Стената на Уотърс и розовият флуид на червендалестата пропаганда

Един велик бунтар преподаде днес урок на дребните душици, които се опитват да се присламчат към чуждата слава: Роджър Уотър се присъедини към протеста на българите, които искат оставката на правителството!

За пореден път комплексираните от поражението в студената им война с демократичния свят български комунисти си показаха рогата зад гърба на чужд авторитет, опитвайки се да превърнат в свой идеологически триумф човешкия жест на супер звездата на бунтарската музика в свободния свят Роджър Уолтърс, употребявайки пропагандно поклонението му пред гроба на свой сънародник в България.

Решението на гастролиращия в България бивш басист и вокал на легендарната група Пинк флойд да почете паметта на британския офицер Майор Томпсън, убит в България по времето на Втората световна война, беше обяснено от самия него простичко и напълно разбираемо за всяко нормално човешко същество: покойният му баща му е бил пилот по онова време.

Това е впрочем времето, когато България е проявила глупостта да обяви война на Великобритания и САЩ без изобщо да има нужда и дори без да има възможност да воюва срещу тях поради липса на обща фронтова линия. Британските и американските бомбардировачи рискуват да прелитат повече от две години за своите мисии над враждебното тогава българско въздушно пространство, за да достигнат бомбите им до петролните съоръжения в Румъния, снабдяващи Вермахта.

Обявилата война на англоамериканците България упорито преследва нарушителите и във въздушните битки загиват и биват пленени стотици пилоти на двете държави от антинацистката коалиция. Едва през януари 1944-та съюзниците решават да си отмъстят с бомбардировките над София като част от (уви) стандартната тактика на т.н. въздушна война за сломяване духа на противника през войната, застъпвана от съюзниците след германските провокации срещу Лондон, Ковънтри, Ротердам и т.н.

Да се върнем сега към логиката на днешните експлоататори на жеста на британеца да се поклони на гроба на един британец от онова време. Това са същите тези другарки и другари, които се държат като удавник за сламка за двуметровата паметна плоча на американските пилоти край оградата на американското посолство в София, използвайки я като контратежест в спора за 30 метровия съветски абсурд в центъра на българската столица.

Когато им изнася, за нашите другари и другарки британците от втората световна война са антифашисти на почит, а когато не- воюващите срещу нацизма доста по-отдавна от СССР англоамерикански пилоти, са варварите от онази бомбардировка, поради което нямат право да бъдат почитани с макар и толкова скромно като мащаб- да не говорим за бройката спрямо съветските стотици натрапени тотеми из цяла България, издигнати от благодарност за съветската окупация ( каквато англоамериканците не са ни налагали).

Ако в идеологическото им спекулиране имаше някаква последователност, то българските комунисти, настояващи Царство България да се смята за фашистката държава, би трябвало да признаят, че бомбардировките над София са били антифашистки. Само че оправдаването на българските жертви по този начин е идиотизъм, който дори и идиотската комунистическа пропаганда схваща. Поради тази причина тя си траеше по времето на НРБ, избирайки да се прави на разсеяна пред неразрешимия казус.

В днешно време, когато ЦК на БСП вече няма толкова всеобхватна роля в пропагандата, отделни партийни членове побесняха от кеф, че Роджър Уотърс се поклонил на убит в България британски майор, което било признание за антифашистите ни.

Една от местните компартии, която пък краде международния левичарски авторитет на садистичния авантюрист Че Гевара, направо зачисли в редовете си рокмузиканта и светкавично му издаде членска книжка, похвалвайки се с това деяние в интернет.

Каква бъркотия само цари в главите на комплексарите, бленуващи световната си революция, заради която моето поколение пропусна в младостта си свободата и истинската рокмузика, забранени от насилническия тоталитаризъм, който ни беше обградил с видими и невидими стени от „западната диверсия”!

Днес е концертът на Роджър Уотърс в София. Предстои шоуто му с разрушаването на стената.

Стената, както се вижда, още обгражда лявото полукълбо на българското общество, което отказва да повярва в срутването на Берлинската стена и поради тази причина брани яростно нейното подобие в София, стърчащо с окупационното си оръжие над главите ни.

Това се видя от червендалестата им реакция на розовия флуид на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА), който побързаха да изтрият.

19 мнения за “Стената на Уотърс и розовият флуид на червендалестата пропаганда”

 1. Томпсън не е пилот, а офицер от SOE – специално британско подразделение (терористична организация по днешните мерки), формирано по модела на ИРА.

 2. За съжаление,стената при някои никога няма да се срути.

 3. Отвратителни лъжци и лицемери!
  Хем мълчаха през всичките тези години (включително и през последните) името на Списаревски, хем скърцаха със зъби за паметника на американските летци, срещу които е воювал Списаревски.

 4. Картината е още по-мътна ако и добавим българските летци които са брани ли небето ни тогава. Повечето от тях пребити и пратени по лагери след 9 Септември. Къде е техния паметник и почит сега господа комунисти? Винаги май сте с този който ви отърва в момента. Без принципи и разбиране а ако падат и рубли сте направо в екстаз. Наистина велики лицемери и мерзавци!

 5. Интересно как Русия ще обясни на сирийския народ снабдяването с оръжие режима на Асад, с цел избиването на същия този народ.Дали няма да поиска да се построи някой паметник в Дамаск символизиращ модерна ракета за масово унищожение.Точно това представлява паметника на ЧА в София, но с тогавашното страшно оръжие – шмайзера.Комунистите са лицемери, от самото си създаване, като уж партия на пролетариата, а всъщност са терористи.Дай им само революции, преврати,войни с цел облагодетелстване на върхушката – лично.

 6. Комуняга срама няма! Татковците им милиционери, квартални доносници и партийни секретари някога първо изпратиха в концлагер джаз ОВЧАРОВ, Леа Иванова и убиха с тояги Сашо Сладура, после гонеха за слушане на БИЙТЪЛС и РОЛИНГСТОУНС, после и на ПИНК ФЛОИД, междувременно и на СУПЕР МАКС заради кръстовете на вратовете им, режеха дънки, биеха печати на момичетата заради минижупите.. а я виж синчетата-първи рокери и рокаджии! Утре им кажи да се обрежат, ако от това зависи властта им, ще го направят и ще се закланят на Аллах и Мохамед! Кажи им да станат православни- от тях място в църквата не можеш да намериш! Кажи им канибали да станат,ще заскачат край огъня на шамана и ще викат “Дайте човешкото!”. Производните им от АТАКА, ВМРО и пр. например- хем тука вият срещу уахабитите из Родопите,хем ръкопляскат на същите уахабити, че искат на унищожат Америка и Европа. А че Роджър Уотърс, (с поклон пред великия му талант), е попаднал в пропаганден капан, си е за негова сметка. Не е единственият суетен западен артист- левичар, налапал комунистическата въдица. Все пак да напомним, че оригинално СТЕНАТА не е създадена като алегория за Барлинската- на такива като Роджър Уотърс и Джон Ленън не им пукаше за това как живеят рок-музикантите и тяхната публика на Изток от Стената под тъпоглавата милиционерска цензура. Алегорията се появи после, шоу да става, копеле…

 7. Като им е толкова скъп МОЧА/ПСА да си го приберат в руското посолство.
  Тия дни канадското правителство награди оцелелите пилоти на бомбардировачи от ВСВ, извършили рейдове над цивилни цели в Германия. В изказванията на ветераните нямаше капка съжаление за извършеното. Напълно подкрепям коментара на Тенко. Няма нито съразмерен на МОЧА паметник, или мемориал на загиналите във войните българи, нито кампания от подобен характер за почитане на тяхната памет.

 8. Здравей Иво,
  Днес ми се обадиха поне 30 души да ме питат, дали ще ходя на концерта на Пинк Флойд. Казах им не, защото това е само Роджър Уотърс. Другите ги няма.На моите години, какво ще пее този човек на живо, не ми е ясно.За мен те бяха най-великите. Купих плочата “Стената” 1980 г. от “нашите момчета” от “Балкан”. Бизнесът и тогава вървеше. Платих 65 лв., а заплатата ми беше 165 лв. Нашите комунисти имат право да се овъртат около него, защото е “социално ориентиран”, като тях. Разликата между него и тях е, че той спечели 400 000 000 долара само от тези концерти и не е дал нищо за бедните, а на нашите им снесоха парите и пак същото! Нашите “бизнесмени” сигурно вече са на концерта, а аз ще си пусна оригинала!

 9. Бързам с извинението:
  РОДЖЪР УОТЪРС ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО1

 10. В политиката няма приятели ,има интереси,казал Уинстън Чърчил!Сталин първо прави съюз с Хитлер,после със съюзниците.Франк Томпсън е изпратен на мисия ,заедно с други англичани,да сътрудничи с българските партизани.Много пари са изсипали англичани и американци на българските комунисти по време на войната.Много бели петна има в нашата история,чакаме историците да си свършат работата!

 11. Към стамбо
  Много точно казано,присъединявам се към коментара ви.

 12. Има една мълва, че България обявява война на Великобритания и САЩ, а запазва дипломатическите отношения със СССР с задната мисъл, да загубим войната и да ни окупират Великобритания и САЩ. Чърчил е натиснал за десант в Италия, а не на Балканския полуостров. Ялтенската конференция е станала по-късно.

 13. И ква излезе тя, оти червените борсуци ручаа жабетата?

 14. Иво Инджев заслужава поне 10 години затвор за национално предателство заради тази статия!!! Как е възможно българин да оправдава варварското убийство и бомбандировки над ЦИВИЛНО население от тъпите американски и английски пилото по нареждане на отколешния враг на България – евреина Чърчил!!!
  Дано не го срещна този Инджев на живо – ще види той какво е бомбардировка !!!

 15. Петър Евтимов, посланието ти е образец на АТАКАджийска агресия и тъпота. За такъв просташки стил на общуване има по-подходящи места от този блог, в който културно дискутират мирни български граждани, уважаващи домакина и мненията му, дори когато не са съгласни с тях.

 16. Да го погледнем по-отгоре.
  Благодарение на лъжите и измамите направени от т.нар комунисти, в днешни дни, ние сме си една непрокопсала държава в която всеки се чудя как да избяга и работещите бедни са навсякъде или по-скоро всички работещи са бедни.
  Резултатите са налице повече от ясни, но странното е че все още има хора който някак си искат да повярват, че едно време не сме фалирали, ами че американците са ни фалирали, може би кой знае….
  Не се обича истината по тези земи..това е..

 17. ПЕТЪР ЕВТИМОВ, “евреина” Чърчил е СЪЮЗНИК на БАЩИЦАТА ви Сталин, и на неговото сегашно превъплащение- Путин!
  Така че внимавай по кого плюеш, защото без да се усетиш си се самооплюнчил , до такава степен , че има опасност да се самозадавиш!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.