Носталгици по НРБ да бъдат вкарани в едно реалити с всички екстри от онова време

„Изненадващо се оказва, че почти 20% от младите хора в България мечтаят да живеят по времето на Тодор Живков. Това сочи изследване на Националния център за изследване на общественото мнение, проведено през юни тази година.
18% от младежите споделят, че животът по времето на социализма е бил много по-добър и предпочитат да живеят тогава.
В проучването, посветено на образователни практики за изучаване на комунистическия режим, са участвали българи на възраст между 15 и 35 години от цялата страна.
Там се посочва, че за остров Белене не са чували 40 на сто от анкетираните.
Според данните от проучването, 42 на сто от младите българи до 35 години не знаят, че Хитлер и Сталин са диктатори.
Повече от половината не знаят какво е Освиенцим и не свързват с нищо конкретно Холокоста.
Абсолютно непознат за 85% от участниците в анкетата е и полският профсъюз „Солидарност”.”

Горната информация, цитирана от агенция ПИК, никак не ме учудва при положение, че става дума за държавата и народа, които търпят в центъра на столицата им да стърчи над всички останали символи на българската държавност паметник на благодарността към чужди окупатори, лишили България от въпросната държавност, т.е. независимост. Щом пропагандата в днешно време е в състояние да поддържа такава търпимост към лъжата, защо пък да не идеализира всичко останало, което е производна на същата онази окупация, следствие от която е и самият режим на Живков.

Понеже реалити програмите са адски модни напоследък у нас, имам предложение: да бъдат вкарани няколко от замечтаните по светлото минало младежи в една възстановка и да бъде заснет ентусиазмът им. За целта ще бъде достатъчно да ги поставят при следните условия:

– Забрана за следване на наследствено политически неблагонадежните сред тях.
– Забрана да пътуват където и да било без разрешение по милиционерска и партийна линия.
– Забрана да слушат забранена музика по избор на началството в реалитито – особено по отношение на музиката, която доказано харесват младежите.
– Забрана да носят дрехи, които харесват, защото са модерни.
– Забрана на неприличното поведение, като целуването на публични места, наказвано с въдворяване на провинилите се в тухлени фабрики за по няколко седмици.
– Забрана на прически извън партийно харесваните за девойките и насилствено подстригване на дългокосите момчета -или забрана за подстригване и бръснене на главите на онези от тях, които си падат по гологлавието.
– -Забрана за каквото и да било злословие към властта под страх от затвор, концлагер и т.н.
– Забрана върху притежаването на средства за производство, водещи до „частно” обогатяване.
– Забранен достъп до внос на стоки от държави, смятани за вражески от шефовете на реалити тормоза (мобилни телефони, компютри, телевизори и др. подобни диверсионни провокации)
– Задължително полагане на безплатен труд в полза на Родината, като чукането на камъни, изкопаване на канали за водоплаване без перспектива да бъдат използване някога и т.н.
– Редовни маршировки на манифестации в облекло (или частично без такова) по калъп: момчетата голи до кръста на Първи май, независимо от атмосферните условия, а девойките в къси полички ( това е изключение само за трудовия празник за наслада на дядовците от трибуната на мавзолея), бели чорапки и гуменетки.
– Маршировка на възстановка на 1 май 1986-та под радиационно заразен дъжд.
– Задължителна казарма за 18 годишните младежи без право на избор на населеното място.
– Задължително доносничене в стаята на Биг Милиционер по системата „всеки срещу всеки” по отношение на онези, които си позволяват да не спазват забраните.

Списъкът може да бъде продължен, но и този е достатъчен за проверка на истинската любов към
тоталитарните хубости сред младите днешни мечтатели.

Победителите в реалити формата да бъдат пращани за награда на обмяна на опит с другарите и другарките от Северна Корея с цел запознанство с истинския комунизъм, от който нещастните днешни българчета са така вероломно лишени.

И никакво заплащане- истинският комсомолец не трябва да ламти за пари!

В края на краищата Родината им се отплаща за спазването на горните забрани с безплатно обучение как се спазват забрани, наричано образование, както и с безплатно поддържане на живота на оцеляващите без вносни лекарства, медикаменти и иновации в медицината.

Забележка: на участниците в каскадите от лишения и забрани трябва да им се повтаря и показва непрекъснато алтернативата: че онези, които ги тормозят да живеят аскетично ни най-малко не спазват нито една от забраните, които им налагат с цената на репресии и постоянен страх от тях.

42 мнения за “Носталгици по НРБ да бъдат вкарани в едно реалити с всички екстри от онова време”

 1. Поради очаквания огромен интерес да има все пак един приемен изпит по история на БКП и руски език!

 2. Г-н Инджев, вина за абсурдния резултат от тази анкета, има както училището като цяло(некомпетентни и немотивирани учители, неадекватни учебни програми и учебници)- твърдя го от личен опит на родител, но в по- голяма степен духа и атмосферата, която цари в семейството.Моите деца са подробно запознати с “благините” на социализЪма. Те са вече големи и могат и сами да намерят информация, но аз много подробно съм им обяснявала в какво се състоеше младежкия ни живот.Това мисля се прави във всяко интелигентно семейство, а другите няма какво да ги обсъждаме- те са ясни.

 3. Анкетираните младежи, които “мечтаят” да живеят по времето на Т.Живков трябва да узнаят (отнякъде), че по това време всички бяха равни, но имаше и по-равни,наричани правоимащи.Те бяха “висшите дейци на Партията”.Те получаваха по няколко хиляди лева допълнително за задоволяване на нуждите им като по-равни.Бяха снабдявани с храна на символични цени от кухня в правителствения хотел “Рила”.Те имаха право да пазаруват със “западна” валута в специалните магазини, наричани “Кореком”.Те, които въдворяваха в лагерите в “Белене”, “Слънчев бряг”, “Скравена” и много други дръзналите да изкажат критично мнение за любимия им социализъм си живееха по капиталистически, защото се обличаха с “капиталистически” дънки и други такива, слушаха “капиталистическа” музика на “капиталистически” аудио апарати, возеха се на “капиталистически” автомобили”, лекуваха се с “капиталистически” лекарства и апаратура в “Правителствена” болница.Децата им учеха в “омразните капиталистически страни”.
  Ако могат да им устроят наследниците на Т. Живков един “Биг брадър” при посочените от г-н Инджев условия вероятно много бързо ще престанат да мечтят.

 4. Зддължителната казарма е била въведена още преди света да помирише комунизма. Пойнтересувайте си и ще видите, че вашите дядовци преди 9.09. 1944 също са били вкарвани насилствено в казармата.

 5. Допълнение към райските условия на комунизма:
  – правене на спестовен влог от минимум 1500 лв. в ДСК и търпеливо изчакване срока от 15 години, за да се сдобиеш с автомобил “Жигули”, който обикновено след покупката дава авария и започва ходене по мъките и “благославяне” на съветската техника!

 6. Не се заблуждавайте Г-н Инджев, тези 20% от проучването са точно внучетата и правнучетата на другарете от номенклатурата. И те много добре знаят за какво съжаляват и по какво въздишат! Те точно биха искали да си живеят безгрижно и безпроблемно без никакви забрани от тия които описвате. тези забрани са за останалите 80%. Може и да не са точни процентите, защото много от ония другите детоне въздишат по времето на Тодор Живков отдавна не са в България точно за да се избавят от всякакъв спомен дори за това “светло” моинало. И не са имали “щастието” да бъдат подложени на такава идиотска анкета.

 7. Драги Jordan, под “задължителна казарма” аз разбирам нашия “безгрижен живот” в кочината на социализЪма! Ти може да нямаш представа за какво става дума но аз съм го живял – роден съм 1945г.

 8. Сещам се за още екстри от онова време – задължителните събрания, комсомолски ли не щеш, по ОФ, или нещо още по-смешно – “партийна учебна година”, с която тормозеха безпартийните да си губят времето да слушат глупости.

 9. Jordan-e, Jordan-e… опитваш се насилствено да ни учиш на комунистическа история ли? Аз самият съм изучавал насилствено:
  -история на бкп;
  -марксистко-ленинска философия;
  -политикономия на социализма;
  -“научен” комунизъм.
  Ти Jordan, какво си изучавал аджеба, че така смело се опитваш да ни отваряш на тема насилственост?

 10. Е, драги носталгици, научихте ли си най-после урока какво “светло бъдеще” сте пропуснали, или може би и това не ви стига? На вашето внимание препоръчвам филмите “1952: Иван и Александра” и “Сезонът на канарчетата”. Пожелавам ви приятно гледане и продължавайте да си мечтаете за “светлото бъдеще”!

 11. Имаше и още много други “екстри”, за които живеещите в капиталистическите страни не можеха да си представят, дори и тези с най-развинтената фантазия! Като: Другарски съдилища по ОФ организации, ДОТ (Доброволни отряди на трудещите изпълняващи милиционерски функции), Препоръки от кварталната ОФ организация за следване във Висше Учебно Заведение или при кандидатстване за работа в чужбина придружено и с препоръка на съответната партийна организация, продажба на недвижима собственност (жилища имоти и др.подобни)чрез Народните съвети (Общини)по цени и купувачи определени от органите на Съвета. Същото бе въведено и по отношение продажбата на стари превозни средства предимно леки коли (но това, чрез Мототехника), “правото” за притежание само на едно единствено жилище от едно семейство и т.н. и т.н, което е само една малка част от “благините”, които е ползвал обикновения труженик при социализма. Разбира се, въпреки тези законови уредби, имаше привилегировани наши “сънародници”, за които тези правила не се отнасяха, с мълчаливото съгласие на управляващите (партийни и държавни). Но за простосмъртните, законите бяха безпощадни.

 12. Ако прибавим още две условия: задължителното тригодишно “разпределение” след завършване на висшето образование и “софийското жителство”, както и жителство в по-големите градове ще си изясним по-точно “големите възможности за реализация на младите хора”.

 13. В края на септември 1989 г. ме изгониха от лоното на партията-майка. Разкарваха ме по някакви комисии като простинала кобила. Какво беше моето учудване след 10 ноември, когато една сюрия мои колеги започнаха да се “страхуват” от мен, бил съм дисидент. Евалла на българския език – има достатъчно турцизми и други чуждици, които могат опишат моето “У4чудване”. Най-голямото предимство беше, че от тук нататък разполагах с много свободно време и свърших хиляди непредвидени неща, които заради партийни, профсъюзни и комсомолски мероприятия все бяха отлагани за в бъдеще. Vielen Danken von Helmut Koll, че навреме разруши Берлинската стена, та и аз да видя какво става в свободна Германия.

 14. г-н Инджев, преди години американци от африкански произход заведоха дело срещу американската държава за компенсация, че техните предци са били насила натоварени на кораби и прехвърлени на американска земя! В пресата се появиха коментари, а и доколкото си спомням и в решението на съда, че за компенсация могат да ги натоварят пак на кораби и прехвърлят в Африка!
  Защо и българската държава да не натовари желаещите да живеят в епохата на Тодор Живков на едно самолетче на Авиотряд 28 и да ги прехвърли в Северна Корея!Ей това аз наричам използване на парите на данъкоплатеца целесъобразно и в ИМЕТО НА НАРОДА!!!

 15. “Онзи, който лъже сам себе си и слуша собствената си лъжа, стига дотам, че вече никаква истина нито в себе си, нито наоколо може да разпознае и поради туй изпада в неуважение и към себе си, и към другите. А като не уважава никого, престава да обича, а като няма любов, за да се занимава с нещо и да се развлича, той се отдава на страсти и груби наслади и стига съвсем до скотство в пороците свои, а всичко иде от непрекъснатата лъжа спрямо хората и спрямо самия себе си. Който себе си лъже, той може преди всичко сам себе си да обиди.”
  Фьодор Достоевски

 16. На младите, може би трябва да им се обясни и какво означават разни непонятни за тях термини и действия като: САМООБЛАГАНЕ, САМОЗАДОВОЛЯВАНЕ, НАСРЕЩНИ ПЛАНОВЕ, “ДОБРОВОЛНИ” ЛЕНИНСКИ СЪБОТНИЦИ, “ДОБРОВОЛНИ” СТУДЕНТСКИ,УЧЕНИЧЕСКИ И РАБОТНИЧЕСКИ (предимно административни служители)БРИГАДИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И В СТРОИТЕЛСТВОТО и какво ли още не.

 17. Подобни на тези резултати ще имат още много изследвания и анкети през годините. Нека не се заблуждаваме! Истината за зверствата на комунизма все още не се изучават в часовете по история в българските училища.Без да съм критерий за ерудиция и познания по история, самият аз научих за истинските размери на зверствата на комунизма наскоро от информация в мрежата! А представете си онези мои съселяни, които нямат нито достъп до мрежата, нито желание и време да се информират за това. Такива анормални резултати се получават, защото анкетираните са учили историята, написана от БКП. Аз отдавна не живея в България и по време на отпуската ми си позволих да “изплагиатствам” израза “национал-социалистическа коалиция” по адрес на това правителство. Нямате представа колко негативи обрах от мои съселяни, които се информират само от малкия екран! Та, както казваме на село “това е положението”!Онези, които ме учеха на марксизъм, продължават да учат децата и да деформират крехки психики! Ако някоя псика окаже резистенция, то пред малкия екран ще я довърши някоя звезда от “BIG, SMALL,LITTLE BROTHER,SISTER, HOOKER”. Не е нужно, според мен да се заточват милеещите по комунизма младежи в реалити шоу-те са плод на пошлото реалити шоу-непроведени реформа и декомунизация! И това реалити шоу ще продължава да деформира крехки психики, докато не се изчисти историята, преподавана в училищата от комунистически спам!

 18. Репликата ми беше само по отношение на казармата. Моля не ме вкарвайте във филми.

 19. Идеята за един Биг Соц Брадър е гениална. Мога да стана сценарист. Ще допълня списъка на Иво с още доста неща. Аз съм преживяла всичко това.Това, че не оглупях дължа на родителите си. При плътно затворени врати и прозорци баща ни ни разправяше за Стамболов, Буров. В библиотеката имаше стихосбирки на Лилиев, Кирил Христов. Изданието на Записките на Захари Стоянов беше доста по-различно от това след 44-та. И всичко това трябваше да бъде дълбока семейна тайна.Очевидно тези млади хора са израснали в друга среда

 20. След т.н. Промени през 1989 год. разбрах,че зад всеки безпартиен стоял наблюдаващ го партиен колега.А бяхме колеги и приятели.

 21. Учителката пита децата:
  -Деца, как се наричат симпатизантите на др. Путин? Започка с “п” и завършва на “и”. Но не е това, което си мислите!
  Иванчо:
  -П.т.и, другарко!
  -Нали ти казах, че не е това, което си мислите.
  Марийка:
  -Моля, другарко, а пък Иванчо ми вика п.т.а в междучасието, а аз не зная нищо за др. Путин!
  -Деца, други предложения.
  -Педер..ти, путинки, другарко?
  Не-е, деца, последователи!
  Разочаровано бърборене.

 22. Тези “мечтатели”знаят ли,че ако техен роднина “избяга”от България,те може никога да не го видят!Майки и бащи на “врагове на народа”,така наричаха избягалите от комунистическия”рай”,умираха без да видят децата си.Знаят ли какво значи 25 години да не видиш брат си,детето си,баща си?Да бъдеш поставен в категория “бивши хора”,защото дядо ти учил в Германия и бил председател на българонемско културно дружество,затова бил фашист и пратен в Белене,където умрял и ти никога не си го виждал?Някой обяснява ли, колко са бити и репресирани българските селяни,когато им взеха земята?Внуците им реституираха нивата на дядо си,продадоха я и си купиха Мерцедес,вместо да я стопанисват.А дори свещ не отиват да запалят на гроба му.Тези “мечтатели”,дали знаят нещо за дедите си-кой прадядо, къде гние по бойните полета,по време на Балканска,Междусъюзническа,Първа и Втора световна война?Не,но знаят всичко за прашките на Азис,Галена,Малена и дори Парис Хилтън!

 23. Да, и целта на риалитито ще бъде участниците със собствени средства да си построят море!

 24. Всяка жена,която е раждала преди 1989г.знае,че в родилния дом раздаваха списък с позволени имена за новороденото.Тоталитарната държава определяше дори имената на децата ни.А милиционерските хайки пред църквите по Коледа и Великден?Разликата между Запада и нас в битово отношение беше огромна.Хладилници,печки,перални,сушилни,прахосмукачки бяха лукс за българската домакиня.

 25. И аз се ужасих от тази анкета!!!! Предлагам още по-лесно осъществим вариант на реалити шоу. Вместо “Африка: Звездите сигурно са полудели” – да се спретне “Северна Корея – младите сигурно са откачили”. Лесно ще се осъществи, предвид топлите връзки на управляващите в Бг с вождовете севернокорейци.

 26. Да, нищо не знаят, защото “тяхната” червена държава не дава. Върнаха си я, не че не си остана “тяхна” и през всичките години на прехода. Все пак родителите за какво са?
  Ще добавя, че имаше и гранична зона, в коята можеш да отидеш само с открит лист, ако ти издаде МВР-то. Понеже моето семейство беше обявено за народен враг, не получих никога открит лист и така не можах да общувам с баба и дядо, не ги опознах и те си отидоха от този свят преди 89 година, останаха непознати за мен.
  Ще добавя, че не можеше да се пътува на автостоп. Ако те хванат особено в в кола на чужденци, направо е свършено с теб. Милиционерите можеха да те бият така, че да няма синини, но пък заприличваш на издут балон.
  Беше забранено да общуваш с чужденци, веднага те привекваха в милицията…
  В Университета можеш да влезеш с двойка и дори без да се явиш на изпит, ако имаш “ПРИВИЛЕГИИ”. Знаеше се предварително за определени специалности кои точно кандидатстуденти ще бъдат приети!!! Ако си изкарал 6-тица на приемния изпит – това нищо не означава, не влизаш , защото нямаш ПРИВИЛЕГИИ! Аз издпитах това гърба си и още много, много други мерзости….

 27. Г-н Инджев,
  ама май пропуснахте пионерските и комсомолски поръчения например :
  – дава ти се едно яйце при завършване на учебната година и пионерско поръчение да изведеш пиленце през ваканцията, като в началото на новата учебна година трябва да отчетеш поръчението!

 28. Поредното доказателство за дълбоката криза в България на моралните ценности, националната индетичност и икономическата безпътица. Както казват хората „ако продължаваш да правиш това , което правиш ти ще продължаваш да бъдеш това, което си”. Напускайки България преди 14 години си мислих, че нещата ще потръгнат, когато се смени активното поколението живяло цял живот в гротесната черна комедия на „комунизма” някъде 15-20години. Наблюдавайки протестите искрено се надявам това да е началото на така необходимата промяна на моралните ценности, намиране на новата националната индетичност в обединена Европа и корекция на псевдо пазарна латино-африканска икономика в България.

 29. Подозирам че въпросните 20% биха изпитали трудност да отговорят на въпрос като “На коя планета живеем” – не се шегувам, напълно сериозно навлизаме в поколението на неграмотните.

  Колко му е такива хора да вържат на комунистическата пропаганда, че едно време е било хубаво и сигурно?

 30. Тези млади са просто невежи, което до някъде е нормално. Ако позволите ще дам една препратка за такива младежи към статия на друг блог – на Евгени Тодоров, който е дългогодишен пловдивски журналист.
  http://zaprehoda.blog.bg/biznes/2010/07/17/kogato-panairyt-beshe-mostren.578290
  Тук разбира се буквално има само едно зрънце от нещата от едно време, но ми се струва, че осведомеността на тези младежи за онова време е дори по-малка (всъщност, то и аз съм горе-долу в тая възрастова група). Който се интерсува може да прелисти статиите напред и назад – има доста интересни неща за тогавашния живот и струва ми се са поднесени доста обективно – като изключим отделни изречения, където авторът директно си казва мнението.

 31. Германският филм “Животът на другите” трябва да влезе в гимназиалната училищна програма по история (но това няма да стане, докато България се управлява от БСП/ДС).

  ДОЛУ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ!

 32. А всъщност всичко е толкова просто и лесно. Благодарение на въведения след 1989 в страната ни режим на псевдодемокрация младите, жадуващи да живеят в условията на живковия социализъм, имат възможността безпрепятствено да осъществят мечтите си, преселвайки се в една от следните “благодентстващи” страни: Русия, Куба, Беларус, Молдова, Северна Корея или Китай.
  Не схващам какъв им е проблема.
  🙂

 33. Всичко това се получава главно защото се пропагандират данни от фалшивата информационна система от онова време, а не това, което ставаше в действителност. Един прост пример от ежедневието тогава – избягах от другарска разпивка, където една много симпатична другарка проявяваше интерес към непретенциозната ми личност, само за да застана на километрична опашка за ПОРТУГАЛСКИ дънки (над 3 часа чакане) само защото ги продаваха за български пари (75 лева) и не се налагаше да търся заветните 22 долара сред гешефтарите от Студентски град (сметни курса на долара сам, да не говорим, че тогава дънки Super Rifle и Levis, доста над въпросните португалси, вървяха също по 22 долара.
  На когото му харесва времето на Т. Живков, да ми се обади – имам много спомени да му разказвам. От това време още ми остава учудването как ТКЗС-тата след толкова явни кражби оцеляваха (напр. бил съм свидетел как околийски н-к на милицията си спира ладата пред кооперативния блок, отваря и багажника и тръгва със свитата си, с познати стойки и кройки на панталонита, на “проверка” – после намира багажника на ладата чудодейно напълнен с какво ли не), как мащабни заводи, на които доставките закъсняваха по 15 дни на месец, изобщо успяваха да изпълнят месечния план ( за качеството на продукцията не питам), как Металхим завършваше старата година със 700 млн. лева печалба, а започваше новата с -130 млн., как в селата и малките градчета, където се “стимулираше” “индустрията чрез множество малки и големи военни заводи във всички дворове асми, кокошарници, свинарници и пр. се оказваха закичени със скъпи метални и др. елементи и звена за специалното производство, каква истерия настъпваше за най – банално вносни стоки и каква завист изпитвахме към роднините на съответните снабдители, да не говорим за безкрайните и причудливи дефицити (липсваше продължително АРПАДЖИК, ЛЮТИ ПИПЕРКИ и пр., да не говорим за перманентната криза за тоалетна хартия … просто нямам думи. А да попаднеш в лапите на безплатното ни здравеопазване беше истински ужас и не си ли бил болен от стандартната за района болест, жална ти майка!
  Но … кебапчета, бира и хвалби на откровени, дразнещи простаци имаше в изобилие!
  От тогава си спомням един виц за “котешкия тест” за автомобила: Поставят котка в затворен Мерцедес за една нощ. Ако сутринта я намерят все още жива, Мерцедесът е за износ, ако се е задушила, Мерцедесът се продава в Германия. Нашият резултат от теста на Москвич – ако на сутринта котката е все още в автомобила, той е за износ, ако е изчезнала – за вътрешния пазар. Доколкото знам, при Ладата имаше прогрес – котката винаги те посреща сутринта в добро настроение!

 34. Тези младежи, които не са живели по времето на соца са ги налъгали едно хубаво за благините му от сорта на колко е било евтино, безплатно здравеопазване и образование, ниски сметки…А че нямаше нищо по магазините и се редяхме на опашки за всичко, дори хляб, да те приемат да следваш хубава специалност беше за богоизбрани, а ако изразиш недоволство от партията-майка ставаш враг на народа.., такива тъпизми дето младите сега не могат и да си ги представят и И. Инджев и коментиращите добре са изредили. На всичкото отгоре този измислен строй сам рухна, защото с безумната планова икономика, нищоправене, крадене и със заеми стандарт не се поддържа, но това явно не ги учат в училище.

 35. Нови статистически резултати (от вчера):
  – 28 процента от въпросните млади хора бъркат ГУЛАГ с ГУГЪЛ;
  – 43 процента от същите млади хора виждат перспектива или във връщането на “татовото време”, или в живот в чужбина (най-вероятно нещастните “бройлери” си мислят, че “при тато” е било нещо като днес в Европа);
  – над 45 процента от тези “мили” млади хора не могат да изброят имената на държавите, с които граничи България!
  В края на 90-те комунягите осъзнаха острия недостиг от електорат (зомбиран, полуграмотен, опростачен, мизерстващ пролетариат)и в следващите две десетилетия си го отгледа!
  Дето се вика – на едикояси математическа олимпиада три гениални българчета взели златен медал, Трябва бързо да им предоставим възможност за развитие в чужбина – на нас тук такива не са ни нужни! “Нас червеното знаме роди ни!” Ние си имаме достатъчно надарени ерудити – Румен Петков, Лютви Местан, Мая Манолова, Шамара, Петното …
  “Бъл-га-ри! Ю-на-ци!”

 36. GB ima pravo, tezi 20% mladezi moze da sa samo naslednici na stari previlegirovani partiici,koito sa govoreli na decata si kolko hubavo e bilo staroto vreme.Az prezivjah i ot staroto i ot novoto vreme i samvidjala ogromnata razlika.Nikoga ne bih bila za staroto vreme ,dori i novoto da ne e leko. No sega pone ima vazmoznost chovek da si go napravi po-dobro ako ima malko smelost i e rabotliv.Sestra mi i men ni narichaha na vremeto deca na extramisti samo zastoto nashite roditeli ne iskaha da vljazat v PARTIATA!!!

 37. До Ана Мария!
  Благодаря Ви. Вие описахте моя живот. Като принос към коментарите ще допълня само това, че все още живеем в чудовищно време!

 38. Абсолютно обективна статия на Г-н Инджев,остава само д се въведе отново чл. 1. от конституцията на НРБ-не ръкводноа роля да имат българските комунисти,ами който се усъмни в тази роя да бъде съдебно преследван. То се видя,че българския народ иска комунистите да го яздят и друго не му трябва.

 39. Prekrasna ideia, G-n Indzhev! Tova che idiotite sred mladezhta sa samo 20% me radva lichno, zashtoto gi smiatah za mnogo poveche.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.