Олигархично обслужване в поза от “Кама мутра”

Повтарянето на абсурдите в днешната българска политика ги превърна в баналност, но амбицираният да надскочи Жорж Ганчев и Волен Сидеров по популистко бръщолевене новоназначен кандидат-политик Николай Бареков днес се похвали с нова, невиждана клоунада.

Щял да сезира прокуратурата срещу себе си като клеветник, за да му обърнат внимание от тази институция, на която самият той се беше превърнал в неофициален, изпреварващ телевизионен говорител. Тъкмо той разгласяваше предварително серия от акции, дирижирани от управлението на ГЕРБ, на което въпросният служеше повече от три години с вдъхновение и хъс, равни на днешното му настървение с обратен знак- обратен на самия себе си от преди броени месеци, което обаче не му пречи да нарича политиците „врътки”, а себе си -„голям куражлия”.

Щом може да се обърне срещу всичко, което е говорил и правил толкова демонстративно съвсем до неотдавна, защо да не може да се обърне и към прокуратурата с искане да го арестуват като клеветник на президента Плевнелиев?

Тази клоунада съчетава номера на мъжа каучук с със самопосягане в поза от „Кама мутра”.

То бива гъвкавост в (само)обслужването, но чак толкова неприлично нещо не сме наблюдавали посред бял политически ден!

„Бившият журналист”! Така го определя днес един от сайтовете, купени от хората, които плащат за пътуващия цирк на Бареков. Логистичната подкрепа на съответните медии се напъва да следва спринта му пред вятъра на подмяната до такава степен, че чак се опитва да изтрие от биографията му срамното петно „журналист”.

Прави са в това отношение онези, които се опитват да помагат да се забрави истината. Бареков се превърна в най-срамната страница, в която мазни олигарси си увиваха медийната баница години наред, а сега му възлагат от тази мазнотия да изстиска всяка капчица наглост, натрупана като резерв за бъдещи пехливански подвизи на тепиха, на който го хвърлят.

Батковците на това момче дадоха достатъчно примери как се готви абсурдна манджа в политиката и старателният ученик се опитва да ги надмине.

Експериментите с абсурдите в политиката започнаха, когато в един казан забъркаха монархо-социализма на Сакскобугготски и Станишев, за да достигнат до дружбата между ДПС и „Атака”, кристализирала от пяната на показната омраза помежду им.

Днес вече звучи „нормално” видимо ненормалното поведение на агресивния Сидеров да бъде възнаграждавано с пост начело на комисията по етика в парламента.

Без аналог беше приносът на ГЕРБ- партията бламира собствения си вот на недоверие.

Включи се вчера по веригата междувременно и непроницаемият Пеевски с намерение да внесе закон, който щял да помогне за прозрачността на медийната собственост.

„Бившият журналист” Бареков, превърнал съчетанието „честна журналистика” в оксиморон, който демонстрираше гордо статута си на парично преуспял професионалист, се преражда пред очите ни от шарена телевизионна пеперуда в площадна гъсеница, готова да пълзи по-ниско от тревата, за да изпадне в резонанс с най-ниските страсти сред маргинализираната част от населението.

Ето защо му наредиха да спре да обслужва в студиото „първите мъже” на държавата, повечето от които му позволяваха великодушно да се хвали в ефир, че са му лични приятели: Борисов го жени в кметския си столичен кабинет, а в негова чест пловдивският митрополит Николай превърна камбаните в града в сватбена атракция, предавана пряко по БиТиВи ( в която Бареков бранеше тогавашния президент Първанов от мой единствен въпрос за съмнения в президентската му почтеност) .

Днес същият Бареков, който забрани критиците на неговите покровители, като мен, да се появяват в ТВ7 (например в предаване на Люба Кулезич през април 2012-та, в което вече бях поканен), се перчи с площадна, невиждано скъпа и дълга предизборна кампания ( без да има предизборна ситуация) , наречена абсурдно „България без цензура”.

„Смирен” до нивото на новата си аудитория, той подава луксозния си микрофон на озъбената от живота беззъба част от народеца като някаква форма на гръмоотвод за неговия натрупан стихиен гняв.

Замисълът е цинично ясен: целта е енергията на този гняв да бъде канализирана и контролирана в посока, направлявана тъкмо от онези, които мизерстващите българи безадресно ненавиждат.

Тази обезболяваща хитрина разчита на самохвалството на Бареков като провокатор на бурята, сред която бившото конферансие от пловдивските кръчми обявява вече в захлас премиера за „глупав”, а президента за „тъп”- само и само да предизвика някаква реакция от засегнатите. Надява се да му се вържат на тази тактика на кръчмарския пехливанин, предизвикващ на бой хора, които не искат дори да го погледнат, за да не се изцапат.

Виновниците за натрупания гняв са се постарали през годините да предизвикат тонове отрицателна обществена енергия и сега искат да я обезопасят, като я включат в схемата си.

Както е известно, енергията може да гради, но може и да убива. Те поверяват ръчката за нейното генериране в ръцете на обигран във въртенето комуникатор, за да парализират конкуренцията и да доизградят в шумотевицата своята олигархична недосегаемост.

Въртенето набира обороти. Превъртели хора, готови да се хванат за оголения кабел на популизма, не само не липсват, но и се множат в резултат на дезориентацията сред групата хора, наричана български народ, върху която си правят експерименти.

P.S.

Цветан Василев представил Бареков в Габрово

Банкерът Цветан Василев е представил лично политическия проект на Николай Бареков на избран кръг местни бизнесмени и граждани в родния си град Габрово, пише антиправителствената информационна служба NOрешарски.
Затворена среща с участие на банкера, който официално отрича връзка с политиката и медиите на Пеевски, се е провела часове преди представлението „България без цензура“ в града на 9 октомври.

В зала „Дружба“ на хотел „Балкан“ са присъствали между 20 и 30 души. Повечето бизнесмени са били лични познати на Цветан Василев или клиенти на банката, допълва сайтът.

Информацията за срещата е получена от симпатизант на протестите, който е присъствал на представянето на Бареков. Основната цел на срещата е била да се представи новият политически лидер и платформата му.

Говореше основно Бареков, но Цветан Василев стоеше до него, като допълваше и поправяше водещия, особено когато той издишаше откъм аргументи, разказва присъствал на събитието.

Основната риторика е била познатата от телевизионните изказвания на Бареков. Краткото изказване на Цветан Василев е било насочено най-вече срещу президента Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев, съсобственик на Икономедиа.

Габрово е родно място на банкера Василев и е спряган като град, в който новата партия ще бъде регистрирана.

След публикуването на новината Николай Бареков отрече пред агенция “Pik”, че Цветан Василев е представил партията мu в Габрово.( Кафене.нет)

28 мнения за “Олигархично обслужване в поза от “Кама мутра””

 1. Абсолютно!Нивото е обидно ниско-журналисти,правителство,дипломация…..!Прост пример-пишат англичаните глупости,българите източвали здравната им система(български и румънски цигани общо?).Няма ли кой да отправи запитване-колко са българските граждани на територията на UK и колко от тях плащат осигуровки?Докога ще се оправдават българите за проблемите във вътрешната си политика?

 2. Господин Инджев, многократно съм споделял във Вашия блог, че Бареков е изключително прост човек, който не е годен дори за портиер. Обаче, в Република България нещата не стоят така. Ами погледнете ГЕРБ и Бойко Борисов. Те бяха слуги на комунистите и олигархията. Ще дам един много лесен пример за потвърждение на това, че Борисов и ГЕРБ са слуги на комунистите – изгонването на Шеврон от България. Събраха няколкостотин русофилски лумпени с лозунги напечатени еднакво, прекараха ги през няколко български града и Бойко Борисов тутакси определи, че тези протести инсценирани от Газпром са глас народен, глас Божи. Сега ГЕРБ разиграва театро с вотове на недоверие в Парламента. Нищо ново! Какъвто господарят, такъв и слугата.

 3. Бареков не го гледам,местя канала от себеуважение като българка,а Константин Стоилов и Александър Малинов сигурно се обръщат в гроба!

 4. Отново един безпощадно точен и умопомрачително разконспирирващ текст на г-н Инджев! Уви, той няма да достигне до точно тези адресати, които са обекта на масираната, безпрецедентно арогантна и пошла кампания/атака, на “Воюващият с микрофони”, “бивш журналист” – “озъбената от живота беззъба част от народеца”…..

 5. Грозно,много грозно.Такова е поведението на безумното творение Бареков.Но не това грандоманско ,безсрамно ,отчаиващо бездарно сьщество ме притеснява.Бареков е пьлен смешник.Опасното,страшното в ситуацията е появата на такьв субект,неговите скрити и не сьвсем скрити ментори.Чии порьчки изпьлнява този лумпен?Тях трябва да тьрсим,защото без блюдолизничеството си ,осигуряващо му подкрепа,тои е Нищо.
  Нещата се навьрзват едно след друго и вещаят само едно-врьщането на мракобесния,но вече сьвсем Бесен Комунизьм.И жестока саморазправа и реваншизьм.Бареков е просто тьпия глашатаи на това ,планирано за бьлгарския народ и дьржава,унищожение.Целта им е да останат само роби,сугестирани до степен преклонение пред палача.Гадовете изпьлзяха от дупките и надигнаха глави.
  Големия вьпрос е:”Ние(демократично мислещите и обичащи родината си ,бьлгари)КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ.ЗА ДА ГИ СПРЕМ?Какво ще направим,за да не позволим тази чудовишна гавра да се реализира?!

 6. Г-н Инджев, без да съм адвокат на Бареков, но не смятате ли, че далеч по-притеснителното е, че президента бе хванат в лъжа?

 7. Към Радев:

  Не, не смятам,а смятам, че когато крадецът вика “дръжте крадеца”, не може да му се вярва.

 8. Да, след толкова(45) години болшевишки популизъм ,лумпенизация и демагогия, след 1944г., последваха (не)логично следващите 24 години на КЕЛЕПИРоболшевизъм.
  Днешният сюрреализъм е абсурдно мултиплициране(макар и да няма на къде!) на келепирджилъка от епохата на Бай Ганьо в края на 19 век.
  Но, какво ли трябва да очакваме от дъртите КЕЛЕПИРоболшевики, съюзили се с техните уродливи клонинги – КЕЛЕПИРкадашите и КЕЛЕПюРерите?!?
  Логично е да продължат “надграждат” вече 24 годишната НИ КЕЛЕПИРокра(д)ция! НАЛИ!
  Ето вече не ни блазнят парните баните в Европа, защото сега безпроблемно си се плюсваме в собственият ни, ядреноподгретият ни, беленски гьол.
  Заместихме и мускалите със тръбопроводи и танкери за земно масло и газ.
  Изобщо напредваме в собственият НИ индекс за развитие на КЕЛЕПИРокра(д)цията ни.

 9. @ Радев:
  Президентът не е излъгал, а номерът на Бареков е прост като дудук, прости са и тия, които му се връзват. Всеки средно грамотен юрист знае, че фразата “получих в брой” в нотариален акт е стандартен израз и съвсем не означава плащане “на ръка”. Аз съм закупила жилището си с кредит, парите бяха преведени на продавачите по сметка, но в нотариалния акт също пише -получих в брой.

 10. Някой ще ми обясни ли защо Нешка Робева пътува с цирка на Бареков?
  Трябва ли да уважавам тази жена (въпрки родословното и дърво на успешен тренъор),която залага достойнство за пари?

 11. Президентът лъже или не,не знам,но някои вади тези факти или лъжи,защото той явно не слуша!Аз намирам Плевналиев за подходящ избор,при тази политическа криза няма защо да му клатят стола,защото може да дойде Пеевски или Бареков!

 12. Не попържайте Барекова!!!
  Чуйте с каква демократична жар пее: “Само да те гепна, Радке, клитора щ’и цепна”

  http://vbox7.com/play:82869042

 13. Бареков е напълно ясен и мисля, че не трябва да му се отделя особено внимание. Ще има обаче голям проблем за Плевнелиев, ако документа се окаже истински и се окаже, че президента е излъгал с твърдението си, че е платил по банков път. И това е по-съществения въпрос.

 14. Колко ли българи ще гепят смело оголения кабел на популизна на следващите избори!?!?

 15. @ РАДЕВ
  Не президента, а ТV “7” е хванато в лъжа! Но дорде се докаже , защото иначе президентът нямаше да дава медията под съд, ще мине време. И такива като вас спокойно ще могат да си получават “хонорара” за мнението! :))) Елементарно Радев! :)))
  Интересно защо не коментирате, че е актуална тема промяната на ЗРТ с назначаването на хора от ДС в медиите? Тя е по близка до темата която искате да не се дискутира.
  Тук ако не сте забелязали СЕГА се коментира тема за журналиста Бареков.

 16. Бюреков е такава мръсна пачавра, че както и да се върти все си е същия!

 17. Никога не е късно да станеш за резил. Случайно видях по ТВ7 как Нешка Робева обясни участието в дебилната обиколка на Бареков с нуждата да осигурява ангажименти и заплати на ансамбъла си.

 18. Към Радев

  ..”Ще има обаче голям проблем за Плевнелиев, ако..”

  Ако???

  В България се “работи” много с думичката “ако”. Ще я използвам и аз. А ако Бареков лъже, ще има ли голям проблем или за него лъжата е част от служебните му задължения?

 19. Каквито господарите,такива и слугите!Само погледнете физиономиите от снимката-нагли,тьпи и прости селски и доста прицигански физиономии нагло се хилят на бьлгарския избирател.Срам и позор!

 20. Много анализатори смятаха , че протестната вълна през тази година ще доведе до резултати свързани с по голяма чуваемост към мнението на хората (обществото).
  Разбира се това не може да стане , няма как мафиотски партийни , банкови , контрабандни структури да тръгнат срещу интересът си!

  Бареков е само част от многобройната армия купени журналисти .Днес той изгрява с нови висоти от цинизъм и лъжа , а утре друг ще го замести!И на всички ни е ясно , че това е резултат от фундаментално сбърканата философия за професионализъм на българската журналистика.В сутрешните студия , това не е журналистика, а слугинаж и политическа реклама на партийната клика бълваща лъжа и само лъжа .
  Нищо смислено, нищо с ценз и висота , а повтаряща се ден след ден една и съща измама .Тази инфантилност бушуваща в студията е поразяваща и нетърпима вече, за по-малката ‘част все още мислещи граждани . Тази лудост наистина ли се случва ?

  Но в основата на всичко стои безнаказаността (клеветата по белия свят струва много , много пари ) , а тя идва както всички знаем от неработещото правосъдие , което пък е и част от заговора на мафията.

  През 70-те години Италия беше класически пример на мафиотска държава .Както се вижда и до днес следите от белезите на мафията върху държавността не са изчезнали и дават рецидиви .
  Днешна България не само надмина Италия в това отношение , но и е очевидно напълно безпомощна да превъзмогне зависимостите , защото ТЕ вече са навсякъде !

  Каквото и да говорим и обсъждаме в интернет(търсейки промяна към добро ) , българите са обречени да живеят още десетилетия така …. с лъжата в ежедневието си .

  (Не знам защо , като го видя в студията този Александър Симов от в.Дума се сещам за Коледа ! Дали прасетата имат душевност или грухтенето им е достатъчно ?)

 21. barekov – porednia proekt na mutrensko-komunistichesko-ruskoto predstavitelstvo v BG postavilo si za cel nikoga v tazi strana da niama normalnost. Za sega go postigat sus zavidna lekota ne bez pomoshtta razbirase na naselenieto koeto si umira ot shtastie da bude vodeno za nosa i postaviano vuv vsiakakvi pozi ugodni na iznasilvachite – sushtite tezi na koito toi s tolkova liubov naricha “bratushki”

 22. Бареков лъже,че пушек се вдига.Не могат да купят президента и бълват змии и гущери срещу него.Същото щеше да бъдрще, ако КС се беше произнесъл срещу връщането на ДП в парламента.Имало такива заплахи.Но за срам и позор на КС , той се продаде.А сега се оказва, че връщането на ДП в парламента има значение, защото с Ментата/чудесен прякор/ ще внасят законодателни промени за ограничаване на офшорките .Което е поредния връх на наглостта, след като медийната империя на Мама и син се крие зад офшорки.Например собствеността на ТВ7 заплетена в офшорки на осем нива.Предполагам, че законопроекта на ДП ще бъде с цел да защити неговото право на офшорна дейност и да ограничи правото на другите, например на Плевнелиев.

 23. В сутрешните студия на телевизиите гости са само втръснали лица от години.То не бяха Кънчовци, Блъсковци, съществото Дърева и още и оше.А в последно време Данчо Ментата.Лети от студио на студио този титан.Как един журналист не го попита кой си го отса за професионализъм на българската журналистика.В сутрешните студия , това не е журналистика, а слугинаж и политическа реклама на партийната клика бълваща лъжа и само лъжа .

 24. В сутрешните студия на телевизиите гости са само втръснали лица от години.То не бяха Кънчовци, Блъсковци, съществото Дърева и още и оше.А в последно време Данчо Ментата.Лети от студио на студио този титан.Как един журналист не го попита кой си ти, какво си направил за страната си и защо те наричат Данчо Ментата.Относно Бареков, схемата е стара.Имаме си Жорж и Волен.Този е третия.

 25. г-н ГЕОРГИЕВ, това че тойната коалиция прави само гола пропаганда , трябва да ви радва, тя само това си може.
  След 5 фалита на България след 1944г., които не са причинени от природни и военни действия, вие к’во очаквате от БКП?
  Нека си водят пропагандата , само да не вземат да решат да започнат да “управляват” , защото шестият комунистически фалит ни чука на вратата , дори и без техните “управленски” упражнения.
  Нека се занимават с всичко друго, САМО ДА НЕ СЕ ОПИТВАТ ДА “УПРАЛЯВАТ”!

 26. П.П. Г-н Георгиев може би сбърках, като изброих “само” 5 болшевишки фалита до сега, и следващият трябва да е поне седмият, а не шестият, защото фалита предизвикан от окупацията на България от РККА , в периода 1944-1947г., НЕ съм го включвал в бройката преди.
  Като цяло можем да обобщим фактите за болшевишкото “управление” м като перИфрИзираме бълшевишкият лозунг – “ФАЛИТилетката за 5 години!”

 27. Или още по-точно “ФАЛИТилетка на ВСЕКИ 5 години”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.