Лъжливото журналистче

Чух тази сутрин по официозната ТВ7, че е срам за журналистиката Сашо Диков да разполага с документи в защита на президента Плевнелиев, които ( вероятно ) са му дадени от самия Плевнелиев. При други обстоятелства може би щях да се съглася. Но хайде да си припомним кой и какво наистина олицетворява срама за българската журналистика в тази корпоративна война…

Срам е да се правиш на журналист, защитаващ какви ли не ценности- от Българската православна църква до свободата на словото-след като си показан в цял ръст да пееш цинизми и да се държиш неприлично с нещо дървено, стърчащо от гащите ти, което тикаш в устата на подобни същества от женски пол.

Срам е да врещиш сватбарски „ да живее БПЦ” в националния телевизионен ефир, сякаш си на мач и славиш любимия си отбор.

Срам е да защитаваш президента ( Първанов) от един журналист, който току що си е загубил работата заради зададен въпрос за имотното му състояние и отгоре на всичко да участваш в задочната разправа с този журналист в същата тази телевизия.

Срам е да призоваваш своя кумир, главния секретар на МВР Бойко Борисов, да не се церемони с някакви си закони, а направо да арестува наред всеки, който му се вижда престъпник.

Срам е да късаш вестници в поверения ти корпоративен ефир само защото те са свързани с конкуренцията- па макар и тази конкуренция (също) да няма ангелски образ.

Срам да е да участваш в управленския натиск срещу въпросните медии със системно омаскаряване на техните собственици, а после да се криеш и да „забравиш” този срам в момента, когато операцията по обслужването на властовия шантаж приключи успешно с продажбата на въпросните издания (неизвестно на кого и до днес).

Срам е да заплашваш протестиращи земеделци, че лично ще им палиш тракторите и ще им режеш гумите, защото ти пречели да идваш спокойно на работа.

Срам е да се подмазваш години наред на силния човек в държавата, с когото свойски си мериш мускулите в студиото си ( нали ти е кумувал в кметския си кабинет, що да не фамилиарничиш гордо пред публиката), а в мига, когато силният стане слаб- да му скачаш с двата крака върху главата.

Срам е да се поливаш с френско шампанско в курорт за милиардери в Сан Тропе и най-безсрамно да си публикуваш снимките по гол търбух ( за народа глух, както казва Радой Ралин), след което цинично да се хилиш от екрана с аргумента, че можеш да си го позволиш.

Срам е да се къпеш в богатство, придобито от журналистически слугинаж.

Срам е точно такъв богаташ да застава в позата на говорител на бедните, угнетените и беззъбите.

Срамно е да спускаш на подчинените си списък със забранените за показване в поверената ти телевизия български коментатори, след което да си измислиш предаване със заглавие „България без цензура”.

Срамно е да се наричаш „бивш журналист” само седмици, след като за стотен път си заявил от екрана на поверената ти телевизия, че си най-великият журналист в България.

Срам е да си участвал многократно в полицейско-прокурорските акции с изпреварващи и съпътстващи телевизионни колаборации по поръчка на предишната власт срещу посочени и посечени от нея лица, а след това да искаш прокурорите да ти обърнат внимание на призивите да арестуват същите онези поръчители на предишните ти слугински изяви.

Срам е с всичко това да срамиш журналистическата професия.

Срам е точно такъв човек да се прави на разобличител на когото и да било, защото раницата на срама на гърба му е пълна с такова зловоние, че всеки нормален човек би предпочел да стои далеч от него не само със запушен нос, но и със запушени уши.

Срам е да надграждаш лъжите си с нови лъжи: най-напред Плевнелиев бил прал пари, после вината му се оказа „рушвет”, преформулирана след това в обвинение за плащане в брой по сделка с имот ( и т.н. до пълното самоомаскаряване на приносителя на цукалото с лъжи).

Срам е да си лъжливо журналистче, което изпълнява вълчата заръка да крещи „вълк, вълк в кошарата” с цел никой вече да не вярва на алармената система, каквато би трябвало да е журналистиката срещу глутницата, наденала златното руно на своя храненик.

Срам е името му да бъде споменавано тук, поради което ви го спестявам.

P.S. Ако може да понесете още по темата, ето за какво конкретно става дума:

Безумни инсинуации на Бареков

Александър Спасов
http://www.svobodata.com

Измина повече от седмица, откакто наблюдаваме изключително интензивна кампания на из”насяне пред публиката на информация за извършени фрапантни нарушения и престъпления от президент Плевнелиев.

В основата на всичко това стои една личност, която реши да напусне журналистиката и да се посвети на политиката. Дори и за слабо информирания читател вече е ясно, че в основата на тази разюздана атака стои ексшефът на ТВ7 Николай Бареков.

Всичко започна с гръмката декларация, че Плевнелиев прал пари. Обвинението беше категорично, без никакви уговорки. На публиката беше показан един договор в който свързаната с Плевнелиев фирма „Линднер ирис” АД и „СИМЕК” ООД с който първата поема задължението да построи административна сграда на другата страна. Прилага се и факсимиле на договора. Най-обикновен договор, но от него Бареков прави поразителни обобщения.

Първо с апломб обявява, че договорът е сключен с клауза за 9 % норма на печалбата. Горкият, той не знае какво е това норма на печалбата. Нищо чудно при неговата икономическа инфантилност. Да, в договора има клауза за едни 9 %, но те не са печалба, а възнаграждение, което изпълнителя получава срещу задължението да съхранява и управлява влагането в обекта на материалите и съоръженията, доставени от възложителя, и именно върху тяхната стойност се начисляват въпросните 9 %. Да виждате някъде печалба, или норма на печалбата? Бареков обаче вижда.

В по-нататъшните си обвинения Бареков изпада в истерия. Плевнелиев бил получил в началото на изпълнението на договора и в края сумите 20 хил. и 50 хил. в първия случай бона, а във втория лева, представляващи комисионна, която не му се полага. Удивително!

В цял свят комисионна получават посредниците, а Плевнелиев е страна по договора, а не посредник. Комисионните се плащат от изпълнителя срещу услугата на посредника, изразяваща се в уреждането на сключването на договора. В нашия случай наблюдаваме куриоз – това ще да е първия възложител на този свят, който плаща тази комисионна. И представете си, сумите са получени с разходни касови ордери – какво престъпление!

В светът, който обитава Бареков касите не издават такива ордери. Като прибавим и това, че Плевнелиев се е подписал на тези ордери, престъплението става очевадно. Защото “Ако аз отида и се разпиша – какво е това? Рушветчийство!” Ето ви Барековата легална дефиниция за рушветчийство – това е получаване на пари от касата, като подписвате разходен касов ордер.

А сега, черешката на тортата. След като прави забележителното си пояснение за това, що е рушвет, изпадналия в бяс Бареков продължава със заключението, че според чл.304„б” извършеното от президента се квалифицира като търговия с влияние, а според чл. 253 това е пране на пари”. Оставям настрани това, че обвинителят не счита за необходимо да ни поясни от къде са тези членове.

Очевидно нашето юридическо чудо има предвид Наказателния кодекс. Но една справка сочи, че чл. 304”б” е в сила от края на 2002 г. А що се отнася до чл. 253, ще трябва да разочароваме Бареков. Той въобще не третира прането на пари. Тази материя е разработена в чл. 253”а” и 253”б”. Те пък са в сила от 2004 г. Какво се оказва? Договорът за който става дума е от 2000 г. и приключва през 2001 г.

Според нашия титан на правото, Плевнелиев трябва да носи отговорност по текстове на Наказателния кодекс, които не са били в сила към периода, през който се твърди, че са извършени престъпления. Всеки юрист като прочете тези обвинения ще изпадне в потрес.

Нататък ситуацията става все по-шизофренна. Президентът е престъпник, защото е ползвал един и същи нотариус с Иво Прокопиев. Хора внимавайте, когато отидете при нотариус, защото е възможно Прокопиев да е ползвал и неговите услуги. Ако това е така, бягайте, иначе сте за панделата. Но както казват хората – луд умора няма.

Президентът е престъпник, защото бившата и настоящата му съпруга имат собствен бизнес. А тази изобличаваща снимка, в която до Плевнелиев е неговата пресаташе, е сигурно доказателство за нисък морал. Не го е срам да се снима с любовницата си! А, и още нещо.

Този формен престъпник взел, че платил имот в Халкидики с пари в брой. Това, че от гръцка страна представят документални доказателства, че това е станало с банков превод е без значение. От значение е какво казва по въпроса Бареков.

Хора, този човек иска да стане управляващ. Вие представяте ли си какво ще стане, ако мечтата му се сбъдне. Той началник! Тогава ще бъде много лесно – гледай краля слънце, слушкай и папкай. От висотата на своето достойнство той ще въздаде всекиму заслуженото.

Виновните ще бъдат наказани, послушните възнаградени. Момчетата да се готвят за казармата, богатите да запретват ръкави, защото трябва да докажат произхода на всяка стотинка. Всичко това можем да си причиним само ние. За това да внимаваме.

Както всяка глупост, Барековщината е заразна. Трябва да го гоним. Отвсякъде. За сега той действа по разбирането на Алековия Бай Ганьо, който решавайки да издава вестник казва – „Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как!”

А сега медиите не се изчерпват само с един вестник. И като чета как тиражират Барековите бълнувания ме обвзема страх. Бог да пази България!”( Кафене.нет)

28 мнения за “Лъжливото журналистче”

 1. Народът го е казал кратко: Където си вадиш хляба, друго не вади.
  Ще бъде време, б… ще види защо.

 2. Срам ме е, че Ники … (многоточието замества всички прякори, които си е заслужил) е от родния ми град Пловдив – едно от малкото места, където комунистическите другари нямат никакъв шанс да припарят на изборна позиция.

 3. Отвързаха придворния шут и той сега беснее. Интересно какво са му обещали. Че Никито е отличен пример за оцеляващ организъм, това съм го доказал в минали постинги в този блог. Чрез ловко маневриране той успя да се измъкне от Кольо Дудука до определяща фигура за развитието на цяла държава. Забележете, че казах фигура. Той не е нищо повече от фигурант, едва ли притежава достатъчно интелект, за да измисли целия ход с метаморфозата от треторазряден журналист към политик. Интелектът му е отдавна доказан в едни други заведения, където се късат салфетки.

  Единственото, което е сигурно, е, че животът на организма Николай Бареков е към своя край. След като бъде (зло)употребен за осигуряващ парла-ментарното мнозинство на БСП и ДПС в следващия парла-мент, ще бъде запратен в 14та глуха, също като предшественика си Сидеров. После ще може да работи най-много като домоуправител, по почина на Остап Бендер.

 4. Това е откровен фашизъм.Пропагандата му може да бъде изпълнена само от същества като Бареков-слаби интелектуални качества,силен нарцисизъм,неистова алчност и властолюбие,блюдолизничество до най-крайна,много срамна,степен,пълна липса на морални задръжки,защото личността е дълбко аморална в своята същност.Статута на ДАНС,законовото връщане на ДС,агресията към всички демократични институции,към Президента,превръщането на съдебната система в слугиня,пълното пренебрежение към протестиращите граждани,омаскаряването на всички неудобни,превръщането на медиите не просто в слуги,а в пропагандна машина,всички тези белези са белезите на болшевишките и фашистки диктатури,които са родствени.Планът за комунистическа реставрация е в пълен ход на реализация.Ще манипулират изборите и ще си осигурят фалшива изборна победа,ако това не се получи,ще преминат към план Б,който е преврат.Не зная дали всички си дават сметка и виждат какъв терор и мракобесие готвят за България и народа й.Идва ми наум,че покрай пропагандната си обиколка е напълно възможно да съставят и черни списъци на инакомислещите,неудобните,враговете им.
  Опозиционните партии трябва да стегнат редиците си и да дадат пълен отпор,независимо дали ще го правят в съюз или поотделно.Гражданското общество трябва да се активизира на максимална степен.Да ги спрем,да не им позволим да реализират пъкления си план!

 5. Г-н Инджев, вие много добре знаете , че не можеш да изпитваш нещо, след като си го продал, а и се търси усилено на джурналистическият “пазар”.
  Ако не е Бареков, ще в Барековица, ако не е тя , ще е някой друг .
  Но безпорно Бареков влага огромен талант в разпродажбата на безсрамието си. Изключително самороден талант! То и затова е назначен , като такъв от господарите си.

 6. ПП. Г-н Инджев, той Бареков журналист ли е все още?
  Нали казахте ,че щял да става политик(!) ?!?!?!?

 7. Там, на входа на Борисовата градина има един голям екран, силно осветен. Не знам за какво са го поставили, сигурно пускат реклами. Не съм забелязвал да се събира многобройна публика от зрители,пък и аз все бързам да не изпусна автобуса и да не се спъна в разхлопаните плочки. Но веднаж, с периферното си зрение зърнах на екрана един бъдещ наш политик да държи реч пред група хора. Колко не зная, не спрях да ги преброя, но ми стана някаси тъжно и стряскащо. Спрях за миг,огледах се – много хора се движеха насам-натам, едни бързайки, други просто се разхождаха. Помислих си благодаря Ти Господи, никой, ама наистина никой не се спираше да прояви интерес и да чуе “проповедта“ на господина от големия екран. Впрочем, някой спомня ли си неговото име?

 8. В заглавието има грешка, пропуснати са кавичките, няма такъв журналист, има диагноза.

 9. Много пари са наляти в помията , която излива Бареков всеки ден.Защото изборът на България е бил винаги между изтока и запада.А сега повече от всякога.Петата колона ни залива с лъжи и манипулации.Дано хората да разберат колко е отвратителен Бареков с лъжите си и да не му се вържат на уж без цензура проявите му.Защо толкова много плиция се струпа в София срещу протестиращите, а срещу Баракудата няма.Защото е изпратен от тях, от цензурата на всичко мислещо за България, а не за облагите от купената власт.

 10. Прочетете “Открито писмо до незнайния българин-част първа” на Едвин Сугарев в неговия сайт “Свободата”.Горещо го препоръчвам на всички!
  Г-н Инджев,вярвам,че нямате нищо против.Вие сте честен журналист и достоен човек.

 11. Коментарите наистина са излишни и Бог да пази България и да даде разум на избирателя (като му дойде времето).

 12. Ot komunist da ochakvash moral, etika i sram e po nevuzmozhno ot tova da chakash telefonno obazhdane ot murtvec. Komunista razbira samo ot chuk v glavata.

 13. Барека излиза скъпо и ще го резнат. Страшното настъпва, когато завистливите бедни и злобни глупаци с марксиско-ленински чип вземат властта.

 14. A davate li si smetka, 4e Duduka vypreki 4e e zejnal sre6tu Bojko Borisov, vse o6te raboti za nego?
  Eto kak: Duduka (kojto vinagi si e bil bokovist) pravi vqtyr sre6tu Plevneliev, za da stane toj nevyzmojen kato kandidat za vtori prezidentski mandat i na mqstoto mu skoro (predsro4no!) da sedne Borisov.
  Ergo: Duduka pravi ve4e predizbornata prezidentska kampaniq na Borisov.

 15. Всичко върви по плана на задкулисието, т.с. на петата колона. От второстепенните актьори за разсейване на гласове при избори, първо ни пуснаха народния трибун Жорж Ганчев, след него Янето и Сидеров. Имаха успех. Сега пробват с Бареков и пак ще успеят, защото избирателите не мислят с главите си, а харесват за съжаление това: http://vbox7.com/play:82869042

 16. Господин Инджев, връз туй л_ _ _ _ о, да го е гъс човек да си хвърли сопола, а то се пише бивш журналист. Баречко през плет не е виждал журналистика.

 17. Г-н Инджев,вашата читателска аудитория няма нужда да ни предупреждавате за този олигофрен,ние го виждаме и знем(благотение и на вас) кой му дърпа конците.
  Но за съжаление,голяма част от българите нямат достъп до информация и са доста заблудени,вашите читатели не са сред тях.

 18. Добре де нали десните поне трябва да имат малко хигиена на проявите си. Досега четох поседната статия на Едвин да се обединим и да ги изметем и прехвърляйки после новините гледам някакъв от Реформаторския блок се изказал нещо в ТВ7. Абе тия хора ако искат нещо да свършат сериозно трябва да не ходят и да не ползват такива медии най-малкото, поне от сурат да го докарват…. иначе да си вземат Бареков при тях колко му е. Ако сериозните политици в дясно кажат стоп на всякакви прояви по ТВ 7 това ще е една много повече казваща на хората стъпка и заредена с послание, отколкото някой бай никой, пък и някой да е, да ходи там и да ползва подаянието от медийно време, пък ако ще и да е казал много правилни неща.

 19. Щом му дадоха безвъзмездно придворната трупа от мажоретки на Робева, които са гимнастички, но на агитационните му събрания са мажоретки, както и оркестри за подгряване с поп-фолк (чалга) значи Бареков разчита на най-първосигналната публика, която да му стане електорат. Все пак забележете че няма един елемент на национализъм в изявите си. Значи се внимава да нямат обща “електорална база” с Атака. От което следва че играят, а вероятно и се финансират от едо място и служат на един интерес. … Може да се продължи още, но и това ми стига! Въпросът е че познавам малко хора от “таргет групата ме” и няма как да седна на една маса с такива за да им припомня някой от “подвизите му” които припомни авторът на блога. От момента, в който се дереше като пиян сватбарин с викове “Да живее БПЦ!” категорично го изключих от гледаемост и обсъждане. Моя Грешка! Скунксовете винаги напомнят за себе си ! За да не осмърдяват орталъка, човек трябва да напомня на хората – кои са!

 20. ПС Вместо “таргет групата ме”, да се чете ” “таргет групата му”!

 21. Дори в България има граница, която прекрчш лия си вече завинаги никой. Бареков последва Явор Дачков.

 22. @ИВАН СТОИЛОВ
  Според Вас, може би трябва да “ползват” ТВ Alfa или СКАТ, тъй като не зная Реф.Блок или ДСБ да разполагат със собственна телевизия! Освен това ТВ7 е с национален обхват и се гледа от много повече зрители. Не виждам, какво нередно има в това! Дори и Едвин Сугарев и преди и сега много често се появява в тази телевизия.

 23. До Иван Стоилов
  Г-н Стоилов, когато се води битка и се чувстваш готов да влезеш в нея, трябва да я водиш на всеки терен, включително и на вражеския, дори най-вече там. Ако ГЕРБ имат проблем да водят политически битки на терена на ТВ7, то от ДСБ нямат такъв комплекс. И понеже инж. Симеонов спомена “Скат”, аз съм гледал Албена Палпурина от ДСБ в две дискусионни предавания по скат и тя се държа много достойно и убедително, защитавайки позицията си.

 24. Само едно искам да кажа и приключвам с темата : БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ! Амин.Който ме е разбрал , разбрал , който не е да си чака реда !. Явно сме критично малко българи за да променим критичното състояние в обществения живот на милата ни Родина ! .

 25. Браво на Иво Инджев, добре казано. А въпросният “чалга журналист” прилича на насъскано куче. Не му е ясно, че е пушечно месо, което ще бъде отстреляно и забравено, но сега си е повярвал.
  Бива неграмотност, но чак толкова не бива осбен бълвана с пяна на устата.
  Ако това са закононарушения, то 100% от хората на бизнеса в България са за прокуратурата.
  Или отново очакваме да сработи модела на “Чорбаджията изедник”!?!

 26. Към Любомир Димитров
  “…и да даде разум на избирателите!” “Всяка надежда тук оставете…”,защото ако имаха поне разум и мисъл,страната нямаше да стигне до това безнадеждно състояние.И Бог спи,и избирателите спят,забравили минало,измамно настояще,обичат си хората лъжата и манипулациите,радват се подхвърлени стотинки,явна толкова струва човешкото им достойнство.И пак ще гласуват за същите лъжци и некадърници,с престъпната доверчивост,че те ще ни оправят.

 27. Бареков не ме интересува,унизително ми е,че такива хора могат да бъдат допуснати толкова високо,да формират обществено мнение и да бъдат фактор.Всяко животно може да преяде,но стопанинът трябва да го контролира!Какво да правим,като стопанинът също е животно!

 28. На бареков е поставена задачата да бъде прасето в обществените обсъждания. Така да бъде замъглявено, объркано, омешано, нацапано и задавено обществото, че никой, ама никой да не може да каже – кой крив, кой прав, кой краде, кой лъже, кое е лъжа или истина … и т.н. Тази задача бареков изпълнява с учудваща простотия и в интерес на управляващите. Всъщност той винаги е с управляващите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.