Доказано: наистина всички са маскари в 42-то нередно събрание

Председателят на парламента Михаил Миков, който отне вчера главната роля на Бойко в политическото шоу, като удари звънеца, ГЕРБ и самия Бойко от земята с номера да обяви легитимно заседание напук на противниковия сценарий в (с)кеча, днес прави историческо по своето значение откритие.

В интервю за в. „Труд” Миков признава (без да иска), че БСП и народът са две различни неща и по този начин демонстрира разбирането, че една секта трябва да се грижи не само за себе си, но и за околната среда, към която се е приспособила от век и нещо насам, държейки я в удобна бедност, за да вирее паразитно от “грижата за бедните”.

“От едни предсрочни избори най-голяма полза ще има БСП, но не и народът”, казва Миков в интервюто, в което тази негова епохална мисъл основателно е подчертана в заглавието.
Умилителна е тази грижа за друговерците, изискваща невиждана партийна саможертва!

Като една микроскопична частица от този народ искрено му благодаря- дори непропорционално много като за моята незначителност- за необичайно честната позиция, макар и да я изразява случайно и неосъзнато.

А народът какво ли си мисли за играта „тука има, тука нема кворум” в нашето парламенте-мешере, ръководено толкова мъдро от старейшината Миков? Ето как си представям мислите на народа, събрани в няколко логични въпроса и техните също толкова резонни отговора.

ИНТЕРВЮ С МИСЛИТЕ НА НАРОДА:

“ivo.bg:Прави ле беха от бесепето да се сърдят, че Бойко ги дърпа за шлифера, а като опре да го разтворят избега?

НАРОДА:Прави беха.

ivo.bg: Прав ли беше беше Бойко да им вика, че не му е работа да им върши работата и че оня мискинин Доган ( който му спечели изборите през 2009 г. с бръщолевенията си за порциите) също не ходил на работа?

НАРОДА: Прав беше.

ivo.bg:Прав ли беше Местан да си го премести, като се прави на ударен за номерата на Доган и като нарече номерата на Бойко „тарикатлъци”?

НАРОДА: Прав беше”.

ivo.bg: Прав ли беше Волен да избега в арденските гори и да се крие като терорист от Генерала и като хитлерист в засада срещу американците в края на Втората световна война ( нали заплаши на 5 март да премине към „курс към въоръжена борба”, ако Плевнелиев връчи мандат на Костов да управлява служебно), за да не му играе играта в София?

НАРОДА: Прав беше.”

Четири въпроса, един отговор. Такова единство и четиримата мускетари на могат да постигнат!

Прави са онези, които казват, че всички са маскари в това 42-ро нередно събрание на депутати, омаскаряващи демокрацията. Иначе казано, прави са хората да му искат оставката.

10 мнения за “Доказано: наистина всички са маскари в 42-то нередно събрание”

 1. “ПАРЛАменте” – не мога си представя по-точно определение за 42-то Бг НС. Жалко, че трябва да Ви поздравявам по такива поводи, г-н Инджев!

 2. Господин Инджев, моля използвайте своята малка трибуна и своят голям авторитет.
  Да внушите на представителите на Реформаторският блок, че ако не създадат своя телевизия тяхната кауза е обречена на неуспех.
  Мисля че е излишно да привеждам примери как партии, само благодарение на наличието на свой телевизионни канали, са в парламента или бяха на крачка от него.
  По добре утъпканият път в момента крачи и Николай Бареков.
  Явно поради факта,, че тази територия се обитава от малък но много прост народ.
  За него най важното изкуство е не киното, а телевизията.

 3. Колко големи вълнения, че НС произвеждало циркове!
  А какво е това, че НС приема решения, с които дори държавата не се съобразява? /пресен пример с решението за АЕЦ Белене, а да не си припомняме, че НС навремето обяви тоталитарния комунистически режим за престъпен/.
  Нямо що голямо законотворчество!

 4. Представете си колко абсурдно би изглеждало едно бъдещо управление в Германия без Меркел, което се крепи на коалиция м/у социалдемократи, леви и зелени-при това и трите партии са вляво, или център-ляво.
  Ако този абсурд го повдигнем на квадрат, ще получим абсурда на сегашното управление у нас.

 5. г–н Иванов, аз съм българин, живея от десятки години в Германия и притежавам немско поданство. – Вашето сръвнение между немско и българско парламентарно обстоятелсто ми изглежда малко неудачно. Социалдемократи,Зелени и Леви тук са партии, които не са зависими от чужди държави (Русия), от тъмни мафиотски владетели и стоят, същто като г–жа Меркел,под едно независимо правосъдие, което е много важно, освен това почти всека тяхна стъпка се контролира от един надпартиен коституционен съд.Това узначава, че една коалиция между тези три партии в никой случай би била абзурдна,както Вие мислите, напротив това е една нормална парламентарна коалиция, която е предвиждана от конституцията.– В България днес, доколкто разбирам, положението което описвам за Германия не е сравнимо. Моля пзволете, не искам да Ви убиждам, но мисля че днешното парламентарно и политическо състояние в България е близко до някой изоставени африкански държави. Извинете моля неудачното ми писане, но доста съм забвравил български.

 6. Аз, понеже нямам коментар към написаното от автора, пък се питам: какво си мислят бойкоугодните “десиденти” и “генни” на българската самородна политическа мисъл?
  С нетърпение очаквам аргументираните им обяснения като засегнати на тема суперБОЙКО, сиреч на “ако” ли им мирише Бойко или на парфюм!

 7. Това, което пожарникарят Буда и неговият милиционерски кръжок ГЕРБ правят от три дни насам в парламента, никога не е вършено от друга европейска партия. Точно те са главните виновници българското Народно събрание да заприлича на “подвижна лудница” и то в момент, когато България най-много се нуждае от него. От хаоса създаден в държавата печели единствено мафията, от която произлизат някои бивши наши управници.

 8. Пожарникар е може би най – благородната професия и е жалко заради Боко да добива обиден смисъл. За Буда е също ясно и дано не ни се налагаТой да ни гаси пожарите. Трагедия е наистина, че е допустимо келеши като Борисов, Станишев и Симеон II да са премиери. Ама щом можа Първанов да е два мандата Президент – няма защо да се чудим. Просто Всичко е Както Нетрябва!

 9. Уважаеми, г-н Инджев, аз пък като една още по-микроскопична частица от този народ няма да благодаря на Миков за “необичайно честната позиция, макар и да я изразява случайно и неосъзнато.” Защото съм убеден, че изобщо не става дума за случайно изтървана дума. Човекът-партиец(не държавник), който пред телевизията каза, че се гордее с миналото на своята партия, не казва “случайно и неосъзнато”, че полезното за неговата партия не е полезно за народа. Това е израз на изпратено срастване на партийната любов с властолюбието и за това тези хора не се държат като държавници. Моля Ви, приемете думите ми само като опит да допълня Вашите.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.