Тайният “План Орешарски” за неговото спасяване

От щаба на управляващите изтече през „Перловската река” строго секретна разработка, озаглавена „Как да опазим Орешарски”. Бързам да го споделя с читателите.

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕАМБЮЛ

Орешарски е като Путин и Башар Асад- няма алтернатива.

Ако Путин падне, идва опозиционерът Навални, който краде дърва и колкото и да е богата на гори Русия,устояла геройски дори на масовата сеч от самвозабравили се концлагеристи по времето на др. Сталин, тя ще рухне икономически от злоупотребите му. Ето защо Путин трябва да управлява поне още 12 години.

Башар Асад избива светски своя народ с подкрепата на светската Хизбуллах, светския Иран и съветските оръжия, натрупани (уж) за война с Израел, докато противниците му го избиват поради религиозен фанатизъм. Ето защо Асад в никакъв случай не бива да отстъпва властта на терористите, а да продължава да тероризира Сирия самостоятелно и с решаващата братска помощ на Путин.

По аналогия трябва да се действа и в България, ако не искаме местната Ал Кайда ( Ал Мрежата) да замени с(ъ)ветския режим на Орешарски, който добре познава проблемите на обезлесяването от времето, когато обслужваше царя и също като Путин няма да допусне някакви (други) крадци на дървесина да го сменят.

Опазването на Орешарски обаче е „друга опера”( „Орехотрошачката” от Прокопиев Сергей)- Оперативният план срещу оперетните опити да бъде свален съдържа строги графици и мерки, необходими за неговото физическо, психическо, политическо, икономическо и изобщо-практическо оцеляване.

ОПЕРАТИВЕН ПЛАН „ОРЕШАРСКИ” ЗА ОХРАНА И ФИНТИРАНЕ ПО ГРАФИК

1. Събуждане със звън на Кремълска камбана и ходене ( пълзене в случай на повишена бойна готовност) до тоалетната по най-краткия проверен предварително коридор на властта, проучен от специален екип водолази за евентуално проникване в нея ( в тоалетната, не във властта – в нея това е невъзможно) на соросоиди през канализацията по каналите на извънпарламентарната опозиция. Винаги първо да се пуска водата за отстраняване на евентуалните вредители.
Мястото на преспиването, по почина на др. Кадафи, се сменя в различни палат(к)и всяка нощ със спомоществователството на рублолюбиви патриоти.

2. Закуска след дегустация от заловен предната нощ активен протестър, обезопасен надлежно с веригата, с която е теглил заграждение пред празния парламент.

3. Преглед на медиите с оглед на това, коя не заслужават интервю. Основен критерий за отсяване: благоволение заслужават само онези, които спазват тайната на мястото и времето за интервюто, което обаче е само задължителна предпоставка.

Забележка: ограниченията на важат за Петър Волгин, Николай Бареков, Волен Сидеров и подобни защитници на властта от гражданите, доказали своята лоялност. Да не се повтаря обаче издънката с появата в „Панорама”, чийто водещ има брат, който пък има съпруга, която пък ходи на протести.

4. Подготовка за среща с протестиращи в гранитната зала на гранитната сграда на „Дондуков”, подсигурена срещу гранитомети.
Забележка: Охраната да се намеси само ако протестиращите ( в подкрепа на правителството) Бисер Петното, Мишо Шамара, русофила Зорец, неправителствената Светлана Шаренкова и други екзалтирани от любов към властта граждани започнат да задушават охраняемия Орешарски в прегръдките си. При признаци на посиняване на Орешарски на виновния да се прилага изкуствено дишане „юмрук в уста”.

5. „Орешарски маратон” до отсрещната сграда на Историческия музей за ръкуване сред експонатите и пред камерите с посланиците на велики сили- Беларус, Молдова, Народна и демократична република Корея, Сирия, Иран.
Забележка: За притичването на опасно дългите 117 метра през подлеза са подсигурени специални подземни части, наземни въоръжени сили, двата хеликоптера на армията и огнеборците с наличните пожарни от съседната пожарна за евентуално наводняване на подлеза, за да се удавят остатъците от соросоидите , обезоръжени и останали без шнорхели след разкрития им план за проникване в премиерската тоалетна.
В най-дълбока тайна да се пази истинската цел на избрания маршрут- заслужените овации на събраните за целта 17 протестиращи срещу главнокомандващия Плевнелиев, винаги готови с остроумнен скеч с плюшена маймунка, Буратино или друга кукла на конци за дежурната централна новина в централните емисии на централните телевизии в центъра на Балканите.

6. След финтирането на соросоидите и интернет лумпените с фиктивната среща с посланиците на споменатите велики сили, обяд с истински великия посланик Исак Юриевич за уточняване на всичко, което има да се уточнява в държавата, поверена от него на Орешарски.
Забележка: Обедна почивка за жандармерията, армията, полицията, тайните служби и доброволните отряди на Сидеров и Петното. Охраната по време на охранването е гарантирана от дивизията спецназ „Имени Путина”, разквартирувана под прикритие равномерно по българските черноморски и планински курорти, за да не бие на очи ( но да бие когато трябва, щом бъде повикана).

7. Поднасяне на венци на благодарност за освобождаването на България от режима на бащата на Симеон Сакскобугготски, близък началник на Орешарски от близкото минало, пред Монумента на обичната червена армия ( МОЧА).
Забележка: Каквото и да са изпили, да не смятат МОЧА като покана за ползване на химическите тоалетни, защото сирийските бунтовници, разполагащи с химическо оръжие, подкрепят най-нагло с развети сирийски знамена вандалските акции на българофилите срещу тази светиня на дружеската окупация и има опасност от наличие на бунтовнически зарин, коварно складиран там.
Отговорник за подсигуряване на мероприятието и за обезвреждането на нервната обстановка при установено от наблюдателите в тоалетните наличие на нервнопаралитичен газ: др. Светлана Шаренкова, въоръжена с обичайните парцали, с които навестява редовно МОЧА. Друга охрана не е нужна.

8. Заслужен следобеден отдих след напрегната първа половина на деня с цел събиране на сили за предстоящия неминуем протест на софийските торбалани-талибани, талибанки ( маскирани без тюрбани) и мобилни талибанчета, натоварени на триколки и четириколесни превозни средства ( тайните им знаци насочват екскремистите, но министър Йовчев ги разкри и решително предупреди, че няма да ги търпи още дълго)

9. Разиграване на ситуационни игри за борба с олигархията в избрано в последния момент казино на Васил Божков-Черепа.
Забележка: Отдих за НСО, армията, полицията и жандармерията. Охраната се поема изцяло от хазартния бизнесмен.
Забележка: Среща от подобен тип беше разконспирирана в годините, когато Орешарски работеше под прикритие за СДС и това наложи да бъде изваден на светло, за да заработи открито за светлото бъдеще на БСП.Сега времената са други и лобирането за хазартния бос е въпрос на гордост, но премиерът е скромен и не обича да се хвали с благоволението на благодетелите си.

10. Вечерна програма, включваща вечеря в посолството с триметровите бетонни огради в компанията на събеседника от обяда, но в разширен състав. Наздравици, тостове, пожелания и поцелуи по правилото „ ако имаш две бузи, дай и другата за целувка”. Менюто за дебнещите нейде из София соросоиди също включва хайвер, но зелен- стига да клъвнат на подхвърлена стръв за интервю на Орешарски в някоя телевизия.
Забележка: Ако планът бъде спазен, няма забележки- прибирането в бункера на властта става по утвърдените вече тайни маршрути с ненатрапчивото присъствие на не повече от 20 танка,целите в бяло, повикани прозорливо от покойния Петър Младенов-явно посветен още на 14 декември 1989-та в духа на плановата политика за „Плана Орешарски”, чиито връх беше светкавичното обявяване на война на 14 юни тази година с издигането на Делян Пеевски „юбер алес” в България под формата на блицкриг срещу нея.
Ако все пак някой, в пристъп на храброст пред развилнялата се тълпа цивилни соросоиди, избие отвътре с глава люка на бял танк, возещите се в него трябва единодушно да твърдят, че щетата е причинена на мирното държавно возило от войнстващи интернет лумпени, въоръжени с коктейл „Горна баня” ( или друга минерална вода в пластмасова бутилка), за да бъде повикана на помощ танковата бригада от Горна баня.

Спете спокойно, др. Орешарски, ние бдим над Вашата сигурност!

Подпис: не се пише, за да не се чете.

26 мнения за “Тайният “План Орешарски” за неговото спасяване”

 1. Тия соросоиди и интернет лумпени много гадни бе! И неизтребими – като хлебарките и скорпионите…И алчни – ходят на платени протести – от там си изкарали пари за “ваканцуване”! А днес чух от Волгин, че сме щурмоваци и шпиц-команди на СС. Кроят ни шапки, ама накрая май ще ушият на петела гащи! Може гащите да са за Орешарски, щото неговите вече ги е напълнил. Май е време да си признаем, че вземаме пари, за да ходим на жълтите павета и че скоро ще се влеем в армията на милионерите. И тогава ще изпозагинат от яд и злоба червените завистници. А може някои от тях да се опитат да се присламчат към нас – зер келепирец имало, а?

 2. Браво ! Чудесно описание на ситуацията в Родината ни ! Подкрепям Ви !

 3. А денонщно как се забавлява Олигарски – като му пее на ушенце Пеевски песничка за това, как прецакаха народа да повярва, че ще се гътнат сами!

 4. Да не пропуснем да споменем и готовността за саможертва при опазване на “честта на Орешарски” от съвременни Матросов-ци пред амбразурата на журналистите – Мая обяви многократно, че тя била предложила Пеевски. Каква смелост, каква гордост! Хвала на такива предани защитници на честта на Радка, пардон – Орешарски!

 5. Независимо, че не е по темата на статията, искам да ви запозная с една жалба от мое име(втора поред) до правещия се на глух и сляп СЕМ, за ежеседмичните изстъпления на П. Волгин по ОБЩЕСТВЕНОТО,НЕЗАВИСИМО (???) БНР:
  “Здравейте,
  Пиша ви за втори път във връзка с предаването „Деконструкция” по БНР. Още от първите дни на едномесечния период преди изборите, обявен официално за предизборен, въпросното предаване започна грубо да нарушава статута на БНР като национална, обществено – държавна и независима медия. Целият екип, начело с водещия , заемаха нескрито страната на една от партиите, оказвайки й по този начин значителна и безплатна помощ, което е грубо нарушение на закона, а не само на статута на национална медия. Тогава ви информирах за конкретните нарушения още в първата „Деконструкция” след началото на предизборния период, но и до сега не съм получил и дума в отговор?!
  Искам отново да се обърна към вас, защото не считам, че може да се толерира от СЕМ предаване по БНР (или БНТ), ежеседмично демонстриращо ярки политически пристрастия, както с личните коментари на водещия и други членове на екипа му, така и с подбора на гостите, начина и съдържанието на въпросите, отправяни към тях. Нещо повече, водещият получава ежеседмично думата и в „Дванадесет плюс три”, което превръща по същия начин в глашатай на разбиранията само на една партия, което е в абсолютен разрез с изискванията за неполитичност, необвързаност и неангажираност на служителите на двете обществени медии с политически доктрини, поне що се касае за официалните им публични изяви от работното място. Ако поне г-н П. Волгин даваше адекватна възможност в предаванията му да чуем и противни гледни точки, може би нямаше да е толкова дразнеща безрезервната и безкритична подкрепа на едни политически сили, за сметка на други. Не по-малко недопустимо е, че водещият или прекъсва, или грубо неглижира обажданията на слушатели, несъгласни или с тезите, които прокарва, или с пристрастния му начин на водене. Безмислено е да привеждам тук конкретни примери – прослушайте което и да е издание на „Деконструкция” и ще се уверите в истинността на твърденията ми. Впрочем, сигурен съм, че няма радиослушател, който да има каквото и да е колебание чии интереси обслужва и по какъв начин г-н П. Волгин.
  Считам, че е ненормално и неморално продължаващото пълно мълчание на СЕМ по този доста дискутиран в обществото прецедент – казуса „Волгин и предаванията му”. Редно е да заемете принципна позиция – подобна несъмнена и безпардонно демонстрирана в национален ефир партийна оцветеност съвместима ли е с длъжността „водещ” в ОБЩЕСТВЕНИТЕ БНР/БТВ? Съзнавам деликатността на въпроса, при положение че управляващите в момента и Волгин „пеят в един хор”, но се надявам да надмогнете личните си страхове (а и пристрастия). Впрочем, във връзка с последното, нямам нищо против да чуя мнението и лично на г-н Иво Атанасов, чието „назначаване” в СЕМ породи доста въпроси и съмнения – ето добър повод той да им отговори с принципност и достойнство.”

 6. Е,наистина сте уникален,г-н Инджев.Просто умрях от смях,четейки/не съм сигурна дали не трябваше да плача,че живея в държава,управлявана от такъв “премиер”/.
  Поздрави за великолепната политическа сатира с която ни дарихте.
  Бъдете здрав.

 7. В Южна Корея, заплатите са 60% от БВП. Тук, заплатите са 25% от БВП. сборът от всички заплати за година БЪЛГАРИЯ 240% ПО-ДЯСНА ОТ ЮЖНА КОРЕЯ

 8. Господин Инджев, допусна ли сте малка неточност в т.5, а именно: Молдова вече не е велика сила! От това лято си направи връзка с газопроводите на Румъния и се отказаха от закупуването на прогресивната, безвредна, безопасна руска газ, за което бяха наказани от Бог, чрез главния санитарен лекар на Русия, който забрани вноса в Русия на молдовски вина!(подобно на Украйна, коята вече чрез тръбопроводите на Унгария си купува газ от RWE). Явно нашите предебелооки нови управници искат ние да заемем освободеното място на велика сила. Други балъци в Европа не останаха!

 9. Иво е прав, че планът Орешарски е да се пази с всички сили, защото това е креслото на което стои великият комбинатор Станишев. Само помислете малко, за да разберете колко огромна е неговата заслуга. Просто мисия невъзможна. Той трябваше от старата БКП/БСП с своя “пролетариат” да поддържа новосъздадената мафия от “социалистически капиталисти” и да “оправдае” уж борбата за равенство и премахване на експлоатацията. В неговата платформа втора сила е Движението за права и свободи. Едно движение израснало от отричането на правата и свободите на турците от на неговата БКП/БСП. Невъобразима пречка. И накрая Атака, която отрича колониалното робство на Европа, и всякакви малцинства като турците. А влизането в Европа беше една от главните заслуги, които Станишев си приписваше. Цялата тази сламена постройка, кръстена Орешарски, е още по нестабилна от сламения колос СССР, който се срина. И ако се срути, ще се срути и великият Станишев. В креслото му ще се отвори огромна дупка. Затова с пълна пара клеймете всички, които биха могли да го заместят.

 10. Наистина е много смешно!Ако не е толкова вярно и зловещо, бих добавила само спете спокойно сънародници!И не си пропускайте ракийката и салатката!

 11. Здравей Иво,
  След 24 г. управляван комунистически преход, положението стана “строго натопорчено”,както казваше старшината в Трудова повинност, където имах “удоволствието” да служа.
  И последните маски започнаха да падат. Днес, носителят на “Пулицър”, световно неизвестният български журналист Петър Волгин заклейми позволилите си да освиркат снощи пред БНТ “бащицата”, за който са се хванали като удавници за сламка, водещ ни към светлото бъдеше Орешарски с фашистките отряди на Рьом.Разбра се, че не прави разлика между фашизъм, националсоциализъм, СА, СД, но това за по-интелигентната публика. Няколко другари и другарки го подкрепиха и казаха, че тези фашисти и соросоиди трябва да бъдат турени на място, с което се съгласи министър Йовчев. По-меко щяло да бъде, защото твърдото си го знаем. Дано. Журналистът от БНТ Бойко Василев трябва да бъде уволнен, защото си е позволил такава провокация, като показва как посрещат и изпращат Министър председателя – “Слънце”. А Бойко, завалията стоеше и слушаше неадекватните отговори с втренчен поглед, но изказани с бобовдолско самочувствие, надминаващо вече сирищнишкото. И си зададох въпроса. Защо Орешарски? Бивш комунист, скъсал си книжката /тук Б.Борисов. е по-честен, защото си я запази/ и предрешил се в седесар. Зам. министър в кабинета на Костов. Зам. председател на СДС и кандидат за кмет на София от СДС , отстранен в последния момент за нерегламентирани връзки с Васил Божков-Черепа. Министър в кабинета на Станишев, а сега Мин. Председател на Р.България издигнат от БСП. И нямам отговор, как такъв хамелеон може да ни управлява. Би ли ми помогнал, Иво?

 12. Освен всичко това,група участници от контрапротеста започват от утре да копаят тунел от министерски съвет до националната телевизия !!
  А бе друго си е ……..

 13. Очертават се вече контурите на възможната оставка на Орешарски: конфликт между правителството и неговите кукловоди; и по-точно – невъзможността му да изпълнява всички изисквания на кукловодите. Сергей Станишев е хитър, но като всеки хитрец е и някакси тъп, та именно в подобна тъпота очаквам да се удави това правителство.

 14. Поздравления за брилянтния коментар! Чудесна сатира! Смешно, но не съм се смял, защото станахме за смях!…

 15. Стига с тези поздравления, знаем че Иво Инджев има силно перо не от вчера, давайте идеи какво да се прави в тази ситуация, всички виждаме какво става в БГ и в други страни където се краде от политиците приетите за нормално 10%.

 16. Браво, Иво, много добре написано.

 17. @Румен Пейчев

  Otgovoryt e prost: politi4eski hameleon s vis6e obrazovanie i vqrno kym Mafiqta syrce v leksikata na sy6tata tazi Mafiq se nari4a EKSPERT.
  Nali ne ste zabravil, 4e edinstveniqt predizboren koz na Stani6ev be imenno EKSPERTNOSTTA na pravitelstvoto, koeto predlaga6e kato alternativa na bokovite kalinki?

 18. Относно въпроса на Румен Пейчев.
  Ами според мен нещата са ясни – Орешарски е безпринципен, гъвкав, мазен и безскрупулен индивид, избрал позата на “експерта”, която му позволява да прескача свободно от БКП към СДС, към сенчестия и тъмен БГ бизнес, свързан с пране на червени пари, след това към тройната коалиция, чието ядро беше НДСВ, готов на всичко за кариера, пари и други материални придобивки, човек прагматичен, студен, пресметлив и с манталитет на дребен чиновник, лишен от чувство за самоуважение, който няма нищо против да бъде използван срещу добро възнаграждение. С всичко това той чудесно се вписва в сегашната реваншистка, безцеремонна и нагла политика на управляващата коалиция БСП-ДПС-Атака.

 19. Тракийското злато ще диви руснаците през следващите два месеца. Някои експонати са със световна премиера. В държавния исторически музей в Москва ще бъдат експонирани 5 тракийски съкровища от България. Специално за организацията на уникалната изложба правителството на Русия отпуска 9 млн. рубли, което се равнява на 405 900 лв.!!! Тази сума не е ли твърде скромна?!

 20. И аз се смях с глас!А никак не е за смях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.