Медийно мъртво вълнение ни влачи надолу

Положението в българските медии е като на сцената по време на шоу, разигравано от фокусник: магьосникът мами законно и срещу заплащане от измамените толкова успешно, колкото успее да отвлече вниманието от истината за неговия трик. На всичко отгоре измамените му ръкопляскат толкова повече, колкото по-ефектно успее да ги излъже!

Разликата с лъжите на някои медийни началници е в това, че лъжат без капка въображение ( но не защото са глупави, а просто демонстрират обичайното си презрение към тъпаците, приучени да гълтат безкритично манджата им в условията на пълна безнаказаност за лъжците), но пък номерът им минава.

Скандалът с лъжата, че най-успешният в конкурентната битка сутрешен блок в най-гледаната телевизия изчезна от ефира без никакво предупреждение, за да си починели водещите, всъщност…не се състоя. Лъжат, както се изясни категорично при преминаването на Анна Цолова и Виктор Николаев във „вражеската“ нова телевизия ( където никак не изглеждат уморени), но този факт си остава без последици за лъжците. Защото не е за първи път и никой не се учудва.

Както с въвеждането на рейтингите под свой контрол , така и сега Би Ти Ви заразява средата с метастазите на своето „водещо“ поведение. Веднъж вече наложиха съмнителният стандарт значимостта на едно публицистично предаване да се определя от присъствието на властта в него и с това заразно и за останалите обслужиха поредица от правителства. Сега отново демонстрират, че могат да си лъжат както си искат, да бъдат уличени в лъжа и това да им се размине. Всички гледат и си правят изводите на базата на този светъл пример.

Лъжите около номинирането на Пеевски например взривиха държавата. Лъжите на политиците се наказват чрез избори, колкото и забележки да има към този факт. Но лъжите на медийните шефове, голямата част от които в „големите“ медии са несменяеми като Тодор Живков начело на ЦК на БКП, остават без последици за самите началници.

Парадоксално, но най-прозрачната по дефиниция власт е всъщност най-затворена за външните, чуждите, вражеските дори погледи, за каквито владетелите на медиите таксуват правата на своите зрители и читатели да знаят какво се случва в техния забранен задкулисен свят, обраснал с политически, корпоративни, шуробаджанашки и други бурени. Срещу което останалите три власти не възразяват, за да не си развалят отношенията с едни началници, за които никой никога не е гласувал и поради това са си все така несменяеми в симбиозата с поредните временно овластени, простосмъртни политици.

Което обаче не значи, че властниците, обединени от корпоративна лакомия, не участват в конспирацията по замъгляване на медийната прозрачност. Това се случва при солидарното мълчание на двете страни.

Освен споменатият трансфер на водещите Анна и Виктор, необяснени, но не и необясними други „случки“, втасаха напоследък в тази сфера.

Седмица след скандала с протеста срещу премиера Орешарски пред БНТ, показан пряко в реално време в предаването „Панорама“, водещият на предаването Бойко Василев се оказа лишен от поста си начело на новините на телевизията. Отново неудобството, причинено на уж хрисимия на вид Орешарски, води до поредната тиха „екзекуция“ на провинилия се. Гузното мълчание по въпроса само потвърждава това предположение, оставено да виси в пространството.

В ( още по-)проправителствената ТВ 7 отстраняването на тумора Бареков по волята на хората с парите, защото той стана нарицателно за поръчкова журналистика с отдавна изтекъл срок на годност, най-накрая прерасна от проточило се намерение във факт. Уж трябваше да бъде „напускане“ по план поради преминаване на друга работа ( именно така Бареков обясни и раздялата си с Би Ти Ви, за която днес вече разказва други легенди), а всъщност в първия миг след развода настъпи неясна за публиката кадрова буря, за която въпросният е бил запушалка.

Междувременно подпалиха личния автомобил на водещата Генка Шикерова и драмата явно не е само лична, щом като проблемът на журналистката от Би Ти Ви отекна чак в „Уолстрийт джърнъл“.

Още по-голям „инцидент“ в тази сводка за седмичните медийни пожари избухна в последното място, в което очаквах- в последната крепост на свободното слово на български, спонсорирано от демократичния Запад, решил твърде наивно, че приемането на България в НАТО и ЕС е знак за победата на демокрацията по нашите земи ( а всъщност всички наблюдения показват, че тъкмо след влизането в ЕС свободата на словото у нас тръгна надолу и продължава деградирането в тази посока необратимо вече шеста година).

Става дума за отпадането на Иван Бедров и Еми Барух като коментатори за българската секция на Дойче след заплашително писмо на Корпоративна търговска банка до ръководството на медията, която поименно посочва като врагове двамата коментатори. Обобщено казано, „вината“ на двамата журналисти е в това, че си позволяват да наричат нещата в България с истинските им имена, а сред тях, що се отнася до медийния монопол и произтичащите от него безобразия, името на банката е водещо. Но пък банкерите не са съгласни сда бъдат критикувани и плашат със съд…

Защо от Дойче веле , както изглежда , се подчиняват на този натиск е загадка, шамар, студен душ и всичко друго, само не и стимул за българската медийна свобода. Изглежда някои шефове в Германия са решили в руската губерния България да се съобразяват с руската поговорка „ щом си в гората, ще виеш заедно с вълците“.

Това и правя. Вия си тук, пък дано и други вълкоподобни се сетят да нададат вой срещу вълкодавите на медийната свобода. Вярно е, че на вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам. Но е сигурно също, че без да покажем зъби ще ни третират като овце.

31 мнения за “Медийно мъртво вълнение ни влачи надолу”

 1. Г-н Инджев,
  интересно ми е защо тези от КТБ не написаха писмо до Сената на САЩ или до президента Обама по повод нелицеприятните твърдения по техен адрес в изтиклите грами на посолството на САЩ в България в Уикилийкс!? Може би защото тоягата срещу тях от другата страна е много голяма и здрава!? А имате ли информация докъде стигна искането за съдене на теливизионния екип на BBC, който “свали гащите” на Иван Славков? Знам, че тогава Филчев “разследва” този екип, че използувал незаконни средства за да се добере до информацията, но повече подробности не знам!

 2. Поздравявам Ви за текста !
  Последните Ви две изречения носят силата на независимост , решимост, упорство , професионален призив за реална делова непримиримост !
  Ако пренесем смисълът на казаното от Вас към която да е област от обществения живот , ще видим , че те са валидни и там!
  Тоес пътят по който Вие минавате , е този, по който всеки от нас трябва да мине , за да сме свободни !

 3. Защо от Дойче веле , както изглежда , се подчиняват на този натиск е загадка, шамар, студен душ и всичко друго, само не и стимул за българската медийна свобода.

  Личното ми мнение е следното. Европейския елит е много податлив на руски натиск и през последните 5 години на управление на Обама този процес с задълбочи многократно. Администрацията на Обама много бързо реши, че Русия е една нормална държава с демократично управление и не е нужно Америка да се тревожи от руската експанзия към Европа. Америка по думите на Обама трябва да насочи политическите си интереси и усилия към Китай (въпреки че и там не виждам нищо да прави неговата администрация). Като резултат от тази крайно късогледа външна политика се получи днешната ситуация в Европа. Методично Русия главно чрез корупционни практики прокарва свои агенти почти във всички доскоро демократични институции, главно медии, а напоследък и в самото сърце на институциите на ЕС. “Услужливи” политици като нашите от БСП изобщо не липсват и в Западна Европа. От години руската редакция на Гласът на Америка е наводнена с агенти на ФСБ, стигна се до там че вместо медия за информация на държавния департамент, въпросното радио се превърна в медия за дезинформация за нуждите на ФСБ заплащана от американския данакоплатец. Подобно е положението с 90% от българските медии, които се захранват богато с реклами и средства по други канали, за да ни дезинформират. Ако все още има честни журналисти те се изхвърлят най-безцеремонно от редакциите на въпросните медии за да не пречат на процеса на зомбиране и промиване на мозъци. Ако в следващите 10 години Америка чийто елит е независим от Москва не защити интересите си в Европа, трябва да сме наясно, че Европа ще заприлича много повече на България, отколкото България на Европа.

 4. Еми Барух и Иван Бедров никак не приличат на традиционен нашенски сутрешно блоков тандем. Г-н Инджев не мислите ли че приемате Дойче Веле за твърде “слаба ракия”? Не мислите ли, че тяхното отстраняване, като кореспонденти е всъщност много внимателно балансиран отговор на писмото на Цветан Василев (КТБ), нападките срешу Дойче Веле, в което са счетени за неоснователни?

 5. И този прозорец,от където идваха някакви информационни истини бе затворен.Покровителите от ПЕС дръпнаха завесата.

 6. В “Дойче веле” ОТДАВНА е свалено нивото на българската секция и двамата коментатори няма за какво да съжаляват. Стойностен материал там се появява рядко, а блестящ изобщо не се появява вече. Това – още от времето на предишната тройна коалиция. Имаше и типични бози – в изобилие… Може би е време за сериозен опозиционен електронен вестник. Само ще му липсват рекламодатели – който си плати да му грее бранда там, ще получава своевременно ревизии, качулки, НАП, НОИ, бой…

 7. Това, че Альоша на Бунарджика е осъмнал с червен плащ е добре, но по-добре щеше да е да осъмне с раница на гърба да си върви на майната си!

 8. Г- Инджев,
  видяхте ли сега какво направихте с Вашите непрекъснати подписки, сбирки, писания и прочие начинания срещу МОЧА? Ама тези от Пловдив ще вземат да Ви задминат! И самата полиция не може да разбере това арт инсталация ли е или нещо друго. А и цяла България видя колко е красиво.

 9. Зад всяко “нещо” стоят пари.Ако не са пари, значи стоят много пари. Двамата уж БИТИви журналисти, които са онемели след напускането на СЕМЕ, която е “майка” на БИТИви-то, явно им е заплатено достатъчно добре, за да си мълчат когато “някой” казва че са уморени, въпреки че не изглеждат такива. СЕМЕ-то си мълчи и когато на журналист от БИТИвито му запалят автомобила, който ако е служебен, би трябвало да е платен с пари на СЕМЕто, които притежават БИТИвито, където получава заплата въпросната журналистка. Вивда се и ка полицията се е вдигнала на крак за да разплете слчая. Целият този цирк е така добре режисиран, че започва да ми прилича на едно време, когато запалиха Мерцедеса на един собственик на вестник в БГ, щото бил борец за “свобода на словото”. После пуснаха слух, че застраховката била по-висока от стойността на Мерца. Но това бе само слух. Скоро ще започне да ме е срам да казвам че съм родом от Европа. Ако една банка/която и да е тя/ е достатъчно силна за да накара Дойче веле-то и АРД-то/между другото, втория по големина публичен броадкастинг в света/ да си уволнява служители-журналисти за това че коментират някого с истинските му имена, то тогава изобщо не ми е ясно, как Дойче велето се бореше с комунизма и дали изобщо се е борило. Или може би, тези служители пък може и да са виновни. Или явно веле-то на дойчето са достатъчно маломощни, та се разбиха на пяна още в първия банколом, построен от българи-юнаци.
  Важното обаче е, да има мир, независмо от цената. Та нали именно в името на мира си откарахме бая векове робства. И още сте си откараме. Миролюбив човек е българина, пък и не само бъгарина.

 10. Браво, на Пловдивчани,каква независимост ще празнуваме с такива грозни символи на “освободителите”-пардон ОКУПАТОРИ на тази нещастна държава,забравена от бога.

  Няма оттърваване от тези команоиди,но от някъде все пак трябва да се почне първо символите ,а после и самите тях,да си вървят в евразия.

 11. Скандалът с Дойче Веле според мене е огромен и просто не можем да го оставим да отшуми като всичко друго по тези земи. Предлагам да се оказва ежесекунден натиск върху ръководството на Дойче Веле, хиляди и хиляди писма трябва да ги засипят. Срам и позор за тази медия и за Германия като цяло. Много хора повече никога няма да отворят страницата на Дойче Веле ако нещата останат така.

 12. Г-н Инджев, чухте ли “добрата” новина, че апологета на режима на Т.Живков и развитото соц.общество, радетеля на българо-съветската дружба, върлия антинатовец, аентиевропеец и антиамериканец “професор”(неясно от кого е удостоен и за какво), “любимеца” на зрителите и на Господарите на ефира “легендата” вучков се завръща в ефира на Канал3 (която в последните дни смени “резбата” или обърна палачинката). Ето нагледен пример за свободата на медииното пространство в “демократична” България. По Нова ТВ е другата легенда агент Димитър, по ТВ7- Дудука и т.н.(роднина-милиционер,роднина-милиционер ……. и така до края на света.)

 13. Само един коментар:”Свободата не ще екзарх, иска Караджата.” Без коментар – бавния, но сигурен (до сега) реваншизъм вилнее от шест (6) години?!? Какво блеем, какво драскаме по тези блогове? Това ли е демокрацията, която си представяхме или пак ни напъхаха на тясно за купичка храна? Това ли искахме на големия митинг събрал над един милион българи в зората на прехода? Кога ще приключим с този преход? Мина човешки живот! Сто дни протести! Сто дни тропане по умрели кожи, надуване на вувузели и какво?!? Кучетата си лаят, а кервана на тройната коалиция си върви ли, върви. Кучетата съблюдават реда в стадото и гонят вълците. Ние кучета ли сме или страхливи хиени? Или ще излезе прав дядо Славейков?!?

 14. GB, бога ми, не разбирам какво питате с изречението: “Не мислите ли, че тяхното отстраняване, като кореспонденти е всъщност много внимателно балансиран отговор на писмото на Цветан Василев (КТБ), нападките срешу Дойче Веле, в което са счетени за неоснователни?”

 15. Още един път се доказва тезата, че сме АБСОЛЮТНО сами. Членството ни в ЕС и НАТО в този момент ми напомня на гротеската “Фейсбук”, където “юзърът” има внушителната бройка от 3678 “приятели”, на 99.99% от които изобщо не им дреме за него.
  Нееднократно тук сме говорили за склонността на западняците да се облизват и да точат лиги по руските мангизи. Нищо човешко не им е чуждо, така да се каже.
  Моментната конюнктура е наложила освобождаването на Бедров и Барух, и те моментално биват освободени, без помен от “морал”, “ценности” “голямо европейско семейство” и прочие европейски лозунги, които ни заплениха преди години по начина, по който в началото на 20-ти век прогресивните младежи са се захласвали по комунистическите идеи. Хубаво звучи, но като се появят кинтите в играта – играта става друга.

  Сами сме и трябва сами да свършим тежката част от работата, чак тогава нашите “приятели” ще бъдат поставени до стената и от чиста европейска куртоазия ще благоволят да ни задраскат от списъка на руските провинции.

  В този смисъл ми е много криво, че протестите отслабнаха, другарите са още по-нагли и говорят дори с назидателен тон.

 16. Към Дончо Тончев. Въпросът си има адресант. Той не е към Вас и няма нужда да го разбирате. Не мисля и че можете да го разберете, иначе бих Ви попитал и Вас.

 17. Много силен текст и неотстъпваши му коментари. Поздравения за всички. Честит ден на независимостта!

 18. Към ZASHEV: Сами сме и Европа многократно показа, че само на думи осъжда руската имперска политика. С бавно темпо още играе газовия мач и хич не търси механизми против заварените положения там. Сега с бавно темпо тупка топката и със сирийските бежанци и чака циреят да се пръсне. Чака християнската Европа България да даде втората си риза на ближния. Имаме ли втора риза, не е важно за Брюксел. Скоро самата Европа ще си покаже гардероба с ризите – от януари като започне да интегрира де що пристигнат румънци и българи…Нашите политици са функция не само на изборните ни “технологии”, но и на европейското лицемерие. То скоро ще лъсне и инерцията ще се увеличи по нанадолнището. Възелът ще почне да се разплита не по-рано от евроизборите догодина. Няма да бъде разсечен, но за нас няма да стане по-зле, даже напротив – покрай многото празни думи ще бъдат казани и много болезнени истини. Нашите политици, ако са, освен путински подлоги, и евродупедавци, то европолитиците какви са – чиновници -заплатаджии, сеирджии, обикновени използвачи? …Колкото до отслабването на протестите – те загубиха смисъл, засега. Със създаването на Реформаторския блок, който изобщо не бърза към предсрочни избори, защото не е готов за тях, се оформи още една политическа сила, която фактически крепи този парламент, вместо да го подкопава. След три месеца протести хората виждат, че опозиционните водачи се размотават, а без тях не става. А реформаторите се надяват да спечелят от бавенето – да стегнат организацията през това време и, по естествен път, разрухата да напредне. Така хем ще бъде очеваден провалът на днешните, хем утре ще се наложат драстични мерки. Дали някой не предвижда сред тях приватизация на каквото още дал бог, и дали вече не се делят общински и държавни баници “на зелено”, не знаем.

 19. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА НЕЗАВИСИМОТО ПЕРО ИВО ИНДЖЕВ!

 20. г-н Инджев е умен и наблюдателен коментатор, а не е забелязал, че Станишев стана шеф на ПЕС(като немска кандидатура, срещу тази на Францция), нито пък съюза Газпром-Германия. Очевидно геполитическото разместване е голямж. Просто Берлин играе добрата стара стратегия на суровинно сближаване с Москва(в конкрунцията срещу САЩ, Англия и Франция). Именно затова руснацците тук са толкова нагли и фалшифицират масово изборите, рекетират и превземат бизнеса и медиите, отстраняват неудобните и потенциалната конкуренция. Когато Германия се събуди от флирта си с питона от Кремъл, ще осъзнае, че пак те са КРАЙНАТА ЖЕРТВА. България, а и ЕС са съпътстващи жертви. Смисълът от последните свободни журналисти като Иво Инджев е че остават символ на безсилието и самотата на демокрацията срещу съюза на парите и диктатурата. Какво може да се направи – ами нищо! Просто или ще се впишем или ще ни отстранят и ликвидират. Истината е че Германия води света към ТРЕТА СВЕТОВНА катастрофа, от която победители ще излезят отново САЩ и Русия! Ако аз съм на мястото на толкова водещ и популярен журналисти като Иво Инджев ще атакувам фронтално Германия и политическия им елит. Ще поискам тяхното излизане от ЕС или нещо друго втрещяващо! Само журналист от приятелска, братска страна ще бъде чут в Германия от хората, защото КГБ и ЩАЗИ достатъчно ефективно са заслепили немския елит! Само атаката срещу Германия(подобна на тази в Гърция) ще спаси самата Германия, ЕС и България!

 21. Венецуелският министър на търговията Алехандро Флеминг заяви, че „окупацията на заводите за тоалетна хартия има временен характер и съответства на всички закони“.

  Извинявам се на Иво и колегите за отклонението от темата, но като е за движение надолу, искам да развеселя компанията с новина, която трябва да научат и чугунените кратуни-фенове на чавесизма в братска на тях (което ще рече-на Путин, Лукашенко, Кастро и Ким) Венецуела.
  Е, все още не сме стигнали дотам, но движение и желание от страна на проруската ни власт има:

  Дефицитът на тоалетна хартия, а също и на дезодоранти, пелени, мляко и кафе се изостри в началото на май.

  Министърът на търговията обяснява недостига на продукти от първа необходимост с „интригите на либералите”, но независими икономисти са на мнение, че властите изкуствено занижават цените на основните стоки

 22. Независимо от силата на противника, никога не трябва да се отстъпва.БЪЛГАРСКИТЕ звездни мигове са постигнати именно с тази вяра.Честит празник БЪЛГАРИ!

 23. За съжаление, г-н Инджев, подобни проблеми има и сред блоговете. За вашия блог не се е чувало да публикува лъжи, но има блогове, които биват препечатвани тук, в които се срещат лъжи – дребни, големи, но – лъжи. И до този момент нито едно издание или блог не са се извинили за лъжите си.

 24. Bulgaria – stranata na luzhata i izmamata. Tova ne e ot vchera. Prez 17 vek edin arabski puteshestvenik ni opisal taka – edno pleme koeto luzhe, krade i iade liuto – tova bili bulgarite po onezi vremena. Prilikata s dneshnite e prosto sluchaina…dali?

 25. Да, GB, прав сте напълно – не е нужно самият аз да разбирам въпроса Ви, нито пък трябва да сте убеден че съм способен да го разбера като въпрос, да така е – в това сте прав!
  Просто исках да Ви попитам самият Вие разбирате ли смисъла на съставеното от Вас въпросително изречение. Поздрави!

 26. БТВ и Нова налагат такава цензура, че те наистина ни влачат надолу. Постоянното прехвърляне на водещи от една телевизия в друга съсипва тяхната репутация. Но все пак става въпрос за пари…

 27. И все пак да, всичко се оказва, че опира до парите… Не съм попадал на изключения скоро, а се опасявам и, че това не се оказа едно от тях…

 28. Мисля, че следният цитат “българският народ ще продължава да живее под ударите на бандитите и арогантните политици, освен ако най-после не надигне глава. Наистина ли ще трябва да минат едно-две поколения, докато настъпи някаква решителна промяна? И дали тогава и западната демокрация няма да се е променила? Може би Европа ще се е балканизирала?” от книгата на Юрген Рот е много уместен в случая. Уви!

 29. Отговор на г-жа Спасовска (verica.spasovska@dw.de) относно случая Иван Бедров и Еми Барух:

  Dear Sir or Madame,

  Thank you very much for your interest and critical observations of the reporting by the Bulgarian department of Deutsche Welle.

  We understand your dedication to the two journalists Emmy Baruh and Ivan Bedrov. Both journalists have worked for many years in Bulgarian media and enjoy a good reputation in the country. We certainly recognize their commitment to critically addressing the democratic deficits in Bulgarian society and pointing out grievances.

  The critical journalistic coverage of political developments in Bulgaria belongs among the core duties of Germany’s international broadcaster. Perhaps given this context, the two authors misinterpreted the role of the DW. However, the Deutsche Welle is obliged – on the basis of its legal mandate and its self-understanding – to maintain objectivity, neutrality and balance. In all reporting, the principle applies that in the sum of publications all parties must have an equal say. Allegations in opinion pieces must be based on verifiable facts.

  That is, however, in the case of the pieces by the above mentioned freelancers unfortunately not always the case. Hence they did not comply with the journalistic standards of the DW. These standards are defined in the Journalist Handbook, which every journalist at the DW knows. It is solely and exclusively for this reason that the DW has decided until further notice not to continue the working relationship with Ms. Baruh and Mr. Bedrov. We will gladly speak with Ms. Baruh and Mr. Bedrov about our journalistic standards and work with the DW, should the two of them request so.

  We would like to stress again, that this decision has been made completely independent of the letter from the CCB.

  As a German international broadcaster, the DW is not a partisan player in the Bulgarian media landscape – which we in Germany, moreover, perceive to be extremely polarized. Our goal is for the people of Bulgaria to form an opinion based on our mediated comprehensive and objective information.

  These principles have apparently not always been communicated clearly enough by the Bulgarian department to the freelancers. For this the editorial department head Alexander Andreev takes full responsibility. Currently we are working with him to establish a number of quality assurance measures. This is intended to ensure that our journalistic standards are upheld at all times.

  Be assured that the Deutsche Welle will continue to report comprehensively and critically about the political developments in Bulgaria.

  We hope to have helped you with this information. We would appreciate it if you would continue to follow critically our journalistic coverage in the future.

  Regards
  Christian Gramsch, Program Director
  Verica Spasovska, Head of middle southeast Europe
  Alexander Andreev, Head of editorial department Bulgarian

  И моята реплика до г-жа Спасовска (cc: reinhard.hartstein@dw.de, christian.gramsch@dw.de, christoph.lanz@dw.de, guido.baumhauer@dw.de, gerda.meuer@dw.de, ute.schaeffer@dw.de, dagmar.engel@dw.de, peter.niepalla@dw.de, ansgar.burghof@dw.de, klaus.bergmann@dw.de, andreas.haemmerling@dw.de):

  Mrs. Spasovska,

  regarding the statement “As a German international broadcaster, the DW is not a partisan player in the Bulgarian media landscape”:

  If the media landscape in Bulgaria is a partisan-dominated one (for which I fully agree with you!) maybe DW needs to change their softball play and engage in a more aggresive way (when among partisans, do what the partisans do!).
  I, as an ordinary citizen, am deeply concerned about the filthy media campaigns to which the civil society has no means to resist. Without strong support from outside, the freedom of speech has no chance against the dirty mountain of cash which pours into the evil circle and drains the last strength from the honest people who are still left here. If this is what DW wants – to just witness and report “objectively” the total devastation of the dream of free speech within united Europe – I think you will have this opportunity very soon but this will be very shameful for the “motor of Europe”, which brought here very quickly its food chains but forgot that EU is more about free speech rather than cheap food.

  I don’t understand firing journalists – this always leaves a sense of hypocracy and retaliation. If those were very much public sensitive and sharp minded journalists with own position, why were they hired in the first place? Nobody knew that they will put salt in the rotten wounds here? In my opinion our problem now is not that we have one Ms. Baruh and one Mr. Bedrov, our problem is that we don’t have many Ms. Baruh and many Mr. Bedrov.

  I don’t expect you to answer me because it will not change the way I see things. For me this is a typical “Ivo Indzhev” case which shows that we have not moved a pace forward since 2006.

  Aleksandar Minkov

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.