Ексцентрична бъркотия и власт на екс- опс!

Експолитици, екслидери и ексуправляващи експериментират екстравагантно с ексцентрични идеи, с които само помагат на настоящия „експертен” кабинет на екскомунистите да консумира в бъркотията властта си на екс.

Не е задължително това да се се случва нарочно като част от някакъв план на централно подчинение, но по липса на идеи в дълбочина на повърхността бълбукат всякакви плитки оферти.

Най- новата, за която се разчува днес, е клонинг на лошата ГЕРБ, която ще се нарича БАСТА ( няма значение как се разчита абревиатурата- търсен е ефектът на ексцентричното название).ГЕРБ вече беше достатъчно ексцентрично съкращение и явно някой е решил да повтори на семантично ниво успеха с претенцията да бастиса матрицата на едносезонното цвете.

Кой е съветвал новата циганска партия, която преди седмица се създаде „ в ляво от центъра” ( отново на ръба на закона, който по принцип не допуска етнически партии), да си избере конфузно название, нямам представа. Но някой може и да се е изгаврил с предполагаемо не особено грамотните бъдещи партийни членове с названието ОПС- известно възклицание в разни западни езици, използвано при лапсус, познато (най-вече) и на децата у нас от вносните детски предавания по телевизията.

С ефектно предложение се отличи и Стефан Софиянски, който си предложи партията като подарък на всеки, който я пожелае. Може и да е някаква шега, но не е от най-нежните. Защото напомня за „три синджира роби”.

Както вече писах, забележително ексцентрично е и кой защитава най-гръмко властта в публичното пространство извън редиците на онези, на които официално се плаща за целта. Косвено острие на управлението, в което уж не участва, най-напред стана Волен Сидеров. После от ЕС наредиха той да бъде скрит и след обсъждането на ролята му в Брюксел на 2 юли, големият борец за освобождение на България от Европа си подви опашката.

На повърхността изплуваха един Шамар и едно Петно- единият криминално проявен в ефира на официозната ТВ7 с антисемитско изстъпление, а другият стар познайник на затворите, а вече и лично на премиера Орешарски, с когото си преговаря в качеството на кандидат да линчува протестиращите срещу властта.

Но понеже и това им беше малко в ексцентричния сценарий, от задкулисието към Шамара и Петното беше присъединен и Царя, който дума по дума повтори всички самозащитни мантри на проруската коалиция срещу правото на българите да протестират.

Най-интересно ми се вижда ашладисването на бунтарката ( срещу Станишев и неговия кръг в партията) Татяна Дончева с винаги подмолния неин антипод Георги Първанов.

Ако очаквате да включа в списъчето напъните на един изпълнителен директор да изпълни поредната поръчка чрез създаване на гражданско движение, начело със себе си, лъжете се. Вярно е, че грандоманията на ексконферансието от пловдивските механи е несериозна, но е само „екс” , макар и егоцентрична. Това не е достатъчна причина да припомням известното на всички житие на Борисов, Сидеров и още по-дребни популисти, от които изпълнителният директор взима пример в амбицията си да изиграе още веднъж позната роля и публиката, готова да настъпва поредната скъпо платена мотика.

Състезанието по ялово остроумие продължава. Опс!

21 мнения за “Ексцентрична бъркотия и власт на екс- опс!”

 1. Оххх… добре поне, че не са се кръстили ДЖАСТА-ПРАСТА, но ще им отива!

 2. Има още да мислят. Моят фаворит си остава закритият вече Хасковски учителски институт/ХУИ/.

  Само дето тези политически напъни са тъжни. Петна, Шамари, Болен – единични клоуни и новосъздаващи се циркови трупи.Все едно съм съвременник на Рабле. Във време на пародийно обърнати ценности.

 3. всички криминални и посредствени ,селяндурски психопати се натискат да са много Ексцентрични,въобще ексцентрична простотия за масова потреба-крими чалга.

 4. Господин Инджев, както отдавна е известно, у България прости хора нема. Може да има неграмотни, ама прости нема. Потърсете в най-забутана паланка някой гол и бос претръпнал от глад оскотял субект и тутакси ще се уверите, че въпросният субект всичко знае. За него тайни и загадки във Вселената нема. И за политика, и за икономика, дали има Бог, имали извънземни, как се церят срамни болести, за всяко нещо за което се досетите, въпросният оскотял субект ще Ви даде точен отговор. Само едно не знае въпросният субект – защо живее като скот.

 5. Баста – зашита гънка на дреха /панталон/. Служи за прикриване /замаскиране/ на срамотиите. Може да бъде лява баста и/или дясна баста.

 6. Ами те новините валят като изведро… Вече имало прогресивни фейсбукъри, които се присъединяват към контрапротеста:
  Във “Фейсбук” Богомил Бонев, Любка Качакова и Веселина Томова искат “София без блокади”

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/26/2129276_vuv_feisbuk_bogomil_bonev_ljubka_kachakova_i_veselina/

  Много е интересна симбиозата от откровени комунисти, царисти и полу-легални бивши костовисти и откровенно противни уж-журналисти…
  Ситуацията напомня терористичен екшън, в който поетапно се активират “спящи клетки” в различни краища на планетата…

 7. според мен цялата БГ мафия се е активизирала на всички нива срещу БГ народец….

 8. Свиреп провинциализъм, селяндурщина, ниска култура, смърдящи по сталински ботуши,хомофобия, лишеност от елементарен финес и въображение, алчност и липса на всякакво достойнство – това са българските комунисти, преименувани на социалисти. В такива случаи пускат напред най-големите си идиоти, а в тази партия, изглежда, има много такива.

 9. Върнахме се чак в Алеково време – един файтон хора – цяла партия.Но си мисля,че това роене означава и страх от обединението в дясно.Колкото до Бонев и Качакова е ясно на кого са слуги, а на Томова и викат Тимаджийска.Ако им пречат блокадите, чудесно, на прав път сме.Дано дясното да порасне още.През толкова трудности е минала тази държава , тази е поредната и е преодолима.

 10. Много интелигентно, високо ерудирано, г-н Инджев! Не е за всяка глава. А самовлюбените, които се цитират или подразбират не обичат да четат неща, които не ги устройват…БАСТА!

 11. А мене ме интересува кой и с какви недостойни политически средства позволи на Бойко Борисовия милиционерски кръжок да влезе в Европейската народна партия, защото това нечувано политическо предателство лишава за десетилетие напред демократично мислещите българи от тяхно легитимно представителство във властта. Интересува ме и цената на предателството. Съмнявам се, че само дванадесетгодишното безполезно преседяване на Иван Костовите апапи върху банките в Народното събрание е единствената награда за подлата машинация да бъде припознат верният Живков телохранител за най-големия български демократ. Така или иначе обаче, България остана без значима дясна партия. Такава каквато беше СДС преди цитираните по-горе дванадесет години. Такъв предателски бум никой в България не е правил.

 12. Аз пък искам България без Богомил Бонев, Любка Качакова и Веселина Томова-ТИМаджийска.

 13. Другарите комунисти ускорено вървят назад и то в стъпките на Тодар Живков – сега щели да гласуват закон, с който да се забрани на хипермаркетите да работят в събота и неделя… за да можело да живнат малките магазинчета по кварталите?!?!?!

  http://www.vesti.bg/pari/biznes/koaliciia-za-bylgariia-protiv-hipermarketite-5992418

  Имам чувството, че по примера на един психологически експеримент се опитват да вдигнат много високо летвата на нашата чувствителност, като всеки ден ни обезчувствяват към това кое е неприемливо, чрез затрупването на нашите сетива с много, и много недопустими действия (след назначаването на Пеевски се случиха поне сто (а вече може и да се повече) безумни и недопустими неща – десетки назначения на корумпирани, криминални типове по високите и средните властови равнища, простотиите по актуализацията, селския автобусен марш (ала Стамболийски, само дето още не са ни счупили главите с тояги)….

  Това не може да е от глупост. Тази безкрайна безогледност е възможна само ако са убедени, че нищо не може да им се случи. А това е възможно само ако имат мнооого силен “гръб”. И понеже такъв в България очевидно няма, единственият извод е, че имат ясни гаранции от Кремъл, че ще бъдат задържани на власт на всяка цена. А цената за това задържане вече е ясна – форсиране на загробващия проект “Южен паток”, както и на “Белене”. А те бяха предшествани от процес на руска монополизация в енергетиката, в медиите, в тютюневия бранш, в пенсионното осигуряване, а напоследък и при банките…

  Е, ако няколко от основните инфраструктури, от които зависи функционирането на едно общество (енергетика, медии, икономика) са монополизирани, и то по азиатско-имперски маниер, как няма станишевци, догановци и сидеровци (но скоро и други, както става ясно) да се чувстват недосегаеми?!…

  Точно затова протестите трябва да станат много по-мощни през септември, отколкото бяха през юни и юли. А ако се наложи, ще трябва и да им припари в буквалния смисъл под краката и под задните им части, за да се спре описания преди малко процес на пълна колонизация. Защото тези май от друго не разбират.

 14. Забравил съм телекомуникациите (Виваком, НУРТС, цифровите муртиплекси), а те са не по-малко важни от енергетика, медии, икономика.

  Този кремълски монопол върху социални и икономически инфраструктури няма как да не доведе до монопол и в политиката. И то си е така – дали е Боко Тиквата, или Сергей, Доган и Сидеров, все тая. Пионките не са от значение, важна е матрицата, а тя е убийствена…

 15. Ще гласувам за оная партия, която в програмата си гарантира ,че ще върне на държавата дворците,заграбени от агента на КГБ – симеон борисов.

 16. i koi kaza, che v Bulgaria niama”matrial?
  imaaaaa,imaaaa-da se chudi6 za kogo da glasuvash!!!I o6te podobni kartinki 6te se roiat-horizata opipvat,che e hubavo da si na vlast,pak turi mu pepel, kak 6te se kazva partiyata mi-i che 6te mi se hadsmivat…vsiako zlo za 3 dni-taka edin prost , ogranichen medik , no korav cherven partiez predi godini mi kaz:slu6ai me dobre-neka me pliuyat, az da stana profesor, pak-vsi4ko e do 3 dni”-horata iskat vlast, goliamo par4e3 ot zelnika!Boze do kad ya dokarahme?…Ostavka, predsro4ni izbori , no koga, i s kogo nachelo?
  daite nai-posle da izbirame lider-ne moze bez lider, ne , ne moze-triabva LICHNOST,LIDER!!!posavetvaite ni gn Indzev!!!

 17. Хе,хе, злите езици говорят, че Татяна Дончева би се ашладисала с всеки субект, който не страда конкретно от една деликатна дисфункция.

 18. Извинявайте,но някой може ли да ми обясни..Кои са тези:Богомил Бонев,Любка Качакова с тениската с надпис “Срам ме е от Вас”,Веселина Томова/ е тази наистина не я знам коя е и от кое котило е/. Ама така ни се пада като се люшкаме като пияни и избираме/без мен/ де кой се появи на малкият екран. И все “малки” хора ,първо симеон/ за него нямам и главна буква в клавиатурата на лаптопа/. После тройната комбина,пардон ,Тройната коалиция.След това бащицата ББ,мурта -пожарникар /не го бъркайте с Брижит Бардо,нищо,че и той е един пишман артист/. Сега са наред комунистите. И пак сме в началото,Само дето я няма онази жажда за свобода и желанието за живот. Убиха всичко детско в нас и най-вече вярата,че има изход. Ееее,забравих,че идва БАСТА. Да,баста и на М.Н. и на неговата БАСТА и на ГЕРБ,и на БСП,и на АТАКА и на РЗС и на…. спирам,че май досадих и на мен и на Вас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.