Плевнелиев се присъедини към Обама, Оланд и Камерън за изненада на Путин, Сидеров и Станишев

Българският президент Росен Плевнелиев изненадващо зае безкомпромисна позиция от трибуната на Общото събрание на ООН по най-горещия международен въпрос и заяви, че именно сирийското правителство е отговорно за масовото убийство с химическо оръжие в покрайнините на Дамаск (на 21 август тази година).

Това се оказа толкова изненадващо за всички, които с нескрито ехидство го поздравиха за общата му декларация с премиера Орешарски преди броени дни, в която двамата осъждаха безадресно ( и с огромно закъснение) престъплението, че сервилните български медии не успяха да смелят и класират на видно място новината без съответното позволение.

Намекът на доволните от демонстрацията на неутралитет спрямо посочената от водещи западни държави вина на режима на Асад, както прозвуча общата декларация на Плевнелиев и Орешарски, беше недвусмислен: опърничавият Плевнелелиев е укротен и приласкан в лагера на властта (ни).

Една видна коментаторка на официозната ТВ7 не се сдържа и саркастично изригна, че Плевнелиев бил срещнал твърда съпротива и „свил перките”.

Дипломатическият агент на Асад в София, тълкувайки като победа на сирийския режим декларацията с подписа на Плевнелиев, разпространи поздравителен адрес в стил „ да живее др. Тодор Живков, брат и пръв приятел на вожда сирийския народ, др. Башар Асад”.И не пропусна, наливайки вода в познатата пропагандна мелница, да пусне интригата да се пазим от терористи, промъкващи се сред бежанците от Сирия- сякаш не ставаме и лягаме с това почукване на отворената врата на България.

Да оставим за момент настрана разговора за доказателствата, макар да е наистина интересно, че Плевнелиев се аргументира с твърдението, че само режимът на Асад е имал възможностите да осъществи в такъв мащаб химическата атака.

Моят въпрос е ретроспективно-прогресивен с елементи на реверсивна фантастика от близкото минало:

Можете ли да си представите подобна информационна бомба ( според калибровката по нашите стандарти) да бъде хвърлена от най-високата трибуна в света от предишния български президент ( казва се Първанов)- макар и да беше сричал на български, без това да е абсолютната сензация за българските медии и водещата новина за всички телевизии по нашите земи?

След като го подозираха, набеждаваха и заклеймяваха, че бил взел страната на САЩ за военен удар срещу Сирия, без да имаше досега каквито и да било доказателства за това, Плевнелиев изневиделица наистина застана редом със САЩ, Франция и с (правителството на ) Великобритания в обвинителната международна пледоария срещу Башар Асад.

София обаче, барабар с медийния обоз, плячкосан от победителите ( не в изборите, а в битката за властта), чака инструкции от Москва.

Очаквайте продължението на пиесата „Укротяване на опърничавия” в момента, в който от Кремъл спуснат нарежданията към петата си колона в България.

22 мнения за “Плевнелиев се присъедини към Обама, Оланд и Камерън за изненада на Путин, Сидеров и Станишев”

 1. Имам чувството, че нашият Президент, когото д-р Михайлов оприличи с “пиян боцман на палубата”, изобщо не осъзнава какво говори, когато рецитира наизостени клишета. Много скоро настойникът му Бойко Борисов ще го вкара в “правия път”, защото ГЕРБ може да съществува на политическата сцена само с благоволението на Путин. Тук не става дума за някаква нова политика, а за поредната грешка в “убийствения словоред” на Президента Плевнелиев.

 2. Докато хилавите и смешни “протести” против държавния глава Росен Плевнелиев продължават под диригентската палка на кукловодите, той си върши работата и изпълнява задълженията на най-високо ниво и то успешно!

 3. Всъщност това не е новина, същото бе казано от Вигенкн във Вашингтон. Новината е, че малко медии го отразиха тогава.

 4. То пък едни медии…
  Но по въпроса, бих изпитал известни съмнения ако един президент: “заяви, че именно ….е отговорно”
  Може да звучи убедено, не не и сериозно

 5. Докато “обществената” война в Бг срещу президента се води от шепа оглупели старци, предвождани от продавачката на риба, няма да се тревожа. Впрочем настоящият президент дължи огромна част от одобрението към него на сравнението с предишния. Поне за мене е така. Тепърва трябва да се докаже. Вчерашната му изява е прощапулник/прохождане/ в тази посока.

 6. Господин Инджев, това означава, че на изборите за президент съм направил верния избор. Като симпатизант на ДСБ гласувах за Плевнелиев по вътрешно убеждение.

 7. Г-н Инджев, голям глупак сте. Повтаряте се и ставате досаден. Покажете малко повече талант и проникновеност, а не като в някаква секта онанистично се самозадоволявате с празни журналистически сурогати.

 8. Към Георги Иванов
  gcherganov@abv.bg

  Др. Черганов, когато получавам подобни квалификации с обиди, показващи злобно безсилие поради липса на аргументи, това е признание за моята правота.
  Отгоре на всичко си признавате,че ме следите редовно с претенцията да знаете, че се повтарям.
  Да кълвеш настървено всяка буква на един “голям глупак” със сигурност те прави доста по-голям глупак от обекта на твоята омраза.
  Не бих прочел и едно изречение, написано от вас, др. Черганов, ако изобщо бихте могли да сглобите някакъв смислен текст извън храчката, която държите да демонстрирате тук. Защото не съм глупак, за да чета глупости- още по-малко пък редовно…

 9. “София обаче, барабар с медийния обоз, плячкосан от победителите ( не в изборите, а в битката за властта), чака инструкции от Москва.”

  Мисля, това е доста талантливо и твърде силно!

  Чудесно казано!

 10. Поздравления за президента на България! Това събитие още веднъж показва, че основната разделителна линия у нас е по оста Изток-Запад. Слава Богу, че имаме президент, който се бори за цивилизационния вариант в развитието на България.

 11. Г-н Инджев,
  крайно ми е безинтересно да диалогизирам с Вас, но все пак ще уточня, че глупак е квалификация, която не съдържа иманентно в себе си обидни функции. Ако адресата се почуства засегнат, то това е поради негови вътрешни противоречия и проблеми, каквито Вие, по всичко личи, имате. И големият Ви грях спрямо този народ е, че се опитвате да превърнете Вашите проблеми в обществени, като ги наложите медиино с не по-различен от този на сектите маниер. Вие имате нужда от цивилизационна терапия, както и Вашите читатели, но тя ще дойде с времето, а ние до тогава ще чакаме и ще се молим.

 12. Не мога да не отбележа,че президента се държи мъжки,въпреки някои мои резерви към него,заради партията от която идва.Предшественикът му си се държеше като стар комунистически апаратчик.Наскоро Първанов каза нещо от сорта,че било добро постижение за България,че е в Евросъюза.За НАТО обаче нищо не спомена,въпреки че беше главнокомандващ.Явно не е забравил позицията си на противник на НАТО от времето,когато се прегръщаше с Милошевич,ама не му стиска да си признае.

 13. Към Георги Иванов
  gcherganov@abv.bg

  Др. Чергаров ( защото явно това е истинската ви фамилия, от която имате причини да се срамувате, щом към малкото си име прибавяте фалшива фамилия),

  Аз мога да имам нужда от какви ли не лечения на болести, които предизвикват наслада във вашето въображение.Но вие демонстрирате именно онази глупост, в която се опитвате да ме уличите ( без нито един аргумент).
  Ще се аргументирам: твърдите, че нямате никакво желание да “диалогизирате” с мен, обаче диалогизирате и то не по моя инициатива, а по ваша, демонстрирайки незаслужено при това самомнение на умник с чувство за превъзходство над автор, когато едновременно претендирате да презирате, но и да четете жадно. Класичка глупост!
  Впрочем заболяването, от което най-злокачествено страдате( освен липсата на елементарна логика в разсъжденията с обвинението, че ви досаждам,без да съм се натрапвал, както правите вие тук), е явно манията ви за величие, говорейки за себе си в множествено число.
  Или не ви идва на ум ( а сте толкова умен, нали!) просто да не ме четете и да си спестите болките, които си причинявате с това непосилно за вашите възможности усилие, или някой друг ви кара да страдате по този нечовешки начин, или пък просто по навик си говорите така в пенсионерския клуб на БСП в множествено число. Защото приемате, че не сте личност, а винтче от машината на Партията и нейния колективен ум.

 14. Към Георги Иванов.
  Без съмнение г-н Инджев не се нуждае от адвокат,защото Вашите нападки и квалификации доказват само ,че сте от ОНОВА КУТИЛО,което не позволяваше да се “гъкне”срещу налаганата от десетилетия/а май, и от столетие/хегемония в мисленето и действието от страна на Москва върху България.Кутилото беше БКП, а днес БСП и нейните производни,които под различни форми:от национализъм,антиевропейство и антиамериканск,провеждат въпросната политика.Аз съм достатъчно възрастен и с личен опит в различаването на такива като Вас ,тук и навсякъде.Не е необходимо да носиш зелени чорапи ,за да бъдеш разпознат!

 15. Черганов, леко със свирките и голямата баданарка,че там дет си се засилил да се слагаш,редовно ги онождат перверзно и ги изхвърлят след употреба…
  Горкият идиот!

 16. Георги Иванов, не си правете сам психоанализа тук, това не е необходимо, просто си я задръжте за себе си!
  Не е особено лицеприятна за четящите този блог!
  Но пък за вас може да е , вие си знаете ,и за вашите другари също!

  Конкретизирайте своите обвинения , за да не увисват голословно в празното(ви) пространство!
  И не забравяйте , че все пак не сте комунистическият космически герой Г. Иванов.
  Или може би сте избрали “съвсем случайно” неговото име ,за да се “величаете” по този начин, и за напомпване на “космическото” ви самочувствие, чрез чуждите, а не своите “космически способности”?!?
  И изоставете “космическите” си комплекси , преди даже да си помислите да поствате тук!

 17. Лица като другаря Чергаров, са залели всички форуми, с абсолютни глупости, лъжи, дезинформации,манипулации и подобни квалификации, за хора, които не познават! Вие сте познат на голяма част от обществото и поддържате блог с милиони посещения! A кой е другаря Иванов? Сигурен съм ,че повечето читатели на блога Ви са наясно.

  Безсмислено е да се спори с идиоти! Надявам се, да не е успял да Ви афектира! Следващата им стъпка са заплахите. В ТВ студията, прекъсват, викат, не изслушват, никога не се аргументират и повтарят едно изречение по десет пъти. Обикновено: “Защо биете …….?” или ” А вие защо ……..”, без аргументация! Трагедия!

  Според мои наблюдения, обиждащи и квалифициращи хора, в 90% от случаите се самоанализират! Останалите 10% се аргументират, за да могат неутралните да преценят!

  Що се отнася, до коментара относно личните и обществените проблеми, засегнати в блога Ви, от “уважаемия” другар – бих си позволил да му предложа, да провери значението на думата “дедукция”. И да си помисли, защо хиляди читатели се интересуват от “личните” проблеми на един “глупак”, в продължение на години!

 18. Г-н Инджев, почвайте го този другар по чл.148, ал.1, т.1 от НК да го видм как в съда ще обясни понятието обида. Едва ли ще има смелост да се яви в съдебно заседание, но пък ще разбере, че жалките му опити за пропаганда в този блог не могат да минат безнаказано. За назидание и на останалите, които неминуемо ще се пробват.

 19. Чупка под Чергата, бе Червен Чергар! Иво и колеги, не му обръщайте внимание!

 20. Към Георги Иванов:

  Марш във форума на “Дума”! Там ще имаш думата. Или на фонтаните при анти демонстрантите. Не искам кърлежи в бялото поле на умните четива!

 21. До Черганов спартизанско име Георги Иванов
  Много ви оредя петата колона.Май само вие се опитвате да плюете в този форум на свободното демократично слово, какъвто е блога на г-н Инджев.Както виждате ние сме много, а вие сте си сам.Я излезте в градинката пред вас , да си плюете на воля и ни оставете да си четем блога на истината.И чакайте обаждане от Москва за нови обидни прилагателни като руското “дурак”, какъвто явно сте.

 22. Г-н Плевнелиев е заявил, че ще намали обема на руския газ в общия обем на вноса у нас до 50%…незнам как ще го направи, но става все по-интересно (по линията София-Москва)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.