Личните карти в пасианса на кукловодите

reshenie_0001

 

 

 

 

Гражданинът Добрил Досев, разполагащ с нотариално заверен отговор от МВР, според който притежателите на легитимни лични карти в България са няколко пъти по-малко от официално „преброените” правоимащи да участват в последните избори,е изпратил следното писмо до Брюксел:

 

 

 

До еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг

 

До президента на Република България

 

До омбудсмана на Република България

 

До КС на Република България

 

 

 

Господа и дами,

 

Изборите в Република България са фалшиви!

 

Фактът е потвърден от документ на МВР на Република България,

в който се казва, че броят на личните карти на гражданите над 18 години в Република България е 1,212млн.

 

Според администрацията на Република България имащите право на глас са 6,919млн.

 

 

 

 

 

Г-н еврокомисар, на предстоящите избори за европарламент, от България ще бъдат излъчени фалшиви представители!

 

 

 

 

Г-да президент, омбудсман и конституционни съдии на Република България, смятам че:

1. Е нужно да се касират избори 2013

2. Да се сихронизира информацията от ГРАО и МВР (това не малко студенти могат и ще направят бързо и лесно и безплатно)

3. За в бъдеще общият брой избиратели никога да не надвишава общия брой документи, с които може да се гласува.

 

 

Приложен е документът от справката на МВР

 

Поздрави

Добрил Досев

To the vice-president of the European Commission Viviane Reading

To the president of the Republic of Bulgaria

To the ombudsman of the Republic of Bulgaria

To the Constitutional court of the Republic of Bulgaria

 

Ladies and gentlemen,

 

The elections in the Republic of Bulgaria are fake!

This can be proved by a document from the Ministry of Interior of the Republic of Bulgaria which states that the number of personal identification cards for the Bulgarian citizens of age over 18 is 1,212 million.

According to the administration of the Republic of Bulgaria the Bulgarian citizens with the right to vote are 6,919 million.

 

Mrs. European Commissioner, the upcoming elections in Bulgaria for the European Parliament will end up with illegally appointed Bulgarian representatives!

Mr. President, Mr. Ombudsman and honorable Constitutional judges of the Republic of Bulgaria, I think that:

 1. it is necessary to dismiss the  2013 elections for the Bulgarian Parliament;
 2. to synchronize the information between our governmental bodies (including between the Unified system for civil registration and administrative service of the population (ESGRAON) and the Ministry of Interior, which can also be done by many students for free).
 3. To synchronize the total number of electors so that it never exceeds the total number of documents with which one can vote.

Application: the document from the ministry of Interior

 

Kind regards,

Dobril Dosev

 

 

Българските медии не показват интерес към темата.

Да се надяваме, че от Брюксел ще реагират по-адекватно в полза на България.

 

 

 

 

 

 

 

reshenie_0002

25 мнения за “Личните карти в пасианса на кукловодите”

 1. Здравейте г-н Инджев,
  ЕГН-то на господина се вижда от нотариалната заверка.

 2. въпроса не е българските медии да реагират(всички сме наясно,че няма как да стане)…
  чуждите медии как ще реагират?!?
  а,чуждите медии почти не реагират на протестите от повече от 130 дни.
  следя английската преса ежедневно,но в нея няма и думичка за България и процесите,които протичат.
  аз си мисля,че са приели една такава позиция-“това са си ваши неща-оправяйте се“.
  Вярно е,че по стар,народен обичай,
  ние ще повярваме на нещо,дето някой ще ни каже…макар че,това ни е пред очите.
  тъжно…
  А “Форбс България“е определила кои са най-влиятелните хора в България.
  В Щатите преди години “Форбс“беше определил Бил Гейтс,Стив Джобс,Джей Лено за влиятелни.
  У нас са Цветан Василев(човека,който не притежава медии и не е олигарх-по негови собствени думи);
  Ахмед Доган-световно известен експерт по водно-технически и технологически въпроси,който е толкова добър,че …просто му е под нивото да бъде депутат или поне министър ,примерно.
  в класацията,разбира се-има и дами:
  Цветелина Бориславова-най-добрия банкер за последните 100-200 години…този пъргав ум,тази предприемчивост-няма как да не бъдат признати в световен мащаб(учи ,мама-да не работиш);
  и как медиите на дебелян и свинята майка-тотаджийка ще реагират на въпроса на г-н Добрил Досев?!?!
  еми няма да реагират,естествено.

  А в чужбина четат вестници(наивно надявайки се,че вестниците пишат истината);
  и не е тъжно вече-трагично е…
  и реакция от Брюксел едва ли ще има…

 3. Поредният наш административен парадокс. Некадърността трайно се е настанила по върховете на властта, но няма кой да я прогони. От 69 години насам само през по-малко от 9 са направени опити за истински реформи, които с мъка ни поставиха на европейската магистрала. Но същите тези сили, управлявали цели 60 години ожесточено ни дърпат към предишния ТРЕТОКЛАСЕН път.По който даже и дупките не запушват, а напротив – съзнателно дълбаят нови такива. За да ни разделят и по-лесно да владеят положението. Нима ще ги оставим да ни сложат СТОП в началото на магистралата?

 4. Подкрепям писмото на г-н Досев.Не мислите ли,че е добре да се направи подписка под това писмо,за да бъде видяно и чуто от институциите до които е адресирано?

 5. Конспирация и деградация равно на комунета на власт.
  Най- пазената тайна в България – броя на избирателите.
  Цирка продължава!
  Теа са на всеки четвърти километър!

 6. Какви предсрочни избори, преди да се изчисти този “проблем” ?
  Не трябва ли това да е основно искане от протестиращите ?

 7. Всъщност евала за инициативата: простичко ясно и ефективно. Тия мухи точно така трябва да се требят с точни удари.

 8. Към Павел:

  Прав сте,обаче имам съгласието на г-н Досев, който не е притеснен от този факт -притеснително е, че не му обръщат внимание на сигнала от медиите ( не изключвам да съм “навредил” на каузата, разгласявайки я в блога, защото така задействам механизма на съпротивата срещу това да бъдат “признат” за първоизточник от медиите).

 9. Ето и списъка на кукловодите, според Форбс: кои българи са в топ 10 по влияние /http://dnes.dir.bg/news/spisanie-forbs-vliatelni-balgari-15378122?nt=10/

 10. Г-н Инджев,
  Поздравявам Ви за навременната реакция, като един от the whistleblowers на нормалното в България чаках да вземете отношение, след като и Вие се уверите, че документът е истински. На фона на горното, означаващо, че избори на практика не са се провели, обикновените граждани биват проверявани (и то не е от сега) за лични карти, сякаш е военно положение. Във всяка нормална европейска страна човек може да представи документи както за себе си, така и за колата си, до 24 часа. Но тук има полицейски час, денонощен. Като чуя “лична карта” и ми призлява. В България този документ е издигнат до култов статут. Оказва се обаче, че три четвърти от населението на страната трябва да бъде арестувано и профилактирано.
  Гледам сега по ТВ един бездомник, който не може да кандидатства за помощи, и постоянно го арестуват, защото няма лична карта. Тя струва пари, а този човек ги няма.
  Мен и моят съдружник ни водиха в 6-то районно преди 3 месеца в 12 на обяд, и ни караха да си махаме връзките и коланите, защото бяхме дръзнали да отидем без лични карти за бира до магазина с колата – бяхме ги забравили, както и документите от колата, и се връщахме да ги вземем. Моите документи бяха в нас, в пералнята, по определени причини – пера пари и документи. Бяхме на 1 минута от тях и на 5 минути от нас, когато ни спряха на лампи отзад. Слава Богу, 3 часа по-късно ни върнаха връзките и коланите, но той беше закъснял за среща с една жена от контролиращите ОПКС, а аз се бях забавил с една работа. Но не всичко беше свършило. Него го пратиха до тях пеша пт 6-то да си вземе документите, за да си вземе колата. Мен ме водиха по коридорите на 6-то да ме профилактират, разпитва ме някакъв цивилен “оперативен работник” в кое кафе ходя. Аз не ходя по кафета… Пита ме имам ли прякор, казах му, че ми викат Апо приятелите ми. Грешка. Практиката им е, че всеки между 14 и 30 години, който е на улицата и очевидно не е хакер или чалгар с тигрови прашки, е потенциален мафиот, наркоман и дилър едновременно, и понеже по закон може да бъде постоянно проверяван, трябва да бъде проверяван, за да се отчита дейност. Всеки трябва да е готов да си вади нещата от джобовете на произволен тротоар в република България върху капаците на полицейски и други коли, спрян пеша от полицаи пеша, пеша от полицаи с кола или с кола от полицаи с кола. Слава богу, Охранителна Полиция няма правомощия да спира пеша хора с кола. След това ме спираха и друг път, други полицаи от 6-то, в Драгалевци. След справка и проверка, се обърнаха към мен като Апо. Аз съм вече контингент, с тире и прякор.
  Който е спрян, и няма лична карта, дори и да я е забравил вкъщи, се води в районното (дори първото да е по-близо от второто) и се проверява за наркотици, оръжия и “нещо незаконно” щателно, пишат му се актове. Като си махнах колана, трябваше да си държа панталоните, за да не паднат. Пише се заповед за задържане за 24 часа за това, че човек си е забравил личната карта вкъщи, и се докарват хората до унизително положение в 21 век в ЕС, на принципа “защото може” и без каквато и да е целесъобразност. Сега пишем жалба до много институции, български и чужди, защото имаше и много други нередности, нарушения и престъпления от страна поне на 5 полицая от 6-то районно. Дори заявиха, че не искат ЕС (с което нарушават деполитизацията на МВР), и не искат уважението на гражданите (с което нарушават идеята на МВР)… Те просто си вършели работата. Друго силно представяне беше, че с ръкавицата в стаичката – ‘слага си ръкавица демонстративно’ – щели ни научат на нормално държание. Е сега ние ще ги научим. Жалбата ще пратим на много институции, но и на Вас, тъй като би Ви била интересна дори и като формат.
  Друг полицай в Мездра, докато ми пишеше акт за неправилно паркиране, за което беше в правото си, ми каза, че освен книжката, трябва да си нося и личната карта. Книжката не била документ за самоличност, защото на нея нямало адресна регистрация. На паспорта също нямало и не можело да се ползва в България. Отидохме до управлението, и колегите му го направиха за смях.
  Моля Ви, ако имате време и желание, направете една или повече статии за феномена “ЛИЧНА КАРТА №”, без който човек в България на практика не е жив. Глоби за нейното изгубване, задържане за нейното неносене – на плажа къде да си я сложа? Няма нормална държава (в която няма война), в която човек да може да бъде проверен на произволно място пред хората, и всичките му притежания да бъдат разполагани на показ върху капаци на коли.
  Успех във всяко начинание, Здраве и Късмет.

 11. Добре е да се знае и броя на лицата , които имат зелени паспорти.Това са лицата ,които са родени преди 31.12.1931г.и те не бяха длъжни да си сменят паспортите с лични карти.

 12. Все пак на мен ми се струва, че отговорът на МВР е абсурден. Вероятно са преброили или валидните задгранични паспорти, или картите – ама само тия в София, защото примерно другите за в някаква друга база данни. Този отговор показва по-скоро пълна безотговорност, непрофесионализъм и непукизъм на отговарящия. Което е не по-малко тревожно – особено като се вземе предвид огромното финансиране на това министерство.

 13. Според документа тоа са издадени лични карти,но има възрастни хора на които закона позволи да си задържат старите паспорти.Например свекърва ми еедна от тях.Може би трябва да сеима в предвид и този факт.Но не вярвам да сме шест милиона избиратели.

 14. хмм, не трябва ли да се включат и притежателите на зелени паспорти, които изобщо не са малко.
  че има огромен брой мъртви души е пределно ясно, както и че изборите от доста години са фалшифицирани.

 15. Зелените паспорти са <55х. към 2009-та

  всички активни лични карти са 7079433 към юни 2011

 16. Незнам какво толкова направиха въпрос за отговора на МВР – очевадно е фактическа грешка в отговора им, картите са много повече…

 17. Благодаря на Добрил Досев и Иво Инджев за това което правят. Благодаря и на Апостол Апостолов за споделените неволи в страната на абсурдните хора, закони и други неща.
  Точно така, трябва да се действа. Непрестанно и неуморимо,с всички средства, трябва да се противопоставяме на безумието, което е заляло тази нещастна страна.
  Дано хората, като вас се множат и дай Боже, един ден, хайде, да не е интелигентността, а поне нормалността да надделее над глупостта! Дано.

 18. последно коя е точната цифра – 1.2млн или 7 млн?

 19. Че кой мислещ човек се е съмнявал, че изборите в България се фалшифицират??? Това е поредното доказателство.

 20. На всички е ясно, че фалшификации по изборите се правят. Жалко, че не могат да се касират всички избори през последните 23 години. Лично мен в тази информация, постъпила официално от МВР ме съмнява нещо, а именно, че служителите в МВР не са разбрали точно въпроса и са подали грешна цифра. Като се замислите, не е възможно милиони хора да нямат редовни документи. Може би е дадена информация за това колко хора имат от новите документи или нещо друго, но ми се струва твърде несериозно 5млн. души да нямат лични карти. Та в този смисъл, изводите, които си правим ми се струват прибързани. Г-н Инджев е журналист – моля ви, потърсете още един източник на същата информация – например от НОИ. Моля, съобщете ни резултатът и от вашата проверка. Аз лично не бих се доверила на подобна шокираща информация без да я проверя сама.

 21. Neznam kolko obshto grazdani s bulgarsko podanstvo sa ostanali v Bulgaria, da predpolozim ,che v nai-dobrijat sluchai sa obshto okolo 7-8 miliona.Po moi smetki pone 2 miliona sa v chuzbina,kadeto se zachita pasporta ,a ne lichnata karta.
  Ima dosta hora koito imat samo pasporti , a lichnite karti ne im vazat i ne se vrashtat da si pravjat novi, zastoto ste gi globjat,a pak i njamat namerenie da se vrashtat v takava darzava,koiato ne im dava nishto dobro.Drugoto ,koeto se zamislih e ,che imame 14-15% romsko naselenie ,ot koeto moze bi goljama chast ne e registrirano a i imat dosta poveche deca ot balgarite, koeto trjabva da se ima v predvid.Vav nikakav sluchai po moi smetki nemoze da sa izbiratelite 6 miliona, tova bi oznachavalo ,che zaedno s nepalnoletnite bi trjabvalo da sme veche pone 10 miliona !!!!I ot cjal svjat da gi sabereme bulgarite,pak njama da sa tolkova. Njama samnenie ,che vsichko e izmama.

 22. Do APOSTOL APOSTOLOV:
  Gospodin Apostolov, na men mi se sluchi sashto neshto podobno,samo che oste po groteskno.
  Bjah v 6-tijat mesec bremenna i se razhozdah sas sapruga si ,koito e germanec blizo do letishteto.Toi ot liubopitstvo snimashe samoletite ,koito izlitaha, za da gi pokaze na sina si. Kakto taka spokoino se bjahme spreli,vnezapno doidoha dve policeiski koli sas sveteshti sini lampi i ni napraviha proverka.Bjahme si ostavili neshtata v apartamenta ,koito bjahme naeli,poneze beshe dosta nablizo. Policiata ni arestuva vednaga kato poslednite teroristi !!!! I men,s korema v 6-ti mesec bremenna!!! Darzaha ni 3 chasa,unistoziha ni vsichkite snimki, cjalata lenta vapreki che bjaha savsem normalni fotografii.Razpitvaha ni podrobno kakvo pravim tam i koi ni bil pratil da snimame . Nakraja ni pusnaha, samo zastoto blagovoliha da pusnat edin ot nas da otide da donese lichnite karti!!! Tova go ima samo v Bulgaria! Ziveja ot 14 godini v Germania,tuk ste vi zakarat policaite s policeiskata kola do vkasti ,ako ste zabravili lichnite karti , no nikoga njama da se darzat neuchtivo i bez prichina da arestuvat horata.
  Razlikata e ogromna.

 23. Не разбирам защо Гл.Прокурор Цацаров се крие и не се е разпоредил да се започне следствие или каквото там трябва.
  Този документ доказва нелегитимността и несъстоятелността на държавната власт в момента.
  Най-малкото Централната избирателна комисия и всички длъжностни лица в секционните избирателни комисии са участвували в едно престъпление против държавата.

 24. Нестор Махно – украински анархист: “Бий белите дорде почервенеят! Бий червените докато побелеят!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.