Имам една мечта- Русия да ни освободи от петата си колона

Имам една мечта и тя стопля наивната ми душа макар да не е печка.

За младите пояснявам: печка „Мечта” беше сред мечтите на хомо социалистикус в епохата на постоянния дефицит, когато елементарни електроуреди за домакинството се „пускаха” по магазините в такива ограничени количества, че народецът чакаше на опашки цели нощи да отворят магазина с наличните няколко бройки.

Гражданите се самоорганизираха. Правеха списъци без оглед на партийното членство дори . Имаше ред. Кой казва, че не е имало гражданско общество!?

В неограничени количества в НРБ се произвеждаха предимно бронетранспортьори и калашници, чието изобилие беше такова, че ( както научихме след избухването на внесената от СССР демокрация) повечето подарявахме на други държави, обитавани от хомо социалистикус в т.н. трети свят, заразен идеологически от нашето първично миролюбие.

Днес, когато миролюбието ни марширува в нестинарския танц на нежелаещите да посетят горещите точки на планетата, обръщам замечтано поглед на Изток.

Не друг, а демократично избраният президент на Русия Путин, допусна вероятността неговата миролюбива държава все пак да участва във военен удар срещу обекти на сирийския режим в Сирия при условие, че той е наистина виновен за масовото убийство на цивилни жители с химическо оръжие.

Това е поразителна промяна в настроението на Владимир Владимирович- а той, самодържецът, може да си я позволи!

Путин не изключва вече Башар Асад да е способен на подобен геноцид, което Кремъл по презумпция не допускаше до вчера.

Не вярвам Путин да стигне дотам, че при безспорни доказателства ( декларирани вече и от френското, и от германското разузнаване-отделно от американските твърдения), Русия ще изостави последното убежище на своето влияние в арабския свят. Макар че подобно решение би било спасително за остатъците от руско влияние в Близкия изток и в този смисъл би било разумно.

Мечтата ми е малка- като мен. Нали всеки е толкова голям, колкото са големи мечтите му.

Ще ми се да видя само как нашата пета колона се огъва като полумесец на 18О градуса и напуска пропагандната ниша на фалшивото си миролюбие в синхрон с Москва. Нещо като повторение на карамбола в позицията на нашите другари, прегърнали дружбата на Сталин с Хитлер след пакта им от август 1939-та и завръщането им обратно на фронта на антифашизма ( на който британците воюват сами срещу армията на Германия и ресурсите на СССР две години) след вероломното нападение на германските националсоциалисти срещу родината на социализма през юни 1941-ва.

„Вероломното” е напълно легитимно определение за нарушения договор между приятелите Хитлер и Сталин, но зад стандартната употреба на това прилагателно от съветската пропаганда прозира разочарованието, издайническо по същество, че Фюрера пръв е нарушил обещанието за дружба и сътрудничество, изпреварвайки подобните намерения на Вожда.

Имам тази мечта и тя не е чак толкова невъзможна, като се знае какъв огромен интерес има Русия от скока на цената на петрола в кризисната обстановка,нажежена от очакванията за военен удар. Но все пак съм реалист: не всичко рационално е постижимо в политиката. Особено, когато става дума за руската печка, която топли кокалите на българската столетница.

А я имам тази мечта не за друго, а заради освобождението на България от петата колона. Ето тогава бих признал Русия за серийна освободителка!

18 мнения за “Имам една мечта- Русия да ни освободи от петата си колона”

 1. Иво съвсем пряко удря вярната струна. Петата колона на Кремъл е виновна преди и сега за антируското настроение в България. Те не са русофили, а русофоби, защото разрушиха образа на Русия. Те правеха това, което беше угодно, само за главатарите в Кремъл. Когато им кажеха, пишеха, че изказванията срещу Хитлер са престъпление, а после се завъртяха на 180 градуса. Те в същност преследваха най-жестоко и кръвожадно всеки, който говори срещу великите вождове в Кремъл, които често не са руснаци, а са грузинци, арменци, немци. Огромните им и кръвожадни изстъпления не само унищожиха и прокудиха милиони българи, но даже стигаха и до музиката. Не става въпроса за упадъчната, не руска музика, въпроса е за гениалният руски композитор Рахманинов, който бе забранен, както и старите руски романси, с изключение на Сулико, което Сталин обичал. И с цялата си позорна дейност, петата колона претендират, че са русофили. А хората, които действително обичат Русия, руския народ и език, са за тях врагове. Кога управниците в Кремъл ще разберат, че поддържането на тази колона от лъжци и мошеници, вреди и мърси името и образа на Русия.

 2. Русия никога не ни е освобождавала (осевн от свободата, цивилизиоваността, богатсвото и достойнството), няма и да ни освобождава. Тук тази дива държава има интереси, за чието осъществяване разчита на продажни и алчни българи.

  Ерго – достатъчно е да се освободим от безплътното, призрачно правителство, което движи устни за да изрече чужди думи (вентрилоквистът е ясен – родната и руската мафия) и депутатсвото, което действа не като избрано, а като назначено.

  И да не допускаме повече такива във властта.

  Тогава, влиянието на Русия в България ще бъде в що-годе поносими граници.

 3. А точно на днешната дата, мисля, “великият” Съветски съюз обяви война на България. Започва окупацията! …та до днес!

 4. Благодаря, Иво, за споделената мечта! И аз мечтая за това освобождение, ха дано!

 5. Хубава мечта Г-н Инджев! Но Русия трябва да освободи първо себе си и тогава да мисли за освобождаване на други народи. И аз мисля, че ако Русия освободи себе си това автоматично ще ни освободи и нас от петата колона на “Русия” Защото петата колона на Русия не е руска, а е създадена от същите тези дето я озурпират и самата Русия. Но като гледам колко е “свободолюбива” риуската душа, “вдъхновявана” отдвана, а и сега само от водка “Белая берьозка” не ми се вижда скорошно сбъдване на мечтата.

 6. Г-н Инджев, имаме същия дрийм мнозина в блога в това число и аз. През тези дни си говорим много за дипломация и какво жалко подобие на такава се води от “управляващите” в БГ, което би трябвало да наречем ПРЕДАТЕЛСТВО ако назоваваме нещата с истинските им имена. А ако ако ще си говорим за истинска българска дипломация трябва сега да си спомним за един неин ВРЪХ още повече че точно днес започва годишнината от една Велика за Българското Отечество Епопея – Тутраканската и след това Добричката Битки, изправили българския воин да воюва и срещу руския агресор и довели в крайна сметка до връщането на Южна Добруджа в пределите на България, макар и след години. http://www.youtube.com/watch?v=GJ3KYW4tklQ
  Аз като родом от този край естествено нищо не знаех за тази Епопея, защото нашето родно социалистическо училище не беше отделило внимание на тези незначителни и съвсем маргинални за световната революция събития а си имаше свои програми, някои от нас си спомнят какви. Затова пък знаех и съм бил воден като малък два пъти в историческия музей на близкия град Тутракан от който главното което съм запомнил е че “великият руски пълководец” Суворов два пъти го бил “освобождавал”. “Генералисимусът” е най-главната забележителност там, а в днешни дни ето какво се мъдри и в Уикипедия за него. Градът е известен преди всичко в Русия и популярен в рускоезичния интернет заради тази връзка с “двойното му освобождение” още преди “освобождението”.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD
  В БГ не е известен С НИЩО, а интелектуалци като Сугарев си позволяват снизходителни обидни квалификации с името Тутракан което е обида за България и за нейния освободителен блян. От една негова статия преди десетина дни например разбрах че Тутракан бил “джендем”. Вероятно е прав и той да е станал именно такъв, но все пак аз навярно никога не бих написал нещо такова за селища оставили следа в историята ни дори само с името си, примерно Сливница или Шипка, но дори и за Дойран или Одрин които не са в пределите на България, колкото и периферни или неприятни да са ми . Но може би и той също не е виновен защото и той е бил учен по същата комунистическа програма за историята на България.
  За щастие обаче като порастнах узнах някои неща в повече за товя място. Имах един добър приятел, вече не на тоя свят, макар и млад, който през една моя ваканция като студент ме покани да ми се похвали с новия си Вартбург и да ме повози (закупен с тежък няколкогодишен труд в екстремни условия в Коми). И ме заведе ето тук:
  http://www.youtube.com/watch?v=U8gKNsiLxPs

  Сега бих искал само да изредя някои от пърформансите на “генералисимуса” КОГОТО НИЕ ПРЕДПОЧИТАМЕ ДА СЛАВИМ И ПОЧИТАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ??!! Извадките са от латино-писмената Уикипедия. Тази на кирилица извърта нещата по въпроса или избива в друга посока.
  Като оставим настрана пиратските набези и плячкосването на Тутракан (защото аз друго определение нямам при прочита на фактите от тия “освобождения”) ето още какво има в CV-то си този мародер.
  1774 удавя в кръв Пугачовското въстание в Русия което било организирано от “френски шпиони”
  1794 удавя в кръв въстанието за независиост водено от Косцюшко в Полша срещу Руската империя окупаторка и е известен с пленяването на ранения Косцюшко, (рядък пример за революционер и хуманист в европейската и световна история) , както и ръководи клането в Прага( квартал на Варшава, 20000 цивилни избити) и окончателно потъпква полските освободителни въжделения
  1799 ръководил съюзническите руско-австрийски войски (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ В ТЯХ СЪЮЗНИК Е И НАШАТА ВЕКОВНА ПОРОБИТЕЛКА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ) които разбиват защитата на североиталианските Републики- производни на Френската революция
  1799 най-после изритан от Европа от французите (ген. Масена) след сраженията при Цюрих Швейцария
  Това обяснява защо в италианския химн има думите“Кръвта на Италия и Полските кърви с КАЗАКЪТ той пи”
  …….
  1916 – суворовският наследник, кръвопиец, КАЗАКЪТ-“освободител” е изритан и от Добруджа от българската конница под командването на ген. Колев
  http://www.narodnapamet.com/2011/09/blog-post_09.html

 7. Г-н Инджев , и аз имам мечти, една от последните ми е – СЕМкаджийските “независими” “антифашисти” да се заемат сериозно с прилагането на правилата за отразяване на протестите , а не както до сега – да продължават да паразитират на поредната държавна службица.
  , следвайки заръките на СЕМ “отразяват” на позицията правителството на Тройната коалиция.
  Медиите “отразяват” и “КОНТРАпротеста”?!?!?
  Какво ли за СЕМ означава “КОНТРАпротест”, това е все едно да си ОПОЗИЦИЯ на опозицията на властта , т.е. да си във властта, и това ОТНОВО е “отразяване” на позицията на правителството на Тройната коалиция
  Поради това, за да има БАЛАНСИРАНОСТ в отразяването и на позициите на ПРОТЕСТиращите, и на правителството, трябва да се ОГРАНИЧИ – или отразяването на “КОНТРАпротестиращите”, или на правителството , защото те имат плътно припокриващи се позициии!

  Ако ли пък от СЕМ не ограничат изявите на КОНТРАпротестиращите и правителството, аз излизам с предложение ,което ще въведе баланс отразяването на различните позиции.
  Предлагам , както има отразяване на “позициите” на “КОНТРАпротестиращите” , МЕДИИТЕ да започнат да отразяват и мнението на КОНТРАправителството , мнението на КОНТРпарламента, мнението на КОНТРАпарламентарните партии.

  Само при така посоченото от мен условие би се постигнал баланс в отразяването на всички ЗА , и всички КОНТРА позиции!
  А не ,както е сега – ПРОправителствена “КОНТРАпротестност”, и абсолютен ДИСбаланс в полза на ПРОправителствената пропаганда!

 8. П.П.
  , следвайки заръките на СЕМ “отразяват” на позицията правителството на Тройната коалиция.

  да се чете:

  Медиите, следвайки заръките на СЕМ “отразяват” на позицията правителството на Тройната коалиция.

 9. Дами и Господа,
  заблудата е най-страшния плевел! Той много трудно се изкоренява, особено когато се и полагат грижи за него! Тези така наречени “Русофили” не обичат България, те си мислят, че България е вечна длъжница на Русия! Та нали затова и обесиха “собствения” си Трайчо Костов!А между тях има и такива разбира се, които са “Русофили” за келепира – например Данчо Ментата и Христо Салфетката – те са готови и майка си да продадат за келепира – за България въобще не им пука!

 10. Присъединявам се от сърце г-н Инджев към тази мечта .Мисля , че е мечта на много осъзнали се българи.За това са писали и Захари Стоянов и Левски и Вазов и много други велики българи.Но освен всичко друго петата колона ни пренаписа историята и доста хора не знаят за написаното от бащите на историята ни.Петата колона се подигра и с костите на Левски.Петата колона стана причина страната ни да участва в нахлуването в Чехословакия и да убива.Голда Меир беше казала по повод нападението на Сирия и Египет над Израел на 6-ти окт 1973 г. “Ние можем да простим , че те убиват нашите деца, но не можем да простим, че накараха нашите деца да убиват.’А Петата колона това направи с българските войници. Петата колона ни обрече да сме най-изостаналата държава в Европа и в голяма част о света.Обрича ни на абсолютно морално падение.Изгони 3 милиона българи.Нарочно.Ние не им трябваме, особено тези, които не искат да работят за мизерни пари и да им ръкопляскат.И не искат МОЧА и уважават френския посланик, защитил демокрацията.А мечтите стават истина, защото човешката мисъл е огромна сила.

 11. Аз имам същата мечта!Веднага обаче се сещам за римското право,което гласи”вината се търси у най близкия”.Вчера видях по телевизията репортаж за възстановяване гроба на един голям българин,Илия Цанов,похвално дело.Малцина са се сетили за внука му,д-р Радан Ангелов Сарафов,син на дъщеря му ,Кена.Каква беше неговата съдба-екзекутиран 1969г,като американски шпионин.Скалъпен ли беше или истински този процес?Това няма значение,един достоен българин,антикомунист,беше убит.Какви бяха неговите грехове?Искаше България да бъде свободна държава,също като дядо си.Защо беше ликвидиран,нима не можеше да има 10-20 години затвор?Не,те трябваше да изтребят елита на нацията ,за да манипулират обикновените хора!Ще бъде ли някога реабилитиран внука на Илия Цанов?

 12. Който ни освободи-той ще ни и пороби. Свободата освен личен избор изисква и лични усилия.

 13. Поправка
  не”И не искат МОЧА “, а “не искат събарянето на МОЧА”

 14. Колкото повече гледам репортажи от ʼконтрапротестаʼ, толкова по-ясно става, че от мен демократ трудно става. Аз искам никой да не отразява тези ʼхораʼ.

 15. Г-н Инджев,”Мечтите са дадени на хората за да понасят по-леко действителността.”

 16. Мечтата Ви, г-н Инджев, не е лишена от реализъм и си е съвсем резонна.
  Защото ТЕ, нашите съвето/русофили, са много усърдни лакеи и старателни гавази: имам детски спомен от времето на Хрусчов как в родната ми Варна (бивш гр. Сталин) само за една нощ изчезна от входа на морската градина доста големият белоснежен (епитетът е ТЕХЕН) паметник на “великия” Сталин и то само за една нощ! ТЕ, петата съветско/руска колона, имат безкрайна гъвкавост и неизчерпаем гьонсуратлък.

 17. През втората световна война истината е, че ако България се е присъединила към оста Рим, Берлин и Токио, (за да предотврати германската окупация), нито един български войник не е воювал на никакъв фронт срещу американци, англичани, руснаци, гърци или сърби. Единствените битки бяха срещу ХИТЛЕРИСТКАТА АРМИЯ в продължение на девет месеца до границите на Австрия за СТО хилядна българска армия под командата на генерал Стойчев. Истината се скри и нашите победители бяха обявени за ПОБЕДЕНИ, за да плащаме РЕПАРАЦИИ и да бъдем ОКУПИРАНИ. Няма паметници за загиналите “борци против нацизъма” (прекръстен като фашизъм). Вместо това имаме стотици паметници за съветски войници, които съвсем не са се били с българите или германците в България, Гърция и части от Сърбия и Унгария. Отговорни за разпространението на тази ЛЪЖА има БАН с нейният екип от псевдо “историци”, които не само насадиха фалшивата информация от пропагандистите на БКП за българите, но даже и сега не правят никакво усилие да се коригират историческите издания у нас и извън България. Така една голяма жестоко несправедлива ЛЪЖА стана “истина” за целия свят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.