Лебедовата песен на Сидеров

ВЕРБЛЮД
Йордан Радичков

„Един циганин имаше няколко циганчета. Те бяха черни като дявола и мръсни като дявола. Веднъж циганчетата се втурнаха в една локва, почнаха да си играят и да се плакнат в нея и станаха по-черни от дявола и по-мръсни от дявола.
Излезе старият циганин пред катуна, видя черните и мръсни деца в локвата и възкликна от умиление:
„Лебеди мои!“

Питам се дали избирателите на Сидеров, които досега гледаха опрощаващо на лудориите на своя водач в бутафорната му борба срещу бедността – гледаха го дори с умилението на циганина, наблюдаващ въргалянето на своите лебеди в калта, не започват да си задават някои въпроси.

Дали осъзнават защо Сидеров не желае да отговори ясно бил ли е при лебедите, а се опитва да се измъкне от отговора със заплашително ръмжене на тревопасно – в смисъл, не пасем трева, не съм „верблюд”, докажете , че съм камила.

Ще се превърне ли в лебедова песен за политика Сидеров скандалът с шумната вечеря „ При лебедите” в Брюксел, която не остана тайна?

Склонен съм да приема като искрено убеждението на Волен Сидеров, че не е имало скандал в скъпия брюкселски ресторант, където той несъмнено е бил, след като и днес категорично отказа да откаже, че е бил.

Той наистина вярва, че няма нищо скандално в това да се напиеш групово на пъпа на Европа, да те санкционират с отказ да ти сервират повече алкохол, а след това в знак на протест- верен на опита си от скандала на борда на германски самолет, да започнеш да замеряш сервитьорките с тапи. Разликата е само в смяната на жертвите: вместо германски стюардеси, този път на прицел на хулиганството са били белгийски сервитьорки.

И всичко това нашият герой отново е извършил от името на България- единственото сигурно нещо, което са запомнили от ресторанта, чието пресаташе отказа иначе да разкрие „подробности”, освен, че наистина става дума за наши родни политически муцуни.

За Сидеров не е скандално да участваш в побой и престрелка на магистрала Тракия, нито да хулиганстваш на борда на „Луфтханза.

Хиляди зрители, плюс десетки очевидци, са свидетели как Сидеров кърти бравата на вратата на Министерския съвет на България и налита на полицай ( след което бе награден за геройството с достатъчно народна любов, за да стане кворумен гарант на сегашната власт).

Агресията на Сидеров и сътрапезниците му срещу един български телевизионен репортер в София, притискан в стила на кварталните побойници с настояване да се извини на Атака от името на цяла една телевизия, роди летящата фраза на протестите в София „извини се, бе”, обърната обаче към управляващите.

Да, отново ще се съглася: за Сидеров всичко това, плюс още много подобни изстъпления ( например при опита му да провали заседания при президента Плевнелиев), не е скандал. То е рутина, всекидневие, начин на житейско паразитиране в нишата, която Сидеров е окупирал в политиката, чувствайки се прекрасно в нея.

Въпросът е не дали за него има скандал, а кое всъщност е най-скандалното за собствените му симпатизанти и гласоподаватели. Сидеров разбира това и бяга от темата…

А темата е, че си живее суперлуксозно в пълен контраст с театралната си загриженост за бедняците, върху чието нещастие е изградил комфортното си битие на политик, разхождащ се из най-скъпите кръчми на Европа. Ако за пребиваването му по други подобни места твърденията останаха на принципа „дума срещу дума” и склонните да вярват на думите на Сидеров не са повярвали за харчовете му в Париж, то сега мнозина ще изтрезнеят.

От цитираното по Нова телевизия изявление на пресаташето на брюкселския ресторант се дочу, че не могат да се ангажират с потвърждение точно кой български политик е бил там, но за прекаляването с алкохола и неприемливото поведение на въпросната компания не отрекоха. Дочу се и нещо, което със сигурност е направило впечатление: че същата богата група е гостувала предната вечер на друг ресторант от тази (луксозна) верига заведения.

Ето защо Сидеров е толкова гневен, когато по ТВ7 го питаха настойчиво тази сутрин да каже нещо простичко: бил ли е във въпросния ресторант. Всеки път той въртеше очички, бърчеше вежди и плашеше със съд за клевета, без обаче да отвърне конкретно на питането, с което на практика потвърди факта на своето присъствие при онези лебеди- каквото и да е било то ( шумно, пиянско, трезво или хрисимо дори).

Не иска да си каже, защото знае, че за хората, които омайва с крясъците си на социално загрижен за тях в битката за държавната субсидия, разкритието за неговото прахосничество е по-страшно от всякакви скандали, възприемани от мнозина негови поддръжници досега като „бунт” срещу статуквото.

Със сигурност не само аз се досещам, че тапите, с които атакистите са замеряли сервитьорките в Брюксел, не са от домашна ракия, с която се тровят от немай къде избирателите на Атака. Нито пък съм единственият българин, подсмърчал по скъпите заведения на Брюксел, недостъпни за простосмъртния нашенец, чиито командировъчни стигат най-много за закусвалня в този град.

Лакомията по разгулния живот с държавните пари, когато бъде разконспирирана, е опасна за здравето на популиста, както подаграта за европейските феодали, чието прекаляване с месото , с което се тъпчели, ги разболявало масово от тази коварна болест на средновековните богаташи.

Иначе казано, лакомията по скъпите удоволствия на Сидеров и компания ( пийнала и леко хулиганстваща в Брюксел) е на път да отрезви излъганите избиратели, като по този начин „заколи лебеда”, който му снасяше златната субсидия.

69 мнения за “Лебедовата песен на Сидеров”

 1. Господин Инджев, стига и една дума и тя е простак.

 2. Поведението на този мозъчен запърък нанася повече щети върху имиджа на България от всичкото циганин из Европата!!!

 3. “Три прости въпроса, които да ти покажат, че Волен е с ДПС:
  ДПС на власт ли е в момента в България? – Да.
  Може ли ДПС да падне от власт ако АТАКА реши ? – Да
  АТАКА прави ли го ? НЕ”

  Толкова ли е сложно ПОНЕ ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ДА ГИ ЗАДАДЕ?

 4. Не съм сигурен, че харчлъка Сидеров ще отблъсне избирателите му. За тях пиенето и замерването на сервитьорки си е в реда на нещата. Неща, дето тия с очилцата не ги умеят.
  Дай Боже да не съм прав.

 5. От доста време, щом стане дума за руската кукла, в главата ми се появява болезнения въпрос:Господи, що за хора са тези наши сънародници, които гласуват(все още) на избори за Волен Сидеров и неговата “Атака”? За тези, които гласуват за БСП, ДПС и ГЕРБ имам отговор.

 6. Тази сутрин гледах и слушах изказването Сидерово в НС.Извьн общоизвестното за него самочувствие,реторика и т.н.,ми направиха впечатление следните Сидерови заявки:
  -Заключението,че Атака е наи-важната партия в БГ политическия живот
  “Без Атака парламента се срива,и дьржавата се срива!”Волен Сидеров
  -В Брюксел атакистите отишли за да искат сметка на ЕНП(?!) за изказванията на техен еврокомисар.
  Изказването на Сидеров бе посрешнато и придружавано с постоянни радостни усмивки и доволство от цялото правителство,и от депутатите на БСП,ДПС и синовната им Атака.
  Извода,които си правя е следния:
  Боина единица Атака участва в общия план за извеждане на Бьлгария от ЕС и НАТО и тласкане на дьржавата кьм руската пропаст.
  Путиновският агент и верен слуга ,Сидеров показва завидно самочувствие,което не вещае нищо добро за бьлгарските народ и дьржава.Предателския комплот тьржествува.Трябва ли да го позволим?!…

 7. Само дето лумпеноидите сидерови – настоящи и бивши/изсипани в НФСБ, но и от там оттекли се – ВЕЧЕ!!!/ посмъртно не могат да бъдат размагнетизирани да бълват мантрата, че циганите вземали по 8лв. на ден(?); а че Станишев, Сидеров, мафията от “Белене”, “Козлодуй”, газовите и петролните руски мафиоти, ДС-братството и други по веригата ги измукват в пъти повече на ден, отколкото цялата ромска общност за години, не искат и да чуят. Сутринта точно това обясних на един отдавна уж отвърнат от Болен, току-що отвърнат от хайтовите, но все така заклет враг на циганите и вечен фен на руските имперски амбиции по тези земи…

 8. Veroiatno “lebedut” siderov dokato e zamerial belgiicite s tapi se e biel v gurdite i e kreshtial Bulgar, Bulgar! po podobie na sobstveniat si prototip opisan ot velikia Aleko.

 9. Позволете да бъда конкретен – една вечеря в селски ресторант в Белгия (на 10 км. от Гент) – телешка вратна пържола с гарнитура плюс една кока – кола, струва около Евро 30, поне така беше преди няколко дни. Сега да си представим как е “При лебедите”, където такова скромно меню изобщо не се предлага, и то при положение, че не се напиеш! А ако пък и се напиеш… (използването на тапи за муниции дава някаква представа за количеството изпити бутилки, чиято стойност може да бъде съответна само на гнева на икономически смазан, но наивен народ).
  А единственият човек, когото белгийското обслужване в кой да е ресторант не би могло да задоволи, би могъл да се казва само (Недо-)Волен (от всичко на света)!

 10. Чушева | октомври 2, 2013, 13:15

  Много отдавна си мисля, че това е плана. Да творят ежедневно чутовни глупости, та да ни изхвърлят от ЕС. Паралелно, тъй наречените медии, подпяват като беквокал.

 11. ВоУене, води ме в някоя квартаУна кръчма и поръчвайййй, пиййййй за менеее и се сбий заради мене! Бясно карай НА ЧЕРВЕНО, ЗА НАС НЯМА НИЩО ЗАБРАНЕНООООО ООООооооооо ше се напияяя като поооооооп

 12. Сидеров тук, Сидеров там, фортунатисиомо пер верита 🙂

 13. Много внимание отделяте на този никаквец!!! Той е изпечен мазохист и колкото повече го хулят и пердашат, повече вири главата и (навярно) получава сексуално удоволствие! Такива трябва просто да бъдат забравени от медиите и всички нормални хора! Някой да си спомня вече за полуминистъра Иван Шиляшки? Не правя никакво сравнение между него и Сидеров, но този, който се олее публично, трябва да се подминава с презрение и забрави напълно, след като няма нормални наказания за тази пасмина!!!

 14. Иво,
  нищо не мога да добавя!
  Не съм присъствал
  нито в ресторанта,нито в самолета!
  Но през 1995г.,
  Волен Сидеров
  беше изхвърлен от в.”Демокрация”,
  и ходеше беден като църковна мишка!
  Често посещаваше Изпълнителния директор на Агенция “Балкан”,Дончо Иванов,
  на ул.”Кърниградска”!
  Много пъти сме говорили на Четири очи!
  Тогава отговарях за Сигурността на Агенцията!
  Но Волен се изроди!
  От Националист…в ПЯЛЯЧО!!!

 15. А какви са избирателите им всъщност? Не мога да си представя, че възгледите им са по-различни от тези на така-наречената *партия* атака. Някои от тях даже сигурно са горди. Може ли някога да се каже, че такива хора се стремят към някакво общо добро?

 16. Кой избиратели на Сидеров? В протоколите от Столипиново, имаше по 50 гласа на секция за АТАКА. Ясно е откъде дойдоха гласовете на тази партия, за да бъде тя патерица на БСП и ДПС.

 17. Към ЧУШЕВА:
  Най-отчайващо тъжно е, че на твърдението на психара Сидеров “Без “Атака” Парламентът се срива и държавата се срива.”, отправено към ПГ на ГЕРБ, не се намери един достоен човек, който да репликира! Не се намери един депутат, който да стане и в прав текст да изясни, че не! Не ДЪРЖАВАТА, а само комунистите, съставляващи ПГ на т.н. БСП и ДПС ще се сринат!И крепеното от тях, извратено заченато и вредно за ДЪРЖАВАТА правителство на сламения Орешарски!

 18. ВОЛЕН “ТАПАТА” – май съвсем на място си дойде. Да унизиш хора, като ги замерваш с коркови тапи може само един жалък човечец. А този … за пореден път се доказа като такъв. Сега поне няма да се оплаква, че го убиждат на базата на физически качества.

 19. Сидеров много иска да ни подчини на Русия , ама си пие питиетата на Запад.Що не си ходи в Москва и да видим дали ще го търпят там да прави скандали в луксозните реторанти или ще спи в ареста.А скандала в ресторанра отвлече вниманието от факта, че за нищо са ходили в Брюксел, никой не ги е канил и с никой не са се срещали.Цялата скъпа “командировка” на атакистите е скандал и трябва да се иска сметка на председателя на Парламента за какво се харчат парите на бедните българи.Само заради това Парламента трябва да се разпусне.Не може когато няма пари за онкоболни, инвалиди, възрастни , да се демонстрира луксозно пътуване на хулигани.

 20. Добра статия. Сега малко в страни от темата: Само мен ли ме смущава цитата за черните циганчета? Според мен публичните фигури би трябвало да са по-внимателни с избора на изразни средства и предразсъдъците асоциарани с тях. В крайна сметка Ромите не са електората на Волен. Ясно е, че е търсена аналогия, но на мен поне не ми допада.

 21. Как да се намери поне един достоен сред наи-недостоините?! Не е вьзюможно.Затова народа трябва да ги отстрани.Няма кои друг.

 22. Хрумва ми, че Сидеров се опитва да ни откъсне от ЕС, както го командват руските му началници. Неговите изяви въобще не са случайни и не са израз нито на психични отклонения, нито на простащина. Те са съвсем целенасочени и последователни.

 23. Господин Инджев,
  Не мога да разбера защо е било необходимо, да използвате едно малцинство (Ромското)за сравнение, при изразяване/доказване/ на негативна гледна точка спрямо политик/ПП? Проява на изключително лош вкус! Вие трябва да критикува, а не да намесвате и насажда омраза спрямо тази общност, и по този начин допълнително да я маргинализирате. От какъв зор решихте да използвате ромите? Утре да очакваме ли Българските Турци, Еврейте, ЛГБТ хората да станат част от негативните сравнителни анализи които творите? Мислех Ви за професионалист!

  Христо Илиев

 24. Към Христо Илиев:

  Господин Илиев,

  Ако наистина не можете да разберете цитата от Радичков, който излъчва обратното на онова, което Ви се привижда, не мога да Ви помогна- още по-малко от името на покойния писател.

 25. Ще ме прощавате ако греша, но тук имаме сравнение на “избирателите на Сидеров, които досега гледаха опрощаващо на лудориите на своя водач в бутафорната му борба срещу бедността”, със “циганина, наблюдаващ въргалянето на своите лебеди в калта”. Съгласен съм със статията/анализа Ви, но не съм съглсен с изпозването на малцинства за подобни сравнителни анализи.

 26. Юнаци мои! На Иво Инджев

  Началото започва така:

  ВЕРБЛЮД
  Йордан Радичков
  „Един циганин имаше няколко циганчета. Те бяха черни като дявола и мръсни като дявола. Веднъж циганчетата се втурнаха в една локва, почнаха да си играят и да се плакнат в нея и станаха по-черни от дявола и по-мръсни от дявола.
  Излезе старият циганин пред катуна, видя черните и мръсни деца в локвата и възкликна от умиление:
  „Лебеди мои!“

  И завършва така:

  “Иначе казано, лакомията по скъпите удоволствия на Сидеров и компания (пийнала и леко хулиганстваща в Брюксел) е на път да отрезви излъганите избиратели, като по този начин „заколи лебеда”, който му снасяше златната субсидия.”

  Не мога да разбера защо всеки в тази държава на абсурда сравнява лайняното поведение на лайнарите с власт с циганите.
  Казвам лайнари, защото всеки един от 240-те ненормалника е готов да се провикне извинително “Кой ми сра у гащите!?” и да използва опонентите си като тоалетна хартия, взимайки ги за одрискани като пандъклийски дънаци на ж.п. линия цигани.
  Само че защо трябва да се споменават тук циганите?

  Те ли са виновни за това, че всички БЪЛГАРСКИ политици чакат на опашка, за да целунат ръката на Ахмед Доган, преди да бръкнат в кацата с държавния мед.

  Циганите ли са виновни, че главата на Бойко Борисов може да послужи само за една полезна цел – да подпира камион.

  Циганите ли са виновни, че Сергей Станишев се държи като патка пред заколение и се моли горещо на Бог да се смили над него и партията му, поне до сакралния месец май на 2014 г.

  Циганите ли са виновни, че Сидеров се е вживил в ролята си на Селския луд до такава степен, че не прави разлика между Ямбол и Брюксел и между селски клозет и пътнически самолет.
  Лудото си е лудо, áко и да е депутат!

  А инак “Верблюд” на Радичков има съвременен прочит:

  “Един българин имаше няколко българчета. Те бяха буйни и диви като дявола. Пораснаха в охолство и на воля. Станаха депутати и министри. Веднъж българчетата се втурнаха в държавата, която управляваха. Почнаха да я разрграбват и разрушават. Станаха по-буйни и по-диви от дявола.
  Излезе българинът пред добре уредената си къща, видя разбеснелите си деца да се прибират със заграбеното и възкликна с умиление: “Ах, герои мои!”

  Писна ми от простотията на всички, които си чешат крастата с нас. Така ли не се намери един свестен българин, който да се провикне като Боримечката: “Ей, хораааа! Ние, българите сме по-крадливо и по-свадливо племе от циганите, беее!” Туй ви го казвам аз, Боримечкатаааа!”

  А знаете ли къде е отишъл да живее Боримечкатка, който е действително лице?
  Грабнал е булката си и е запрашил в Бесарабия, ведно с хилядите други изселени българи от родните си места, не и без помощта на тази Русия, която освобождавайки ни, ни сложи нови окови, които още ни тежат, дърпайки ни назад.

  И накрая един въпрос:
  Какъв е цвета на дявола за циганина?
  Бял!

 27. Към Христо Илиев:

  Нямам навика да се оправдавам някому, който не разбира нещо.Но щом настоявате, ще се наложи да обясня, че образът на циганина в знаменития сюрреалистичен разказ на Радичков е нарисуван с такава симпатия, че антипатията на Сидеров към циганите може да бъде само контрастно срамна за него и последователите му. Но щом държите- останете си с неразбирането и с нападките към мен като “непрофесионалист”- а защо не и да дадете пример за професионализъм в писането лично, че да се поуча!

  Ако сте ром, не си мислете, че Ви е позволено да злоупотребявате с моята позиция, заради която върху главата ми са се изсипали какви ли не хули от нашенски расисти и примитиви.

 28. Към Алеко
  ПРАВ СТЕ!Дори не подозирате колко сте прав!Това се отнася не само за “влюбените” в АТАКА,но и в БСП,ДПС,ГЕРБ.Само запленените от НДСВ изтрезняха.Човек може да изтрезнее след запой,но от заблуда,несмущавана от мисловен процес-никога!

 29. Юнаци мои! На Иво Инджев

  Лебедовата песен на Сидеров

  Началото започва така:

  ВЕРБЛЮД
  Йордан Радичков
  „Един циганин имаше няколко циганчета. Те бяха черни като дявола и мръсни като дявола. Веднъж циганчетата се втурнаха в една локва, почнаха да си играят и да се плакнат в нея и станаха по-черни от дявола и по-мръсни от дявола.
  Излезе старият циганин пред катуна, видя черните и мръсни деца в локвата и възкликна от умиление:
  „Лебеди мои!“

  И завършва така:

  “Иначе казано, лакомията по скъпите удоволствия на Сидеров и компания (пийнала и леко хулиганстваща в Брюксел) е на път да отрезви излъганите избиратели, като по този начин „заколи лебеда”, който му снасяше златната субсидия.”

  Не мога да разбера защо всеки в тази държава на абсурда сравнява лайняното поведение на лайнарите с власт с циганите.
  Казвам лайнари, защото всеки един от 240-те ненормалника е готов да се провикне извинително “Кой ми сра у гащите!?” и да използва опонентите си като тоалетна хартия, взимайки ги за одрискани като пандъклийски дънаци на ж.п. линия цигани.
  Само че защо трябва да се споменават тук циганите?

  Те ли са виновни за това, че всички БЪЛГАРСКИ политици чакат на опашка, за да целунат ръката на Ахмед Доган, преди да бръкнат в кацата с държавния мед.

  Циганите ли са виновни, че главата на Бойко Борисов може да послужи само за една полезна цел – да подпира камион.

  Циганите ли са виновни, че Сергей Станишев се държи като патка пред заколение и се моли горещо на Бог да се смили над него и партията му, поне до сакралния месец май на 2014 г.

  Циганите ли са виновни, че Сидеров се е вживил в ролята си на Селския луд до такава степен, че не прави разлика между Ямбол и Брюксел и между селски клозет и пътнически самолет.
  Лудото си е лудо, áко и да е депутат!

  А инак “Верблюд” на Радичков има съвременен прочит:

  “Един българин имаше няколко българчета. Те бяха буйни и диви като дявола. Пораснаха в охолство и на воля. Станаха депутати и министри. Веднъж българчетата се втурнаха в държавата, която управляваха. Почнаха да я разрграбват и разрушават. Станаха по-буйни и по-диви от дявола.
  Излезе българинът пред добре уредената си къща, видя разбеснелите си деца да се прибират със заграбеното и възкликна с умиление: “Ах, герои мои!”

  Писна ми от простотията на всички, които си чешат крастата с нас. Така ли не се намери един свестен българин, който да се провикне като Боримечката: “Ей, хораааа! Ние, българите сме по-крадливо и по-свадливо племе от циганите, беее!” Туй ви го казвам аз, Боримечкатаааа!”

  А знаете ли къде е отишъл да живее Боримечкатка, който е действително лице?
  Грабнал е булката си и е запрашил в Бесарабия, ведно с хилядите други изселени българи от родните си места, не и без помощта на тази Русия, която освобождавайки ни, ни сложи нови окови, които още ни тежат, дърпайки ни назад.

  И накрая един въпрос:
  Какъв е цвета на дявола за циганина?
  Бял!

 30. Браво, Инджев този анализ трябва да бъде прочетен от избирателите на Сидеров и да могат да изтрезнеят до следващите избори.

 31. Г-н
  Инджов, за кого пишете тези слова
  какво целите, като
  твърдите, че
  Г-н Сидеров бил тук или там, и харчил пари. Парите които харчи Г- н Сидерон, не са крадени или ……..
  Защо се занимаване с Г-н Сидеров. какво Ви е направил – лично на ВАС……
  Защо НЕ пишете за:
  За другите политици, колко народна пара е похарчена – за какво ли не …………..
  Пример за АЕЦ Белене – и продължават да харчат.
  Пишете за Договорите с Американските ТЕЦове и т.н
  Договори за продажбата на БТК ……..
  В сравнение с Харчовете на други политици, Харчовете на Г-н Сидеров са дребни суми, които дори не следва да бъдат коментирани.
  Защо наблягяте на Капките, но не виждате реалните парични потоци като реки и т.н..
  Не Ви разбирам ……..

 32. Е толкова ли е трудно за разбиране, че “ДПС”, “Атака” и “БСП” са трите фракции на една-единствена партия.

 33. От опит само може да се предположи, че ресторантИ от подобна класа, имет и видео камери и отвън, и от вътре. Предполагам, че записите съществуват, а също предполагам, че в “агитката” на атакуващите нощните вечери група е имало, може би, и ЕВРОДЕПУТАТ, от “Атака”. АКО предположението се потвърди, тогава може би ще излезе, че там са пирували и български депутати и европейски депутати, все от Атака, но с различен статут пред народите, едните отговорни САМО пред един народ, една купена медия, едно тяхно си правителство, а другите отговорни за поведението си пред ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ, МЕДИИ, НАРЕЧЕНИ СВЕТОВНИ И ПРАВИТЕЛСТВА НА ВСИЧКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ.

 34. Сидеров бил беден като мишка, а сега парите валят върху него. Кой плати да го изберат? Защо го избраха? Защо никой не излезе да каже истината за него? И какво излезе. Сидеров не е гласувал нито веднаж срещу БКП/БСП. Достатъчно е само няколко от неговите хора да кажат НЕ и оставката на Орешарски е готова. Но Сидеров не им дава. И те не искат да го направят. Защо? От любов към БКП/БСП, които постоянно отричат? Или от любов към парите?

 35. през 90-те години се нагледахме и наслушахме на простотиите на някои от нашенските новоизлюпени политици (и бизнесмени)като: вмирисаните чорапи на прием /на митко луджев ако не ме лъже паметта/, на фразата “като дойдат шведите ще стана” /на шиваров – някакъв министър беше, на пресипана чаша с вино от една президентша в чашата на президента… такаа. обаче се сещам още за бруталното изхвърляне веднагически на иван константинов /внук на партизанин/ от бнт след едно предаване на “актуална антена” за далаверите на лукановия брат александър в северноафриканските страни /беше през ’90-’91 година някъде в репортаж по телефона, където а.а. бе наречен пълен некадърник, работещ срещу България/ още тогава тръгна страхът журналистически! и с крещенето на а.луканов по невена гюрова /една нещастна наркоманка, но с остро перо/ която явно има нещастието да хапе ръката, която я храни… някой помни ли ги още? съмнявам се! така и волен ще го забравим! но ме смущава въпросът: “случайно ли това се случва сега?” и “какво ли ще последва още?” е, хайде да видим!

 36. Според мен, не е луд тоя, който яде баницата, а оня, който му я дава!
  Явлението Сидеров съществува, защото сме го създали ние! И проблемът трябва да търсим преди всичко у нас, а не в това, което сме родили!
  И стига, бе хора, с тия малцинства! В нашата малка и бедна Бъгария, ние всички сме малцинства – и циганите (ромите), и евреите, и българите, и всички останали националности, живеещи заедно в държавата ни! Хайде, някак си да се обединим и да направим живота си по-хубав!
  Човешко е да се греши (Сидеров), но е пълна глупост да повтаряме една и съща грешка два пъти!

 37. Г-н Инджев,колко пари взимате от Бойко мутрата за да драскате срещу неговите опоненти които го уволниха от властта? И какво е чувството да сте Предател?Благодаря

 38. Имаше един абзац от статия на Иво Инджев – “… за да може Волен Сидеров да се бие в гърдичките…” ,именно в ГЪРДИЧКИТЕ!

 39. Много пъти съм писал,че не трябва да се сърдим на Сидеров за каквото и да било.Ако някой е виновен,то това е неговият водещ офицер – на английски case officer от ФСБ или каквато е там руска агенция.Човекът /Сидеров,де/ си е руски проект,финансира се от Русия,а и от партийната си субсидия благодарение на тъпоумието на българските избиратели и прави това,което му наредят.Той е една гротескна кукла на конци,чиито подскачания и простотии са обида за здравия разум и естетическо чувство на българския зрител.Що се отнася до Европейското му посещение,той желаеше да се срещне с портиера на Европейския парламент,само че последният отказа and that was that.

 40. Не знам колко е струвал на българския данакоплатец гуляят на Волен и компания в Брюксел, но това лято направиха до Созопол образцово харчене на пари. Само за 15 дни за хотел на него и над 10тината му охранители са отишли над 66х.лв. За ресторанти колко е платено, башка. Но маса изкарани до ръба на мизерията хора продължават да го имат за месия, борец за благото им и т.п. Тези хора, които гласуват за него, не ги интересува ли какво прави или просто искат да живеят по този начин ако се доберат на по високи позиции в парртията му? Изглежда няма значение какво прави някой като него, Доган и т.п. важно е какво се говори на феновете им.

 41. Аз все пак да попитам:
  Кой разреши на Сидеров и компанията му да ходи на екскурзия до Брюксел? Кой плати този масраф?

 42. Интересен метод за печелене на П.Р. време ит другарчето Сидеридзе. Според някои от съвременните течения на рекламния маркетинг “няма лоша реклама”, пък било то и да е замерване с коркови тапи. Другият вариант беше джуджето да се обяснява с часове пред медиите защо са го игнорирали напълно в цял Брюксел, а така с тапата уцели бухала право в челото – разминаха му се куп неудобни въпроси, от които медиите си направиха пълен пас, а и в очите на примитивния си електорат (коя развита личност би подала бюлетина за душевен лилипут и комплексирано човече) отново влезе в ролята на Мачо.
  Тя неговата национал-комунистическа аудитория така или иначе е ударила електорално дъно за периода от ембрионалния стадий на А-така до днес.

  Така или иначе кукловодът вече си bump-на своята нова играчка в лицето на десара Валери НФСБ-еев, който симулира уж-търкания с енергийната чета на Путин, барем отнеме малко електорат на истинските българофили докато дойде време и неговата маска да падне.

  P.S. Зад някои коментари тук прозира перото на един от копартизаните му – Деско Чукалов, който иначе редовно пише депеши из социалните мрежи и мърси тагове като #ДАНСwithme.

  P.S.2 Искам незабавна ОСТАВКА на правителството на мафията както искам и тиквоча да спре да заема с туловището си дясното пространство, на което шаманистичната му партия тъй или иначе не принадлежи. Искам всички живи престъшпници (не само тези от началното на прехода, но и преди него) да изградят със собствените си ръце нов беленски затвор и да затоплят килиите му.

 43. Към ДИМИТЪР А(О)ТАНАСОВ – КАБУЛИ, от един от “юнаците” или по-скоро хъшовете от кръчмата “При Иво”. Чете се много горчивина в реакцията ви за цитатът от Радичков. Вероятно идва от многото горчивина, която сте натрупали. Но не сте прав. Не сте прав защото в този цитат има много симпшатия и дори любов към вас циганите. Аз поне изпитах такова чувство, когато го четох някога, когато беше написан и издаден от самия Радичков. Прав сте за относителното между бяло и черно, но вижте какво казва в коментара си БРАНКО, за което му благодаря: “И стига, бе хора, с тия малцинства! В нашата малка и бедна Бъгария, ние всички сме малцинства – и циганите (ромите), и евреите, и българите, и всички останали националности, живеещи заедно в държавата ни! Хайде, някак си да се обединим и да направим живота си по-хубав!” И аз това непрекъснато повтарям. Съединението прави силата не е куха фраза, под която да минават днешните дупедати. То значи нещо и то нещо много голямо! Не знам за Вас, но аз поне съм го изпитвал много пъти, на запад трудно могат (за да не кажа изобщо не могат) да направят разлика между българин, румънеш или циганин. Без да обиждам негрите, но същото е както да направят разлика между кениец или такъв от Габон. И ако това ви успокоява за повечето от тях сме “тъмни балкански субекти”, от които може да се очаква поредната дивотия. Не казвам “цигания” не толкова за да не Ви обидя, а защото това си е някакъв вътрешно български термин, целящ да избие комплекс от нежеланието да бъдеш “забелязан” всред един такъв балкански кюп на тъмни субекти. Всички ние българи цигани, англичани, евреи сме хора на тази земя и сме от едната страна, все едно дали ще е наречем бяла или черна – въпрос на цветови предпочитания. Но от другата страна е Сатаната. Това трябва да разберем. Реагирайки по този начин обаче вие само показвате неразбиране на проблема, който никак не се решава със смяна на цветовете. Те са условни. Вие сте от същата страна и ако искате да чуете солени шеги и подмятания за българите не е нужно да ходите кой знае къде. Достатъчно е да се разходите из нашите комшии Гърция, Сърбия или Македония. Интересното е, че в Турция по-ни уважават и българи и цигани. Можеби се познаваме по-добре или пък понеже имат опита от Западна Германия, или пък и двете. И изобщо в този цитат идеята не е да се унижат циганите, но Радичков е много земен, за да пише отвлечени истории. Нищо, че е пълен с мистика, тя е само фон, който подчертава неговата земност. Но пировата вакханалия на “юнаците” на Сидеров очерня не само нас българите, но и вас циганите. Затова реакцията ви е неуместна! Цитатът тук има съвсем, съвсем друга цел и си е много на място. Този цитат точно подчертава безсмислието на деленията по оста бяло-черно. Имат смисъл деленията по оста култура – простащина или по общо казано истина – лъжа. Поздрави!
  Към ИЧО БОТЕВ (Oops! Google Chrome could not find xn--80aaabfdjecbeac4b8a4balll3aoep),
  Изглежда сте нов посетител в блога. Има архиви, лесно достъпни и бихте могли да ги прегледате преди да критикувате! Най-първите критики за същите безумни пилеения на изкараните с кървав пот пари на данъкоплатците – руските мегаломански енергийни безумия (не мога да ги нарека даже проекти) се появиха именно тук в този блог. Обърнете внимание и на заглави

 44. Да се допича, че по невнимание натиснах “Ctrl” вместо “Shift” и коментара отиде недописан!
  Та обърнете внимание и на заглавита на книгите на Иво инджев, кото ще ви избодат очите на първата страница на блога!

 45. ИЧО, просташките изпълнения на Сидеров ,си ги прави той – никой не му ги измисля!
  И щом Сидеров е против крадците в парламента – защо той им подражава – да не би да има някакъв комплекс към краденето от друг(ар)ите , та така точно ги имитира?
  И защо ходи на разходки в омразният,западен, капиталистически Брюксел, след като го чака “неотложна” работа в парламента заедно с коалиционните му крад…. пардон партньори от БСП и “антигонистичното” му ДПС?

 46. “Де го чукаш, де се пука”

  Към всички обидени и възмутени!

  “Славеят бързал за работа и поръчал на гаргата да нахрани малкото славейче в горската детска градина. Ще го познаеш -рекъл и той- по това, че е най хубавото от всички деца. Гаргата отишла, гледала, гледала и нахранила собственото си гардже. За нея то било най-красивото от всички деца.”

  Та за мен, смисъла на радичковия цитат в случая е използван само за подсилване на тезата, че “тяхният”(на избирателите му)Болен Сидеров, си им харесва въпреки всичките му простащини и човешка грозота – защото си е тяхен. Цитатът е използван находчиво и няма никакво отношение към етносите в страната ни.

  Не съм чул до сега, еврейската общност да се е възмутила от произведенията на Шекспир, за споменаването на определени качества преобладаващи в тяхната общност. Това е въпрос на интелигентност и вяра в собствените си възможности.

  Факт е, че сидеров нямаше да достигне тези отблъскващи низини, без руската финансова инжекция и подкрепата на собствените Му избиратели. Както е казал един древен пътешественик, в България умните ги бесят с краката нагоре в края на селата. Ще добавя от себе си – за да дойдат на тяхно място такива като Болен Лидеров.

 47. @Бранко

  Бранко: “Хайде, някак си да се обединим и да направим живота си по-хубав!”

  Обединението може да започне като всеки от нас уговори максимален брой хора около себе си повече да не гласуват за партиите на статуквото: БСП, ГЕРБ, ДПС и АТАКА. Нека дадем възможност на преялите с власт да прекарат поне четири години като извънпарламентарна опозиция, за да видят какво значи истински катарзис.

 48. Влизам в блога на този Инджев,ама не щото го харесвам или щото ще му ПРИПЯВАМ тук като 90% тук пишещите,а защото искам да споделя какво мисля за ВАС.Да,за ВАС Българи,останали да живеят в България след падането на комунизма!И сега:

  25 години съм извън България,но се прибирам на 2 години веднъж ,защотото имам родители и роднини и имоти на които плащам данъците.Освен това за да си сверя часовника с “новата България”,дали върви напред или отива назад! —-
  И сега да ви кажа:По тъпа нация от вас надали има,по клюкарска,по мързелива….Не се сърдете-това е моита констатация!Вие убивате нацията и СЕ самоубивате по наи малко 1000 начина!!Освен това което съм констатирал и което е НАИ ВАЖНОТО да се случва в момента : ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМИ !!!

  Ето тук този Инджев е написал как този Волен бил такъв или онакъв и ….се появяват 100 реда тъпаци по долу които веднага започват да пишат и хулят.А кои да хули този блогаджията/които междудругото ,АЗ знам кои беше в комунизма/

  Дами и Господа- прост народ сте!След 90та година невероятно изпростяхте,затова допринесоха Телевизията ,радиото и такива като този на които четете блога!! Едно време в комунизма хората четяха 2-3 вестника където пишеше едно и също,НО…..НО си имаха СОБСТВЕНО МНЕНИЕ.А сега ви заливат с помия всеки драскач от вестници с различни цветове,разделиха ви на сини,червени,пенбени….и ще се изтрепате един друг!! РАЗОЧАРОВАН СЪМ ОТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!!!! 90% сте с психични отклонения,но ви е лесно да посочите с пръст например Сидеров за луд! ПОГЛЕДНЕТЕ се в огледалото и се запитаите дали и ВИЕ НЕ СТЕ луди?!Отговора е ДА !!

 49. Към Иоан Димитров
  dzenga@mail.com

  Макар да е доста вероятно зад тази колективна оплювка да стои един от онези провокатори, които желаят да ядосат аудиторията ( или автора),публикувам тази гадост , за да се види до какви дълбини може да стигне простотията и злобата, с които се опитваме да се борим: някакъв човекомразец, доста неграмотен, се има за нещо повече от цял народ, от който се е отрекъл и когото мрази по класическия расистки начин на нациста, защитавайки себеподобния Сидеров.Бил разочарован ( той, “великият” неграмотник, който не си е направил труда да научи сносно на дише на български).
  Явно не си дава сметка, че за всеки е комплимент да “разочарова” подобен нацистки “чаровник”- обратното би било кръвна обида.

 50. @Иоан Димитров

  Много си зле ако за 25 години живот в чужбина си разбрал само, че всеки, който не харесва Волен Сидеров, е тъпак. B никаква чужбина не си ти (поне в момента не, нo не изключвам възможността скоро да си се върнал от кратко посещение в Брюксел) 😉

 51. ДИМИТРОВ, ти отде се обаждаш ,бе?
  И що чиниш в “омразната” и на тебе и на вождюрерът ти Сидеров чужбина,но по възможност по-на запад, но никога към родният ви руски североизток?
  А за болшевизма по-добре не пиши ,защото доказателството ,че всичко в него е било лудница си ТИ, който шизофренично духом още живееш в него , дори и телом да се намираш в “гадният” ти капиталистически запад.
  Но ,лошото е че не си сам, и болшевишката лудница си има нови последователи , не става дума само за Сидеров, за съжаление!

 52. Г-н Иоан Димитров, моля отговорете ми към тези мързеливи,изпростяли българи причислявате ли и вашите родители и роднини, които както става ясно са в България.И как тези прости ваши родители са възпитали такъв извисен и изтънчен син, на който цял народ се вижда прост и манипулируем? Има един разказ от “прост” български автор- “Пази боже сляпо да прогледа”.
  Имам много познати и роднини живеещи в чужбина , но без да Ви познавам само като Ви чета шедьовъра- по- прост от Вас не съм срещала.

 53. Не възнамерявам да уважа дотолкова Йоан Димитров, че да се обърна лично към него. Да вляза в стила и тона на човек с такъв изказ е доста под моят интелектуален хоризонт. А и целта му е само да дразни, образно казано „да забие лопата в мравуняка”. Така че ми се иска да кажа нещо на всички, които четем и понякога пишем в този блог. Много е хубаво, че въпреки цялото десетилетно старание за опростачването на нацията все още има немалко хора интелигентни, умни и вярващи, че можем да променим към добро бъдещето за родината ни. И макар да не се познаваме лично, е утешително да знам, че имам единомишленици, че не всичко е загубено, дори в тези мрачни дни, в които живеем сега.

 54. Каква платформа има Сидеров, бе, мозък? И аз мога да ти обещая не 1000, а 5000 лева заплата, като знам, че никога няма да съм в позицията да си изпълня обещанието.

 55. “…Влизам в блога на този Инджев,ама не щото го харесвам или щото ще му ПРИПЯВАМ тук като 90% тук пишещите,а защото искам да споделя какво мисля за ВАС.Да,за ВАС Българи,останали да живеят в България след падането на комунизма!И сега:…”; “…И сега да ви кажа:По тъпа нация от вас надали има,по клюкарска,по мързелива….Не се сърдете-това е моита констатация!Вие убивате нацията и СЕ самоубивате по наи малко 1000 начина!!Освен това което съм констатирал и което е НАИ ВАЖНОТО да се случва в момента : ЛЕСНО МАНИПУЛИРУЕМИ !!!”
  И сега: Да надникнем в най-общите принципи на взаимоотношенията между хора… как Ви изглежда горното?

 56. Г-н Инджев,не ми отговорихте на въпроса……Колко пари взимате от Бойко мутрата за да драскате срещу неговите опоненти които го уволниха от власта и свалиха неговия режим завинаги който докара страната на ръба на гражданска война и народа до масови самоубийства..Колко пари взимате дърт остарял драскачо?И какво е чувството да сте предател на майка България? Благодаря

 57. Г-н Инджев,вярно ли е ,че сте Еврейн ционист и за това мразите Българската нация и АТАКА зад която стоят няколко стотин хиляди Българи?Вярно ли е че сте подлога на Бойко за някой друг Долар и сте симпатизант на Сорос който винаги се е опитвал да разруши България чрез престъпните си организации тук в България?Вярно ли е господин Инджев ,че всеки един Българин който се опитва да си изкаже мнението срещу вашите господари вие го сочите като ”фашист” и ако толкова мразите фашистите означави ли това че вие сте Комунист или по лошото Неолибералист капиталист..Моля отговорете най накрая.Благодаря

 58. Изглежда ми като непоправима простотия и си е такава.Авторчето на тези писаниица е толкова манипулирано,та чак е напушено.Нищожен е.Не вьрвам вьобще да е в чужбина,а ако случаино е -не е успял,горкия.Повече ми прилича на ДС изцепка.

 59. Любо октомври 5,2013 14:24 и 14:29
  Сьди за човека по делата му,не се занимаваи с долнопробни клевети и провокации.Твьрде просташко и невьзпитано е това ваше обрьщение-вьпрос,не знам как не ви е неудобно да го зададете,освен ако не ви е служебно задьлжение?!Или не ви достига определен вид капацитет?

 60. Любо, Десислав Чуколов колко ти плаща да му цитираш дословно глупостите?
  И какви патриоти могат да са атакаджиите, щом крепят правителството на комунистите-рубладжии, които от 69 години продават българските интереси на СССР и ограбват всички нас, включително теб?!

 61. До Чушева

  Аз госпожа за разлика от платения чифут Иво Инджев не клеветя хората в различни сайтове и рубрики и постове…Не аз съм човека който е словоблудствал срещу някой друг долар..По горните редове го доказват…Той плюе срещу Волен защото така му е наредено от неговите господари и така му е платено..Точно заради типове предатели като Иво Инджев сме на този хал вече 24 години и сме толкова зле..Защото предателите на България и истинските врагове са сред нас..а не отвънка…България винаги е страдала от предатели и чумори които са с разсейки като ракови образования….Типажа Иво Инджев е разсейка която трябва да се изреже до основи за да може раната някога да зарастне…Историята никога не е прощавала на предателите…..Иво Инджев мрази Българския народ в душата си защото той е подлога на САЩ и иска Българите да страдат,за това плюе по АТАКА..но той забравя ,че зад АТАКА стоят стотици хиляди българи..да вземе да плюе директно по тях…Скапан дърт платен Боклук нещастник българофоб

 62. До симпатизант на ДСБ-КОСТОВ-ПЛАНА РАН-ът

  Атака са не само патриоти еми и НАЦИОНАЛИСТИ..Нещо което ти и твоя вожд Костов мангала продажник се опитвахте през всичките тези 24 години да заличите защото не искахте да има държава България.Я кажи ти десебарско изчадия къде са заводите на България?Къде е Индустрията която вие затрихте,къде са цеховете,работните места на хората,икономиката която вие СИНИТЕ ДЕСНИТЕ ЧИФУТСКИ АНТИ БЪЛГАРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗАТРИХТЕ БЪЛГАРИЯ..ВИЕ ДЕСНИТЕ НЕОЛИБЕРАЛНИ БЪЛГАРОФБИ ПОГУБИХТЕ България и е направихте от индустриална производителна държава в облужваща държава с евтина работна ръка с обслужващ персонал..Ти си последния индивид който може да говори за предателство и за продажничество…Това е все едно да дойде Сталин или Ким Чен Ир да ми говори за Демокрация и свобода на словото.Ти си един измекяр боклук капиталист неолибеалист отрепка…Капитализма се ПРОВАЛИ НЯКОЛКО пъти..Последния провал на Капитализма ни костваше СВЕТОВНА КРИЗА и масов геноцид гарнира със всекидневни самоубийства чрез самозапалване..Скрий се в миша дупка и си спести пребоядисаните болшевишки изказвания скапан боклук предател..Никой не ми плаща

  АЗ ВИ МРАЗЯ БЕЗПЛАТНО..ЗАЩОТО НЕ ПОНАСЯМ ПРЕДАТЕЛИТЕ

 63. Любо, за мразенето декларираш че е безплатно, но за писането премълчаваш какъв ти е мотивът, струва ми се.

 64. Иво нещо не пуска постове и коментари в последно време, имам чувството, че някой му е намерил добре платена работа.

 65. Харесвам г-н Инджев и начина му на изразяване, но не съм съгласен с 2 неща. Първо журналистите трябва да разберат, че е задължително да запазват неутрален тон и да не вземат страна както и да дават трибуна на всички страни. Те са там да изложат фактите а аудиторията само ще си направи преценките, още повече че аудиторията в днешно време може да е по-добре осведомена за други факти които те не знаят и може да сглоби цялостната картина по-добре. Второ г-н Сидеров и Атака за които аз гласувах са необходими на България по моето скромно мнение. Предполагам че всички ще се съгласят че нашата страна е в окаяно положение и продължаването по сегашния модел на кражби и национално предателство от горе до долу в държавното управление не може да продължава в противен случай тази страна ще загине и ще остане само като име в историческите книги. На г-н Сидеров са му известни добре както и на мен че интернационалните организации с които нашата страна е в договорености и се захласва имат нечисти интереси и преследват престъпни цели. Дали г-н Инджев и аудиторията като цяло разбира какво всъщност представлява Европейският Съюз, разбира ли значението на символите на евросъюза за пример жената яздеща звяр или защо сградата в която заседават евродепутатите е конструирана като недовършена кула? Разбират ли че Световната Банка не е всъщност световна банка а частно дружество чрез което се кредитират и контролират държави? Разбират ли че докато евродирективите имат по-голяма тежест от националните закони нашата страна не е суверенна а подчинена на друго политическо тяло?
  Г-н Сидеров е осведомен за тези и много други факти и той се бори както може за независимост и благополучие на България. Дори да прави акробатика пред парламента е без значение. Българските журналисти трябва да осъзнаят че поддържането на т.н. нормални партии – нормалните послушни на външни интереси крадливи партии води до унищожение – физическо и пълно на този народ. В тези бедствени времена са необходими радикални политици които радикално да променят окаяната ситуация на крайна бедност, корупция и преследване само на собствения интерес, безнадежност. Ако промяна не стане този народ ще изчезне – застарелия народ ще измре а младите в огромната си част ще емигрират.

 66. Към Иван:

  Честно казано, Вие сте първият атакист, който изразява тук позиция без истерия и обидни квалификации, поради което ще Ви отговоря ( но само на един от въпросите- за всичко останало нямам намерение да адвокатствам нито на европейските, нито на световните институции): публицистът дава думата на своето разбиране за същността на темата, която е избрал и потребителите на неговото мнение се интересуват именно от това. В този жанр е важна личната позиция и ако мнението на автора е автентично, а не по поръчка, обикновено ядосва несъгласните с него.Останалото е опит за нагаждане към “истината” на всички засегнати.
  Всички гледни точки са важни, ако не задължителни, за други жанрове, като новинарството.
  Съответно между различни публицисти с различни възгледи и позиции би трябвало да се води полемика, която е невъзможна без разминаването в схващанията за предмета на спора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.