Петата колона подпря пропагандно Пеевски

В дискусия в студиото на Нова телевизия тази сутрин ( 10 октомври 2013 г.) относно т.н. сатанизиране на депутата Делян Пеевски се видя кой му адвокатства с призиви да бъдат зачетени качествата му.

Досега това правеха шефове на партията му ДПС, като Лютви Местан, макар тази роля да отива изначално на НДСВ. Там най-напред избуя невижданата ( вероятно в световен мащаб като скорост и размах) кариера на талантливия младеж, годен според тогавашните кадровици да стане не просто шеф на младежката организация на победоносните през 2001 царисти, но и скоро след това да управлява най-голямото морско пристанище, ресурсите на министерството на бедствията и авариите, съчетавайки в един момент и формалната си роля на депутат с поста на следовател и ролята на медиен магнат.

Ето този разностранен талант от сърце защити днес Светлана Шаренкова.

Би трябвало водещите на предаването да я представят в истинското й амплоа на водеща фигура сред многобройните структури на петата колона, действащи в България на попрището на българо-съветската дружба, маскирана напоследък като българо-руска. В края на краищата в това си качество, а не в поддържащата й роля на медиен издател, тя има достъп до най-високите етажи на Кремъл, където не й отказват срещи.

Шаренкова обаче се ограничи да защитава Пеевски не от височината на кремълската камбанария, а като медиен сподвижник. Тя обясни на публиката, че издателят Пеевски имал големи постижения тъкмо в тази област, в която всъщност той има най-скандална репутация на (подставено) лице на олигархията в овладяването и монополизирането на медийния сектор в България.

Концентрацията на медиите и тяхната задълбочаваща се несвобода, която за най-различни международни организации и цели държави на Запад ( изразено чрез техните посланици в София), е сред най-вредните тенденции за българската демокрация, очевидно се пише като плюс за Пеевски от страна на радетелите на русофилството у нас.

За момент Шаренкова залитна във възторга си. Тя понечи да похвали Пеевски по-наедро и за законодателна му дейност, но след проявения интерес на водещите какво точно е дал от себе си като законодател, тя бързо осъзна грешката си и гордо обясни, че говори от името на 70 медии, обединени в Българския медиен съюз и познава по тази линия Пеевски ( в отлична светлина, явно).

Тук ще си позволя малко отклонение от темата за петата колона, която дава другарско рамо на Пеевски и праща на амбразурата да го защитава своето най-представително лице.

Че Пеевски не е свършил работа за пет стотинки в предишния парламент, от който практически отсъства перманентно като участник в законодателната дейност, това го знаем. Защо обаче отсъства досега от пленарните заседания на това Народно събрание при положение, че самият председател на Конституционният съд професор Токушев е категоричен за статута му: той не е преставал да бъде депутат, твърди професорът.

Казусът ми напомня детския виц за лудия, изписан като оздравял, защото вече не вярвал да е грахово зърно, но все пак се върнал и попитал доктора: „ а петелът дали знае”?

Едва ли някой се съмнява, че лудият и в този случай не е онзи, който всеядно плюска баницата, поднесена му на тепсия. Това е толкова очевидно, че няма нужда да се връщаме към младежа с гаргантюанския апетит за власт, пари и обобщено казано- влияние.

Кой стои отзад, кой меси баницата, кой я пече ?

Нямам предвид една журналистка, която опече и занесе баница на победителя Бойко Борисов в дома му в Банкя през 2009-та, а след това се оказа единственият външен свидетел на еднодневния възход на Пеевски в началническия му кабинет в ДАНС, бидейки избрана да го интервюира в звездния му час.

Отговорът може и да не е изчерпателен, но се видя.

Видя се важен „нюанс”: петата колона си харесва колегата Пеевски и с патоса на Шаренкова взе неговата страна открито- за разлика от официално управляващите, които втори ден се крият и на практика бойкотират поканите на телевизиите да коментират положението, давайки си сметка колко вредна е за тяхната популярност демонстрацията на симпатии към „успелия мъж на 33”.

В трудния момент петата колона подпря другарите си във властта.

Колоната няма какво да губи, защото има резервни варианти в случай, че се наложи ново разиграване на българската шахматна дъска с някой ход на троянския кон за поддържане на патовата ситуация в България.

Видяхме още едно доказателство за цивилизационния разлом в България, разделена на прозападно настроени българи ( българофили) и русофили, които защитават ретоградността ( макар олигархията в днешния й вид тук да е копие на руския управленски модел и в този смисъл вероятно е „прогресивно явление” за русофилите).

P.S. По неясни за автора причини тази статия не се е появила в ivo.bg вчера, т.е. в деня, в който беше написана и публикувана ( както авторът беше убеден).

15 мнения за “Петата колона подпря пропагандно Пеевски”

 1. Щом пращат Шаренкова да ги защитава, значи все пак са ужилени много от протестите.Директно вадят силния си коз на “русофилството”, тази която ръководи съборите на петата колона на яз. Копринка, където председателя на ПЕС им е почетен гост.А освен това е много близка с Д.Иванов – Гестапото, който е част от Мултигруп, към която принадлижи и Пеевски. Всъщност Пеевски е новия Илия Павлов със собственостите, които има , че даже и много повече капитал управлява.
  Много страшно звучи послеслова. Как става така , че една статия, която трябва да излезе за секунди в блога, излиза с ден по-късно?!

 2. Делян е името на това създание с, което го представят пред обществото иначе истинското му име е “Зделан” и е кодовото название на таен генетичен експеримент изразяващ се в странни мутации на всички възможни комбинации в играта ТОТО 2 6 от 49, така че колкото и бюлетини да пуснеме все едни и същи да печелят изборите. За сведение комбинациите в 6 от 49 са близо 7 млн.

 3. ако ти си качваш нещата като админ значи или си объркал нещо или хоста ти е пробит и вече работи за хората който си описал решението да внимаваш повече или да смениш хоста с някой извън българия ако е второто за което съм склонен да си мисля нещата вървят на повече от зле искрено се надявам обаче ти да си сгрешил

 4. Към антони:

  Признавам, че не съм сигурен какво е станало, защото бях с убеждението, че съм публикувал статията,написана по “горещите следи” вчера сутринта.Но не съм проверявал страницата и едва днес установих, че публикацията липсва. Не изключвам да съм допуснал някаква грешка в публикуването.Предпочитам да поема “вината” при положение, че нямам доказателства за друго…

 5. А аз се чудех защо вчера няма нищо излязло в блога Ви…И не е в стила ми да се изразявам по този начин,но се питам тия до кога ще се правят на луди…Дали си мислят,че някой им се връзва на приказките…
  Антоанета Динчева

 6. Е, и при мен имаше стъписване.
  Исках да добавя нещо по повод сирийските бежанци. И получих много странния отговор, че нямам право да пиша еднакъв коментар.
  А коментарът хич не беше еднакъв.

 7. Вече започвам да се притеснявам за сигурността на г-н Инджев след толкова много изобличаващи статии за лицето Пеевски. Дано не съм прав, но в България липсата на свобода на словото се доближава до положението в Русия. А там не се церемонят с независимите блогъри. Шапка му свалям за куража и журналистическата му етика!

 8. Kogato na tozi BG narod mu uvri akula da razbere che Rusia e negov VRAG togava mozhe da se nadiavame da vidim svetlinata v kraia na toz tunel dulug poveche ot 65 godini.

 9. Мисля,че не просто петата колона защитава Пеевски,а че тои е част от тази колона,която има настолна нужда от да обработва общественото мнение с льжи,заблуди и отклоняване на вниманието.Модела е Путиновски.
  П.П. На мен сьщо ми се е случвало ведньж-два пьти да получавам странни отговори като тези на Алеко.Особено втория пьт,когато споменавах Мишо Шамара.Получих надпис на англ. език ,че такьв коментар не се допуска.
  Не само провокатори,но и сериозни цензори и централи следят блоговете.Подобни неща се случват и с блога на г-н Сугарев “Свободата…”

 10. Когато снощи видях, че няма публикувана статия, си казах: Господи, нещо се е случило на Иво! Не мога да си спомня откога нямаш поне една статия публикувана на ден (затова и се възхищавам на неуморимостта ти). Радвам се, че “празният ден” в блога ти е от друго естество. Наглостта на петоколонниците е безкрайна, защото малко хора (имам предвид най-вече твои колеги, журналисти)застават срещу тях и им опонират. Не трябва да забравяме, че Русия и нейния агентурен апарат у нас са готови по всякакъв начин да осъществят зловещия си сценарий за България. Не трябва да забравяме, че са способни да унищожат всеки, застанал срещу тях и заплашващ осъществяването на техните цели. Докато си един “обикновен български блогър”, Иво, съм спокоен за твоето здраве! Друго е, когато си водач. Нека никога не забравяме, какво се случи с Иван Костов, останал сам, със шепа сподвижници, срещу тази глутница, насочвана от руската мечка! Всички знаем всевъзможните похвати на тази машина за политическото, икономическото и най-накрая – физическото (ако първите две не помогнат) унищожение на противника.

 11. Много злост и омраза има в това телеугоено туловище наречено с иначе романтичното име ПЕЕВСКИ . Нещото нищо Пеевски дотолкова мрази себебодоните си , че е готов и на най-циничната и безпощадна гавра с инакомислещите ЧОВЕЦИ само и само ТУЛОВИЩЕТО му да ЗАКРИЕ в злокобна тъмнина милата ни и прекрасна РОДИНА БЪЛГАРИЯ ! ! ! .Включително извършане на знакови убийства на ЧОВЕЦИ !.

 12. Иво Инджев | октомври 11, 2013, 20:01
  Да, надписчето беше с подобно съдържание – че “нямам право на еднакъв коментар под една и съща статия”.
  Едно такова изреченийце – оцветено синичко, написано интелигентничко,при това на кирилица.
  Бях доста объркан и мислех повече да не драща в блога Ви. Докато не прочетох за пречките, които сте имали при публикуване на Ваша статия
  И си припомних позабравени неща – ДС-арите това умеят – да пречат.
  Толкова им е акъла.
  Ех, ушакови, ех вашта..!

 13. Преди изборите през октомври 1991 г. Светлана Шаренкова беше в ръководството на т. нар. партия СДС-либерали, създадена от ДС заедно със СДС-център на Дертлиев срещу тъмносините от СДС-движение. В „движението” останаха 39-те депутати, гладували срещу червената конституция, най-принципните и последователни антикомунисти. Явно идеята на червените ченгета е била да бъде разцепено СДС, за да спечелят отново червените мафиоти. Помня тържествуващото заглавие на чумозното вестниче на Ст. Продев: „СДС се разцепи!”.
  Председател на СДС-либерали май че беше Петко Симеонов (Петко Сталиниста). В ръководството на “либерали-портокали”, както ги нарекоха по-късно, влизаха комунистическото отроче Мони Паси, станало по-късно изтъкнат царист, и др. Еленко Божков, който наскоро получи копаня в държавната хранилка ДКЕВР. Може би малцина знаят, че изтъкнатият марксистки естет, професор, хуманист и член на ЦК на БКП Исак Паси през 1945 г. е участвал в незаконния болшевишки “народен” съд и е гласувал смъртни присъди на невинни български граждани.
  Колко е била либералка Шаренкова личи от дистанцията на годините. Но тогава, през 1991 г., двете ченгесарски формации свършиха работата, за която бяха създадени: отмъкнаха по 3-4 % от сините гласове, предопределиха нищожна преднина на СДС пред БСП (по-малко от 2 процента), блокираха реформаторския потенциал и създадоха възможности за активни мероприятия на ДС в Народното събрание: македонската афера на Бригадир Аспарухов, бламирането на Филип Димитров, бъдещите „сини мравки”, Боянските ливади на Ж. Желев, мафиотското правителство на дядо Беров и пр.
  От там, от СДС-либерали, започна “политическата” кариера на чекистката провокаторка Шаренкова, чийто съпруг бе изгонен от България като заплаха за националната сигурност.
  Да внимаваме!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.