Скачените съдове на властта вече имитират разкачване

Предизборната кампания на тройната коалиция, която отрича да е тройна и да е коалиция, започна днес при откриването на новия политически сезон с (не)обичайно за тях отрицание на предсрочните избори, но с ясната мисъл за тях, изразена чрез поставените в речите на съответните партийни началници акценти.

Най-загрижени за резултатите от евентуалните неминуеми предсрочни избори изглеждаха евентуалните неминуеми губещи от тях заради участието си в тройната коалиция, в която отричат участието си, бяха атакистите. Лидерът им Сидеров си сложи хрисимата физиономия и почти шепнешком, крайно необичайно за обичайните му крайни крясъци при появата на микрофони и телевизионни камери, разкритикува…коалиционните си партньори.

Лидерът на партията Лютви Местан, която се изживява като монополист в говоренето от името на българските братя мюсюлмани, показа, че е готов и с „Мюсюлманските братя” да се съюзи ако трябва, но да съхрани физиономията на ДПС като самостоятелен субект, различен от БСП. Местан зае рязко противоположна позиция спрямо декларираната вчера от неговите столетни началници по конфликта в и около Сирия, отваряйки за първи път широко вратата за евентуално разваляне на коалицията, която солидарно с „Атака” и БСП наричат за удобство „програмен кабинет”- от неудобство пред собствения електорат да си признаят коалиционното партньорство.

Със самочувствието на победител в социологическите проучвания, макар и загубил изборите за пореден път, лидерът на БСП Сергей Станишев хвърли познатите мантри от десния ъгъл на левичарския боксовия ринг, вместо да хвърли кърпата- явно смята, че печели по точки след поредното консолидиране на партията му пред лицето на реалната заплаха от автентичен десен нокаут.

Станишев интригантски насочи вниманието към Реформаторския блок като враг, стоящ зад протестите, изричайки най-после една истина що се отнася до голяма част от онези протестиращи, които наистина не блъскат полицаи и заграждения за улесняване на мотивираното по такъв начин полицейско противодействие, провокирано от внедрени провокатори ( разпознаваеми дори от телевизионния екран като много различни субекти от демонстрантите, борещи се с интелектуално превъзходство над властта като й се надсмиват остроумно по площадите вече повече от 80 дни).

И всичко това, включително негласната предизборна индикация на коалиционното говорене на партньорите , мимикриращи като противници, беше определено от виден бесепар като провал на обещания мощен протест в първия работен ден на парламента!

Ако „неуспехът” в ранното утро на 4 септември се изразява в най-многолюдния подобен протест от юли насам пред Народното събрание, то какво ли предстои през деня и в неговия край?

Утрото се познава от сутринта. То не вещае нищо добро за статуквото на тройната коалиция, която се опитва да се раз(т)рои на някакви самостоятелни сегменти за объркване на врага.

Въпреки новата тактика на управляващите да се разграничават помежду си и въпреки хитроумните ходове на задкулисието, което организира контрапротести и провокатори с униформени физиономии, пробуждането на гражданите този път няма да бъде последвано толкова лесно от приспиването им по залез слънце с царствени обещания за „оправяне” след 800 дни и въздържание от нови „грешки”, като опитите мафията да бъде коронясана на върха на държавната сигурност с някое нейно мутренско олигархично олицетворение.

10 мнения за “Скачените съдове на властта вече имитират разкачване”

 1. Чичко милиционер Йовчев каза да внимаваме ,защото всичко се записва и ще бъдете привиквани !Не са достатъчни публичните медии, дори сърдитата на протестите тяхна ТВ7 не им върши работа .По им е удобно да ви следят и записват тайно , в това са много силни !
  Но пък това нито ни изненадва , нито ни плаши, само дето разходите ги плащаме всички !

 2. Днес евроспикерът Грей (висш чиновник, но не фактор с политическа концепция, както се мъчат да го изкарат “антипротестърите”) казал, че “България не е проблемен случай”.

  Иван Вазов във “ВЕКЪТ” пише:

  Каква е таз Европа, с човещина прочута,

  и зрителка спокойна на таз картина люта,

  коя не ще да викне със глас неустрашим:

  Махнете се, диваци! Не щем да ви търпим!

  Но не!… Това не бива! В това се тя не меси,

  че то не иде никак на нейни интереси

  и тя желай да пази тоз стар и гнилий трон,

  кой сявга е смущавал възточний небосклон.

  За нея робът твар е по-долна и от скота,

  когото пазят, милват, че той влече хомота;

  че мрем или живеем – за нея все едно,

  като че част не правим от нейното тело!

  И нашта борба люта със този род на злото,

  петно на нашто време и срам на обществото,

  в Европа не повдига ни скръб, ни жал, ни гнев –

  ах, ний сме гладйатори, които й правят кеф!

 3. Мнението ми е, че протестите вършат много полезна работа, защото вече никой в Европа не вярва на управляващите. Всеки ход на Олигарски ще се следи под лупа, а за чужди инвестиции в тази ситуация не може да се говори.
  Голяма глупост направиха комунистите с тези подписки и организирането на автобуси с объркани и зависими хора, което означава, че опростачването и държането на огромни части от българите в бедност и феодална зависимост е тяхна политика от десетилетия.

 4. “Бесипету” най-много се страхува от повечко интелигентни хора на едно място. В таквиз тинк-танкове шарани не плуват. Амчи те, дет’ се вика, ще им разклатят монументалния план-боевик /екшън-плана/ и с дзенбудистка простота ще очертаят реалното му приложение – за форчън кукис или късметчета за баница. Тъй както план-боевикът е в табличка, разрязването ще е доволно лесно. Аз си пожелах да ми се падне “Предотвратяване практики по изпиране на пари”.

 5. Какво ще кажат слугите на Путин , след като той си променя мнението за нападението над Сирия.Допуска видите ли военна намеса в Сирия.Не държи вече само на дипломация. Нашичките сега кого ще покрепят.Тази крадлива сбирщина – БСП, ДПС, Атака са заедно само защото не могат да управляват самостоятелно.Даже Н.Пр. английския посланик им го каза в прав текст.

 6. Дано не подразня господин Инджев с втори пост извън темата…мисля, че нашите убустници си играят на “Монополи”, не ще да е концесия. Вместо улички има министерства и висши постове /всички имат “гет аут ъф джейл” карта/ и си ги разпределят. На всяко кръгче прибират пари, менкат си министерства, строят си структурки. Бесипету прави монопол в енергртика, Деписету – да речем МОСВ, Болен печели второ място в конкурс по красота.
  А българските данъкоплатци са банката, но парите са истински.

 7. “демонстрантите, борещи се с интелектуално превъзходство над властта като й се надсмиват остроумно по площадите вече повече от 80 дни”
  само за сведение, доколкото знам хората, атакували загражденията днес, не са провокатори на петното, а истински протестиращи. вече става ясно, че само с интелектуално надсмиване 80 дни нищо няма да стане. комунистите не се трогват от арт пърформанси.

 8. Настрана от темата, но важно за протестиращите.

  По повод полицейските сили на площада, Йовчев да се изстъпи пред някоя национална телевизия и да обясни защо служителите на МВР, които са ангажирани с охраната на властта от протеста НЯМАТ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ.

  Така. НИЕ, а не Йовчев, Орешарски, Станишев, Борисов, Лютви Доган или Сидеров плащаме заплатите на тези служители, за да пазят обществения ред (а не само депутатите и министрите) и да гарантират сигурността на ВСЕКИ гражданин. По закон, когато изпълняват служебните си задължения, полицаите трябва да носят отличителен знак, по който да могат да бъдат идентифицирани. Днес, на вечерния протест, специално гледах за тези знаци и не видях нито един полицай да носи такъв. Накои бяха само по тениски.

  Чувствам се свободен и призовавам и другите протестиращи към това да възприемам всеки човек в полицейски дрехи и без отличителен знак не като полицай, а именно като някакъв човек в полицейски дрехи – може да е статист във филмова продукция, магистрален бандит, участник в маскарад и т.н. Колко му е да намериш полицейска униформа и да я облечеш! Следователно не съм длъжен да се подчинявам и да изпълнявам нарежданията на тези облечени в униформи хора. За да бъдат разпознавани като служители на реда, изпълняващи задълженията си (за които им плащаме) е необходимо да бъдат идентифицирани от гражданите (работодателите) във всеки един момент.

 9. G-n Indjev ne vi li vazmu6tava bezprincipnata koalicia reformatorski blok.Vseki moment 6te priemat i B.Borisov i 6te se zatvori tozi pozoren za desnite blok.

 10. Демократе, айде ся изприпкай при чугуноглавите комунета да ти платят подривната дейност тук

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.