Задръстена България напредва назад

След като веднъж това лято преживях чудовищно задръстване поради ремонт на току-що завършената магистрала „Тракия” ,снощи философски установих, че има и по-лошо на този свят- още по-голямо задръстване поради ремонт на магистрала „Хемус” малко преди чисто новото й продължение, което трябваше да предотврати задръстванията по стария път на северния вход на София.

Съвсем ми олекна тази сутрин обаче, когато видях задръстването в сутрешните блокове на телевизионните канали, които определено имат нужда от отпушване.

Един близък другар на др. Тодор Живков го хвалеше и призна “величието” на 9-ти септември като ден на комунистическата мъст. Кратко, ясно и безпощадно откровение- като пистолетен изстрел в тила на вързан идеологически враг.

Друг следовник на диктатора, чието дело продължава днес с демократични инструменти за инквизиране на България, за малко да задръсти ефира с носталгични сълзи по прекрасното минало. Разбираемо е- Сергей(чо) Станишев е живял по резиденции в нечуван за простолюдието лукс.Както се изрази веднъж в едно интервю ( почти със завист) един богат американец за върхушката на комунистическите режими- колкото и да е богат един човек на Запад, той все пак не разполага с богатствата на цялата държава, като комунистическите диктатори.

Трети пък, журналист по професия и все по-от(к)ровен ленинист по призвание, се включи в задръстването от журналисти на магистралата на политическата спекула, громейки протестиращите срещу властта граждани. Той отрече да е като Бареков и е прав- повече прилича на ранния Сидеров с призивите си за национализация и създаване на радикална левица по примера на гръцката Сириза, която щяла да оправи България. Само че вместо антисемитизъм изповядва унищожителен антилиберализъм, прилаган ударно чрез ляв екстремизъм.

Наистина не искам да обидя колегата Волгин, но той постигна невъзможното: обърна наопаки максимата, според която човек няма сърце, ако на младини не е социалист, но няма ум, ако остане такъв в зряла възраст.

Изобщо: честито ви задръстване, другарки и другари, на рождения ви ден 9 септември, когато червеното знаме роди ви с кърваво секцио, извършено планово от Червената армия на хирурга Сталин.

На останалите българи, които не спазват инструкцията да си мерят патриотизма спрямо любовта към СССР и към днешното продължение на този велик труп, пожелавам „крепко здраве” ( както обичат да се изразяват на езика на дружбата другарите), за да имат сили един ден да отпушат задръстената България, полегнала на дъното на Европа под тинята на собственото си минало, останала неразчистена за радост на контрабандисти, политически садисти, крадливи чекисти и др. подобни мимикриращи неокомунисти.

38 мнения за “Задръстена България напредва назад”

 1. Въпросник:
  1. Вярно ли е, че жител на дадена страна, във време на война, работещ в интерес на вражеска държава, се нарича предател?
  2. Вярно ли е, че според наблюденията, всеки трети българин се изявява като предател, когато в рискови условия се воюва за национална кауза?
  3. Вярно ли е, че т.нар. интернационализъм, водещата платформа на имперската “идеология” на СССР, е удобен параван и покана за национални предателства?
  4. Вярно ли е, че в периоди на относителен възход на България преди 9.09.1944 г. едни и същи хора са предизвиквали военни преврати?
  5. Верен ли е изводът, предвид 1, 2, 3 и 4, че “освободителната” мисия на Червената армия е постигнала един единствен резултат от мисията си – управление на националните предатели на България?
  6. Вярно ли е, че синовете и дъщерите на управляващите след 9.09.1944 г. са предпочитали учение и живот на Запад, а не на Изток?
  7. Има ли разлика между една к….а и управляващата ни върхушка след 9.09.1944 г. предвид 6.?
  8. Може ли управлението след 9.09.1944 г. да бъде охарактеризирано, предвид 5. и 7., като управление на политическите к…и и национални предатели?
  10. Предвид 9. паметникът на съветската армия, стоящ високо посред София, означава ли всъщност преклонение пред политическия к…..лък и националното предателство, придаващо им типичност на българите изобщо?
  Честит Ви празник на свободата, българи!

 2. На тази черна дата това трябваше да се каже и както се казва да се натърти. Направихте го.
  За което шапо!
  P.S. Колкото до това, че може да сте обидили Волгин на ленинец, напротив, аз смятам, че го правите щастлив.

 3. Браво за коментара! Отивам да повръщам.

 4. 9.9.44 най-мракобесната дата в историята на БГ докато има хора, който празнуват тази дата като светъл празник обединение не може и не трябва да има…

 5. Току що срещнах в мрежата новината,че ДАНС разследвала Делян Пеевски… Ха ха ха тия ша ма умОрат!
  Ама наистина това тук вече прилича на пълна, идиотска, кретенясала лудница.

 6. Чудя се наистина, какво му става на Волгин? Питам се с какво го държат другарите – то бива да си плюеш на суратя ,ама тва Волгиновото е живо сапуко – само че с нож забит в главата

 7. Честит Ви! Спряха ни водата :)! Не знам как издържате да ги гледате.

 8. Баш така си е от първият до последният ред!Но когато има някой да ти подреди това,което си мислиш и да му предаде един неподражаем нюанс със задръстването,което става вече доста емблематично в нашето битие!Където и да погледнеш!Много безнадежно…

 9. Много точно заглавие!
  Дори само то е достатъчно !

  Чудя се и не си обяснявам , как може просветени хора , чели, видяли ,мислещи ,придобили опит (имам предвид журналистите )да се снишават пред пред такава долнопробна власт като сегашната(а и предишните) !
  Изобщо как е възможно да се интервюира Сидеров ? Това е и мазохизъм и непочтенност към аудиторията, все едно да разговаряш с шамара и той да ти чертае бъдещето !
  Що за журналистика , след като пред очите на всички ,с видими причини уволняват дългогодишни колеги с висок рейтинг и никой да не надигне глас!От такива каква обективност очакваш , щом те самите са нищожни!

 10. Точно така е, г-н Инджев, и “зрелият” Волгин изпадна в истински бяс в предаването си “Деконструкция” в събота, 7 септември, защото един господин му заяви, че той – Волгин, манипулира общественото мнение, поради което господинът ще напише заедно със съмишленици едно писмо до шефовете на Националното радио, за да ги информира за некоректното поведение на своя журналист. Волгин така се “възпали и газира”,че излезе от контрол и започна да обижда господина, че искал да пише доноси,че имал поведение на доносниците от ДС от преди 1990г., и най-смешното – че бил костовист, щом “пише или иска да пише доноси”! П.В. знае ли изобщо какво означава донос, а всъшност сигурно знае,защото най-вероятно е майстор на такива “творби”, но се прави на “дръж ми шапката”. Тия хора/журналисти, които споменавате по-горе,включая Волгин, когато те се държат мръснишки спрямо други лица, са невинни, а ако някой на тях им “бърка в здравето”, пищят като ненормални и го изкарват най-големия престъпник дори за най-коректното и/или справедливо изказване. Е, с такива журналисти, каква демокрация да изграждаме, какви 5 лева?!”Белите лястовички” като Вас, г-н Инджев, за сега са толкова голяма рядкост, че положението е направо безнадеждно! Добре че от участието в протестите се вижда колко много млади хора подобно на Вас са готови да се борят за морал, законност и свобода – в тях ни е надеждата!

 11. Станишев се е вкопчил в Русия на диктатора Путин, защото нищо друго не може да го задържи на власт.Така е и с ДПС и Атака.Така и с прислугата им- съдии, прокурори/вкл главни/, медии ,политически проекти за отвличане на вниманието и медии.Толкава рекланираното връщане на тандема Анна – Виктор, както очаквах ,беше повече от елементарно.Няма нито една телевизия, която да търси и поднася истините.Ето ниша и то огромна .Ако има поне едно предаване, което да допуска истината да се покаже – няма да има равно по рейтинг.Но тук се плаща за кич.Овладяването на всички власти е пълно.Но с това и хаоса в държавата е пълен.Тока поскъпна, никой не знаел защо?ЕРП-та били виновни.Цифровизацията отложена.Достъпа на дребните фирми до еврофондове – отложено.Нова оценка пак на Белене, предишната била съмнителна.Ново преориентиране на пазара, пак към Русия.Да посоката ни в момента е пълен назад.

 12. Да се опитаме да не задръстваме и ние с безкрайни обяснения.
  “ЧУМАТА ДА ТЕ ТРЪШНЕ” – така проклинаха едно време бабичките в мойто село.
  В БГ на 09.09. ЧЕРВЕНАТА ЧУМА изтласка КАФЯВАТА ЧУМА и почва да тръшка наред(планово и методично) каквото има на територията, а след 10.11. започна да хамелеонства и продължи да тръшка наред(кой както свари).
  Кой ще тръшне ЧЕРВЕНАТА ЧУМА? Това е въпросът.

 13. С риск да прозвуча като в хвалебствена дописка по случай рожденият ден на другаря Тодар, на член на СБП отпреди 1989-та, все пак не мога да не възкликна: убийствен коментар, убийствена сатира, убийствено перо! Г-н Инджев, благодаря Ви!

 14. Мда, само крайна левица ни трябва да национализира. Ще стане като в онзи виц: ‘Какво използвали комунистите преди свещите? Електричество.”
  Но то и сегашната власт добре се справя. С 5 милиарда междуфирмена задлъжнялост в енергетиката, Стойнев щял още да сваля тока. Пък и ще строим АЕЦ, седми блок, поток…Сещам се за антиутопията на Андрей Платонов “Ювенилно море”.

 15. Може би бях прекалил с очакванията си, по отношение на предаването с участието на Волгин, Диков и Бедров – останах болезнено разочарован.
  Диков беше на нивото си (никой не може да си надскочи боя), фъфлеше, заекваше, ровеше в бедния си речник, търсейки изгубени думи. Бедров… уви Бедров излъчваше умора, апатия и нежелание да защити позиция!
  Волгин си беше Волгин – верен на СV-то си, безнадеждно изгубен в догмите на комунистическата си псевдоинтелигентност, полуопитомен образ на Волен Сидеров.
  Безкрайно беше желанието ми, Вие господин ИНДЖЕВ да седите на стола на Диков или Бедров! Това щеше да бъде първият ми празничен 9.ІХ!

 16. Антикомунистите заклеймяват датата 9 септември, а комунистите я почитат. Става въпрос за комунисти, обаче, които не само не се признават за такива, ами напълно са приели рейгъномичната платформа на ПЕС и дори ръководят тази европейска партия (ужким лява). Възприели са тезата за свободно движение на международните капитали през собствената им страна и дори успешно се възползват от тази свобода за лични облаги. Облаги, които се изчисляват на милиарди, измъкнати от бедните джобове на милионите им съграждани. Това ли са комунистите, срещу които се борят антикомунистите!

  Нещо му липсва на такъв антикомунизъм. И това, което му липсва са комунистите. Що за комунисти са тези, които притежават половината от банковите депозити в страната? Какво общо имат те със символ-веруюто на Ботев („Вярвам в единний, светлий комунизъм!”), или с „Утопията” на Томас Мур, или с „Ортодоксалната хуманност” на парижките комунари?

  Антикомунизъм, насочен срещу комунистическото минало (9 Септември 44) на съвременните български . . . капиталисти!? Това е пълен анахронизъм!

  Българският антикомунизъм нещо не е в час!

 17. А как ще коментирате факта, че снощи БНТ излъчи отново, точно преди 09.09., “Цар и генерал” – филм, пропит с най-долнопробна комунистическа пропаганда, героизираща един руски шпионин (?!?) и оплюваща обичaния от народа ни цар Борис III?

 18. Харесвах и слушах предаването на Волгин -“Деконструкция”. От известно време, обаче,вероятно Партията е издала ново “Окръжно №..” и му лъснаха червените родилни петна. Така се нахвърли вчера върху един слушател, имащ същата позиция като моята, все едно радиото е негово частно. Но това е БНР, което се издържа от нашите данъци. Имаме си и СЕМ, който също се издържа от нас и с последното назначение на безработния Иво Атанасов, ще изръкопляска.

 19. Само един нормален опонент срещу Шефа на баш комунистите в България видях и чух тази сутрин и това беше Ивайло Караньотов.Дано повече хора да са гледали и внимателно да са слушали диспута Чакъров-Караньотов.

 20. Posmeshishteto Borisov sushto ni cheteshe anotacia kak po vremeto na velikia cherven vozhd i negov dozhivoten kumir T. ZHivkov sa bili postroeni 3 li 5 li Bulgarii. Vsichkata POMIA deto vuzhvaliava deloto komunistichesko e v parlamenta GERB, BSP, ATAKA, DPS. Bulgario, narodeeeeeee kude si? Ima li te i ako da to v koe izmerenie se namirash?

 21. Значи днес гледах аз предаването “Тази сутрин”, но не можах да хвана началото на тази част с оня комунистически изрод свински и Караньотов, (който според мен трябваше да го удуши на място оня гнусен съратник на оня лумпен тодор живков). Решавам по-късно да потърся видеото на сайта на босфор тв и хоп всички видеа от сутринта качени само това не. Ето за тия гадни номерца ги ненавиждам тия боклуци от ьтв. От първия до последния. Не стават за нищо!!!!!!!!!

 22. Мракобесието не се отчита само с дати, но и с цели периоди от живота ни. Някой спомня ли си каква дата е 23 септември? Или атентата през 1025 година, или “народният съд”, или “лагелчетата”?

 23. Днес, в деня на годишнината от най-черната дата в националната ни история, Българската държава официално се извини за вчерашното рекордно задръстване по две току що построени магистрали. А кога тази държава-мащеха официално ще се извини за Деветосептемврийския геноцид над интелектуалния елит на Българската нация? В този безпрецедентен в световната история геноцид има безброй печални рекорди. Ще посоча само един. Противоконституционният т. н. Народен съд осъди на смърт четирима ректори на Университета, но това не попречи на някои български интелектуалци да празнуват днес “Девети септември”. Такова кощунство може да се случи само у нас! Днешният ден е рекорден и за протестиращите против комунистическото правителство на Орешарски. Но този рекорд е по-особен. Той разкрива кой стои зад протеста и какви са неговите цели. В София има две места, където се протестира против комунизма – пред Мемориала на жертвите на комунистическия терор и пред Паметника на окупаторската Съветска армия. Но протестиращите ги нямаше там, защото шзпълняват поръчка на Бойко Борисов, а той компрометиращо е свързан с тях. Бе близък на Тодор Живков (персонално отговорен за убийството на около хиляда българи) и като Кмет отказа да премести МОЧА.

 24. @Павел Тинков
  Xa-xa-xa, мнoгo вяpно cте ги oбpиcyвал, paзвeceлиxтe мe :-)))

 25. @ VALPET:
  Не с тези евтини номерца, “другарю”!
  Всичко си е наред с антикомунизма.
  Антикомунистите се борим срещу комунизма като идеология, като светоглед, като заблуда – не срещу комунистите. Изправяме се срещу използването на комунистическата утопия (религия) като удобен параван и капан за наивници, с цел налагането като практика на най-мракобесните и антихуманни режими на планетата.
  Не откривате топлата вода – мимикрията и дълбокият разлом между комунистическите проповеди и престъпната същност и начин на живот на комунистическите вождове са добре известни на всеки “зрящ”.
  Тъкмо фактите, в които търсите противоречие, дават основание и сила на антикомунизма.
  Всеизвестно е, че дори в исторически план, нито един комунистически идеолог (вожд) не е бил част от плебса (“безимотния пролетариат и отруденото селячество”).
  Както пише Владимир Рязун:
  “Владимир Илич е знаел къде да живее. Знаел е в кои паркове да се разхожда. Обичал работниците и мразел буржоазията. Затова не живеел в работническите квартали на Манчестър или Ливерпул. Живял е в лагера на врага, в буржоазните квартали на Женева. Сигурно е искал по-дълбоко да вникне в психологията и нрава на буржоазията, за да я удари точно, за да направи всички свободни и щастливи.”
  А Ботев оставете на мира – не цитирайте глупостите на комунистическата пропаганда!

 26. @ VALPET:
  С известно закъснение обърнах внимание на объркването Ви (резултат от ограничено познание или целенасочена заблуда).
  ТОМАС МУР – ирландски поет и бард, автор на сборника “Ирландски мелодии”, няма нищо общо с комунизма като идеология и практика. Напротив – изявява се като буржоа-либерал.
  Нероятно го обърквате с ТОМАС МОР – англичанин, юрист, писател и политик, автор на книгата, която сам определил (обърнете внимание!) като “Утопия”. Между впрочем той също не е образец за подражание по Вашите критерии – бил е лорд-канцлер (не пролетарий).

 27. VALPET , изяснете си фактите, нищо смислено не сте представили тук!
  И антикомунизма е насочен не само към 9.9.1944г., насочен е към болшевизма още от зараждането му.
  Ето защо ни сме антиболшевики.
  И тъй като вие сте се болшевики предствящи се за комунисти, ние поради това сме антикомунисти.
  Пък вие си изяснвайте “разликата” между комунизъм и болшевизъм.
  Изчистете си “идеологията”, какви точно сте?
  Нас това не ни касае – да избистряме хаоса в главите на лумпенизирани и неосъзнати тоталитарни популисти!
  Ние мразим и болшевиките представящи се за ,и комунистите представящи се за болшевики!

 28. Черна дата за България!Ден на траур!Не повече от десетина хиляди комунисти,заедно със семействата си,слуги на Сталин и болшевишка Русия,завземат властта чрез преврат.През годините на комунистическата диктатура активните борци набъбват до 300 000,жадни за власт и привилегии,а членовете на БКП,почти милион,всеки пети българин сътрудник на ДС,по желание или принуда,а понякога поради младежка наивност.Част от тези хора,съвременни капиталисти, манипулират неграмотното и бедно население,което изпълнява поръчки от глупост или за “паница леща”,без да осъзнава ,че погубва България.За неграмотните има оправдание-Боже прости им,те не знаят какво правят,но за грамотните няма оправдание.Волгин и подобни ,много добре знаят какво правят!

 29. VALPET,
  вчера, в словото си пред червените памперси, по случай годишнината от 9.ІХ.44 самият Сергейчо отрече да е комунист (бил модерен евросоциалист). Изобщо никъде в речта му не се споменаваше думата комунизъм. Дори татенцето си, ортодоксален комуняга и дясна ръка на правешкия сатрап, член на политбюро на БКП, упорито определяше като “антифашист”.
  Така, че не се прави на ощипан – още сто пъти да си сменят името, от родната си майка и от татко Маркс да се отрекат (на това са царе), пак са тук и пак са си същите. За едни и същи мошеници, за едно и също явление , за една и съща измама става дума,независимо от мимикрията. По тази простичка причина антикомунизмът е актуален и задължителен за всеки умен човек, притежаващ съвест!

 30. 9 ги септември била спорна дата?Това е датата от която започва РАЗРУХАТА!Разходете се из Европа,посетете държавите незасегнати от комунизъм и ще видите китни села,чифлици,ферми фабрики,заводи,градове и градчета с църкви и манастири,стари сгради,нови строежи,бизнес центрове, много от тях не са сменяли собствениците 100-200-300 години.Там старото и новото живеят в хармония.Има класово общество.Всеки си знае мястото и се бори да се издигне в социално и материално положение.Хората градят кариера години наред с учение,трудолюбие и почтеност.Разбира се има изключения,има проблеми,но системата работи,изпитано и доказано.Какво е положението у нас-хаос,разруха,несигурност,хората са дърво без корени,комунизма рухна,но комунистите не!

 31. На входа към фоайето в “Международен дом на журналистите” в “Златни пясъци” от едната страна е портрета на Маркс, а от другата – на Ленин!?Какъв паметник ще махнат, каква да ни е журналистиката…В интерес на истината пред портретите нямаше пионерчета на пост, както и нито един венец – до там сме стигнали в “промяната”, уви!

 32. “Комунизъм – Прегръдката на АДА
  Новия ни късометражен филм за историята на комунизма в България обхващащ периода 1923-1947 г.
  Сценарии и диктор Гергана Николова, монтаж и продукция моя милост.”

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IzzGshmkZww

  Източник: Константин Павлов – комитата

 33. юлианчо и драгулев не могат да спят, ако не цопнат ГЕРБ и ББ под всяка статия. ми що костов и софиянски не преместиха МОЧА? тогава имаха ЦЯЛАТА парламентарна власт, президент, съдебна власт, конституционен съд. що?
  ако се затруднявате с въпроса, мога аз да ви отговоря.

 34. Иво е напълно прав за задръстванията. Това на Хемус беше катастрофално. И нито дума по радо Хоризонт. Съобщаваха за задръствания между Брестница и Тополница,от Кулата към София, но за това – нито дума. Може би защото правителството си приписа с фанфари новия път. А можеха да спестят на хората, тръгнали по-късно, часове престой, завряли мотори, ревящи деца, полуприпаднали възрастни. Колкото до задръстения Волгин – той вече е свободен, както твърди Орешарски. Но си мисля, че толкова свободен, колкото беше в последното си предаване, може да бъде само в собствено радио / тип Алфа или СКАТ/.За националното радио последното му предаване беше слободия. На финала имаше застрашитлна закана към всички, които посмят да се оплачат от задръстения му мозък.

 35. Волгин не се държа почтено в съботната Деконструкция. Каквито и да са политическите пристрастия на слушателите, той трябва да запази някакъв неутралитет, поне на пръв поглед – все пак това е национално радио! Когато журналисти в БНТ започнат да се изживяват като последна инстанция и да лепят етикети на слушателите си, (точно както той започна да прави!), това показва и колко беззъба СЕМ имаме. А когато въпросния слушател му го каза директно, Волгин обезумя от гняв (истината боли!) и започна да отвръща като някакъв уличен хулиган. Лошо Волгин, лошо …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.