Късото съединение БСП-ДПС-“Атака” ще има дълготрайни последици

Да се огледаме на днешния 6-ти септември, възстановен като празник на Съединението на България едва след след кончината на СССР, кой за какво и с кого се съединява у нас.

Гражданите в София, които властите искат да разединят от селяните ( и провинцията- обиждайки хората там като някаква друга категория жители на републиката, държани в страх, но сочени вкупом като антипод на „софиянци”), съединяват близо три месеца своята воля на протестиращи срещу съчленената конструкция на властта на БСП, ДПС и „Атака”.

В своя декларация Европейската народна партия ( ЕНП) днес се присъедини по всички показатели към съединените усилия на тези протестиращи български граждани.

Съединените властници са единодушни, че нямало да подадат оставка. Обаче…

Съединението на БСП, ДПС и „Атака” е късо, но за дълго. Няма начин да се повтори при нови избори и те го знаят.

Грешите, ако си мислите, че действията им в момента са насочени към укрепване на властта им. Само така изглежда на пръв поглед от пропагандната им тактика да управляват на инат с привиден акцент върху социалните мерки.

Истината е, че съединените в тройния съюз управляващи много добре си дават сметка за неминуемо краткия живот на тяхното съединение и тъкмо поради тази причина правят всичко възможно да си постелят удобно за предстоящия период на живот в опозиция.

В преследване на тази партийна задача те вече взеха един милиард заем и обещаха пари на майките. Въпреки пробития джоб на държавата отсега се заиграват с темата за коледни надбавки върху пенсиите.

`Междувременно следват програмата на февруарските протести с натиск върху електроразпределителните дружества, чиито шефове привикват в парламента като квартални хулигани за рутинна справка в полицейския участък- не че нещо реално ще се случи, но нека всички да видят как кварталният проявява строгост!

Междувременно финансовият министър Петър Чобанов, противно на логиката на ковчежника на държавата, вероятно е първият по рода си за последния четвърт век на този пост, който се включи в пропагандната битка с обещание повече да не „затягаме коланите”.

Цялата тази „щедрост” ( на приказки и бюджетни харчове) има едно обяснение: тройната коалиция отлично знае, че няма да пише следващия бюджет и действа на принципа „след нас и потоп”. Важно й е да я запомнят с добро, за да могат трите партии да отхапят на предсрочните избори достатъчно гласове и да се наслаждават от силна позиция след това на мъките на следващото управление по закърпване на пробойните в изоставения от тях кораб.

Това е логиката на сегашното късо съединение по веригата БСП-ДПС-„Атака”- късо, но с дългосрочен ефект.

12 мнения за “Късото съединение БСП-ДПС-“Атака” ще има дълготрайни последици”

 1. Иво,
  Благодаря, че Ви има!
  Вие се борите срещу един Голиат. И все пак има смисъл! Всички сме на площада – аз жена ми и двете ми хлапета. Правим го за тях! Едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!!

 2. СТРАХОТНО НАПИСАНО Г-н ИНЖЕВ.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!

 3. A NE SA LI PRAVILI PROKLETITE KOMUNISTI VINAGI KOGATO VZEMAT VLASTTA?

 4. A NE SA LI PRAVILI TAKA PROKLETITE KOMUNISTI VINAGI KOGATO VZEMAT VLASTTA?

 5. Разделението на „граждани“ срещу „селяни“ за съжаление не е типично само за триглавата коалиция, а част от българската култура и се прокрадва и в тук, какво, ако не друго е определието на Мая Манолова като „Кюстендилската специалистка (…)“

 6. Крадливата комунистическа пасмина-
  бкп дпс и атака няма намерение да
  дава пари на някакви си пенсионери и
  майки- парите са за камарилата и като
  ги изхарчат ще теглят нови два-три
  милиарда и така безкрай докато ги
  търпим!

 7. Иво е прав, че последиците дълго ще се чувстват. Той вижда ясно пътеката на политиката. Сегашната група се стреми да си изгради своята крепост. Но стана нещо изключително невероятно в българската политика. Сравнително общите интереси на групите на Костов и Борисов, избрани напълно редовно, изведнъж бяха разкъсани безвъзвратно от своите лидери. Както обикновено става, когато двама се карат, третият се намести с обединението на най-противоположните групи на Станишев, Местан и Сидеров. Един изключително невероятен акробатичен номер, едно съвсем фалшиво обединение. Но кой как дръпна конците това да стане, никой до сега не го обяснява, нито чертае път за разрешение. Обвинения и епитети колкото щеш в всяка посока, но силен политически анализ кой къде сбърка и как да се оправи, все още не е добре оформен. А това е фатално за българите и България. Нищо чудно, че с такава политика и такива политици, българското племе изчезва и последното място в Европа е гарантирано.

 8. Да теглиш заем, за да вдигаш пенсии???
  Е по-голема глупост трудно може да се измисли. Това е правителство от Остап Бендеровци.
  НЕ-ГОД-НИ-ЦИ!

 9. Те със смяната на директори на държавни агнеции и подмяната им с некомпетентни „нашенци“ според мен също ще ни ощетят.
  Не мога да разбера как това може да се оправи.

 10. Как да не вярва човек в разделението “граждани селяни” като през лето 2013-то чете следната информация:

  http://www.vsekiden.com/140000

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.