От Оруел до Уотърс: надути прасета по трасето

Аз от майтап не разбирам- какво остава за (политическа)
сатира!

Научавам обаче нови и нови обстоятелства около сатиричните политически майтапи на лицето от английски произход Р.У. ( не става дума за Районното управление на милицията, където трябваше да го ошамарят от името на едноименния Мишо след гаврата с нашето правителство).

Вече призовах в нарочна шестиция да бъде екстрадиран, остракиран и кастриран ( за нуждите на Мишо Псувнята, изразил от името на властта намерение да употреби сексуално въпросния Р.У ).

Но искам да добавя нови искания.

Научавайки, че Р.У. е надувал прасе, за да не кажа свиня, на което имало изобразени сърп и чук, не мога да изтърпя това британско безобразие без нова гражданска ерекция от здрав селско-пролетарски тип.

Нали Р.У. уж беше ляв?

И той ли като Хавиер Солана, преродил се от ляв младежки левичар в Генерален секретар на НАТО, предаде идеята?

И той ли е ренегат, като Ройтер, кмета на Западен Берлин, преобразил се от бивш комунист в защитник на града от братската съветската блокада, избиран два пъти на този пост от обсадените берлинчани след края на Втората световна война?

И той ли е като бившия френски маоист Стефан Куртоа, който не само изостави левичарството, но и организира автори от всички страни да напишат книгата „Черната история на комунизма”, докарала западните левичари до справедлив бяс, а българските им другари до още едно мъдро премълчаване?

И той ли е като югославския дисидент Джилас, преминал от върха на компартията в антикомунистическия окоп срещу Тито?

И той ли е като Александър Яковлев, бивш член на Политбюро на ЦК на КПСС , превърнал се в идеолог на перестойката на Горбачов и в убеден противник на съветския комунизъм?

И той ли е като Александър Солженицин, който дълбоко вярвал в комунизма ( по собствените му признания в „Архипелаг ГУЛАГ”) дори година след необяснимия за него арест в килиите на Лубянка, но после се разочаровал от прекрасната идея и дори лично от др. Сталин в концлагера?

Бесен съм им на тези предатели и Р.У. е най-новият сред тях, след като писмено, с големи ЧЕРВЕНИ(!) букви, поиска по време на своя деструктивен концерт в София оставката на правителството на другаря Орешарски, който дори не е другар по документи!

Не случайно по времето на развития ни социализъм ни учеха, че британските другари не заслужават нашето комунистическо доверие- трейдюнионите им били отдавна купени от капиталистите с капиталите, откраднати от колониалните народи.

Един такъв британски предател на идеята написа „Животинска ферма”.Писателят, бивш член на о(с)тров(е)ната компартия, не само я напусна, но и описа света на комунизма, който самият той и неговите западни събратя никога не са обитавали, като място, в което свинете са взели властта.

Явно от него се учи на наш гръб сега Р.У., който наду едно прасе насред София- на броени метри от нашата любима разделителна стена , възвишено ( на повече от 30 метра) художествено произведение, от което периодично и артистично се сипят мраморни плочи в прослава на вечното изкуство на покойния СССР и погребаната в скута му НРБ.

Утре, когато вандали посегнат на касичката с вдигнатия над София автомат, който ни пази от ( не дай Путин!) истинска демокрация, да не се чудите, че някой е преместил касичката с автомата в музея ( на социалистическото изкуство- касичка за пари от туристи, както ни обеща културният министър Рашидов).

Да защитим от посегателства нашата спестовна касичка, инвестицията на СССР в безметежното ни бъдеще на съветска фирма!

Да не допускаме повече лекомислено разни западни ренегати да се разпореждат тук, сякаш тази кочина е тяхна, а не наша!

За целта „Жокер медия” трябва да бъде назначена да прослушва на летище „София” кандидатите да концертират тук западни музиканти и най-вече да пресява претендиращите да са левичари между тях. Който не става, да се маха обратно да гние в капиталистическата си родина.

Журито трябва да е в състав: Йосиф Кобзон. Той да следи дали кандидатите пеят с правилен партиотичен руски акцент „Моя страна, моя България”.

Подписката под моята шестиция срещу лицето Р.У. под надслов „София без розови флуиди” , трябва да продължи. Подписите ще съберем и предадем в кошони.

Кошон- това е малък френски намек ( на френски „кушон” значи „прасе”) към френския посланик за назидание, че подкрепи протестиращите без разрешение от ръководителя на държавата, която победи Наполеон и освободи Париж много преди да освободи София, Кабул и др. братски столици.

Ще браним нашата съветска фирма с кошони, колкото и да ни се надува някакъв си Роджър Уотърс ( да се свети маслото му, дано)!

17 мнения за “От Оруел до Уотърс: надути прасета по трасето”

 1. Уважаеми г-н Инджев,
  символът на сърпа и чука върху прасето, както и $ и др. знаци смениха Звездата на Давид, която известният музикант използваше в началото на своето турне. Реакцията на държавата Израел и на милиони евреи по света беше ясна и категорична.
  Р.У. в желанието си да прикрие антисемитизма си, реши да премине към използване на символи на държави, които или вече не съществуват, или няма да се разсърдят и да го разобличат. Все пак да си антисемит е кофти, докато ако си против английския или американския естаблишмент, това е модерно.
  Но няма да крият – изненадата е, че Вие – сериозен и авторитетен писател, сте посветили не една, не дори две статии на концерта на Р.У. Даже не на концерта, а на появата на една думичка, за която музикантът едва ли подозира какво означава.

 2. Другaрю Инджев,
  Пaртиятa оценявa високо тaзи вaшa грaждaнскa инициaтивa. Полaгaм подписa си, зaедно с още 1000000 другaри от мaлкото ни китно село Пaртизaн!
  Искрено вaш,
  Стaнишко Сергеев

 3. Иво,Няма Край…още новости на хоризонта и пак добре се НЕ вижда ,че с това прасе Р.У. ни удостоява /не ни угоява/ за Кледа,само дето все още не е объркал първия месец от новата /църковна/нова година с първия месец на бурррррррната есен.
  През УМ да не му минава на Р.У. който сме го чували,ама не сме го гледали на живо ,отново да гради и събаря стени по български сцени,че както е тръгнало… жив ще го изяде, този дето все това Е-ме му е в устата.
  Като не разбираш от майтап,пиши сатира и :)ако трябва- ще я четем!

 4. Бляскава политическа сатира – в този жанр сте ненадминат, г-н Инджев!
  За мен все още е загадка мотивът на музиканта от такава величина за този жест – дали подбудите му са като на нас, които вече два и половина месеца издигаме този лозунг с ясни морални подбуди, или пък той е бунтар срещу всичко и най-вече срещу всеки на власт?
  Това е от значение, разбира се, но имаме моралното право да ползваме този жест като явна подкрепа за каузата ни.
  Злорадвам се на гърча на всички смутени дрОгари, които се чудят как гръмогласно или гръмобезгласно да замажат тази “вражеска провокация”. Оттук насетне ги чака само безчестие, само гафове и само позор. Защото няма как да си доставят нито автобуси с чест и достойнство, нито тирове с креативна енергия, нито влакове с управленско умение.
  Стената е пропукана и се клати.
  И ще падне върху тях, защото събуденият народ я бута в тяхна посока.

 5. Браво, сто пъти Браво!
  Само българите сме в състояние така силно да се подиграваме на руско – турските си окупатори и безпросветната им 5-та колона.

 6. До Борис
  Мислите ли, 4е 4овек на 70 г. не знае смисъла на думите или наивно допускате, 4е може нещо слу4айно /без негово знание/ да се появи на стената му, ка4ено навярно от някой протестиращ хакер? Не, драги. Роджър Уотърс съвсем съзнателно е взел страна, казвайки ни – разрушете комунисти4еските стени в сьзнанието си, аз сьм с вас.

 7. Време е комунягите, вместо да се пишат антифашисти и социалдемократи, да бъдат обявени за обикновени терористи и престъпници – както като цяло, така и всеки по отделно, за извършените от тях престъпления, за които не са осъдени, поради липса на независим съд в България, но това не означава, че са невинни и нормални!/визирам и комунистическото мекеренце от шатра на БСП, което на 4.07.2009 заля дъщеря ми с помийна вода, но още се измъква и се води НЕВИНЕН!/

 8. Другaрю Инджев, крепки дружески привети за написаното! Седем пъти подписах шестицията – достатъчно ли е, или да продължавам?
  към Борис: Ако някой не разбира смисъла на тази дума и какво следва – това определено е Орешарски!

 9. (запис)

  …Бързам и аз, едва сварих от митинга в подкрепа на правителството, чух за това кощунство със символите на нашата идея свидна и Партия любима, че и паметника оня ден, докъде я докарахме с тая слободия,другари, демокрация ли-и-и?! Едно време как ги трепехме, гадовете, да стане от гроба Оня с шинела и мустаците, че и нашият с каскета..ще видят те! Ама и тоя Вотерс ли беше, уж наш другар, от британския пролетариат, антифашист, четох в ДУМА, пък… Ще си пусна една грамофонная плястинка на Муслим Магомаев и Йосиф Кобзон,дето си я донесох от Москва, като бях на партобучение, да си върна настроението, а, като рекох, кога пак ще идват, май 100-тен юбилеен концерт организират нашите момчета от Движение РУСОФИЛИ?

  С партпривет!

  о.з. подп.Кътю Рълев
  село Шумкарско
  ул. Ленин, №1
  община Димитровград

 10. “Ако на 20 години не си комунист, нямаш сърце.
  Ако на 30 си комунист- нямаш ум.”

  Не може едновремено да си умен, честен и комунист – когато две са налице, третото е невъзможно.
  Всеки прогледнал истинската същност на комунизма е разбрал, че идеологията му е куп лъжи с цел диктатура на малобройна прислойка и даже на един.Кажете ми в коя комунистическа страна няма диктатура.Диктатурата както знаем убива- първо свободата, после и хората.
  Станишев искаше да наложи пак диктатура ама уж някаква европейска.Всички в управлението са свързани или с олигарси, от които зависи Станишев или много близки семейни другари.Протеста яко ги обърка, мислейки ни за овце, не придвидиха реакцията на свободните хора.Ало, Станишев , за сведение и ние ходим по света и света идва при нас и твоята власт си заминава.Доказателство е, че рашите ти готвят разцепване на партията – Първанов ще даде мило и драго да те махне.Зад него са други олигарси и свързани с тях други руски интереси.Проблема за вас с руските лобита е голям, защото и там яко боричкане пада.Путин се прави на диктатор, ама интересите им са по важни от него.четете надписа ОСТАВКА. Нали това е любимият ви цвят – ЧЕРВЕНА ОСТАВКА.

 11. Хехе! Той др. Орешарски може да не е другар по документи, но др. Р.У. вече е, при това е от най-задръстените. Нали оная комунистическа банда, дето се е кръстила на брадатия наркотрафикант му издаде партиен билет.
  Жалко обаче, че само ден след като др. Р.У. стана другар се оказа поредния враг с партиен билет.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.