Бумерангът Пеевски се завръща

Соросидите, протестърите, американските режисьори, сините реваншисти и изобщо враговете на прекрасното правителство на тройния сговор между БСП, ДПС и Атака явно са се промъкнали и в Конституционния съд на България, който днес стана втората важна държавна институция, подкрепяща на практика протестната вълна срещу „кабинета Орешарски”.

Това е изводът, който се налага от решението на КС (КъСъ) да не реши нищо по прехвърления от Народното събрания горещ спор около статута непрежалимия за управляващия депутатски корпус Делян Пеевски.

Според „Дневник”, сайта „Vesti” и други изпреварващи тромавите „традиционни” медии средства за бърза информация, гласовете в КС „за” и „против” завръщането на Пеевски като депутат след еднодневното му пребиваване на върха на българската държавна агенция по сигурността, днес са се нeутрализирали взаимно, което означава: все едно не е бил сезиран този орган.

Тъкмо се надяваха, че са му „турили пепел”, а (казуса) Пеевски се изтръсква от прахоляка и се завръща в парламента, мислейки вероятно това за също толкова умно упражнение, колкото си въобразяваше , че постъпва с войнствената си заявка да оглави ДАНС.

Ето как към президента Плевнелиев, който изрази подкрепа за гражданските протести, на практика се присъедини и КС- волно или не връща пламъка на гражданския гняв, натъкнал се на дебелокожата пасивност на властта, която се опита да го задуши чрез игнориране.

Както написах още в първите мигове при появата на агресивната персона на Пеевски на трибуната на това Народно събрание през юни, неговото показване пред публиката е ефективен дразнител за подклаждане на съпротивата срещу вредната днешна власт. Ако КС беше решил да не го върне, щеше да отнеме тази кауза и съпротивителната й мотивация. Но КС постъпи мъдро като отказа да се произнесе и препрати обратно като рикошет маститата топка да си я тупкат другарите от БСП, ДПС и Атака.

Мъдреците са си мъдреци, спор няма. Като едното нищо постигат повече от нещото, което колективният ум на протеста би могъл да постигне напоследък.

Бумерангът Пеевски по кабинета Орешарски се завърна, но не като легенда, а като емблема на легендарната наглост на това управление!

Заслугата е на КъСъ- къса ли е паметта им или е дълга ръката на споменатите соросоиди, протестъри, американски режисьори, сини реваншисти?

Не знам. Но фактът на повторно настъпената мотика от онези, които назначават отново Пеевски за детонатор на гражданския гняв, си е факт. А лозето на народния гняв, както е известно, не ще само мотика- иска конкретно Пеевски!

Най-забележителното е, че главният „аргумент” на оправдаващите се властници след взривяването на протестната вълна в началото на лятото, капна като есенен смокинов лист. Сега вече няма да могат да кажат, че „казусът Пеевски” е претоплена манджа, защото ще им се наложи да я сърбат отново.

И хитрата Атака- с двата крака. Няма как, ще трябва да вземе отношение за своя другар по оръжие от партията ДПС, с която уж е на оръжие, а всъщност воюва с нея в един окоп до гроб, закопавайки се окончателно.

32 мнения за “Бумерангът Пеевски се завръща”

 1. Струва ми се, че все пак няма да се върне първоначалният заряд на протестите. Вероятно и ГЕРБ отново няма да се позиционира ясно по казуса Пеевски… още веднъж доказвайки, че съвсем не са се отърсили от зависимостите.
  Дано все пак това отрезви някои от колебаещите се или от защитниците на правителството. Сякаш в много хора се връща убеждението, че нищо не може да се направи и нищо не зависи от тях.
  Изходът следва да е в постоянството на останалите..

 2. Наистина Пеевски не се е скрил, потулил или изживял катарзис. Цялата държава се налага да го слушка, иначееее…
  Сравнението на утвърдителното кимане на управляващите на всяка прищявка на “детето чудо” с настъпване на мотиката е много сполучливо!
  Аз имам още едно: на мен ми прилича на бъркане в контакта за ВТОРИ път, след като първия път си се разминал “само” с комоцио!!!

 3. Невротично протестирам срещу изписването на КС като “КъСъ”! Според едно тълкувание на Научния съвет на Института за български език (ИБЕ) при БАН правилно е да се казва “КеСе”! Кесе, което се опитва да изтърка дълголетната червена кир от гърба НеСе.

 4. Не внимаваха какво си пожелават, ще си платят борча, но с нашите пари. Понеже са за последно, понеже еврофондовете не мърдат и икономиката – също, ще ни потопят със заеми за сбогом, да се накрадат прощално. “Атака” ще бъде натикана в поза “зелен маркер”, защото сега от тях нямат изгода – вместо да топлят кворумното гнездо, цвъкат по картата на Брюксел и после тук плещят за сирийски канибали. Лошото е, че реформаторите пасуват…дремят, да стане страшно, че да облекат костюмите от Гражданска защита. Хубаво им е да се занимават с ГЕРБ, но защо правят мили очи на управляващите и каква им е позицията за изцепките на депутатката – волнодумка от воленовата банда? А за КС? А за избори?…Колко ще гласуват за такива тарикати…малко, навярно. Така пак ще ни управляват онакивата тарикати. Много мрачно става.

 5. Наглостта на управляващите няма краи.За сетен пьт КС доказва,че сьдебната система е зависима.Демокрацията ни е фиктивна,а народа е разединен.

 6. Нещо,което пропуснах:
  Миналата седмица НС отмени закона за отваряне на досиетата.В сьбота 5 октомври бившия шеф на ДС беше гост в предаването на Люба Кулезич и заяви,че за да има спокоиствие,трябва да има таини.Днес КС на практика вьрна Пеевски в Парламента.

  /без коментар/

 7. Един коментатор тук, който много ценя, преди доста време (т.е. още когато възникна казуса “Пеевски-на мама способното момче”) зададе въпрос: защо изобщо съществува ДАНС и дали помним от бог ли е даден или беше създаден от тройната коалиция този “божествен” ДАНС. Мисля, че това е най-уязвимото и сакрално място в хипотетичния отговор на въпроса: кой предложи способния мамин син за шеф на ДАНС?

 8. Както винаги Иво Инджев е на гребена на вълната. Можем само да взимаме пример. Имало един мъж в държавата и това бил Делян Пеевски. Ако може някой да освети факта около деня на сюнета на българина член на протурската партия ДПС(зер в ДПС други не взимат?!?). Ако може някой да освети, също толкова светли дати от сюнетите на Бисеров, на Цонев, на Сидеров. Макар, че апостол Павел да казва:”не по плът да сте обрязани, а по сърце.” Къде са сърцата на тези българи? Ето за такива Ботев казваше:
  “Патриот е!
  Душа дава за наука, за свобода,
  но не своята душа, братя,
  а душата на народа!”

 9. Още един камък в блатото: сред шестте “конституционни” съдии, гласували за възстановяване на депутатския статут на “успялото” 33-годишно мамино момче двама (1/3 от гласувалите “за”) са назначени като съдии там с квотата и протекцията на ГЕРБ – Борис Велчев като фаворит на напълно “независимия” от Бойко Президент на РъБъ и Гроздан Илиев от още по-независимото от принца на Банкя парламентарно присъствие в парламента.
  Евалла и Ашколсун!

 10. Стана пределно ясно, че КС вместо да направи услуга на властта, както формално сочи резултата, всъщност тепърва ще й отвори грижи и ядове. Дали това е резултат от мъдруване по висшия закон или кадруване в полза на таен ДПС канон, ще стане ясно не след дълго. Ако четяха този блог, съдиите навярно нямаше да настъпват тази “мотика”, защото “лозето на народния гняв” може да се окаже опасно близо до тяхната магистратска нива.

 11. ПП: С риск да досадя на бойкоблизците ще добавя възмущението си от позицията на “конституционен” съдия-мъдия Цанка Цанова от квотата на ГЕРБ, обявила особено мнение за недопустимост, което преведено на чист и прост като наш Бойко български означава “въздържал се”.
  Хитро, нали? Егати антикомунизма по банкянски!
  Естествено и преднамерено сега очаквам матросовски плонжове пред амбразурата в защита на “партия” ГЕРБ от страна на Чушева, Джи Би, Мей Би и кой знае още кой…
  Ишалла!

 12. Аз и други приятели смятахме и то се потвърди,че при този състав на КС избран от ГЕРБ ,БСП и
  ДПС,пропуснах и Атака друго решение неможеше и да се очаква.д.п тази вечер направи страхотно
  изказване -когато демокрацията дошла той бил малък,че други били забогатели,само пропусна да
  спомене какъв е бил башаму преди 89 г,служител в ДС.ПО ЗДРАВ!

 13. Този руски слугинаж, който се бие в гърдите, че български граждани ги били избрали,няма да си тръгне без бой.Продължават да изпробват търпението на унижавани до безкрайност хора.Самоунижилият се КС е поредната гавра с нас.То е ясно, че с тези политически квоти за съдии до там ще се стигне – като им дръпнат конеца, ръчичката сама гласува. Велчев е бил и гл.прокурор.Ясно е как са го действали и тогава.А Пеевски е хубав бумеранг, тежичък, около 150 килца , та където падне , кратер ще стане.

 14. Само не се заблуждавайте,че те са се саморазобличили и виновно ще наведат глава ??? НИКОГА !!! САМО РЕШИТЕЛЕН И МАСОВ ОТПОР СРЕЩУ “ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА ” ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ГИБЕЛ !!! В ОЦЕЛЯВАНЕТО И ОЖИВЯВАНЕТО СИ ТЕ СА МНОГО ИЗОБРЕТАТЕЛНИ,ВЛАДЕЯТ МЕДИИТЕ, РЕСУРСИТЕ НА СТРАНАТА И ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА !!! НА ПРАКТИКА СА ПОСТАВИЛИ В ЗАВИСИМОСТ ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО !!! ЦАРИ МАСОВА ЗАВИСИМОСТ И СТРАХ ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО СРЕД НАРОДА !!! ЯВНО С “ИНТЕЛИГЕНТНИ” ПРОТЕСТИ И ХЕПЪНИНГИ НЯМА ДА СТАНЕ !!!

 15. Г-н Инджев, мисля че настъпи време да напишете нова книга със заглавие “КъСъ на РъБъ”

 16. Нищо чудно за това решение. Прочетете анализа на Алина Лебедева за модела за държавата приложен от кагебиста Путин и ще ви стане ясно какво и защо нищо не може да се оправи и да се нареди през целия този период на уж някакъв преход. Каквото се решава и прави в Кремъл, това се прилага в София под чадъра на Европа, от същите хора, които и преди го правеха. Случаят Пеевски напълно подхожда като пример към тази книга.
  (Can Russia modernize? Alena V. Lebedeva, Cambridge University Press 2013.)

 17. Съжалявам !Наистина ми е убягнала цифрата 15 милиона!И благодаря!

 18. ПЪЛЕН СПИСЪК НА ВСИЧКО, което притежава Делян Пеевски /мажоритарно, миноритарно, контролен пакет, еднолично, в съдружие с КТБ, в съдружие с трети лица, управление чрез подставени лица/
  • БТК АД, известна и с търговските си марки Vivacom и Vivatel – 1.4 млрд. лв.
  • НУРТС България – 213 млн. лв.
  • Булгартабак холдинг – 616 млн. лв.
  • Юрий Гагарин, Пловдив – 81 млн. лв.
  • Телиш – 70 млн. лв.
  • К енд К електроникс (веригата “Техномаркет”) – 290 млн. лв.
  • Странд – Бургас
  • КТБ – 5.6 млрд. лв.
  Въпреки, че КТБ, банката на ДПС, която финансира всички покупки на Пеевски е нещо като фирмата-майка, все пак сме длъжни да споменем и нея като финансова институция, в която той има пръст и притежава, въпреки, че не е сам, а начело е друго подставено лице на Ахмед Доган – Цветан Василев.
  • КТБ асет мениджмънт – 500 хил. лв.
  • ЗАД “Виктория” – 86 млн. лв.
  • Литекс моторс (миноритарен дял) – 65 млн. лв.
  • КИА България – 32 млн. лв.
  • Субару мотърс – 312 хил. лв.
  • “Интегрирани пътни системи” – 211 млн. лв.
  • “Хидропонт-М” -4 6 млн. лв.
  • “Евробилд проект” – 98.7 млн. лв.
  • “Гипс” – 79 млн. лв.
  • “Рубин” – 215 млн. лв. (2010 г.)
  • “Корабостроителница Русе” – 97 млн. лв.
  • “Дунарит” – 77 млн. лв.
  • “Терем – Георги Бенковски” – 28.4 млн. лв.
  • “Агро финанс” АДСИЦ – 73 млн. лв.
  • “Хелт енд уелнес” – АДСИЦ – 147 млн. лв.
  • “Сана спейс хотел Хисаря” АД
  • “Пирин голф пропъртиз”
  • МЕДИИ:
  Тук ви представяме вестниците, телевизиите, радиата, сайтовете и списанията, които са скрита собственост на КТБ и Делян Пеевски.
  САЙТОВЕ:
  • blitz.bg
  • vsekiden.com
  • bnews.bg
  • monitor.bg
  • inews
  • econ.bg
  • sporta.bg
  • get.bg
  • livenews.bg
  ВЕСТНИЦИ:
  • „Уикенд”
  • „Шоу”
  • „Всеки ден”
  • „Телеграф”
  • „Монитор”
  • „Политика”
  • „Новинар”
  • „Борба” – Велико Търново
  • „Марица” – Пловдив
  • „Струма” – Благоевград
  • “Черноморски фар” – Бургас
  • “Конкурент” – Враца
  • “Седмица” – Горна Оряховица
  • “Утро” – Русе
  • „24 часа” – много сериозен дял
  • „Труд” – тук също има сериозен дял, както и във всички издания на медийната групировка.
  • „168 часа”
  • „Всичко за жената”
  • „19 минути”
  • „Супер 19”
  • „Стандарт”
  • „Галерия”
  • „Euposport”
  ТЕЛЕВИЗИИ:
  • ТВ7
  • Нюз7
  • The Voice – музикална телевизия
  • бТВ
  • Пеевски води преговори за закупуване и на една пловдивска телевизия, но в мига, в който сделката стане факт, ние ще ви информираме!
  РАДИОСТАНЦИИ:
  • Magic
  • The Voice
  • “Витоша”
  • “Веселина”
  СПИСАНИЯ:
  • „Топ Гиър”
  • „Аутобилд”
  • „Хелоу”
  • „Уикенд за жената”
  • „Биограф”
  • „Love Story”
  • „Тема”
  * MODA
  * Glamour

 19. Според мен, Те са “така напред с материала”, че изобщо не се интересуват, и не забелязват, и не отчитат съществуването наше, това, че има и народ в Б-я. Те са там някъде, където не достига нашия поглед, Те си върнаха държавата, Те не скриват презрението си към нас, “стадото”, което служи само за доене. Те казват, моля, протестирайте си, емокрацията го позволява, само не ни пречете да работим.
  А за презрението – може би имат основание, след като ние пък сме “орел, рак и щука”, Разделението прави силата им.

 20. Към ДОНЧО ТОНЕВ:
  Благодаря! Чувствам се поласкан!
  Продължавам да твърдя, че не в това кой, защо и на какъв принцип ще определя ръководството на ДАНС, е същината на проблема. Самото съществуване на тази силова структура е излишно, вредно и опасно за страната ни. ДАНС беше създадена единствено и само,за да се върне легитимността на непокътнатата, стара, престъпна, комунистическа, Държавна Сигурност!

 21. Освен очевидния извод, че Пеевски е шефът на управляващото мнозинство, развитията от вчера ме навеждат и на още една мисъл. Противно нa всеобщото мнение, Пеевски подaде остaвкa кaто шеф нa ДAНС НЕ зaрaди протестите, a вероятно под нaтиск от ЕС и СAЩ. Aко протестът беше свaлил Пеевски от постa в ДAНС, той вчерa щеше сaм дa се оттегли от депутaтското си място след изживения катарзис.

 22. Г-н Дончо Тончев, предизвиквате ме да Ви отговоря, макар вече и с риск да досаждам на другите. Не защото искам да се “хвърля да защитавам с гърдите си амбразурата на ГЕРБ, а просто защото цитирате ника ми, както и имената на други, които мислейки подобно на мен очевидно Ви дразнят. Все пак намирам нещо много положително във Вас и Вашите коментари. И това е, че сте ярка илюстрация на това какво представлява и как мисли среднич (в смисъл статистически усреднено – не по интелект) български гражданин. Ето Вие се чувствате демократ и очевидно сте против всички тези наши партии сурогати, които сега са в парламента. Вие сте за ДСБ и Реф. блок и не искате и да чуете за други алтернативи, камо ли за такива, като Атака. Това добре, но не си ли правите следната малка сметка? Мислите ли, че в нашето управление (парламент, правителство и всякакви администрации на държавно или местно ниво, както и в политическите партии (всички) има други освен комуняги? Ако искате дефиниция за комуняга по – точна от портрета на Искра Фидосова (от ГЕРБ забележете какво казвам аз “амбразурчикът”) не мога да Ви дам. Просто системата у нас не го допуска! Разбира се, че има изключения като да речем евродепутата Г-н Лъчезар Тошев, или политика Г-н Филип Димитров (не мога да изброявам всички, а те не са толкова малко), но тези изключения са тъкмо за да потвърдят още по-силно правилото, защото всички тях системата по различни начини (било падане от власт било изкарване на външни отговорни постове или откровено маргинализиране)ги изхвърля. Не всички комунаги успяват еднакво. Има някои като Бареков, дето обикалят неистово махалите, като бездомни кучета или се облизват окло властта пак, като куче около касапница. Има други, като Волен Сидеров или Мая Манолова, които стават палячовци. Има трети дето са по върховете, като Станишев, Местан, Доган, конституционнитее ни висши магистрати и пшрочие. Кой къде ще отиде се решава в Москва. Това не го ли разбрахте досега?Добре, вече чух от Вас против какво сте. Хасйде сега да кажете за какво сте! Ето вчера коментирах едно много положително мнение, че една възможна стъпка би била ГЕРБ да напуснат парламента и да предизвикат парламентарна криза. Добре и след това какво? Не мислите ли, че е по-практично да се надяваме все пак на нещо по-реално? Лозунгите са остроумни и красиви но вършат много малко работа. И други тук изразяват опасения, че Европа ни продава на Москва. Преди доста време, когато се появи тук факсимилето на “Течна дружба” писах едно мнение (то отшумя без особемно да впечатли някого), че ние България сме кукичката не ЕС, който я размахва пред шарана Русия. Все пак проектът е глобален и дългосрочен и няма да бъде успешен по никой начин без нормализирането на Русия. А това е много, много трудна задача. Но изпълнима, очевидно по политическото поведението на ЕС. Момента на отказването от подобни намерения веднага би се разбрал по новото хлопване на “желязната завеса”! Но залогът е голям и си струва риска, нали! Освен това ние сме в исторически план тези които влияят върху и определят културата на Русия. Колкото и да не желае да го произнае техния набит в главите от комунистите шовинизъм, пасващ много добре на исторически генетичния им стремеж към господство – империализъм ние сме тяхната Древна Гърция! Ние сме тяхната Елада, която им е дала и вярата и писмеността и културата доколкото я имат. И ако ние самите не можем да оцениом това другите в Европа го виждат и оценяват. ОИ затова доколко ще страдаме в цялата тази игра на която е заложен самият проект за модерно развитие на света си зависи само от нас самите и от нашето единство. А точно сегашните нио поколения са в криза и са развединени и затова се получава така. И когато казвате на мижавите ми надежди за ГЕРБ, че са кауза пердута. А тези надежди се базират на “ръководната роля на”…ЕНП (приета все пак от Борисов) и на това, че все пак се направи нещо, иначе нямаше да си изпросят толкова сплотено противопоставяне и омраза. А Реформаторския блок продължава ли продължава бавенерто си и не се ли замисляте, че тогава това може да означава, че и цвлата ни България е куза пердута? Поздрви!

 23. Г-н Тончев, има факти , които дори и да са неприятни се приемат, защото още преди хиляди години едни много по-мъдри хора от нас са го казали – Когато ФАКТИТЕ говорят ,и боговете мълчат!
  И аз ви съветвам да ги проверите. Отворете сайта на ЦИК, потърсете данните от парламентарните изборите 2001г., 2005г., 2009г. и 2013г., за разнообразие проверете и резултатите от изборите за кмет на София след 2005г.
  Фактите говорят ,че г-н Костов и ДСБ , заедно със СДС сумарно ,са имали след 2001г. ,почти толкова депутати в парламента , колкото ГЕРБ са вкарали само през 2009г..
  При това депутатите на ДСБ ,след 2001г. не се увеличават, а намаляват!
  За София не ми се говори, при положение ,че най-много избиратели на ДСБ са тук.
  Това са фактите!
  Не може всичко да се пише на гърба на “лошите”, “простите” и т.н. политически “врагове”.
  Къде са “съюзниците”, г-н Тончев?
  Защо едва сега се сформира Реформаторският блок?

  Болшевиките от БКП си скроиха вече няколко ОФ-ета, и преди 1944г., и след 1944г. и даже след 1989г.!
  ЗАЩО?
  Защото едвам събират 10-15 процента от избирателите, изключая фалшификациите за Велико събрание през 1990г., и също не заслужаващите особено доверие избори през 1994г..
  Но благодарение на ОФ-тата , БКП е на власт 65години без прекъсване, без да е печелила НИТО едни избори!!!

 24. Че с това решение на КС управляващата клика вече съвсем открито обяви война на хората в България е явно. Но си задавам въпроса – какво точно всъщност трябва да се прикрие и да се забули в общото негодувание, че да направят подобна стъпка?

 25. Всичко е много странно?!Чак пък да са толкова гламъви и да правят толкова елементарни грешки, ми се види твърде чудно. По скоро добиха смелост от затихването на протестите и си мислеха ,че номерът ще мине-явно на дебелото момче не му се вярваше, че толкова е опротивял на хората

 26. Картинката е съвсем проста и ясна за всекиго, но си го усукваме. Още от първия ден след девети 1944 тъй наречените “комунисти” или по право наемници на окупатора от Кремъл съвсем “скромно” си взеха само две министерства – Вътрешното и Правосъдието и си почнаха клането на хиляди българи под чадъра на ОФ.
  СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИНИ ТЕ НЕ СА ИЗТЪРВАЛИ ВЛАСТТА НИТО В ЕДНОТО, НИТО В ДРУГОТО МИНИСТЕРСТВО. ИСКАТ ПЕЕВСКИ ДА ЗАМЕСТИ ГЛАВОРЕЗА МИРЧО СПАСОВ.

 27. Тези факти просто са резултат на успешната разединителна политика на управляващите,на политическото кьсогледство и на неумението да се обедини народа .Но имам малка надежда,че това разединение и партиино пристрастие може да се преодолее,защото тази сутрин слушах изказването на Радан Кьнев в “Здравеи Бьлгария” по Нова телевизия.Г-н Кьнев каза,че “ГЕРБ води логична политика”,като преди това заяви,че е последния човек,които може да бьде заподозрян като симпатизант на ГЕРБ.След това заяви:”Прецедент не е ГЕРБ.Прецедент е социалистическо правителство с Атака.”
  Краино време беше бьлгарските политици(опозиция в момента)да започнат да говорят така.Надявам се,че антиправителствена коалиция с цел незабавно сваляне на престьпното управление наи-накрая ще се осьществи.Това ще сьдеиства и за обединението на народа,и за ефективност на протестите.След това трябва да се свика ВНС за изработване и приемане на реално демократична конституция.
  Що се отнася до различните партиини пристрастия,не са проблем на демократичната дьржава,защото в сьщата има и левица,и десница,и центристи,но НЯМА комунистически,екстремистки,фашистки,терористични и антинародни,антидьржавни политически субекти.Мьдрост трябва,а не викове в стила на футболните агитки.Демокрацията не се постига с вьлшебна прьчица в рьката на един само вьлшебник.

 28. г-н Инджев, не че искам да оправдавам Пеевски, но в случая не сте прав. Интересно е човек да си служи с похватите на публицистиката, но случаят Пеевски е много интересен от чисто правна гледна точка. Явно има сериозно неразбиране от страна на журналистите,които поради една или друга причина предпочитат да яхнат “политическата вълна”. Но нека поне да зачитаме решенията на КС, иначе погазваме принципите на демокрация. Казусът е интересен, защото не става ясно дали Пеевски е изпълнявал по едно и също време две длъжности, т.е. така нареченото несъвместителство. Едните твърдят, че той е изпълнявал по едно и също време две длъжности, което се забранява от закона и представлява абсолютна законова предпоставка за прекратяване на правомощията му като депутат. Другите твърдят, че за да изпълнява тези две качества трябва реално да е влязъл в правоотношения със съответната институция, т.е. ДАНС, което към онзи момент, не е било така. Както знаете Решенията на КС са с мнозинство, като в случай на равни гласове, решаващ е гласът на председателя. Така е и станало 6 съдии са сметнали, че искането не е основателно, един съдия в лицето на Цанка Цанкова е решил, че искането е недопустимо, а 5 съдии са решили, че Пеевски трябва да бъде отстранен защото е изпълнявал две длъжности.

 29. Изкушавам се да постна още веднъж един мой коментар по темата, от преди седмица в един сайт. Ето го.

  “Искам си го”

  4 октомври 2013

  “Много ще се радвам добитъка Пеевски да получи право да остане в НС. Така избирателите му и останалият добитък, избрал комунисти и атакисти, ще се наслаждават на обаянието му.”

 30. Иво, не мога друго да направя освен незабавно да пусна в блога си последните ти три публикации. Няма сили да коментирам тук. Каквити Термопили, Шипки и храси братко…Положението е като пред цунами…!

 31. #GB. Смея да твърдя, че съм запознат с правната материя, тъй като съм с юридическо образование. Склонен съм да споделя на 100% становището на Цанка Цанкова – добър юрист и преподавател. Колкото до Йонко Грозев, от известно време четем по медиите единствено неговото становище, което ще ме извините, но е лишено от правна логика, а по-скоро цели нещо друго, което честно казано не ме интересува. Колкото до назначаването на Пеевски – достатъчно основание, партия като БСП да бъде забравена за доста дълго време.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.