Кукли на вериги се възмущават фарсово от студенската верига

В килията на обесения може да е е неуместно да се говори за въже, но в душегубката България, в която удушвачите се възмущават шумно срещу веригата, като символ на студентската окупация, това лицемерие е направо закономерност.

Не е учудващо, че срещу студентите, принудени да се отбраняват от агресията на защитниците на властта, срещу която протестират, удушвачите точат лига с лигавене по символиката на една верига- онази, с която младежите се опитват да отстоят позицията си в Софийския университет, оспорвана от всякакви бойци на шумния фронт срещу тях, уж възмутени, че са лишени от правото да развихрят своето ученолюбие или преподавателски трудов ентусиазъм.

Едни ученолюбиви мутри и научени да ги обслужват медии вчера ни показаха този театър на абсурда, нахлувайки заедно в двора на Софийския университет с претенцията, че да се нахлува в университета било „престъпно” ( така се изрази тяхното острие, което в кадър късаше пред камерите лозунги на студентите).

А защо да не къса- нали един от техните вождове, Николай Бареков, късаше вестници от екрана на ТВ7 в пристъп на корпоративна ярост към конкуренцията ( на мнения) и на любов към Борисов и Цветанов, които днес същият ( но но с обърнат корпоративен хастар наопаки) обявява за престъпници със закъснелия патос на нагаждача?

От хлъзгавия и повратлив Бареков, оковал свободното слово в поверената му ТВ7 с корпоративни пранги, до дежурната защитничка на властта на червените управници Нина Гергова, борците на шумния фронт срещу вбесяващата ги студентска изява се вкопчиха в символиката на тази верига.

Веригата била символ на робството, откриха те изведнъж в синхрон ( пардон- в червенхрон)!

„Браво” за прозрението, но тази символика се отнася тъкмо за веригата от зависимости, която ги обвързва, а не за студентите, които не желаят да бъдат роби на техните господари. Тези новоизлюпени борци срещу „веригата” в СУ служат на култа към веригата, която ни държи приковани на дъното на Европа чрез слугуването на статуквото, срещу което се опълчиха студентите.

Веригата от зависимости в тази война на властта чрез нейни протежета лъсна именно при опита тази верига от вътрешната страна на СУ да бъде скъсана отвън от атакуващи мутри под лесно за разкриване прикритие и в „симбиоз” с откровени червени функционери.

Ако някой се е съмнявал в този „симбиоз”, той се издаде вече по толкова брутален начин с демонстрацията на единство в акцията на агресия в неделния ден срещу студентския протест в СУ, че само обвързаните с веригите на омразата към очебийната истина могат да отрекат реалността.

Лице на акцията бяха класически с външността, поведението и бръщолевенето си мутри, обгрижвани от осигурените им микрофони на официозната ТВ7 и на атакистката й посестрима Алфа ( която, при целия си мегапатриотизъм, харесва за свое лого стилизирана гръцка буква).

В студиото на Би Ти Ви мобилизираният за целта съветник на депутат от БСП, приносител на студентска книжка, имаше глупостта да се възмути тази сутрин, че Би Ти Ви била последната, дошла на терена на тяхната акция. С това, без да си дава сметка, направи комплимент на тази телевизия, която явно не е била разпозната като приятелска на мутрите, „Атака” и БСП, за да бъде там по време на нападението им.

Българският народ обаче- и в частност онези от нас, които все още гледаме телевизия, не се състои преобладаващо от тъпаци, готови да гълтат безкритично всяка лъжа.

Всеки може да се увери във фалша на патоса срещу „веригата”: да твърдиш, че атакуваш с мутри и с техните добре платени медийни бухалки „веригата” с уверенията, че го правиш от ученолюбие или изобщо от любов към свободата, е нагла лъжа, разпознаваема и от най-необразования индивид пред екрана. Достатъчно е индивидът да има поне малко чувство за здрав разум и трезва преценка за демонстрираната верига от зависимости на атакуващите атакисти, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, самоназначил се за говорител на „ 20 000 студенти”, които адски много искали да учат, но им пречели.

Когато куклите на конци протестират срещу веригите, драмата им, режисирана като чалгизирана трагедия с примитивни актьори, се изражда в комедия, в която те увисват надолу с главата, обесвайки най-вече собствените си кукловоди в крайна сметка. Защото им лъсва червеният заник.

28 мнения за “Кукли на вериги се възмущават фарсово от студенската верига”

 1. Нищо чудно,че такива същества правят контрапротестите.Властта,която защитават произлиза от най-невежите,най-неграмотните,престъпни слоеве на обществото,нарича се комунизъм.И в техните “революции”,които всъщност са преврати,активното участие на т.нар. от тях лумпен пролетариат е преобладаващо.Сега Станишев безсрамно нарича “лумпени” протестиращите хора.Излязоха от бърлогите си техните хора и показаха истинското лице на властта.Диво,просташко,нагло,агресивно и склонно към насилие.Добрата новина за мен е ,че сред ултрасите,неумело лъжещи,че са контрапротестиращи студенти,няма едно нормално,интелигентно лице.Престъпното управление се подкрепя от престъпници,организирали агресивното ,нагло невежество,инелектуалната и морална тъпота.Нека да ги види целия свят.
  Подкрепям студентите напълно.Всички да ги подкрепим!В Деня на народните будители 1 ноември,нека всички да излезем на протест и да подкрепим студентите и с дела.Реакцията на управляващите на студентския протест се нарича полицейщина и обикновен фашизъм.

 2. Срам ме е от становището прието от съвета на ректорите: http://uacg.bg/?p=42&l=1&id=1001
  Срам ме е, че съм учил в университет, който е сляп за истината и се управлява в посткомунистически стил…
  Яд ме е, че образованието, което в момента получават сегашните студенти въобще не е в крак с времето…

 3. Студентите от ВеликоТърновския и от Пловдивския университет протестират и се присъединяват към колегите си от СУ.Поздравления на всички протестиращи студенти!Да ги подкрепим!

 4. @Г.Георгиев
  Не виждам защо трябва Вие трябва да се срамувате, другиму е тази тегоба. И аз съм завършвала СУ-то, когато Токушев беше един нищо и никакъв асистентец по една измислена дисциплина, преподавана в първи курс само първи семестър. За всички бивши студенти е ясно колко па може да е фундаментална тая наука, дето се учи първи семестър от първокурсници. За сметка на своята малозначителност, катилът-асистент си придаваше важности до небесата – викахме му Пиночет, донякъде и заради очилцата. Никакъв юрист не е този човек, само е преподавал нещо си в ЮФ-то, колкото да взема заплата. Беше си една пресечена нула и такъв си остана. Сирищникът го издигна по блюдолизническа /БКП/ линия, та чак председател на КС го титулуваха. Това чудо като видях, забраних на хамстера да казва каква ми е дипломата, дето я оръфа, нахалникът му с нахалник.

 5. Драги студенти, всеки един от Вас, който има чест и достойнство, и който е съпричастен с колегите си, трябва да отиде и да ги подкрепи.
  Станете от топлите си места в къщи или от заведенията и отидете в Ректората. Обединете се и покажете на заспалия български народ, как се отстояват принципите на които се крепи Истината и Справедливостта. Те са на ваша страна! Тези принципи, които биваха погазвани ежедневно, в продължение на десетилетия, точно от тези които трябваше да служат за пример.
  Не бъдете като тях – страхливи (когато са без охрана и на саме); подли и нагли; алчни и егоистични – мислещи единствено за себе си, с което погубват настоящето и бъдещето на нацията.
  Бъдете солидарни и единни. Нещата трябва да се доведат до край. Време няма. От вас зависи, дали България ще бъде цивилизована страна, в която всички (магистрати, “бизнесмени”, мутри, депутати, полицаи, граждани и селяни) са равни пред закона. Или, ще си остане треторазрядна “феодална” държава, с псевдо демокрация от ориенталски вид, както с право ни възприемат на Запад.
  “България цяла, сега ВАЗИ гледа!” Успех!

  Позволих си, да препубликувам коментара, който направих в Дневник, за което се надявам, че нямат да имате нещо против:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/10/28/2169934_den_6_na_okupaciiata_v_ochakvane_na_reshenieto_na

  Обнадеждаващо е, че пожарът, изглежда се разраства неустоимо, което ме изпълва с умерен оптимизъм и надежда. 🙂 Дано!
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/10/28/2170103_studentskata_okupaciia_se_razshiriava_v_cialata_strana/

 6. Сутринта Иван Бедров буквално смаза Д. Драганов в едно от сутрешните предавания. Тъй нареченият професор беше толкова жалък и смешен с несъстоятелните доводи, но те са всичките такива демагози и наглеци.

 7. До Здравка
  Проф.Драганов е комунист,който в началото на прехода излезе с “демократичната” идея членския внос в БКП/БСП да бъде 1лев.Това е един от “демократизаторите” на комунизма у нас.Ако е възможно подобно нещо.Преподава най-нова история,изпитвал ме е и на изпита се скарахме,но проявих и малко студентска хитрост и си взех изпита безпроблемно при друг преподавател.Студентите не го обичаха,изключая подмазвачите и комунистическите рожби,въпреки ,че той обича да кокетничи със студентите,лицемерно ,разбира се.Съжалявам,че не съм гледала предаването,но не се учудвам,че интелигентен човек като Иван Бедров може да го обори.

 8. Статията Ви е страхотен бич за червенолюбивите предатели, лакоми да продадат бъдещето на страната ни, за сметка на жалките придобивки-трохи, които столетницата им подхвърля в замяна.
  До коментаторите – по добре помагаме лично, а не само да гледаме студентите. Има време да изградим отново страната, доколкото успеем да съградим демократична принципна основа за това. Управляващия елит в момента не е направил стъпки за това и естествено не го желае.

 9. Драго-драката и той е “професор” от калибъра на Токушев и напълно отговаря на описанието на госпожа ИВАНОВА.
  Впрегнали са всичко “кьопаво, кьораво и сакато” в кампанията. Преди малко по Нова ТВ се оляха парвенюто Милен Цветков и Светлана Шаренкова. Сутринта смърдя с витиеватото си гъгнене и Янаки Стоилов. Ред е на Велислава Дър-Дърева и хленчещата Нешка!
  “Трупът” гние и разнася отровното си зловоние!

 10. Добре, че е гласът на Иво Инджев и няколко други достойни журналисти! Защото днес по обяд като слушах по “Хоризонт” Петър Волгин какви обидни изрази бълва по националното радио към протестиращите, към студентите и подкрепящите ги десни партии и граждани, питам се от чие ли име той се възмущава фарсово? Държавното радио редно ли е да бъде говорител на крайно леви екстремисти?

 11. Za jalost takiva dolni kopeleta kato Barekov – s lopata …??!! Povecheto balgari sa fabriki za layna i sa gotovi za 5 lv. v poveche , da lijat zadnika na vseki cherven feodal!! I oshte strahlivi musulmani i pezprintzipni mangasari!! I kreteni, koito ne glasuvat !! I koi da promeni neshtata??!!

 12. Те не само са кукли на вериги , а и са като Буратино с дълъг-предълъг нос, от лъжите, кито сипят върху нас.Те са свикнали да няма протести и пищят като ощипани само някой да се реши на протест. Кукли и кукловоди, за това е протеста , да можем свободно, без страх и движени от морал и съвест , да си определим бъдещето на свободни, преди всичко от вас – мутроолигарси, хора.Благодаря Ви студенти.Конституционния съд е също кукла на верига.Наистина няма право съдия от този съд да Ви е преподавател.Един учител първо трябва да учи студентите си на Истината.

 13. Трябва да се протестира така, че да не се пречи на непротестиращите.
  Управляващите се заделят перо в бюджета, с което да се изградят площадки за протестиране извън населените места.
  А може би лагери?

 14. Възмутен съм как от 12 години всеки който протестира бива обвиняван че издига ПОЛИТИЧЕСКИ ИСКАНИЯ. Хора всичко е политика.Данъците които плащаме се определят от политиците.
  законите които трябва да спазваме се пишат от политиците. хората студентите се образоват на базата на стандарти и закони зададени от политици. територията ни се брани от армия и полиция но над тях стоят политици. общините, градовете и селата се управляват от хора издигнати от политически партии. КОГАТО ПРОТЕСТИРАМЕ НИЕ ИМАМЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ИСКАНИЯ И НИЩО ДРУГО. ВСЕ ПАК НИЕ НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ЗАПЛАТИ В ПРЕДПРИЯТИЯТА СИ.МОЛЯ ВИ КАКТО БРАНИТЕ ХОРАТА ОТ ПСА ТАКА ГИ ЗАЩИТАВАЙТЕ И ОТ ТАЗИ ГРОЗНА ЛЪЖА.ВСИЧКО Е ПОЛИТИКА В ТОЗИ ЖИВОТ. НЕКА ХОРАТА НЕ СЕ СРАМУВАТ ДА СА ПОЛИТИЧЕСКИ АКТИВНИ.

 15. Гордея се с нашите деца, на които не им е безразлично какво се случва в милата ни родина. Та те трябва да имат бъдеще в България, за Бога! Опасявам се, че се изправят срещу бетонна стена. Орешарски се подигра навремето с учителите, та защо да не продължи да го прави и сега. Лицемери и пак лицемери. Един строи дом за 2 млн., други се борят за оцеляването си.

 16. Здравей Иво,
  Голям оптимист си. Не им лъсна за пореден път червения заник, а червеният задник!Връщайки се в последните 24 години ще попитам: И, какво от това?”. Поизплашиха се и се окопитват.За сега пускат т.н. соц. интелектуалци, социолози и друга нахрантутена сволочь. Днес др Волгин по БНР, която се финансира от нашите данъци, изнесе такава комунистическа пропаганда, че ако има СЕМ, трябва веднага да бъде уволнен и да си отиде, където му е мястото в TV7. На Бареков му дадоха друга роля и освободи мястото. Но това няма как да стане. Малко били студентите, които протестират и почти малоумни. Аз да го попитам, а те журналистите от БНР начело с него, колко бяха,когато стачкуваха срещу назначението на нов директор, но спечелиха битката? Ако това не мине идва милицията и ще ги разгони, както нас през нощта на 10 срещу 11 януари 1997 г., когато пребиха и Филип Димитров, с палки и кръв. Така процедира и милицията с алтернативните свещеници по времето на “наш Симеончо”. Нещо да стана? И все пак имам надеждата в тези деца студенти, които не искат да се навеждат и аз съм с тях. Трябва им подкрепа и на 01.11.2013 г. в деня на народните будители да излезем всички, старо и младо, и да ги подкрепим!Може пък, те да успеят.Ние не можахме. Излъгаха ни!

 17. Левият социопат и екстремист, лицето Петър Волгин, не трябва да е водещ в обществена медия, а селски луд.
  Лицето Драгомир Драганов е подходящо за редактор в порнографски сайт, но не и за професор по история в СУ.
  Лицето Делян Пеевски е подходящо за носач и пиколо, но не и за шеф на Агенцията по националната сигурност. На тях им трябваш куче-пазач, булдог, и го намериха в негово лице.
  Лицето Димитър Токушев е подходящо за прокурор в Районна прокуратура в Луковит, а не за конституционен съдия в КС, който всъщност е политичеки орган и играе ролята на Горна камара.
  Лицето Пламен Орешарски е подходящо за началник на счетоводен отдел в средно голяма банка, а не за министър-председател.

  Списъкът е безкраен. Добре дошли в БГ, добре дошли в Животинската ферма!

  Малцината истински интелектуалци на БГ, измежду които Цочо Бояджиев, Александър Кьосев, Пламен Цветков, Недялка Видева и други, са навън, сред хората, до студентите. Не знам защо медиите не канят такива хора, които наистина има какво да кажат, а ни показват все още безкрайно опротивелите ни Райчевци, Драгановци и подобни

 18. Мисля утре да окупирам офиса в който работя и да спра дейността на фирмата в която съм на трудов договор докато правителството не подаде оставка та си. Какво ли ще последва…….

 19. ВЕЛИКОЛЕПНО!!!
  БЛАГОДАРЯ!!!
  НЯМАМ НЕРВИ ДА ГЛЕДАМ ГАВРАТА НА МАСТИТИТЕ ЖУРНАГЛИСТИ И “ПРЕПОДАВАТЕЛИ”ШЕСТАЦИ ПО МЕДИИТЕ СРЕЩУ СВИДНАТА ЖЕРТВА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НАШИ ДЕЦА!!!

 20. До ТЕОДОР:
  Сигурно доволно потривате ръце от “находчивата”си андрешковщина. Намекът Ви е повече от прозрачен, но плитък по замисъл.
  Всъщност отговорът е простичък – ако фирмата, в която сте на трудов договор е държавна, демонстрацията Ви ще бъде смислена и обяснима, независимо какво ще последва от това.
  Така, както при положение, че става дума за ЧАСТНО учебно заведение, а не ДЪРЖАВЕН университет, протестът на студентите би бил неоправдан.
  Разбира се в първия пример особено важно би било :
  – какви са претенциите Ви към фирменото ръководство (посредник между Вас и правителството)и доколко са основателни;
  – доколко останалите служители подкрепят претенциите Ви.
  И след като стигнахме до темата за подкрепата и разгорещените спорове какъв процент от гражданите искат оставката на правителството и колко са студентите, подкрепящи окупацията, питам се:
  – защо Президентът (мисля, че има това конституционно право) не постави въпроса за референдум на тема: “Подкрепяте ли действията на управляващата парламента коалиция и излъченото от нея правителство на Орешарски?”
  – защо тези 140 преподаватели, солидарни със студентите-окупатори, не настояха за плебисцит на академичната общност на тема: “Подкрепяте ли действията на окупиралите Университета?”
  Резултатите от тези допитвания биха решили категорично и недвусмислено всякакви спорове около процента на желаещите коренна и истинска (не бутафорна) промяна, на отричащите “червено-кафявото” статукво. Ще стане безпощадно ясно с какво доверие се ползва управляващата държавата ни политическа класа!
  Та нали всички политици декларират особената си загриженост по отношение на народните щения, претендират да управляват според волята на народа и едва ли не жадуват пряка демокрация. Каква по-добра възможност за това?

 21. към Кръстев:
  Това, което предлагате щеше да е възможно, ако червената армия беше изградила площадки за окупиране извън населените места, и беше окупирала само членовете на комунистическата партия, без да пречи на останалите …
  Сега са необходими радикални мерки за освобождаване от руско робство, проявление на което е и настоящото правителство.

 22. ТЕОДОР , кой е работодателят на Олигархски, и изпълнява ли си той трудовите задължения към него?!?!?
  Даже не изпълнява обещаното “от сърце” от предизборната си “програма”!
  Ако и вие не си изпълнявате задълженията като работник – какво бихте очаквали да получите???
  ОСТАВКА!!! …. иначе биха ви уволнили позорно!

 23. Тук нещо се пише за поети и неспазени обещания и за поети задължения. Това са абсолютни глупости!!! Та нима през целия този нещастен преход не се нагледахме на наглост и на лъжа, на бруталност и безпардонност, на дебелоочие и тъпоумие от страна на онези 10% процента, които се самоопределиха за избрани? Какво искаме още да видим? Какво чакаме още? “Месията” Бареков?

  * * *

  Чу се звук от звек.
  Някъде, по горните етажи,
  някой изтърва веригата си.
  Звекна звук железен.
  Някой изтърва веригата си бавно –
  брънка, втора, трета…
  Спряхме.
  Гледахме тавана.
  Всеки мислеше за времето,
  когато нямал е вериги.
  Всеки мислеше за времето –
  пълно със цветя и нежност…
  Гледахме тавана.
  Някой изтърва веригата си бавно –
  като дъх последен.

 24. чалгаджиите са против студентските окупации

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.