Борисов бил подведен от (други) популисти

Борисов бил подведен. Но не под отговорност, каквато нито той, нито предшествениците му на премиерския пост от години насам не понесоха за подведените гласоподаватели.

Подведен бил от политическите противници, както сам се разкая днес за „грешката” ГЕРБ да подкрепят антиевропейския мораториум в парламента. Говорейки за себе си в множествено число, сега той иска да се скрие зад колективната (без)отговорност при гласуването на ГЕРБ с „Атака” и БСП.

Всички знаят, че в ГЕРБ нищо не може да се случи- особено пък монолитно гласуване на закон в синхрон с „Атака” и мнозинството от депутатите на БСП, без Борисов да нареди. Но сега той се опитва да обясни грандиозното си самоизобличаване като популист с…популизма на останалите популисти в парламента, които били подвели ГЕРБ.

А кой го „подведе”, когато поведе хорото в предишното Народно събрание през януари 2012-та? Тогава той угоди на руския натиск България да се откаже чрез мораторум върху проучването за шистов газ от важен стратегически коз в опитите за постигане на енергийна независимост от Русия, нареждайки на депутатите си да вдигнат ръце заедно с ДПС и БСП и да се предадат пред Кремъл?

Кой? Кой? Кой?

Понеже Борисов не веднъж се е „шегувал”, че над него е само Господ, явно ще да е всевишният, който го е подвел отново да зарадва Москва, за която всеки скандал между София и Брюксел е (маршова) музика за ушите на Путин като принос в дестабилизиране на прозападната ориентация на България.

Очевидно Господ се е нагодил към него и му говори на руски- единственият чужд език, който по рождение поне малко разбира Борисов поради причини, независещи от него.

В книгата си „Премиер на РъБъ” съм дал стотици примери за това кой е Борисов. Очевидно е, че той дописва в момента собствената си история. Тя го води отвъд ръбъ, където е пропастта, към която е повел ГЕРБ като Иван Сусанин ( герой от руския епос, завел в блатата чужда армия от патриотични чувства към Русия).

23 мнения за “Борисов бил подведен от (други) популисти”

 1. Бил подведен от “противниците” си!
  А искаше министрите му да се мразят.
  Определено някой му (го) говори!

 2. Милиционер застанал пред аквариум. След няколко минути започнал да си отваря устата като рибите вътре. Край него минали група студенти и преподавател, който казал: ето ви отличен пример за влиянието на висшите организми над нисшите!
  Ситуацията с Борисов и ГЕРБ в парламента не е по-различна. ГЕРБ-ерите толкова си могат, а над тях винаги е имало други, които са вземали решенията. Третоешалонните структури на БСП не могат да имат друго поведение. Факт!

 3. Боко за пореден път се изложи и дава някакви “обяснения” за малоумници. Но за жалост тези последните никак не са малко в държавата ни! Негова е мисълта (рядко попадение), че “мат’рялът е лош”…
  В крайна сметка депутатите от всички партии в тоя парламент са от най-лошия “мат’рял”.ОСТАВКА!!!

 4. Инджев, предлагам ти да търсиш Шистов газ в Софийско поле. И когато изведнъж се събудиш с новината, че яз. Искър е негоден за употреба защото е отровен, ще те видим каква песен ще пееш. Лесно ти е да се правиш на умен щом ще се дупчи в Добруджа, край който едва ли си посещавал някога. Така че, кютай си в софийско поле и не търси повече шистов газ там където никога няма да потече. И внимавай да не ме наречеш руски шпионин, защото би било твърде елементарно от твоя страна. Лесно оправдание за липса на аргументи.

 5. Ne mojete da okaljate Boiko.Tovs prosto ne e vjarno.I Stanishev ne e nsrejdal ksk da se glasuva.G-n Indjev ima predubejdenie kam Boiko.

 6. Бойко Борисов влиза в лекарския кабинет и застава мирно. Целият издокаран с генералската униформа, медали, шапка и всичко останало. Мълчи.
  Лекарят пита:
  – Кажете, г-н Борисов, с какво мога да Ви помогна?
  Борисов мълчи.
  – Г-н генерал – пак пита лекарят – има ли Ви нещо, защо идвате при мен?
  Борисов мълчи.
  – Бойко, аз съм лекар, кажи какво ти е, защо идваш при мен – съвсем свойски настоява лекарят.
  Бойко Борисов бавно си сваля шапката, а на главата му седи една жаба. Жабата казва на лекаря:
  – Докторе, абе виж какво ми е излезнало на гъза, бе…

  Борисов не знаеше какво да прави с властта, а като опозиция е пълна нула. Типично по байтошовски се опитваше да мине за добър, а сега се опитва да мине за наивен.
  А той е просто глупав.
  И само той да беше, с мед да го намажеш…

 7. Г-н Инджев, прочетох книгата Премиер на РъБъ и ми хареса. Обаче така като гледам се събра материал за втора книга на тема Борисов.

 8. Чиста проба политически шмекер. Дупетатите МУ били изпаднали под влияние на всеобщата лудост, а той чист, невинен, на белия кон – поредните Банкянски тарикатлъци. В крайна сметка Гражданите за Европейско Развитие на Борисов посвирнаха на свирката на Сидеров, в тоналност зададена от АТАКА. Освен на Боко, честито и на Серго, защото и той се гърчи като глист и даже се опитва да се усмихва в Брюксел.

 9. GERB – zadnicata na Ruskia troianski kon v BG, prednicata kakto vsichki znaem e BSP, razni drugi chasti se padat na Ataka i DPS. Tova e polozhenieto mili mi sunarodnici, posle da si bluskame glavata shto ni e zle.

 10. Много, много бързате с погребалния марш за ГЕРБ, г-н Инджев. Прекалено силна емоция влагате ! Може и да не ви харесва, но ГЕРБ са и ще бъдат фактор в политическия ни живот. И все още имат много привърженици!

 11. Оправданието на ген.Борисов звучи меко казано наивно. Ден или два преди гласуване на мораториума в медиите излезе информация, че ГЕРБ може да подкрепи АТАКА по темата, както и стана. От друга страна, ако толкова лесно се подвеждат в ГЕРБ, мястото им изобщо не е в парламента. Не че някой си е на мястото в този парламент.
  Нито една политическа силя няма принципна позиция, има само лични и партийни интереси.

 12. Приличат на деца напълнили гащите .Крият се, ама много мирише.А Европа не е по миризмите.Да ги натирят от ПЕС, ЕНП , а ние да ги натирим посока Русия – истинската им родина.Ама насрани и Путин едва ли ще ги прибере.Само ги използва малоумниците.Тепърва такива ще ги дробят в НС и ще се правят на идиоти, че подведени били.Да ги разправят на баба си.Сега и закона за офшорките, добре ще им циментира имането.За пред глупаците нямало да има офшорки, ама изключенията са повече от забраните.Не случайно го внасят Ментата и Принца на ДПС/Пеевски/, а КТБ и Бнешторгбанк стои зад тях.Пак руски интереси.

 13. HRISTOV , много сте прав!
  Аз предлагам да не се добиват никакви минерали, горива и метали. Аз се грижа за не само за нашите земи. Мила ми е природата и на “братушките”, затова предлагам да не внасяме нищо от суровинният придатък на цялата световна промишленост, каквато е Русия. Защото “нейната” природа също е обща , а не само “тяхна”!НАЛИ???
  И ако сте толкоз загрижен за природата , намалете потреблението си, можете да се върнете към бита от Средновековието, макар и тогава да е била обезлесена цяла Европа, и то няколко пъти подред.
  Но пълно щастие няма! Дори и тогава!
  Друга възможност е да предложите наистина ефективни екологични технологии, заместващи сегашните. Но вие си губите времето не в развитието им, а дребнотемие и заяждане!
  Разгърнете екологичният си потенциал, дайте воля на екологичното си въображение , не бъдете тесногръд, ЕКОлогията ви зове!

 14. Мисля че г-н К.Ганев в края на поста си с това “КАТО ОПОЗИЦИЯ Е ПЪЛНА НУЛА” засяга една много важна тема – КАК СЕ ПРАВИ ОПОЗИЦИЯ. В блога сме били свидетели на откъслечни коментари по нея но на мен ми се струва че ТЕМАТА Е ЦЕНТРАЛНА, след плачевните резултати на десницата от последните 12 години и отчайващите резултати които се постигат понастоящем с тия неорганизирани ялови протести, с тия официозни действия на ДСБ приличащи на пресконференциите на американския президент в градината пред Белия дом, с перманентните калесвания вдясно един друг. За мен лично този стил е неприемлив след като в парламента нямат представителтство. Представата ми е за орел, рак и щука. Как при това положение да искаме и се надяваме за оставка като зад (или по-точно пред) протестиращите няма никакъв политически субект, никаква координация, никаква изявена програма – ясна, кратка, сбита, конкретна и достъпна за хората.
  Политическите аспирации се наблюдават в сайта на Сугарев, където са се събрали многознайковците и са като политбюро (мислещо се за дясно) но също безкрайно ялово, защото вече половин година не могат да изкристализират една програма или платформа, въпреки интелигентонските им амбиции. Оставят се на интуицията на Сугарев който е прекрасен анализатор но крайно слаб като политическа фигура или лидер с неговите постоянни възвания, открити писма и още повече с гладните му стачки.
  Самият Бойко сме го обсъждали нееднократно и това че е пълна нула си е по дефолт, защото той просто не е опозиция. А тези които се имат за опозиция, ДСБ приличат по-скоро на медия с техния сайт, също твърде официозен.
  Така че заключението ми е че засега в БГ НЯМА ОПОЗИЦИЯ.

 15. В малка България , глупостта няма край !
  Високата продуктивност на циганията в държавата (всички държавни институции, медий, съд , правителство и целият парламент задружно, усилено работят за това) , произвежда не бели лястовици за късмет и успех , а силно търсените на пазара руси цигани ( от шведски тип ).
  Имат ли край аномалиите в тази деградираща България ?
  Не , те са безкрайни !А популацията на “шведите” ще се размножава и разселва , докато некадърните популисти борисовци , станишевци , и измекярски продължават да определят живота и приоритетите ни !

 16. Ах, г-н Инджев, като споменавате в статията си книгата “Премиер на Р.Б“, използвам случая да Ви изкажа искрени комплименти за нея. Изчетох я с огромно удоволствие и я ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО на всички българи и най-вече на живеещите извън страната. Книгата е написана в дух на ведър, изключително приятен хумор. Искам специално да спомена главата “Съновник за сановници“ на стр.225 – г-н Инджев, смяла съм се от сърце, по български, така както не се бях смяла от вече цели 17 години. Играта с думи, рими и български поговорки и тяхното съвместяване с родната ни, жалка действителност Ви се е отдало по отличен начин. На такова нещо му се казва МАЙСТОРЛЪК. Паралелно с това книгата е от полза за всеки, който е пропуснал събития станали в България през периода на “подвизите“ на Бойко Борисов.
  Смятам да изчета всичките Ви книги и се надявам навсякъде да открия неповторимия Ви стил.
  Кажете, г-н Инджев, работите ли върху нова книга и ако “да“ /и ако не е тайна, разбира се/ на каква тема и кога да я очакваме на книжния пазар?
  Между другото “Течна дружба“ явно е изчерпана. Ще бъде ли преиздадена пак?
  Желая Ви успех и за напред!
  С поздрав

 17. Този акт ще коства много на ГЕРБ и лично на Борисов.Не може партия ,която е за европейско развитие на България да гласува антиевропейски,в същността си,мораториум.Не може лидер на партия да се оправдава с “подвеждане”.Това е толкова несериозно,такъв глупав гаф,че думите са излишни.Както казват хората:”Злото,което човек сам си направи,никой друг не може да го направи.”

 18. Към M.ch.:

  Периодично напомням, че по принцип не влизам в диалог с читатели, които споделят добри думи по мой адрес- не от неуважение, а за да избегна впечатлението, че си прося комплименти, а и да не храня злобарите, които ми вменяват нарцисизъм.
  В случая, освен заради благодарностите ( моля, всички останали да ги приемат със задна дата), реагирам, за да кажа, че имам планове за следваща книга, но не съм готов да обявя “бременността”, преди да имам някои гаранции за “термина” на раждането.

 19. Към HRISTOV.Приличате ми на ДРУГАР,по начина на обръщение към г-н Инджев,т.е-ПРОСТАК!!А да получаваш съвети от ПРОСТАК,ЗНАЧИ ДА СИ ДВА ПЪТИ ПРОСТАК.А дали сте русофил или нещо друго,то си е Ваша работота.Важното е,че подобен начин на мислене/в смисъл-правене на проучване на едно или друго/е бил и е характерен за индивиди,които никога и с нищо не са допринесли за развитието на света като ц я л о!! Тово развитие до днес и за в бъдеше се е дължало на хора ,не ПРОСТАЦИ,а умни,любопитни за всичко извън собствената си персона.Хрумва ми,че зад загрижеността за Добруджа,вероятно е да се крият интересите на ГОЛЕМИТЕ ЗЪРНОПРОИИЗВОДИТЕЛИ,които са от лобистити на злополучния РЕФЕРЕНДУМ от преди броени дни.

 20. Г-н Инджев, съвсем накратко искам да споделя, че много ценя отговора Ви. Много ме зарадва!

 21. Радващо е, че имаме журналисти като г-н Инджев, които имат смелостта да бъдат верни на истината, независимо от цената, която плащат за това! Поклон!

 22. Каквото и да кажете за Борисов ,винаги е малко ,защото ,той за разлика от неговите предшественици ,винаги е бил един от нас и един от вас…..Ако въобще разбирате какво искам да ви кажа…

 23. Редица европейски държави наложиха с времето мораториуми за българи и румънци. Така че мораториумът сам по себе си не е нищо анти-европейско, защото се дава възможност подобна процедура да бъде пусната в ход. Проблемът е, че у нас, както винаги, всичко се прави на юруш с голяма доза популизъм и малко здрав разум. Вместо да се гласува решение правителството в срок от 1-2 месеца да договори един подобен мораториум с останалите страни-членки, в залата бе най-театрално потъпкан реда, с който като член на ЕС, трябва да се съобразяваме. Това кой е предложил подобно безумие не е важно. И за Пеевски няма да се разбере най-вероятно кой го е предложил. Важното в случая е това, че група от зрели (поне по навършени години) индивиди станаха за посмешище за пореден път и пред нацията, и пред европейските ни партньори. Хора на тази възраст не би следвало да твърдят, че са били подведени или други подобни глупости още повече, че около това решение нямаше абсолютно никаква прозрачност. Липсваха анализи, липсваше обществено допитване. Да не говорим, че мораториум не е нужен след като регистрация на една фирма може да го прескочи, а и има далеч по-гъвкави законови методи, при които дори допитване до ЕК не е необходимо като например налагане на минимален брой години престой на територията на България да са в основата на разрешение за покупка на парцел у нас. Тъжно е колко детински и себично се държат така наречените народни представители и управляващите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.