Орешарски комарджийски се издаде като проекция на хазартното лоби

Управляващите и оправдаващите (ги) страдат патологично от чувство за тумор- липсват им собствени идеи и се опитват да подтичват след хрумванията на противниците си, да им подражават и да ги подиграват с криви огледални пародии на техните пародии.

Това е видно не само от първолашките сценки, разигравани от познатите от задължителното им всекидневно телевизионно присъствие на цяла България няколко антипрезидентски „протестъра”.

Като казвам „протестъри”, в случая и аз обръщам една стрела срещу онези, които родиха тази „обидна” думичка, употребявана от проправителствената пропаганда само по адрес на вражеските демонстранти.

Интересно, протестиращите срещу Плевнелиев как да бъдат разграничени семантично от „протестърите”, при положение, че явно се търси ефектът на „западняшкото звучене”? Може би за тях трябва да важи „протестушки”, за да се римува с частушки, братушки и катерушки, по които се катерят онези с червените ботушки? Или пък да им бъде рендосан дървеният каламбур „демонсранти”?

Няма нужда. Това е като да риташ паднал ( за дузпа), който това и чака- за да се изкара жертва, макар да е в позицията на онези, които, подобно на радиогласа на омразата срещу „протестърите” Волгин на практика заклеймяват полицията, че е много мека с „протестърите”, т.е. призовават за разправа с тях. Волгин, който „пропуска” да забележи заканите на своите другари от окопа на социалистическо-националистическата коалиция Сидеров и Петното да арестуват „протестъри”, приписа на вражеските демонстранти прилика с шпицкомандите на националсоциалистите от 30-те години на миналия век в Германия. Адски смешно- толкова е озъбено, че чак е беззъбо!

Ако в кълченето пред публиката като форма на самозащита срещу непобедимата сатира на гражданите досега водеше др. Мая Манолова, която обича да дразни политическите си противници ( вече като заместник шеф на парламента, което придава на кълченето й нова тежест в нейното олекване ), то в съботното предаване на радио Дарик в главната роля на имитатор нахлу самият премиер Пламен.

Огън момче! Заяви, че вече му ставало забавно по темата за Пеевски.

Ето защо му трябваха прословутите 100 дни, за да загрее!

На хиляди хора им е забавно (в саркастичния смисъл на думата, открит току-що от Орешарски) от самото начало и напълниха столичните площади със своето остроумие, предизвикано от управленското безумие, обаче на Орешарски най-после му досмешало също.

Докато се смеех на тази бомбичка-пиратка със закъснител в развитието на този независим експерт, той успя да изрече още една баналност, която обаче никак не е смешна. Говорейки в множествено число, човекът-правителство декларира: „правим каквото трябва, пък да става каквото ще”.

За първата част от тази синтезирана философия на действието по принуда, която в личния си живот мнозина от нас споделяме по неволя, няма какво да се коментира: например взривяването на България с тротила Пеевски очевидно е онова, което е трябвало да бъде направено, а кой именно е наредил атентата- не случайно си остава най-дълбоката държавна тайна, въпреки гримасата на Мая Манолова, която намери за смешно да каже „ аз съм тази, която го предложи”.

Когато обаче министър-председателят на една държава, пък била тя и свикналата на всякакви абсурди България, обещае от позицията си на най-овластената фигура „да става каквото ще”, това вече никак не е забавно. Защото не става дума за нечий отделен жалък живот, а за съдбата на милиони хора- включително и онези хорица, които си мислят, че са много оригинални с техния контрапротест срещу съгражданите и сънародниците си, протестиращи срещу дървения филосф Орешарски и всичко, което неговото марионетно правителство представлява в руската рулетка, която ни разиграват.

След комарджийския изблик „ да става каквото ще” Орешарски окончателно доказа, че е проекция на хазартното лоби, готово да похарчи България.

15 мнения за “Орешарски комарджийски се издаде като проекция на хазартното лоби”

 1. А може за двете гаргоподобни предводителки на антипротестърите да влезе в работа неологизмът “протестайки”-римува се с чудесно с “балалайки”, “лайки” (и в българския смисъл, и като известното съветско космическо куче, изгоряло след употреба, горкото!), и “руски таратайки”.

 2. Орешарски окончателно доказа, че е проекция на хазартното лоби, готово да похарчи България… заради атомната бомба със закъснител Белене.

 3. Ах тази Мая Матросова!!! С два лафа само затъкна вражеските амбразури (усти) на фашистките завоеватели (журналисти). Сега, изпълнила върховния си дълг към партията и останала жива, спокойно може да си събере парцалите и се отправи към родния край. И да не забравя Делян Пеевски да вземе, че след джентълменската постъпка на братя Галеви регионът осиротя откъм юнаци, а Делян и на килограми, и на финансова мощ, и на интелект е колкото двамата!!! А на всичкото отгоре е мечтата на всяка жена!

 4. Господин Инджев, колко му е акъла на Волгин всеки нормален човек ще разбере като му види псевдонима. Да го наречем такъв Искърски, примерно, това значи да обидим хубавата българска река Искър, както и говедата от порода сиво искърско. Изглежда това е една от причините и Волгин да избере това партизанско име – личната му българофобия и рубладжийската русофилия. Та лицето нарекло се Волгин преди няколко дни призоваваше за създаването на нова радикална лява партия, сякаш комунистическата сталинистка партия БСП е недостатъчно радикална. Е, колко повече да е радикална от БСП? Пък и проблем за нова радикална лява партия е, че няма как да намерят още престъпници и крадци – те всички до един са в БСП. Все пак България е много по-малка от Русия. Там е лесно – широка страна моя родная и в нея хайдуци бол.

 5. V momenta te4e treskavo zaemane na osvobodenite v politi4eskoto prostranstvo ni6i: 6tom edin Duduk se 4uvstva prizvan da zaeme ni6ata na Qne Qnev, to o6te po-re4ovitiqt Pepi Volgin si e napravo gotov za nov Volen (s ugovorkata, 4e si imame radikalna lqva partiq i tq se kazva ATAKA).

 6. Аз съм от “протестърките” и защото знам, че Вашият блог се следи внимателно от СЕМ искам да попитам: Многоръката Шива от контрапротестиращите (явявайки се като говорител, организатор, озвучител, драматург, екскурзовод ,водещ и т.н. във всички “контрапротести” ) дали има авторските права от група “Джендема”, с която озвучават пространството пред президентството, като дори не си дават сметка за автогола, който си вкарват сами:
  …”Ето ги русалките,
  пляскат със опашките.
  Водно колело!

  Не били русалките,
  [b]най били руснаците[/b].
  Водно колело!
  “…

 7. Не мога да взема насериозно лицето Петър Волгин – т.е. Българската скала или Скалният българин /Петър – камък, и Волгин – от р.Волга, но и Болга, болгар/. Аз не го слушам, но един приятел се обажда редовно в предаването му, за да го дразни и да се забавлява и после ни разправя.Аудиторията му се състои от онези хора, които ходят да “антипротестират” и да събират подписи за оставката на президента Плевнелиев.

 8. След Костов, България не е имала премиер-министър, който да е истински премиер-министър с двете нужни качества /капацитет та управлява и независимост да решава/.Когато си изберем следващия с горепосочените добродетели, тогава ще се избавим от руската рулетка.

 9. Може би малко не по темата,но пак по повод изява на Орешарски в петъчната Панорама.Онемях ,когато на въпрос на Б.Василев да се безпокоят ли протестиращи от бизнеса,че след като затихнат протестите може да им се случат неприятности в бизнеса,Орешарски каза ,а вие не мислите ли ,че вече нямам информация.
  Водещият не реагира,вероятно,за да не му изстине мястото.
  Тези реплики са след 17 мин на записа на БНТ до около 22 мин.
  Това е скандално и е пряка заплаха,въпреки благите думи ,че няма да има последствия.Това значи,че се следи в реално време всичко и всеки!Който е куражлия да продължава с протестите.
  А на 17 мин. се хвали,че най-голямото му постижение било премахването на страха !??

 10. Много вярно – зад гърба на “Оглушарски” наднича Черепа, така че работата с хазарта е пределно ясна! Само че “протестайките” от пилоните на НДК нямат акъл да го проумеят!
  Г-н Инджев, Вие сте като Гайгер-Мюлеров брояч за комуноидната радиация!

 11. Превеждам думите на Огрешарски така:
  “Крадем каквото можем, а след нас – и потоп!”
  /който се спасил в ноевия ковчег на “Позитано”20, спасил се/

 12. Д(В)ОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ
  Москва, 22 септември 1944 г.

  3. По българското черноморско крайбрежие засега е забранен риболовът. За голяма част от селата риболовът е единственото средство за съществуване. Заедно с това ежедневната загуба на около 100 тона риба много затруднява продоволственото положение на значителна част от населението. Молбата е съветското правителство да разреши този риболов.

  4. ЦК на Комунистическата партия и правителството молят да се даде на българското правителство да осъществи своите прерогативи в заетите от Червената армия територии. Всичко, което е необходимо за удовлетворяване на нуждите на Червената армия – освободителка, българското правителство, разбира се, е готово да осъществи чрез своите органи по места.

  5. Известни са редица случаи на насилие по отношение на местното население на завзетите територии от някои военнослужащи от тиловите части на Червената армия. Така например:

  а/ произволно се отнемат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти, без знанието на местната власт и без да се оформи по съответен начин изземването на животните и хранителните продукти.

  б/ произволно се изземват държавните и частните граждански превозни средства и смазочни масла. Това води до срив на есенната сеитба.

  в/ някои военнослужащи в пияно състояние нахлуват през нощта в частни домове в градовете и селата, грабят, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъже. В село Див Дядово, Шуменски район е убит заедно с други и член на Комунистическата партия.

  Доколко такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и израз на дълбоко щастие среща братската Червена армия, и от друга страна се използват по злостен начин от враговете на българския народ и на Съветския съюз, молбата е да са направи всичко възможно за тяхното прекратяване.
  Г. Димитров

 13. Може да им отива „протестушки”, но ще им приляга и “Протестутки”. Само за 5 лева могат да направят това, което другите хора с достойнство не биха си позволили. Или както се казва във вица за първата жена: само една българска може да се даде за една ябълка. Не искам да се спирам на вица, а на факта, че толкова лесно може да бъде излъгана огромна част от хората на една държава. Но пък това е мечтата на строителите на комунизма – да манипулират хората за жълти стотинки.

 14. Ми то комарджия Олигархски явно не знае ,че всеки комарджия в края на краищата винаги е на загуба, а печелившият в хазарта винаги играе с белязани карти, и не може да се нарече комарджия , защото играе на сигурно, т.е. НЕ е комарджия ?!?
  А колкото до “контрапротестиращите”, тъй като са си ПРОправителстващи ,в съзвучие с поведението на Олигархски, те са ПРОхазартстващи.

 15. На “другарЯТ” Волгин , НЯМА ли някой от болшевишките му господари да му припомни че сега сме 2013г., и се намираме в България, в която никога НЕ е имало нациналсоциалисти(освен сегашната отломка на БКП, наречена Атака) , както е било в Германия през 20 век, в периода между двете световни , и по време на Втората световна война.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.