изкарва парите и ги праща в София е емоционално и дълбоко невярно. Нима си мислите, че окръзи като Видин и Монтана могат да се самоиздържат по общини, пък и да им остават пари, които да пращат в София.
  3. Несиметричността на икономиката на територията на страната е много силна. Ако повечето общини не се захранват от Републиканския бюджет, са загинали още на първия месец.
  4. Иначе идеята за икономическа самостоятелност на общините е великолепна.

 61. KARANDASH, хайде отговори си , кой е управлявал от София последните 65 години, и може би ще ти просветне – защо “шапката”(капа ди тути капи) е в София?!?!?
  И дали управлявалата и управляващата “шапка”(капа ди тути капи), някога е мислила да си свали “шапката”(капа ди тути капи),и да мине в опозиция?
  Дали “идеологията” и го предвижда въобще, свалянето на “шапката”(капа ди тути капи)?

 62. Йордан, припомни си “предизборните” обещания на партиите ви, защото програма НЯМАТЕ, едва сега Орешарски нещо е сглобил , и след седмица ще го просрича пред парламента!
  Сравни ги със “следизборните действия” на тройната коалиция!
  Не откриваш ли всички разлики?
  Ако не, простено ти е!
  Те са всеобхватни!
  Трудно е да се определи точният им брой!
  И правиш ли разлика между тоталитарен предизборен популизъм и следващийт го след това тотален следизборен сюрреализъм?!?!?

 63. karandash | август 26, 2013, 22:43

  “Вие давате един малък пример със заводите в Казанлък. А те са мини огледало на БГ. Вашета “шапка” се намира в София, там и те разпределят парите. Фирмата ви между другото е едно АД, където никой не знае кой колко държи като %.”
  Карандаш, отново сте в грешка.
  Много точно се знае акционерното участие в Арсенал Казанлък. Мажоритарен собственик е “Арсенал 2000”, под ръководството на Николай Абушев. Останалите собственици са Христо Абушев, Янко Костадинов,
  Станил Станилов, Станислав Ненов,
  Добриян Драгиев, Христо Срашнов,
  Петко Ванов.
  За Николай Абушев и сина му Христо със сигурност знам, че са казанлъчани. Таткото е бил пред погледа на съгражданите си и те би трябвало да знаят отлично какви са партийните му тежнения.

 64. Здравейте, г-н Инджев,

  Поздравления за чудесната статия и позиция! Можем ли да получим Вашето разрешение да публикуваме откъси от нея или цялата статия във в. “Протест”?

  Благодаря за вниманието.

  Поздрави,
  Мартин Райчинов
  редактор

 65. Не знам защо все още му обръщате внимание на този дребнав човечец(дървосекач).Да ходи да друска Хасанчо на коленце и да му разказва приказки на ‘чист български’ език както написа преди време някакъв дупедавски сайт на интернет.
  Хасанчо бил говорел ‘чист български’.
  И кой го научи на този чист български?- Баба му , или маика му, или баща му, Оооо не, това сигурно ще да е бил дядо му.
  Моля се на господ един ден българският парламент да гласува закон с които да си прибере обратно заграбените от него имоти купувани с български пари, заделени от българският бюджет.Знам че няма да е този парламент, но дано дано един ден се случи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.