Доказано: наистина всички са маскари в 42-то нередно събрание

Председателят на парламента Михаил Миков, който отне вчера главната роля на Бойко в политическото шоу, като удари звънеца, ГЕРБ и самия Бойко от земята с номера да обяви легитимно заседание напук на противниковия сценарий в (с)кеча, днес прави историческо по своето значение откритие.

В интервю за в. „Труд” Миков признава (без да иска), че БСП и народът са две различни неща и по този начин демонстрира разбирането, че една секта трябва да се грижи не само за себе си, но и за околната среда, към която се е приспособила от век и нещо насам, държейки я в удобна бедност, за да вирее паразитно от “грижата за бедните”.

“От едни предсрочни избори най-голяма полза ще има БСП, но не и народът”, казва Миков в интервюто, в което тази негова епохална мисъл основателно е подчертана в заглавието.
Умилителна е тази грижа за друговерците, изискваща невиждана партийна саможертва!

Като една микроскопична частица от този народ искрено му благодаря- дори непропорционално много като за моята незначителност- за необичайно честната позиция, макар и да я изразява случайно и неосъзнато.

А народът какво ли си мисли за играта „тука има, тука нема кворум” в нашето парламенте-мешере, ръководено толкова мъдро от старейшината Миков? Ето как си представям мислите на народа, събрани в няколко логични въпроса и техните също толкова резонни отговора.

ИНТЕРВЮ С МИСЛИТЕ НА НАРОДА:

“ivo.bg:Прави ле беха от бесепето да се сърдят, че Бойко ги дърпа за шлифера, а като опре да го разтворят избега?

НАРОДА:Прави беха.

ivo.bg: Прав ли беше беше Бойко да им вика, че не му е работа да им върши работата и че оня мискинин Доган ( който му спечели изборите през 2009 г. с бръщолевенията си за порциите) също не ходил на работа?

НАРОДА: Прав беше.

ivo.bg:Прав ли беше Местан да си го премести, като се прави на ударен за номерата на Доган и като нарече номерата на Бойко „тарикатлъци”?

НАРОДА: Прав беше”.

ivo.bg: Прав ли беше Волен да избега в арденските гори и да се крие като терорист от Генерала и като хитлерист в засада срещу американците в края на Втората световна война ( нали заплаши на 5 март да премине към „курс към въоръжена борба”, ако Плевнелиев връчи мандат на Костов да управлява служебно), за да не му играе играта в София?

НАРОДА: Прав беше.”

Четири въпроса, един отговор. Такова единство и четиримата мускетари на могат да постигнат!

Прави са онези, които казват, че всички са маскари в това 42-ро нередно събрание на депутати, омаскаряващи демокрацията. Иначе казано, прави са хората да му искат оставката.

10 мнения за “Доказано: наистина всички са маскари в 42-то нередно събрание”

 1. “ПАРЛАменте” – не мога си представя по-точно определение за 42-то Бг НС. Жалко, че трябва да Ви поздравявам по такива поводи, г-н Инджев!

 2. Господин Инджев, моля използвайте своята малка трибуна и своят голям авторитет.
  Да внушите на представителите на Реформаторският блок, че ако не създадат своя телевизия тяхната кауза е обречена на неуспех.
  Мисля че е излишно да привеждам примери как партии, само благодарение на наличието на свой телевизионни канали, са в парламента или бяха на крачка от него.
  По добре утъпканият път в момента крачи и Николай Бареков.
  Явно поради факта,, че тази територия се обитава от малък но много прост народ.
  За него най важното изкуство е не киното, а телевизията.

 3. Колко големи вълнения, че НС произвеждало циркове!
  А какво е това, че НС приема решения, с които дори държавата не се съобразява? /пресен пример с решението за АЕЦ Белене, а да не си припомняме, че НС навремето обяви тоталитарния комунистически режим за престъпен/.
  Нямо що голямо законотворчество!

 4. Представете си колко абсурдно би изглеждало едно бъдещо управление в Германия без Меркел, което се крепи на коалиция м/у социалдемократи, леви и зелени-при това и трите партии са вляво, или център-ляво.
  Ако този абсурд го повдигнем на квадрат, ще получим абсурда на сегашното управление у нас.

 5. г–н Иванов, аз съм българин, живея от десятки години в Германия и притежавам немско поданство. – Вашето сръвнение между немско и българско парламентарно обстоятелсто ми изглежда малко неудачно. Социалдемократи,Зелени и Леви тук са партии, които не са зависими от чужди държави (Русия), от тъмни мафиотски владетели и стоят, същто като г–жа Меркел,под едно независимо правосъдие, което е много важно, освен това почти всека тяхна стъпка се контролира от един надпартиен коституционен съд.Това узначава, че една коалиция между тези три партии в никой случай би била абзурдна,както Вие мислите, напротив това е една нормална парламентарна коалиция, която е предвиждана от конституцията.– В България днес, доколкто разбирам, положението което описвам за Германия не е сравнимо. Моля пзволете, не искам да Ви убиждам, но мисля че днешното парламентарно и политическо състояние в България е близко до някой изоставени африкански държави. Извинете моля неудачното ми писане, но доста съм забвравил български.

 6. Аз, понеже нямам коментар към написаното от автора, пък се питам: какво си мислят бойкоугодните “десиденти” и “генни” на българската самородна политическа мисъл?
  С нетърпение очаквам аргументираните им обяснения като засегнати на тема суперБОЙКО, сиреч на “ако” ли им мирише Бойко или на парфюм!

 7. Това, което пожарникарят Буда и неговият милиционерски кръжок ГЕРБ правят от три дни насам в парламента, никога не е вършено от друга европейска партия. Точно те са главните виновници българското Народно събрание да заприлича на “подвижна лудница” и то в момент, когато България най-много се нуждае от него. От хаоса създаден в държавата печели единствено мафията, от която произлизат някои бивши наши управници.

 8. Пожарникар е може би най – благородната професия и е жалко заради Боко да добива обиден смисъл. За Буда е също ясно и дано не ни се налагаТой да ни гаси пожарите. Трагедия е наистина, че е допустимо келеши като Борисов, Станишев и Симеон II да са премиери. Ама щом можа Първанов да е два мандата Президент – няма защо да се чудим. Просто Всичко е Както Нетрябва!

 9. Уважаеми, г-н Инджев, аз пък като една още по-микроскопична частица от този народ няма да благодаря на Миков за “необичайно честната позиция, макар и да я изразява случайно и неосъзнато.” Защото съм убеден, че изобщо не става дума за случайно изтървана дума. Човекът-партиец(не държавник), който пред телевизията каза, че се гордее с миналото на своята партия, не казва “случайно и неосъзнато”, че полезното за неговата партия не е полезно за народа. Това е израз на изпратено срастване на партийната любов с властолюбието и за това тези хора не се държат като държавници. Моля Ви, приемете думите ми само като опит да допълня Вашите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.