Бойко помага на Сергей срещу реформаторския протест

В книгата „ Премиер на РъБъ” описвам не случайно свидетелски случката как кметът на София Бойко Борисов се хвали пред американския посланик Джон Байърли, че турските служби му се били отблагодарили за бламирането на резолюция на Софийския парламент, която би признала османския геноцида над арменците.

Жалко, че от Реформаторския блок не са си направили труда да научат и разберат, че Борисов е способен да употреби всеки и всичко в свой интерес заради едната хвалба дори- какво остава заради интереси, които водят назад във времето към битността му да довереник на царя от Мадрид, пъдаря от Правец и господаря от Москва.

Писах също, че Борисов само това и чака: да бъде помолен да помага на Реформаторския блок да го погълне.
Не очаквам скромните ми предупреждения да бъдат зачетени, но искам да посоча истината: събитията показват колко полезен за Реформаторския блок е Станишев и обратното- колко пагубна за същия е прегръдката на Борисов.

Правилно четете: с всичките си изстъпления Станишев на практика катализира сближаването на различни политически субекти под условното название Реформаторски блок, докато Борисов успя да направи това, което нито полицията, нито напъните на кресливия Сидеров, нито мълчанието на стреснатия от протестите Орешарски постигнаха: помилва похотливо и публично гражданското недоволство, с което пося семената на унинието сред протестиращите срещу властта в София, заподозрени, изтипосани, обобщени, посочени, набедени и обвинени вкупом като ерекция на предишните управляващи.

Посятото веднага бе наторено. Сипвайки сол в раната, Станишев става и ляга с ехидната констатация, че Борисов и Цветанов били онези, които стоят зад протестите в София- откровена и преднамерено интригантска обида към най-креативната част от демонстрантите.

Разделяй и балдей ( т.е. „кефи се”, както се казва на руски)!

В типичен свой стил Борисов му помага като продължава да въздиша театрално (със крита зад гърба си възглавница) по Реформаторския блок като към една Дездемона, надявайки се да му повярват, че иска брак, а не повторение на опита за преспиване за една нощ, както през 2009-та, когато мамеше сините, че щял да управлява заедно с тях.
Станишев обича да припомня пикантния сюжет на онова кратко заиграване под формата на хипербола за консумиран брак, а Борисов не отрича и се почесва сладострастно по егото.

Ще бъде атестат за зрелост на младия Реформаторския блок да не позволи тези двамата да му се месят като свадливи сватовници кой да отмъкне и употреби булката, за да я заключи после в харема си.

44 мнения за “Бойко помага на Сергей срещу реформаторския протест”

 1. След сриването на Стената ние бяхме разделени на комунисти и демократи. От четири години насам гази разделителна линия се казва “Бойко Борисов” т. е. който гласува за Бойко Борисовите апапи е демократ, а който гласува против е комунист. Благодарение на тази лъжа и на предателството на ЕНП, която прие ГЕРБ за свой член, бившите комунисти овладяха стабилно политическия връх чрез своите две партии ГЕРБ и БСП, като не оставиха на демократите никакви шансове поне за десетилетие напред. Не вярвам, че ръководителите на Реформаторския блок ще удържат на изкушението да влязат в коридорите на властта след някакви договорки с Бойко Борисов преди или след изборите. Много пъти бяхме лъгани!

 2. другаря станишев се извиняваше, за нещо и на някого, в началото на Юни? Аз ли4но не приемам извиненията му, защото с действията си показва,4е единственият катарзис, който е преживял е да наподобява ужасно Северно Корейски или Фашистко-Комунисти4ески лидер(засега предимно пропагандно и полит-икономи4ески). Всъщност даже и силово с назна4енията,4истките и агресията от страна на полицията спрямо протестиращите.Освен това, когато някой се извинява от трибуната на парламента, е нормално да спомене, на кого и за какво се извинява! И аз се извинявам, въпреки 4е нямам за какво да се извинявам!Другият споменат пишман-политик има много да се извинява, дай Боже да е по-скоро!

 3. Има ли все още хора,които не са разбрали кой е ББ и чия маша е?!

 4. РБ изпусна момента да оглави протестите , да им даде мощен политически оттенък с не само искане за оставка ,но и по далечна перспективност.
  Хората от РБ не рискуваха да се качат на трибуна(образно и буквално) и чрез ораторство да канализират енергията на протестиращите.Ежедневната аморфна маса на много интелигентни хора , вече видимо подбива тежестта не само на този протест , но и на всички следващи.Защото показва , че те могат да бъдат преодолявани от властта .Много скоро ще видите как Мая Манолова ще защитава протестиращите и ще им се радва.Станишев ще се окаже техен съмишленик и ще ги подкрепя като стимулиращо средство за властта му .Вече укрепнали , те ще са непоклатими и ще изкарат не един а още мандати до завършване на АЕЦ и тръбите.

  Защо начетени хора като Волгин , Андролова и много като тях преди 5 месеца бяха гласове с прогресивна насоченост, а днес са ретроградни . С какво Орешарски и Кабаиванов са по различни от Прошков и Зеленогорски ?
  Тази продажност я виждаме всеки ден, неспирна търговия на пари срещу принципи!

 5. Явно има достатъчно много хора ,които не са разбрали какъв е Борисов и какви са истинските му цели!За съжаление протестите бяха употребени и опорочени!

 6. Реформаторския блок ако се хване с ББ , няма да е реформаторски. Просто и ясно.Проблемът е, че при едни избори все пак, че ще трябва да има превес над БСП , т.е десните няма към кой да се обърнат освен към ГЕРБ.Може би това е и идеята на ЕНП.Широка коалиция против БСП.Но и втората идея на ЕНП, ако ББ стане почетен председател , а сложат Т Дончев например.Но както споменавате по-горе , г-н Инджев, егото му /ББ/ е толкова голямо, че ще завлече и света ако може, само той да е в огледалото, независимо каква мутра е.

 7. Г-н Инджев, благодаря ви за анализа на протестния развой от последните дни. Тъкмо мислех да ви помоля да пишете за него.
  И аз мисля, че Реформаторският блок в никакъв случай не бива да се заиграва с ББ, защото това само би допринесло за обезличаването в зародиш на РБ и връщането на политическото противопоставяне само по оста ГЕРБ-БСП. Видя се, че времето не работи за ГЕРБ, затова на Борисов не му остана друго, освен да яхне и опорочи протеста. Ho както и да се развива тoй оттук нататък, Реформаторският блок само в ясно разграничение и конкуренция с ГЕРБ има уникалния шанс да докаже, че дори извън парламента е по-смислена опозиция от ГЕРБ.
  И никой не бива да си прави илюзии, че при едни спечелени избори Борисов би предложил на Реформаторския блок да управляват заедно, както през 2009 г. не предложи това на Синята коалиция, въпреки изборните резултати. Не бива никога да се забравя, че партията ГЕРБ бе инициирана с цел подмяна на дясното, а не връщането му във властта!

 8. Още много,много хора не могат да прогледат и да видят истинския образ на ББ,защото са склонни да се подадат на внушенията,вместо да мислят със собствената си глава.
  Има много стойностни хора в Реформаторския блог,които биха се качили на трибуната и зададат вярната посока,но нали веднага ще бъдат омаскарени,ще им бъдат вменени всички земни грехове,а огромна част от народонаселението това и чака ,да подеме мантрите,защото очернянето е балсам за мозъците им.И пак ще цитирам Стоян Михайловски:”За един малокултурен народ,най-лошото управление е демокрацията.”

 9. ОГНЯН ГЕОРГИЕВ ,г-не , вие подхождате йезуитски , цитирам ви:”С какво Орешарски и Кабаиванов са по различни от Прошков и Зеленогорски”.
  Следователно след ,като всички са маскари , НЕКА заменим Орешарски и Кабаиванов , с Радан Кънев,Прошков и Зеленогорски.
  Разлика няма , НАЛИ?
  Защо не ги разменим?
  А колкото до Волгин и сие, каква прогресивност забелязвате в платени или ако не са ,още по-лошо зомбирани лумпени.

 10. Уважаеми приятели намерете и прочетете книгата “Премиер на Ръ Бъ”, а довечера нека да напълним центъра на София, за да им честитим празника с една манифестация от 18.00 часа, а от 19.00 часа да отдадем почит към жертвите на преврата от 1944 година пред НДК. Дано Боко и Цецо този път да не ни изпращат автобуси с подкрепящи, благодарим им предварително!

 11. За първи път няма да се съглася изцяло с г-н Инджев. Разцеплението на протестиращите според мен не се дължи на мераците на Борисов да яха протеста (не че не му се иска, де). В протестите още от първия ден участват симпатизанти на Герб, направили компромиса на по-малкото зло – неправилна позиция според мен, но все пак аз я уважавам. Протестът се раздели от все по-явната пропаганда на тезата “Герб=БСП=Мафия!”. Нека си припомним началните дни на спонтанното недоволство, когато се обикаляха партийните централи. Пред централата на Герб протестираше малка част от хората, което дава представа колко хора са съгласни с лозунга “Герб=БСП=Мафия!”. За мен е безпредметно изобщо да се обсъжда отношението на протеста към Герб. Ето защо:
  1. Палитрата на оценките на предишното управление е много широка сред обществото и свободните дясномислещи хора: варира от пълно отрицание до вяра, че в едно не толкова далечно бъдеще Герб може да заприлича на нормална демократична партия.
  2. Този въпрос не е от ключово значение за първостепенната задача в момента – сваляне на правителството на Орешарски.

 12. Разбирам , че горното написано от мен отношение , Ви изглежда като отклонение от темата !Тезата ми е , че ако губиш инициатива трудно ще спечелиш ! Ако Станишев и Борисов играят своята игра , то РБ има трибуна която би го приела !На тази трибуна чрез тезите си те могат да избегнат “Помоща на Борисов за Станишев срещу РБ” ,като се разграничат!
  Хора като Екатерина Михайлова , Иван Иванов….. , а не Прошковци ще убедят хората , че няма да са подведени !

 13. По-важното е, че феновете на Баце си вярват, че той е едва ли не жертва на заговор на Реформаторския Блок целящ да го дискредитира 🙂 Много интересна е агитката на ГЕРБ.

 14. Г-н Инджев, чета редовно вашия блог. Ценя високо гледната Ви точка! Но с тази статия не съм съгласна. Според мен трябват общи усилия и действия от страна на протестиращи, ГЕРБ и реформаторския блок за постигане на общата цел: ОСТАВКА! Протестът е красив и одухотворен, но за съжаление изчерпан! Няма да доведе до крайната цел!. За всичкото изминало време въпреки красивите протестиращи, другарите си правят каквото си искат. Протестът няма да ги спре!.. Не е ли най-нормално в една демократична страна опозиционните партии да се обединят. Според мен другаря Станишев е доволен от липсата на разбирателство между искащите оставка. А и вие наливате вода в мелницата на БСП слагайки разделителна линия между противниците на тройната коалиция. Няма да крия, че симпатизирам на ГЕРБ. Ходя на протести, когато мога, но от думите ви разбирам, че мястото ми не е там. Като симпатизант на ГЕРБ ще омърся красивия протест, нали? Четейки вашето мнение и други, които съветват протестиращи и Реформаторски блок да стоят далече от “прокажения” Борисов губя всякаква надежда, че можем да спрем настоящите управляващи. По мое мнение БСП и компания се страхуват единствено и само от ГЕРБ, затова ги плюят от сутрин до мрак! Трябват общи действия, трябва да хванем протегнатата ръка! В противен случай сме губещи….

 15. Павлина Ангелова
  Сгласен съм с вас!Мисля има общи неща , дори ако трябва да се съюзим със Станишев за оставката на кабинета!Да има разбира се и разграничение в принципните позиции и то да бъде повтаряно!

  Що се отнася до господина , който смята че “подхождам йезуитски”!
  Който предаде… , не му вярвам!
  Каква е разликата между Кабаиванов и Прошков ?Принципно никаква !Единия предаде СДС другия ДСБ!Това , че единия отиде към Борисов, а другия при Даниел Вълчев не ги прави по различни!Орешарски тръгна по същия път,сега къде е?Зеленогорски, Методи Андреев, Евгени Михайлов , Едвин Сугарев…Петър Стоянов..избройте предателствата…. малцина останаха ????

  И не сравнявайте тези с Радан Кънев , моля !Нито с Екатерина Михайлова , Иван Иванов,Михаил Михайлов……др , това са качествени хора

 16. Същинската опасност за реморматорите е Борисов – с всички хитрости, уловки и задкулисни ходове, на които очевидно е способен, “играе” алтернатива на Сатанишев и Орешарски. С това на практика той лишава българите от алтернатива!

 17. @Pavlina Angelova

  Г-жо, за разлика от РефБлок, ГЕРБ има парламентарни средства за борба с правителството, като например вота на недоверие. Призовете Бойко Борисов да прибегне ПОНЕ до тази мярка, за да разберем и ние, които не симпатизираме на ГЕРБ, че той е с нас, протестиращите.

  И позволете да се усъмня, че един яхнат от ББ протест има по-голям шанс за успех от един неяхнат. Автобусите на ББ на 4-ти септември не доведоха до нищо, освен че дадоха НАЙ-СЕТНЕ възможност на Дмитрич и Кресливата Чапла да обявят официaлно протеста за “гербаджийски” и “платен”. Това ли според вас ще го доведе до успешен край?! Според мен – не, напротив – Дмитрич и Кресливата Чапла за първи път имат повoд не просто да неглижират протеста както досега, но да го критикуват от гледище на… морала.

  Вие сте грамотна жена и вероятно сте наясно, че с акцията в стил “протестен туризъм” ГЕРБ, образно казано, не изписаха вежди, а извадиха очи. Разликата между вас (протестираща симпатизантка на ГЕРБ) и мен (протестиращ/а симпатизант/ка на ДСБ) е, че според мен организаторите на тази акция си дават сметка за отрицателните й последици за развоя на протестите.

  Така че парламентарната опозиция ГЕРБ трябва да свърши доста работа, докато ме убеди, че сме от една и съща страна на барикадата. За съжаление от 2006 г. до днес ме убеждава само в обратното.

 18. Г-н Инджев, аз пък не обичам двойните стандарти. Да, ГЕРБ и Борисов не са много стока и вероятно правилно са обект на постоянните ви нападки. Бих го приел безрезервно, ако правехте същото например с България на гражданите, Кунева и Сие, независимо, че са в РБ. Или с партията на К. Дал. Или ще бъдем принципни с всички псевдо-дясни, или щом проявяваме търпимост и надежда за промяна за едните, ще мерим с подобен аршин и другите. Може би последният вариант е по-градивен, защото работи в полза на ГОЛЯМАТА ЦЕЛ – СВАЛЯНЕ НОВАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ОТ ВЛАСТ.

 19. Г-н Георгиев, извинете за моето прибързано заключение, което ме доведе до предположението ,че се опитвате да защитавате сегашното правителство на статуквото с йезуитски похвати!
  Но желая да ви напомня ,че делението на качествени и некачествени хора, не е много продуктивно в тази ситуация.
  Колко процента според вашето субективно мнение са качествените хора?
  Срещу статуквото се подхожда не с категоризиране, то е характерно за някои не съвсем демократични практики, а със система от правила и взимоотношения ,които да позволят и на качествените и некачествените да участват заедно в налагането правилата на демократичното управление.
  Срещу правилно и добре изградена система ,статуквото не може да устои.
  Но не може да бъде изградена само от качествени хора.
  ОДС ,СДС и ДСБ го доказаха!

 20. Към Pavlina Angelova,
  ако тази ръка е на Цецо Шлифера – не я искам! Как да повярвам на човек, който е бил бикчия на Тодор Живков и му е разтривал ушите, а после в парадна униформа стоя мирно при откриване на паметника му в Правец! Как да повярвам на мафиот съосновател на СИК, как да повярвам на човек , който е бил дясна ръка на крадеца от Мадрид, на човек който преди обед говори едно, а след обяд обратното! Щом сте от ГЕРБ – обичкайте си ББ и Цецо Шлифера и правете каквото щете – нали сме демократична страна! Ама защо аз трябва да целувам на ББ задника след като не ми харесва? Само затова, че на Станишев бил по мръсен ли!? Ами не искам да целувам и на двамата задниците, а и на никой друг! Искам да ме ръководят хора с акъл, обичащи България, хора които като кажат нещо го аргоментират и отстояват и не си сменят мнението като Мартенско време!

 21. Samo za oligofrenite ne stana iasno che dvata IZTURSACI borisov i stanishev igraiat kombina. Zashto ne – tiah i dvamata chervenoto zname rodi gi sled zachatie ot 9-to septemvriisko seme. Bokluci sa te ne prosto, ami gadonosna gniloch niakakva svetovno kshmarna!

 22. Дами и господа, нека да се разберем – реформаторство съвсем не значи съглашателство с противника, а бат’Бойко е точно популистко-московско-червен противник, мимикриращ като лидер на съставна на ЕНП българска уж некомунистическа псевдопартия ГЕРБ!

 23. Още с появяването на този самовлюбен, твърде ограничен (за да не кажа прост?!?) човек на политическата сцена го отрекох, подозирайки го като нагъл лъжец! Спорила съм с много “наивни” хорица, които му вярваха. А, най-непримирима съм към факта, че обявил се САМ “Той” за “десен” (след като открадна, преписа една част от програмата на ДСБ!!!), “наивниците?” от Народната партия в ЕС го приеха (партията МУ?) в техните редици??? Тези хора там (в ЕС) или не знаят какво е мутра-комунист или … Но, в края на краищата те не са ни виновни, че ние вярваме и си избираме подобни нагли, “малограмотни бабаити” за партийни ръководители и представители пред света?!? И все още има доста хора, които му вярват, харесват го и го искат във властта?!? Какво да правим ние, които доста често сме се срамували, че подобно човече е начело на държавата ни? Трябва непрестанно да припомняме гафовете и лъжите му!
  Благодаря Ви г-н Инджев, че го правите!

 24. статията е фенска, а истината е точно обратната. защо радан кънев да може да е сред протестиращи, а б.б. не? от самото начало РБ пожела да яхне протеста чрез ПМ и това сега го убива. всеки ден съм на протеста и виждам как затихва. това ли е целта на реформаторите – театралност до безсмислие? напрактика реформаторите обслужват комунистите, както са го правели винаги досега. ако имаше чисти намерения всички трябваше да са единни в искането за ОСТАВКА. но виждам, че на костовистите не им пука; те искат да са отгоре. ако не са отгоре, не им пука, че там са комунистите.
  големият проблем пред РБ е, че партиите в него не са антикомунистически (историята доказва, че те са колаборационисти). но скоро ще им се наложи да направят своя голям избор – или ще подкрепят герб, или бсп. сидеров вече официализира партията си като маша на путин. същото ще трябва да направи и РБ. the choice is yours.

 25. До безименния господин !

  Доброта и мъдрост ценя в хората ! И не само това !

  Доброта – тя ни прави хора, не разделя , а събира и е враг на лошото.Добротата се култивира, съхранява .
  Мъдрост – колкото я имаме ни помага да правим по –верните избори в живота.Мъдростта е свързана с мислене, характерно само за хората на тази земя.Мъдростта се изгражда .

  Колко са такива хора , не знам ?!Но през годините се забелязва повече омраза , алчност и липса на мисловна дейност.Затова и резултатите са такива!

  Защо дадох пример с имената на тези хора !
  Те са в голяма степен лица на десните и поведението им бие по имиджа.
  Днешният премиер беше важна фигура в десен кабинет и кандидат кмет, аналогия с другия десен бил вече кмет и желаещ да стане някакъв чрез нова ракета носител.
  Колко пъти трябва да видим това и да мълчим?Партиите не са футболен отбор с трансфер на футболисти.Напускането на партия следва да бъде оттегляне от политиката.Това е принципната позиция.
  Днешният кабинет на комунистите и етническата партия е съставен предимно от отломки на десни партиии и виждате те са върли като еничари.От 1990 до днес роенето на Кошлуковците продължава.
  Партиите в България са клиентилистки структури.Те са основателите на мафията завладяла днес изцяло държавата .
  Нужен е нов политически и обществен договор!
  Нужни са иновативни решения за философията на устройството и развитието на държавата населена с българи!

 26. Ако от Реформаторския блок не са наясно, че Бойко винаги е готов да изиграе лъжицата катран в меда, значи си имаме поредните слепи слуги на келепира и няма за какво да ги жалим.

  От друга страна дори Костов падна жертва на тази тактика, след като толкова години другите не успяха да го унищожат. Е, всеки си пати от егото – да си въобразиш, че можеш да манипулираш Борисов е груба грешка и сочи очевидно откъсване от реалността (под напора на същото това его).

  “помилва похотливо и публично гражданското недоволство, с което пося семената на унинието сред протестиращите срещу властта в София…” — Много добро описание.

  Да, Борисов направо застреля протеста. Да, надеждата умря и ще трябва да изчакаме още няколко десетилетия. (Ако някой има глупавото желание да чака безнадеждната кауза България да си стъпи на краката.)
  От изборите насам съм на менение, че няма шанс за спасение в близко бъдеще и нищо до момента не успява да ме разубеди.

 27. Към втори шанс,
  Поне по няколко причини :
  1) Радан Кънев не е бил в управлението на държавата;
  2) Радан Кънев не е бил пазавантин на Тодор Живков и не му е разтривал ушите;
  3) Радан Кънев не е стоял на почетна стража в парадна униформа пред паметника на Тодор Живков;
  Писах и на Вашата съмишленичка Pavlina Angelova нямам намерение, за това, че Станишев е маскара, да ближа задника на друг мундарин като ББ, а затова че Цецо Шлифера ми е подал ръка и да се затърча да я целувам! Реформаторския блог още нищо не е направил, затова че там е Пръмова и Даниел Седянката също съм настроен песимистично, но да се хвърля да прегръщам хора като създателя на СИК и Шлифера също нямам намерение, а изглежда, че и още доста хора мислят като мене! На ББ му стига “пудел” като Яне, който изглежда за сега е затворен в някоя кучешка колиба!

 28. Хайде сега – ББ съсипал протеста. Той е виновен за всичко, както едно време Костов. Протестът самозамря, защото не намери ясен път за по-нататъшно действие, не каза как ще участва в исканата променена политическа система, не назова поименно кои са мафиотите и кои – олигарсите и т.н. и т. н.

 29. Танчо, изброи ми моля те поимено тези хора с акъл, обичащи България, които не си променят мнението и които ще ни управляват? Сериозна съм! Къде са? Кои са? Морално девствени, както каза бившия, служебен министър-председател определено няма! Сравняваш и избираш! Боя се, че в България наистина трябва да избираме по-малкото зло. Далеч съм от мисълта, че Борисов е идеален. Обаче, решаваш кои за теб са приоритетните неща, сравняваш, даваш си сметка с кои можеш да направиш компромис и избираш! Винаги ме е учудвала позицията на хората , които смятат, че всички са маскари и че няма смисъл да се гласува. И какво очакват? Идеалните? Най-често обаче някой друг решава вместо тях. Както и стана сега….
  И как не разбраха хората, че когато комунистите ти дадат един лев, после то вземат два…..

 30. А, и протеста си беше ” умрял” доста преди Борисов да го подкрепи. Колко удобно дежурно да си измивате ръцете с него. Съвсем очаквано е нещо което трае повече от два месеца и не е дало краен резултат да затихне. Очевидно е, че трябва да еволюира в нещо друго. Защо с общи усилия не постигнем крайната цел -оставка? После избори и ще се види кои с кого и как!

 31. @Аз

  Донякъде си прав/а. С протестите нищо няма да се постигне не защото РефБлок или друга политическа формация е направила или не е направила нещо, а защото комунистите са нагли. Ако щат 1.000.000 протестиращи да се съберат от “Орлов мост” по “Цариградско шосе”, комунистите ще кажат: “гле`йте си работата, зад нас стоят други 1.000.000 избиратели”. Аз още на 13-ти май казах, че тия гадове за нищо на света няма да пуснат кокала, след като в периода февруари-май 2013 г. употребиха целия си арсенал от мръсни номера, за да го захапят. Aко бяхме бяла държава, само заради казуса “Пеевски” премиерът щеше да хвърли оставка, преди дори един човек да е излязъл на улицата да протестира, a станишевата кукла на конци си прави оглушки вече 80 дена.

  Затова моето мнение е, че РефБлок трябва да изготви реформаторската си програма, да издгради структурите си, да посочи лицата си и изобщо да се готви за парламентарни избори, когато и да са те (моята прогноза остава, че – за съжаление – няма да са предсрочни). А aко ГЕРБ искат, нека подкрепят реформаторската програма и подадат молба за членство в РефБлок. Но обратният филм няма как да стане, защото вече сме го гледали и не доведе до нищо (премиерът Борисов в продължение на година и половина имаше пълната подкрепа на Синята коалиция, защото предизборните им обещания съвпадаха, но ББ не изпълни никое от тях, затова СК се видя принудена да оттегли подкрепата си).

  И още веднъж напомням на тeзи, които удобно забравят нещо много важно: ГЕРБ са най-многочислената парламентарна група начело с най-харесвания партиен лидер, а РефБлок са на улицата, при протестиращите. Toecт двете формации са в абсолютно неравнопоставени положения и със съвсем различни възможности за действие. Затова просто няма как да изискваме от РефБлок да свърши борисовата работа в парламента, както и на депутата Борисов мястото му не е сред протестиращите. Ако ли пък той не вижда възможност да се справи в парламента с комунистическата наглост, да го напусне и да оглави протестите!

 32. Към Pavlina Angelova,
  бих ти посочил доста хора, но засега ще се задовооля само с един проф. Янко Янков, затворник № 1 на “Комунистическа България” напуснал кръглата маса още в момента в който разбра каква пародия е!
  https://www.facebook.com/pages/%D0%92-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%AF%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%AF%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D1%83-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/347015595399165
  Ако и в най-вкусното ядене капнеш една капка нафта – то вече не става за ядене!

 33. танчо, караш го по тънката лайсна с повече емоции отколкото разум. и какво като кънев не е бил на власт? той не е проверен. кой ще ми гарантира, че след време няма да оглави правителство на бкп под някаква формула (експертно, нанац. съгласие) като сегашните ренегати? не знам какви уши е мачкал борисов, но той е проверен в дългогодишни битки с бкп и е доказал, че може да ги бори успешно, поради което и сега им е враг номер 1. нямаме никакви доказателства, че РБ е антикомунистическа формация. след 2001 костов съвсем забрави своя антикомунизъм; разправяше се само с десните.
  и не е нужно ГЕРБ да се влива в РБ или обратното. просто и двете формации, а и всички други опозиционни партии, трябва да се обединят в името на свалянето на олигарски и да излязат сред протестиращите. но РБ се правят на ощипана мома и пак си гледат тесно партийните интереси. е как да бутнем тройната ламя, като сме разделени?

 34. Г-н 2-ри шанс, Вие, ГЕРБЪТ и собственикът му Борисов, както и Костов, за които така разпалено ни обяснявате доколко са антикомунисти и доколко не са, живеете на някоя друга, паралелна планета. Тук на планетата Земя, част от Слънчевата система, в т.н. Република България всичко е огледално противоположно на Вашите твърдения.

 35. На някои хора трябва да им се припомнят събития, станали само преди няколко месеца. Например, че Борисов сам върна комунистите на власт. Как? Ами въпреки двегодишните предупреждения на депутатите от Синята коалиция, не предприе никакви мерки срещу монополите и това му изяде главата като премиер. Сега щял и той да сваля правителството… Ами да го сваля, кой му пречи?!

 36. Г-н ГЕОРГИЕВ , все пак ще ви отговоря .
  Вие чертаете мрачна картина на нашата действителност.
  Всички ли са маскари(клиентелисти)?
  Кога стават килентелисти, или са си били такива?
  И най-важното – защо?
  Кое ги прави да станат некачествени?
  Коя е причината? Кое следствието?
  И КОЕ е причината и кое е следствието от нея, кое предхожда другото?
  И на кого да вярваме?
  Как може да сте сигурен дори и в тези личности тогава, че няма да станат некачествени при определени обстоятелства?
  Не забравяйте ,че в определен спор има две страни,или печелещи нещо, или губещи !
  Това е поуката от положението на СДС
  , ОДС и ДСБ.

 37. Към втори шанс,
  Вие може и да не знаете, но цяла България знае че Борисов разтрива ушите на Тодор Живков, че стоя мирно пред паметника му в Правец, че беше дясна ръка на крадеца от Мадрид, който се оправи за по-малко от 800 дни! Как се бори Борисов с комунистите – като напусна Пожарната, защото БКП/БСП му била по-мила, когато беше деполитизирането на Пожарната! Или може би като пита Путин предната вечер да подаде ли оставка? Борбата на ББ и Шлифера не е с комунистите, а борба между два Олигархични клана – не го ли разбрахте!!?? Никога не съм вярвал, че в България маже да има толкова кухи крътуни!

 38. Отговор

  Не всички разбира се!
  Когато няма задръжки , обстоятелствата въздействат по този начин.
  Защото не се спазват правила .
  Причината е обществената нагласа , норма.
  На себе си.

  Ние не спорим , а споделяме виждания.
  Моите думи не са критерии за истинност и аз приемам вашето отношение и загриженост.

 39. На някои хора наистина трябва да им се припомнят събития, станали само преди няколко месеца. Например, че Костов сам върна комунистите на власт. Как? Като разби СК на 3 части и взе дейно участие в активно мероприятие Костинброд, за което сега всички реформатори гузно мълчат, все едно имат незаконно дете.
  Танчо, не мога да ви отговоря. при вас няма факти, само емоционални изблици. сигурно сте много осведомен след като сте прихванали разговора на бб и путин.

 40. @втори шанс

  Костинброд беше активно мероприятие на БСП, която още от януари подготвяше падането на правителството Борисов, а Синята коалиция бе разбита от бившето ръководство на СДС, което без никаква обективна причина излезе от нея на 15.05.2012 г.

  Ние с вас можем да се замерваме с много кал, но това с нищо не помага на нас – хората, които искаме радикална промяна в държавата. РефБлок започна да интегрира тези искания в политическа програма и се готви за обществен дебат по въпроса. Бойко Борисов трябва да се включи в този процес със собствени реформаторски идеи, ако не иска да бъде само страничен наблюдател.

 41. да, костинброд беше активно мероприятие на БСП, но костов не се посвени да вземе участие в него, воден от користни теснопартийни интереси. това са фактите. но всичко си остана за негова сметка. демокрацията му даде ценен урок.
  не замервам никого с кал.след изборите ГЕРБ и РБ ще трябва да работят заедно и съм сигурен, че могат да си бъдат от полза, а в крайна сметка и на всички нас. ще се контролират взаимно и ще се подтикват към реформи. само не мога да разбера много от пишещите тук, заслепени от личностни предпочитания и забравящи истинските ценности. това е дълбоко недемократично.

 42. Г-н 2-ри шанс, нерде Ямбол, нерде Стамбул – респ. нерде Костинброд, нерде Костов? Несъмнено, живеете на паралелна планета или просто Ви се иска да е това, което бълнувате. А има и 3-ти вариант – злочест нещастник, при това лошо заплатен и недоволен от мизерния хонорар!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.