Куриоз: в руския “Правда” се появи правдива статия

Стават и такива чудеса: заради паритетния принцип, нещо като право на отговор, в руския комунистически вестник „ Правда” се появи правдива статия. Така, парадоксално, беше еднократно опроверган известният правдив виц от времето на СССР, валиден за този орган и днес, според който в съветския „Правда” няма известия, а в „Известия” няма правда.

Публикувам появилата се в интернет статия на американския сенатор Джон Маккейн не заради спора кой е прав по въпроса за сирийската криза, а заради двата акцента, които споделям доказано в книгата си „Течна дружба”: че най-големите русофоби са руските управници, които са врагове на народа (си), лишавайки го от свобода начин го, с което го обричат да бъде изоставащ.

В постколониална България това е проблем и за нас.

Ако имаше начин тази истина да стигне до съзнанието на повече българи и така да отмести поне малко бетонната руска пета колона, която ни държи закотвени на европейското дъно, щеше да е спасително за България, която успешно се дави в язовир „Копринка”, докато капитаните на потъващия ни кораб пируват на брега с руски хайвер и козируват благодарствено за услугата под музиката на диригента- споменатия в статията Путин.(ivo.bg)

„Американският сенатор от Републиканската партия Джон Маккейн обвини руския президент Владимир Путин в корупция, потисничество и управление, обслужващо лични интереси, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
В статия, предадена от Маккейн за публикуване днес в руския в. “Правда”, републиканецът критикува Путин и неговите приближени за това, че наказват тези, които не са съгласни с тях, имайки предвид по-конкретно смъртта на руския адвокат Сергей Магнитски, починал в затвора.

Сенаторът упреква Путин и за това, че подкрепя сирийския президент Башар Асад.

Обръщайки се към руснаците, Маккейн подчертава, че не е антируски настроен, а е “по-проруски настроен” от режима, който ги “управлява зле днес”.

“Президентът Путин не вярва … във вас. Той не вярва, че когато бъде оставена на свобода, човешката природа може да се издигне над слабостите и да изгради справедливи, мирни, процъфтяващи общества. Или поне не вярва, че руснаците могат. Затова управлява, като използва тези слабости, чрез корупция, потисничество и насилие. Той управлява за себе си, не за вас”, заявява Маккейн.

Материалът е написан в отговор на статията на Путин, публикувана миналата седмица в американския в. “Ню Йорк таймс”.

По въпроса за Сирия сенаторът казва, че руският президент подкрепя един тиранин.

“Той не укрепва репутацията на Русия в света. Той я руши. Прави я приятел на тираните и враг на потисканите”, заявява Маккейн. ( Dir.bg)

30 мнения за “Куриоз: в руския “Правда” се появи правдива статия”

 1. Същото голословие като на Путин. Припадащите по щатите, реагират по същия начин на тая статийка, както и припадащите по Русия на статийката на Путин. И от двете лъха гадно лицемерие!

 2. Доколкото си спомням, вицът беше:
  “В „Правда” няма известия, а в „Известия” няма правда”.

 3. А Джон Маккейн казал ли е нещо за АНС и откритите залежи от газ в Сирия?

 4. Много хубаво се получи с тази размяна на публикации в американския и руския печат. Но този куриоз за “Правда” в колко ли български издания ще бъде публикуван?
  Много точни са думите на сенатор Маккейн и колко са близки до нашите разбирания: корупция и потисничество при управлението на руския народ.И за това не мразим руснаците, а руската власт, която управлява за себе си, а не за руснаците.Заселващите се по нашето крайбрежие не бягат от хубаво…

 5. Уважаеми г-н Инджев,обръщам се към вас,като човек с гражданска съвест и журналист, относно безобразие в наредба на Столична община от 2001г.за гробищните паркове-запуснати гробове се отчуждават по решение на директора на съотв.парк и се продават.Така гроба на проф.Иван Шишманов беше разрушен,но БАН,своевременно го възстановиха.Същата съдба грози гробовете на големи личности от близкото минало,които нямат наследници-писатели(Сирак Скитник),хедожници,журналисти,генерали,военни дейци,министри и други.В европейските държави има защитени гробове,вкл.в Златна книга на съответния гробищен парк.Ще бъдем съдени от потомците за това безхаберие,да зависи от неграмотни чиновници, съдбата на тези гробове.В наредбата пише,че останките ще бъдат положени в общ гроб.Можем ли да допуснем тази гавра?Пиша това за ваша информация ,как да стане достояние на широката общественот?

 6. Русия не може да бъде пример за демократична страна.
  За мен е важно какво се случва в “демократична” България. От три дни в “свободните и демократичните” ни медии не се появява новината, че ЕК е спряла “Южен поток” заради четири нарушения на европейското законодателство и българската страна е уведомена.

 7. до алкохол георгиев и йоро:
  Леле, ако беше станал Маккейн президент, щяхте да видите вие… Всичките путиноиди трябва по пет пъти на ден да благодарите на в-каквото-там-вярвате, че американците гласуваха за “гъвкавия” левичаро-популист Обама, вместо за този достоен човек и приятел на Източна Европа. Но нищо, в Америка достойните хора не са свършили, ще дойде видов ден и за вас…

 8. Аа, всички са маскари, нали господине Авитохол? 🙂 Колко познато – гениалният Алеко Константинов ни е предупредил за вас още преди повече от 100 години. 🙂

 9. Драги Avitohol Georgiev, да ви напомня, че в САЩ все още бият негрите!

 10. Драги Joro, САЩ изнасят газ. Можеш да си купиш и ти. Едва ли ги интересува друг газ на Сирия освен Зарина.

 11. @Avitohol Georgiev,
  Господине, гадно лицемерие лъха от хора като вас които постоянно се опитват да слагат равенство между САЩ и Русия и да ни поучават, че между тях няма разлика. Това е все едно да твърдите че няма разлика между демокрация и тирания и ако наистина смятате че е така, най-добре ще е да отидете да поживеете в Северна Корея за да разберете по най-бързия начин каква е разликата.

 12. Маккейн е достоен американец минал през ада на пленничеството през войната във Виетнам. Един от малцината американски политици на когото няма абсолютно инкакъв смисъл да се обяснява що е комунизъм и има ли той почва на планетата. На него принадлежи и култова фраза изречена по повод на Путин. В очите му има само три букви-КГБ.
  Та драги путинофили, палете свещи, че не го избраха за Президент. Но след две години, живот и здраве, Америка може и да направи далеч по-добър избор.

 13. Тоз сенатор да не мисли, че е устойчив на плутоний…

 14. Става все по трудно за путиноидите да крият истината. Ако това беше статия на руски журналист сигурно щеше да отиде в затвора или дори убит. Питам плюещите Америка и ЕС наивници, това ли искате да става и в Русия и тука? Ако все още може да мислите, разберете че няма как в днешно време това да стане и залагате на губещият. А ако продължите да правите глупости мислите ли че ще си измъкнете безнаказано? Погледнете истината и ще разберете истината че Путин се издигна благодарение на труповете на руските граждани в Чечня. А замазвайки следите си тези хора се превърнаха в долнопробни убийци. Дори и в Китай подобни прояви на партийни лидери се наказват. А и Путин вече няма съюзници а само подчинени знаем докъде се стига по този начин на направление, нали?

 15. Ето какъв политик от класа не стана американски президент заради гнусната левичарска измет от холивудски кретенясали сноби, дрогирани дегенерати, социални търтеи и всякакви “другости”, която вкара в Белия дом абсолютния некадърник Барак Хусеин Обама!
  Поклон пред сенатор Джон Маккейн!
  Поклон- защото,докато има американски политици като него, има и надежда за света!

 16. Г-н Инджев, тъй като Вие следите отблизо тези процеси, бихте ли дали тълкуване и коментар на тази новина ( т.е. – дали да се радваме, или това е завоалирано разпръскване на прах в очите ) :

  “Булгаргаз” подписа Договор за продажба с цел закупуване на природен газ от Консорциума “Шах Дениз”, съобщиха от „Булгаргаз” ЕАД.

  Договорът е подписан днес в столицата на Азербайджан Баку и според условията доставките за България ще започнат най-рано през 2019 година.

  Съгласно подписания договор, който е със срок от 25 години, количествата за „Булгаргаз” ЕАД, добити в резултат от разработването на находището Шах Дениз-фаза 2 в Каспийско море, ще бъдат 1 млрд.куб.м. годишно.

  Клаузите на договора се задействат при приемането на окончателното инвестиционно решениe във връзка с Шах Дениз-фаза 2.

 17. Фрунзе, а Путин,ГРУ,КГБ,ФСБ,етц.,да не са вечни?! Ако са причинили толкова страдания,колкото се твърди,няма как да ги очаква нещо добро!

 18. Господин КБОЖИОВ, не зная, с какво предизвиках този ваш словесен изблик – да ме наречете путиноид, след като наричам Путин голословен лицемер. Не зная, също какво “щяхме да видим ние” ако Маккейн беше президент, сигурен съм почти същото както и Вие – убийства, война, убийства или може би искате да кажете, че “ние, които шяхме да видим” ще бъдем убити?
  ……..

  До следващия господин адресирал коментара си до мен. Не, господине, не всички са маскари, но Путин и Маккейн са! Не зная Вас за какво Ви е предупредил Алеко Константинов, но мен ме е научил да не си създавам предубеждения per argumentum ab auctoritate.

  ……..

  До господин Стати.
  Господине, не зная, защо ме наричате гаден лицемер или поне “хората като мен”. Аз нямам лично отношение към Вас, просто изразих мнението си.
  Да поясня, с надеждата да спра личните нападки и обиди. Не слагам знак за равенство между САЩ и Русия, приравнявам Маккейн и Путин, което струва ми се, е съвсем различно.

  ………
  До господин Инджев,
  Господин Инджев, зная, че това е вашият блог и имате право да приемате каквито коментари сметнете за подходящи. Искам да Ви призова обаче да не допускате обиди и квалификации между коментиращите. Ако сметнете, че не съм прав в конкретния случай заради някакво користно чувство на защита на нещо недостойно, ще го приема, въпреки че уверявам ви, не е така. Ако пък сметнете, че бях атакуван с обидни квалификации, просто заради изразена позиция, на която, може би, като мислещ човек имам право и с която не съм изразил неуважение към никого(освен Путин и Маккейн), то моля Ви не допускайте да ме наричат путиноид(какъвто не съм) или лъхащ гадно лицемерие(какъвто мисля, че не съм). Благодаря 🙂

 19. Много уважаемий г-н Авитонол Георгиев, в историята няма “ако”. Ако-то мирише. Хипотичното ви допускане, че Маккейн като Президент би извършвал “убийства, убийства, убийства” може да свърши единствено работа пред компанията на Мишо Шамара пред пилоните на НДК.
  Навремето, в битноста МУ на кореспондент на вестник “Отечествен фронт” в Брюксел Костадин Батков,

 20. бащата на сегашният собственик на ПФК Левски АД беше “озадачен”, че по стените на столицата на Белгия имало лозунги “Нито Москва, нито Вашингтон”. Никога в обратен ред. Та и вашата така. И тези и онези са маскари. Да, ама не.

 21. Извинявам се за това, че без да искам пуснах поста си в две части.
  За извинение, вижте долните два клипа. Не е съвсем по статията, ама…
  https://www.youtube.com/watch?v=Bb-hWG3cHMQ

 22. Не зная кога тъй наречените “русофили” ще разберат колко антируски са техните “борби”. Помислете само. Те бясно защитават паметниците с съветски въоръжени войници. А те са символ на най-голямото клане на българите и загубата на всякакви човешки права и свободи. Те са символ на унищожението на имуществото, мозъците, образованието, живота и труда на хиляди способни българи. Те са символ за благополучието на съветските наемници настанени в окупирана България. Те ги издигнаха като символ на тяхната признателност и верност. И го направиха не от някакви истински чувства, а от страх, че може да загубят доверието на Кремъл и трагично да бъдат смачкани, както се случи с техните ръководители Трайчо Костов, Славчо Трънски, Георги Димитров, Стефан Богданов, Станке Димитров и много други заместени с “по-верни” наемници. Тях сега ги няма и няма смисъл тези въоръжени войници да ги пазят. Друго което умишлено се пренебрегва, е че ако искаме да докажем приноса на България в войната, това не е постоянното натякване за подписване на една декларация за война с съюзниците без никаква стойност и конкретни действия. А съвсем се мълчи и не с споменава за участието на сто хилядна българска армия под командата на генерал Стойчев и съгласувана с съюзниците. Коя друга Европейска страна е направила такъв огромен принос в процент от населението си за по скорошния край на войната? Тази българска победа бе открадната и приписана на съветските войници, не само в българската история, но навсякъде и в всякакви изданията за войната в чужбина. Това е едно голямо предателство спрямо българите. “Русофилите” пазят с всякакви средства тези паметници и сега, а за истинските български бойци няма нито един паметник или поне публикувана статия.

 23. До ПАП: Казано е, бъдете спокоен:

  Псалм 94:

  3 Господи, до кога нечестивите,
  До кога нечестивите ще тържествуват?

  4 Те бъбрят, говорят надменно;
  Всички които вършат беззаконие, се хвалят.

  5 Те съкрушават людете Ти, Господи,
  И притесняват наследството Ти;

  22 Но Господ е високата моя кула,
  И Бог мой е канара, при която прибегвам.

  23 Той ще обърне върху тях собственото им беззаконие,
  И ще ги отсече в нечестието им;

  Господ нашият Бог ще ги отсече.

 24. Г-н GEORGIEV,
  Вие лично чели ли сте и двете статии, или просто обобщавате по навик, без да отделите фактологията в тях?
  Какво невярно има в тях?
  Стойността на информацията във всяка от статиите?
  Едва ли Путин е диктувал на Маккейн, или пък обратното, поради което не вярвам ,че двамата са се изплагиатствали взаимно.

 25. “…. че когато бъде оставена на свобода, човешката природа може да се издигне над слабостите и да изгради справедливи, мирни, процъфтяващи общества.” 🙂 D)
  Това не само, че не е вярно, ами е дълбока самозаблуда и непознаване на човешката природа. Човека е животно и то хищник. Оставено на “свобода” може да направи чудовищни неща!

 26. Веско, да разбираме ли , че за вас идеалът за “свобода” е системата ГУЛАГ, или подобната на нея система на концлагерите на нацистите?
  И най-важното е – като какъв искате да участвате в подобни “свободни”(според вас) общности – като лагерник ,или като надзирател?
  Защото за едните наистина има неограничена “свобода”(предоставена им от тираничните им господари) да покажат същността си на “животни и хищници” и “да направят чудовищни неща” но само върху другите , които се третират от господарите им като животни?
  Явно и вие мечтаете за такива неограничени “свободи”, които да ви превърнат в хищник за някой(всеизвестно кой) господар?!?

 27. 🙂 не съм графоман и обикновено избягвам анонимни полемики, ама на хора които виждат любители на ГУЛАГ у всеки който не е съгласен с тях не мога да не отговоря. Мирни и процъфтяващи общества има само там където “свободите” са ограничени от най-ранна възраст! От детската градина през католическото училище и интерната от най-ранна възраст се набиват ограниченията които ще го направят ЧОВЕК. Независимо дали са десетте божи заповеди, уважение към възрастните, респект към закона или държавните институции, човек се научава да спазва някои правила ограничаващи свободата му за да просперира обществото.
  Ако сте на друго мнение, пробвайте да обясните на родителите на Стоян Балтов, че убийците му са поритали от радост към “свободата”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.