Михаил Миков доказа, че БСП не винаги лъже

Ще се опитам да бъда обективен.

Признавам, че шефовете на БСП ( и държавата) не винаги лъжат.
Все пак ще започна с документираната лъжа от предизборната програма на партията:
Сега предлагаме радикална промяна, която да върне доверието на гражданите в политиката, да направи държавата отговорна пред тях, да възстанови нейните административни способности. Разчитаме на действена и демократична държава, чрез която да се реализира нашата социално-икономическа политика.
Време е да стигнем до истинския смисъл на демокрацията като власт на народа. Да съчетаем представителната и пряката демокрация, а тях двете – с гражданско участие и контрол.

Това се твърди в програмата, наречена ПРОМЯНА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ (предизборна платформа на БСП)”, публикувана във в. „Дума „ на
12. Април 2013, брой 86.

Ето че обещанието на партията да върне доверието на гражданите в политиката и да направи държавата отговорна пред тях, заедно с приказките за властта на народа, осъществявана с гражданско участие и контрол, бяха откровено бламирани по съкратената процедура- като при разстрел на „враг на народа”, осъден от сталинистки съд.

Екзекуцията се е осъществила в кабинета на първия сред равните депутати, председателя на Народното събрание Михаил Миков. В телевизионния ефир на България тази сутрин това стана ясно от разказа на граждани, които се опитали да осъществят въпросния граждански контрол, задавайки въпроса „ Не ви ли е срам”.

Транспарант с този обобщаващ въпрос беше спуснат от балкона на парламента над пленарната зала в края на работната седмица над отрудените глави на депутатите (заети да четат вестници и да щракат по таблети, както се изрази един свидетел на позорището – ако употребя сръбската дума за театър).

Студентите, които наивно са повярвали, че са граждани с права, обещани им от самата управляваща в момента партия, са били поканени „ на кафе” от Михаил Миков. Оказва се всъщност, че са пили една вода- студена при това.

С присъщия на недосегаемите политици от неговата порода цинизъм, Миков заявил на неканените гости, които иначе поканил в личните си покои на най-голям началник в сградата, следното:” не ми пука”!

Ето този път му вярвам, че не лъже.

Царят не вярва, че е гол, понеже е облечен във власт, която му дава усещането за превъзходство, на основание на което да се подиграва на упреците, че се появява в неприличен вид пред публиката.

Овчарите, които се борят за правата на овцете, за да има кого да стрижат, имат самочувствието, че са в правото си да размахват гегата на властта срещу всеки, дръзнал да наруши овчия строй.

Това „ не ми пука” е обобщен, кратък и ясен, но най-вече откровен отговор на всички граждански въпроси към властта, на която не й пука за спазването на собствените й обещания, какво остава за алтернативните граждански идеи.

Безнаказаността води до това н.п.к. ( Не Ми Пука).

18 мнения за “Михаил Миков доказа, че БСП не винаги лъже”

 1. Комунистите държавата изграждат депесарите след тях вървят ,А-така А-така.

 2. Мечтая си това “н.п.к.” на управляващите рано или късно да ги доведе до НПК ( Наказателно-процесуалния Кодекс ). Все някога народното възмездие трябва да достигне до тази ояла се олигархична върхушка, която си мисли, че всичко й е позволено. Не може ( и не трябва !!! ) няколко хиляди “сполучили” човека ( странно защо, почти всичките “назначени” от ДС и БК(С)П ) да се гаврят с цял народ вече четвърт век !

 3. Уважаеми Б.Павлов ,
  Напълно съм съгласен с Вас !
  Бих добавил следното за размисъл в тази посока ,“веселбата “ , която си устроихме!

  Някой би ли могъл да посочи , кое нещо в тази държава е нормално ?
  Едно единствено нещо , не голямо , не политическо ,не икономическо , не спортно , не футболно(защото там е ясно , разруха ) …каквото и да е нещо малко , което да е според правилата!Нищо , нищо не можете да посочите !
  Най човешкото и разбираемото ли , съчувствие толерантност ,разбиране …това ли ни е в ред …ами ….(Събират помощи за бежанците .Носят старите си ненужни дрехи , които не са изхвърлили все още и го смятат за благотворителност ! Притрябвали им дрипите на българите !Още по малко дрипавите им лицемерни души ! )
  Най слабата държава в ЕС, достатъчно корумпирана и неуредена за да е транплин към цивилизованите страни , затова идват тук !

  И ако установите с изненада , че не намирате нищо нормално , тогава да се запитаме всички ние , какво ни свързва ? Изобщо свързва ли ни нещо ?Нищо не ни свързва вече , мен , вас , и всички други , ние сме самоспасяващи се поотделно !
  Това вече не е държава!Разбито на индивиди население , истинска цигания !

  На Миков се оказа ‘не му пука” какво мислят хората , студентите , посланиците , за правителство което е в паралелна реалност на нашата , автономно съществуващо в периметър , обръч осигурен от полицейска охрана!
  Това правителство е легитимно само там където има полиция !То съществува само поради репресивната същност на държавата и нищо повече !

 4. Г-н Инджев, той Миков всеки знае за какво лично му пука, и от кого му пука – също.
  Това не тайна ,това е диагноза и за него лично и за БКП изобщо,от самото им пръкване.

  Аз искам да ви питам – готвите ли се да “отпразнувате” годишнината отбелязваща две дузини години от началото на “прехода” ни към болшевишка демоСкраДция?!?
  Има ли какво изобщо да “отбелязваме” след две седмици???
  То и преди 1989г. си имахме болшевики, и сега си имаме, НЕ са мръднали даже!
  Е верно преди се казваха комунисти, а сега поради “народополезното” си дело за предходните 45 години,което ги принуди сами да се преименуват , вече цели 24 гонини се наричат ДЕМОСкраДт(ц)и!
  Не съм ги питал , но сигурно те имат по-големи онования да отпразнуват 24-годишното им поДЕМОСкраД(т)изиране.

 5. Че не им пука за нас си го знаем, но стана видно, че вече взе да им писва от нас, та смятат да ни разпъдят окончателно и да ни заменят с нови – нали сме “разграден двор”. Хем каналджийството на сметка, хем допълнителна далавера около бежанците. Отвратително!

 6. Др. М. Миков е един от най-големите ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ. Не ми се хабят повече думи за такива особи.

 7. Има няколко неща за които комунистите никога не лъжат.Първото е ,че желаят властта и са готови на всичко,за да я имат.Нямат никакви скрупули в това отношение-лъжа,измама,промиване на мозъци,крясъци,врява и безумство,подмолни действия,принуда ,рекет,заплахи,физическо унищожение.Всичко .
  Второто за което никога не лъжат е омразата им към всякакъв вид демократично мислене,дори като наченки и в зародиш,към всичко,което може да им попречи да властват.Те винаги държат на прицел врага.Които и какъвто да е той,независимо в каква степен и докъде им пречи.
  Трето -те нямат срам,нито съвест и винаги спокойно демонстрират това.Нарича се цинизъм,но те са твърде дебелокожи ,за да се притеснят от каквото и да било.
  Това са трите основни комунистически искрености,за които ми идва наум от раз.Предполагам,че много хора ще покажат и други ком.искрености.

 8. Bravo, Mikov e dostoino otroche rodeno ot chervenoto zname ocveteno ot milionite izbiti ot ot sushtite izvergi chiito naslednik e toi i negovata partia. Na tiah ne im puka zashtoto kakto e kazal tehnia kumir Stalin smurtta na edin chovek e tragedia, smurtta na edin narod e statistika. Mrusti bezrodni urodi – vsichiki koito sa dnes v parlamenta – nishto dobro ne zhelaia na tiah e tehnite blizki.

 9. В предизборната си платформа БСП са визирали г-н Петното като водач на граждански движения, а не студенти и някакви си други интелигентни лумпени…

 10. Пука им.Иначе нямаше Оставкарски да бяга да се крие по задните входове и изходи.Или с автобуси и много жандармерия да се измъкват от НС , газейки хората.Нямаше да си измислят костинбродската афера.Или набързо да махнат Маминото синче от ДАНС.Пука им защото ЕС вече ги подпука, а сега и Путин ще ги натисне за руските проекти.Ами то май няма нещо от което да не им пука.А че са нагли, то е ясно.Как да ги е срам, като те съвест нямат.

 11. “От гледна точка на етиката и естетиката,които са двата основни двигателя на човешката психика,социалистите и марксистите-ленинци са получовеци” Илия Минев

 12. Допълнение:
  Четвърта комунистическа искреност-те са притежателите на “единствената” истина и са прави ,дори когато грешат.Извън тяхната “истина”няма друго.Убедени са в това и не лъжат.Това е оправданието или по-точно, от тяхна гледна точка,основанието за пълната тотална власт,която неистово желаят.

 13. Гледайте Иво,който вмомента говори по БНТ 1! Браво, г-н Инджев,доживяхме да Ви пуснат в най-гледаното време по най-гледаната ТВ!

 14. Господин Инджев, само Вие можете да кажете толкова много неща за толкова краткото време, отредено Ви в ноционалния ефир! Поздравления!

 15. г-жа ЧУШЕВА , те с делата си са доказали , че грешат дори ,когато са прави. Поради това не трябва да се хващаме за тяхната пропаганда, която води до самоманипулирането им , и тоталната им самозаблуда.
  Да ги оставим да се САМИ на техният популизъм и демагогия, които ги превръщат в зомбирани лумпени.

 16. Ще перефразирам З. Гипиус:

  Сега България (Русия в оригинала – бел. моя) се управлява от нищожна групичка от хора,
  към която цялото останало население, в грамотното си мнозинство, се отнася
  отрицателно и дори враждебно. Получава се автентична картина на
  чуждоземно завоевателство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.