Местан върна на Станишев горещия патладжан ( Пеевски)

Наивно е да очакваме откровени отговори за съкровени актуални тайни на съзаклятнически съуправляващите БСП и ДПС през по-голямата част от прехода от комунизъм към неокомунизъм. Те не са отговорили на фундаменталния, но същевременно ноторно риторичен въпрос, кой и защо връчи в ръцете на Доган и Местан инструмента им за манипулиране на българската политика с марката „ДПС”, та на въпроса за това кой наистина и с каква откровена цел се опита да наложи емблематичния за мутренския им преход Делян Пеевски начело на новата държавна сигурност на България ще чакаме отговор!

Не го дочакахме и днес, когато на полето на коалиционната конкуренция в манипулирането на обществото се появи наместникът на Доган, неговата сянка Местан. Неочаквано той се натъкна на упоритото желание на водещите на сутрешния блок на БТВ да го накарат да издаде истината по въпроса за проваления опит депутатът от ДПС Делян Пеевски да бъде сложен начело на ДАНС и очаквано лидерът на политическата сила, част от която е проваленият фаворит за поста, отново не отговори, претендирайки, че е отговорил.

Местан на практика похвали Орешарски, че е запазил тайната, казвайки, че предложението за Пеевски било съвместно, т.е. нещо като писането на сатира от Илф и Петров. Докато Станишев не бил прав да твърди, че само от ДПС се сетили за Пеевски.

Чудя се дали Местан не намеква по този начин, че и Орешарски е избор на ДПС, а не на Станишев, след като лидерът на ДПС днес го (де)класира след Орешарски по скалата на своите политически предпочитания.

Освен, че водещите Генка Шикерова и Константин Караджов изненадаха Лютви Местан със своята настойчивост до степен, че го накараха да изостави “екзактния” език и да проговори наставнически за тяхната преднамереност, единствената новост в обичайно надменното поведение на опитния в подобни демонстрации днешен лидер на ДПС, беше зле прикритата му хапливост и раздразнение спрямо факта, че коалиционното му другарче Сергей Станишев прехвърли от екрана на същата телевизия преди два дни отговорността за номинирането на Пеевски изцяло върху ДПС.

Когато Станишев направи това, реших да не реагирам: що за новина е това, че кокошката снася яйца, а не петелът! Само че накокошиненият Местан днес се яви с мисията да покаже кой кукурига от коалиционния стобор и изрази надежда Станишев да се е „объркал”, повишавайки партийния статут на Пеевски в ДПС.

Беше дребнаво Местан да прави устна забележка на своя другар по кадруване точно заради факта, че е допуснал лапсус, като приобщи неправомерно Пеевски към ръководството на ДПС. Много по-едър факт от тази задочна полемика през екрана на най-гледаната телевизия е това, че той изобщо се води – там и по този начин. И това се отнася с особена сила към противоречието между двамата партньори във властта относно авторството на самата идея маститият депутат Пеевски да оглави ДАНС ( и така, очаквано за страничния наблюдател като моя милост, да взриви масовото гражданско недоволство-очаквано, защото преди да избухнат протестите буквално помолих медиите иронично да показват още по-често Пеевски в изблиците му на господарски гняв от парламентарната трибуна).

Ако търся метафора за „казуса Пеевски”, не бих го оприличил на горещ картоф. Прилича ми повече на врял патладжан, започнал шеметната си кариера на политик и следовател ( без образователен ценз- за сведение на Местан, който говореше за калинките на противника, каквито нямало сега, а всъщност Пеевски е най-едрата калинка от последното десетилетие) и изкласил като китайски бурен на българска почва в ролята на медиен магнат за две петилетки неспирен възход зад кулисите на нашенския мутриленд.

Патладжанът е лилав, какъвто беше първоначално партийният цвят на Пеевски в битността му на прохождащ 22 годишен „аристократ”, монтиран за лидер на младежкото „царско движение”. После се завъртя в миксера на задкулисието и стана част от кьопоолуто на ДПС- един тюрлюгювеч от добавени (за по-лесно преглъщане от българската публика) български имена във фурната на партията, в която се пекат едни от най-големите далавери на прехода.

Възможно ли е горещият патладжан Пеевски сега, след отлежаването на проблема във фризера на обичайното партньорско мълчание повече от 100 дни, този път да взриви двойната коалиция и това да доведе също до отпадане от триколката на помощното колело„Атака”?

Това е всъщност въпросът, който повдига прехвърлянето на отговорността между БСП и ДПС. При това разграничаването вече лъсна и от противоречието между двете централи по отношение на сирийската криза и нейното отиграване от властта.

Ден след официалната позиция на ВС на БСП за ненамеса в какъвто и да било сценарий срещу режима на Асад, лично Местан започна парламентарното си изявление (формално заявено по друга тема) с точно обратното искане: България да вземе страна и то именно срещу сирийския режим. Стана ясно на всички, защо толкова упорито управляващите отбягваха дебат за Сирия в парламента, но и се изясни, че ДПС дават заявка за “депесарски шут”, ако това им е изгодно, както вече са постъпвали през далечната 1992-ра с коалиционните си партньори от СДС.

Сега, когато „двама се карат” и за „горещия патладжан”, а третият ( Сидеров) се е смълчал и само повтаря уплашено в транс, че не ще избори, които биха го изхвърлили от парламента, изпадаме в ситуацията да гадаем колко дълго още съзаклятниците Станишев и Местан ще крепят статуквото и дали пък наистина, както намекна Янаки Стоилов ( лявата ръка на Станишев), самите те няма да предизвикат избори в интерес на запазването на своите интереси, докато все още могат да спечелят нещо, вместо да загубят всичко до следващата пролет?

Мразя да оставям отворен финал на коментарите си, защото така се присъединявам към тълпите от местни коментатори, който обичат да се застраховат с универсалната за всеки анализ „завършваща” препратка: „ а дали е така, бъдещето ще покаже”.

Този път, колкото и да са опитни в планирането на бъдещите си политически далавери- както се видя от лансирането на Орешарски много преди февруарските размирици и бягството на Борисов от властта- съзаклятниците Станишев и Доган, говорещ с гласа на Местан, имат всички основания да се страхуват, че не могат да моделират в краткосрочен план бъдещето, в което, неочаквано ( само за тях) се намесиха едни упорити граждани.

Плод на тези осъзнати страхове е размяната на удари между Станишев и Местан. Малко приличат на американски кеч с нагласените хватки, но пък понякога и при този режисиран цирк се получават травми на мазните пехливани, имитиращи истинска схватка на тепиха.

44 мнения за “Местан върна на Станишев горещия патладжан ( Пеевски)”

 1. “А дано, ама надали…” -както се пее в популярната песен. Много са си взаимно зависими, затова най-вероятно ще намерят вариант да си доограбят, каквото са си набелязали.

 2. Аналогията с кеча много ми хареса и макар да не го гледам,все пак толкова години върви по екрана и си има почитатели.Та така и с нашите пехливани (за съжаление).Може би покрай увличането в далавери и кадруване не им остава време да се наговорят какво да говорят пред публика.

 3. Ако не бъде пометена от народния гняв, коалицията може да бъде разтрогната само от Доган: “Кучето” е подмамено с комат и яко вързано на синджир, а Станишко рискува да се сбогува с политиката завинаги.

 4. Пеевски не е “калинка”, защото няма толкова дебели калинки.

 5. На прост народен език нещата стоят горе-долу така. ДПС искат да се заколи свинята Башар Асад, а от БСП искат да си го гледат за дамазлък.

 6. От години у нас на почит е колективната отговорност, така не се налага отделните личности да носят отговорност за собствените си действия и решения…А докато тези двама герои си подават горещия патлаждан, Борисов бърза да го измъкне от ръцете им, много си го харесва такъв едрър и сочен.
  РБ трябва еднозначно и категорично да заяви, че общи действия с Борисов са невъзможни.

 7. Тази теза, за тотален отказ на РБ от ББ, я чувам всеки ден. И не мога да се начудя, защо “правоверните” й люти последователи никога не казват нищо например за Кунева или К.Дал? И защо не отговорят на още по-естествения въпрос – щом не с ГЕРБ, С КОГО? Или, може би 7% са достатъчни за такива като теб ZORO? Защото за такива като мен целта е 51% и вън БСП/ДПС от властта!

 8. В математиката има едно понятие – “неподредено множество”, т.е. множество в което елементите не могат да се сравняват помежду си като отношение по-голямо, равно или по-малко – така е в частност и в политиката! Така, че няма как да се каже дали ГЕРБ бил по-добър от БСП. Знам само ,че ББ си е мафиот, Цецо Шлифера е интригант и глупак, да не говоря за калинки, малинки, Димитровградския кмет Иво Димов с фалшивата диплома, Емо Фаса и ред други паразити! Повтарям пак пред РБ( ако не е изобщо някакъв мираж), а и пред всеки друг морален човек въобще не трябва да стои въпроса кой от двата ОЛИГАРХИЧНИ КЛАНА – ГЕРБ или БСП-ДПС трябва да подкрепи! Преди малко четох в DIR.BG последната изцепка на ББ – той не вярвал че Пеевски бил към някой “олигархичин кръг” – предлагам на почитателите му да четат и да се радват!

 9. Ще гласувам за Борисов, не защото е добър, но защото Станишев сам го каза, че само Борисов може да го спре. Има ли друг, който да може да спре вкопчилата се като гнида банда? Кунева, Костов, Местан, Сидеров, Симеон са само да цепят гласовете, за да спечели Станишев, който е най-голямото зло за българите. А колкото за бандата на Станишев няма нужда да ни убеждавате, че са добри, защото вече 70 години им ядем попарата и не може да се освободим от “щастието”, което ни подаряват в миналото и сега.

 10. Има и една проста истина за протестите. Има едно ново поколение, поколение което не е “ограмотено” с марксизма, ленинизма, сталинизма и всички конгреси. Едно поколение, което клони към запад, а не към закъснялото азиатско крепостничество. Ако Борисов се върне, това поколение има шанс да го замести. С Станишев, те нищо не могат да направят.

 11. Dnes gledah kak Kataloncite demonstrirat reshitelnostta si da stanat nezavisimi ot Ispania. Prez poslednite dve godini sme svideteli na gotovnostta na arabskite narodi ot Tunis do Siria da se osvobodiat ot svoite Dushmani. U nas rusia e defacto upravliavasht zashtot vsichki pravitelstva sled tova na Filip Dimitrov, tvurdia vkliuchitelno tova na Kostov, raboteha za interesite na Moskva. Kogato triabva da se demonstrira zhelanieto za nezavisimost na Bulgaria i osvobozhdenie ot ruskite okupatori se subirat niakolko stotin dushi. SRAM. POZOR za vsichki bulgari!

 12. към къмzoro не ми се пишеше ама такава откровена тъпня няма как да я отмина гн борисов можеше да направи много неща само че не направи нищо не потърси отговорност от предходните не промени съдебната система не реформира системата на мвр не направи нищо от това по простата причина че е едно голямо нищо кукла на конци повярвала си че е най красивата и накрая съюзи се с монопола и му намериха цаката по най елементарния начин подходящ за елементарни народни водачи и понеже си му фен искам да декларираш че ще го помолиш да плати 50 000 евро по делото срещу българия за което е осъден от европейския съд та да не плащаме ние за гърмежите с гранитомети срещу кварталните мутри не съм фен на кунева не съм чул да има заради нея такава присъда вярно е и за дал човека е откровен отрече се от патрона си който му е и рода след като му прочете досието и последно герб е комунизъм в пошла форма ранен стадий и добре охранван от мафията целта ти е да си получиш парите за който са те наели но сте толкова страхливи и неграмотни че дори не си пишеш името къмzoro това е показателно за това защо не трябва да има място за герб в политическия живот сами се проваляте от малко ум и малко четене г-н инджев моля да бъда извинен

 13. Чували ли сте поговорките “Крушата не пада по-далече от корена” и “Гарван гарвану око не вади”. Не разразбрахте ли, че Станишев, Борисов, Цветанов, Цачева, Павлова и т.н. произхождат от един корен, но от различни нива на този корен. Нали Борисов дойде на власт, защото обеща да вкара Станишев и другарите му Р.Овч., Румен Петков и т.н.в затвора.Е чие око “извади” Борисов. Не разбрахте ли, че няма малко и голямо зло, а зло или добро. По-малко зло беше Сакскобурготски след това Борисов. След като следващото по-малко зло Кунева не хвана дикищ сега ви пробутват следващото – Бареков.Докога ще се хващяте на тази въдица.

 14. offtopic

  Надявам се скоро да има Ваша статия относно ГС на РБ!
  PLEASE!

 15. еваларка, зоро. РБ никога с ГЕРБ. значи с БСП. ето това е новина.
  според танчо и антони пък ГЕРБ = БСП и избор няма, хенс РБ пак ще е в опозиция. казано с други думи БСП/ДПС пак ще ни управляват.
  браво, патриоти. вий сте настоящии антикомунисти. долу МОЧА!

 16. и да питам ДА: защо костов не вкара комунистите в затвора? той не обеща ли?
  мога и да ти отговоря: защото мин. председателя не вкарва в затвора. това е работа на съдебната власт. научи си урока и тогава пиши.

 17. Всички виждаме, че БКП/БСП са умствено тъпи, и като не могат да измислят нещо ново, следват традицията с плановете на Кремъл и отново ни нахлуват хомота с фалшивия “Отечествения фронт”, който вместо на Кимон Георгиев е с групата на Пламен Орешарски. Както в миналото те “скромно” стоят настрана, но си изграждат силовия апарат. След това изклаха цялата опозиция, включително и своите хора, и стъпиха на врата ни най жестоко. Историята не се повтаря точно, но старите песни се пеят много дълго.

 18. Аз споделям някои мнения на 11 Септември.Ще гласувам за Борисов,защото въпреки много грешки,неговото правителство работеше добре с ЕС и САЩ,отвори досиетата,Държавния архив се отвори от доц.Мартин Иванов,който беше уволнен,защото искаше да прави Музей на ДС в мазетата за мъчения на Московска.Борисов строи магистрали,няма икономически растеж без магистрали.Аз одобрявах финансовата политика на Симеон Дянков.Проф.Михаил Константинов и Алекс Райко Алексиев,които уважавам много, дадоха ясно послание на изминалите избори-гласувайте за ГЕРБ.Това беше рационалния избор на десните хора,които не искат комунизъм,всичко друго беше разпиляване на гласове и наливане на вода в мелницата на БСП.Колко време и енергия губим само заради лидерски амбиции и мераци?

 19. Искам да допълня,че Реформаторския блок,трябва да намери сили да се организира и да кооперира с ГЕРБ.Ние не сме кучета да ни насъскват против Борисов.Поведението на българските политици е обида и унижение за избирателите.Радан Кънев дава интервюта,че произхожда от известен род,възможно ли е тогава,човек който има първите 7 години възпитание,пет минути след избирането му за лидер на партия член на ЕНП,демонстративно да върне поздравителната телеграма от лидера на сестринската партия ГЕРБ?Проява на много лошо възпитание!

 20. Превъзходна статия! Толкова добре “застроена” с изопачаващите истини, че ще се въздържа от допълнителен коментар, за да я осавя със сегашния й аромат. Браво!

 21. Към милеещите за Борисов – не искам да ви обиждам, но май имате нужда от опресняване на паметта. За тази цел незаменима помощ можете да получите като прочетете „Премиер на РъБъ” от любезния домакин на този блог. Кристално ясно ще ви стане защо РБ няма работа с Борисов.

 22. За съжаление ако на дясноориентираният българин не му стане ясно, че проблема му е Борисов, който се настани в дясното пространство няма да се оправим скоро. Би трябвало всеки да е наясно, че БСП и ДПС са продажници, те си имат своя електорат, който никога не би гласувал за друг. Но в дясно нещата не стоят по този начин. Борисов не е десен, а е популист. Консерватизма не може да съществува редом с популизма (социализма може). Основния враг е именно Бойко, защото той подменя дясното. За съжаление с протестите си ние помогнахме на ГЕРБ, несъзнателно очиствайки им образа. Затова и мутрата успя да потуши протеста. РБ трябва категорично да се разграничи от ГЕРБ, защото съединението в този случай ще ни направи силни, но за кратко. Толкова кратко, че да затвърди Борисов на политическата сцена. Въпреки всичко, тъй като сме започнали ОСТАВКА !

 23. ДА, прав сте.
  Чудя се само защо ли има сравнителни степени, като по-,най-, по-по-най- ???
  И дали числата са различни, защото всяко число ,е число само по себе си, но пък все пак е различно от всички други числа, а пък всички се наричат числа?
  Дали оценката слаб(2) е равна на добър(4), защото и двете са оценки , ама нещо се различават, и всеки иска да получи точно определена?!?
  Също така , едно и също ли е да загубиш някой лев , и да загубиш цялата си заплата?!?!?
  И в двата случая си на минус, ама има ли разлика в минусите?
  Може ли да има по-малко и по-голямо зло или добро?

 24. Макар да не е точно по темата, но искам да спра вниманието Ви на тази отвратителна логорея, която ни залива от екрана.И Местан и кой ли още не вместо да отговорят на зададен въпрос, шикалкавят по най-долнопробен начин.Правят ни на идиоти и нас и водещите. Няма ли начин да се стопира това издевателство? Да се вдига примерно табела “бля-бля-бля” и да се прекратяват тъпи излияния за упражнения по преливане от пусто в празно. И днес Куюмджиев ( или как му беше името на това …) изплямпоти толкова плява, за да не отговори на задаваните въпроси, че се отвратих. Уморих се да сменям канали и навсякъде едно и също. Защо водещите да не прекъсват тези издевателства над зрителя? Това подсещане “бля-бля-бля” би било много полезно за психическото ни здраве.

 25. Към Ана Мария:

  Разбирам, че формално се обръщате към други коментатори, но всъщност правите гербаджийската си пропаганда в моя блог и срещу всичко онова, което съм изписал и зад което стоя по въпроса с името си, включително под книгата “премиер на РъБъ”.
  На практика защитавате от мен един доказано авторитарен политик с властова лидерска мания.
  Борисов владееше пропагандната машина години наред като властник, а преди това си я споделяше с Първанов. И сега , когато възможностите му намаляха в това отношение, да използвате моя блог да компенсирате тази празнина с твърдения за неговото сестринско величие ( след като подмами много десни избиратели и измами десни политици,убивайки методично десницата- за кеф на Станишев) е най-малкото непочтено- ако не за друго, то защото по този начин ми съобщавате, че моето мнение няма никакво значение като “авторитет”, търсейки други авторитети, като споменатите от Вас в постинга.
  Ами пишете им на тях и ми спестете досадата да защитавам мнението си за хиляден път от перфидни внушения, уж насочени към други хора!
  Знам, че веднага ще бъда обвинен в нетърпимост към чужди мнения, но не съм длъжен да мълча, когато се опитвате да ме правите на малоумен в собствения ми блог, когато ме поставяте пред избора да съм съгласен мълчаливо с лъжите за сестринското антикомунистическо величие на заклетия живковист, царски слуга и съзаклятник с Първанов , какъвто е Бойко Борисов. И да го правя всеки път( за да не прозвуча чрез премълчаването си като съгласен), когато Ви се прииска, да ме задействате да повтарям тези известни истини.

 26. Радан Кънев до Бойко Борисов – политическа екзотика. Но при следващи избори, не знам как ще стане без коалиция. В момента сме свидетели как математиката ни клати биологията, за да не съм нецензурна.
  В най-добрия случай РБ да получи 20% от гласовете. В държава, в която интимният живот на Николета Лозанова е водеща новина, не може да се очаква повече.

 27. Ана Мария, не РефБлок “трябва да намери сили да се организира и да кооперира с ГЕРБ”, а обратното – ГЕРБ трябва да видят с какво могат да бъдат полезни на реформаторите. Вие забравяте, че правителството на Борисов падна точно защото не посмя да проведе належащи с оглед на кризата реформи, затова е логично реформаторското начало да се разграничава от него. Tова, че ГЕРБ е най-голямата партия у нас, не може да бъде никакъв аргумент да я подкрепяме, щом сме отвратени от политиката й.

 28. Към Ана Мария,
  мила госпожо, не ни мисли за хванати от гората!Досиетата в интерес на истината бяха отворени преди 2009г т.е. преди ГЕРБ да вземе власта и за председател на комисията бе избран-назначен Евтим Костадинов – тогава депутат от БСП – така, че моля не пишете наизуст, защото тук има и информирани читатели, а не кухи герберски крътуни! Останете си при ББ и Шлифера и може да вземете сега пък да ближете дупето на Евгения Живкова и това ще бъде “огромна борба” с Комунизма! Ако не вярвате на мен питайте Цвъки – той е компетентен по всички въпроси – ще Ви затрудни само търсенето му из 6-те му апартамента, но питайте тъща му – тя ще ви каже!

 29. Г-н Инджев,извънредно много ви ценя и уважавам,за да ви правя на малоумен.Аз знам добре вашите заслуги,като журналист и гражданин за българското общество.Подкрепям и споделям много от вашите каузи.Изказах моето мнение,като се надявах да бъде градивна критика спрямо политическото късогледство на някои десни лидери.Имаме политическа реалност-един милион избиратели са казали думата си,прави или не,никой не може да ги игнорира!Две партии,членки на ЕНП не могат да враждуват и така да подпомагат БСП.Нима мислите,че аз не предпочитам в Парламента да влезе ДСБ,вместо Атака,или дори Кунева?Моето лично скромно мнение е,че ДСБ остана извън Парламента,заради личностни борби,това не трябваше да се допуска.Колкото до РБ,пожелавам им успех,но краткото време до изборите през май,както и разнообразието от партии и характери няма да доведат до парламентарно мнозинство,затова трябва да кооперират с ГЕРБ.Момчешки прищявки -пращам поздравителна телеграма-връщам ти телеграмата ,бурни балкански страсти,са абсолютно необясними за европейската политическа общност.Аз не знам какви бяха причините,поради които Борисов отстрани Симеон Дянков,но продължавам да мисля,че това беше грешка и загубихме голям професионалист и десен политик.Имах възможност да се срещна няколко пъти със съпругата му,една изключителна жена,добре познаваща проблемите в Източна Европа,баща й е роден в Румъния.Надявам се да останат винаги приятели на България и да помагат според възможностите си.Владея два езика и следя понякога дебати в американския,английския ,шотландския парламент,знам политическия речник на европейските политици,нашите десни политици има много още да учат,далеч са от толерантност към съмишленици,да не говорим за опоненти.Просто вече няма да пиша за кого гласувам,но винаги ще ви чета с удоволствие,защото имате остър и ум и перо,а и сме съмишленици по много въпроси.

 30. Браво г-н Инджев , перфектен анализ от Ваша страна (rock)

 31. @Ана Мария

  Като имате впечатления от политическите дебати в бели англоезични страни ми е много чудно как ви се струват на този фон парламентарните изяви на Бойко Борисов. Ако не ви карат да се червите от срам и не виждате в него пародия на европейски политик, значи нещо ни будалкате..

 32. Ана Мария, едно е сигурно за Вас – не сте чела “Премиер на РъБъ”! Само този факт не Ви дава право да опонирате на автора по темата “Бойко и неговия ГЕРБ”.

 33. зоро, не знам дали аз милея за борисов, но ти със сигурност милееш за вечно управление на бсп и дпс

 34. г-н инджев, можете ли да отговорите как така борисов е подмамил много десни избиратели? и как въобще се мамят десни избиратели? с празни обещания, със заплахи, с финансови облаги, как? и не смятате ли, че обиждате десния избирател? според мен десните избиратели са много по-мислещи и морални в сравнение с тези на бсп и дпс. затова през годините възникваха и умираха десни партии, докато бсп и дпс си поддържат твърд електорат, независимо какви зулуми правят.

 35. Поредния прекрасен анализ! Благодаря!Вдъхва ми надежда и ме радва!
  Що се отнася до коментарите на г-жа Ана Мария искам да й кажа, че най-страшното за всеки човек, а ОЩЕ ПОВЕЧЕ за политик (партия) е “кооперирането” НА ВСЯКА ЦЕНА с подобни нечистоплътни (откровено комунистически, обявили се САМИ за десни и откраднали дясна програма???) личности (партии) като ББ, ЦЦ или тям подобни?!? Истинската, честна политика е отстояване на позиции, програма и кауза. Това със “сделките” – аз на теб, ти на мен??? е умението на олигархо-мафиотите (добрият пример е Русия!).

 36. Г-н(г-жо) ВТОРИ ШАНС,
  Как на времето Адолф Хитлер е подмамил милиони германци да гласуват за него? Той също през 1933г е дошъл на власт чрез избори! А как палячо като Сидеров е подмамил стотици хиляди също да гласуват за него!? Неведоми са пътищата господни, но замен това само показва колко е заблудено и неориентирано обществото ни, та и затова сме на този хал я!

 37. @втори шанс
  C пoпyлизъм и медиeн cлyгинaж.

 38. ТАНЧО, Хитлер си е имал СА(кафявите ризи), и другите му тоталитарни другари в другите страни си имат подобни организирани лумпензирани банди.
  Защо ли са възникнали СА?
  След Първата световна война , отначало има болшевишка намеса в Ваймарската република, която предизвиква подобна на нея ,но уж обратна на нея реакция на противодействие, от социалистическите , но освен това и националистически паравоенни на Хитлер.
  Така се водят “предизборните” борби между две тоталитарни идеологии – чрез незаконни паравоенни групи от лумпени.
  Които след това повличат и другите “избиратели” в своята борба към тотална власт.

 39. е, браво, танчо. тук за 2 дена за втори път ми показват, че бб и хитлер са едно и също. благодаря, че ми отворихте очите. сидеров разчита с тежък популизъм да печели най-маргиналните избиратели. мислите ли, че избирателите на ГЕРБ са от тази категория? и ако да, РБ на такъв електорат ли разчита?

  симпатизантке, какво популистко имаше в кампанията на ГЕРБ и какъв е този медиен слугинаж, като почти всички медии се обърнаха срещу тях като по команда? толкова кал се изля върху ГЕРБ, бб и цц, колкото никой не е виждал от началото на уж прехода.

 40. Г-н 2-ри шанс, малко четете – затова говорите врели-некипели.

 41. трябва да се чете, но трябва и да се мисли

 42. 2-ри шанс, ако бяхте прочели “Премиер на РъБъ” щяхте да мислите доста по-различно за бб и неговия герб, уверявам Ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.